Jezsuiták

PÁRBESZÉDBEN

Címkék

Mit mond a Szentlélek nekünk?

2011.06.09. 22:28 Origenész

A Jelenések könyvében hétszer is e felszólítás olvasható: „Akinek van füle, hallja meg, hogy mit mond a Lélek az egyházaknak!”

A keleti görög egyház emberei szoktak noszogatni bennünket, nyugatiakat, hogy jobban figyeljünk a Szentlélek indításaira. Szíria második legnagyobb városa Lattakié, melyet az ókorban Laodiceának hívtak. Ennek orthodox püspöke, Ignác, néhány évtizeddel ezelőtt a következő frappáns mondatokat fogalmazta meg: „A Szentlélek nélkül Isten messze van, Krisztus múltbéli személy, az evangélium holt betű, az egyház puszta intézmény, a tekintély uralkodás, a hithirdetés propaganda, az istentisztelet régmúlt dolgokra való visszaemlékezés, a keresztény tevékenység szolgai erkölcs. Viszont a Szentlélekkel: a világ vajúdik az Isten Országa születésében, a feltámadt Krisztus velünk van, az evangélium éltető erő, az egyház szentháromságos közösség, a tekintély felszabadító szolgálat, a hithirdetés új pünkösd, az istentisztelet emlékünnep s elővételezés, az emberi tevékenység megistenül.”

Érdemes e szavakon elgondolkodni. Néhány évtized óta a nyugati kereszténységben is éledeznek karizmatikus Szentlélek-mozgalmak. Ignác püspök azonban nem ezekre gondol, amikor a Szentlélekre való ráfigyelést sürgeti. Az Egyház egész tevékenységét, minden keresztény minden működését át kell, hogy hassa a Szentlélek lehelete, áradása, lángolása.

Ehhez, persze, fel kell ismerni Őt. A Szentlélek rejtőzködő és alázatos. Még csak saját neve sincs. Nem azt kívánja, hogy hozzá imádkozzunk (bár lehet hozzá imádkozni), hanem ő az imádkoztató.

Tulajdonságait szimbólumai sejtetik: a viharos szél vagy gyenge fuvallat vagy lélegzet, mely életet ad, lendít, egy irányba visz; a folyó víz, mely ellenállhatatlan energiával az óceán felé törekszik, és mindent magával ragad; a szabadon felfelé, mindig csak felfelé csapkodó láng, amely a csillagok fényével rokon.

A Biblia azt mondja róla, hogy éltető lehelet, mozgató energia, Istennek szentel, felszabadít, imádságra serkent, gyümölcse pedig a szeretet, amelyet öröm, béke, jóság és szelídség kísér.

A Szentlélek az Atya és a Fiú közös és kölcsönös szeretete, a feltámadt Jézus első és legnagyobb ajándéka, feltétlen szeretetre serkentő energia, kifogyhatatlan erőforrás. A Szentlélek mindig ingyenes ajándék, sokféle karizma osztogatója, amelyeket a közösség javára kell használnunk és gyakorolnunk. Reményünk azért „nem csal meg”, mert az „Isten szeretete kiáradt szívünkbe a nekünk adatott Szentlélek által.” (Róm 5,5)

Működését úgy tudjuk hasznosítani, ha elkerüljük azokat a dolgokat, amelyek, a Szentírás szerint, nem a Szentlélektől valók. Ilyenek „a bujaság, bálványimádás, ellenségeskedés, viszálykodás, versengés, harag, veszekedés, széthúzás, szakadás, irigykedés, részegeskedés, tobzódás és hasonlók.” (Gal 5,19-20) A Szentlélek által adott szabadság pedig nem abban áll, hogy tesszük, ami éppen eszünkbe jut vagy amire ösztöneink ingerelnek, hanem abban, hogy örömmel tesszük a jót, szeretünk szeretni.

Pünkösd tájékán jó ezekről gondolkodni, önvizsgálatot végezni, mindent megvizsgálni, és a jót megtartani. Helyesen írta pápánk, mint Ratzinger bíboros, már húsz évvel ezelőtt: „Ahol örömtelenség tanyázik, ahol kihalt a humor, ott biztosan nincs jelen Jézus Krisztus szelleme.” (Theologische Perspektiven, München, 1982, 87.old.) Tehát: „örüljetek az Úrban mindenkor, újra mondom, örüljetek!” (Fil 4,4)

 

75 komment

Címkék: pünkösd szentlélek karizmatikus

A bejegyzés trackback címe:

https://jezsuita.blog.hu/api/trackback/id/tr82971921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kaleidoscope · http://kaleidoscope.blog.hu 2011.06.10. 06:12:34

Két dolog foglalkoztat régóta a jelen posztban elemzett kérdések közül:
1. Írod: "Működését úgy tudjuk hasznosítani, ha elkerüljük azokat a dolgokat, amelyek, a Szentírás szerint, nem a Szentlélektől valók. Ilyenek „a bujaság, bálványimádás, ellenségeskedés, viszálykodás, versengés, harag, veszekedés, széthúzás, szakadás, irigykedés, részegeskedés, tobzódás és hasonlók.” (Gal 5,19-20) vagyis "...elkerüljük... a versengést..."? Amire épül az egész világgazdaság? Aminek számos vadhajtása van ugyan (minek nincs?!), de mégis csak ez biztosítja a fejlődést, és nem csak anyagi értelemben. Hogy van ez?

2. Ki a Szentlélek temploma? "Nem tudjátok, hogy Isten temploma vagytok, s az Isten Lelke lakik bennetek?" (1Kor 3, 16) - korholja Pál a Korinthusiakat. Kinek szól ez? Csak a megtért hívőknek, akik már megkapták a Szentlelket? Vagy minden embernek? "Akkor az Úristen megalkotta az embert a föld porából és orrába lehelte az élet leheletét. Így lett az ember élőlénnyé." (Ter 2,7.) Ezt ugyanis csak az emberről mondja a Biblia. Hogy van ez?

janomano 2011.06.10. 06:48:40

Köszönöm Origenész!

Ez jól jött most nekem. :-)

Dr. szpahi 2011.06.10. 10:52:07

Örülök ennek a bejegyzésnek. Jó volt ezt olvasni Pünkösd előtt.

Dr. szpahi 2011.06.10. 10:56:11

@kaleidoscope:

Te valóban hiszel még a világ (nem gazdasági értelemben vett) fejlődésében? A világgazdaságban?

Ugyan mi jót hozott ez az emberiségnek lelki értelemben?

Dr. szpahi 2011.06.10. 11:08:11

@kaleidoscope:

A második kérdésedre válaszolva: szerintem a Szentlélek csak a Krisztusban megkeresztelkedetteknek adatik (Ap Csel 19):

"Míg Apolló Korintusban tartózkodott, Pál a felső tartományokon át Efezusba érkezett. Itt néhány tanítványra akadt. Megkérdezte tőlük: Megkaptátok a Szentlelket, amikor hittetek? Nem is hallottuk, hogy van Szentlélek - felelték. Mire keresztelkedtetek? - kérdezte ismét. Ezt válaszolták: János keresztségére. János a bűnbánat keresztségével keresztelt - magyarázta Pál -, a népet meg arra biztatta, higgyenek abban, aki utána jön, azaz Jézusban. Ezt hallva megkeresztelkedtek Jézus nevére. Ezután Pál rájuk tette a kezét, és leszállt rájuk a Szentlélek, megkapták a nyelvek adományát és prófétáltak."

Ez persze nem jelenti azt, hogy Isten nem munkálkodik minden ember(b)en.

Csabosz · http://bibliaprogramok.blog.hu 2011.06.10. 11:40:14

Úgy látom, hogy a katolikus teológia inkább hangsúlyozza a Szentlélek erő, energia voltát, mint azt, hogy ő egy személy. Mindkettő igaz, de nekem többet jelent, ha személyként gondolok rá.

iovianus 2011.06.10. 13:21:13

@kaleidoscope:
1.: versengésen ne szabadpiaci rablóversenyt érts, hanem késztetést az újdonság megismerésére. Versengés a tudásért, hitért, stb.

2.: A Szentlélek mindenkiben munkálkodik, nem csak a katolikusokban. Ezért is van, hogy Jézus előtti időkből is üdvözhettek, a Szentlélek (Isten) késztetésére.

@Dr. szpahi:
"Megkaptátok a Szentlelket, amikor hittetek?"
A Szentlélek megvilágosodást is jelöl. Én ezt a kérdést így értem: "Felszínre került-e benned a Szentlélek, mikor hittetek?" A János általi keresztelés csak előkészület.

2011.06.10. 13:48:14

@kaleidoscope:
Szerintem a piacgazdaságnak nem alapja a verseny. A szabad vállalkozás és a kölcsönös együttműködés az alapja.
A verseny nem cél, csak következmény. Ugyanakkor káros a verseny korlátozása, erről szoktak beszélni.
Dr.szpahi:
"Te valóban hiszel még a világ (nem gazdasági értelemben vett) fejlődésében?"
Én mindenképpen
"A világgazdaságban?" Ez nem hit kérdése.
Iovianus:
"versengésen ne szabadpiaci rablóversenyt érts, hanem késztetést az újdonság megismerésére. Versengés a tudásért, hitért, stb."
?? Ezeket kellene elkerülnünk?

kaleidoscope · http://kaleidoscope.blog.hu 2011.06.10. 15:08:57

@Dr. szpahi: "Te valóban hiszel még a világ (nem gazdasági értelemben vett) fejlődésében? A világgazdaságban?" - ahogy Pandit írta, a fejlődés és a világgazdaság létezése nem hit, hanem ténykérdés.
"Ugyan mi jót hozott ez az emberiségnek lelki értelemben?" A fejlődés, a megismerés szerintem Isten akarata. "Isten megáldotta őket, Isten szólt hozzájuk: "Legyetek termékenyek, szaporodjatok, töltsétek be a földet és vonjátok uralmatok alá. Uralkodjatok a tenger halai, az ég madarai és minden állat fölött, amely a földön mozog." (Ter 1,28.) Nekem erről szól a "fejlődés". Más kérdés, hogy a gonosz lélek működése ezt is megrontotta, rengeteg kárt okozva ezzel.

kaleidoscope · http://kaleidoscope.blog.hu 2011.06.10. 15:15:19

@iovianus: az első kérdésemre adott válaszodat ugyanúgy nem teljesen értem, mint Panfdit. A másodikat értem, egyetértek.
@Pandit: "Szerintem a piacgazdaságnak nem alapja a verseny. A szabad vállalkozás és a kölcsönös együttműködés az alapja.
A verseny nem cél, csak következmény. Ugyanakkor káros a verseny korlátozása, erről szoktak beszélni." Szerintem a szabad vállalkozás, a verseny és az együttműködés együtt eredményezi a fejlődést, ennyiben tehát szerintem mindhárom szükséges a (piac)gazdaság működéséhez. Ezért is káros a verseny korlátozása. Ez ellentétben áll valamilyen teológiai tanítással?

