Jezsuiták

PÁRBESZÉDBEN

Címkék

Shimon Peres és Abu Mazen közös imája a Vatikánban: Ferenc pápa békepolitikája

2014.06.23. 17:14 Satori

2014-papa-peres-abu-558x420.jpgNemrégiben az egész világsajtót bejárta a hír: június 8-án Ferenc pápa meghívására a Vatikánban találkozott egymással Shimon Peres izraeli elnök és Mahmoud Abbas a Palesztin hatóság elnöke. A Szentföldön sohasem találkozhattak volna, hogy együtt imádkozzanak; ott ugyanis az imádság csak a saját vallási köreiken belül lehetséges. A találkozás jelentőségét nehéz lenne túlbecsülni; különösen most, amikor – mint köztudomású – a palesztinok és az izraeliek nem ülnek tárgyalóasztalhoz, mióta Abbas áprilisban megegyezett a Hamasszal egy egységes technikai kormányban, s az izraeli kormány ezért felfüggesztette a vele folytatott tárgyalásokat.

Az esemény sok más szempontból is igencsak figyelemre méltónak, sőt meglepőnek tűnik. Például azért is, mert vélhetően még sohasem hangzottak el muszlim imák a Vatikán falain belül. Sőt, azokat a falak több mint ezer évvel ezelőtt valójában éppen muszlimok ellen emeltettek, kevéssel azután, hogy 846-ban arab-muszlim seregek ostromolták Rómát és kifosztották a Szent Péter bazilikát is. A pápai Róma akkor kezdett el komolyan számolni annak eshetőségével, hogy maga is muszlim fogságba kerülhet, s látott hozzá rezidenciája megerősítéséhez. A tényleges veszélyen kívül érzelmi mozzanatok is közrejátszanak: mint emlékezetes, 1944-ben XII. Piusz pápa arra kérte a szövetségeseket, hogy ne muszlim csapatokkal szabadítsák fel Rómát, mivel az sértené a város keresztény jellegét. Ma pedig a sokat látott falak arra szolgálnak, hogy garantálják a részrehajlás nélküli vendégszeretetet, miközben a keresztény jelleg abban mutatkozik meg, hogy komoly erőfeszítés történik a gyilkos konfliktust békés megoldására. A pápa arra tesz kísérletet, hogy közelebb hozzon egymáshoz két világot, amelyet a hit választ el egymástól. Az imatalálkozón Bartholomeosz ortodox pátriárka jelenléte semmit sem vesz el a pápa tekintélyéből, sőt megerősíti azt.

Másrészt persze zsidó imákhoz sem szoktak hozzá éppenséggel a Vatikánban; még akkor sem, ha valószínűleg nem első alkalommal hangzanak el ott, hiszen titokban a náci megszállás idején a falak között zsidókat rejtegettek. Minden esetre kezdenek láthatóvá válni annak a hosszú útnak az eredményei, amelyet II. János Pál kezdett meg: „Assisi lelkületével” meg kell tanulnunk egymás mellett imádkozni, nem pedig egymás ellen. Elegendő meghallgatni néhány prédikációt a palesztin muszlim imaházakban és mecsetekben (és nem csak ott!), hogy észrevegyük, hogy lehetséges ma is egymás ellen imádkozni. Pedig a hiteles imádság megtisztíthatja a levegőt a két nép között, amelyet megmérgez a gyűlölet; gyűlölet, amely jelenleg nehézzé, ha nem egyenesen lehetetlenné teszi a tárgyalásokat. A béke ma emberileg lehetetlennek látszik izraeliek és palesztinok között, így nem marad más hátra, mint imádkozni. Ferenc pápa reménye az, hogy az imádság új lendületet adhat a folyamatnak. Peres is egy „új reményről” beszélt.

