Jezsuiták

PÁRBESZÉDBEN

Címkék

Univerzum, tengelyre szerelve

2011.10.15. 14:10 csereborgár

Szeretünk arra gondolni, hogy az ima hosszú távon növeli bennünk a szeretetet és önzetlenné tesz. Egyáltalán lehetséges ez, vagy csupán egy utópia, amivel magunkat áltatjuk, hogy továbbra is hajlonghassunk az egónk előtt úgy, hogy ráadásul azt hisszük, az ellenkező irányba haladunk? Ráfogjuk külső elvárásokra? Vajon, mentesít minket a felelősség alól az, ha más előírása szerint cselekedünk? Segítsetek ki. Hogy is van ez? Létezik kibúvó?

Amikor imában kérsz valamit, gondolsz egyáltalán arra, hogy ha ez úgy teljesül, ahogyan elképzelted, hogyan fogja befolyásolni mások életét? Imádkozol azért, hogy sikerüljön az állásinterjúd, de valószínüleg nem gondolsz bele abba, hogy ez azt jelenti: valaki másnak nem fog sikerülni, aki talán sokkal rátermettebb, sokkal nagyob szüksége van rá. Vagy akár ugyanazzal a háttérrel indul mint te...

Amikor imában kérsz valamit, gondolsz te egyáltalán arra, hogy a fizika törvényei meg kell sérüljenek ahhoz, hogy mindez teljesüljön? A dolgok folyásának van egy természetes rendje. Ami a kiindulási feltételekből bekövetkezhet, az be is következik. Ha nem következik be, akkor nem a fizikai törvények sérültek, hanem rosszul ismertük a kiindulási helyzetet. Mindig. Tehát mi voltunk a középpontban: mi voltunk azok, akik rosszul ismertük a helyzetet. Százötven kilóméteres sebességgel hajtasz az országúton és egyszer csak azt veszed észre: mindkét sáv foglalt előtted: valaki éppen előz és csak száz méter van hátra. Mégis felkiáltasz, kéred, hogy a világmindenség fizikai törvényei ne legyenek érvényesek erre a pár pillanatra. Amikor már semmi sem lehetséges, már csak Isten segíthet – hallod mindig és mondod néha. Hisz „Istennek semmi sem lehetetlen”. Nem gondolsz ugyanakkor arra, hogy ez esetben nem Isten mindenhatósága van megkérdőjelezve (nézz körül: ez a világ, minden csodájával nem elég?), hanem a te önzetlenséged. Hadd forogjon körülötted a világ! Majd jól ráfogod Istenre, nehogy már te légy az egoista. Ő az, aki szökik minden csettintésedre...

A mérlegnek sosem egy tányérja van. Ha te vagy az egyikben, akkor gondolsz arra, hogy ki van a másikban, vagy elintézed azzal, hogy nem szükséges tudni, Isten csak megoldja valahogy? Nem struccpolitika ez?

Személyes szempontból: ezek szerint te olyan fontos vagy, hogy a végtelen Természet egy adott pillanatban semmivé válik előtted. Térdre hull. Ha nem is előtted, akkor Isten előtt, de miattad. Ha nem is miattad, akkor amiatt, hogy Isten, aki nem részrehajló (keresd ki), ebben az esetben részrehajló ...miattad.

Így is úgy is körülötted forog a világ...

359 komment

Címkék: szeretet ima önismeret lelkiélet

A bejegyzés trackback címe:

https://jezsuita.blog.hu/api/trackback/id/tr383256334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

thotferi 2011.10.28. 22:46:49

@Tilikov:" amelyből nemhogy nem árad az energia és az anyag, de mindent elnyel ami a közelébe kerül, még a fényt is."
A gravitáció micsoda ? Nem egy energia ?
Az egész Naprendszer, benne ezzel a bloggal is a Tejút központja körül forog, mert ez az energia folyamatosan erre készteti, fogva tartja.
A földből is árad a gravitációs mező , amely meg a Holdat tartja (táplálja).
A Tejút egy spirál galakszis, amelynek karjai vannak.
Egy ilyen szélső karban ülünk, amely védőn ölelve tart és táplál, szoptat a tejjel.
A vérével saját fiait tápláló pelikánmadár Krisztus képjel, melynek mozgástendenciája a spirálképlet.
Az ember Dns-e kettős spirál, amely valamennyi földi élőlény felépítésének kódját tartalmazza.
„Ahogy fent, úgy lent. Ahogy kint úgy bent!”

Smaragdtábla Kr. e. 4000 körül

thotferi 2011.10.28. 22:59:06

@felician : "nem az, hogy neked van kereked, nekem meg nincs."
Nekem tehát egy kerékkel több van, mint neked!
"Ez a nyilas izé meg lóg a levegőben, hiába linkeled be a videót, nem értem, és nem gondolom, hogy ez a jelen "párbeszéd" kontextusában az én hibám"
Ezen nem csodálkozok, én is így voltam ezzel!
Engem azonban ez akkor annyira feldühített, hogy kitartó, szívós munkával eljutottam a megértés első lépcsőfokára. Beláthatod, hogy itt a blogon ezt én nem tudom megtenni, ez mindenkitől fanatizmust követel.
Rengeteg előadáson voltam, ajánlom a Szabadság téri Hazatérés templomának altemplomi előadótermét, a két Hollós könyvesbolt pincéjét, de rengeteg anyag van a neten is. Pap Gáborral kell kezdeni, aztán a többi majd adja magát, csak előre bátran. Elkezdeni nehéz, mert az ember megrémül a hegynyi anyagtól, de utána már megy, mint a karikacsapás.

Tilikov (törölt) 2011.10.29. 11:03:25

@thotferi:

Ez amit most írtál viszonylag józan és pontos. Az, hogy a gravitációs erő árad az anyagból, kognitív disszonanciában lehet azzal, hogy az anyag szempontjából ez vonzóerőt jelent, de ezt áradásnak nevezni még nem zárja ki a helyes értelmezését a gravitációnak.

Viszont a spirálkarok "ölelését", "táplálását", és "tejjel szoptatását", valamint a "fiait saját vérével tápláló krisztusi pelikánmadarat" kizárólag költői képként értelmezhető.

És a spirálkarok összehasonlítása a DNS spirállal, ahhoz hasonló, ha atom körül keringő elektronokat hasonlítjuk össze a nap körül keringő földdel. A "keringés" és a "spirál" azonos szavak, amiket használunk a működésük leírására, de mégis alapvetően különbözik ezeknek a rendszereknek a működése.

A Smaragdtábla írói is bizonyára csak koncepcionális hasonlóságra gondolhattak, és egész biztosan nem a galaxis spirálkarjaira, a naprendszer bolygóira, a DNS spiráljára, és az atom elektronjaira.

thotferi 2011.10.29. 17:37:22

@Tilikov: "és "tejjel szoptatását", valamint a "fiait saját vérével tápláló krisztusi pelikánmadarat" kizárólag költői képként értelmezhető."

Szó sincs költői képről ! A tejút központja közelében valóságos cukormolekula felhők vannak, amelyek ideszállításáról az üstökösök gondoskodnak.
A Földet ezek az üstökösök táplálták cukormolekulákkal, amelyek az élet kialakulásának kezdeti szakaszában döntő jelentőséggel bírtak.
Ezáltal tudott megindulni és megerősödni, szárba szökkenni az élet a Földön
Az anyatej nagy mennyiségű tejcukrot tartalmaz, melynek egyik alkotórészének, monoszacharidjának neve: galaktóz.(A galaktika a görög galaktiké hodosz (tejút) szókapcsolat első eleméből való, amely a gala, galaktosz (tej) képzett származéka (tejjel kapcsolatos))
A galaktóznak sokrétű szerepe van a szervezetünkben, melyek közül kettőt emelnék ki. Egyrészt kötőszövetünk alapállományának, másrészt agyszövetünknek fontos építőeleme. Minél fejlettebb az idegrendszere egy emlős fajnak, annál több tejcukor található a tejében. Ennek megfelelően az ember és emberszabásúak tejében találjuk a legtöbb tejcukrot. Érdekes módon a többi emlős faj közül a ló mutatja a legnagyobb hasonlóságot az anyatejjel, egyrészt tejcukor tartalma, másrészt tejcukor és fehérje tartalmának egymáshoz viszonyított aránya alapján is. Csak ezután következnek fejős állataink, majd a mindenevők, a ragadozók és végül a rágcsálók.
Mint Pap Gábor is kifejtette, a nyilas téridő egységének jele az átlóra irt nyílhegy.
A Tejút vonulata az égen a nyilas- ikrek tengely mentén látható. Tehát ezen az átlón megy át a ló és hozza magával a földre az ikergyermekek számára a tejet, tejcukrot.(Hunor-Magyar)
Mindez élettani közelségbe hozhatja számunkra a magyarság mitológiai távlatokba is visszamutató kapcsolatát a lóval. Érthetővé teszi számunkra, hogy a lótej miért volt fontos számunkra, és miért fontos ma is a keleti nomád népek életében. Sem az anyatej, sem a lótej nem tartalmaz sok fehérjét, ám annál több tejcukrot. Megszületésünket követően, a szoptatási idő alatt életünk tejcukor-alapra épül. Az a kisbaba fejlődik jól és kiegyensúlyozottan, aki kellő mennyiségű anyatejhez jut élete első időszakában. Mai életvitelünk mellett ez az időszak meglehetősen lerövidült, és ami még furcsább, a tejcukor mai táplálkozásunknak „mostohagyermeke" lett. Egyre nő azok száma, akik felnőve érzékennyé válnak a tejcukorra.
Fontos ennek mélyreható tisztázása, mert a név: galaktóz - mégiscsak molekuláris kapcsolatra utal a Galaxissal.

Dr. szpahi 2011.10.30. 07:19:26

@thotferi:

Olyan jó lehet neked, kedves Feri, hogy a történelemtől az asztronómiáig, a nyelvészettől a fizikáig, a szociológiától a teológiáig, a biológiától az antropológiáig és asztrológiáig mindenhez olyan határozottan hozzá tudsz szólni.

Azt hiszem, Te vagy az első polihisztor Brassai Sámuel óta. A tévedhetetlenségben pedig talán pápai adottságaid vannak. :))))

thotferi 2011.10.30. 10:06:38

@Dr. szpahi:
Pont ez a háttérhatalom célja, hogy mindenki, minden tudós csak szakterülete egy piciny, speciális részéhez értsen, mással ne is foglalkozzon. Ha mégis venné a bátorságot, azt ki kell nevetni, ki kell közösíteni.
Így lehet kézben tartani az emberi társadalmat, hogy ne lássa meg az összefüggéseket. Ez csak az ő privilégiumuk, mi csak szállítsuk nekik a "részleteket", ők majd összerakják maguknak ,hogy tudják mit kell tenniük kézben tartásunkhoz.
Ez is a szűz csillagkép tulajdonságai közé tartozik.
A matéria végletekig való felaprózása, analizálása és a világ négyzetraszterekbe, dobozokba való rendezése.
Egy valamit kifelejtettél a felsorolásból!
Azt, hogy én kritikus is vagyok. Önmagam legnagyobb kritikusa. Ez okozza a" tévedhetetlenség" látszatát!

Dr. szpahi 2011.10.30. 15:56:13

@thotferi:

Csakhogy az a tudásmennyiség, ami napjainkra felhalmozódott nem fogható át egyetlen ember által. Amiket Te írsz, azok az információk nem személyes tapasztalataidon, következtetéseiden, gondolkodásod eredményén alapulnak, hanem innen-onnan kritikátlanul -- de sajnos nagyon is tendenciózusan -- összeszedett, ellenőriz(het)etlen információk. Ez persze önmagában még nem is lenne baj, ha nem afféle "kinyilatkoztatásként", megingathatatlan "tényekként" közölnéd velünk.

"Azt, hogy én kritikus is vagyok. Önmagam legnagyobb kritikusa." Ne vedd személyeskedésnek, de sajnos ez az, amit sohasem tapasztaltam nálad. Hogy valakit közülünk tényleg meghallgattál volna, hogy valakinek az érveit elfogadtad volna. De lehet, hogy csak én nem voltam elég figyelmes.

thotferi 2011.10.30. 19:21:49

@Dr. szpahi:
Ellenőrizetlen ?
Ugyan kinek kéne ezeket ellenőrizni ?
Az, meg hogy ellenőrizhetetlen , egyszerűen nem igaz, mert mindig megadtam a forrásokat, könyveket, cikkeket ahonnan származnak.
A felhalmozott tudásmennyiség lehet, hogy nem fogható át , mindenesetre ez nem magyarázza meg azt, hogy miért kell a tudományokat annyira szétszabdalni és hermetikusan elkülöníteni egymástól. Az emberi agy kapacitásai igen nagyok, ráadásul ma már a számítógépes technológia jelentős mértékben tehermentesítette az ember agyi memóriáját. Nem kell mindent a fejünkben tárolni, elegendő egyetlen kattintás és megjelennek az információk.Ugyanakkor azt is figyelembe kell venni, hogy a mai emberek agya tele van felesleges infókkal, médiaszeméttel, mindenkire ráférne egy nagytakarítás. Egy régi parasztcsalád legalább vagy húsz-harmincféle szakmához értett magas fokon.
A saját maguk által termesztett lenből kenderből tetőtől talpig igényesen felöltözködtek, húszféle állatot tartottak, házat építettek, szőlőt műveltek, bort készítettek,kenyeret sütöttek, termőföldet műveltek stb. stb. Ma van olyan egyetemi végzettségű tudós, aki egész életében csak a pókok nemi életéhez ért, azzal foglalkozik, de ha bezárna a közért éhen pusztulna.
Mindenkit meghallgattam, az érveket megértettem, de ha azokat meg lehetett cáfolni, akkor megcáfoltam. Miért baj ez ?

Ferdinandus 2011.10.30. 23:33:14

@thotferi:

Nagyon lényeglátóan foglaltad össze ezt a jellegzetesen modern problémát, én is egyetértek.

"Ma van olyan egyetemi végzettségű tudós, aki egész életében csak a pókok nemi életéhez ért, azzal foglalkozik, de ha bezárna a közért éhen pusztulna."

Egyre inkább ez a szemléletmód, ez a modell jut érvényre nem csak a tudományok világában, hanem - általánosan - az élet legkülönfélébb szegmenseiben is.

Dr. szpahi 2011.10.31. 08:56:01

@thotferi:

"Ellenőrizetlen ? Ugyan kinek kéne ezeket ellenőrizni?" Hát mondjuk erre vannak pl. a tudományos szaklektorok, vagy a tudományos szakfolyóiratok, az idézettség stb. Persze az internetre bárki feltehet akármilyen baromságot, ha ezeket Te átveszed és tényekként állítod be, attól még nem lesznek hitelesebbek (lásd pl. Pap Gábor spekulációi).

"Ugyanakkor azt is figyelembe kell venni, hogy a mai emberek agya tele van felesleges infókkal, médiaszeméttel, mindenkire ráférne egy nagytakarítás."

Hát erről beszéltem én is. Mert a youtoube-videók többsége, a magyarvagyok portál, a buddha-tár, a kurucinfo stb. is ugyanilyen médiaszemét. Nem ártana tehát egy kis nagytakarítás a Te fejedben sem.

"Egy régi parasztcsalád legalább vagy húsz-harmincféle szakmához értett magas fokon.
A saját maguk által termesztett lenből kenderből tetőtől talpig igényesen felöltözködtek, húszféle állatot tartottak, házat építettek, szőlőt műveltek, bort készítettek,kenyeret sütöttek, termőföldet műveltek stb. stb."

Ezzel természetesen egyetértek. Csak annyi a különbség, hogy itt funkcionális tudásról van szó, amit nemzedékről nemzedékre átadtak. Ha pedig valami nem működött, azon következő évben változtattak. Hát ezt jelenti az ellenőrizhetőség, kísérletezés, kreatív problémamegoldás, feltalálás, újítás, logikus gondolkodás (paraszti logika).

Az ilyen tudást távolról sem lehet összehasonlítani azzal, amit az internetről -- megint mondom: ellenőrizetlen forrásokból -- összeszedünk, és nyakon öntünk vele másokat. Mert mi ez a sok zagyvaság a szkítákról vagy az ősmagyarság vallásáról, a csillagjegyekről, és a nemzetközi összeesküvésről? Hol itt a funkcionális tudás és az ellenőrizhetőség? És milyen gyümölcsöket terem ez a sok értelmetlen spekuláció?

Szerintem a paranoia, a gyűlölet, a nemzeti gőg és a gnosztikus beavatottság hamis illúziójának gyümölcseit.

Szerintem jobban tennéd, ha hozzászólásaidban Te is a kender megmunkálásáról vagy a szőlő műveléséről beszélnél (persze saját tapasztalataid alapján). Az hasznosabb és üdvösebb lenne mindannyiunknak. Tehát: "suszter, maradj a kaptafánál." Egyáltalán van neked kaptafád?

Tilikov (törölt) 2011.10.31. 10:06:23

@Ferdinandus, @thotferi

Én azt nem értem, hogy milyen alapon kifogásoljátok a tudományos specializációt, amikor az - mint más is leírta már - szükségszerű következménye a tudás felhalmozódásának mai mértékének. Hiába különlegesen nagy teljesítményű az emberi agy, a mára felhalmozott tudásmennyiséget fizikailag lehetetlen belegyömöszölni, és ha mindenki próbálna mindenhez érteni, akkor senki sem lenne, aki egy speciális területet kiválóan ismerne.

Higyjétek el, hogy óriási munka és rengeteg tanulás van amögött a tudós mögött, aki kizárólag a szubatomi részecskék fizikájával, vagy kizárólag Mezopotámia ókori történelmével, vagy kizárólag rákos megbetegedésekkel foglalkozik. Ha ezek a szakemberek a célirányos és kitartó tanulás helyett még kenderkötéssel, csillagászattal, szappanfőzéssel, genetikával, szőlőültetéssel, programozással, teológiával, és kereskedelmi joggal is foglalkoztak volna, akkor valószínűleg nem lennének olyan kiválóak a maguk területén.

