Jezsuiták

PÁRBESZÉDBEN

Címkék

Bepaliztunk

2012.04.02. 10:50 korizoli

Sajnálom az elnököt, mert szánalmassá vált szegény az elmúlt napokban a magyarázkodásával. Miután megvonták a doktori címét, egyszerűbb lett volna mindenféle magyarázkodás nélkül lemondania. Mind az ő becsülete, mind a politika, amit képvisel, jobban járt volna vele. Ez így sajnos tragikomikus.  

Persze nyilvánvaló a politikai támadás ellene. A 20 évvel ezelőtti doktori előásása, és újra vizsgálata komoly régészeti feladat volt. Hány ehhez hasonló opus születhetett akkoriban és előtte, és tulajdonosai nyugodtan viselik a dr-t a nevük előtt azóta is? Bár lehet, hogy ezek után már nem is olyan nyugodtak. Nyilvánvaló, az is, hogy kiknek az érdeke az elnök lejáratása és megbuktatása. Nekik, úgy látszik, nem számít az ország tekintélye, az elnök méltósága, csak az, hogy találjanak valamit, amivel meg tudják buktatni, mert ezzel is egy szúrást vihetnek be a politikai ellenfélnek. Nyugodhatott volna az a doktori ott, ahol annyi más doktori is nyugszik. Megint egy demokratikus intézmény járatódik le.

De ha már ez a helyzet, és kiderült, hogy a dolgozat tele van plágiummal, akkor nem lehet már úgy tenni, mintha csak a csúnya ellenfelek alaptalan lejárató kampányáról lenne szó. Az egyetem visszavonta a doktori címet. Objektívvá vált a dolog. Nem lehet a D209-cel, vagy Öszöddel védekezni, hogy ők sem mondtak le, meg hogy a komcsik milyen doktorival rendelkeznek. Ha az rossz, ez is rossz, ha az elfogadhatatlan volt, ez is az, még ha a dolgok súlya nem is azonos. Az államfőnek erkölcsi tekintéllyel kell rendelkeznie, ami ezek után mélyen sérült. Hogyan nézhet fel rá egy egyetemista, akit kevesebbért kirúgnának az egyetemről? Dolgozatáért méltán kaphatna füttyöt az elnök egy egyetemi tanévnyitón.

Az előző kormány idején az ellenzék gyakran hangoztatta, hogy következmények nélküli ország vagyunk. A választási győzelem egyik oka épp az az ígéret volt, hogy ez másképp lesz. Az öszödi hazugsággyár visszaütött, és maga alá temette az MSZP-t. Vajon nem ez vár a mostani kormányoldalra, ha hasonló erkölcsi vaksággal tovább támogatja az elnököt? A politikai felelősség és tisztesség kívánná a parlamenti pártok mindegyikétől a jelen helyzetben, hogy kérjék az elnöktől a lemondását. E nélkül üres minden szólam a magyarság erkölcsi megújulásáról.  Akkor folytatódik a kettős mérce. Ők és mi. Plágiumon fogott ember, még ha egyébként olimpiai bajnok is, és sok érdeme lehet, alkalmatlan az ország egységének képviseletére. 

El nem tudom képzelni, hogy ne mondana le Schmitt Pál, ha azt látja, hogy ez az egységes állásfoglalás a pártok részéről.  Szerintem ez napokon belül megtörténik. Vagy túl optimista vagyok?

Elnök Úr, le kéne lépni a pástról, sajnos döntő találatot kapott!
 

218 komment

Címkék: politika hazugság plágium schmitt doktori korizoli

A bejegyzés trackback címe:

https://jezsuita.blog.hu/api/trackback/id/tr304355671

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csaba carmarthen 2012.04.05. 17:34:03

Lehet, hogy a "médiapuccs" kifejezés egy újabb szakdolgozat téma lehetne a közeljövőben valaki számára?

Pl. elemezni lehetne Schmitt Pál puccs-szerű megbuktatásának azon körülményeit amelyeket ma még szürke homály fed? És elolvasni a dolgozatát, melynek hangzatos elemzése azelőtt okozott politikai fordulatot, mielőtt a többség megismerhette volna magát a dolgozatot...

Azokat, akik rá -nagyhét közeledtével- folyamatosan: crucifige eum-ot kiáltottak (ti amit egynek teszünk a legkisebbek közül, Neki is tesszük..) nem is a bűn érdekelte igazából, még kevésbé a megtisztulás, mert akkor elgondolkoztak volna a következőkön is:

Qui sine peccato est vestrum, primus in illam lapidem mittat

vagy

audietur et altera pars

sok szempontból...
..így pl. alábbi szempontból is...:

"...A hívó annyit mondott: »Mellár elvtárs, ma megy hozzád a KISZ-bizottság titkára. Figyelj oda rá!« Én annyit válaszoltam: mindenkire odafigyelek. A telefonáló csupán annyit kért, hogy Gyurcsányra különösen” – idézte vissza emlékeit a tanárképző egykori oktatója. Mellár Tamás már akkor is furcsállta a hívást, hiszen a tanári kar azon kisebbségéhez tartozott, amely nem volt párttag. Kérdésünkre elmondta, más hallgatóval kapcsolatban sem azelőtt, sem a megkeresés után nem kapott hasonló hívást.

'Schmitt egész ügye a kádári hagyományok és a rendszerváltozás rossz hagyományainak a folytatása, magyarázta néhány nappal ezelőtt újságírói kérdésre Gyurcsány Ferenc. A volt kormányfő antiőszödnek nevezte az államfő távozásának körülményeit, és azzal érvelt, ő a híres beszéd kiszivárgását követően bizalmi szavazást kért maga ellen a parlamentben. Ugyanezt javasolta Schmitt Pálnak is. Korábbi Facebook-bejegyzéseiben kitért rá: az immár volt elnök erkölcsi bukása nyilvánvaló, hivatala végletesen és véglegesen eljelentéktelenedik majd, a jobboldal híveire pedig nehezen lemosható szégyen hullik. ' "

mno.hu/belfold/eltunt-gyurcsany-szakdolgozata-1066335

UGYANAKKOR NAGYCSÜTÖRTÖKÖT ÉS NAGYPÉNTEKET HÚSVÉTVASÁRNAP KÖVETI:

BOLDOG FELTÁMADÁST, URAIM!

youtu.be/YH0PFmIt2cg

azallamenvagyok 2012.04.05. 19:17:07

kedves korizoli, ez szép volt, és tiszteletet érdemel

a kommentelőkhöz csak annyit: ha olyan lenne a jobboldal, mint korizoli írása (szeretettel, értékekkel teli, mely kerüli a gyűlölködést, az ítélkezést, de nem féli a véleménynyilvánítást ÉS az önvizsgálatot), én is büszke jobboldali lennék

(amennyiben pedig azt mondjuk, a jobb oldal nem egyforma, úgy a bal sem az)

csaba carmarthen 2012.04.05. 19:45:29

NAGYCSÜTÖRTÖKÖT ÉS NAGYPÉNTEKET HÚSVÉTVASÁRNAP KÖVETI:

BOLDOG FELTÁMADÁST, URAIM!

youtu.be/YH0PFmIt2cg

2012.04.05. 22:17:42

@m-athos:

'Még a megjelent tankönyvet, nemhogy a megjelent cikket is idézheti valaki munkájában, ha megjelöli az eredetét a mű végén.'

Ez triviális.

'Aki valami újjal akar előállni a magyar tudományos életben, annak valóságos Canossát kell járnia. Ezért a tudományos művek 90–98 százalékában semmiféle új tudományos felfedezés sincs. Ezek az úgynevezett összegző művek, melyeknek igenis van tudományos értékük, hisz közreadja, összeveti, összefoglalja az addigi eredményeket'

Vannak ilyenek, de messze nem 90-98%. Akkor egymás munkáit összegeznék oda-vissza az emberek.

'ahogy tette Schmitt Pál is'

A feldolgozás és az összevágás két teljesen különböző dolog.

'Tehát maga a plágiumvád abban a pillanatban nem áll meg, ha van bármiféle utalás arra, hogy honnan idézett a szerző. Ez pedig fellelhető a köztársasági elnök úr dolgozata végén.'

EZ NEM IGAZ. Teljesen más valakinek a mérésére, számításaira, gondolataira támaszkodni, azokat felhasználni, és más 'beemelni' őket.
A 'bármiféle utalás' nem jogosít fel arra, hogy >200 oldalt átemeljünk.

'(...) Az is nyilvánvaló, hogy a SOTE szenátusa tévedett, mert ott csupa akadémiai nagydoktor ül, így nem tudtak elvonatkoztatni attól, hogy a nagydoktori disszertációban valóban újszerű elemeknek kell szerepelniük.
Csókay András PhD idegsebész '

Ez megint nagyon gáz. Csupa hülye ülne a doktori tanácsban és a szenátusban? Egyedül Csókay tudja az igazságot?

Ezzel lecsúszott Bencsik és Kerényi szintjére. Sőt rosszabb lett, mert ő 'tudósként' menti a menthetetlent.