Dr. szpahi 2011.06.10. 16:51:48

@Pandit: @kaleidoscope:

Miben láttok fejlődést? Talán közelebb van Istenhez a mai ember, mint az, aki ezelőtt 200 évvel élt, vagy a középkorban? Könnyebb a mai embernek az üdvösségre vezető utat megtalálni?

És mit szóltok ahhoz, amit a Jelenések könyve ír a világtörténelem alakulásáról?

Dr. szpahi 2011.06.10. 16:58:38

@Csabosz:

Az "energia" vagy "személy" stb. tökéletlen emberi szavak (fogalmak), amelyek csak sarkítva és homályosan utalhatnak A Szentlélek tökéletességére. Mindegy, hogy mit mondunk, az emberi nyelv sohasem lesz képes torzítás nélkül Istenről beszélni.

kaleidoscope · http://kaleidoscope.blog.hu 2011.06.10. 18:59:57

@Dr. szpahi: abban teljesen igazad van, hogy a fejlödés csak e világi dolgokban lehetséges. Istenhez, Aki térben és időben végtelen, nincs sem közelebb, sem távolabb a mai ember, mint bármely más kor embere, pont azért, mert Isten, per definicionem végtelen. De Isten, mint Teremtő, akarta, hogy az emberiség evilági dolgokban fejlődjön. Erre utaltam az előző bejegyzésemben. Ezzel nem értesz egyet?

Dr. szpahi 2011.06.10. 19:54:34

@kaleidoscope:

Egyetértek abban, hogy Isten sok mindent adott az emberiségnek a történelem folyamán: pl. gyógyszerek, tudományos ismeretek stb. Tehát: "Nemo contra Deum" -semmi sem történhet Isten akarata nélkül.

Magát a fejlődés-elvet azonban a modernizmus egy tipikus világértelmező-stratégiájának tartom, amely ma már korántsem tekinthető olyan egyértelműnek, és az élet minden területére kiterjeszthetőnek, mint mondjuk 50 évvel ezelőtt.

A közelmúltban írtam erről egy rövid bejegyzést a blogunkon. Ha érdekel, olvasd el:

keresztenymisszio.blog.hu/2011/01/17/a_fejlodes_elv_anatomiaja

Csabosz · http://bibliaprogramok.blog.hu 2011.06.11. 12:00:01

@Dr. szpahi: ez természetesen így van. Keveset tudunk mondani, és az is igen töredékes. Majd akkor világosodik meg minden, mikor színről-színre látjuk Őt.

egyérintő 2011.06.11. 18:10:49

A világ teremtése

1,1 Kezdetben teremtette Isten a mennyet és a földet.
1,2 A föld még kietlen és puszta volt, a mélység fölött sötétség volt, de Isten Lelke lebegett a vizek fölött.

A Biblia második sorában már megtalálható az Isten Szentlelke. Ez számomra azt mondja, hogy kezdetektől fogva a világot az Isten Szentlelke irányította.

csaba carmarthen 2011.06.12. 07:34:51

ÁLDOTT PÜNKÖSDÖT................
youtu.be/zvSueGP27vY
Mindannyiotoknak!!!! ;))
Mindenekelőtt...;)

www.medjugorjeportal.hu/Home/2011junius2

szeretettel:
Csaba

2011.06.13. 09:50:32

@egyérintő:
"A Biblia második sorában már megtalálható az Isten Szentlelke."
A Jeruzsálemi Tárgum* így fordítja e verset:
„És a föld puszta és kietlen volt, elhagyatott az emberek fiai nélkül, minden élőlény nélkül, és sötétség volt a mélység színe felett. És az Isteni irgalom lebegett a vizek színe felett.”
*Onkelosz az I. században fordította a nép által akkor beszélt (kelet)-arámi nyelvre a szent héber szöveget, amely nagyon hűen követi az eredetit...

2011.06.13. 10:05:53

A Szent Szellem vagy Rúách há-kódes a Biblia utáni kor szülötte, Istentől ered és isteni sugallatként tapasztalják, amely mindenekelőtt a prófétai jövendölésekben nyilatkozik meg. A Szent Szellem, mint a próféták sugalmazása megszűnt működni, egyesek szerint a Szentély pusztulásakor (bJóm 21b), míg mások szerint az utolsó próféták halálával (tSzót 13,2). Csak a végső, messiási időkre várják vissza ismét a Szent Szellemet (4MózR 15,25).
A prófétai sugalmazásként felfogott Szent Szellem mellett ugyanakkor létezik a Szent Szellem, amely különleges kegyelmi adományként a próféták halála után is működik, és az igazak részesülnek benne:
"Mindazt, amit az igazak tesznek, a Szent Szellemben teszik."
(Tán 1Móz Vájehi 13)

csaba carmarthen 2011.06.13. 11:37:49

Veni Creator Spiritus...
youtu.be/7iM1jrEREbE

Veni Deus, Pater misericordiarum...
;)
reple tuorum corda fidelium, et tui amoris in eis ignem accende..
www.medjugorjeportal.hu/Home/2011aprilis25

"Kelj fel Úristennek választott serege.
Mert megérkezett már egek fényessége."

youtu.be/5az5CYRjJxs

tanítvány 2011.06.13. 22:02:48

Sziasztok!

Ma, Hont-Csitáron Beer Miklós pü. prédikált. A Szentlélek többek közt általa azt is üzente, hogy magyarként (mivel a SzL segítségével minden jót megtehetünk)kövessük Mádl F. és Rédli Elemér példáját ami az államadósság csökkentését illeti. Ez nálam kiveri a biztosítékot. Persze, nekik van miből adakozni, Orbánnak szintén, aki a mai minimálbért túl magasnak tartja. (Én diplomával, nyelvtudással alig keresek nettó 90 ezret, tartsam el a családomat, van, aki 10 év mviszonnyal 75-öt keres, stb.) A pü. demagóg népbutító vallási manipuláció hibájába esik nézetem szerint, s teszi ezt ki tudja, tán a kormány felkérésére. Vagy milyen bibliai alapon képviseli ezt Rédlivel? Atyák, szerintetek?! A "ha elveszik ruhádat, add oda köntösdet szitu azért nem ugyanaz mint ami ma van, ráadásul nem egy többgenerációs adóspirálba kényszerít bele ezzel Jézus! Az add meg a császárnak elve sem kényszerít bele sok évtizedes adósságvisszafizetésbe (Jézusnak itt gyors választ kellett adnia a tőrbecsalóknak).
Mivel az 5. parancs és a "bérek igazságtalan visszatartása FŐBŰN", bűnrészes az, aki ehhez akár áttételesen asszisztál, visszamenőleg elismervén a hazudtunk éjjel és nappal politikájához (ld. Beer Miklós pü.).
Ma már a mai kormányt sem tartom különbnek az elődjénél. Sajnos nem tudom mit képvisel a pü-kar (mivel nincs pénzem netre meg tévére hál Istennek) Úgyhogy segítsetek gyorsba képbe kerülni, mert a nagy (a papok szerint a gyakorlatban nem sokat érő teológiai diplomámmal, amivel kitörölhetem a s...) még az egyházból is "kilépek", ami a gyakorlatot illeti, s belenézek bátran a püspök, majd Jézus szemébe. - Kettejük közt van ám különbség.

tanítvány 2011.06.13. 22:09:52

Bocsánat, a 7.parancs a Ne lopj. (AZért ezzel is lehet ám ölni, ha az ellopott bérek miatt a család nem mer több gyerkőcöt vállani. Hiába aztán a papos szlogen: ahol bárány oda megadatik a legelő is. Persze, azért kapcsolták ki az áramot, gázt a szomszédnak...)
- A szeretet igazságos is. Ezért nem adja buzdító szavát a fenbti dologhoz...