Nem az a baj velük, hogy tekintélyes szaktudásukkal szemben csekély eséllyel szállhat szembe az egyszerű polihisztor, aki mindenhez ért valamit, de semmihez igazán?

thotferi 2011.10.31. 13:52:51

@Tilikov: "Ha ezek a szakemberek a célirányos és kitartó tanulás helyett még kenderkötéssel, csillagászattal, szappanfőzéssel, genetikával, szőlőültetéssel, programozással, teológiával, és kereskedelmi joggal is foglalkoztak volna, akkor valószínűleg nem lennének olyan kiválóak a maguk területén."
Ezzel egyetértek, én csak két szót változtatnék meg azon, amiket leírsz:
Ha ezek a szakemberek a célirányos kitartó tanulás mellett(!) még kenderkötéssel vagy csillagászattal, szappanfőzéssel, genetikával, szőlőültetéssel,programozással, teológiával és kereskedelmi joggal is foglalkoztak volna, akkor valószínűleg még kiválóbbak lennének a maguk területén.
Azt is vedd figyelembe, hogy a számítógép, mobiltelefon milyen mérhetetlenül megkönnyítette a tudós munkáját. Rengeteg időt, energiát meg lehet spórolni vele , amit fel lehetne használni mondjuk,a csillagbölcselet tanulmányozására is !
"Nem az a baj velük, hogy tekintélyes szaktudásukkal szemben csekély eséllyel szállhat szembe az egyszerű polihisztor, aki mindenhez ért valamit, de semmihez igazán?"
A mai mezőgazdász "tudósokkal" még egy egyszerű ,régi vágású idős parasztember is könnyen megbirkózik, mert tudása, bölcsessége évezredek távolából származik, kipróbált, sokrétű és környezetbarát(!).
www.youtube.com/watch?v=TOrfBx09PjQ
www.youtube.com/watch?NR=1&v=YQTq2d6Adsg
@Dr. szpahi:
"Mert mi ez a sok zagyvaság a szkítákról vagy az ősmagyarság vallásáról, a csillagjegyekről, és a nemzetközi összeesküvésről? Hol itt a funkcionális tudás és az ellenőrizhetőség?"
Azért , mert te ezekről nem tudsz, mert nem foglalkoztál vele, milyen alapon tekinted zagyvaságnak ? Szerintem, ez a zagyvaság !
Semmit nem tudsz hozzászólni a kérdéshez, csak azt, hogy zagyvaság. Hiába adom a jobbnál jobb könyvcímeket, előadásokat, az neked semmit sem ér ? Akkor kíváncsi lennék, a te kutatásaid eredményeire!
Pap Gábor, Bakay Kornél, Aradi Éva, Marácz László komoly tudósok, szakterületük kiválóságai.
Olvad el a könyveiket, én megtettem, abban rengeteg hivatkozást, forrást találsz! A youtoubról csak ízelítőket adtam ebből. Gondolom, az sem tetszene, ha az egész könyveiket ide írnám nektek idézetként.
Tessék, itt van Bakay Kornél a szkítákról:
www.viddler.com/explore/Zefir/videos/5/

vimeo.com/13511194
@Ferdinandus:
"Egyre inkább ez a szemléletmód, ez a modell jut érvényre nem csak a tudományok világában, hanem - általánosan - az élet legkülönfélébb szegmenseiben is."
Tökéletesen így van. Elromlott a televízióm, különösebben nem sajnáltam, de mégis elvittem egy szerelőhöz a városban. Ránézett(!) és azt mondta, beégett egy panel, ki kell cserélni: 10000 forint.No, nem annyit az egész nem ért.
Elvittem egy régi vágású ezermesterhez vidékre, aki kiszedte a panelt , szépen rutinból egy- két ellenállást bemért rajta, majd közölte, hogy az egyik kimenet, az kb :20 forint és összesen a szereléssel együtt elkért egy ezrest.
Megkérdeztem, hogy is van ez ?
Ő csak legyintett! A mai "szakemberek" már csak ahhoz értenek, hogy hogyan kell kicserélni egy panelt, de az egész elektronika minden "csínyjáról- bínjáról" fogalmuk sincsen.
Az egész panel meg megy a kukába ! Legyártjuk az egész földgolyót egy szemétdombbá !
Gratulálok a" tudósokhoz" !

Dr. szpahi 2011.10.31. 14:23:32

@thotferi:

"Azért , mert te ezekről nem tudsz, mert nem foglalkoztál vele, milyen alapon tekinted zagyvaságnak?" -ezt már az előbbiekben megválaszoltam.

Annyit még hozzáfűznék, hogy amiért megnéztél pár "magyarvagyok"cikket és "hú de királyok voltunk"- videót, attól még te sem foglalkoztál behatóan a témával. Azt kérdeztem, hogy hol vannak a SAJÁT gondolataid, kérdéseid, válaszaid az ügyben, azaz hol van a te "kaptafád"?

Mert nem igazi suszter az, aki csak olvasmányaiból ismeri a mesterségét és csak fényképen látott cipőt.

Ferdinandus 2011.10.31. 16:04:12

@Tilikov:

Nem önmagában a szerteágazó és valóban nagy mennyiségű ismeretanyag bizonyos mértékű, módszeres rendszerezésével szemben foglaltam állást, inkább a - szerintem - rengeteg felesleges információ fejekbe erőltetése, illetve az ismeretek túlzott szegmentálása ellen. Lassacskán képtelenek leszünk a dolgokat, a jelenségeket összefüggő rendszerbe integrálva szemlélni, vagyis "nem látjuk a fától az erdőt", ami egy tipikusan modern problémakör (elnézést a közhelyért). E szemlélet következménye előbb-utóbb a "szellemi impotencia" lesz, a megoldásra váró problémával szembeni teljes tehetetlenség, illetve a - megint csak szellemi értelemben vett - kiszolgáltatottság. Jó példa erre az elromlott TV esete, amelyet Feri említett fentebb. Ha egy rendszert túlzottan centralizálttá teszünk, ha a rendszer tagjai csak egy-egy részfeladat végrehajtására képesek, akkor a tagok közötti egymásra utaltság hátrányosan nagy lehet, mely esetleg működésképtelenné teheti a rendszert, de - legalábbis - nagyban csökkentheti a hatékonyságát.

Végezetül leszögezem, hogy nem vagyok sem természettudós, sem matematikus, de a szakmám valamelyest kapcsolatban áll az alkalmazott tudományokkal. Ilyenkor tehát csak a szubjektív tapasztalataimat, gondolataimat írom le, igyekezve a józan eszem iránymutatásait követni.

thotferi 2011.10.31. 17:07:04

@Dr. szpahi:
Az én" gondolataim" a különféle információk sajátos csoportásításában, elrendezésében, egymás mellé helyezésében érhető tetten. Ezáltal eddig elrejtett , rejtezett kapcsolatok, összefüggések kerülnek napvilágra. Lehet, hogy én semmi újat nem tudok felmutatni, de az így összeállított részek egy csodálatos , összhangzatos képpé állnak össze.
A részek összege sokszor többet mutat, többet ad ki, mint a külön- külön kezelt, értelmezett szilánkok, összetevők.
Ezáltal én új értelmezését adom a minket körülvevő világnak, jelenségeknek.
A régész csak megtalálja, kiássa a cserepeket a földből, a másik szakember meg nem ás, hanem a cserepeket csoportosítja és ragasztja össze.
Ezáltal válik láthatóvá az egykor volt, de eltörött edény, kerámia, tál.
A régész, lehet hogy nem is tudná összeragasztani őket, mert csak én tudom melyik hová illik, mire való, hogyan ragasztható.
Én ragasztani jöttem a világra és nem széttörni, sem pedig kutatni, ásni, keresni.
A te gondolataiddal, kutatásaiddal viszont hol lehet találkozni, melyik linken lehet elérni őket ?

Dr. szpahi 2011.10.31. 18:14:54

@thotferi:

"A régész csak megtalálja, kiássa a cserepeket a földből, a másik szakember meg nem ás, hanem a cserepeket csoportosítja és ragasztja össze. Ezáltal válik láthatóvá az egykor volt, de eltörött edény, kerámia, tál.
A régész, lehet hogy nem is tudná összeragasztani őket, mert csak én tudom melyik hová illik, mire való, hogyan ragasztható."

Szóval mégsem érthet egyetlen személy mindenhez, köszi hogy elismerted. Remélem, hogy ezután ehhez is tartod magad, és egy kicsit szerényebb leszel a kereszténység és az egyház bírálásában vagy a Biblia szövegének kiforgatásában. Én csak ennyit kérnék Tőled.

"A te gondolataiddal, kutatásaiddal viszont hol lehet találkozni, melyik linken lehet elérni őket?" Nem akarom reklámozni magam, de ha kívánod, adhatok mintát az interneten is hozzáférhető szövegeimből.

thotferi 2011.10.31. 19:22:06

@Dr. szpahi:
Aki összeállítja a mozaikkockákat, annak muszáj értenie "mindenhez"; ez az én kiváltságom.Én nem kutatok, nem azért, mintha ezt nem tudnám megtenni, hanem mert most ezzel foglalkozom, mindenesetre vannak még terveim a kutatások megindítására is.
Másnak nem annyira muszáj értenie "mindenhez", de azért nem ártalmas dolog ez sem.
A Biblia szövegeit én csak értelmezem , csakúgy, mint ahogy mindenki más is megteszi, megteheti.
Ha az én értelmezésem nem klappol a tiéddel, akkor az a helyes, ha összevetjük őket, nem pedig az, ha te érvek nélkül elutasítod azokat. Te pusztán azért utasítod el őket, mert a készen kapott tudásoddal nem egyezik az én véleményem, amelyet te nem is akarsz valójában megérteni, megismerni, mert akkor le kéne venned a fejedhez nőtt vaskalapodat. Én ismerem a "te" álláspontodat, mert ez a "hivatalos", ennyivel előnyösebb helyzetben vagyok nálad. Honnan tudod például, hogy a manicheizmus mit tanít, tanításai igazak-e, ha nem ismered meg, mondjuk Pap Gábortól ezen tanrendszert ?
Én már utánakerestem a gondolataidnak a neten, de semmi újat nem találtam bennük !
"Szerintem a paranoia, a gyűlölet, a nemzeti gőg és a gnosztikus beavatottság hamis illúziójának gyümölcseit."
Tévedsz, ez a Káin-Ábel, Romolusz-Rémusz, a judeo-kereszténység sajátságos gyümölcsei!
A Hunor-Magyar- féle gondolkodásmóddal ezek nem egyeztethetőek össze, mert ebben a gyengébbek felemelése a cél. Itt a" kiválasztottakra" nem irigykedik senki, mert tudja, hogy a "kiválasztottak" azért kiválasztottak, hogy másokat szolgáljanak, sőt mások rabszolgái legyenek. Ellentétben a judeókkal, akiknek az "Istenük" azt az ígéretet adta nekik, hogy minden népek a lábaik elé vettetnek és őket fogják szolgálni minden vagyonukkal együtt.
Ez ama égre írt kereszt: A magyari gondolkodásmódot szimbolizáló nyilas -ikrek tengely ,amely elválasztja és keresztezi ,üti a halak-szűz tengely halálerőit, pusztító , életellenességét.( Káint, Kónt)
A te dolgod eldönteni, kiknek a szekerét tolod, kiket szolgálsz ! Legyen ez a te lelkiismereted problémája ! Az enyém tiszta, én Hunorhoz és Magyarhoz ragaszkodom ! Tűzön, vízen át !

thotferi 2011.10.31. 19:45:44

@Ferdinandus: "vagyis "nem látjuk a fától az erdőt", ami egy tipikusan modern problémakör"

Ez a" túlrészletezés" a halak-szűz tengelyre jellemző szűz mentalitás hatása alá került korszakunk sajátsága.
"A Szűz – nem-oké életpozíciójából fakadóan – a részletek túldimenzionálásának mestere."
"Amikor a Szűz az anyagvilágban keres megnyugtató elfoglaltságot, akkor valamilyen aprólékos, különleges precizitást, gondosságot és odafigyelést igénylő munkábavagy hobbiba (“Barkács-szoba”, “Gyufából Parlament”), illetve rendrakás- és tisztaságmániába (“Védőhuzat”) menekül."
"A Szűz ilyenkor teljesen elvész a részletekben, s már nem látja a fától az erdőt."
Ez tökéletes telitalálat volt részedről, gratulálok hozzá !
humanisztikus.hu/konyvek/jegyek-es-jatszmak/

Dr. szpahi 2011.11.01. 07:45:57

@thotferi:

Ne haragudj, Feri, de ez az utolsó hozzászólásod olyan volt, mint egy igazi kommunista agitáció. Hidd el, nagyon fáj, hogy keresel, de nem találsz, mert "mestereid" tanításaiból és saját bölcsességed rózsaszín ködéből nem akarsz kitekinteni.

Ami engem illet, inkább bízom a Katolikus Egyház tanításaiban, mint egy dilettáns hagymázos spekulációiban. Inkább vagyok keresztény, azaz Krisztus rabszolgája, mint "szabadgondolkodó", aki azt képzeli magáról, hogy minden körülötte forog és mindent neki kell eldöntenie. Inkább hagyatkozom a Szentlélekre és a Biblia szövegére, mint saját akaratomra, vagy saját önkényes bibliaértelmezésemre.

Mert minket nem hunor vagy magyar váltott meg, hanem Isten Egyszülött Fia, Jézus Krisztus.

thotferi 2011.11.01. 12:10:26

@Dr. szpahi:
Nagyon csúnyán meg vagytok vezetve , kár , hogy ti sem látjátok már a fától az erdőt.(Az erdő szó az arató szűz minőség megidézője; földi megfelelője, megtestesülése Erdő uratok Esztergomban.)
Ti már régóta nem Jézust követitek, nem rá hallgattok, hanem nektek már fontosabbá váltak újkori farizeusaitok, akiket, mint világtalanok vakon követtek mindenhova.
"Egy globális hatóságra és egy központi Világbankra van szükség a válság kezeléséhez!"
Íme, lelepleződtek évszázados céljaik, megrepedt a kárpit és kettéhasadt a templom küszöbe.
Régen egybeforrtak már ők a Sátán zsinagógájával, a szabadkőműves háttérhatalommal, hogy céljaikat rátok kényszerítsék.

Hunor-Magyar a mi Ószövetségünk, illene nagybetűvel írni neveiket(!).
Jézus működését előkészítő, megelőző igazi testvéri szeretetkapcsolat megidézői ők.
A mi Krisztust megelőző, Istentől adatott erkölcsiségünket bemutató szent irataink a népmeséink. Minket ezek tanítanak, ezek vezetnek rá Jézus megértésére, nekünk ezeket kell szent könyvekként tisztelni.
Jézusnak is van egy égi ikertestvére, maga a teremtő Istenünk, akiket a Szentlélek kovácsol eggyé.
Szűz Mária nem azért volt csodálatos, mert szűz volt, hanem azért, mert szűz létére szülni tudott.
Ez az,ami már nektek nem megy, lehetetlen, mert nincs egy önálló, termékeny gondolatotok, mert mindent a pápai tanítóhivatal ír elő nektek, nehogy gondolkodjatok, keressetek(!) és találjatok, hanem mindent előemésztve, készen kaptok. Panelekben adagolják nektek , amit hinnetek kell, de ti már egyetlen ellenállást sem tudtok kicserélni, meghaladni.
vilaghelyzete.blogspot.com/2011/10/vatikan-is-vilagkormanyt-es-vilagbankot.html
Jó olvasgatást kívánok !

Hunor -Magyar:
ebredes.network.hu/kepek/gral_kehely/szkita_verszerzodes_kul_oba

Dr. szpahi 2011.11.01. 15:40:25

@thotferi:

Köszi a látleletet. Erről beszéltem, amikor a paranoia, a gyűlölet, a nemzeti gőg és a gnosztikus beavatottság hamis illúziójának gyümölcseit említettem.

thotferi 2011.11.01. 16:45:38

@Dr. szpahi:
Jó, nevezd csak paranoianak!
Minden strucc paranoiásnak tartja azokat a normálisakat, akik látnak és nem dugják a fejüket a homokba.
Akik vakok és soha nem is láttak, nyilván azt mondják azokra, akik látnak, hogy hamis illúzióik vannak.
Akik látnak és még idejében figyelmeztetnek szeretetből, azokra rákenik, hogy a gyűlölet vezeti őket.
Akik pedig visszatértek őseik egykor volt tiszta nemes jelleméhez a jó útra és ezen örömmel haladnak, azokra azt mondjátok, lám a nemzeti gőg állapotában leledzenek.
Az ostobák azt mondják azokra, akik már felismerték egykor volt ostobaságaikat és elindultak a tudás felé, hogy gnosztikus beavatottak.
"Mert eljött János, aki nem eszik, és nem iszik, és azt mondják:Ördög van benne! Eljött az Emberfia, aki eszik és iszik, és azt mondják : Íme falánk és részeges ember, vámszedők és bűnösök barátja ! De cselekedetei által nyert igazolást a bölcsesség" (Mt11,18)
"Ti atyátoktól, az ördögtől származtok, és atyátok kívánságait akarjátok teljesíteni. Embergyilkos volt kezdettől fogva, és nem állt meg az igazságban, mert nincs benne igazság. Amikor a hazugságot szólja, a magáéból szól, mert hazug, és a hazugság atyja. Mivel pedig én az igazságot mondom, nem hisztek nekem. Közületek ki tud rám bűnt bizonyítani? Ha az igazságot mondom, miért nem hisztek nekem? Aki az Istentől van, hallja az Isten beszédeit; ti azért nem halljátok, mert nem az Istentől valók vagytok.” (Jn 4,6)
Jézus a gyűlölködő !? Jézus a hamis illuzionista és paranoiás !? Jézus a gnosztikus beavatott, a nemzeti gőgtől nem látó, lila ködbe burkolódzó!?
Jó kis farizeust neveltek belőled a tanítóid! Gratulálok hozzád és hozzájuk !

Dr. szpahi 2011.11.01. 17:21:14

@thotferi:

Szépen haladunk. Most már Jézusnak képzeled magad...

thotferi 2011.11.01. 17:49:55

@Dr. szpahi:
"A Krisztusnak beszéde lakozzék ti bennetek gazdagon, minden bölcsességben; tanítván és intvén egymást."(Kol3,16)
" Ha nem az én Atyám cselekedeteit teszem, ne higgyetek nekem"(Ján10, 37)

Dr. szpahi 2011.11.01. 19:23:14

@thotferi:

Most már minden rendben. Ezután is csak a Bibliából idézz, ha mondani akarsz valamit. Jobban hangzik, mint PG baromságainak a csűrés-csavarása.

Na, jó éjt!

thotferi 2011.11.01. 20:16:08

@Dr. szpahi:
A Róm Kat. egyháznak is vannak hagyományai, melyből lehet idézni, ugyanígy a szkíta kereszténységnek is vannak hagyományai, történetei, "Ószövetsége", hősei.
Nem illendő részedről egy vallási alakulat hiedelemvilágát szimplán lebaromságozni !
Éljen benned nagyobb tolerancia és megértés a magyar hősök, ősök,ősök vállalása, az ősvallás iránt!
Ha én meggyőződésből arra intelek benneteket, hogy a judeo-krisztianizmus helyett térjünk vissza ehhez a kereszténységhez, ezt nemzetünk iránti szeretetből teszem. Valamint egyetlen más népre, nemzetre sem kívánom ezt ráerőltetni. Eszemben sincs őket "hungarizálni", mint tették egykor a judeók a számtalan néppel ,nemzettel, hogy sokszor tűzzel-vassal kényszerítették rájuk a zsidó gyökerű hitüket, hiedelmeiket.
Lehet, hogy én vagyok ostoba és naiv, de hozzám a "manicheista" színezetű ősvallásunk eme bölcsessége és türelme sokkal közelebb álló, szimpatikusabb.