Kérlek, hogy ne hagyd magad félrevezetni ilyen csacsiságokkal.

stlouisdefrance 2012.04.06. 00:16:56

@zzsuzsici: egy hét sem telt el zóta, hogy kormányzásuk legnagyobb vereségét elszenvedték és azonnal morális diadalért ünnepeltetnék magukat... csak én érzek ebben cinizmust, fennhéjázó megvetést és némi elmebajt? :

Ugyan, kit csaptunk be? Magunkat? Mi tudjuk, miről van szó. A kutatókat? Azok örülnek, hogy plecsni van a mellükön. A széles tömegeket? Azok úgyse esznek se narancsot, se citromot, de boldogok, hogy velünk ünnepelhetnek. Az imperialistákat? Ühüm, azoknak alaposan túljártunk az eszén. Nem szeretnék most a helyükben lenni! Kiadtuk a jelszót: legyen magyar narancs! És lett magyar narancs. Mi nem ígérgetünk a levegőbe, Pelikán

csaba carmarthen 2012.04.06. 09:35:09

Őrizkedjetek a diktatúrától

Ne féljetek, rám hallgassatok, függetlenül attól, hogy Isten követésére milyen utat választottatok. Harcoljatok azok ellen, akik a világba egy diktatúrát akarnak behozni, mert azok mind a sátán emberei. Ne hagyjátok, hogy megtévesszenek benneteket, attól függetlenül, hogy hazugságaikért mennyit akarnak nektek fizetni. Ha nem bánják meg bűneiket ezek majd mind, az örök kárhozatra jutnak. Mert az idő nem az Ő oldalukon áll. Harcoljatok a szabadságért és azért, hogy felfedhessétek az igazságtalanságot. Amikor látni fogjátok, hogy jövendölésem beteljesedik, függetlenül hitetektől, fel fogjátok ismerni tanításom igazságait.
www.nagyfigyelmeztetes.com/index.php/a-nagy-figyelmeztetes-az-uzenetek-idorendi-sorrendben/2011-evi-uzenetek/2011-januar/#010101

BOLDOG FELTÁMADÁST!

www.youtube.com/watch?v=YH0PFmIt2cg&feature=youtu.be

CdB 2012.04.07. 11:14:53

Mindamellett, hogy ezt a fórumot valamelyest politikamentesnek gondoltam...

Nem, ezt kikérem magamnak! Schmitt Pált lehet lejáratták, de nem az országot és nem az államfői széket. Az utóbbit épp Schmitt Pál tette (és a párt, ami őt jelölte, oda ültette), az előbbinek meg sokkal inkább jót tett: mármint hogy lehet rajtakapni és támadni bárkit, és nincsenek pártok által állított tabuk. Eddig nagyon nem ez volt rólunk a kép, ami szégyenletes.

Hogy volt (és készül is nyílvánvalóan) sok ilyen opus, pedig leggyalázatosabb védekezés, pláne ezekben a körökben, ahol teljesen mást hírdetünk a bűnről. Legfeljebb egyfajta jóhiszeműséget enged ez feltételezni, de még mindig annak a manifesztációja, hogy vannak/voltak, akiknek mindent szabad (volt), akiknek mindent elintéznek, akik elítélendően profitáltak a mostani és az előző rendszer káderpolitkájából. Eddig csak nyílt titok volt, hogy ilyen volt a mostani ember is, és ezért van, hogy eddig is épp Schmitt Pál járatta le a székét. Így viszont kijavult... talán... egy rövid időre?

andronikos · http://andronikosz.blogspot.hu/ 2012.04.07. 15:12:06

@khamul: Igazából nem gondolkodtam el rajta, hogy meggyőzött-e engem, vagy sem. Amióta ismerem azt a sztorit, hogy a kébviselőelfárcsat érettségi nélkül fölvették az egyetemre, ilyeneken már nem szokásom többé elgondolkodni. :-)

Csak azért idéztem ide, mert a cikkíró szerint őnála ma, 2012-ben ezen paraméterek mentén lehet PhD-zni!!! Már előre sajnálom azt a leendő elnököt, akinek azért kell majd lemondania, mert nála szerezte a doktoriját. :-)

csaba carmarthen 2012.04.07. 15:21:39

A kígyónak sok arca van. Követői – akiket agymosásnak vetett alá, hatalmat és pompát ígérve nekik, egymással most összeesküvést szőnek, és köröskörül a világban olyan események sorozatát készítik elő, amelyek mindenütt mérhetetlen szomorúságot, fájdalmat és borzalmat fognak okozni.

Az Én gyermekeim semmivel sem lesznek okosabbak. Azok, akiknek megmutatták az igazságot, és akiket Én vezetek majd, bátor lelkek. Megpróbálják kétségbeesve figyelmeztetni a világot erre a szörnyű csoportra, amelyek minden irányba szétszóródtak, szemük előtt tartva ugyanazt a célt. Az összes országban szétszóródva, a hatalom minden szintjén jelen vannak, s titokban összeesküvést szőnek.

www.nagyfigyelmeztetes.com/index.php/a-nagy-figyelmeztetes-az-uzenetek-idorendi-sorrendben/2010-evi-uzenetek/2010-november/#111502

...az események kifejlő háttere:

"..a Semmelweis rektora jelzést kapott a régi alapítású európai egyetemeket tömörítő Combria csoporttól, hogy rosszallják, amiért a plágiumváddal kapcsolatban nem történik semmi. A Semmelweisnek évente hétmilliárd forint bevétele származik külföldi egyetemisták képzéséből, s óriási a piaci verseny. Elég tehát egy Coimbria-közlemény és leomolhat mindaz, amit sok évtized alatt felépítettek..."
(...)
"..a The Economist cikke megrettentette az egyetem vezetését. Egy "egér bátorsága" ezt írták a Semmelweisről, mely mindennek gondolja magát csak éppen egérnek nem...az egyetemnek -egyedül a hazaiak közül- németországi képzése is van.."
.................

Mária az egyetlen akiben a kígyónak része nem volt és nem lesz...

közel a kígyó feje széttiprásának a napja

KÖZEL A FELTÁMADÁS

BOLDOG FELTÁMADÁST, URAIM!!

youtu.be/YH0PFmIt2cg

andronikos · http://andronikosz.blogspot.hu/ 2012.04.07. 15:28:59

Az alábbi számmal kívánok mindenkinek kellemes Húsvétot és áldott ünnepeket!
Ez egy bizánci feltámadási himnusz feldolgozása Vangelis és Irene Papas előadásában.
www.youtube.com/watch?v=AKwizUzyj0I
Szövege magyarul:
"Feltámadt Krisztus halottaiból,
legyőzte halálával a halált,
és a sírban lévőknek életet ajándékozott!"
Külön is ajánlom @Izrael misztériuma: -nak, mivel zenei ízlésünk nagyban hasonlít. Talán ez a szám is ezt a sort folytatja.

csaba carmarthen 2012.04.07. 22:58:18

Per Crucem et Passionem tuam
Libera nos Domine!
Et per resurrectionem tuam..

youtu.be/dyvZW0zKPxI

Kereszted és szenvedésed által
És feltámadásod által...
Szabadíts meg minket Urunk!

2012.04.07. 23:57:12

@m-athos:
"Krisztus feltámadt halottaiból,
halállal eltiporván a halált,
és a sírban lévőknek életet ajándékozván."
mi így énekeltük ma...

csaba carmarthen 2012.04.08. 00:54:51

szeretném, ha imádkoznátok az Isteni Irgalmasság Rózsafüzérét, és elkezdenétek az Isteni Irgalmasság kilenc napos Kilencedét Nagypénteken.
www.youtube.com/watch?v=dyvZW0zKPxI
Fontos, hogy közületek minél többen elvégezzék ezt a Kilencedet a többi lélekért.
uj.katolikus.hu/lelkiseg.php?h=36
Ezért nagy kegyelmekben lesz részetek, és Én soha nem hagylak el titeket. Meg fogom menteni a lelketeket, amikor Elém járultok az Ítélet Napján.

Sosem szabad belefáradnotok az imádkozásba, mellyel a többi lelket mentitek meg. Ti vagytok az Én Hadseregem, és az Általam adott kegyelmek révén ti Velem fogtok együttműködni a föld, Bűntől való megtisztításában (még) Második Eljövetelem előtt.

Az imádkozás nem megy könnyen mindannyiatoknak. A legjobb módja ennek az, ha egyesítitek magatokat az Én Fájdalmas Kínszenvedésemmel, és elmélkedtek Szenvedésemről, különösen Haláltusámról a (Getszemáni) Kertben. Az Én Nagy Irgalmam ekkor a leghathatósabb. Pont a bűnösökért – köztük azokért a pogányokért, akiknek soha nem adatott meg a lehetőség, hogy megismerjenek Engem – álltam ki a legnagyobb kínokat.