„Isten, aki a béke, áldjon meg bennünket a békével” – ezek a Breslau-i Nahmán haszid mester szavai. És ez Ferenc pápa álma is, aki sok szempontból szent Ferenc tanítványa. A pápa azonban végső soron Jézus Krisztus követe, követője. Az ő Szellemében történtek a béke iránti erőfeszítései a Közel-Keleten – bár maga személyesen, mint mondja, politikailag „hozzá nem értő” – és ezt teszi Olaszország és Európa szerte is. Nem mintha az úgynevezett hozzáértőknek eddig több sikerük lett volna a közel-keleti térségben. A pápa bölcs hozzáértés-nélkülisége viszont már eddig is jelentős eredményeket hozott. Az ő személyes-vallási tekintélyének és politikai presztízsének köszönhető, hogy meggyőzte a két vezetőt, hogy Rómába jöjjenek. A vallásközi találkozásokon nem ritka, hogy egyes muszlimok azonnal visszautasítják a részvétel, ha Izraelből való zsidók is jelen vannak az eseményen. Másrészt Ferenc pápa ráérzett Peres emberi készségére is, ezért akarta, hogy izraeli zarándokútjára még azelőtt kerüljön sor, mielőtt lejárna az ő politikai mandátuma. Az izraeli elnök hatalma csekély, így Rosen rabbi azt javasolta, hogy inkább Netanyahu-t hívják meg. Csakhogy Peres személyének jelentősége az izraeliek számára túlmegy az egyszerű kormányzati-politikai jelentőségen. Így történhetett, hogy a vatikáni kertek gyönyörűséges környezetében három vallás imái hangzottak el, az „assisi modell” szerint. Ferenc pápa természetesen a XXIII. János által kijelölt úton halad, aki szintén sokat tett a békéért. Mindez a katolikus diplomácia régi gyakorlati bölcsességével és tapasztalatával párosul: azt keressétek, ami összeköt, és ne azt, ami elválaszt. Az imatalálkozó során utaltak az ábrahámi testvériségre – hiszen valamennyien Ábrahám gyermekei vagyunk a hitben –, mintha csak azt mondták volna: amiként tudunk együtt imádkozni, úgy élhetünk is együtt. Itt nem politikai cselfogásról vagy divatos retorikáról van szó, hanem konkrét erkölcsi állásfoglalásról.

Nem mintha a tárgyalások keretei egyik napról a másikra megváltoztak volna; azonban a résztvevő felek elszántságát a világpolitika nagyjaié is követhezi. Vajon a nagypolitika főszereplői odafigyelnek az argentin pápa gesztusára, vagy minden ugyanúgy folytatódik, ahogyan korábban? Obama, Putin, és az olyannyira megosztott Európa együttesen képes lesz megtenni a szükséges iránymódosításokat, hogy garanciákat teremtsenek e bizalomhiányos légkörben is a tárgyalások folytatására, akár – ha arra van szükség – megfelelő nyomásgyakorlás révén is? A Ferenc pápa által meghirdetett Szíriáért mondott imát követően rövidesen meglepő nemzetközi fordulat történt. Lehetséges ugyanez a Szentföldön is? Bár a béke minden nappal távolodni látszik, hiszen a helyzet egyre feszültebb és indulatokkal terhesebb, fontos meghatározni időpontokat a békefolyamat számára, máskülönben az teljességgel lehetetlenné válik. A római imatalálkozó jó alkalom arra, hogy a felek új fejezetet nyissanak és tárgyalóasztal mellé ülve kiengesztelődjenek egymással. A két vezető kimondottan azért ment a Vatikánba, hogy „kifejezzék kívánságukat, hogy az általuk képvisel nemzetek Istenre bízzák a béke iránti közös és sürgető vágyukat.” A Vatikán ad hangot annak a mély vágyakozásnak, amely mind az izraeliekben, mind a palesztinokban megvan a béke iránt, még ha ma még nem is látszik világosan, hogy az hogyan lesz megvalósítható.

(Andrea Riccardi cikke alapján: Peres e Abu Mazen in Vaticano. Preghiere per un cammino di pace. Corriere della Sera, Lunedi 9 Giugno 2014.)

226 komment

Címkék: egyház izrael palesztina béke vallások ferencpápa

A bejegyzés trackback címe:

https://jezsuita.blog.hu/api/trackback/id/tr506405213

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csaba carmarthen 2014.08.17. 11:49:29

A hamaszt Arafat kiutesere hoztak letre a cionistak (tul kozel volt a beke)
Aztan Arafat hirtelen agyverzest kapott

www.aljazeera.com/investigations/killing-arafat/killing-arafat-full-story-2013116125955541864.html

Hamas is a Creation of Mossad...
Meanwhile, Arafat's Fatah Movement for National Liberation as well as the Palestinian Left were subjected to the most brutal form of repression and intimidation
globalresearch.ca/articles/ZER403A.html

US Congressman Ron Paul - Israel created Hamas to destabilize Arafat who was very powerful at the time
www.youtube.com/watch?v=27esxkQtfTc

@m-athos: ez ugy mukodik mint a kurucinfo (amit szinten amerikabol hoznak letre:
a cel: radikalizalni, aztan- divide et impera

A rules of radicals szerzoje Lucifernek dedikalja muvet ("aki-szerinte- legalabb sajat kiralysagat magahoz ragadta")
www.youtube.com/watch?v=gUPg4rqiAq4

Obama ezen a muvon nott fel:
www.youtube.com/watch?v=BrAQpNgZm5k

2014.08.17. 11:55:53

ez nem semmi:
filtívjézus, álszűzmária, tradik és az al-dzsazíra egy csapatban, mind-mind a zsidók ellen!

csaba carmarthen 2014.08.17. 12:06:54

@Izrael misztériuma: a zsidok ellen itt csak te vagy aki folyamatosan a gyulolet magvait hinted...

andronikos · http://andronikosz.blogspot.hu/ 2014.08.17. 12:18:59

@Izrael misztériuma:
"mikor lesz békepárti tömegtüntetés gázában???"