Ferdinandus 2011.11.01. 20:56:44

@thotferi:

Sok jóakarat áll a soraid mögött, és látom, szenvedélyes igazságkereső vagy, mint napjainkban olyan sok ember. Függetlenül a konkrét és objektív igazság ismeretének meglététől, én hiszem és remélem, hogy Isten nagyra értékeli az igazságkeresők elszántságát és igyekezetét, ha mindez tudatos jóakarattal áll együtt. Írásaid alapján, számomra nem tűnik úgy, hogy az általad követett hitrendszer a gyűlöletre volna kiélezve. Nekem világossá vált, hogy ebben a hitrendszerben a hazafiság nem más népek megvetését, gyűlöletét, mások kegyetlen leigázására irányuló vágyat jelent. Sajnos, sok félreértés származik pusztán a hazafiság eltérő értelmezéséből.

thotferi 2011.11.01. 21:30:32

@Ferdinandus:
Korszakunk sajátsága, hogy mindig a rosszabb, a becstelenebb akarja eltaposni, kiiktatni a jobbat ,a nemesebbet és soha nem fordítva történik meg mindez.
Eleink szkíta kereszténységét eltaposták, kiiktatták a rivális judeók.
Azonban, hogy lelkiismeretüket megnyugtassák, egyszerűen vagy eltagadják a gyilkosság tényét, hogy nem is létezett ilyen vallás, ha pedig már ezt nem lehet tagadni, akkor lebaromságozzák a nézeteiket, az ezt kutatókat, az ehhez ragaszkodókat, sőt már a megismerni vágyókat is.
"Újpogányságnak" titulálják szertartásaikat, világnézetüket, mert erre készteti őket judeo főpapjuk a vatikáni Pápa.
Még ha nem értenénk is egyet őseink hitvilágával ,nézeteivel, akkor is örülni kellene, ha többet és többet megtudunk róluk, ha vannak megszállottak akik erre tették fel az életüket, akkor őket minden módon segíteni illenék.
Ahelyett, hogy a nemes jellemű nagyváradi püspökük példáját követnék, aki teljes odaadással kutatta eleink hitvilágát, ők már fintorognak és acsarkodnak.
Ipolyi Arnold püspök (1823-1886)
Nagyváradi püspök, műgyűjtő, néprajzkutató, művészettörténész (… ábra). Pesten, majd Bécsben tanult teológiát. Nem csupán a mítográfia kezdeteinek legnagyobb képviselője, hanem a tiszántúli-partiumi ősvalláskutató tudóscsoportnak is első tagja. E csoport határozott nemzeti elkötelezettségéről és tudományos meggyőződéséről is megismerhető. Monumentális műve, a „Magyar Mythologia” (Pest, 1854) teremtette meg a magyar mítográfiát. Könyve, amely azóta is figyelmen kívül hagyhatatlan alapmunka, a Kisfaludy Társaság 1846-ban közzétett pályázatára íródott. A pályázat kiírásakor Ipolyi mindössze 23 éves.

Dr. szpahi 2011.11.02. 07:48:44

@Ferdinandus:

"Írásaid alapján, számomra nem tűnik úgy, hogy az általad követett hitrendszer a gyűlöletre volna kiélezve. Nekem világossá vált, hogy ebben a hitrendszerben a hazafiság nem más népek megvetését, gyűlöletét, mások kegyetlen leigázására irányuló vágyat jelent."

@thotferi:

"Eleink szkíta kereszténységét eltaposták, kiiktatták a rivális judeók."

No comment:)))

Dr. szpahi 2011.11.02. 08:03:13

@csereborgár:

Te mit szólsz ehhez judeó-alattvaló barátom?

Szegény Csaba Carmarthen elment, de a helyzet semmit sem javult.

@csaba carmarthen:

Gyere vissza, testvér! Szerintem van itt még számodra hely!

Dr. szpahi 2011.11.02. 08:28:02

Most pár napra nekem is mennem kell. Bocsánatot kérek azoktól, akinek esetleg jelenlétem nem okozott feltétlen örömöt ; -))

thotferi 2011.11.02. 13:07:31

@Dr. szpahi:
A keresztény egyház és a római állam heves támadásainak eredményeként azonban az V. század végére csaknem teljesen eltűnt Nyugat-Európából ez a hit, a VI. században pedig a birodalom keleti tartományaiból is"( a manicheizmus)

Persze, te még az inkvizíció létét is eltagadod .
wapedia.mobi/hu/Inkvizitor

Avatar 2011.11.02. 20:10:58

@thotferi: "Újpogányság" címen emlegetnek minden olyan törekvést, ami gyakorlatilag eltűnt vallásokat próbál újraéleszteni. Ilyen értelemben a manicheizmus újraélesztése nem nagyon különbözik a görög Zeusz kultusz újraélesztési kísérlettől, vagy a nyugat-európában divatos Wiccától.
Te itt nagyon kampányolsz a manicheizmus mellett, de egyetlen érved, hogy "mert ez volt az ősvallásunk", amit magad cáfolsz, amikor Gellért püspöktől azt idézed, "olyan volt, de nem az". Mellesleg az ősvallásunk feltámasztójának tartja magát a Árpád Rendjének Jogalapja Tradicionális Egyház arpadegyhaz.hu is, akik szintén nagyon jól ismerni vélik a múltunkat, de ők mégsem manicheisták.
Látom, hogy szinte személyesen sértve érzed magad amiatt, hogy a manicheizmust nem nevezik kereszténységnek, pedig Máni Jézus apostolának tartotta magát. Nos, mások is hivatkoztak Jézusra, pl. Krisztus Egyháza, melyet később Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza névre kereszteltek át, manapság csupán mormon vallásként ismeretes a közembernek, őket sem keresztényeknek mondjuk.

Rászántam pár, órát, hogy az egyik Pap Gábor előadást végighallgassam, de sajnos több a témától eltérő kiszólás, mint amennyit a témájával foglalkozik. Leírva szívesebben venném az előadások anyagait, mert ott legalább gyorsan át lehet ugorni a lényegtelen részeket... (mielőtt könyveit ajánlgatnád, egyelőre nincs kedvem költeni erre)
Állandóan azzal van elfoglalva, hogy "ezt a judeo-kereszténységgel nem lehet magyarázni", lényegében több az antitézise a judeo-kereszténységről, mint a tézise a manicheizmusról.
Szintén sok időt vesz el, hogy azt hangoztatja, hogy ő nem antiszemita, csak a tényeket mondja el, de azért a pajesz szó helyett a tetűhinta kifejezés jön a szájára...

Számomra az egészben a leggyengébb pont a fénymagok növekedésének témaköre (amiket Jézus sehol sem említ), ami pont annyira megalapozott, mint bármely más vallás alaptételei... Ha tetszik az ötlet akár hihetünk is benne, mint ahogy a Repülő Spagettiszörnyben is, vagy hihetünk akár John Smith látomásainak...

Mindenesetre ha annyira szeretet alapú, békés vallás volt a mi ősvallásunk, akkor elég nehéz értelmezni, hogy a kalandozó hadjáratokban miért nyilaztuk halomba fél Európát, és ha mi csak a Kárpát-Medencét akartuk "visszafoglalni", akkor hogy jutottak el harcosaink egész Hispániáig.

Ferdinandus 2011.11.02. 21:35:50

"...lebaromságozzák a nézeteiket, az ezt kutatókat, az ehhez ragaszkodókat..."

Ez a Katolikus Egyház úgymond központi teológiájának jellegzetességeiből fakad. A katolikus tanítások, a katolikus szemlélet szerint csak az mondhatja magát katolikusnak, aki (most a teljesség igénye nélkül):

-maradéktalanul elfogadja és vallja az összes katolikus dogmát (vagyis a "tévedhetetlen" formában kihirdetett hittételeket)
-aláveti magát a mindenkori Tanítóhivatal megnyilatkozásainak, döntéseinek, határozatainak
-teljes hitbéli, tanbéli, és egyházfegyelmi egységben van a mindenkori papi és püspöki karral, mint egyházkormányzati rendekkel
-egységben van a mindenkori római pápával (persze, nem a pápa személyével, hanem a pápai trón intézményével), Krisztus egyedüli egyházának egyedüli fejeként, Krisztus földi kormányzójaként, Szent Péter apostol egyetlen legitim utódaként ismerve el a pápát

Aki e kritériumok valamelyikének - akár a legkisebb mértékben is - nem felel meg, azt az Egyház nem tekinti tagjának, nem tekinti katolikusnak, hanem eretneknek, szakadárnak, vagy éppen pogánynak, hitetlennek. Világos, hogy a fentiek a katolicizmuson kívüli összes keresztény irányzatra, Krisztus-követő csoportra igazak, a krisztushitre el nem jutott egyéb hitrendszerekről nem is beszélve. Ezért tűnik katolikus szemszögből nézve szinte az egész világ hitetlennek, pogánynak, eretneknek.

"Még ha nem értenénk is egyet őseink hitvilágával ,nézeteivel, akkor is örülni kellene, ha többet és többet megtudunk róluk [...]"

Teljesen egyetértek. Ennek igaznak kellene lennie nem csak a katolikusokra, hanem egyúttal minden magyar emberre tekintve. A hagyományőrzésben, a múlt kutatásában végépp nem lehet semmilyen kivetnivaló.

"Újpogányságnak titulálják szertartásaikat, világnézetüket, mert erre készteti őket judeo főpapjuk a vatikáni Pápa."

Világos, hogy nem vagy jó véleménnyel a pápaságról. Pusztán az érdeklődés kedvéért, az volna még a kérdésem, hogy szerinted mikor "romolhatott el" a pápai intézmény, ha létezik egyáltalán ilyen időpont, vagy korszak? Magával a pápai hatalom létezésével nem értesz egyet? Vagy esetleg te is azon az állásponton vagy, hogy az Egyházban a bajok csak az '50-es, '60-as években kezdődtek, és előtte nagyjából minden jól működött?

Üdvözlettel,
F.

thotferi 2011.11.02. 22:45:11

@Avatar:
A manicheizmust azért kell ismerni, mert ez a szkíta ősvallásból kialakult mellékágnak tekinthető. (Szkítiánosz)
A szkítákat András és Fülöp apostolok térítette keresztény hitre, amelyet ezáltal szkíta-kereszténységnek lehet nevezni, de az szoros rokonságban volt a manicheizmussal, mégsem volt azonos vele.

"Manicheizmus: alapító: perzsa Mani. A középkor, a patrisztika egyik kereszténységet fenyegető belső(!) veszélye. A gnózissal szoros rokonság, a gnózis pogány irányzata. Elveti a zsidó hagyományt és a keresztény tanítást pogány (perzsa, indiai) eszmékkel köti össze. Szigorú aszkézis, a tudás kiválasztott birtokosainak különválasztása a hallgatóktól. Elve pl. az Ószövetség elvetése, sajátos megváltáseszme, amely az embernek előírja, hogy saját megváltását maga vigye végbe a Jézus-adta útmutatás szerint. Különösen Keleten és Észak-Afrikában terjedt el, önálló vallási közösségeket hozott létre"
Később" manicheizmusnak" nevezik az eretneknek nyilvánított kathar, valdens, albigens, bogumil keresztény vallási alakulatokat is.
András apostol:
"Nyitottságának, megértő szemléletének köszönhetjük talán, hogy a különböző kultúrákban is képviselni tudta Jézus Krisztus evangéliumát, feltehetően nem olyan formán, hogy a számára újszerűnek tűnő kultúrára ráerőszakolta a sajátját a hozott üzenet megértése végett, hanem ő vette magára az adott kultúrát, és annak a népnek a hagyomány-elemeit használva adta tovább a jóhírt. Ennél hatékonyabb misszionáriusi módszer azóta sem létezik.
Csak ennek tudjuk tulajdonítani azt a soha felül nem múlt tettét, hogy a legendás és titokzatos szkíták is beengedték Jézus apostolát belső életükbe, miután átlépte a Dunát. A "szkíta erkölcs" és a "szkíta törvény" igen híresek voltak az ókorban, s ma már azt is tudjuk, hogy elképesztően szervezett társadalmú, magas kultúrát művelő ősi és hatalmas nép voltak. De András nem csak hogy az országukban telepedhetett le egy időre, hanem komoly mértékben részt vett Szkítia vallási életének alakításában is. András apostol, ahogy más kultúrák esetében, úgy a szkítáknál is alaposan elmerülhetett a hagyományokban, a nép Isten-hitében."
hu.wikipedia.org/wiki/Andr%C3%A1s_apostol
"a leggyengébb pont a fénymagok növekedésének témaköre (amiket Jézus sehol sem említ)"
Ezek már a szkíta ősvallásból kerülhettek bele vallási rendszerünkbe.
Ezen fénymagok képzete, struktúrái, virág-világ magyarázó képjelei tovább éltek a ref. egyház kazettás mennyezetein:
www.youtube.com/watch?v=TgPBnAHHfNo
www.youtube.com/watch?v=KnBtdRXxA14&feature=related
"akkor elég nehéz értelmezni, hogy a kalandozó hadjáratokban miért nyilaztuk halomba fél Európát,"
Kalandozó hadjáratoknak ezeket semmiképpen nem lehet nevezni, mert őseink sem nevezték így .
Ezek nem voltak "keresztes" hadjáratok, nem célozták a nyugati lakosság megtérítését, sem a halomra gyilkolását. Ellentétben a XVl. századi spanyol konkvisztádorok tevékenységével, melynek következtében elpusztították az indiánok magas kultúráját és halomra gyilkolták szegényeket, miközben keresztény hitre térítették őket.
A hun birodalom felbomlása után a nyugaton lévő egykori szövetséges kiskirályok , uralkodók hívták segítségül népünket harcaikhoz. A magyar uralkodó réteg ezen hadjáratokat arra is felhasználta, hogy megpróbálja újraéleszteni az egykor volt atillai birodalmat ,mivel Árpád Atilla leszármazottjának és örökösének tartotta magát.
maghreb.blog.hu/
Pap Gábor írását itt olvashatod:
dobogommt.hu/dobogo/irasok.php?id=20050101092797&nev=Pap%20G%E1bor

thotferi 2011.11.02. 23:24:08

@Ferdinandus:
Igen, ez mind így van, ahogyan leírtad.
Mégsem hallottam az utóbbi időkben, hogy a református, unitárius, zsidó(!), iszlám vallásra is ilyen becsmérlő szavakat szórtak volna.

"mikor "romolhatott el" a pápai intézmény, ha létezik egyáltalán ilyen időpont, vagy korszak? Magával a pápai hatalom létezésével nem értesz egyet?"
Minden hatalmat lehet, lehetne jól is működtetni.
A pápai hatalom mindig is a centralizációra törekedett, az invesztitúra harcok már jelezték ennek a törekvésnek a tarthatatlanságát, az állandó konfliktus forrását.
A pápaság intézményének tökéletes megromlását akkor értük meg, amikor az itáliai pénzváltók, bankárdinasztiák rátették a kezüket erre is.(Mediciek)
Ennek a pénzhatalomnak a szakrális Magyar Királyság volt az utolsó riválisa, ellenfele.
Nálunk azért sem tudtak ezek a bankárdinasztiák érvényre jutni, mert az ősi szkíta eredetű jogrendszer jelentős mértékben korlátozta tevékenységüket. Az Ősiség Törvénye megakadályozta a nemesi birtokok jelzáloggal való megterhelését, eladósítását és végül megkaparintását, de egyéb jogszabályok is jelentősen akadályozták őket.
Ajánlom erről PG előadását:
www.youtube.com/watch?v=nm0RbK1NX_o
Valamint:
www.dailymotion.com/relevance/search/h%C3%A1bor%C3%BA+a+nemzet+ellen/1
Továbbá:
www.youtube.com/watch?v=JE_MuKODEeQ&feature=related

csaba carmarthen 2011.11.03. 01:39:55

@Dr. szpahi:

"Dear children,

the Father has
not left you to yourselves.

Immeasurable is His love,

the love that is bringing

me

to you,

to help you
to come to know Him,
so that,
through my Son,
all of you can call Him
'Father'

with the fullness of heart;

that you can be one people
in God's family.

However,
my children, do not forget

that you are not in this world only for yourselves,

and that I am not calling you here only for your sake.

Those who follow my Son think of the brother in Christ as of their very selves and they do not know selfishness.

That is why I desire that you be the light of my Son, that to all those
who have not come to know the Father

- to all those
who wander in the darkness of

sin,
despair,
pain
and loneliness

- you may illuminate the way
and that, with your life,
you may show them the love of God.

I am with you.

If you open your hearts,
I will lead you.

Again I am calling you:
pray for your shepherds.

Thank you."

November 02, 2011 Message to Mirjana

www.medjugorje.org/
www.medjugorjeportal.hu/

csereborgár 2011.11.03. 08:16:48

here we go again...

tudod mit, @csaba carmarthen: indíts egy blogot amelyben csak ezeket teszed közzé. Tényleg. És nézd meg, mennyi olvasója lesz. Felinstallálsz egy StatCounter kódot, vagy ha WordPress vagy Blogger alapon csinálod, még ezzel sem kell bajlódj, és meglátod, hány embert érdekel ez ténylegesen.

Amit művelsz az egyenértékű egy repülőgép eltérítéssel.

2011.11.03. 09:51:12

@csereborgár:
Kormányunk nem tárgyal terroristákkal!
:-))
Bocs' mindenkitől, de ezt nem tudtam kihagyni.
Amúgy üdv. Csaba!
P.

csaba carmarthen 2011.11.03. 17:05:19

@csereborgár:
tudom:-))

Hiszen a keszulo Martial Law (hadi torveny) szerint mindenki terrorista, aki hisz Krisztus masodik eljoveteleben...

legyen az illeto muszlim, kereszteny,zsido vagy akarki mas...
:-))

youtu.be/FIzT6r56CnY

mindenesetre oszinten remelem, hiszem, hogy te is azok koze tartozol (es fogsz is tartozni :_)) akik hisznek es hinni fognak Krisztus masodik eljovetelben...ezert imadkozom is...

mindamellett nem tudom, milyen repulogep elteritesrol beszelsz ti a jelek szerint nem volt repulogep elterites...

youtu.be/MnQTpDOesAU

voltak azonban taviranyitos repulogepek, hasukra szerelt raketakkal (mint a fenti abra is mutatja)...

es volt egy harmadik torony (-a WTC7-es -amirol nagy a hallgatas)..es ahonnan ugy tunik az esemenyeket iranyitottak...

youtu.be/sBOel-LyJ_E

majd ezt a tornyot is felrobbantottak mint az elozo kettot (a WTC1-est es 2-est)

youtu.be/0ptvvbaR0-U

A Joisten szeretete es bekeje legyen Veled!

csereborgár 2011.11.03. 17:12:22

@csaba carmarthen: Shalom. Hogyan lyukadtunk ki 911nél?

Tilikov (törölt) 2011.11.03. 18:11:12

@csereborgár:

Hát nem érted? Nyilvánvaló, hogy a World Trade Centert az apokalipszis lovasai döntötték le az Antikrisztus parancsára, nem pedig a repülőgépek, és azért tartják titokban a harmadik tornyot, hogy eltereljék az emberek figyelmét az utolsó esélyükről, hogy csak a szentháromság mentheti meg őket, amikor visszatérnek a lovasok a hétfejű és tízszarvú szörnyeteggel, és amikor felfedi magát a szabadkőműves háttérhatalom, amit az Antikrisztus irányít.