Bocsánat a sok beszédért, 1 éve nem jártam itt, s most azért várnék valamit főleg a jezsuita atyáktól, ha megtisztelnének válaszukkal. Látom izrael miszteriuma is visszatért valamikor. Isten éltessen mindenkit.

kibernet 2011.06.14. 16:42:41

@Csabosz: Valaki elmagyarázná nekem a Szentháromságot,légyszí! Bár számomra a lélek nem személy anyagi szempontból.

matthaios · http://www.matthaios.hu 2011.06.15. 08:58:59

@kibernet:

Megpróbálkozom a lehetetlennel, hiszen a Szentháromság a hit titka, olyan misztérium, amelynek létére egyrészt a teremtett világból következtetni nem tudunk, másrészt a tartalma messze meghaladja a teremtett világ fogalmaihoz szokott értelmünket. Ezért gondot jelent a nyelv. Ez minden korban így volt, hiszen az emberi nyelv végső soron képtelen arra, hogy a misztériumot teljes valóságában kimerítse. Ennek ellenére mégis a nyelvhez, a teremtett világból vett fogalmakhoz kell folyamodnunk. A Szentháromságról ezt mondja a „kis” katekizmus: „Az Egyház a maga szentháromságos hitét úgy fejezi ki, hogy az egy Istent három személyben vallja: az Atyában, Fiúban és Szentlélekben. A három isteni személy egy Isten, mert mindegyikük azonos az egyetlen és oszthatatlan isteni természet teljességével. Valóságosan különböznek egymástól a relációk révén, melyekkel kapcsolatban vannak egymással: az Atya nemzi a Fiút, a Fiú születik az Atyától, a Szentlélek pedig az Atyától és a Fiutól származik” (A Katolikus Egyház Katekizmusának Kompendiuma 48. pont). A fenti szöveg három fogalmat használ: a személy, a természet és a reláció fogalmát. Vegyünk egy embert, legyen a neve Péter. Megkérdezhetem, hogy mi Péter. A válasz az, hogy Péter ember (tehát nem teve, nem autó stb.). Azt is kérdezhetem, hogy ki Péter. A válasz az, hogy Péter az Péter, aki különbözik mindenki mástól, Péter személy. Azt is megkérdezhetem, hogy ki Péter apja. A válasz lehet az, hogy Péter apja Simon, Azt mondhatjuk, hogy Péter és Simon relációban (vonatkozásban) vannak egymással: Péter Simon fia, Simon pedig Péter apja. Egy másik reláció a szeretet, amely ugyancsak két ember között valósul meg. A teremtett világban sok ember van és minden egyes ember személy és ez a személy önállóan birtokolja saját emberségét, saját gondolatvilágát, saját akaratát. Ha például két ember szereti egymást, akkor úgyan mondhatjuk, hogy úgy szeretik egymást, hogy szinte közös a gondolatuk és egy az akaratuk, de ez még sem így van, hiszen a legnagyobb szeretet mellett sem lehetséges különálló emberségük (így különálló gondolatuk, akaratuk stb.) feladása. Az isteni személyek esetében azonban ez teljes valóságában mondható: az isteni személyek mindent közösen birtokolnak, nincs külön értelmi világuk, akarati életük. Ez olyannyira így van, hogy a kinyilatkoztatás nélkül nem is szerezhetünk tudomást a személyekről, mert a személyek csak az egymással való relációikban „láthatók”, a személyek csak azért léteznek, mert a többi isteni személlyel relációban vannak. A teremtett világban az emberek közti relációk mindig egymástól különböző, konkrét emberek között léteznek: a relációban álló személyek emberségüket egymástól függetlenül birtokolják (hiszen Simon ember volt azelőtt is, hogy Péter apja lett). Istenben azonban a személyek közti relációk olyan személyek között vannak, akik semmivel sem rendelkeznek, amivel a többi isteni személy ne rendelkezne: az istenség mindegyikőjüké, hiszen mindnyájan azonosak az isteni lényeggel. Csak abban különböznek egymástól, hogy az Atya szüli a Fiút, a Fiú születik az Atyától, az Atya és a Fiú „leheli” a Szentlelket és a Szentlélek származik az Atyától és Fiútól. Az ember személyessége csak tökéletlenül tükrözi a szentháromsági személyek valóságát.

Nem gondolom, hogy most elmagyaráztam neked a Szentháromságot, a fenti mondatok csak nagyon töredékesen utalnak a Szentháromság kimeríthetetlen gazdagságára.

2011.06.15. 09:22:04

@matthaios:
Minthogy van Rubljovnak Szentháromság-ikonja, nyilván van Isten is!
(P. Florenszkij)
The Trinity by Andrey Rublev
www.youtube.com/watch?v=FPM1dYUkSdo&feature=related

matthaios · http://www.matthaios.hu 2011.06.15. 09:30:50

@Izrael misztériuma:

Igen. A Szentháromság egyik legjobb (hanem a legjobb) ábrázolása Rubljov ikonja. (Ld. Gabriel Bunge, A Szentháromság-ikon, Örökségünk Kiadó 1994)

2011.06.15. 10:30:15

@matthaios:
A láthatatlan Isten képmását az ember azért tekintheti meg, mert ő maga is az Isten saját lényének teremtett képmása (Bölcs 2,3). Hiszen az ember, illetve az ő anyagtalan, test- és alaknélküli lelke az atyák finom megfigyelései és elmélyült magyarázatai alapján Isten képére lett teremtve (Ter 1,27 LXX), tehát mintegy élő képe a képmásnak (Órigenész), vagyis a Fiúnak mint ősképnek képmása. A Fiú azonban a Lélekben egy az Atyával, így e teremtett képe a képmásnak a teremtetlen Istenség háromságban egy létét tükrözi vissza.

Midőn kezdetben Ádámot alkottad, Uram,
így szóltál a benned lakó Igéhez, Irgalmas:
Teremtsük őt a saját képünkre!
A Szentlélek is alkotóként volt jelen.
Ezért így kiáltunk hozzád:
Teremtő Istenünk, dicsőség néked!
Végtelenül hatalmas Háromság!
Szerfölött nagy jóságod megmutatására
teremtetted az embert,
mint uralkodói hatalmadnak porból készült egyedüli képmását, Alkotó!
(Gabriel Bunge: A Szentháromság-ikon)

2011.06.15. 10:55:20

@matthaios:
és ha már Rubljov, akkor Tvarkovszkij filmje is azonnal beugrik nekem, de az alábbi címet módosítanám: egy Ember, aki az angyalok szemével látta a világot:
azt álmodtam, hogy halott voltam, nagy fényesség, szabadság töltött el és eloldódtam a világ kötelékeitől...
To the Man Who Saw the Angel
www.youtube.com/watch?v=HGhNjYWhO-0&feature=related

tanítvány 2011.06.15. 22:10:02

...akkor az anyagias Szentlélekről ugye itt ne is essék szó? Elit virtuális világ. -Hiszem, hogy az egyház nagy árat fog "fizetni" a hamis ópiumért.

Virágoskert 2011.06.16. 00:03:27

@tanítvány:

"Durva", amit írsz. Személy szerint, bennem határozottan negatív benyomást kelt, amikor egyes atyák ennyire átadják magukat a kicsinyes "aktuál-politikai" kérdések boncolgatásának; különösen akkor, ha nagy nyilvánosság előtt teszik ezt, valamint, ha emiatt, esetleg, a vallásos tartalom is háttérbe szorul.

Egyébként, valószínűleg, a jezsuita atyák egyszerűen azért nem válaszolnak neked, mert - viszonylag régóta - nem igazán olvassák a hozzászólásokat (ellentétben régebbi szokásaikkal). Inkább csak az írásokat közlik le, a kommentárokat pedig - szinte - egyáltalán nem követik.

csaba carmarthen 2011.06.16. 02:02:03

@tanítvány:
kedves tanitvany!
szeretnek neked valaszolni...
addig is ezt kuldom,
www.tlig.org/hu/humsg/hum333.html
neked
magamnak
es mindenkinek.
szeretettel:
csaba

goldberry 2011.06.17. 10:55:00

Sziasztok,
Bocsánat én visszatérnék a poszt kérdéséhez: Mit mond a Szentlélek nekünk? Mit mond a Szentlélek nekem?
Tulajdonképpen azt, hogy ki is vagyok én. Ugyanis, az Atya megteremtette a világot, egyszer régen valaha. A Fiú megváltotta 2000 évvel ezelőtt egy távoli vidéken. Na jó, de mindehhez nekem mi közöm itt és most? – Ez az, amit ha sejteni kezdek, akkor a Lélek kezd működni bennem. Megláttatja az összefüggéseket, összekapcsol, részévé tesz önmagának, és ebben fedezhetem fel valódi önmagam. Persze ez hosszadalmas folyamat, még csak az elején járok :-) de már legalább sejtem, merre is tartok, kezdem gyanítani, ki is vagyok.

organza 2011.06.17. 18:27:14

@tanítvány: Nekem néhány hónapja voltak ilyesfajta érzéseim mint amiről írtál. Akkor a Szentlélek azt kérte a püspök úr által, hogy fizessük ki a bajbajutott devizahitelesek helyett az adósságot, mert jó katolikusnak ez kötelessége segíteni a bajbajutottakon. Szerettem volna visszakérdezni, hogy mégis miből, beleszakadtam abba, hogy hitelfelvétel nélkül megoldjam a sajátomat. Én sajna nem vagyok olyan karakán lelkialkat mint te, ha egy egyházi tekintély szól, akkor tényleg arra gondolok, hogy Isten akaratát adja tovább és alig vagy egyáltalán nem merek vitatkozni. Ez biztos nevetséges naivitás vagy durvábban szolgalelkűség, de így szocializáltak. Kösz, hogy felhívtad a figyelmem bizonyos összefüggésekre...Te tényleg képes lennél "kilépni"? Ugye csak a dühödet fejezted ki ezzel, ami nagyon érthető és jogos is a részedről!