Ti, akik szerettek Engem, tudjátok ezt...
nagyfigyelmeztetes.hu/2012/04/kerlek-imadkozzatok-isteni-irgalmassagom-rozsafuzeret-es-kezdjetek-el-kilencedemet-nagypenteken/

andronikos · http://andronikosz.blogspot.hu/ 2012.04.08. 16:54:36

@Izrael misztériuma: Az othodoxoknál van használatban az a szövegváltozat, amit én írtam az pedig a görögkatolikus fordítás. Örülök, hogy római katolikus körökben is népszerű ez a bizánci himnusz :-))) További áldott Hústéti ünnepeket!

uszo 2012.04.10. 12:27:16

“Most dől el, hogy kimaradhat-e egy ország a szekuláris, családellenes és a nemzetet meghaladottnak tekintő európai szellemi törekvések hatálya alól, építheti-e jövőjét az azokkal ellentétes értékekre”
www.szmm.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=4684

"Méghozzá nem is nélkülözhetetlen, hiszen vannak demokratikus társadalmak, ahol a liberális értékrend meg sem jelenik, vagy legalábbis nem számottevően van jelen."
"Egyetemen legalábbis ezt tanítják, hogy ez a liberalizmus definíciója."(m-athos)

Azoknak a jobboldali értelmiségieknek, akik ilyen szintű társadalom elméleti ismeretekkel rendelkeznek mint a fent idézet hozzászóló, természetesen elmagyarázhatja OV hogy az ő elmélete jelenti a valódi demokráciát. A nyugatiak pedig csak ugatják azt.

andronikos · http://andronikosz.blogspot.hu/ 2012.04.10. 14:27:09

@uszo: Kedves "nálam valószínűleg magasabb szintű társadalom elméleti ismeretekkel rendelkező" fórumtársam,

nem sikerült válaszolnod a korábbi konkrét kérdésemre:

"Akkor mitől is lenne liberális egy liberális párt, ha alapból mindenki liberális, még a kereszténydemokrata is meg a szocdem is?"

Felicitasz · http://felicitasz.blog.hu 2012.04.10. 14:36:40

@Dr. szpahi: Én lemaradtam az itt kommentelők politikai profiljairól, vagyis nem tudom, hogy jellemzően milyen nickhez tartoznak itt inkább konzervatív vagy inkább liberális nézetek.

Megnéztem a linket (de bevallom, csak beleolvastam, és nem rágtam át alaposan, mert képtelen volnék), és a hülyeségnek erre a fokára nagyon nehezen tudok egyáltalán mit mondani.

uszo 2012.04.10. 15:45:53

@Dr. szpahi: Úgy vélem Bartus nem ismeri, vagy nem érti az Egyházat és társadalmi tanításának lényegét, ezért beszél össze- vissza.

uszo 2012.04.10. 16:18:51

"Akkor mitől is lenne liberális egy liberális párt, ha alapból mindenki liberális, még a kereszténydemokrata is meg a szocdem is?" @m-athos:

Tehát minden modern nyugati demokrácia a politikai liberalizmus államelméletének talaján áll az Olasz is meg a Francia is.
Ezen elmélet alapján az államnak alapvető szerepe, hogy biztosítsa polgárai számára az alapvető emberi jogokat, garantálja a polgári és a politikai jogokat. Jellemzője a jogállamiság a hatalmi ágak szétválasztása a parlamentarizmus a képviseleti rendszer. Ma ezekben a demokráciákban a liberalizmus politika elméletének alapkoncepciója nem vitatott. Elfogadja a szociáldemokrata, kereszténydemokrata társadalometikai is melyek más szocialista elméletekkel együtt a liberális elméletet rászorították és szorítják ma is, hogy a szociális jogok is integráns részei legyenek az állampolgári jogoknak. Ezeket a társadalmakat liberális demokráciáknak nevezzük.

Ezt a szöveget már előzőleg megfogalmaztam. Látom nem érted. Ez azért van mert nem figyeltél az előadáson vagy ott sem voltál mikor kellett volna.

Most másként. A nyugati demokráciákban,
a "szocdem" és a keresztény demokrata lényegileg abban különbözik a liberálistól, hogy a szabadságjogok dominanciájával szemben a szociális és participatív jogok erőteljesebb figyelembe vételét célozza meg.
De újra mondom, ezek sem vitatják a a liberalizmus politika elméletének alapkoncepcióját.

Megint kérem mondj egy modern demokráciát aminek nem a politikai liberalizmus adja az alapját! Melyik a másik válfaja a demokráciának?

andronikos · http://andronikosz.blogspot.hu/ 2012.04.10. 17:27:48

@uszo: A "Most másként" passzustól kezdve pontosan ugyanezt mondtam én is, csak közérthetőbben/konyhanyelven megfogalmazva.

Amit másként mondtam, és továbbra is ehhez tartom magam, az az előtte lévő passzusodban szerepel, hogy én a polgári demokráciát polgári demokráciának hívom, és nem "politikai liberalizmusnak".

De jó, lépjünk túl a deffinicíiós nehézségeken, mivel nem a polgári demokráciáról beszéltem, amit te politikai liberalizmusnak hívsz, én pedig nem.

Amiről én mindvégig beszéltem, az a magukat liberálisnak valló politikai pártok jól körülírható, konkrét politikai értékrendje. Amire nyilván mindjárt adsz egy frappáns kifejezést, ha már a "politikai liberalizmus" más célra foglalt. Amíg a válasz megérkezik, addig nevezzük mondjuk "kutyafülénvitézkötés"-nek a liberális pártok politikai értékrendjét.

Szóval én mindvégig arról beszéltem, hogy ezek a "kutyafülénvitézkötés" pártok egyáltalán nem élvezik az európai választópolgárok bizalmát, sőt, egyes társadalmak nagyon is jól meg vannak nélküle.

uszo 2012.04.10. 18:40:53

"ha Orbán keresztény értékalapúnak tekinti a saját kormányzását, a visszamenőleges hatályú törvénykezéssel, a fékek és ellensúlyok, vagyis minden lelkiismereti tényező kiiktatásával, az elesettek sanyargatásával, vagy éppen egy lopós-hazudós elnök erkölcsi védelmével, akkor nagy a baj, mert fogalma sincs a kereszténységről."

www.nepszava.hu/articles/article.php?id=538694

uszo 2012.04.10. 19:04:25

@m-athos: "Kincstári lyukak foltozgatásáról szól az egész. Akkor pedig miért ne maradhatna meg ott az a pénz, ahol megteremtődőtt. Az sem igazságtalanabb, mint az állami újra-el-nem-osztás."
(m-athos az egykulcsosról)
"A liberális a piaci szereplők szabadságára hivatkozva az egykulcsos adót támogatja, a demokrata pedig a közteherviselésre hivatkozva a többkulcsosat." (m-athos)
Én a társadalmi szolidaritást fontosabbnak tartom az egyéni szabadságnál - nem csak Krisztus, de már Arisztotelész is megmondta, hogy az ember zoón politikon :-) - tehát véletlenül sem vagyok liberális.(m-athos)

Bámulatos ez az ideológiai koherencia. :))
Akkor most Te vagy liberális vagy az OV.? :)
Akkor most Te nem vagy demokrata vagy az OV? :)

uszo 2012.04.10. 19:11:26

"Szóval én mindvégig arról beszéltem,"....hogy...
"Nem a demokrácia alapul a liberális értékrenden, a hanem a liberalizmus a demokratikus értékrenden, és annak csupán egyik válfaja."
"Méghozzá nem is nélkülözhetetlen, hiszen vannak demokratikus társadalmak, ahol a liberális értékrend meg sem jelenik,"
(m-athos)

Na beszélj ezekről a demokratikus társadalmakról!
Kérlek sokadszor:)

andronikos · http://andronikosz.blogspot.hu/ 2012.04.10. 20:12:50

@uszo: Látom megint ki vagyok pécézve. Megtiszteltetésnek veszem, hogy képes vagy hetekkel ezelőtti hozzászólásaimat visszakeresni. :-)

A mai magyar egykulcsos adóról nincs határozott véleményem. Szólnak érvek mellette is, és ellene is. Itt a fórumon sem foglaltam állást határozottan sem ellene, sem mellette. Ha már úgyis benne vagy a visszaolvasásban, nyugodtan fuss neki még egyszer, lehetőleg a szövegkörnyezetet is figyelembe véve. (Ugye, az a fránya szövegértelmezés...)

"Na beszélj ezekről a demokratikus társadalmakról!"

Hát, azért ezt is visszaolvashattad volna, ha már benne vagy a kutakodásban. A te kedvenc "kutyafülénvitézkötés" pártjaid labdába sem rúgnak Olaszországban, Franciaországban, Ausztriában. Szerencsére már nálunk is csak alig.

Úgy látom, a "kutyafülénvitézkötés"-re nem sikerült adekvát kifejezést találnod. Ha mégis, nosza, ki vele, ne titkold!

uszo 2012.04.10. 22:46:13

@m-athos: "Ugye, az a fránya szövegértelmezés...)"
Igen látom ezzel nagy problémáid vannak. A hermeneutika szerint magának a kérdésnek a megértése is előzetes tudást feltételez. Látom ezzel problémáid vannak, ezért egyszerűsítek.

Ezt mondtad: "vannak demokratikus társadalmak, ahol a liberális értékrend meg sem jelenik,"

Hol vannak ilyenek?