Jézus második eljövetelének a helyszíne a titkos harmadik torony. Amikor újra eljön majd és feltámadnak a halottak, a százötvenmilliárdnyi lakost a harmadik toronyban fogja megvendégelni Krisztus a saját testével és vérével, kis falatokban.

Mellesleg ha 911-ből kivonunk 245-öt, akkor 666 jön ki. Ha még így sem világos, akkor Molok és Belzebub már annyira elhomályosította az elméd, hogy soha nem fogsz eljutni a harmadik toronyba.

Remélem sikerült segítenem.

thotferi 2011.11.03. 18:30:06

@Tilikov:
Te ennyire tájékozatlan vagy, vagy csak megjátszod a hülyét ?

"Máig kevesen tudják, hogy 2001 szeptember 11-én a terrortámadásokban nemcsak az "iker tornyok" omlottak össze New Yorkban, hanem egy harmadik irodaház is. Ebbe az épületbe nem csapódott repülőgép, ellenben itt volt a CIA és a titkosszolgálat több irodája is, így nem véletlen, hogy máig keringenek az eset körül az összeesküvés elméletek."

movie.blogter.hu/281542/911_utolso_rejtelye_mi_lett_a_harmadik_toronnyal

Tilikov (törölt) 2011.11.03. 19:15:11

@thotferi:

És ez miért zárná ki azt, hogy a harmadik torony ugyanúgy fel fog támadni, mint Jézus amikor eljön másodszor? Vagy miért zárná ki azt, hogy az apokalipszis lovasai még a repülőgépek előtt becsapódtak a tornyokba? Vagy miért zárná ki azt, hogy az Antikrisztus végig nézte az eseményeket a harmadik toronyból?

Vigyázz thotferi mert te nagyon közel állsz az eretnekséghez, és közel már az idők végezete, amikor megjelenik újra Jézus Krisztus és véget ér a világ. Akkor már késő lesz megjavulni, akkor már csak azok jutnak el a jóságos mindenható boldogságos színelátására, akik hisznek a harmadik toronyban, de nem abban, amelyikben az Antikrisztus nézte végig az apokalipszis lovasainak pusztítását, hanem abban a harmadik toronyban, amelyik emberi érzékekkel és értelemmel föl nem fogható, és csak a hit által lehet belépni a kapuján.

Jézus csak azokat fogja megvendégelni ott, akik hisznek a harmadik toronyban, és akik elhiszik, hogy az ikertornyok és a harmadik torony egy és ugyanaz, és akik hitükért a hármastoronyban fogják átvenni a jutalmat a boldogságos világvége során.

csereborgár 2011.11.03. 19:37:29

...heee? az az érzésem, ideje új cikket írnom.
pl. a legyek lelki egyensúlyáról. vagy a barna törpék frigiditásáról. vagy valami.

thotferi 2011.11.03. 19:57:56

@Tilikov:
Jók a meglátásaid, de kár, hogy ezzel már mások megelőztek téged, mert valóban megjelent a Sátán a füstben !
"Alexander Grando otthon vette észre, hogy képein kétszer is feltűnik a sátáni arc. Előrször a tűzben, majd a füstben vette észre az alakzatot. Felvételeit még a CNN is bemutatta."

www.mon.hu/hirek/Nemzetkozi/cikk/satan-a-wtc-elleni-tamadaskor-kesz252lt-kepeken/cn/news-20100821-05163446

Tilikov (törölt) 2011.11.03. 20:05:44

@csereborgár:

A legyeknek nincs lelke, különben csilliárdjával keringenének a mennyországban a jó legyek és kész pokollá tennék. A barna törpék, azaz a pigmeusok frigiditását pedig valószínűleg a keresztény Etiópiából származó női körülmetélés okozza.

csereborgár 2011.11.03. 20:14:19

@Tilikov: tényleg szó szerint barna törpét értettem alatta
hu.wikipedia.org/wiki/Barna_t%C3%B6rpe

"A barna törpék energiát már nem sugároznak, lassan lehűlnek, felszíni hőmérsékletük 1000-3000 K, abszolút magnitúdójuk +17 körüli. Mivel tömegük nem túl nagy és energiát nem sugároznak, fényük gyengécske, megtalálásuk nehéz, viszont újabb megfigyelések szerint legalább annyian vannak, mint a közönséges csillagok." (off)

Tilikov (törölt) 2011.11.03. 20:42:48

@csereborgár:

A csillagbölcseletet inkább hagyjuk meg thotferinek. Ő biztos jobban tudja, hogy a barna törpék frigiditását a szűz-halak(halál) tengely impotenciát okozó kisugárzása okozza, de a beköszöntő vízöntő korszakban mindez egy intergalaktikus magömlés során fog megváltozni.

De van ennél itt sokkal komolyabb és fontosabb téma is a terítéken. A Sátán ugyanis megjelent a WTC füstjében. Megjegyzem, én már előtte is mondtam, hogy az Antikrisztus a harmadik toronyból figyelte az eseményeket, és az arckép az ő tükörképe.

Ez a jelenés kárhozatba taszíthatja az egész világot és csak egy különleges ereklyével, egy mexikói kisfiú pirítóskenyerén megjelent Jézus arcképpel lehet semlegesíteni a hatását. Előtte azonban a krisztusi pirítóst el kell vinni az egyik medjugore-i látnokhoz, hogy a szeplőtelen szűzanya is áldását adja rá, és elvinni a harmadik toronyhoz, ahol a Góg és Magóg a pokol hadainak élén már várni fogja Jézus második eljövetelét, hogy hátbatámadhassák, de a pirítóson lévő arckép megtéveszti majd őket és Jézus fogja hátbatámadni őket harag nélkül, pusztán szeretetből.

Utána pedig boldogan élünk a harmadik toronyban, ahol örök élet és ingyen sör lesz a jutalmunk. Akik meg kimaradnak, azok így jártak, tetszettek volna jobban hinni a WTC füstjében mehjelenő Sátánban, a pirítóson megjelent krisztusi arcképben, a medjugore-i jóslatokban, és a barna törpéket frigiddé tevő szűz-halak tengely ördögi erejében.

Akor ők is jöhetnének velünk a harmadik toronyba, de így nem.

csereborgár 2011.11.03. 21:41:33

@Tilikov: komolyan, ilyen szellemes, és a bejegyzés címével ennyire találó kommentet rég olvastam:)))

Komolyra fordítva a szót, az ember egy mintakereső lény. Ami elfoglalja Őhomosapienssége elméjét, azt képes mintákban mindenhol felfedezni. Nem ma szálltál le a falvédőről, biztosan láttad már a napokban keringő ultrahangfelvételt arról a bizonyos "szomorú arcról". Nos, ez úgy szerintem üti a jelenség színvonalát.

Nem baj ez, kérem, nem azt mondom, hogy ez egy beteges dolog, mert hiszen ennek köszönhetjük azt is, hogy az ember nekifogott feltérképezni a világban rejlő mintákat (a természeti törvényeket), csupán azt mondom, hogy jó tudatában lennünk annak, hogy a jelenség nem a füstben, vagy hererákban megjelenő arc, hanem a mi mintakereső agyunk működése.

És akkor a világunk hirtelen kevésbé fenyegető és inkább megmosolyogtató;)

thotferi 2011.11.03. 22:18:57

@Tilikov:
Látszik , hogy csak vaktában találgatsz, de olyan messze vagy az igazságtól, mint Makó Jeruzsálemtől!
09.11 a közelgő világvégét jelző, beharangozó esemény volt, mely már ekkor előrejelezte a világvége elközelgetét.:
-9+1+1=11
-Az American Airlines 11-es számú járata nekiment a WTC egyik tornyának.
-Mindez 2001-ben történt, a Szűz havában.
_A két torony a 11-es számot formázza.
Az1 es számok hangsúlyos megjelenése előrejelezte a világvége megkezdődését.
"A 2012-re időzített apokalipszis Carl Johan Calleman professzor, a maja naptár egyik legelszántabb kutatója szerint már 2011. október 28-án eljön. Calleman vizsgálatai egy eddig ismeretlen értelmezésre világítanak rá: a maja naptárban ugyanis pontosan követhetők a világot érintő kozmikus energiaváltozások, a történelem nagyobb fordulópontjai, az univerzum keletkezése és vége."
Valahol már eldőlt az a dominó, amelyik elindította a világvége kezdetét, csak idő kérdése és a láncreakciószerűen beinduló folyamatot mindenki érzékelni fogja.
"Furcsa jelenség ütötte fel a fejét világszerte.
Az elmúlt hónapban a világ minden táján rendkívül furcsa, néhol ijesztő hangokat, búgást, rezonálást hallanak, mely esetenként egy óránál is tovább tart. Florida, Michigan, New Jersey, Victoria B.C., Alkmaar, Maryland, Scandinavia. Búgó, néhol fémes, de sokszor fúvó kürtökre hasonlító hangokat észleltek és a legfurcsább az egészben, hogy mindenhol hasonló az esetek leírása. Éjszaka és nappal egyaránt előfordul."
"Többen apocalyptikus hangoknak vélik már és Máté evangéliumában szereplő kürtökre gondolnak."
(31. És elküldi angyalait nagy harsonaszóval, és összegyűjtik az ő választottait a négy égtáj felől, az ég egyik sarkától a másik sarkáig)

edwardslblog.blogspot.com/2011/08/hatborzongato-egi-hangok-vilagszerte.html

csereborgár 2011.11.03. 22:33:29

@thotferi: Habár szimpatikus nekem az igazság keresésének a vágya, de ugyanakkor azt is el kell mondanom, hogy az ilyen számmisztikák zsákutcák.

Példa: Harold Camping, mivel "kiszámolta", hogy a Biblia mit mond, megjósolta, hogy idén május 21-én fog megtörténni Krisztus második eljövetele, majd október 21 a világ vége. Ahogy május elmúlt, azt jósolta, hogy Krisztus láthatatlanul jelent meg, de a világ október 21-én véget ér. A második tévedés után a következőket mondja, meghallgatható itt: www.familyradio.com, "Message from Mr. Camping." "we have to be very careful to not dictate God what to do". Vagyis vigyáznunk kell, ne határozzuk meg előre, hogy Isten mit tegyen". Később hozzáteszi: "Sose higgyük azt, hogy Isten magunkra hagyott."

Egy olyan ember, aki egész életét számmisztikára tette, azzal az ürüggyel, hogy "Isten akarta így", bocsánatot kér önteltségéért, hogy azt képzelte, akármilyen precíz számítás és mintakeresés pattan ki fejéből, Isten kötelezve fogja érezni magát, hogy úgy cselekedjen, amint az kijött a szép kockás papíron.

Remélem kiérződik szavaimból, hogy nem gúny és káröröm van bennem, hanem elismerés Camping felé. No nem azért, mert makacsul kitartott a számításai mellett, hanem azért, mert volt bátorsága egész életművét sutba dobni csak azért, hogy előtérbe engedje Isten iránti csodálatát és alázatát.

Ő számomra az utóbbi hetek Váratlan Hőse.

thotferi 2011.11.03. 22:45:05

@csereborgár:
Én nem megjósolom a világvégét, hanem konstatálom, észreveszem, meglátom. Utólag !
Ez azért nem ugyanaz !

Dr. szpahi 2011.11.03. 23:03:01

@csereborgár:

Mielőtt mindannyian elérzékenyülnénk Camping kanossza-járásán, és sírva egymás vállára borulnánk, nem ártana felmérnünk hogy valójában mennyi kárt is okozhatnak az ilyen álpróféciák a kereszténység ügyének. Mert állítólag Camping az ominózus október 21 előtt amerikai nyugdíjasoktól összeszedett adományokból, fizetett óriásplakátokon hirdette különböző muszlim országokban a "világvége" biztos októberi bekövetkeztét. Gondolom, azóta is rajtunk röhögnek az arab világban.

De lehet, hogy ezek is csak afféle álhírek, mint a Feri "jelen(t)ései" : ))

thotferi 2011.11.04. 00:02:10

Nagyon elszaporodtak a rókák !
A róka az oroszlán csillagjegy holdháza.
A szűz-halak tengelye, amelyben élünk, már a végét járja. A következő tengely a vízöntő-oroszlán lesz, amely tengelybe való átmenet során egy időszakadékhoz érkezik az emberiség, amely az utolsó ítélet lesz:
"És az angyal, a kit láték állani a tengeren és a földön, felemelé kezét az égre, És megesküvék arra, a ki örökkön örökké él, a ki teremtette az eget és a benne valókat, és a földet és a benne valókat, és a tengert és a benne valókat, hogy idő többé nem lészen.”
A vízöntő időszakadéka a rókalyuk, amelybe belezuhannak a gonoszok.

oshagyomany.vidya.hu/OH02/OH0204.html

csereborgár 2011.11.04. 06:33:37

@thotferi: szabadna megjegyeznem azt, hogy az általad említett csillagképek nem az égben léteznek, hanem azoknak a fejében, akik többezer éve látni véltek bennük valamit. Ezek a csillagok nem is ebben az alakzatban állnak, mert ha más szögből nézed őket, akkor totál más jön ki belőlük. Ha a csillagképeket ma határoznák meg, akkor lenne olyan is, hogy Traktor, meg Sarló, Kalapács, Rakéta csillagkép, DNS konstelláció, stb.

Ha viszont érvelésem nem győzött meg, akkorvess egy pillantást az IGAZI csillagképbeosztásra. Mert t.i. eredetileg 13 volt az állatövben, csak emberi ökkényből csökkentették 12-re. itt jól megnézhető, hogy ki kivel van, ha már el akarnánk fogadni az asztrológiát.

www.startribune.com/newsgraphics/113661579.html?elr=KArks7PYDiaK7DUoaK7D_V_eDc87DUiacyKUbPi87EK_g:D_GD7EaDh_0c:aD:aUr

2011.11.04. 07:52:13

@thotferi:
"Én nem megjósolom a világvégét, hanem konstatálom."
Ez jó kis mondat volt. Graffitinek is elmenne.

"Halhatatlan vagyok. Egyelőre."
:-)

@csereborgár:
"Sarló, Kalapács"
Az törvénytelen! :-)

csereborgár 2011.11.04. 09:33:09

@Pandit: ""Sarló, Kalapács" Az törvénytelen! :-)" - mint munkaeszköz, vagy mint jelkép, vagy mint csillagkép, vagy mint fejben létező kép?

Magyar hagyományaink szerint rengeteg olyan csillagkép létezik, melyet nem mások találtak ki, hanem őseink. Az ő képzelőerejükből kijöttek olyan elnevezések, mint pl Sarlós csillag, Püspökpálca, Részegasszony, Kaszás telke, stb.
csillagaszattortenet.csillagaszat.hu/magyar_nepi_csillagnevek/20040422_nepi_beturend.html

Vagy miért nem egy modern, székely horoszkóp, (Juh, Bicska, Ökrök, Ráksúly...)
bleedinbride.blogspot.com/2011/09/szekely-horoszkop.html

Tehát @thotferi amíg nem tudsz adni ésszerű magyarázatot arra, hogy miért épp az egyik képet "kell" irányadónak venni és nem a tömérdek többit, addig egész okfejtésed hadilábon áll.

csaba carmarthen 2011.11.04. 10:23:26

poenkodjatok csak...

A problema csupan az hogy a ti Bingo jatekaitaknak youtu.be/A1oBoA_1AvE
mar most rengeteg a halalos aldozata (irakban pl egymillio) es a szenvedo alanya is... szerte a vilagon...

www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=12150

Oh igen, ez a sok szenvedes mind a" mi mintakereső agyunk működése"..."nem kell komolyan venni"....

A mokaitokkal a masik problema hogy Jezus szavai mindenkire vonatkoznak:

"Mondom nektek: minden fölöslegesen kimondott szóról számot adnak majd az emberek az ítélet napján.
Szavaid alapján fognak igaznak ítélni, szavaid alapján fognak elmarasztalni." Mt 12,36

Igy ratok is vonatkoznak, legyetek akar jol fizetett bertolnok urak, vagy a frankfurti iskola jol betanitott munkasai....(akar...)...

youtu.be/46qs2GFteVQ

(1'52")..So the first thing (was) to empty the churches... this is a Frankfurt School subversion technique, because if you get people to stop believing in religion you can then fill them up with other frankfurt school subversion techniques like mindless tv, football, reality tv shows..all frankfurt school subversion techniques to stop people thinking...

'Tehat az elso dolog a templomok kiuritese...ami egy a frankfurti iskola alavetesi technikai kozul..mert ha elered hogy az emberek ne higgyenek tobbe akkor elkezdheted alkalmazni a tobbi Frankfurt School subverzios technikat hogy megtoltsd veluk az emberek agyat: olyanokkal mind ertelmetlen tv musorok, foci, reality tv show-k...ezek mind a frankfurti iskola alavetesi technikai...csak hogy az emberek nehogy gondolkodjanak....'

Erolkodjetek nyugodtan...
a Szel viszont ott fuj ahol akar
...igyhat azon erolkodesetek, hogy Isten ugyet, az emberek szenvedesenek ugyet komolytalan szinbe allitsatok be...es igy eltereljetek a figyelmet a lenyegesrol... nem fog sikerrel jarni...

Tovabbi jo mokazast!

@Pandit: @Dr. szpahi:
A fentieket nektek tajekoztataskeppen irom...
amig a tobbiek folytatjak komolytalanitasi/lejaratasi erofesziteseiket...

talan lesz arra idotok hogy belenezzetek...beleertve a tegnapi linkeket is...

egyebkent szia Pandit:) es udv Lajos:)
szep hetveget nektek! (is)
cs

2011.11.04. 10:45:56

@csaba carmarthen:
Köszi!, Neked is! (Bár munkás lesz) :-)
Akkor most én is linkelek neked:
www.szepi.hu/irodalom/kedvenc/kc_149.html
Ferinek pedig egy idézet egy nagy szkeptikustól:
"Bolygónk egyetlen nemzetétől sem tagadtatott meg két kincs: a humor és a jóindulat ajándéka."
(Mark Twain)

A "Frankfurti sulihoz" (egyátalán mi az ördög ez?):
Nem hiszek az összeesküvés elméletekben. Komolyan úgy gondoljátok, hogy valahol egy sötét szobában pár "fekete ruhás főgonosz" ilyeneken agyal? "Gyerekek találjunk már ki valamit, hogy üresek legyenek a templomok, mert ez már olyan izé, hogy tele vannak, olyan klasz lenne, ha az a pár falusi öregasszony is a valóvilágot nézné"
Ugyan már.