tanítvány 2011.06.18. 23:50:55

@organza:
Köszi a választ mindenkinek.
Tényleg durva, amit írnom kellett.
Nem a devizásokról, h. az államadósság vissazfizetésének egyházi támogatásáról.
Ilyen lenyúzott még 56 előtt sem volt a nép mint ma. (Eladva szinte minden gazdasági szektor, a külföldieknek kell dolgoznunk éhbérért diplomával, nyelvek tudásával. Van olyan munkás, aki havi 250 óra munkáért nettó 50 ezret visz haza! 1988-ban az állami vagyon hatalmas volt, mára zálog alatt a maradék konc is. Mi meg sebaj, majd évtizedek alatt nyögjük csak vissza.)
Egy katolikus (volt) fideszes barátom 47 évesen külföldre megy szakmunkásnak hogy megéljen, neki ezt üzente a Szentlélek, akire még alább kitérek. Az ószövetségben is szokás volt elmenekülni az éhinség elől.
Ma felkértek olvasni holnapra, nemet mondtam. 1988 óta nem volt itt becsületes pap. Az első gyereket csinált a faluban, a másiknak már volt kettő, a harmadik is botrányba esett, a jelenlegi özvegy idős, persze a feleség halála előtt a válás volt.
Gyenge jellemű és olykor durva fráter is.
Én nem asszisztálok ilyen bagázsban.
AZ a szomorú, hogy végül a 8 általánost végzett pogány emberek véleményénél kötök ki, csak persze egészen más meglátásból. S persze foggal körömmel védtem a klérust megy egyházunkat, mert hát az egyház mi vagyunk, s benne biz én is.
VAlószínűleg nem fogok papos temetést kérni (még a végén felriadnék).
Túlságosan gyarló emberi arcot öltött az egyházi vezetés, eltűnik a Szentlélek.
Bátran elhunyok a szentségek nékül is. Jézus, Ő majd meggyógyít.

tanítvány 2011.06.19. 00:09:00

Hogy kinek mit mond a Szentlélek?
Gyakran, ki mit akar hallani. Ez a fülcsengés.
A reformáció utáni egyházak, lévén mindenki úgy értelmezi (náluk) a Szentírást, ahogy a SzL megvilágosítja, 400 év alatt 400 felé szakadt a Luther-i egyház.
Ezért jó, hogy van nekünk hiteles Tanítóhivatalunk. Bár csak az erkölcsi kérdésekben ne volna oly hiteltelenül ingadozó (volt idő, hogy a halálbüntetetést engedte az államnak - fájó szívvel de Isten akaratában megnyugodva, ld. Nyehlicska könyvében; manapság meg egyes papok hajbókolva lazítanának a megmerevedett tradíciós tanításon pl. tisztaság, nehogy a világgal elveszítse a megértő kontaktust.)
Ami érdekes, hogy a Szentlélek felfedezéséhez, személynek nevezéséhez több száz év volt szükséges (Paraklétosz, Vigasztaló, így nevezi János, de nem személynek!), a 381-es kontantinápolyi Zsinaton is az istenségét mondták ki (vs. modalizmus, subordinatianizmus, monoteizmus) - lévén a nyelv elég alkalmatlan olykor (persona? subsistentia? essentia, natura...). A katolikus álláspont csak 1215-ben véglegesítődött. (A szentségek 7-es száma pedig csak 1550 körül a Trienti Zsinaton. Ebből Jézus 3-at közvetlenül, 4 et közvetetten alapított)

- Mivel János8 házasságtörő asszony perikópa csak egyetlen későbbi (4.sz-i) kódexben fordul elő, ezért későbbi betoldás, mégis "sugalmazott"-ként illik fogadni (lehet hogy egy elbukott pap írta bele, megtapasztalván a Szentlélek kegyelmét), jó volna ha jobban vigyáznának magukra.

csaba carmarthen 2011.06.25. 01:09:48

Imádkozzatok, hogy megérthessétek amit Isten a jelenlétem és üzeneteim által akar nektek mondani. Szeretnélek még közelebb vinni benneteket Jézushoz és megsebzett szívéhez, hogy megérthessétek mérhetetlen szeretetét, amellyel mindegyikőtöknek odaadta magát. Ezért, drága gyermekek, imádkozzatok, hogy szívetekből a szeretet forrása áradjon minden emberre, azokra is, akik gyűlölnek és megvetnek benneteket. Így Jézus szeretetével képesek lesztek legyőzni minden nyomorúságot ebben a fájdalommal telt világban, amely reménytelen azoknak, akik nem ismerik Jézust. Köszönök nektek minden áldozatot és imát. Imádkozzatok, hogy még többet segíthessek. Szükségem van imáitokra. Köszönöm, hogy válaszoltatok hívásomra!”

1991. november 25.
www.medjugorjeportal.hu/uzenetek/1991

organza 2011.06.25. 19:43:50

@tanítvány: Értem a fájdalmadat, én már nem tudnék lemondani pl. a liturgiáról és a nők akik üldözőbe vesznek egy papot, hát ők lehiggadhatnának.

csaba carmarthen 2011.06.25. 20:33:29

June 25, 2011
Give thanks with me to the Most High for my presence with you. My heart is joyful watching the love and joy in the living of my messages. Many of you have responded, but I wait for, and seek, all the hearts that have fallen asleep to awaken from the sleep of unbelief. Little children, draw even closer to my Immaculate Heart so that I can lead all of you toward eternity. Thank you for having responded to my call

www.medjugorje.org/

2011.07.02. 22:29:23

Ruach Adonai alai ya’na mashach Adonai oti l’vaser anavim
Sh’lachani lachvosh l’nishb’reilav likro lishvuym d’ror
V’la’asurim p’kach ko’ach likro sh’nat ratzon la’Adonai v’yom nakam le’Eloheinu
L’nachem kol avelim lasum la’avelei tziyon latet la hem p’er tachat efer
Shemen sason tachat evel ma’ateht’hilah tachatruach kehah la hah tachat ruach ke hah
Isaiah 61]
www.youtube.com/watch?v=nsS7vnZ-yfw&feature=player_embedded#at=59

csaba carmarthen 2012.04.09. 01:00:37

Pray that My Holy Vicar Pope Benedict XVI will remain strong amidst the opposition he now faces.

This is a deliberate attempt by those connected with the False Prophet to create a new church.

These cunning people will have you believe it will be the same Church but it cannot be.

How can My Church, with new laws, twisted versions of the truth I gave to the world, represent Me?

It can’t. This is why My Father will direct His Church, the true loyal believers, from the Heavens.

He will hold the keys until the Second Coming when the New Jerusalem will rise, the one true Catholic Church, out of the ashes to be reclaimed by all of God’s children, all religions, all creeds as one.

www.thewarningsecondcoming.com/i-am-the-church-the-church-was-founded-by-me-and-it-can-never-die/

csaba carmarthen 2012.04.09. 18:05:12

Imádkozzatok, hogy Szent Helytartóm, XVI. Benedek pápa erős maradjon az ellenállás közepette, amellyel ő most szembenéz.

web.gbtv.com/media/video.jsp?content_id=20177695

Ez egy szándékos kísérlet – azok által, akik kapcsolatban állnak a Hamis Prófétával – arra, hogy egy új egyházat hozzanak létre.

Ezek a ravasz emberek el fogják hitetni veletek, hogy ez ugyanaz az Egyház lesz, de nem lehet ugyanaz.

Hogyan tud Egyházam – az új törvényekkel, az Általam, a világnak adott igazság elferdített verzióival – képviselni Engem?

Nem tud. Ezért fogja Atyám, a Mennyekből irányítani az Ő Egyházát, az Ő igaz hűséges híveit.

Atyámnál lesznek a kulcsok Második Eljövetelemig, amikor az Új Jeruzsálem, az egy igaz Katolikus Egyház feltámad majd hamvaiból, hogy azt egyként követelje vissza Isten valamennyi – minden vallású és hitű – gyermeke.

nagyfigyelmeztetes.hu/2012/04/en-vagyok-az-egyhaz-az-egyhaz-melyet-en-alapitottam-es-amely-nem-halhat-meg-soha/

telihold83 2012.08.22. 09:13:52

Nekem azt mondja, hogy a legbelsőbb Szentélyben a hatalmasok semmi kárt nem tehetnek.

csaba carmarthen 2012.08.23. 16:19:45

Erre Péter félrevonta őt, és óva intette: „Isten ments, Uram! Ez nem történhet veled!”
evangelium.katolikus.hu/indexrss.php?ma=2011-08-04

csaba carmarthen 2012.09.08. 22:08:40

Keresztre feszítésem csak a kezdet volt.

Ez bár az emberiség megváltását, üdvözülését harangozta be, de Fájdalmam mindaddig folytatódni fog, míg száműzve nem lesz a sátán.

Míg ő jelen van, és uralkodik a világon – amit ő most is tesz -, addig Fájdalmam és kínszenvedésem véget nem érő.

Az egyetlen gyógyír az az öröm, melyet akkor érzek, mikor látom a tiszta lelkek egymás iránt tanúsított igaz szeretetét a világban.

Ez az a szeretet, mely lehetségessé teszi az éjszaka és a nappal között a Világosságot. Mert az Én Világosságom nélkül a sötétség uralkodna a nap huszonnégy órájában.............

nagyfigyelmeztetes.hu/2012/09/nevemet-mar-nem-tisztelik-atkozzak-a-nevemet/

.........Miért utasítjátok vissza valódi Ajándékomat abban a formában, ahogyan az Apostolaimnak volt elmagyarázva? Azaz hogy az Eucharisztia valóban az Én Testem?

El sem tudjátok képzelni azokat a kegyelmeket, melyek számotokra, családjaitok és generációk számára vesztek el, egy ilyen Ajándék Erejének az általatok történő elutasításával.

Fájdalmam sosem hagy el. Könnyeket hullatok. Szenvedek. Sírok, amikor tanúja vagyok a világban burjánzó bűnnek, hogy Nevemet már nem tisztelik. Átkozzák a Nevemet. Mérhetetlen fájdalmat Érzek.........

.........................................