Olaszországot Franciaországot Ausztriát állítanod például teljesen hibás válasz, mivel mindhárom ország a politikai liberalizmus államelméletének értékeit magáévá téve működik. Liberális értékalapon működnek! Érted???

Tehát hol vannak olyan demokratikus társadalmak, ahol a liberális értékrend meg sem jelenik ??????

andronikos · http://andronikosz.blogspot.hu/ 2012.04.10. 23:16:08

@uszo: 2012.04.10. 17:27:48-kor válaszoltam erre.

andronikos · http://andronikosz.blogspot.hu/ 2012.04.10. 23:24:53

@uszo: Te viszont még mindig adós vagy egy válasszal.
:-)))

Dr. szpahi 2012.04.11. 07:44:06

@Felicitasz:

Én semleges vagyok. :)))

Csak azt akartam illusztrálni, hogy meddig vezethet az egyoldalú orbánozás / gyurcsányozás. Kevés keresztény ismeri fel, hogy a gyűlölködésben, ítélkezésben és a demagógiában nincs határ. És, ha Krisztust akarjuk követni, ez nem lehet a mi utunk.

uszo 2012.04.11. 08:36:10

@m-athos: Természetesen válaszoltam. Viszont előzetes ismereteid a témát illetően annyira hiányosak, hogy képtelen vagy megérteni a választ. Erről viszont nem tehetek.
Megint leírom. Magold csak be nem baj ha most nem érted majd egyszer talán...
A nyugati demokráciákban,
a "szocdem" és a keresztény demokrata lényegileg abban különbözik a liberálistól, hogy a szabadságjogok dominanciájával szemben a szociális és participatív jogok erőteljesebb figyelembe vételét célozza meg.
De újra mondom, ezek sem vitatják a a liberalizmus politika elméletének alapkoncepcióját.

A kérdés amire megint nem válaszoltál:
Hol vannak olyan demokratikus társadalmak, ahol a liberális értékrend meg sem jelenik ??????

andronikos · http://andronikosz.blogspot.hu/ 2012.04.11. 09:24:15

@uszo: Mint ahogy már fentebb is írtam, 2012.04.10. 17:27:48-kor válaszoltam erre.

2012.04.11. 11:33:05

@uszo: (és @m-athos)
Lényegében elbeszéltek egymás mellett. Ilyesmit értettem az alatt, hogy "sajnálom, hogy a liberális szó szitokszó lett" ma Mo-n.
Van ma Mo-n az embereknek egy elég nagy halmaza, (úgy tűnik m-athos is ebbe tartozik) akik számára a liberális, liberalizmus kifejezés valamiféleképpen a "rossz", de legalábbis a "téves, elhibázott" netán egyenesen az "ördögtől való" "szinonímája". Ezen az alapon a kereszténység és a liberalizmus bármiféle "kapcsolatáról" beszélni minimum blaszfémia. :-).
Szerintem ebből a prekoncepcióbol kell értelmezned a vitapartnered kommentjeit és definícióit.
Ez persze csak vélemény, de pl. talán e miatt kellett kitalálni ilyen fogalmakat is mint az ún. "lieberális minimum".

andronikos · http://andronikosz.blogspot.hu/ 2012.04.11. 12:29:06

@Pandit:
Ami az egymás mellett elbeszélést illeti, ezt is igyekezetem tisztázni 2012.04.10. 17:27:48-kor.
:-)

A liberalizmust, illetve a további félreértések elkerülése végett, ideiglenes szóhasználatommal élve: a "kutyafülénvitézkötést" nem tarom az ördögtől valónak. Úgy vagyok vele mint a pacalpörkölttel: igaz, hogy nem fekália, de rengeteg sokkal finomabb és sokkal egészségesebb kaja létezik nála, nem kéne tehát erőltetni.

Lásd például az 5%-os szdsz esete a több-biztosítós rendszerrel, ami a lakosság 95%-nak nem tetszett.

És itt jön be a képbe, hogy miért is lett szitokszó a liberalizmus: elsősorban nem a tartalom miatt, hanem a ráerőszakolás, a többségi akarattal szembemenés miatt. Is - mert azért voltak itt negatív tapasztalatok bőven. Lásd szabad piac meghirdetése, miközben a háttérben a multikkal titkos magánalkuk köttetnek, ráadásul a közpénzek kárára.

Ami a liberális minimum, mint kifejezés megszületését illeti abban teljesen igazad van. Amíg lesznek olyanok, akik a polgári demokráciát egyazegybe azonosítják a liberalizmussal, muszáj valahogy csűrni-csavarni a szavakat.

Sokkal egyszerűbb és átláthatóbb lenne, ha a polgári demokráciát polgári demokráciának neveznék, a liberális pártok értékrendjét pedig liberalizmusnak; de hát úgy tűnik egyesek szerint ez valami miatt nem vállalható fel.

andronikos · http://andronikosz.blogspot.hu/ 2012.04.11. 12:36:24

@Pandit:
Ja, és még egy apróság: ezt a bizonyos "liberális minimumot" sokan egész egyszerűen "demokratikus minimumnak" nevezik.
Ellentettje, pontosabban hiánya pedig a "demokratikus deficit".
:-)))

YganA 2012.04.11. 12:47:30

a liberalizmus szó apropóján érdekes gondolatok egy Hankiss interjúban. Ajánlom annak, akit érdekel nol.hu/belfold/20120407-antall_ota_nincs_peldaado_politikusunk

2012.04.11. 13:15:35

"de hát úgy tűnik egyesek szerint ez valami miatt nem vállalható fel."
"ezt a bizonyos "liberális minimumot" sokan egész egyszerűen "demokratikus minimumnak" nevezik..."

Simán elképzelhető viszont az is, hogy ez utóbbiaknak (is) van valamiféle fóbiája, mint fentebb próbáltam utalni rá.

Egyébként semmi bajom a "liberális=gonosz" (a kedvedért akkor "liberális=undorító, mint a pacal") definícióval (biztosan számos a "többiztosító"-hoz hasonló példát lehet hozni is ennek igazolására (bár attól, hogy a 95% ellenzi, még lehet jó, igazságos, vagy működő modell az is!)) , csak jó lenne, ha fürdővízzel nem öntenénk ki a "gyereket is".
:-))

andronikos · http://andronikosz.blogspot.hu/ 2012.04.11. 13:34:58

@Pandit:
"Simán elképzelhető viszont az is, hogy ez utóbbiaknak (is) van valamiféle fóbiája, mint fentebb próbáltam utalni rá."

Persze, minden elképzelhető. De miután a "demokratikus minimum" és "demokratikus deficit" előbb voltak használatban a szakma szűkebb, akkor még fél-legális köreiben, mint hogy liberális párt létezett volna akár fél-legálisan is Mo-n, kétséges, hogy itt fóbiáról volna szó.

"csak jó lenne, ha fürdővízzel nem öntenénk ki a "gyereket is"."
Álmodozni persze szabad.
De próbáld meggyőzni az európai választók 8/9-ét erről.
:-))))

2012.04.11. 22:57:10

@m-athos:
Tudom,egymilliárd légy nem tévedhet.:-)
Félretéve, legyen ahogy akarod, vagy ahogy a 8/9-ed akarja ezen nem fogunk összeveszni. Legfeljebb ha egy szimpatikus "liberálissal" találkozom a kedvetekért "átkersztelem" demokratának.
:-)

egyérintő 2012.04.11. 23:41:50

@Pandit:

Mint laikus úgy tudom, hogy a liberalizmus, főleg a hazai, deáki nemzeti liberalizmus összefügg a feudális, hatalmi előjogok megszüntetésével és az emberi szabadságjogok kiterjesztésével. Ilyen értelemben majd mindegyik mai hazai politikai erő liberálisnak nevezhető. Kivéve a szélsőséges politikai erőket.

A mai, magukat liberálisnak nevezők nem a fenti úton járnak. Kifordítják az emberi szabadságjogok értelmét. A tematizálással egyfajta politikailag korrekt beszéd rendszerét alakították ki, amelyben a legszélsőségesebb, sokszor életellenes gondolatok az útmutatók. Ez természetesen az emberek ép érzéke ellen van, nem véletlen, hogy pár százalékon állnak csak Európában. Mindezek ellenére hatalmas erővel bírnak, hiszen komoly propagandaközvetítő média felületeken gyakran beszélik ezt a pc szöveget. Példának elég csak az szdsz-re gondolni.

andronikos · http://andronikosz.blogspot.hu/ 2012.04.12. 01:08:48

@Pandit: Ne fáradj ilyesmivel, megteszik ezt ők maguk. Erre született a polgári demokrácia=liberalizmus teória.

2012.04.12. 08:26:55

@m-athos: @egyérintő:
Biztos, hogy sok igazság van abban amit mondtok ezt elfogadom, de tőlem akkor is idegen ez a "szekértáboros" sommás magabiztosság. Lehet naívnak tartani, de hát a "másik oldal" is ugyanígy vélekedik a ti "demokratáitokról". Ki tudja kinek van igaza? Gyanítom senkinek. :-)
Engem általában mindkettő idegesít. Persze nem nagyon, azért ezen biztosan nem veszünk össze. :-)

andronikos · http://andronikosz.blogspot.hu/ 2012.04.12. 10:44:23

@Pandit: Ez a szekértáborosdi ebben a formában csak a te fejedben létezik. A valóságban az európai politikai palettán a "mi demokratáink" eleve vagy keresztény- vagy szociáldemokraták, továbbá vannak még más irányzatok is.