2011.11.04. 11:30:28

@Pandit:
bár nem tudom, mi a baja vele, de bizonyára a Frankfurti iskolára gondolt barátunk...

csereborgár 2011.11.04. 11:40:58

@csaba carmarthen: beszél a fölöslegesen kimondott szavakról... ironikus

2011.11.04. 12:22:08

@Izrael misztériuma:
Aha, értem.
"radikális avantgardizmus" (wikipedia).
Akkor ezek másképpen fekete ruhások.
Nagyon félelmetesek. :-)

csaba carmarthen 2011.11.04. 12:32:36

@Pandit:
Ha hosszu es dolgos hetveged lesz akkor nem terhellek ezutan mar linkekkel:)
De mondjuk az elkovetkezo 2-3 honapba tegyuk fel esetleg belefer hogy vegignezd oket....:)

Edyebkent igazad van.
en sem hiszek az ossze-eskuves elmeletekben.

Ti.
1. nem elmeletekrol van szo, hanem valosagrol

youtu.be/3KeR3yMZi0g

JFK mondta a kovetkezoket:

"For we are opposed around the world by a monolithic and ruthless conspiracy that relies primarily on covert means for expanding its sphere of influence - on infiltration instead of invasion, on subversion instead of elections, on intimidation instead of free choice, on guerrillas by night instead of armies by day.

It is a system which has conscripted vast human and material resources into the building of a tightly knit, highly efficient machine that combines military, diplomatic, intelligence, economic, scientific and political operations. Its preparations are concealed, not published. Its mistakes are buried not headlined.

Its dissenters are silenced, not praised. No expenditure is questioned, no rumor is printed, no secret is revealed."

Kiemelnem a kovetkezot:

Its dissenters are silenced, not praised.

dissent-
Definition:disagreement, disapproval

JFK was a dissenter, he was silenced not praised....

es nehany politikusi elszolas a fenti videobol:

6'08"Riporter: you are both in skull and bone, the secret society..
Bush: It is so secret that we can't talk about...
(majd elkomolytalanitas...)

6'22 R: you both are members of skull and bones the secret society...
what does it tell us?
Kerry: Not much because it's secret...

7'11 R: As reported in july 2006 you have attended a meeting...of the Bilderberg Group. Can you comment on this?..What you guys talking about there?
Hilary Clinton:..(csond, majd) HAhaha, i have no idea what you talking about ...

7'55" R: have you been in the ceremony in the 'cremation of care'
George Gergen: Frankly, I dont think there is something I nedd you talking about...
R:what about the ritual?..
GG: Its none of your damn business...

mi is zajlik a Cremation of Care ceremonian:...?

youtu.be/r5dHhvpHIjM

rejtett kamaraval keszult: allataldozat...es 9'30"-nal ugy tunik emberaldozat is...(!)

Azt gondolom Isten nem poenbol kuldi el Mariat...

Maria Medjugorjeban vilagosan megmondja:

"Szeretnem ha megertenetek jovetelem jelentoseget es a helyzet komolysagat."

valamint azt is:

"Itt vannak a titkok, az emberek nem tudjak mi van bennuk, amikor megtudjak mar keso lesz...ezert eljetek uzeneteim szerint"

2. az ossze-eskuves mindamellett valoban nem a legjobb szo...talan a bun strukturai kifejezes sokkal jobb, amelyet 2. Janos Pal papa hasznal.
Ugyanis hiaba erolkodne egy nehany szaz (ezer) fos csoport, ha a tobbi ember nem hagyna magat megkiserteni...

De vissza mehetunk Loyolai Szt Ignacig vagy akar Szt Agostonig akik a jo es rossz harcarol beszelnek

A civitas Dei-rol
es a civitas diaboli-rol...

Vagy a Jelenesek Konyveig
a Napba Oltoztetett Asszony es a Voros sarkany(kigyo) harcahoz...

vagy gondolj Jezus megkisertese:
'ezt mind neked adom, ha leborulva hodolsz nekem, mert en kaptam es annak adom akinek akarom' hazudja a vilag fejedelme..

Jezus elutasitja a kisertot...

De a jelek szerint mint a multban, mint a jelenben vannak akik bedolnek a kisertonek...a hatalom stb.. kiserteseben....

es ezek nagyban hozzajarulnak az emberiseg szenvedeseihez...diktaturakhoz...pl ahhoz amit most probalnak alakitani... mubalhekkal, mubanki krizissekkel, a terror urugyevel...
de ehhez kellenek az emberek is akik a diktaturara szavaznak

youtu.be/x-CrNlilZho

Viszont Ceausescu sem diktalhat ha nincs mogotte a nep...

Maria igy beszel ezekrol:

"...Tudnotok kell, hogy szeretlek benneteket, és szeretettel jövök ide, hogy megmutassam a béke és lelketek üdvösségének útját. Szeretném, ha rám hallgatnátok, és nem engednétek meg a sátánnak, hogy, elcsábítson benneteket. Drága gyermekek, a sátán eléggé hatalmas, ezért kérem imáitokat azokért, akik az ő befolyása alatt állnak, hogy megmenekülhessenek. Tegyetek tanúságot életetekkel. Szenteljétek életeteket a világ üdvösségéért! Veletek vagyok, és köszönetet mondok nektek, s a mennyben megkapjátok megígért jutalmatokat az Atyától. Tehát, gyermekeim, ne féljetek! Ha imádkoztok, a sátán egyáltalán nem tud nektek ártani, mert ti Isten gyermekei vagytok, s én vigyázok rátok. Imádkozzatok! A rózsafüzér legyen mindig a kezetekben, ez jelezze a sátánnak, hogy hozzám tartoztok. Köszönöm, hogy válaszoltatok hívásomra!” 1988/2/25

2011.11.04. 13:36:27

Jó, Csaba, akárhány videót belinkelhetsz ez a legkevésbé sem támasztja alá az elméleteidet.
Gondolj már bele milliárdos embertömegek manipulálása kifinomult pszichológiai módszerekkel és titkos állat- és emberáldozatok?
Mik ezek pszichopaták?
Egyátalán hogy teremnek az ilyenek?
Vérségi , vagy meghívásos alapon? Valaki leszólít az utcán, hogy figyelj neked olyan gonoszkás arcod van nem csatlakozol a klubunkhoz? Csak havonta egy foglalkozás. Igaz kicsit véres, de becsukhatod a szemedet. Cserébe viszont élvezettel nézheted, hogyan ürülnek ki a templomok és fantasztikus érzés a tudat, hogy neked is köszönhető hogy mindenki a VV-t nézi.
Ugye, hogy milyen marhaság ez.
Egyátalán szerinted elképzelhető, hogy H. Clinton és G. Bush ugyanabban a "páholyba" jár kutyákat sütögetni?
Egyszóval, van itt másféle felesleges beszéd is.
Akkor inkább a humor, nem?

csaba carmarthen 2011.11.04. 14:12:55

ui @Pandit:

"Gyerekek találjunk már ki valamit, hogy üresek legyenek a templomok, mert ez már olyan izé, hogy tele vannak, olyan klasz lenne, ha az a pár falusi öregasszony is a valóvilágot nézné"

persze hogy ez nem igy van...ui a dolgok ennel sokkal melyebben zajlanak:

youtu.be/xBfMjHEw8Zw

es e folyamathoz tartozik a nemzetek alavatesi kiserlete:

eutruth.org.uk/subversion.htm

(a fenti foleg a britekre alkalmazott resze..)

David Noakes az alabbiakban reszletesen elmagyarazza a rendszer mukodeset:

4'20"-tol

"the pyramid of power":

youtu.be/eDn5UN7HpRw

Erdemes talan meghallgatni Vladimir Bukovsky-t is (aki iro, termeszettudos es politikai aktivista , megjarta a gulagot ):

youtu.be/8roO-PhgPOc

Vegul mindig fontos, hogy gyogyszert is megnevezzuk a betegsegre-es ezt nem lehet elegge hangoztatni, kulonosen akkor amikor a betegseg egyre jobban elhatalmasodik:

youtu.be/GES07YyYnao

:)

Dr. szpahi 2011.11.04. 19:41:01

@csaba carmarthen:

Csaba testvérem, Ferivel együtt virtuális világban éltek, és miközben szabadnak és jól informáltaknak képzelitek magatokat, észre sem veszitek, hogy nem is gondolkodtok már, hanem mások gondolkodnak helyettetek.

Ha tényleg számot kell adnunk majd minden szavunkról, és mégis tévesnek bizonyulnak ezek az információk, amelyekkel itt szőnyegbombáztok minket, Te mit mondasz majd a számonkéréskor? Vagy talán kész vagy személyes felelősséget vállalni ezekért az ismeretlenek által feltett videoüzenetekért, írásokért?

thotferi 2011.11.05. 01:41:30

@csereborgár:
Ezek az "ellenérvek" tipikusak a hozzá nem értők körében.
"Ha a csillagképeket ma határoznák meg, akkor lenne olyan is, hogy Traktor, meg Sarló, Kalapács, Rakéta csillagkép, DNS konstelláció, stb."
Akkor elárulom neked, hogy a zoodiákus csillagképek nem az alakjukról kapták az elnevezésüket !
Ezen elnevezések a természet adott időszakbeli viselkedésének leképezései egy "állat-állapotra", tulajdonságra.
Például a Kos nem az alakjáról kapta az elnevezését, hanem a természet tavaszi kirobbanó megújulása hasonlít a kos viselkedéséhez, amikor nőstényt lát , érez a maga közelében.
A Halak a természet feltámadás előtti totális halálát,
mélytengeri- halszerű, hidegvérű állapotát jelzi, szimbolizálja.
A Bika a természet májusi tobzódását , érzéki örömökben, illatokban, virágokban való bővölködését jeleníti meg.
Minden csillagjegy elnevezés mögött egy megfejthető tulajdonság áll, amely jellemző a természet adott időbeli viselkedésére.
Az állatöv elnevezésben az állat szó, hasonlóan az asszonyállat kifejezéshez, nem a mai értelemben vett állat szavunkat fedi, hanem a régi magyar nyelvben ez a szó állapot jelentéssel is bírt. Ez a legfényesebb bizonyíték arra, hogy a zoodiákus is magyar találmány, mert csak a mi nyelvünk segítségével érthető meg a valódi jelentése (állapotöv)
"thotferi amíg nem tudsz adni ésszerű magyarázatot arra, hogy miért épp az egyik képet "kell" irányadónak venni és nem a tömérdek többit, addig egész okfejtésed hadilábon áll."
Nem áll hadilábon, mert minden elnevezésnek meg van a maga oka, mindegyiket lehet irányadónak venni, amennyiben tudjuk, hogy miért kapta azt a nevet, amelyet kapott.
"Mert t.i. eredetileg 13 volt az állatövben, csak emberi ökkényből csökkentették 12-re. itt jól megnézhető, hogy ki kivel van, ha már el akarnánk fogadni az asztrológiát."
Az asztrológia az évezredek során mindig tökéletesedett, csiszolódott, változott, volt amikor 20 is volt az állatövben.
Olyan ez, mint a theológia, mindig változik,-amennyiben a tudásunk is változik-, nő vagy csökken.

www.youtube.com/watch?v=POEOsZ9rki4

csaba carmarthen 2011.11.05. 01:48:37

@Dr. szpahi:
Kedves Lajos,

Jezus azt mondja, hogy ha kitartunk tanitasaban, megismerjuk az igazsagot (valosagot) es az Igazsag szabadda tesz minket. Azt gondolom ezert, hogy ez az igazsag megismeresenek legbiztosabb utja.

Ahhoz hogy ne tevedjunk el ket erossegunk van alapvetoen: Jezus (az Eucharisztiaban) es Maria (Auxilium Christianorum).

A megismeres minden egyeb utja ebbe epul bele, beleertve a Tanitohivatal megnyilatkozasait, az Isten alkotta termeszetet kutato tudomanyos eszmelodest, a vilag dolgairol valo tajekozodast, es a tortenelmet, amely mogott az udvtortenet tavlatai nyilnak meg.

Persze ott vannak meg sajat tapasztalataink arrol, hogy Isten hogyan vezet minket.

Ugy latom, hogy Isten szamos modon hiv megujulasra es akar figyelmeztet minket (a termeszet, az emberek es sok mas eszkoz altal) szemelyesen is es kozossegileg is, tarsadalmilag is -meg akkor is, ha emberileg hajlamosak vagyunk ezeket nem eszrevenni.
(Szamos dolgot akar az elmult 15-20 ev esemenyei is igazoltak.)

Az O tervei fantasztikusak, de nelkulunk nem tudja ezeket megvalositani : ez pedig szamunkra, -esendo emberek szamara- kihivas.

Persze tudom hogy az igazsag Jezus es szemelyesen mindannyian tevedhetunk, mert O az Igazsag nem pedig mi, ezert ujbol es ujbol fontos, hogy Oeleje jaruljunk.

Ugyanakkor szemely szerint egyik informaciot sem gondolom virtualisnak, es amit megosztottam, tiszta lelkiismerettel tettem.

Es annak a remenyeben es hiteben hogy Isten mindazt a rosszat, ami korulvesz bennunket jova tudja valtoztatni, hogy hatalmas kegyelmeket tud es akar adni... Ehhez persze szukseges a mi hitunk, imank, valamint hogy engedjuk, hogy O vezessen minket... Mindenek elott Ora van tehat szuksegunk:)

Egyetemista koromban lattam egy filmet, amit a fiataloknak ajanlottak, "akik meg fogekonyak az igazsagra".

Kevin Costnert tobbszor halalosan megfenyegettek, hogy ne vallalja el a foszerepet, de vegul o megtette.

youtu.be/uK9b3W3W55w

A Kennedy gyilkossag aktait az elso Bush kabinet 2048-ig titkositotta...
Szerinted miert?...

Miert fontos,hogy meg ma is tikositva legyen?

Pl.mit is mondott JFK a bekerol?

youtu.be/nf4eQhrHbKA

A JFK filmet nehany evvel a 2001 szept. esemenyek elott jatszottak...

Amikor eloben kozvetitettek a 2001 szept 11-i esemenyeket: az esemenyek mintazata, es ahogy az elo volt adva - totalisan megegyezett a JFK gyilkossag mintazataval: telefonhalozatok kikapcsolva...
("nem mukodnek")
a media rogton tudja hogy ki a tettes..."mas nem is lehetett"
nyomozas nem is szukseges...
plusz a fedosztori...
Te elhitted?

Maria, az esemenyek utan 2 hettel a kovetkezo uzenetet adta:

..Ma is imádkozni hívlak benneteket, különösen most, amikor a sátán háborút és gyűlöletet akar kelteni. Újra hívlak benneteket, gyermekeim, hogy imádkozzatok és böjtöljetek, hogy Isten békét adjon nektek....
2001. szeptember 25.
www.medjugorjeportal.hu/uzenetek/2001

(vagyis a mi edesanyank ramutatott arra hogy valojaban ki is all az esemenyek mogott...legalabbis, hogy ki all leghatul...es hogy hogyan viszonyuljunk mindehhez)

az elkovetkezo napokban, honapokban, evekben-az esemenyekkel kapcsolatban-~500 kulonbozo helyrol ~500 kulonbozo informaciot hallottam es mind bele illettek abba, ami az elso gondolatom volt, vagyis hogy ugyanolyan megtevesztesrol van szo, mint abban, hogy "JFK-t Oswald olte meg"... Es az EA azota 1000milliard dollart koltott haborura.. (? 8 repulore felvitt kes miatt ???)

Ez most csak egy pelda volt a videokkal kapcsolatban...

A virtualis vilag mondjuk pl egyebkent az internet...amitol valamennyi ideig tavol tartottam magam...de ha jol emlekszem, te hivtal vissza:-)...

Mindamellett azt mondom tobbet er ha tavolbol es ismeretlenul is kozosen imadkozunk,mint ha hosszas okfejtesekben toltjuk itt az idonket...mert ha tobben egyetertesben kernek valamit-megkapjak a Mennyei Atyatol..

Ugyanakkor (es pont ez utobbi gondolat miatt) az internet sem virtualis vilag, mert szerintem Te is valos szemely vagy:)
csak eppen nem latlak...
es az ide leirt gondolataidon kivul semmi mast nem tudok Rolad:)
legalabbis most.

De ha erdekel, hogy mit tartok akar itt is a legfontosabbnak, akkor Maria alabbi szavainak uzenetere utalnek:

2000. augusztus 25.
„Drága gyermekek! Szeretném megosztani veletek az örömömet. Szeplőtelen Szívemben érzem, hogy sokan vannak, akik közelebb jöttek hozzám és imádságukkal és megtérésükkel különleges módon szívükben hordozzák

Szeplőtelen Szívem győzelmét.

Szeretném megköszönni nektek, és arra buzdítalak benneteket, hogy a Szentlélek szeretetével és erejével még többet munkálkodjatok Istenért és az Ő országáért....

udv:
cs

Dr. szpahi 2011.11.05. 08:49:45

@csaba carmarthen:

Kedves Csaba!

Amit írtál, azzal legnagyobb részben egyetért tudok érteni. Úgy gondolom viszont, hogy amin nem tudunk változtatni, azzal nem is érdemes foglalkozni, mert az ilyen problémáknak, elméleteknek, információk a követése sok esetben éppen a valós feladataink elől veszik el az időt, teret, energiát. Itt természetesen elsősorban a világpolitika és a történelem különböző eseményeire gondolok.

Ha valaki rögeszmésen csak ilyesmivel foglalkozik - nem rád gondolok - az Jézus példabeszéde szerint nem más, mint földbe ásott tálentum, vagy a fügefa esete, amely nem terem semmiféle gyümölcsöt.

Nem hiszem, hogy nekem személy szerint bármiféle feladatom lenne az amerikai történelmi események vagy az ehhez kapcsolódó igazság vizsgálata, az ehhez kapcsolódó elméletek ismerete. Ami az én feladatom és felelősségem ebben a földi életben, az elsősorban annak a teljesítése, amivel valóban megbízott engem az Úr, vagyis amit valójában jó irányban befolyásolhatok: az emberekkel való mindennapi kapcsolataim, a mindennapi életem, cselekedeteim. Számomra ez is nagy feladat, és nem is mindig sikerül a legjobban.

Üdv.

Sz. L.

thotferi 2011.11.05. 11:27:55

@Dr. szpahi: @Pandit: "Nem hiszem, hogy nekem személy szerint bármiféle feladatom lenne az amerikai történelmi események vagy az ehhez kapcsolódó igazság vizsgálata, az ehhez kapcsolódó elméletek ismerete."
Igen ? Akkor miért tömik tele a nebulók fejét óvodától egyetemig a különböző népek, nemzetek történelmével, viselt dolgaival ? Ráadásul a hazugságokkal, hogy elbutítsák a gyerekeket ?
"amivel valóban megbízott engem az Úr, vagyis amit valójában jó irányban befolyásolhatok: az emberekkel való mindennapi kapcsolataim, a mindennapi életem, cselekedeteim."
Nem tudod jó irányba befolyásolni az embereket, amíg nem jöttél tisztába a minket körülvevő helyzet valóságával, mélységeivel. Addig csak félrevezeted az embereket minden vonatkozásban és ez nagyon látszik a hozzászólásaidból is.
Ami az Usa-ban történik nagyban, ahhoz hasonló dolgok történnek nálunk kicsiben.
"Amint fenn , úgy lenn."