"Drága gyermekek! Míg a szemem néz benneteket, lelkem azokat a lelkeket keresi, akikkel egy szeretne lenni - a lelkeket, akik megértették mennyire fontos imádkozni azokért a gyermekeimért, akik nem ismerték meg a Mennyei Atya szeretetét. Hívlak benneteket, mert szükségem van rátok. Fogadjátok el a missziót és ne féljetek, meg foglak erősíteni benneteket. Be foglak tölteni benneteket kegyelmeimmel. Szeretetemmel megvédelek benneteket a gonosz lélektől. Veletek leszek. Jelenlétemmel vigasztalni foglak benneteket a nehéz pillanatokban. Köszönöm nyitott szíveteket. Imádkozzatok a papokért. Imádkozzatok, hogy a Fiam és a közöttük lévő egység minél erősebb legyen és egyek legyenek. Köszönöm nektek."

www.medjugorjeportal.hu/Home/2012szeptember2

Urfang 2012.09.09. 11:04:10

@csaba carmarthen:

Hát ez eléggé depisre sikeredett. Úgy nyavalyog mintha nem is az örök boldogság honából blogolna. Hát nincs ott a sok jó lélek között egy se aki felvidítaná? Egy pszichológus vagy egy bohóc? A mennyben élő lelkek nem lesznek szintén depisek, ha látják, hogy Jézus így szenved és sír?

Talán le kéne ugrania a pokolba egy darabig, utána mindjárt jobban érezné magát a mennyben. Azt hiszem ez jó ötlet és én szeretnék segíteni neki, de sajnos Jézus blogján nem lehet kommentelni :(

2012.09.09. 11:46:59

A segítség
A zloczówi maggidot megkérdezte az egyik tanítványa:
- A Talmud azt mondja, hogy az anyja testében lévő gyermek a világ egyik végétől a másikig ellát és ismeri a teljes tant, mihelyst azonban itt a földön kilép a levegőre, egy angyal a szájára üt, és mindent elfelejt. Nem értem, mire való először mindent tudni, majd elfelejteni.
- Ennek nyoma marad az emberben – mondta a rabbi -, ennél fogva a tanításról és a világról való tudást ismét képes elsajátítani és így újra tud azzal szolgálni.
- De miért kell az angyalnak a szájára ütnie? – kérdezősködött tovább a tanítvány. – Ha ez nem volna, nem volna gonosz sem!
- Bizonyára – válaszolta a rabbi -, de ha a Gonosz nem létezne, akkor a Jó sem létezhetne; hiszen a Gonosz a Jónak ellentéte. A folytonos öröm nem öröm. Így értendő, amit tanítottak nekünk: azért történt a világ teremtése, hogy a teremtményeknek ezzel jót lehessen tenni; Isten elrejtőzése jótett. És azért is van megírva: „Nem jó az embernek – vagyis Isten Ős-Emberének – egyedül lennie.”, a Gonosz Ösztön áskálódása és akadályozása nélkül olyan a világ, mint a teremtés előtt; mert nincs a jó, ha nincs az ellentéte sem. És továbbá: „Segítségére akarok lenni, szemben ővele” – az, hogy a Jó szemben áll a Gonosszal, az embernek biztosítja a győzelmet, a Gonosz elvetését és a Jó választását; és csak akkor létezik a Jó a maga teljes valóságában.

matthaios · http://www.matthaios.hu 2012.09.09. 14:05:54

Nem tehetek róla, de már megint deja-vu érzésem van.

Urfang 2012.09.09. 15:53:59

Pedig kétszer nem lehet belelépni ugyanabba a folyóba.

Kukuruku 2012.09.10. 00:15:58

(f)Urfang:

azért-e, mert a folyó más,
vagy te magad vagy más?

:-)

csaba carmarthen 2012.12.13. 23:03:49

>Világossá tettem, hogy Én újra eljövök, megmenteni Királyságomat.

Második Eljövetelemet várják, és azok, akik azt vallják, hogy ismerik az Atyám Könyvében foglalt Igazságot, ők tudni fogják, hogy az nem tartalmaz valótlanságokat.

Én el fogok jönni újra, a megjövendöltek szerint, és ennek ideje csaknem elérkezett hozzátok.

Én Megítélem majd az Élőket és Holtakat, és csak az arra méltók léphetnek be Királyságomba.

Az is meg lett jövendölve, hogy a gonosz egy háborút fog előkészíteni a földön, hogy Atyám ellen harcoljon a lelkekért.

Ez az a háború, melyet ő nem nyerhet meg, és mégis, sokan azok közül, akik életüket a hamis ígéretekre alapozva élik, azt hiszik, hogy kizárólag a földi életük számít. A megtévesztés lesz a vesztük, mely sokakat tart a markában.

Ó mennyire vágyom Én ezekre a lelkekre, hogy időben felnyissák szemüket az Igazságra, még mielőtt túl késő lenne számukra.

Fájdalmam és kínszenvedésem most sosem látott méreteket ölt, ahogy Én előre látom azokat a szegény megtévesztett lelkeket, akik el fognak veszni Számomra. Emiatt éreznek oly nagy fájdalmat most az áldozati lelkek, a kiválasztott lelkek, és azok, akik Szent Szívemhez közel állnak. Én bennük szenvedek, ahogy az idő közeledik.

Atyám minden terve – mely szerint körülöleli Gyermekeit, és Védelmi Pecsétjével burkolja be őket – elkészült.

Neki minden egyes lélek kell. A Szentlélek nagyon sok lelket beborít a történelem eme pillanatában, hogy Szent Karjaimba csalogassa őket.

Kérlek, ne tagadjátok meg Ígéretemet. Fogadjátok el, hogy Második Eljövetelemnek ti – ezen nemzedék – tanúi lesztek.

Ez jó hír. Visszatérésem lesz Megdicsőülésem pillanata, mely megújítja mindazokat, akik szeretnek Engem, és ők egy új életet kezdenek majd, a tündöklő ragyogás idejét, ahol is ők Világosságban és Szeretetben fognak örvendezni.

Kérlek, ne legyetek megrémülve.

Én Nagy Szeretettel jövök.

Én egy Nagy Ajándékot hozok.

Elvitettek igazi otthonotokba, és egyesülni fogtok saját családotokkal.

Isten valamennyi gyermeke, azon kiváltságosok, akik bebocsátást nyernek ezen új Dicsőséges Létezésbe, eggyé válnak majd.

Szeretet lesz mindenütt. Béke, öröm, nevetés, baráti kapcsolat, csodák és Isten-imádás lesz jelen minden pillanatban.

Nem létezik majd halál. Meghal a gyűlölet.

A gonosz száműzve lesz.

Az egész emberiség nem fog többé szenvedni, sem fájdalmat, sem bárminemű hiányt megélni. Ez az Én Új Paradicsomom. Nem lesznek többé könnyek.

Bízzatok Bennem, Követőim, mert az általatok megélt fájdalom és szenvedés csaknem véget ért. Tudom, mennyire szenvedtek az igazságtalan rendszer miatt, melyben élnetek kell. Ez a végső szakasz, mert Atyám Keze most fog beavatkozni.

A világ meg fog változni. A régi száműzve lesz, és Isten teljes Dicsőségében Új Hajnal virrad majd, melynek során az Ő Hatalma fog Uralkodni, ahogy annak lennie kellett volna a világ Teremtése óta....

nagyfigyelmeztetes.hu/2012/12/en-megitelem-majd-az-eloket-es-holtakat-es-csak-az-arra-meltok-lephetnek-be-kiralysagomba/ <

csaba carmarthen 2013.01.15. 22:33:57

A szeretet megsemmisíti a gonoszságot. A szeretet növekedni fog a világban, és el fog terjedni Isten Kegyelmének köszönhetően, válaszul az Ő Gyermekei imáira.

Ne figyeljetek a túlzó állításokra, amiket esetleg hallotok a végidőkkel kapcsolatban. Ne engedjétek, hogy az ilyen mesék – melyeknek többsége kitaláció – felzaklassanak, vagy megijesszenek benneteket. Én, Jézus Krisztus, Irgalmasságomban, el fogom pusztítani a gonoszságot, mivel soha nem fogok lemondani a lelkekről. Isten maga a Szeretet. Isten Hatalma Mindenható.

Isten maga az Irgalom. Soha ne feledjétek ezt.

Imádkozzatok, imádkozzatok, imádkozzatok, mert nem engedhetitek, hogy szívetek zaklatott legyen, amikor az ima enyhíteni tudja a világban lévő gonoszság nagy részét. Adjátok át magatokat Nekem szeretettel, reménnyel és örömmel, és Én elveszem minden félelmeteket és felesleges aggodalmatokat.

Amikor egy nagy ünnepségre készültök, mindig vidámak és izgatottak lesztek. És habár sok zűrzavar és nehéz akadályok fordulhatnak elő a nagy nap előtt, minden feledésbe fog merülni, amikor a nap hajnalban felvirrad a várva várt napon.

nagyfigyelmeztetes.hu/2013/01/ne-figyeljetek-a-tulzo-allitasokra-amiket-esetleg-hallotok-a-vegidokkel-kapcsolatban/

csaba carmarthen 2013.04.06. 02:48:30

www.thewarningsecondcoming.com/only-those-with-the-seal-of-the-living-god-will-escape-this-form-of-genocide-of-the-soul/

Az ÉLŐ ISTEN PECSÉTJE:

www.thewarningsecondcoming.com/seal-of-the-living-god/

Láttam egy másik angyalt is feljönni napkelet felől, akinél az élő Isten pecsétje volt és hatalmas hanggal odakiáltott a négy angyalnak, akiknek megadatott, hogy ártsanak a földnek és a tengernek. 3. És így szólt. Ne ártsatok a földnek, se a tengernek, se a fáknak addig, amíg homlokukon pecséttel meg nem jelöljük a mi Istenünk szolgáit.