Nem kell úgy beállítani a dolgot, hogy a galád világ összefogott a szegény üldözött liberálisok ellen, mert ez nem igaz. Nem csak kettő szekértábor van. A politikai küzdőtéren sok irányzat küzd, mindegyik mindegyikkel.

Hogy kinek van igaza? Filozófiai értelemben talán senkinek.

Gyakorlatilag pedig mindenkinek olyan arányban, ahány mandátumot szerez a választásokon. Az EP választások eredményét tekintve a kereszténydemokratáknak több, mint háromszor (36%), a szociáldemokratáknak pedig több, mint kétszer annyira (25%) "igazuk van" mint a liberálisoknak (11%).

A magabiztossággal meg mi a baj? Az ember azt az értékrendet támogatja, amiről meggyőződése, hogy jó. Ha más lenne a meggyőződése, akkor mást támogatna. Nem így van?

Mellesleg az elmúlt kormányzati ciklusok azért adnak némi gyakorlati megalapozottságot is ehhez a magabiztossághoz.

2012.04.12. 11:17:30

elsőre azért nem ártana definiálnunk az alapfogalmakat, miszerint politikai értelemben legalább háromféle liberális létezik:
jobblib,
ballib és
lib/lib
akkor most tulajdonképpen ezidáig miről is beszéltünk?

nyugati demokráciákban a liberális pártok egyaránt nyitottak a (közép)jobb és bal orintációjú pártok irányában...

nyugati demokráciákban ún. modern jobboldal létezik, aminek semmi köze a közép-keleteurópai múltbamerengős romantikus/vallásos/nacionalista alakulataihoz, többek közt a zsidókkal szemben és Izrael állam irányában barátságosan viseltetnek...

2012.04.12. 11:44:34

"Nem kell úgy beállítani a dolgot, hogy a galád világ összefogott a szegény üldözött liberálisok ellen, mert ez nem igaz."

Ha úgy gondolod én így állítottam be teljesen félreértettél. Sőt épp ellenkezőleg. De sem így sem fordítva! Az üldözési mánia biztosan nem bennem van. :-)

Örülök neki és írigylem magabiztosságo(da)t. (Természetesen a fenti jelzőim nélkül ("szekértáboros", sommás) :-)

"Ez a szekértáborosdi ebben a formában csak a te fejedben létezik." "Nem csak kettő szekértábor van"
Persze, ezt nem is gondoltam, biztosan félreérthető voltam.

uszo 2012.04.12. 11:45:15

@Pandit: "Állításaiból fakadó egyszerű kérdésekre képtelen válaszolni"

Nem erről van szó. Emberek elbeszélnek egymás mellett ha az általuk használt szavak jelentése számukra nem azonos.
A társadalom tudomány konszenzusos alapon rögzít bizonyos tényeket amelyek fogalmakat alkotnak, ezeket használva képes a tudomány párbeszédre fejlődésre, válik lehetővé az idetartozó szaktudományok oktatása is.
Így megvan a liberalizmus eszmetörténeti és fogalmi leírása is.
Ezt figyelembe véve, teljesen nyilvánvaló, hogy m-athos nem érti a liberalizmus miben létét, bizonyítja ezt a tőle származó alábbi idézet, melyben nettó hülyeségeket beszél.

"Nem a demokrácia alapul a liberális értékrenden, a hanem a liberalizmus a demokratikus értékrenden, és annak csupán egyik válfaja.
Méghozzá nem is nélkülözhetetlen, hiszen vannak demokratikus társadalmak, ahol a liberális értékrend meg sem jelenik, vagy legalábbis nem számottevően van jelen."

Mivel egyértelmű, hogy a modern demokrácia liberális értékeken alapul, így egyértelmű, hogy ezen értékek nélkül ezek a demokráciák meg sem születhetnek.
A. Giddens Szociológia c. tankönyve melyet a magyar felsőoktatásban is használnak ezeket a demokráciákat liberális demokráciáknak nevezi. Az pedig újra csak a tárgyi tudás teljes hiányát jelenti mikor valaki azt próbálja beadni, hogy a polgári demokrácia lényegileg más jelentéssel bír mint a liberális demokrácia kifejezés.

Nem véletlen hogy képtelen mondandójából származó, számára feltett egyszerű kérdésekre választ adni, mivel ezeket a válaszokat nem hozza a wikipédia.

Szintén egy magyar felsőoktatási tankönyvből idézek melyet az első Orbán kormány idején az oktatási minisztérium támogatásával adtak ki.
Címe, A liberalizmus ellen J. Kekes írta.
"A liberalizmus és a konzervatizmus között kell választani. A harmadik lehetőség a szocializmus, de annak marxista változata védhetetlen a nem marxista változatát pedig átvette a liberalizmus. A liberalizmus ma a civilizált világ uralkodó ideológiája"

Egyébként ezt a m-athos féle hozzáállás, vagy rosszabb, rohamosan terjed a magyar politikai és a hatása alá tartozó szellemi életben. Tegnap láttam egy tv-műsorban ahol a kormány párti politológus három másik kollégája előtt próbált a szekularizmusnak egy teljesen hamis jelentést adni (Obán Új Emberes interjúja okán) amin a kollégák először megdöbbentek, majd kínjukban csak nevetni tudtak.

2012.04.12. 11:49:10

@Izrael misztériuma:
Ebből egy komoly mátrix szerkeszthető:
jobblibb, jobbkdem, jobbszdem, ballib, balkdem, balszdem, liblib, kdemkdem, szdemszdem. stb.
:-))
Gondolom Izraelben is van liberális és szociáldemokrata formáció, de mi a kerdem megfelelője ott?

uszo 2012.04.12. 11:49:25

@Izrael misztériuma: jobblib,
ballib és
lib/lib

Így igaz

andronikos · http://andronikosz.blogspot.hu/ 2012.04.12. 12:10:48

@uszo: "Nem véletlen hogy képtelen mondandójából származó, számára feltett egyszerű kérdésekre választ adni, mivel ezeket a válaszokat nem hozza a wikipédia."

Ne beszélj félre, válaszoltam. Úgy tűnik, olyan is volt, aki megértette. :-)

@Pandit: "Az üldözési mánia biztosan nem bennem van. :-)"

Elhiszem. De miről is jutott ez most eszedbe? Nem is volt szó üldözési mániáról. ;-)

2012.04.12. 12:36:47

@uszo: "Emberek elbeszélnek egymás mellett ha az általuk használt szavak jelentése számukra nem azonos"

Ezt már jónéhányszor megfigyeltem itt, és szóvá is tettem. Sajnos bizonyos mértékig el kell fogadni ezt. Az egész beszélgetés abból alakult ki hogy megjegyeztem, hogy sajnálom, hogy a "liberális" szó szitokszó lett. (Ezt mint tényt azért senki sem vitatta).
Én úgy érzem, - és simán lehet hogy tévedek és tényleg nem akarok bántó lenni - hogy m-athos ennek a jelenlegi terjedő? közkeletű? vélekedésnek, fogalomértelmezésnek a foglya és ezért nem tud/akar egy kicsit más szemszögből is "mögé látni" a dolognak. Szerintem ez sokszor a "fürdővíz-gyerek" esete és ezért mondtam, hogy sajnálom.
Azért persze olyan óriási baj nincsen. :-)

andronikos · http://andronikosz.blogspot.hu/ 2012.04.12. 14:33:19

@Pandit:
Most hogy foglya vagyok-e valaminek, és ezáltal negatívan ítéltetem meg; vagy pedig vesszük, hogy következetes vagyok, és akkor pozitívan ítéltetem meg - ezt nyugodtan döntse el rólam mindenki, a saját lelkülete szerint.

Az én témával kapcsolatos ismereteim nem a "jelenleg terjedő közkeletű vélekedésből" származnak, hanem úgy 25 évvel korábbról, amikor a szociológia még a legális és az illegális határán egyensúlyozott, politológia még nem volt, és például a szociális munka is be volt tiltva.

De ezt egyszer már írtam, azt hittem el is olvasta valaki. :-)

egyérintő 2012.04.12. 14:47:59

@Izrael misztériuma:

"elsőre azért nem ártana definiálnunk az alapfogalmakat, miszerint politikai értelemben legalább háromféle liberális létezik:
jobblib,
ballib és
lib/lib
akkor most tulajdonképpen ezidáig miről is beszéltünk?"

Ez aztán baromira meg lett definiálva! Sík hülye az, aki ebből nem ért!