"Nem hiszek az összeesküvés elméletekben. Komolyan úgy gondoljátok, hogy valahol egy sötét szobában pár "fekete ruhás főgonosz" ilyeneken agyal?"
Nem hiszel az összeesküvés elméletekben ?
Miért, ez hit kérdése vagy a tényeké ?
Akkor a Wesselényi összeesküvésben sem hiszel ?
Nem hiszel a Molotov-Ribbentrop-paktum titkos záradékának összeesküvésében ?
" Német–szovjet megnemtámadási szerződés (közismertebb elnevezéssel Molotov–Ribbentrop-, kevésbé elterjedt kifejezéssel Hitler–Sztálin-paktum) Moszkvában 1939. augusztus 23-án Vjacseszlav Mihajlovics Molotov szovjet és Joachim von Ribbentrop német külügyminiszterek által aláírt megállapodás. A felek a szerződéshez csatolt titkos záradékban megállapodtak Európa keleti térségeinek érdekszférákra történő felosztásáról."
A szerződés titkos záradéka rögzítette a szerződő felek között Európa északkeleti és déli részeinek érdekszférák szerinti felosztását.
A titkos záradékban rögzítettek szerint:
Lengyelországot a Narew, Visztula és San folyók mentén osztották fel.
A német fél lemondott, pontosabban nem tartott igényt Besszarábiára (jelenleg Moldova).
A balti államokat és Finnországot Litvánia kivételével mint szovjet érdekszférát rögzítették.
Egy további és később aláírt titkos záradékban szerepelt az is, hogy a szovjet érdekszférában élő német nemzetiségű lakosságot (besszarábiai németeket, balti németeket és bukovinai németeket) kényszerköltöztetéssel át kell telepíteni Németországba. Az iratok titkosítása miatt a záradékra csak 1989. május 23-án derült fény."
hu.wikipedia.org/wiki/Molotov%E2%80%93Ribbentrop-paktum

csereborgár 2011.11.05. 11:49:29

@thotferi: Hozzá nem értők tipikus válaszai? Akkor mi van a gondolkodáshoz nem értők tipikus kijelentéseivel?

Önkényesen kiválasztott tulajdonságokról van szó. A hal is ficánkol és az oroszlán is tud fickós lenni.

Ugyan milyen "tudás" fejlődhet az asztrológia terén, ha egyszer semmilyen kimutatható hatással nem bírnak ezek a csillagképek az emberi életre?

Na jó, azt mondod, hogy ezek leírják a történéseket. Áttoljuk preszkriptívről deszkriptívre. Megoldja ez a problémát? Nem. Ötmillió fényévre lévő csillag hogyan jeleníthet meg olyan dolgot, ami itt és most van?

Ha pedig, amint mondod, mindezek csak szimbolizálják (javíts ki, ha nem így értetted) az itteni történéseket, akkor miért nem magukkal a történésekkel foglalkozunk? Miért interpretáljuk azokat a szimbólumok szerint, majd vetítjük vissza az egészet az eseményekre, az életre? Nem dupla szemüveg ez? Dupla torzítás...

thotferi 2011.11.05. 13:11:56

@csereborgár: "Ugyan milyen "tudás" fejlődhet az asztrológia terén, ha egyszer semmilyen kimutatható hatással nem bírnak ezek a csillagképek az emberi életre? "
Erre PG azt válaszolta, hogy ha a fényképezésre használt ezüst -bromid érzékeny a csillagképek fényére, akkor az ember idegrendszere, lénye ezerszer érzékenyebb univerzumbeli létünk legcsekélyebb változásaira is.
Születésünk időpontjában a természet fénybeli viszonyai, és egyéb jellemzői hatással vannak az éppen akkor született gyermekre.
De életünk során is a különböző évszakok, fényviszonyok , jelentős élettani és érzelmi hatással vannak ránk.

www.youtube.com/watch?v=POEOsZ9rki4

"Az Újszövetség könyvei négy evangéliumot tartalmaznak. Az első három, az ún. szinoptikusok (Márk, Máté, Lukács) evangéliuma egymásra épül. A tőlük különálló negyedik, János misztikus, metafizikus hangvételű evangéliuma. Figyelemre méltó a négy evangélista jelképei alapján történő asztrológiai megfeleltetés. Márk: Oroszlán. Máté: Vízöntő (Angyal). Lukács: Bika (Ökör). János: Sas (Skorpió)"
www.stelliumpress.hu/sap4/sap4a_tan06.html
Tehát bizonyos fokig a keresztény asztrológia is hitbeli(!) kérdés, hitünk része volt még a középkori egyházban is.

"Önkényesen kiválasztott tulajdonságokról van szó. A hal is ficánkol és az oroszlán is tud fickós lenni."
Akkor ezek szerint állatok és állatok között tulajdonságokban nincsenek különbségek,és minden állatban ugyanolyan módon és mértékben vannak meg az összes állatra jellemző tulajdonságok ?
Lehet, hogy te ezt így látod, de a régi korok bölcsei ezen biztosan nagyot hahotáznának.

"Ötmillió fényévre lévő csillag hogyan jeleníthet meg olyan dolgot, ami itt és most van?"
Feltételezésünk szerint:
"Amint fenn , úgy lenn"- elve alapján a fennen lévő csillagokat Isten nem csupán díszítőelemként helyezte, helyezi a fejünk főlé minden nap, hanem -,a fraktál elv szerint is,- megmutatkozhat az összefüggés a nagyobb rendszerek és a kisebbek
között.
"Az önhasonlóság azt jelenti, hogy egy kisebb rész felnagyítva ugyanolyan struktúrát mutat, mint egy nagyobb rész. Ilyen bizonyos léptékig például a természetben a villám mintázata, a levél erezete, a felhők formája, a hópelyhek alakja, a hegyek csipkézete, a fa ágai, a hullámok fodrozódása és még sok más. – A fraktál szóval rendszerint az önhasonló alakzatok közül azokra utalnak, amelyeket egy matematikai formulával le lehet írni, vagy meg lehet alkotni."
hu.wikipedia.org/wiki/Frakt%C3%A1l

"Miért interpretáljuk azokat a szimbólumok szerint, majd vetítjük vissza az egészet az eseményekre, az életre? Nem dupla szemüveg ez? Dupla torzítás"

Ugyanazért, amiért más esetekben is használunk szimbólumokat.
"A vallás, mitológia vagy művészet szimbólumait általában nem lehet tisztán racionális alapokon lefordítani vagy magyarázni, mivel többletjelentést hordoznak. Míg például egy közlekedési jel jelentését a jogszabály egyértelműen meghatározza, addig a vallásos, álombeli vagy mitológiai szimbólum túllép a racionalitás síkján és a kulturális környezettől függő személyes jelentést tartalmaz a felhasználója számára.
Minden vallás szimbólumok segítségével fejezi ki központi eszméit, így például a kerék az örök körforgást, az üres sír a feltámadást, az út az élettörténetet vagy életvezetést.
A keresztény egyházakban használatos szimbolika a hitvallás egyik lényeges eleme."
hu.wikipedia.org/wiki/Szimb%C3%B3lum
Egy szimbólum, ha jól megválasztott, hordozza azt a többletjelentést, ami önmagából a szimbolizált jelenségből nem vagy csak nehezen lehetne kiolvasni, meglátni, felfedezni.

csereborgár 2011.11.05. 13:34:01

@thotferi: nem találom érdemesnek érdemben válaszolni, mivel meglátásom szerint itt nem vita folyik. Összelapátolt halom marhaság.

YganA 2011.11.05. 13:38:42

Hadd kanyarodjam vissza egy kis időre az indító felvetéshez: mi is a helyzet a „kérő imák” tájékán.

Amióta elindult a téma boncolgatása, majd kacskaringózott erre-arra a beszélgetés, figyeltem, de közben próbáltam személyes élményeimet átgondolni, értelmezni, az elmúlt évtizedek ködében-fényében valahogyan „összerakni”.

Egész életemben teljesen természetes volt, hogy nehéz, kisebb-nagyobb megpróbáltatást jelentő helyzetekben magamban fohászkodjam: édes Istenem, segíts!

Nem hiszem, hogy valaha is komolyan azt gondoltam volna, ő ettől konkrétan közbeavatkozik: a legjobb tételt csúsztatja a kezem alá vizsga közben, a postásra szárnyakat varázsol, hogy gyorsabban hozza a várt levelet, személyesen asszisztál a sebésznek műtét közben, stb.

Mégis megnyugtatott, bizalmat jelentett: Valakivel megvan a kapcsolatom, nem vagyok egyedül.

Úgy is fogalmazhatom: a kezébe tettem a helyzetet, és bármi legyen is a végeredmény, már ettől boldogabb lettem.

Ahogyan teltek az évek-évtizedek, úgy bővült a Rá bízható-bizandó kérdések köre – amellett persze, hogy az én felelősségem is fontos maradt. Egyre inkább nemcsak a saját boldogságom, jobb-létem vált lényegessé, - hiszen továbbra is természetesen a személyes csalódások, kudarcok, betegségek, veszteségek túléléséhez szükségem volt Rá, - hanem annak a „rendszernek a boldogsága” is, aminek én csak egy eleme vagyok. A családom, a számomra fontos emberek, a kapcsolatok, a környezetünk, a fejlődés(?), a direkt-indirekt segítségnyújtás, a feszültségek enyhítése mikro/makróbb szinteken, a szabolcsi és a nigériai emberek sorsa, …

A legnagyobb segítség a reményhez, amit Tőle kaptam: Isten maga is emberré lett, és vállalt mindenféle jót és rosszat, amit egy emberi sors jelenthet. (Van egy szép kis porcelán töviskoszorús Krisztus szobrom, meg-megsímogatom a fejét, - segít a megnyugvásban: a tövisek az emberi élet velejárói…)

Hogyan élem meg mostanában a saját felelősségemet a „rendszer boldogsága” érdekében, amellett, hogy több erőért és energiáért fohászkodom?

Pl. talán azzal, hogy ajánlom figyelmetekbe a www.csermelyblog.hu legújabb bejegyzését. Ő hasonló kérdéseket jár körül, nálam sokkal szofisztikáltabban. És mindenkit ötletelésre buzdít – nekem most a Ti figyelmetek felhívására tellett.

thotferi 2011.11.05. 14:15:24

@csereborgár:
Úgy is mondhatnánk "hitbéli" kérdésekről van szó, őseink csodálatos hitéről, amelyet te nem ismersz, nem is akarsz megismerni, ennek ellenére vallásukat , bölcsességüket "halom marhaságnak" nevezed.
Ezt ugyanilyen nyíltan nem mered és nem is akarod megtenni, mondjuk a zsidó vallással és más vallásokkal kapcsolatban. Az ilyen emberekre szokták volt mondani, hogy" szélsőségesen magyargyűlölő".
"Harmadik tételünk: a két õselv konfliktusos kapcsolatából a test-lélek-szellem hármasságon át fokról fokra kibontakozó világ a maga legáltalánosabb érvényûnek, egyszersmind legállandóbbnak mutatkozó kereteit a tizenkét elemû Állatövben (Zodiákus, Napút) találja meg...
A manicheizmus idevonatkozólag is írásos tájékoztatással szolgál. A ránk maradt szövegekben többször is szerepel, a legkülönfélébb összefüggésekben az Állatöv, mint az anyagba alámerült fény sajátos szervezõdésû mûködési terepe. Theodor bar Konai (790. körül) ezzel összefüggésben magának a vallásalapító Maninak a nevét is megemlíti, mint aki közelebbi kapcsolatba került a csillagjóslás tudományával, s rajta keresztül az égitestekkel, valamint azok mozgási övezetével, a Zodiákussal.
A Magyar Hit tehát elfogadja a talmudi álláspontot, mely szerint Mária - azaz a Talmudban Mirjam, a hajfonó - fiát, a mi Urunk Jézust - Nimrud fiának nevezik... (Talmud, Pesachim 94. a. lap. Rasi.) Így a Talmud állítása teljesen megegyezik a Mah-Gar nép hagyományaival, mert az Úr Jézust mi is Nimrud nemzetségbelinek hisszük és valljuk."

dobogommt.hu/dobogo/irasok.php?id=20050101092797&nev=Pap%20G%E1bor

2011.11.05. 14:45:52

@YganA:
a kérő ima erejéről...
ma egyedül voltam otthon és igen nagy rosszullét fogott el, csak jajgattam kínomban, a végén már csak arra futotta: Jézus segíts! Közben arra gondoltam, hogy aki kér, annak adatik, az nem lehet, hogy valaki kenyeret kér és követ kapjon cserébe, és Jesua héber nevének jelentésén is elmélkedtem, amikor valahol egészen a lelkem mélyén megjelent a bizonyosság: kérésem meghallgatásra talált, a fájdalom még megvolt, de már eltünőben, ilyen az Úr pedagógiája: jelt ad a hitetleneknek, az én hitem ebből a tapasztalatból fakad...
nem tudom pontosan szavakba önteni a történteket, legfeljebb abban bízhatok, hogy az olvasó is ugyanabba a lelki állapotba kerül, mint én voltam, most még az eseményekhez közel talán sikerült úgy megfogalmazni mondandómat, hogy más is értsen belőle...

YganA 2011.11.05. 16:16:16

@Izrael misztériuma: Remélem, jól vagy azóta is!

Azt gondolom, nagyon fontos a kérés: ez már önmagában azt jelenti, hogy van remény - ami a legjobb orvosság.

Persze, ismerek olyan embert is, aki egyáltalán nem istenhívő, csupán arról van meggyőződve, hogy NEKI nem eshet komoly baja. 10 éve tart a "már csak néhány hete van hátra" halálos betegsége, és éppen most hallottam, hogy Ausztráliába készül egy konferenciára.

Jó nekünk, hogy a világban ilyen sok titok van!

A legjobbakat,

Avatar 2011.11.05. 17:39:07

@thotferi:
"A manicheizmust azért kell ismerni, mert ez a szkíta ősvallásból kialakult mellékágnak tekinthető. (Szkítiánosz)"

Nagyon kevés információs alapra nagyon messzemenő következtetéseket épít fel Pap Gábor, és amint látom te is.
Máni egyik ellenfele virágnyelven azzal vádolja Mánit, hogy szkíta és buddhista elemeket vegyít tanaiba.
Ha a szkíta ősvallás megismerése a cél, akkor ha igaznak veszem a Szkítiánosz-Buddász-Máni vonalat, hamarabb eljutok az ősvalláshoz, ha egy lépéssel eleve közelebbről indulok, és a buddhizmust tanulmányozom. De olyan szerencsénk van, hogy még egy lépéssel közelebbről is indulhatunk, ugyanis Hérodotosz (aki járt a szkíta határvidéken fekvő Olbia városában is) beszámol a szkíták hitvilágáról. Hét istent sorol fel, akiket imádnak, közülük a legfontosabb Tabiti tűzistennő (Hestiával von párhuzamot). Ha e mellé odateszem, hogy Ibn Ruszta a 9. században tűzimádóként jellemzi a magyarokat, sőt István király is felmentést ad a tűz őrzőinek a keresztény templom látogatásának kötelezettség alól, akkor már csaphatnám is lefelé a labdát, hogy ez az a pogányság, amit gyakoroltak őseink.
Mennyei atyát leginkább a Zeusszal azonosított Papaioszban láthatunk, aki az ég istene, és felesége is van Api (Gaia) föld istennő személyében, tehát semmiképp nem egyistenhitről beszélünk.
lsd pl en.wikipedia.org/wiki/Scythian_religion

Avatar 2011.11.05. 18:06:59

@thotferi: dobogommt.hu/dobogo/irasok.php?id=20050101092797&nev=Pap%20G%E1bor

Itt is van pár igen nagyívű következtetés.
"A nép pedig vezetõket választott magának, akiknek fából emelvényeket készítettek, hogy az emberek láthassák és hallhassák őket."
Ez nála máris Béma ünnep. Ha ez így van, akkor a politikai naggyűlések valójában mind Béma ünnepek, hiszen ott is emelvényekről beszélnek a szónokok.

thotferi 2011.11.05. 22:09:52

@Avatar: "Nagyon kevés információs alapra nagyon messzemenő következtetéseket épít fel Pap Gábor, és amint látom te is."
Ó, ennél sokkal többet tudunk, mint amit ebben az írásában felvillantott PG. A finnugristák a nullával egyenlő információkra építették fel származáselméletüket, amelyet az óvodától az egyetemig széltében hosszában tényként tanítanak.
"A szkíták eredetmondája szerint az égből, a Napistentől kapták az első földművelő eszközöket: arany eke, járom, harci bárd és ivócsésze hullott le az égből Hargita fiainak uralkodása alatt. A szkíták az égből hullott aranyat szentnek tartották."
www.grandpierre.hu/site/category/ismeretterjeszto/magyarsagtudomany/
Még soha, sehol nem került elő olyan bálvány, amit őseink imádtak volna.
Nyilván Herodotosz beszámolóját nem lehet már egybevetni a 9. századbeli Ibn Ruszta beszámolójával, hiszen időközben a Szkíták keresztény hitre tértek András apostol térítése nyomán, de a kereszténységük megengedte a tűz tiszteletét
Keresztelő Szent János azt mondja Jézusról, jóslatként: „aki énutánam jön, tűzzel és lélekkel keresztel” – tehát mindez mutatja a tűz tiszteletét, amelyet a kezdeti kereszténység is tovább éltet, amikor a Szentlelket lángnyelvek formájában jeleníti meg:
"És megjelentek előttük kettős tüzes nyelvek, és üle mindenikre azok közül. És megtelének mindnyájan Szent Szellemmel, és kezdének szólni más nyelveken, amint a Szellem adta nékik szólniuk." (Csel 2:1–4)
"Így a magyarságnak is több istene volt, ami természetes, mert a vallás a nép fejlődésével változik. Mindenütt a polytheizmus, pantheizmus, monotheizmus a fokozat. Müller szerint még tovább is van, van atheista vallás is, pl. a buddhizmus. Buddha, mikor belátta a régi istenek tehetetlenségét, elvetette őket, de népének helyettük csak erkölcstant adott. Az istenre áhítozó nép erre őt magát tette meg istennek. Effajta kísérlet volt a francia forradalom vallási része is...

Az előbbi három fokozatot minden történelmi népnél megtaláljuk. Éppen ezért egyetlen auktor, vagy egyetlen korszak más bizonyítékai alapján nem lehet valamely nép vallását megállapítani, csupán az illető korszakra vonatkozóan...

A szkítha népcsoport utolsó és legkiválóbb népe, a magyar, egyistenhivő volt a honfoglalás korában. (Ipolyi, Horváth Mihály, Szalay, Fraknói.) Azelőtt nyilván átment a többiekhez hasonlóan a fejlődési fokozatokon.
Herodotos a szkítha vallásról ezeket mondja: (I., 31.) Bárgyúaknak tartják az istenképeket és az istenek emberszerű ábrázolását (!) de a görög nevekkel azonosítva szokás náluk a legmagasabb hegyek bércein áldozni és az egész égboltozatot, mint Zeust imádni. Áldoznak a Napnak és a Holdnak, a tűznek, víznek, szeleknek is. A királyi szkíthákról megjegyzi, hogy áldoznak a tengernek Poseidonnak is. (IV., 62.) Minden megye gyűlhelyén évente összegyűlnek."