www.youtube.com/watch?v=y7QMR30zxwo

www.youtube.com/watch?v=Q12v6cZrz1U&NR=1&feature=endscreen

2013.04.06. 11:08:18

Czene Gábor Jeges fürdő a nagy egyházaknak címmel leszögezi: „A nagy keresztény egyházak számára sokkoló eredményt hozott a népszámlálás.” A cikkíró kiemeli, hogy a katolikus egyház nem tartja mérvadónak az eredményt. A lapnak Horányi Özséb egyetemi tanár, a Magyar Pax Romana katolikus mozgalom vezetője a népszámlálás legfőbb tanulságának nevezte, hogy az emberek a történelmi egyházakban is csökkenő mértékben találják meg azt a közösséget, ami számukra megfelelő. Nem egyszerűen felekezeti, vallási kérdésről van szó, az adatokból látszik, az egyházak egyre kevésbé szólítják meg híveiket. Mintha – kommunikációs problémákból adódóan – többnyire nem teljesítenék alapvető küldetésüket. Horányi hozzátette: Magyarország nincs különleges helyzetben, a magyar adatok elég nagy összhangot mutatnak a környező országok és általában az európai viszonyokkal. Az MPR vezetője emlékeztet rá: 2001-ben még viták folytak arról, hogy az akkori Orbán-kormány a népszámlálási adatokhoz akarja szabni az egyházak költségvetési támogatását. Ilyen veszély 2011-ben már nem fenyegetett. Czene hozzáteszi: „Erdő Péter bíboros legalábbis a népszámlálás előtt közölte: nincs tudomása olyan szándékról, hogy a kormányzat az eredményhez akarná igazítani az egyházak finanszírozását.” Horányi egyébként a katolikusoknál bekövetkezett drasztikus csökkenést összefüggésbe hozza a külföldön kitört szexuális és gazdasági botrányokkal is. Bár ilyen ügyek nálunk csak elvétve kerülnek nyilvánosságra, ez nem azt jelenti, hogy Magyarországon nem lehetnek súlyos visszaélések. Ezeknek a feltehetően létező jogsértéseknek a következetes kivizsgálása az egyházak javát is szolgálná – mondta Horányi. Nyilatkozik a lapnak Máté-Tóth András valláskutató, a Szegedi Tudományegyetem tanszékvezető tanára, aki rámutatott: folytatódik az a tendencia, ami már a nyolcvanas években elkezdődött, Magyarországon mindinkább uralkodó állapottá válik a közösséghez tartozás hiánya. A zuhanásszerű csökkenés ugyanakkor csak látszat, és nem is érvényes valamennyi egyházra, némelyik kisebb felekezet gyarapodik. Egyúttal figyelmeztetett: a válaszolók számának drasztikus csökkenését nem szabad összekeverni az egyházakhoz tartozók népességbeli arányával. Máté-Tóth András is bírálta a katolikus egyház által kifogásolt kérdésfelvetést – „Mely vallási közösséghez, felekezethez tartozónak érzi magát?” –, szerinte a kérdés ebben a formában nem alkalmas az egyházak tagságára vonatkozó adatok gyűjtésére, ám ennek ellenére úgy véli, hogy a népszámlálási eredmények szembetűnő változásait tévedés lenne ilyesfajta okokkal magyarázni.
(magyarkurir.hu)

csaba carmarthen 2013.04.06. 20:18:08

Sok félrevezetett Hívem nem lesz hajlandó elfogadni ezeket az Üzeneteket Enyéimként. Jószándékukban mindent el fognak követni, hogy elfordítsák az embereket Tőlem, abban a hitben, hogy ők Egyházamat védelmezik.

Én vagyok az Egyház, és amíg szent Szolgáim védelmezik Tanításaimat, Tanaimat, Szentségeimet, és Legszentebb Eucharisztiámat, addig mi Egyek vagyunk. Azok, akik – beleértve az Egyházamban lévő vezetőket is – megváltoztatják ezeket a Törvényeket, nem Egyházam tagjai. Ezeket a változtatásokat még nem mutatták be, de amikor már igen, akkor nagy lesz az aggodalom.

Ti, akiket kétségek gyötörnek, kérlek, ne utasítsatok el Engem. Míg egyfelől átöleltek Engem, másfelől viszont könnyeket csaltok a Szemembe. Ugyan most nem láthattok Engem, de hamarosan érezni fogjátok Isteni Jelenlétemet.

nagyfigyelmeztetes.hu/2013/04/isten-tobb-mint-7-milliard-gyermeket-szeretnem-vegul-hazavinni-az-o-orok-paradicsomukba/

A New Age-mozgalom céljai és tervei

Az Alice Baileynek szellemi módon közölt terv tartalmazza:

egy új világrend megteremtése,

egy új világkormány és

egy új világvallás.

A mozgalom politikai célja a világuralom.

Az "egyes nemzeti államok feloszlatását és lerombolását a béke és az emberiség megtartása érdekében" nyíltan propagálják.

A "világuralom" megteremtését szolgálja számtalan, felismerhető politikai, szociális és gazdasági "közbeeső cél", többek között:

•univerzális hitelkártyarendszer;

•egy világcentruma az élemiszerelosztásnak, amely a teljes élelmiszerellátást a világon ellenőrzi;

•világszerte egységes adórendszer;

•világszerte érvényes kötelezettség katonai szolgálatra /a pacifista elmélettel szemben!/;
www.youtube.com/watch?v=qJblWLJICSw

A fentiekből nőttek ki -a mozgalom 1975-ben ezekkel lépett a nyilvánosság elé- részletes programpontok a New Age csoportok számára, mint:
•egy világgazdasági rendszer megteremtése;
•a magántulajdon átruházása a hitel - és közlekedésügyben, a tömegjavak termelésében egy világigazgatóságra;
•a szükségletek felismerése, biológiai kérdések, mint a népsűrűség kérdései, az egészségügy alávetése egy világszintű kontrollnak;

•az egész világra kiterjedő szavatolása a szabadság és a jólét minimumának;

•kötelezettség arra, hogy az egyéni életet egy világigazgatóság céljainak alárendelik.

Mivel ezeket a mozgalom a béke és a szeretet szép szavaival hirdeti, tagjai közül sokan vakok az igazi célokra.

Ezeket elérendőnek tartják, ha felmagasztalják nekik:

•a nyugati fajok uralma -mint Hitlernél- összekötve az antiszemitizmussal;

•az egész Földre kiterjedő tömegünnep /"Luciferi beavatás", az emberek Lucifernek szentelése/;

•tisztítási akciók, vagyis meggyilkolása mindazoknak, akik ezeket a célokat nem fogadják el;

•magzatelhajtás és mesterséges megtermékenyítés;

•genetikai manipulációk;

•segítés a halálnál, ahol a halálból kultuszt csinálnak, egy szép élmény és átmenet mindig új létezési formákba.

www.karizmatikus.hu/hitvedelem/teveszme-kritika-oesszefoglalo-irasok/204-new-age-a-biblia-szemszoegebl

csaba carmarthen 2013.04.27. 10:16:28

www.tlig.org/en/testimonies/churchpos/cdf2005/ratzletter/

www.tlig.org/hu/humsg/hum826.html

....Mondom neked, nõvéred, Oroszország lesz sok nemzet feje és végül megdicsõít engem. Gondosan figyelj és értsd meg:

Összegyûlnek pásztorai.

Mialatt máshol megtörik a szerzõdéseket, és mindenütt lázadás tör utat magának, az örök áldozat megszüntetésére,

Oroszország pásztorai összegyûlnek,

hogy helyreállítsák házamat, hódoljanak örök áldozatom elõtt, imádjanak és tiszteljenek engem.

Amikor az utolsó napokban a nemzetek sorra elhajlanak és megromlanak, mert felállítják a vészthozó undokságot a szent helyen,

Oroszország pásztorai összegyûlnek,

hogy megszenteljék oltáraikat. És mialatt mások egy élettelen forma, az emberi ügyesség találmánya, egy lélektelen kép elõtt hódolnak,

Oroszország pásztorai összegyûlnek

engem dicsõítve, mert én, az Isten megvédem tisztaságát. És mialatt gonosz erõfeszítésekkel akarják megrövidíteni szócsöveim napjait, mivel õk e világ reménysége,

Oroszország pásztorai összegyûlnek,

hogy megvédjék Szent áldozatomat. Én pedig felállítom benne trónomat, és dicsõségemre összegyûjtöm azokat, akik Nevemet viselik.

Helyreállítom összetört oltáraikat, mert végül sokan, akik Nevem alatt élnek, csatlakoznak hozzá.

És pásztorai egy kézzel és egy lélekkel fogják újból felállítani düledezõ házamat. Amit egykor meggörbítettek, azt ki fogják egyenesíteni.

Díszes ruhákba fogom öltöztetni Oroszországot, irántam való buzgósága miatt.

Számtalan nemzet élére állítom pásztorait.

Belevéstem Oroszországba a felajánlás pecsétjét, hogy újból tömjént és békéltetõ illatot ajánljon fel nekem.

Ezért fogom pásztorait csodákkal elárasztani.

csaba carmarthen 2013.05.12. 01:07:51

...mert én vagyok a hatalom. Az emberek hajlamosak könnyen elfelejteni, hogy Egyházam vezetése fölülrõl történik és nem alulról.

www.tlig.org/en/testimonies/churchpos/cdf2005/ratzletter/

Hajlamosak elfelejteni, hogy minden hatalom fölülrõl való.

Azt mondom tehát nektek, hogy egyetlen hatalom, egyetlen földi királyság sem marad fenn, amely beszivárgott Egyházamba.

Összetöröm és porhalmazzá teszem.

Ti ezt már elõre tudtátok, de nem figyeltetek rám és nem engedelmeskedtetek nekem.

Kizártatok engem, de én minden ajtót, és ablakot kinyitok, hogy Lelkem szabadon lélegezhessen tulajdonomban.

Nincs az a hatalom, amely eltorlaszolhatja azt az utat, amelyet megnyitok.