Majd ha lesz Gáza. Most egy mamut-méretű koncentrációs tábor van a helyén. Ezért tüntetnek helyettük Tel Avivban, mert ők megtehetik:
972mag.com/10000-protest-in-tel-aviv-for-a-just-peace-end-to-occupation/95569/

2014.08.17. 12:19:09

@csaba carmarthen:
felettébb érdekes, az antiszemiták mind ezt mondják, miközben kényszeresen tagadják, hogy antiszemiták lennének...

2014.08.17. 12:20:44

@m-athos:
akkor szóljál oda végre a hamasz barátaidnak, hogy ne lőjenek, mert rajtuk a sor!

andronikos · http://andronikosz.blogspot.hu/ 2014.08.17. 12:23:44

@Izrael misztériuma:
Már szóltam. De nem a barátaim.
Most rajtad a sor. Te kinek szólsz?

2014.08.17. 12:28:49

@m-athos:
én úgy látom, hogy a te aggodalmad a gázai nép iránt egyoldalú, kizárólag arra jó, hogy egy jóízűt lehessen megint zsidózni!

milyen képet akar kialakítani magáról és az izraeli–palesztin konfliktusról a Hamász?

E kép szerint a Hamász csak reagál az izraeli támadásokra, sosem kezdeményezi a konfliktust. Izrael csak és kizárólag civil palesztinokat gyilkol meg, kegyetlensége a zsidókat ért holokauszthoz hasonlítható. Rakétákat nem lőnek Gázából Izraelre, és harcoló alakulatai sincsenek a Hamásznak, csak kétségbeesésükben fegyvert fogó civiljei, akik házi gyártmányú bombákkal felelnek az „agresszióra”.
Elnézve az Erős szikla hadművelet fogadtatását a világsajtóban, ez a propaganda remekül működik.

Terrorista kiskáté: a Hamász propaganda-gépezetének kulisszatitkai
www.atv.hu/kulfold/20140809-terrorista-kiskate-a-hamasz-propaganda-gepezetenek-kulisszatitkai

szerintem az egész vérontásért a hamasz és vezetői felelősek, akik túszul ejtették a saját népüket...

andronikos · http://andronikosz.blogspot.hu/ 2014.08.17. 12:38:32

@Izrael misztériuma: "én úgy látom, hogy a te aggodalmad a gázai nép iránt egyoldalú, kizárólag arra jó, hogy egy jóízűt lehessen megint zsidózni!"

Akkor nagyon rosszul látod. Mikor zsidóztam én életemben egyáltalán?

Szerinted akkor az izraeli anti-cionista zsidók is "zsidóznak", amikor saját kormányukat kritizálják?

kaleidoscope · http://kaleidoscope.blog.hu 2014.08.17. 14:34:32

Háború van. Irakban ölik a keresztényeket. A gyilkosok megfékezése csak nemzetközi összefogással lehetséges. Ennek vezető ereje az USA, meghatározó tényezői a nagy NATO szövetségesek. Amit ők döntenek, az minden NATO tag számára parancs. Aki a parancs ellen agitál, azzal szembeszegül, az dezertőr és hazaáruló. Van kockázata a kurdok felfegyverzésének? Van. Jelenleg ez a NATO elfogadott stratégiája? Ez. Akkor ez parancs!

csaba carmarthen 2014.08.17. 15:16:10

a Bildenbergek altal iranyitott nyugati titkosszolgalatok altal kikepzett csapatok olik irakban a keresztenyeket...

ISIS: Creation Of The CIA
www.youtube.com/watch?v=W1zGJApfbDc

US CIA Trained ISIS At Secret Jordan Base! Financed by ISIS money group in the US
www.youtube.com/watch?v=Y43ykXopoW4

....................................