"Teofilaktossz, aki a magyarokról ezt mondja: A turkok tisztelték a tüzet rendkívüli módon, a léget és a vizet és himnuszokat énekeltek a földnek, hanem egyedül azt imádták és nevezik vala istennek, ki a mindenséget alkotta.... Megállapítható, hogy az azonos, eredetileg pantheista, illetőleg politheista szkíthavallás meg volt még Baján korában, de ez a magyarok honfoglalásakor már monotheizmussá alakult."
blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&kat=1756&n=hunjano&blog_kategoria=Magyars%E1g,mint%20faj%20%E9s%20nemzet%206

Ami a béma ünnepet illeti, jogos a feltételezés, hogy Vata és követői az emelvényeket az ősi szokás szerint ácsoltatták.
A béma ünnep ismeretéről vannak más kézzel fogható bizonyítékok. Ezeket a példákat megint Pap Gábor művészettörténész internetről letölthető előadásai nyomán adom közre, mint például a veleméri templom. Ott a manicheista fényoszlopot, az andriászt láthatjuk, amint a kereszten levő Krisztusból indul ki, és az égbe tart. (Mani tanításának lényege a fény "felszabadítása".) Vagy a csengersimai református templom kazettás mennyezetének ábrázolásai 1761-ből(!): a nap, a hold és a szélkerék, valamint a manicheizmus alapjelképe, a fénykerék. A gyügyei templom mennyezetén a manicheista Béma ünnepet ábrázolják, amikor szőlőt és dinnyét fogyasztanak, ezen kívül a gyengébbek kedvéért egy külön kazettában ábrázolják is a két növényt, ami a legtöbb fényt gyűjti magába fejlődése folyamán, és oda is írják az évszámot: 1767. De hasonló templomi ábrázolásokat találhatunk Noszvajon, Kalotadánoson. Ilyen és efféle templomi (zömmel református) ábrázolást sokat ismerünk.

csaba carmarthen 2011.11.06. 00:36:10

@Dr. szpahi:
koszonom, a lelkivezetessel is felero szavakat.

egy dologra meg azt hiszem szukseges lesz reflektalnom,

mert " ha hisztek Istenben es azt mondjatok ennek a szederfanak hogy szakadj ki gyokerestul es verj gyokeret a tengerben -megteszi nektek"

A tenger pedig- messze van, akarcsak a tengerentul.

Addig is:ima

es addig is igyekszem kovetni tanacsaidat.

@Izrael misztériuma:
Koszi a megosztast!

Van egy szo arra, amikor belulrol bizonyossagot nyersz arra, hogy imad meghallgatasra talalt, habar ennek meg nincs kulso jele...de te mar biztosan tudod.

Egyszer valaki azt mondta, h az a szo -a kerugma, de nem sikerult ezt a jelenteset megtalalnom...

ehelyett az imameghallgatas akadalyait talaltam meg:

Az imameghallgatás első akadálya az, ha nem imádkozunk

andrelowoa.wordpress.com/2009/12/08/az-imameghallgatas-gatjai/

2011.11.06. 10:51:18

legkedvesebb haszid történetem avagy mit tartanak a haszidok az imádság hatalmáról?
"Valahányszor a nagy Jiszráél Báál Sém Tov rabbi látta, hogy szerencsétlenség fenyegeti a zsidó népet, visszavonult egy bizonyos helyre az erdőbe, tűzet csiholt, elmondott egy bizonyos imát, és íme: megtörtént a csoda, a veszély elhárult. Később, amikor tanítványa, a híres mezericsi mággid ugyanilyen okból kénytelen volt közbenjárni az égben, kiment az erdőbe ugyanarra a helyre és így szólt: „Világ Ura, hallgass meg. Bár nem tudom, hogyan kell tüzet csiholni, az imát el tudom mondani.” És íme, megtörtént a csoda. Később, hogy népét megmentse, a szaszovói Mose Leib rabbi is kiment az erdőbe és így szólt: „Nem tudom, hogyan kell tüzet csiholni, de meg tudom mutatni, hol volt, és ez talán elegendő.” Elegendő volt, és íme: ismét megtörtént a csoda. Aztán a rizsini Jiszráél rabbin volt a sor, hogy elhárítsa a veszedelmet, és székében ülve eltakarta kezével arcát és így beszélt Istenhez: „Nem tudok tüzet csiholni, nem tudom azt az imádságot, még meg sem tudom találni a helyet az erdőben. Mindössze ezt a történetet tudom elmesélni, de ez talán elegendő.” És íme: Elegendő volt."

thotferi 2011.11.06. 13:06:36

"És mikor a pünkösd napja eljött, mindnyájan egy akarattal együtt valának.
És lőn nagy hirtelenséggel az égből mintegy sebesen zúgó szélnek zendülése, és eltelé az egész házat, a hol ülnek vala. És megjelentek előttük kettős tüzes nyelvek és üle mindenikre azok közül. És megtelének mindnyájan Szent Lélekkel, és kezdének szólni más nyelveken, a mint a Lélek adta nékik szólniok."(Apcsel2,3) -Károli-
"Majd valami lángnyelvek jelentek meg előttük, amelyek szétoszlottak, és leszálltak mindegyikükre. Mindnyájan megteltek Szent Szellemmel, és különféle nyelveken kezdtek beszélni; úgy ahogy a Szellem adta nekik, hogy szóljanak" (Új Ford.)

Nem tűnik fel valami, kedves ősszkíta magyar testvéreim ?
A kettős tüzes lángnyelvek képében leszálló Szentlélek adta az apostoloknak a nyelveken szólás képességét.
Milyen nyelven is szólaltak meg legelőször az apostolok?
"Akkor hogyan hallhatja őket mindegyikünk a maga anyanyelvén : pártusok..." (Apcsel2,8)
Pártus nyelven !
De, ha ezt nem is jegyezték volna le az Evangélium írói, a képi beszéd akkor is elárulja nekünk, hogy a Szentlélek elsődleges nyelve, anyanyelve a pártus-szkíta-magyar nyelv.
Ugyanis a nyelv, mint szerv és mint fogalom csodás nyelvünkben megegyezik hangalakilag is egymással.
Valamint a lángnyelv kifejezést magyar nyelvünk ezen két szó összetételével alkotja a hasonlóság okán.
A lángnyelvben tehát nyelvek lakoznak, amely adja nekünk a Lélekből szólás képességét is, mert a mi Istenünk a Szentlélek !
Melyik nyelv tudja , ismeri ezt ugyanígy ?
Az angol, francia a nyelvet language, langue -nak mondja. Ugyan honnan vették erre ezt a szavukat ?
Ők nem tudhatják, de mi tudjuk !
Az égő tűz égbe(!) törő lángjai emberi nyelvre hasonlítanak, amely szervünkkel képezzük, forgatjuk szavainkat, nyelvünket.
Láng-language-langue : nyelv, lángnyelv !
A mi Istenünk Lángnyelv !
"Mert a mi Istenünk emésztő tűz"(Zsid12,29)

Avatar 2011.11.07. 19:20:31

@thotferi: Látom, te a szkítákat abszolút gyűjtőfogalomként kezeled, nagyjából mindenkit szkítának véve, aki lovas nomád életmódot folytatott az ie 1-isz 1. évezredekben. Ez kb. olyan, mintha a hellenisztikus kultúra elterjedésének teljes területén mindenkit görögnek mondanál, függetlenül attól, hogy valójában egyiptomi, perzsa, vagy épp makedón illetőről van szó.
Hérodotosz ennél némileg cizelláltabban kezeli a kérdést, persze neki könnyű, hiszem ő akkor járt Olbiában, amikor arrafelé még szkíták éltek, nem pedig 2500 év távolságából szkítáz le boldog boldogtalant.
Nála pl. külön népekként szerepelnek a kimmerek, a szkíták és a szauromaták, akik mind lovas nomád életmódot folytattak.
Szóval ha a szkítaságnak csupán annyi a feltétele, hogy tud-e lóról hátrafelé nyilazni, akkor szkíták voltak a kimmerek és a szauromaták/szarmaták, a hunok, a kazárok, a magyarok, a kunok, a jászok, sőt még a mongolok és a tatárok is.
Ha viszont mindenkit szkítának tekintünk a korábbiakban felsoroltak közül, akkor az "időközben a Szkíták keresztény hitre tértek András apostol térítése nyomán" megállapítás erős túlzás, hiszen még 7. században is a kaukázusi Albániából kiindulva próbálják keresztény hitre téríteni a hunokat és a kazárokat, ekkor írják le az ő tengrista hitüket. (Szóval ez is lehet az ősvallásunk.)
Sőt a kazárok a 8. században nem átallottak államvallássá tenni a zsidó vallást, ami nem épp azt mutatja, hogy az összes "szkíta" keresztény hitre tért volna...

Homérosz egyébként Targitaosz néven nevezi a szkíták ősatyját, Grandpierre már ferdít a forráson, és saját spekulációi alapján Hargitaként ír róla, nem árt kicsit szkeptikusan kezelni őt. A Hargita nevet én még személynévként nem láttam használatban. A wikin szerepel egy olyan feltételezés, hogy a Hargita név a "Hori geta" azaz Géták hegye elnevezésből ered, amivel ismét Hérodotoszhoz érünk el, ugyanis írása alapján az ő korában ezen a vidéken éltek a trákok közé tartozó géták. Róluk azt jegyezte fel (évszázadokkal Jézus születése előtt), hogy egyetlen istenben hisznek, valamint abban, hogy a túlvilágon tovább élnek Samloxis oldalán, aki valaha a földön köztük élt, ő tanította őket az örök életre, majd három évre a föld alá költözött, a géták halottnak hitték és gyászolták, de visszatért közéjük, és utána igazán hittek a tanításainak. Ismerős a sztory?

"A szkítha népcsoport utolsó és legkiválóbb népe, a magyar, egyistenhivő volt a honfoglalás korában."
No, a kunok, besenyők, jászok, és a tatárjárás népei nem voltak szkíták? Vagy ők az utolsó utániak?
Mellesleg most a szkíta ősvallás ősbölcsességét keresed, vagy kimondottan a honfoglaló magyarok vallását akarod azonosítani?

Béma ünnep:
Jól értem az írásodat, hogy a Vata féle pogánylázadás során ácsolt emelvények Béma ünnepi kellékségét azzal kívánod igazolni, hogy 700 évvel később manicheista képeket festettek egy templom falára? Na neeee....

"Milyen nyelven is szólaltak meg legelőször az apostolok?
"Akkor hogyan hallhatja őket mindegyikünk a maga anyanyelvén : pártusok..." (Apcsel2,8)"
Na ez aztán a bibliai idézet kiforgatása :)
Egyébként neked nem röhejes, hogy kétezer éve az utolsó napokban vagyunk?

"De, ha ezt nem is jegyezték volna le az Evangélium írói, a képi beszéd akkor is elárulja nekünk, hogy a Szentlélek elsődleges nyelve, anyanyelve a pártus-szkíta-magyar nyelv."
Pártus nyelven vannak fennmaradt iratok. Egyértelműen kijelenthető, hogy nem azonos a magyar nyelvvel. De egyébként szerintem a "lingua" latin szó már évszázadokkal a szentlélek állítólagos kiáradása előtt létezett.

thotferi 2011.11.07. 21:26:53

@Avatar:
Látom, egy kicsit utána néztél információknak, melynek kimondottan örülök.
Egy-két dolgot azért nem árt leszögezni !
"akkor szkíták voltak a kimmerek és a szauromaták/szarmaták, a hunok, a kazárok, a magyarok, a kunok, a jászok, sőt még a mongolok és a tatárok is"
Ha neked azt sorolom fel, hogy székelyek, palócok, csángók, matyók, hajdúk stb., akkor ez már azt jelenti, hogy teljesen különböző népekről beszélek ?
Voltak szkíták, akik a különböző vidékeken más- más néven nevezték önmagukat, vagy esetleg mások nevezték így őket. (A görögök nevezték szkítáknak őket!)
Az meg megint más kérdés, hogy voltak és vannak szkíta utód népek, amelyek a szkíták rokonai, leszármazottai, de esetleg már a beszélt nyelvük nem azonos, de a kulturális örökségük jellegzetesen megjelenik szokásaikban.
"időközben a Szkíták keresztény hitre tértek András apostol térítése nyomán" megállapítás erős túlzás"
Nem túlzás, mert ez nyilván nem azt jelenti, hogy ott és akkor rögtön minden szkíta áttért, hanem azt jelenti, hogy a szkíták András apostol térítése nyomán(!) tértek fokozatosan keresztény hitre.

"A szkítha népcsoport utolsó és legkiválóbb népe, a magyar, egyistenhivő volt a honfoglalás korában."
Ezt a mondatot úgy kell értelmezni, hogy a szkíták máig is létező utolsó népe a magyar, természetesen a honfoglalás idejében ez még nem így volt.
"Jól értem az írásodat, hogy a Vata féle pogánylázadás során ácsolt emelvények Béma ünnepi kellékségét azzal kívánod igazolni, hogy 700 évvel később manicheista képeket festettek egy templom falára? Na neeee.."
Nem csak egy templom és nem csak 700 év múltán.A veleméri templomot az 1300-as években festették ki ! Valamint a középkori templomaink Szent László harca a Kun vitézzel jelenetsor is szkíta eredetű:
"A Szent László legenda jelenetsorának több részlete előfordul régészeti leleteken Eurázsia közelebbi és távolabbi vidékeiről. A legismertebb az Ermitázsban, Szentpétervárott őrzött hun-szkíta övdíszpár a pihenési jelenthez hasonló elrendezéssel.
Leggyakoribb a birkózási jelenet, melyből többet összegyűjtött László Gyula régészprofesszor munkáiban. Gyakran a lovak is küzdenek egymással. Ilyen övlemez is ismert Ordoszból "(Északkelet-Kína).
hu.wikipedia.org/wiki/Szent_L%C3%A1szl%C3%B3-legenda
Tehát minden momentumot, főleg azokat, amelyek egy "pogánylázadás" során kerülnek a felszínre és azoknak ősvallásbeli-manicheista analógiái vannak, azokat joggal kapcsolhatjuk eme ősvalláshoz. Így az emelvényeket is.

"Mellesleg most a szkíta ősvallás ősbölcsességét keresed, vagy kimondottan a honfoglaló magyarok vallását akarod azonosítani? "
Mind a kettőt ! A szkíta ősvallás ősbölcsessége a vérszerződésben valamit a szkíta erkölcsökben, törvényekben manifesztálódik. Ez az összekötő kapocs a különböző szkíta népek, törzsek között.Ezt keressük.
"Egyébként neked nem röhejes, hogy kétezer éve az utolsó napokban vagyunk?"
Nem röhejes, mert a napokat a régiek csillagászati értelemben is értették, tehát ez egy szép kép.
Jézus születésével érkezett csillagászatilag földünk az utolsó korszakába,(Napjába) a Halak csillagjegy korszakba, mely után már a Vízöntő korszak utolsó ítélete(Napja) következik.(Rókalyuk időszakadéka a Mérleg dekanátusban .)Napok=két csillagászati időszak Egy időszak: kb 2560 év.
"Egyértelműen kijelenthető, hogy nem azonos a magyar nyelvvel. "

"A Larousse Memo 1993 magyar kiadása is megemlékezik a pártusokról egy hevenyészett szócikkben. (212.o.)
...A szkítákkal rokon nomád pártusok az elsõ évezred során telepednek meg Irán északkeleti részén. Kr.e. 250 körül Arszakész megalapítja az Arszakida uralkodóházat. A Kr.e. II. szd-ban a pártusok, a rómaiak támadása következtében meggyöngült Szeleukidák rovására ."
A pártusok uralma az az idõszak, mely a sumér nyelvi és faji örökségre fényt vethetne s éppen ezért sem származásuk, sem nyelvük eddig kiderítve nincs. A szakirodalom egyszerûen hellenizáltnak jelenti ki õket. Azt a tényt azonban elfelejtik megírni, hogy innen válnak ki azok az avarok, akik a Dontól az Ennsig terjedõ területtel a Duna-medencét is uralják 300 éven át s akikrõl meg van állapítva, hogy azonos nyelvet beszéltek a 896-ban ide érkezõ úgynevezett honfoglaló magyarsággal."
rafia.hu/node/22
www.szabir.com/blog/parthusok-feher-hunok-avarok/

Én csupán azt állítottam, hogy a Szentlélek nyelve a : pártus-szkíta-magyar . Vagyis egyszerre mindhárom, de az is lehet, hogy ez a három egy és ugyanaz.

Strabon:"A daha eredetű apar-nosok alapították párthiát.A dahák egy részét apar-nosoknak nevezték." A Pártusok „elpártolt szkíták” voltak (parni-aparni-avar)."
Ez azt jelenti, hogy tisztán megérthető népnevük az elpártolni magyar kifejezésből.
" De egyébként szerintem a "lingua" latin szó már évszázadokkal a szentlélek állítólagos kiáradása előtt létezett."
Nem állítottam, hogy a lingua latin szó a Szentlélek lángnyelvek általi kitöltésének ideje után került a latinba, hanem azt mondtam, hogy a magyarból kerülhetett a latinba, mivel a magyar nyelvben a lángokat nyelvhez hasonlítjuk a lángnyelv kifejezésünkben. Ezt a hasonlatot erősíti meg a Szentírás ebben a történetben, ahol egyértelműen kapcsolódik egybe eme három szó és jelentése is (lángnyelv-nyelv, nyelveken szólás) A láng szó pedig a leng, ring ,lengedez szavunkkal rokon.
"Na ez aztán a bibliai idézet kiforgatása"
Én itt semmilyen kiforgatást nem érzek, hanem a józan paraszti logikával értelmezem a leírtakat.
Üdv:Thot

Avatar 2011.11.08. 18:52:57

"székelyek, palócok, csángók, matyók, hajdúk"
Ők legalább mind magyarul beszélnek, ami a magyarság nemzettudatában a legerősebb elem.
Éppen ezért a mai jászok is magyarok, míg a honfoglalás, államalapítás korában a jászok külön nép voltak saját nyelvvel, amit évszázadokig meg is őriztek, míg végül be nem olvadtak teljesen a magyarságba. Az eredeti nyelvük az oszétekéhez állt közel, akik egyébként szintén a a szarmaták és alánok leszármazottainak tartják magukat, de a mai jászok és a mai oszétek biztosan nem egy nép, még ha közös népcsoport voltak is valaha.

Ha minden hátranyilazós népet magyarnak nevezel az egykori kulturális hasonlóság alapján, akkor ugyanezt a szemléletet a jelenbe vetítve magyarnak mondhatnál minden nyugat- és közép-európai népet, hiszen hasonló a jelenlegi életmódunk,mint a németeké, spanyoloké, hasonló tárgyakat használunk, hasonló a vallásunk, stb...

thotferi 2011.11.08. 19:18:54

@Avatar:
Az oszétek is szkíta utód nép !