Vagy mégse?!

zzsuzsici 2012.04.12. 15:04:00

@YganA: Ne haragudj, nem kötekedni akarok, tényleg, csak megáll bennem néha az ütő. Most Antall egy szent lett a Népszabiban, meghatározó politikus. Én emlékszem, főiskolás voltam, amikor az SZDSZ és a bal oldal kicsinálta Antallt. Mondtak róla mindent. Fűt fát bogarat, hogy hülye, meg buta, meg diktátor is volt. Asszem pont Hankiss volt az egyik ellenálló akkoriban. És a médiaügyekben izmozott Antallékkal. Szóval ez a Népszabadság cikk nekem nem tetszik, és akkor most kulturált és visszafogott voltam.

zzsuzsici 2012.04.12. 15:06:15

@YganA: Ja, igen és lehet, hogy ennek a logikának a mentén 30-40-50 év múlva, ha még lesz Népszabi, akkor Orbánt nagy jelentőségű politikusnak fogják beállítani, ami így is van, és MOST VAN ÍGY, nem 20 év múlva.

2012.04.12. 15:09:08

@m-athos:
Igazad, van. Nem volt korrekt. Elnézésedet kérem visszavonom a fogoly dolgot.
A következetességedet nagyrabecsülöm.

Sajnos nem tudok úgy fogalmazni, a reakciódban pedig nem látom, hogy megértetted volna eredetileg mit akartam mondani. Ettől persze még simán lehet, hogy igen.
:-)
Pusztán logikailag: attól még, hogy Te 25 éve birtoklod az ismeretet, az még lehet ma "jelenleg terjedő és közkeletű". :-) (és e szavak mellett ott volt a kérdőjel is azért!!)
Mondjuk abban egyetértünk, hogy "nincs új a Nap alatt". :-)))

andronikos · http://andronikosz.blogspot.hu/ 2012.04.12. 15:25:42

@Pandit: Nincs semmi probléma, el van nézve :-)
A 25 évvel pedig csak arra akartam utalni, hogy a mai közbeszédtől függetlenül gondolom így. (Bár rejtett összefüggések nyilvánvalóan lehetnek. Például a mai közbeszélők egy része is ugyanakkor ugyanazoktól tanult.) De akkor is így gondoltam, amikor a "liberalizmus" mint egyedül üdvözítő szép és jó és igaz jelent meg a közbeszédben, legalábbis a közszolgálati médiában.

2012.04.12. 15:36:48

@zzsuzsici:
"Orbánt nagy jelentőségű politikusnak fogják beállítani, ami így is van, és MOST VAN ÍGY"

Azt hiszem ezt nem vitatja senki. Ma sem. Hosszú időre "beírta magát" a jövő történelemkönyveibe.
Hankisson meg akkor is és most is simán "átlép(ett)" a politika.
"Szép-okosakat" tud mondani, de sokat nem lehet vele kezdeni, és keveseket (értsd: senkit) érdekel. :-)

YganA 2012.04.12. 15:42:05

@zzsuzsici: kizárólag azért javasoltam a cikket, mert érdekesnek találtam, hogy egy öreg róka szociológus hogyan töpreng a mai Európában lévő/haldokló/alakuló értékekről.És csak annak, akit érdekel.

zzsuzsici 2012.04.12. 15:58:06

@YganA: Engem érdekel, de ez nem azt jelenti, hogy egyetértek vele. Köszi, hogy idehoztad, mindenképpen elgondolkodtató.

zzsuzsici 2012.04.12. 15:58:39

@Pandit: Ebben egyetértek veled!!

uszo 2012.04.12. 18:53:50

"A gazdasági világválság a liberális demokráciák válsága is - mondta a pártelnök, aki a "következő egy-két évtizedben" elkerülhetetlennek lát egy fegyveres konfliktust....
a nyugati világot és Magyarország többi politikai erejét is átható "materialista, ultraliberális" eszmeiséggel szemben "tűzzel-vassal" tiltani fogja az elhajlást és az "ellenségeinkkel való megalkuvást"." (Vona Gábor)
www.168ora.hu/itthon/vona-nem-vagyunk-demokratak-90133.html

Tavasz van nyől a vetés...

2012.04.13. 11:30:07

@Kajla:
"Becsületes munka" címmel közölt szerkesztőségi véleménycikket [1] a világ legismertebb tudományos magazinja, a Nature - a cikk Tulassay Tivadart, a SOTE rektorát méltatja, amiért volt bátorsága visszavenni Schmitt Pál doktori címét. A Nature szerint Tulassay "csodálatra méltó bátorságot" mutatott azzal, hogy szembeszállt a fennálló magyar rendszerrel.
Kelet-Európában gyakran előfordul, hogy a tudományos címek megszerzése egyértelműen előnyt jelent a politikai karrierhez és néhány politikus láthatóan nem tekinti problémának, ha csalással szerzi meg azt, írja a lap."

index.hu/tudomany/2012/04/12/csodalja_tulassay_batorsagat_a_nature_magazin/

nagyon szomorú, hogy ehhez már bátorság kell...

egyérintő 2012.04.13. 12:28:57

@Izrael misztériuma:

Ugyan miféle bátorság kellett ahhoz, hogy végezze a feladatát? Netán az állását kellett volna féltenie? Két hónap múlva lejár a mandátuma így is úgy is.

Mondjuk az valóban napvilágra kiderült, hogy a családjában hasonló plagizálás történt. Ettől esetleg tarthatott a prof. Na de bátorságról beszélni akkor, amikor a külföldi, belföldi propaganda gépezet mellette állt, egyszerűen badarság.

Az lenne a bátorság, ha összeállítana egy egyetemi bizottságot, amelynek feladata lenne az 1993-ig írt kisdoktorik és az ezáltal birtokolt doktori címek felülvizsgálata. Na ehhez kellene bátorság!

Mindnyájan ismerünk történeteket, hogy a legkülönfélébb egyetemeken hogyan élveznek előnyöket arra nem méltó emberek.

andronikos · http://andronikosz.blogspot.hu/ 2012.04.15. 08:57:48

@Kajla: Igen, nagyjából ez az a színvonal és hozzáállás amit keresztényként és demokrataként el lehet várni egy kereszténydemokrata párttól. :-)

2012.04.16. 11:27:13

@m-athos:
Ja, és én el is várom!
:-))

2012.04.18. 20:10:18

Pénzért íratta szakdolgozatát a katolikus főiskolai vezető
A hallgató készítette saját munkája bírálatát
Százharminc ezer forintért vásárolta szakdolgozatát a szegedi Gál Ferenc Hittudományi Főiskola tanulmányi osztályának vezetője.
galferences.wordpress.com/

nem értékelte túl sokra, 130 rongyot adott csak a szakdolgozatért...

2012.04.18. 21:58:24

A Galferences blog előzménye a Jhnnsclvn’s blog, ami egy másik egyházi intézményben, a Károli Gáspár Református Egyetemen történt visszaélésekről ad hírt. A két intézménynél nem csak az egyház a kapcsoltódási pont. A legtöbb visszaélés kisértetiesen hasonlít egymásra. A két intézményt összeköti Györgyiné Koncz Judit személye.
jhnnsclvn.wordpress.com/

csaba carmarthen 2012.04.18. 22:01:27

youtu.be/gSlP31B3Y0Y
'Minél többen térnek vissza, és kérik Istent, az Atyát vezetésért, annál kisebb lesz a hatása az Új Világrend által tervezett gonosz uralomnak. Menjetek most békében. Imádkozzatok, hogy a Bennem való hitetek erősödjön.'

2011. április 17. vasárnap; 19:00
www.nagyfigyelmeztetes.com/index.php/a-nagy-figyelmeztetes-az-uzenetek-idorendi-sorrendben/2011-evi-uzenetek/2011-aprilis/#041701

2012.04.18. 22:03:53

@m-athos:
"Hivatalosan cáfolják"
attól még lehet akár igaz is...

andronikos · http://andronikosz.blogspot.hu/ 2012.04.18. 22:29:45

@Izrael misztériuma:

"attól még lehet akár igaz is..."

Naná. Az a jó ezekben a szitukban, hogy nem fárasztóak: hátradőlök a karosszékben, bontok egy sört, és kivárom a végét, kinek lesz igaza :-)

De amíg nekünk ez a legnagyobb bajunk, addig a szomszédban ilyesmivel foglalkoznak:
www.youtube.com/watch?v=MG9IGVg1VpE&feature=related
www.youtube.com/watch?v=aHZfUHKu9Ro&feature=related
Nem emlékszem, hogy ez hír lett volna a magyar médiában.

matthaios · http://www.matthaios.hu 2012.04.19. 11:04:23

Calumniare audacter, semper aliquid haeret.

2012.04.19. 19:19:01

@m-athos:

Olvasd el, a szó igazi értelmében nem cáfoltak semmit. Mondjuk ilyen dolgokat a természetüknél fogva nehéz is.

csaba carmarthen 2012.04.21. 15:25:42

Kisdoktori értekezés a demokráciáról.........