Újból emlékeztetni fogom õket arra, hogy én vagyok az Alfa és az Omega, a Szentek Szentje, a Szentháromság, mindhárom az Egyben, a Hatalom.

Hamarosan veletek leszek.

Szívembe fogadom mindazokat, akik szeretnek engem.

Az én Szívem lesz az õ új otthonuk.

Fölülrõl jövök és fölülrõl száll alá a ti új otthonotok is.

Ez lesz az én ajándékom; és újból visszaadom nektek az én új Szent Nevemet, szeretteim.

Jöjjetek hát és dicsérjetek engem; jöjjétek és magasztaljatok, jöjjetek és kössetek velem békét, kinyitom nektek házamat és mint enyéimet üdvözöllek benneteket.

Jöjjetek hozzám!
www.tlig.org/hu/humsg/hum349.html

csaba carmarthen 2013.07.03. 01:15:15

Amados:

Oren por Brasil, sufrirá.

Oren por Méjico, padecerá.

Oren por Hungría, padecerá.

www.revelacionesmarianas.com/luz_de_mar%C3%ADa.htm

Halász Patrik 2013.07.03. 18:13:26

@csaba carmarthen: Látom, utoljára áprilisban nézett be valaki a blogodba. További jó monologizálást!

csaba carmarthen 2013.07.04. 14:32:30

38.Ezért én most azt mondom nektek: ne zaklassátok ezeket az embereket, hanem engedjétek õket szabadon. Ha ugyanis ez a törekvés vagy ez a mozgalom emberektõl származik, fölbomlik,

39.de ha Istentõl van, nem tudjátok szétoszlatni õket, különben úgy tûnnék föl, mintha Isten ellen tusakodnátok."

mazsola.iit.uni-miskolc.hu/~drdani/biblia/bd/ApCsel/chap005.html

csaba carmarthen 2013.07.23. 00:00:53

22 July 2013- china hit by deadly quakes (1)

2013. július 3. - hamarosan erős földrengések lesznek Oroszországban és Kínában... (2)

July 3rd, 2013 -There will be powerful earthquakes in Russia and China soon... (3)

(1) www.bbc.co.uk/news/world-asia-china-23402127

(2)
nagyfigyelmeztetes.hu/2013/07/hamarosan-eros-foldrengesek-lesznek-oroszorszagban-es-kinaban-melyek-egymas-utan-fognak-bekovetkezni/

(3)
www.thewarningsecondcoming.com/there-will-be-powerful-earthquakes-in-russia-and-china-soon-and-they-will-take-place-one-after-the-other/

csaba carmarthen 2013.09.27. 20:26:57

We stand united to Your Sacred Heart, dear Jesus.

We speak with authority the True Word of God.

We will walk to the ends of the Earth to spread the Truth.

We will never accept any new false doctrine in Your Name, other than that You taught us Yourself.

We remain true, loyal and steadfast in our faith.

We will treat those who betray You with love and compassion, in the hope that they will come back to You.

We will be firm, but patient, with those who persecute us in Your Name.

We will walk victorious all the way to Your New Paradise.

We promise, that through our pain and suffering, we will bring You all those lost souls who are starved of Your Love.

Please accept our prayers for all sinners in the world, so that we can become one family, united in love for You, in the New Era of Peace.

Amen.

www.thewarningsecondcoming.com/my-plans-to-redeem-the-world-are-being-brought-to-fruition-all-is-in-place-now/

csaba carmarthen 2013.09.28. 23:11:07

„Drága Jézus, Szentséges Szíveddel egyesülve felsorakozunk.

Meggyőződéssel beszélünk Isten Igaz Szaváról.

Elmegyünk majd a világ végére is, hogy hirdessük az Igazságot.

Azon kívül, amit Te Magad tanítottál nekünk, soha nem fogadunk el semmilyen új, a Te Nevedben hirdetett tévtant.

Igazak, hűségesek és állhatatosak maradunk hitünkben.

Szeretettel és könyörülettel bánunk majd azokkal, akik elárulnak Téged, abban a reményben, hogy ők majd visszatérnek Hozzád.

Rendíthetetlenek leszünk, ugyanakkor türelmesek azokkal, akik üldöznek minket a Te Nevedben.

Diadalmasan menetelünk majd végig az úton, Új Paradicsomod felé.

Ígérjük, hogy gyötrelmünk és szenvedésünk által, elvezetjük Hozzád mindazokat a tévelygő lelkeket, akik a Te Szeretetedre szomjaznak.

Kérünk, fogadd el imáinkat a világ összes bűnöséért, hogy egy család lehessünk, egyesülve az Irántad való szeretetben, az Új Békekorszakban. Ámen.”

www.youtube.com/watch?v=q7-WidBqzlQ

nagyfigyelmeztetes.hu/2013/09/a-vilagot-megmento-terveim-megvalosuloban-vannak-minden-keszen-all-mar/

csaba carmarthen 2013.09.30. 23:05:17

Ó, édes Jézusom, vess véget a háborúknak, melyek elpusztítják az emberiséget.

Óvd meg az ártatlanokat a szenvedéstől.

Óvd meg azokat a lelkeket, akik igaz békét próbálnak szerezni.

Nyisd meg a háború gyötrelme által sújtottak szívét.

Óvd meg a fiatalokat és a védteleneket.

Mentsd meg mindazokat a lelkeket, akik a háború következtében életüket vesztik.

Erősíts meg mindannyiunkat, drága Jézus, akik Isten valamennyi gyermekének lelkéért imádkozunk, és add meg nekünk a Kegyelmet, hogy kibírjuk a szenvedést, melyben lehet, hogy részünk lesz a viszály idején.

Könyörögve kérünk, állítsd meg a háború terjedését, és vidd a lelkeket Szíved Szent Menedékébe. Ámen.”

Menjetek ti, mind, akik hallotok Engem, és kérjétek Tőlem azokat a Kegyelmeket,
www.youtube.com/watch?v=hwn_rGdXCWY
melyre szükségetek lesz ahhoz, hogy elviseljétek Gyötrelmemet ebben az időben.

nagyfigyelmeztetes.hu/2013/09/itt-az-ideje-hogy-megalakuljanak-es-az-egesz-vilagon-elterjedjenek-az-imahadjarati-imacsoportok/

telihold83 2013.10.01. 11:19:23

@csaba carmarthen: Csaba tudod, hogy mi a hozzáállásom a nagyfigyelmeztetéshez, de most akkor is lélegzetvétel volt a fönti ima, köszi.

csaba carmarthen 2013.10.01. 14:34:11

@telihold83:

Jézust illeti a köszönet a hála és a dicsőség...
Részemről persze szívesen.
üdv: csaba

ui. ...valóban kifejeztél kételyeket, ugyanakkor Jézus, az Őelötte-, (elsősorban az Oltáriszentség előtt) végzett napi ima által képes vezetni minket ezekben a kérdésekben...

Ha megismered azon Szavakat, melyekről most azt állítod, hogy véleményed van (1)

akkor esetleg összevetheted pl. Őket a Katolikus Egyház Katekizmusával is (2)

(1)
Kérlek, nyissátok meg szíveteket az Igazságra. Vigyázzatok, amikor megítélitek Isten Szavát (Üzenetét), melyet az Ő választott prófétáinak ad(ott). Ha szigorúan ítélitek meg őket, ti is ekként lesztek megítélve. Ha kegyetlenül elutasítják őket, ti is el lesztek utasítva Igazságos Kezem által. Ha szeretettel elfogadjátok őket, Én Szent Karjaimba ölellek majd benneteket.
Semmi olyat nem adok most nektek, amely Atyám Könyvével ellentétes, mert az lehetetlen. Én azért jövök most, hogy befejezzem az Általam, a földi Időm során adott Tanításokat. Amikor Művem befejeződik, Szövetségem végre beteljesedik majd. Akkor Én elhozom a Legdicsőségesebb Ajándékot, az Örök Élet Ajándékát. -nagyfigyelmeztetes.hu/2013/02/03/#sthash.pDVMS5v5.dpuf

(2)
KEK 679. A Fiú azonban nem azért jött, hogy ítéljen, hanem hogy üdvözítsen, [657] s hogy ajándékozza az életet, mely Õbenne van. [658] A kegyelem visszautasítása által ebben az életben mindenki már elítéli önmagát, [659] cselekedetei szerint kapja meg jutalmát [660] és örökre elkárhoztathatja magát a szeretet Lelkének visszautasításával www.katolikus.hu/kek/kek00624.html#N113

csaba carmarthen 2013.10.02. 02:41:31

Les invito a orar por Medio Oriente.

Les invito a orar por Estados Unidos.

Les invito a no declinar la oración por Mi Iglesia que será estremecida fuertemente.

LES AMPARA MI AMOR, LES AMPARA MI SED DE ALMAS, LES AMPARA MI MISERICORDIA.

NO TEMAN, YO ESTOY CON USTEDES.

LES BENDIGO, LES AMO, LES SELLO CON EL SELLO DE MI AMOR ETERNO.

Su Jesús.

AVE MARÍA PURÍSIMA, SIN PECADO CONCEBIDA.

AVE MARÍA PURÍSIMA, SIN PECADO CONCEBIDA.

AVE MARÍA PURÍSIMA, SIN PECADO CONCEBIDA.
7 DE AGOSTO DEL 2013
www.revelacionesmarianas.com/luz_de_mar%C3%ADa.htm

csaba carmarthen 2013.10.25. 22:37:52

„Ó, drága Jézusom, könyörögve kérlek, tarts meg engem erőben és bátorságban, hogy meg tudjam védeni az Igazságot a Te Legszentebb Nevedben.

Könyörgök, add meg nekem a szükséges Kegyelmet, hogy mindenkoron tanúságot tegyek Szent Szavadról.

Tégy képessé engem arra, hogy ellenálljak annak a nyomásnak, hogy hazugságokat hirdessek, amikor a szívem mélyén tudom, hogy azok bántanak Téged.