"Az eurázsiai sztyeppe népeinek többsége hivatalosan kiáll a szkíta és hun rokonság mellett. A Kaukázus északi részén élő oszétok is tudományosan bizonyítottnak látják, hogy ők a fél világot uraló lovas birodalmak leszármazottjai."
www.barikad.hu/szk%C3%ADt%C3%A1k_kauk%C3%A1zusi_ut%C3%B3dai-20110916
"Mostanában találtam egy cikket, amelyik a szkíta nyelvvel foglalkozik. Ebben Georgij Dremin elemzi V.I.Abajev „szkíta“ szótárát. Az eredeti cikk címe "Георгий Дремин: „Скифо-сарматские“ наречия и „скифский“ словарь“ В.И. Абаева – Georgij Dremin: „Szkíta – szarmata“ nyelvjárás és V. I. Abajev „szkíta“ szótára.“. A cikk függelékében ott az egész szótár. A magyarok nagyon keveset emlegetik a szótárt, itt-ott Bakay Kornél hivatkozik Abajevre, mást nem nagyon találtam. Abajev oszét származású, így az oszét és az iráni nyelv segítségével próbálta rekonstruálni a „szkíta” szavakat.Abajev megtalálta az oszét nyelv kapcsolatát a szkíták nyelvével"
sokkolda.5mp.eu/web.php?a=sokkolda&o=dRwA83Drt3
"A nyugdíjas nyelvtanár a magyar-oszét nyelvi rokonságot többek között azzal indokolja, hogy egyik nyelvben sincs a főnévnek neme, és a ragok használata is azonos. Ezen kívül az oszétek által nyilvántartott 2500 családnévből 200-250 teljesen megegyezik a magyarokéval."
www.parameter.sk/rovat/kultura/2011/06/02/az-oszet-magyar-nyelvi-kapcsolatokat-kutatja-nyugdijas-nyelvtanar

"Ha minden hátranyilazós népet magyarnak nevezel az egykori kulturális hasonlóság alapján"
Én nem nevezem magyarnak, hanem szkítának neveztem őket is, mint magunkat is.
Ezek mind rokonnépek !

"Nagyon kevés szkíta nyelvemlék maradt fönn, ezért a szkíták nyelve csak a korabeli más nyelvemlékekkel, ill. későbbi, a szkítával rokon v. a szkíta-utód nyelvek segítségével tanulmányozható; ilyen a sumér, a szanszkrit, az etruszk, a kelta, a magyar nyelv. - A szkíta-etruszk, azaz a m.-etruszk nyelvrokonságot meggyőzően bizonyítja pl. az olasz Mario Alinei: Az etruszk nyelv mint a magyar nyelv archaikus változata (Etrusco: una forma arcaica di Ungherese. Bologna, 2003) c. műve."
"Makkay János (1933-) a Szt István kora előtti m. kereszténységről írván Bencze Lóránt fölismerése és bizonyítékai alapján közölte: „a kései avarok-onogurok idejében élt ómagyarságnak már 896, Árpád honfoglalása előtt volt magyar nyelvre fordított bibliája”
lexikon.katolikus.hu/%C3%96/%C5%91st%C3%B6rt%C3%A9net%C3%BCnk%20tabui.html

2011.11.09. 08:55:43

@thotferi: Anyám.
"hivatalosan kiáll" "tudományosan bizonyítottnak látják"
A magyarországi "hivatalos" és "tudományos" álláspont persze marhaság, igaz?
Feri nagyon zavaros vagy!

Figyelem irónia következik!:
Gondolom az indiánok, az eszkimók, az ősi egyiptomiak, aztékok maják stb. is. szkíták.
Persze egy csomó afrikai törzs is, csak őket a "majombékakapanyél" holdállás feketére változtatta, de a tenyerük és a talpuk, ami a "szívcsakrával" van közvetlen összeköttetésben rózaszín maradt.
Mindezzel szemben állnak a gonosz bankárok és leszármazottaik (ufók?), akiket egy titkos áruló szabadkőműves csoport irányít.

2011.11.09. 08:57:26

Bocsánat, "bankármaffia" (ami nem tévesztendő össze a szicíliai maffiával, mert azok is szkíták!)
Irónia vége.

thotferi 2011.11.09. 11:19:54

@Pandit:
"Feri nagyon zavaros vagy!"
Mi ebben a zavaros ? Azt hiszed , az eurázsiai sztyeppén még mindig ugyanazok a szellők lengedeznek, amelyek úgy látszik, itt a Kárpát-medencében már jó ideje megülepedtek? Az "Akadémia" magyargyűlölő árulói nem engednek a finnugor baromságaikból.

"Gondolom az indiánok,"
"Bár az indián-magyar rokonság kérdését magyar nyelven már Szabó István Mihály akadémikus is felvetette (ismertette a nyugati szakirodalom vonatkozó állításait), kötetében nem használta fel a kínálkozó írástörténeti bizonyítékokat (később, egy tanulmányában azonban utalt rájuk)...

"Régóta ismert, hogy az amerikai indiánok legősibb jelei rendre azonosíthatók a székely rovásírás jeleivel. E jelek segítségével egy rövid - két magyar szót tartalmazó - indián felirat /a jó és a ma(gas) szójele/ el is olvasható. Ennek az a magyarázata, hogy a székely írás a kőkori magyar ősvallás jelképeiből alakult ki s már a kőkorban is alkalmas volt fonetikus írásra. Ez természetesen mindennel ellenkezik, amit az írástörténetről az egyetemeken tanítanak - de éppen ezért nagy jelentőségű a felfedezés."
tudos.virtus.hu/index.php?id=detailed_article&aid=27096

"az ősi egyiptomiak"
Ajánlom figyelmedbe Borbola János egyiptológus kutatási eredményeit:
"A Nílus-parti hieroglifák kép és hangértékének beható tanulmányozása meglepő felismeréshez vezetett. Több ezer jel értelmes, magyar nyelvű olvasata alapján megállapíthattuk, hogy az egyiptomi hieroglifákat csak magyarul lehet teljességükben, átértelmezés nélkül hangzósítani, azaz közvetlenül olvasni. Az így feltáruló, eddig félreismert ősi rend elképesztő mélységeket tárt elénk."
www.borbolajanos.com/

"aztékok, maják"

"A kecsua a magyarhoz hasonlóan agglutináló nyelv. Nyelvtani nemek nincsenek, így a természetes nemeket (a magyarral analóg módon) a qari (-férfi) és a warmi (-nő) szócskákkal jelzik. Határozott névelőt szintén nem ismer (a névszóragozás során a -qa helyhatározórag tölt be hasonló szerepet); a határozatlan névelő – a legtöbb nyelvhez hasonlóan – az „egy” jelentésű huk. A többes szám jele a -kuna, amelyhez a további toldalékok járulnak, ahogy a magyarban is."
hu.wikipedia.org/wiki/Kecsua_nyelv
"Móricz kutatása alapján quitói Institutio de Antropologia y Geografia megállapította, hogy a spanyol önkény által kiirtott osnyelv a magyar volt. Ennek nyomai világosan mutatkoznak a családi és földrajzi nevekben, jóllehet a spanyolok eroszakos nyelvcserét hajtottak végre. A még magyarul beszélo törzsek - köztük a Cayapak, a Salasaca (Zala-szaka, több osi forrás a szkítákat, szaka-ként nevezi meg. A szerk.) - pl. ezeket a szavakat használják: apa=apa, aya=anya, nap=nap, vin=vén, kit=két, us=os, cu=ko, pi, bi=víz, fuel=folyó, pille=pille, lepke és még sorolhatnánk"
magyartudastar.gportal.hu/gindex.php?pg=23446546
maraczlaszlo.atw.hu/maracz_finnugor.html

"a szicíliai maffiával, mert azok is szkíták!"
"Bíró Lajos írja a székelyekrõl: "A szekelesek vagy szikuluszok adták meg Szicília végleges nevét. Thuküdidész szerint háromszáz évvel a görögök elõtt foglalták el a szigetet."

Tilikov (törölt) 2011.11.09. 13:14:04

@thotferi:

Ha ez így van, és mi hoztuk létre az egyiptomi, mezopotámiai, közép-ázsiai, európai, sőt az amerikai civilizációt is, akkor annál nagyobb szégyen, hogy jelenleg egy közepesen kicsi, meglehetősen jelentéktelen országon uralkodunk. Létrehoztuk az egész emberi civilizációt, aztán ennyire vittük, nem is emlékszik senki a nagy munkánkra néhány thotferin kívül. Akkor ez valami elkorcsosulás?

Nem lehet, hogy a gonosz akadémiai tudósok csak meg akarnak kímélni minket? Elvégre ha az egész ókori történelmet a magyarok írták, akkor kellemetlen lehet számukra, hogy a mai világtörténelemben legfeljebb a lábjegyzetben szerepelünk.

thotferi 2011.11.09. 15:35:51

@Tilikov:
Az a kellemetlen a gonosz akadémiai tudósok számára, hogy be kéne ismerniük tévedtek, hazudtak és méltatlanul pöffeszkedtek a jól fizető állásokban.
Felelősséget kellene vállalniuk az elkövetett gonosztetteikért, hogy azon tudósokat, akik nem velük fújtak egy követ száműzték, ellehetetlenítették, megfosztották még a megélhetésüktől is. Sokuknak ezért el kellett hagyniuk Magyarországot is, hogy külföldön tengessék tovább életüket.
Népünk tévedése az volt, hogy mi békeszeretők,türelmesek, nagylelkűek és naivak voltunk. Mi, ha hódítottunk is, ha háborúztunk is az ősi erkölcseink szerint inkább a vérszerződésben voltunk érdekeltek, míg ellenfeleink a vérontást preferálták.
A békés inkák, maják szeretettel fogadták a spanyol hódítókat, hogy aztán a konkvisztádorok halomra gyilkolják őket.
A Káin-Ábel, Romolusz-Rémusz erkölcsiségű népek soha nem tudnak felemelkedni Hunor-Magyar szellemi és lelki magasságaiba.
"Népek Krisztusa Magyarország!"(Márai)

Tilikov (törölt) 2011.11.09. 19:02:37

@thotferi:

De ezekről a magyar nyelvű sumér, asszír, egyiptomi, etruszk, azték, maja feliratokról nem csak a hazai gonosz tudósoknak, hanem a egész világ tudósainak sincs semmi bizonyítéka. Champolion fejtette meg a hieroglifákat, Knorozov a maja írásjegyeket, és egyikük sem említi a magyar nyelvet, de amúgy már maga az elképzelés is irreális.

Szerintem a nemzeti identitásra is ugyanaz vonatkozik mint a vallásira. Mindaddig amíg egészséges, mértékletes, megmarad a racionalitás és a realitás talaján, addig rendben van, viszont ha elszabadul és a mértéktelen fantázia, szürrealitás és őrület irányába fordul, akkor már baj van, és ami mértékkel még szép és jó volt, az mértéktelenül méreggé válik.

A magyarkodásnak is van egy szintje, ami már mérgező, és ez "az egész világon a magyarok alkották meg a civilizációt", "Egyiptomban, Mezopotámiában, és Amerikában is magyarul beszéltek és írtak", ez már a súlyosan mérgező kategória. Kiráz a hideg ettől a magyar múlttól.

Ezeknek a szuperkényelmes álvilágoknak a hamis dicsősége helyett, én sokkal büszkébb vagyok a magyar múltamra úgy is, ha finnugor törzsekként vadászgattunk az Urálnál, aztán Kazárokkal kvaterkáztunk Kelet-Európában, majd megvetettük magunkat itt a Kárpát-medencében, ahol már sok vizet nem zavartunk, vagy ha zavartunk is, mindig súlyos volt a megtorlás.

Hát ez bizony messze nem olyan dicsőséges, mintha ott lettünk volna minden civilizációs központban és mi irányítottuk volna az emberi kultúra születését és miénk lett volna a fél világ, de van egy behozhatatlan előnye ennek a verziónak, az hogy valódi, és csak a valóságra lehet igazán büszkének lenni, nem a felcicomázott, vágyaink alapján kitalált álvalóságokra.

A valóság mindent überel, és ez ugyanúgy vonatkozik a fanatikus ősmagyar habókosokra és a fanatikus vallási hóbortosokra. Hiába turbózzák fel igényeik szerint az álomvilágaikat, a valóságot soha nem fogják tudni megüberelni.

thotferi 2011.11.09. 20:22:59

@Tilikov:
Szóval neked az az egyetlen érved azok ellen, amiket én felhoztam, hogy:
"egész világ tudósainak sincs semmi bizonyítéka. Champolion fejtette meg a hieroglifákat, Knorozov a maja írásjegyeket, és egyikük sem említi a magyar nyelvet, de amúgy már maga az elképzelés is irreális"
Champolion és Knorozov ismerte a magyar nyelvet ?
Mennyi külföldi tudósról mondható el, hogy ismerik , értik , beszélik nyelvünket ?
Mégis akadnak olyanok, akik ennek ellenére rájönnek arra, ami az igazság:
PL. Marió Allinei olasz nyelvész , tudós,Michelangelo Naddeo
fusz.hu/index.php?op=full&q=10423
www.youtube.com/watch?v=5y9rrzYREgA
"A valóság mindent überel"
Azt, hogy mi a valóság a bizonyítékok döntik el és nem a te "maradjunk kicsik komplexusod".
A finnugor származáselméletnek nincsenek bizonyítékai! Azért is nevezik "elméletnek(!)"; nem tűnt még fel ? !
Ellenben a világ összes részéről gyűlnek a bizonyítékok, persze a vakoknak és magyargyűlölőknek, irigyeknek minden kevés .
"Számos tudós foglalkozott a hunokkal is, többek között J. J. Modi bombayi professzor":
"Áldottak legyetek magyarok, Atilla népének egyetlen örökösei. Félszázados tanulmányaim meggyőztek arról, hogy a hunok feltétlenül a magyarok ősei voltak – s így a mai magyarság az ősi szkíta népek egyedüli leszármazottja Európában, mely magyarságnak a történelme a ma élő összes nemzetek legősibb történelme.
Kutatásaim során a hunokat olyan nemzetnek ismertem meg, amelynek dicsősége a mai szomorú világot is beragyogja.
Atilla a világtörténelem egyik legnagyobb hőse, aki, mint minden igaz hős, lovagias és nagylelkű is volt, amit Róma alól való visszavonulásával legcsodálatosabban bizonyított be.”
"De Modi-n kívül a 20. század második felében több indiai tudós is foglalkozott a hunokkal. Például Indra Nath Csaudheri delhii professzor, akadémikus, valamint G. V. Divekar bombayi történész, aki a szkítákról 1979-ben megjelent tanulmányában kifejtette, hogy mind a fekete, mind a fehér hunok, de a többi közép-ázsiai nép is, mint pl. a yuechik, azaz indoszkíták, a türkök és utódnépeik, a pártusok és nem utolsósorban a magyarok és rokonaik szintén szkíták voltak."
" Divekar professzor élőszóban kifejtette azt a véleményét, mely szerint mind az északi, mind a fehér hunok szkíták voltak, s mi magyarok vagyunk egyetlen európai utódaik. Furcsának találta, hogy amikor az 1970-es években Budapesten járt és egyetemi professzorokkal találkozott, azok tagadták ezt a rokonságot, ahelyett, hogy büszkék lettek volna rá."
"Henkey Gyula antropológus szerint az ujgurok állnak embertani szempontból legközelebb a magyarokhoz, a finnugor népekhez képest tizennyolcszorosan. Mindkét népnél a turanid és pamíri jellegek dominálnak."
corpuscuit.us/joma/index.php?option=com_content&view=article&id=371:a-hunok-indiaban-i-&catid=34:toertenelem&Itemid=50

"Az első nyugati kutatók (Sayce, Oppert, Lenormant, Rawlinson) az ősi kultúra megalkotójának éppenséggel egy magyar típusú nyelvet beszélő népet tartottak s ezt a körülményt többször is említették munkáikban. A. H. Sayce például „The archeology of the cuneiform inscriptions” c. kötetében (London, 1907) így szólt: „Babilónia legősibb művelt lakosai nem szemita nyelven beszéltek és így nem is lehettek szemiták... A bábeli kultúra olyan emberfajta alkotása, amely valamilyen, m a g y a r, vagy japán típusú nyelven beszélt. Ezek a kutatók azt remélték, hogy a magyar tudósok, akiket a kérdés eldöntésére a legalkalmasabbnak tartottak, - akárcsak a héber szakértőket az asszír kultúra kiértékelésére - kiveszik majd részüket az izgalmas kutatásból és segítik megállapítani az emberiség első magas kultúrájának szerzőjét és főbb örököseit.
www.magyarhon.eu/index.php?option=com_content&task=view&id=198&Itemid=207
"A jól ismert UNESCO-kiadványban Woolley professzor fogalmazásában szintén azt olvashatjuk, hogy a szumír nyelv ragozó nyelv és ugyanabba a csoportba tartozik, mint a török, és a magyar - és Prof. Caquot megjegyzése szerint a hurri (Úri) és az urartui is.A magyar történet iránt érdeklődő és irányunkban rokonszenvet tanúsító Shokotu Faisi japán történész - és bizonyára más is - érthetetlennek találta a magyar tudósok tétlenségét és hozzánk intézett levelében kérdezte: „De miért nem oldják meg végre Önök - magyar tudósok - a Bibliában hemzsegő magyar elnevezések, nevek, földrajzi helyek problémáit?”
"Dr. Szabó István Mihály – mikrobiológus, aki az első indián betelepülő hullámra egyenesen az „amerikai ugorok” kifejezést használja. Dr. Béres Judit Ph.D. – kiváló humángenetikusunk a gének bizonyító erejével kijelenti a finn rokon-ság tarthatatlan voltát, és a magyar, a Közép-ázsiai turáni és ugor szórvány népek, valamint az amerikai indiánok genetikai rokonságát".
www.indian.eoldal.hu/cikkek/konyvek_-irodalom/dr.-simon-peter-irasa-indian-magyar-rokonsag-.html

türkiz 2011.11.15. 17:59:53

Hogy amikor imában kérsz, gondolsz-e...? Hogy gondolsz-e bármire is???
Ma délután megszökött az egyik legkedvesebb tanítványom a nevelőszüleitől... Nemrég telefonáltak a rendőrök, hogy abbahagyták a nyomozást. Csak holnap reggel folytatják megint. A csontjaimban érzem a hideg éjszakát... miközben én itt ülök a meleg szobában tehetetlenül... -Gondoljatok erre a fiúra ezen az éjszakán!

YganA 2011.11.16. 17:31:10

@türkiz: Remélem, épségben megtaláltátok a gyereket és megnyugodhattál!

türkiz 2011.11.16. 19:22:04

Kedves @YganA: ...nem, sajnos, nem került még elő... már a második fagyos éjszaka elé nézünk... csak imádkozni tudok, és kérni titeket hasonlóra. Köszönöm!

zzsuzsici 2011.11.16. 20:51:48

@türkiz: Már a második gyerek, akiért imádkozunk! Felicitasz blogján egy kis korán jött fiúcskáért, aki küzd nagyon...! Remélem meglesz a tanítványod!!!!
süti beállítások módosítása