Úgyhogy azoktól, akik most elégedetten dörzsölik a tenyerüket, hogy végre sikerült ezt a Schmitt kóklert megbuktatni, és milyen jó, hogy végre érvényesült a nép akarata, annyit szeretnék kérdezni, hányuknak van saját kisdoktori diplomája? Na jó, akkor módosítom, hányan ismernek személyesen olyan embert, akinek van saját kisdoktori diplomája? Hogy mi? Még mindig csak két százaléknál tartunk?
Akkor hogyan lehetséges, hogy a rendelkezésre álló adatok birtokában egy egész embertömeg meg van róla győződve, hogy amit Schmitt tett, az lopás, csalás? Honnan tudják ők, hogy nem-e ez a bevett gyakorlat minden második kisdoktorinál?
Félreértés ne essék, nem véleményt akarok nyilvánítani az ügyben, soha nem láttam a dolgozatot, nincs róla véleményem, nem is lesz, és egyáltalán nem politizálok, de gyanítom, hogy a lelkes aktivisták 98%-a sem látta az ominózus dolgozatot, mint ahogy valószínűleg senki más dolgozatát sem lapozgatta életében soha, mégis óriási hévvel képes kampányolni az ügyben, amint az elindul az interneten...........

pirospirula.blogspot.com/2012/04/kisdoktori-demokraciarol.html?utm_source=BP_recent

uszo 2012.04.22. 10:11:51

@csaba carmarthen: Ja. És nem láttuk a második világháborút, meg a holokausztot. Akkor most kuss legyen?
Igazi gyengeelméjű logika.

csaba carmarthen 2012.04.22. 11:17:38

csaba carmarthen 2012.04.05. 17:34:03
Lehet, hogy a "médiapuccs" kifejezés egy újabb szakdolgozat téma lehetne a közeljövőben valaki számára?

Pl. elemezni lehetne Schmitt Pál puccs-szerű megbuktatásának azon körülményeit amelyeket ma még szürke homály fed? És elolvasni a dolgozatát, melynek hangzatos elemzése azelőtt okozott politikai fordulatot, mielőtt a többség megismerhette volna magát a dolgozatot...(...)

A fentieket én írtam, hasonló "gyengeelméjű" logikával...bár nem beszéltem össze a másik "gyengeelméjűvel"..mégis hasonlóan láttuk a dolgokat...

"A magasabb inteligenciának" persze nem tetszik a sok gyengeelméjű gondolkodása...

Egyszer viszont valaki azt mondta "Senki két úrnak nem szolgálhat:(...) Nem szolgálhattok az Istennek is, a Mammonnak is."
youtu.be/1bjRALMjV_U

egyérintő 2012.05.17. 13:09:11

Schmitt úr felállt. Se előtte, se utána egyetlen plagizáló sem tette ezt meg. Mikor állnak fel az elősorjázó plágiumügyek vétkesei? Most éppen ő? :

"Plágiumgyanú miatt bejelentést tettek Bárándy Gergely MSZP-s országgyűlési képviselő doktori disszertációjával kapcsolatban."

mno.hu/ahirtvhirei/ujabb-politikus-keveredett-plagiumgyanuba-1076283

csaba carmarthen 2012.05.17. 23:53:46

@egyérintő: sokszor akartam megkoszonni hozzaszolasaidat...es megosztani hasonlo elmenyeimet.. csak gyakran mas teendok miatt is kifutottam az idobol.

Viszont azt is tudnunk kell hogy ezt a harcot az ima fogja megnyerni.

Az ima a bojt es a szereto cselekedet.

Meg akkor is ha ez sokszor nagyon fajdalmas.

egyérintő 2012.05.18. 11:00:44

@csaba carmarthen: gyakran olvasom figyelmesen az írásaidat. Úgy látom sok kérdésben nagyon hasonlóan gondolkodunk. Nyilván vannak egyes hitbéli kérdések, amelyeket másként látunk. De ha azonosan látnánk, akkor valószínűleg egy egyház padsorait koptatnánk azokat.

Az ima és a szerető cselekedet valóban fontos, talán lehet mondani, hogy lényegi kérdés.

andronikos · http://andronikosz.blogspot.hu/ 2012.05.18. 18:44:48

@csaba carmarthen:

"Viszont azt is tudnunk kell hogy ezt a harcot az ima fogja megnyerni.

Az ima a bojt es a szereto cselekedet.

Meg akkor is ha ez sokszor nagyon fajdalmas."

A lényegével egyetértek, de a végével vitatkozom.
Sem az ima, sem a böjt, sem a szerető cselekedet nem fájdalmas. :-)

2012.06.05. 18:22:42

Én egyáltalán nem bánom, hogy SkiccPali feliratkozott a lex haverok közé és kétharmados lett. Ha belegondoltok annyira jellemző, hogy kétharmadba öntve semmi nem szimbolizálja jobban a második Orbán kormány tevékenységét.
Kizárólag a stílusosság jegyében javaslom, hogy ha Káder János aláírja a tegnap elfogadott törvényt, akkor azt Obersovszky Péter olvassa be a köztévében, a pillanatot Kerényi Imre festesse meg, és az alaptörvény díszkiadását egészítsék ki a művel. Mert egy ilyen ékkő gesztus külön lapot érdemel.

Orbán kinyírta SkiccPalit
varanus.blog.hu/2012/06/05/orban_kinyirta_skiccpalit

csaba carmarthen 2012.06.05. 21:53:57

@m-athos:Onmagaban termeszetesen egyenesen oromteli lehet mind a harom, mint az Istennel valo talalkozas nagy lehetosege -ebben egyetertek.

Viszont Jezus azt is mondja, hogy nem nagyobb a tanitvany Mesterenel:

Ezert vannak ezek a gondolatok az alabbi ortodox himnuszban:

Ha vele együtt meghalunk...
ha vele együtt tűrünk...

napkeletikincseim.blogspot.co.uk/2011_11_01_archive.html

csaba carmarthen 2012.06.09. 22:14:18

@egyérintő:

meg meg akartam osztani az Urvacsoraval valo tapasztalatomat...

Hasonloan latom mint Te,
pontosabban, ugy, hogy az Urvacsoraban Krisztus Igeje altal van jelen...

(Az Igeben, pedig tudjuk, hogy a Lelek teszi elevenne Krisztust:

'Õ tett minket alkalmassá arra, hogy az Újszövetség szolgái legyünk, nem a betûé, hanem a Léleké. Hiszen a betû öl, a Lélek pedig éltet.'
2Kor3,6)

egyérintő 2012.06.09. 23:26:11

@csaba carmarthen:

Kedves Csaba, szerintem érdemes elolvasni a Heidelbergi káté az úrvacsorával kapcsolatos, ide vonatkozó részeit, mert egy katolikushoz is szólhat.:

"76: K.: Mit jelent a Krisztusnak megfeszített testét enni és kiontott vérét inni?

F.: Nemcsak azt, hogy hívő szívvel elfogadjuk Krisztus egész szenvedését és halálát, hogy azáltal bűnbocsánatot és örök életet nyerjünk, hanem ezenkívül még azt is, hogy a Krisztusban és a bennünk is lakozó Szent Lélek által hovatovább annyira egyesüljünk az Ő szent testével, hogy bár Ő a mennyben van, mi pedig a földön, mindazonáltal testéből való test és csontjaiból való csont legyünk. És hogy miként a test tagjait egy lélek, úgy tápláljon bennünket is az örök életre és kormányozzon minket egyugyanazon Szentlélek.
János ev. 6: 35, 50-54; 1. Kor. 6: 15; 10: 16; 11: 26; 12: 13; Ján. 6: 56; Eféz. 5: 30; Róm. 8: 9, 11; Csel. 3: 21; Ján. 6: 57; 15: 1-6."

Szerintem ez egy nagyon szép és igaz leírása az úrvacsorának. A továbbiakban így ír a kérdéses részről:

"79. K.: Miért mondja Krisztus a kenyeret mégis az Ő testének és a poharat az Ő vérének, vagy az ő vére által való Új Szövetségnek, és Pál: a Krisztus testével és vérével való közösségnek?

F.: Nem beszélne így Krisztus, ha nem volna nagy oka rá. Ugyanis nemcsak arra tanít bennünket ez által, hogy miként a kenyér és a bor földi életünket táplálják, éppen úgy valóságos étel és ital az ő megfeszített teste és kiontatott vére, melyek az örök életre táplálják lelkünket; hanem sokkal inkább (a végből tanítja ezt, hogy) ezen látható jegyekkel és zálogokkal bizonyosakká tegyen a felől, hogy a Szentlélek munkája által oly bizonyosan részesülünk az Ő valóságos testében és vérében, mint ahogy testi szánkba vesszük e szent jegyeket az Ő emlékezetére. És hogy minden Ő szenvedése és engedelmessége olyan bizonyosan a mienk is, minthogyha saját személyünkben mi magunk szenvedtük volna el mind azt és tettünk volna eleget Istennek a mi bűneinkért.

Ján. ev. 6: 55; 1. Kor. 10: 16, 17; Róm. 5: 19."

csaba carmarthen 2012.06.10. 01:02:56

Kedves @egyérintő:

Nem szeretnek belemenni egy teologiai vitaba.

Hanem pontosan Krisztus Testenek az Egyhaznak megosztottsagat, mialtalunk valo szetszakitottsagat szeretnem hangsulyozni, vagyis, hogy mi vagyunk azok akik -felteve ha fenntartjuk ezt a megosztottsagot- fenntartjuk Krisztus kereszten elszenvedett kinjait, testenek megtoreteset.