Segíts, hogy hű maradjak Szent Szavadhoz, egészen a halálom napjáig. Ámen.”

(110)
nagyfigyelmeztetes.hu/rozsafuzerek/uj-imahadjarat-jezustol/

csaba carmarthen 2013.10.27. 22:23:42

675. Krisztus eljövetele elõtt az Egyháznak át kell mennie egy utolsó próbatételen, mely sokak hitét meg fogja ingatni. [639] Az üldözés, mely kíséri az Egyház földi zarándokútját, [640] fölfedi a "gonoszság misztériumát" egy vallási megtévesztés formájában, mely az embereknek problémáik látszólagos megoldását kínálja föl cserében azért, hogy elpártolnak az igazságtól.....

A Katolikus Egyház Katekizmusa
www.katolikus.hu/kek/kek00624.html#N113

csaba carmarthen 2014.01.06. 04:25:20

www.bbc.co.uk/news/world-us-canada-22606459

2.Akkor láttam, hogy napkelet felôl egy másik angyal száll föl, akinél az élô Isten pecsétje volt. Hangosan rákiáltott a négy angyalra, akinek az volt a dolga, hogy ártson a földnek és tengernek:

mazsola.iit.uni-miskolc.hu/biblia/bd/Jel/chap007.html

3."Ne ártsatok a földnek, se a tengernek, se a fáknak, amíg meg nem jelöljük Isten szolgáinak homlokát!"

www.thewarningsecondcoming.com/wp-content/uploads/seals/Seal_Hungarian.pdf

>>Mintha tőr járná át Szívemet, soha nem szűnő módon.

Én vagyok a Magasságos Isten, akinek – a minden Gyermekének megadott szabad akarat miatt-, állandó fájdalmat kell elszenvednie, míg az Új Paradicsom ki nem bontakozik a földön.

Majd akkor fogtok ti, Gyermekeim, az Én Szent Akaratommal való egységben egyesülni.

Amíg ez meg nem történik, nem lehet béke a földön.

Amikor végleg megsemmisül a gonosz, és azok, kik szolgamódra követik beígért hazugságait, csak akkor nyugodhat meg a világ.

Leányom, mondd el Gyermekeimnek, hogy Én nem élvezem Gyermekeim megbüntetésének a gondolatát, mivel szeretem őket.

Ők az enyéim, az Én dédelgetett teremtményeim. Látni azt, ahogyan a gonosz megrontotta az ő lelküket, az Számomra, az ő szeretett Atyjuk számára, egy állandó gyötrelem.

Az az óhajom, hogy mindannyiatokat, szerető gyermekeim, kik ismeritek és megértitek irántatok való Szeretetemet, elvigyelek az Én gyönyörű földi Új Paradicsomomba.

Megígérem nektek, hogy az üldöztetés gyors (rövid) lesz, és védelem alatt fogtok állni.

Mert Én most örökül hagyom Szeretetem és Védelmem Pecsétjét.

Ezzel el fogjátok kerülni azoknak a figyelmét, akik nehézségeket fognak okozni országaitokban.

Pecsétem az Üdvösségre tett Ígéretem.

Ezzel a pecséttel az Én erőm fog keresztüláradni rajtatok, és semmilyen bántalom nem érhet majd benneteket.

Ez egy csoda, gyermekek, és csak azok lehetnek megáldva ezzel az isteni ajándékkal, akik kisgyermekként,

szívükben Irántam való szeretettel leborulnak Előttem, az ő Uruk és a mindenség Teremtője előtt.

Álljatok fel most, és fogadjátok el Pecsétem, az Élő Isten Pecsétjét.

nagyfigyelmeztetes.hu/2012/02/isten-az-atya-alljatok-fel-most-es-fogadjatok-el-pecsetem-az-elo-isten-pecsetjet/

nagyfigyelmeztetes.hu/rozsafuzerek/uj-imahadjarat-jezustol/

csab carmarthen 2017.11.01. 20:32:42

"Én, János láttam, hogy napkelet felől egy másik angyal száll fel. Nála volt az élő Isten pecsétje. Hangos szóval így kiáltott a négy angyalnak, akiknek hatalmuk volt arra, hogy ártsanak a földnek és a tengernek: „Ne ártsatok se a földnek, se a tengernek, se a fáknak, míg meg nem jelöljük homlokukon Istenünk szolgáit!”..."

Mindenszentek www.katolikus.hu/igenaptar/ma.html

Álljatok most fel, és fogadjátok Pecsétemet, az Élő Isten pecsétjét!

2012.02.20 12:20
Szeretett leányom, Szívem erősen ver bánatomban, gyermekeim bűnei miatt.

Mint bármely szerető apának, kettészakítja Szívemet az egymás iránti gonosz gyűlöletük.

Mintha tőr járná át Szívemet, soha nem szűnő módon.

Én vagyok a Magasságos Isten, akinek – a minden Gyermekének megadott szabad akarat miatt-, állandó fájdalmat kell elszenvednie, míg az Új Paradicsom ki nem bontakozik a földön.

Majd akkor fogtok ti, Gyermekeim, az Én Szent Akaratommal való egységben egyesülni.

Amíg ez meg nem történik, nem lehet béke a földön.

Amikor végleg megsemmisül a gonosz, és azok, kik szolgamódra követik beígért hazugságait, csak akkor nyugodhat meg a világ.

Leányom, mondd el Gyermekeimnek, hogy Én nem élvezem Gyermekeim megbüntetésének a gondolatát, mivel szeretem őket.

Ők az enyéim, az Én dédelgetett teremtményeim. Látni azt, ahogyan a gonosz megrontotta az ő lelküket, az Számomra, az ő szeretett Atyjuk számára, egy állandó gyötrelem.

Az az óhajom, hogy mindannyiatokat, szerető gyermekeim, kik ismeritek és megértitek irántatok való Szeretetemet, elvigyelek az Én gyönyörű földi Új Paradicsomomba.

Megígérem nektek, hogy az üldöztetés gyors (rövid) lesz, és védelem alatt fogtok állni.

Mert Én most örökül hagyom Szeretetem és Védelmem Pecsétjét.

Ezzel el fogjátok kerülni azoknak a figyelmét, akik nehézségeket fognak okozni országaitokban.

Pecsétem az Üdvösségre tett Ígéretem.

Ezzel a pecséttel az Én erőm fog keresztüláradni rajtatok, és semmilyen bántalom nem érhet majd benneteket.

Ez egy csoda, gyermekek, és csak azok lehetnek megáldva ezzel az isteni ajándékkal, akik kisgyermekként,

szívükben Irántam való szeretettel leborulnak Előttem, az ő Uruk és a mindenség Teremtője előtt.

Álljatok fel most, és fogadjátok el Pecsétem, az Élő Isten Pecsétjét.

Imádkozzátok a Keresztes Imahadjárat (33) eme imáját, hogy pecsétemet méltányoljátok, és fogadjátok azt szeretettel, örömmel és hálával.

Álljatok most fel, és fogadjátok Pecsétemet, az Élő Isten Pecsétjét

************

„Istenem, szerető Atyám,

szeretettel és hálával elfogadom Védelmed Isteni Pecsétjét.

Istenséged körülveszi testemet és lelkemet az

örökkévalóságig.

Alázatos hálával meghajolok,

és felajánlom Neked, szeretett Atyám,

mélységes szeretetemet és hűségemet.

Könyörögve kérlek, hogy védj meg engem és szeretteimet

ezzel a különleges Pecséttel

és megígérem, hogy életemet

a Te Szolgálatodnak szentelem mindörökkön örökké.

Szeretlek, Drága Atyám.

Vigasztallak Téged , Drága Atyám. ezekben az időkben,

Felajánlom Neked,

szeretett Fiad Testét és Vérét,

Lelkét és Istenségét,

engesztelésül a világ bűneiért

és minden gyermeked üdvösségéért. Ámen.”

****************

Menjetek gyermekeim, és ne féljetek. Bízzatok Bennem, szeretett Atyátokban, aki szeretettel teremtett meg mindnyájatokat.

Én minden egyes lelket ismerek, minden részetek ismert Számomra. Egyikőtök sincs részesül kevesebb szeretetben, mint a másik.

Éppen ezért egy lelket sem akarok elveszíteni. Egyet sem.
Kérlek, hogy továbbra is imádkozzátok mindennap Isteni Irgalmasságom Rózsafüzérét.

www.youtube.com/watch?v=DYtxixBnVGg

Egy szép napon majd meg fogjátok érteni, hogy szükséges ez a megtisztulás.

nagyfigyelmeztetes.hu/2012/02/isten-az-atya-alljatok-fel-most-es-fogadjatok-el-pecsetem-az-elo-isten-pecsetjet/

(Imahadjárat 16) Segítségül, hogy a lelkek erősek maradhassanak az Irgalmasság nagy eseménye alatt

Ó, Jézusom, tarts erőben engem Nagy Irgalmasságod ezen megpróbáltatásának ideje alatt. Add meg nekem a kegyelmeket, amelyekre szükségem van, hogy kicsi lehessek Szemeidben. Nyisd meg a szemem az Örök Üdvösség Ígéretének Igazságára. Bocsásd meg bűneimet, mutasd meg nekem Szereteted és Barátságod Kezét. Végy a Szentcsalád karjaiba engem, hogy ismét eggyé válhassunk. Szeretlek, Jézus, és a mai naptól kezdve megígérem, hogy Szent Szavadat, félelem nélkül a szívemben és lelkem tisztaságával örökkön örökké hirdetni fogom. Ámen.

nagyfigyelmeztetes.hu/rozsafuzerek/uj-imahadjarat-jezustol/

www.youtube.com/watch?v=mebv_0bpytg
süti beállítások módosítása