Itt ugyanis nem az en vagy a te igazarol van szo, hanem arrol, hogy az Igazsag Jezus es mindaddig amig megosztottak vagyunk nem vagyunk benne az Igazsagban.

Eppen ezert nem egymast kell meggyoznunk a sajat igazunkrol, hanem be kell lepnunk Krisztus eletebe, s ez a nagyobb feladat.

A megosztottsag persze nem feltetlenul szemelyes hibank, hanem (nem Istentol valo) orokseg, ahhoz, hogy ezt feloldjuk - kozelebb es kozelebb kell kerulnunk Istenhez.

Ekozben majd egymashoz is kozelebb kerulunk es megertjuk az akadalyok mibenletet es eltavolitasuk modjat.

Eppen ezert csupan egy szemelyes tapasztalatrol beszeltem, hogy azt megosszam.

Van tapasztalatom az Eucharisztiarol, a megtestesult Jezus rejtozkodo valosagos fizikai jelenleterol.

Egyszer azonban egy erdelyi utunk soran, nehany baratommal es csoporttarsammal nem volt alkalmunk vasarnapi misere menni ehelyett egy reformatus Istentiszteleten vettunk reszt, amelyen Urvacsora is volt.

En akkor hatalmas vagyat ereztem arra, hogy megtapasztaljam azt h. milyen modon talakoznak reformatus tesvereink Jezussal az Urvacsora soran.

Semmi mas szandek v kerdes nem volt bennem, -csupan ez.

Nem akartam a helyieket serteni, ezert megkerdeztem egy mellettem ulo helybelit, hogy vajon egy katolikus vehet-e Urvacsorat, o - persze nem egy teologus agyaval gondolkodva- azt valaszolta, hogy miert ne...

Igy Urvacsorahoz jarultam egyesegyedul a fenti gondolattol es szandektol vezerelve.

Ezutan egy katolikus testverem nekem jott, hogy hitet tettem a reformatus hitvallas mellett es ellenementem a katolikusnak. Ez ilyenformaban semmikeppen nem volt igaz. Ennek sem szandeka, sem tudata, sem gondolata nem volt bennem. Egyedul a vagy vezerelt, hogy megismerjem azt, hogy elszakadt testvereink milyen modon talakoznak Krisztussal.

Tapasztalatom a kovetkezo volt:

Amikor a lelkesz felemelte a kenyerdarabot, hogy a szamba adja egy Iget mondott az evangeliumbol, amely megerintett.Melyen.

Krisztus jelen volt- Igeje altal.

Osszefoglaloan:

A megtestesult Krisztus -rejtett modon ugyan- teljes megtestesult valosagaban jelen van az Eucharisztiaban.

Ez olyan teny, mint Isten lete- fuggetlen attol, hogy ki mit mond, gondol vagy ertelmez. Isten nem a mi velemenyunktol fugg.

Kemeny beszed, ki hallgatja?

Valoban. Igy ha valaszt akarunk azt kozvetlenul Istentol kell elkernunk.

Krisztus jelen van az Urvacsoraban- nem fizikailag, hanem Igeje altal.

udv:cs

bélaybéla · http://odamondogato.blog.hu 2012.06.10. 11:00:24

Egyetlen megoldása a szembenállásnak az,ha mindannyian visszatérünk őseink szkíta- keresztény hitéhez, amely a középkori magyar katolikus egyházba beépülve tovább élt a Habsburgok megjelenéséig minálunk. A reformáció is ezt újította (akarta felújítani, mert később, de főleg ma már, kézzel- lábbal megtagadják és tiltakoznak ellene ) fel Magyarországon, amikor a templomi kazettás mennyezeteinken újra megjelentek a szkíta -kereszténység ábravilága, méghozzá a Nap fényviszonyaira rendezetten, hogy a fénysugarai tudják leolvasni és értelmezni az ábrák közötti összefüggéseket, megvilágosítván a híveket.
images.szabdecs.multiply.multiplycontent.com/attachment/0/TOk2NAooClAAAEsQUj81/Pap%20G%C3%A1bor%20-%20Az%20%C3%89g%20Mennyezeti%20-%20Kazett%C3%A1s%20Mennyezetek.pdf?key=szabdecs:journal:121&nmid=388617572

egyérintő 2012.06.10. 12:21:53

@csaba carmarthen:

Végül is amíg eljutottál az Úr asztalához, addig az Úrvacsora liturgiájában is részed volt, ami együttesen a következőket tartalmazza, amit csupán a teljesség kedvéért sorolom fel. A katolikusoknak ugyanis általában nincs ismeretük erről, tájékoztatásul írom le:

1. Fohász
2. Szertartási beszéd. Pál apostol a Korinthusbeli gyülekezethez írott első levele 11. részének a 23. verse alapján
3. Bűnvalló imádság.
4. Nyilvános vallástétel és fogadalom.
5. Bűnbocsánat hirdetés.
6. Meghívás az Úr asztalához.
7. A szent jegyek kiosztása. (melynek során nem minden lelkész mond igét, van aki egyszerűen csak rámosolyog a hívőre. No és bort is iszik a hívő) A jegyek kiosztása alatt az úrvacsorai zsoltárokat éneklik a hívek.
8. Bezáró rövid beszéd

A református hitvallás különben ugyanaz, mint a katolikus, csupán az Egyetemes Anyaszentegyház helyett a katolikusok a Katolikus Anyaszentegyházat mondják. Nem fordítják le a katolikust egyetemesre. Illetve mostanában, kb fél éve, éve tapasztalom, a bővített hitvallás mondását. Tapasztaltam ugyanebben az időben, vagy korábban hasonló református törekvést, de ez aztán elhalt.

A katolikus Eucharisztiát személyesen nem tudtam átélni, csak szemlélőként volt részem benne számos alkalommal. Emlékszem eleinte a liturgiában meglévő csendek szinte gyógyítólag hatottak, de magának az Eucharisztiának az egésze is több emlékezetes pontot tartalmaz. Amikor a Szentlélek jelenlétét tapasztalja a református hívő is.

Na de ez valahol természetes, hiszen Jézus, az Ő Szentlelke ott van amikor az Ő nevében ketten-hárman összehajolnak. Mt 18,20

2014.07.07. 00:13:23

na tessék, teológus tűzoltó!
ezt még a palibácsi is megirigyelhetné!!!

Titokzatos teológus tűzoltó a zászlóshajó fedélzetén
atlatszooktatas.blog.hu/2014/06/12/komoly_felrenezes_a_nemzeti_kozszolgalati_egyetemen

2014.07.09. 18:37:37

ezt a palibácsi is megirigyelhetné, micsoda biznisz!

Az egyház keze
Az AVKF egy politikailag igen jól szituált főiskola, mivel a rektora 2012 óta Fülöpné dr. Erdő Mária, Erdő Péter bíboros húga. Erdő Mária neve főként két dolog miatt lehet ismerős: egyrészt ő írta a tavaly szeptemberben nagy botrányt kavart, homofób hittankönyvet, amelyben azt állítja, hogy a homoszexualitás halálos bűn, és amelyből minden hittanos negyedikes gyerek tanul; korábban pedig kiderült róla, hogy doktoriját szlovák nyelven adta be és angolul védte meg a rózsahegyi katolikus egyetemen (Katolícka univerzita v Ružomberku), noha az életrajza szerint nem tud szlovákul, és ez egyetemen állítólag mindig tolmács segítségével beszél a külföldi diákokkal.

Mi kerül ezen 5 milliárdba?
index.hu/belfold/2014/07/04/neveloszulos/

csaba carmarthen 2014.07.09. 20:54:23

www.youtube.com/watch?v=TWorK2Vk4E4
Oltalom a megtévesztéssel szemben

„Drága Édesanyám, Üdvösség Anyja, oltalmazz meg engem azon Kegyelemmel, mely oltalmat nyújt a megtévesztésekkel szemben, amiket a sátán azért hozott létre, hogy lerombolja a Keresztények hitét. Oltalmazz meg minket Isten ellenségeivel szemben. Óvj meg minket a hazugságoktól és az eretnekségtől, amiket azért vetnek be, hogy gyengítsék Fiad iránti szeretetünket. Nyisd fel szemünket a hazugságokra, a megtévesztésre, és minden olyan próbálkozásra, amivel szembekerülhetünk, melyek arra buzdítanak bennünket, hogy tagadjuk meg az Igazságot. Ámen. „
nagyfigyelmeztetes.hu/2014/05/udvosseg-anyja-jezus-mindenben-hasonlo-volt-hozzatok-a-bunt-kiveve-mert-az-keptelenseg-lett-volna/

nagyfigyelmeztetes.hu/rozsafuzerek/uj-imahadjarat-jezustol/

2014.11.29. 10:12:52

palibácsinak anyagi gondjai vannak és amnéziás...

Schmitt Pál még mindig doktornak tartja magát
index.hu/belfold/2014/11/28/schmitt_pal_meg_mindig_doktornak_tartja_magat/
süti beállítások módosítása