Ti, a végső idők emberei sok támadásnak vagytok kitéve. Ezek még növekedni fognak oly módon, hogy segítségem nélkül csaknem reményvesztettek lennétek. Ez okból egy tanítást akarok adni nektek, hogy hogyan tudjátok mindezeket a támadásokat az Én kegyelmemmel könnyen elhárítani. Halljátok: Aki ellenségeiért imádkozik, az elveszi a lehetőséget tőlük, hogy ártsanak neki. De lélekben és igazságban kell értük imádkoznotok, nem csak a szavakat kimondva! Csak az ilyen imának van hatalma legyőzni a sötétséget.

Így imádkozzatok:

Mennyei Atya, küldd le szeretett Fiaddal, Jézus Krisztussal, a mi Megváltónkkal és Boldogítónkkal szent atyai szeretetedet a sötétség minden terjesztőjére, hogy általa megtérjenek vagy saját területükön maradjanak! Atyánk, küldd le atyai szeretetedet, hogy mindazt, aki üldözni akar minket, vagy elárulni, vagy más rosszat forral ellenünk, jelenléted megakadályozza terve véghezvitelében! Küldd le szent szereteted tüzét minden hazugra, rágalmazóra, képmutatóra, hogy helyesen ismerjük fel őket és meg tudjuk védeni magunkat velük szemben! Atyánk, áraszd ki szeretetedet minden bűnözőre, az erőszak, a gyilkosság, a vak hatalomvágy eszközeire, hogy ne tudjanak nekünk és az emberiségnek ártani! Atyánk, bocsásd le szent szereteted erejét, mint villámot a földre, ha gyilkosok vonulnak majd át a világon és rosszat akarnak tenni minden népnek! Atyánk, légy akkor velünk, légy a mi védelmezőnk, a mi vezetőnk. Légy a mi oltalmunk, erőnk és erősségünk! Atyánk, áraszd szent atyai szeretetedet minden népre! Töltsd el őket szent tüzeddel, hogy felismerjék ez idő veszedelmét, melyet az ősi kígyó ravaszsága okozott! Atyánk, légy mindenütt az igaz parancsoló! Parancsolj a sötétségnek, hogy távozzék és kerülje az embereket! Atyánk, Te legjobb Atya, tedd, amit atyai szereteted jónak, igaznak és üdvösnek talál! Amen.

elizeus.kozosseg.com/fellowshiptemplate/education/1/1277/

2014.08.17. 16:58:06

@kaleidoscope:
érdekes új fejlemény:

www.israelhayom.com/site/newsletter_article.php?id=19459 first Christian Arab pre-military class graduates

2014.08.18. 16:37:06

Miért támogatja Európa a Hamász terrorját?
zsido.com/cikkek/Miert_tamogatja_Europa_a_Hamasz_terrorjat/10/4197

az USA 400 millió USD, míg az EU 1 milliárd EURo támogatást küld a palesztinoknak, melynek felhasználását senki sem ellenőrzi, egy része a magánvagyonokat gyarapítja, a másik része fegyverekre és a terroristákra megy el, a maradék a plebsé...

kaleidoscope · http://kaleidoscope.blog.hu 2014.08.18. 22:45:56

@m-athos: az MNO ma odáig ment, hogy a szélsőséges iszlamisták által besorolt gyermekkatonák miatt is a nyugatot hibáztatja. Nem érzed ezt abszurdnak?
Ld rövid reakciómat:
kaleidoscope.blog.hu/2014/08/18/mno_agitprop_a_gyermekkatonasagrol

vigyüktúlzásbaadolgokat 2014.08.19. 02:26:38

@m-athos: "Majd ha lesz Gáza. Most egy mamut-méretű koncentrációs tábor van a helyén."

Nem hinném, hogy a brit Palesztina idején, többségében vidéken, földműveléssel foglalkozó palesztinai arab lakosság hadakozott volna kézzel-lábbal az osztozkodás ellen. Még véletlenül jól jártak volna egy igazságosabb rendezéssel.
"az ENSZ 1947-es közgyűlésére kidolgozott és beterjesztett Palesztin rendezési terv ... alapján egy arab és egy izraeli állam jött volna létre, míg Jeruzsálem a konfliktusok elkerülése végett ENSZ igazgatás alá került volna. Bár a közgyűlés 33 igen, 13 nem és 10 tartózkodás mellett elfogadta (köztük a későbbi miniszterelnök Dávid Ben-Gúrión is Izrael nevében), azóta sem valósult meg, mivel a nemmel szavazó Arab Liga államai az eredmény ellenére sem voltak hajlandóak elfogadni a döntést."
hu.wikipedia.org/wiki/Izrael#Izrael_.C3.A1llam
Persze, Ben Gúrionnak se lett volna kötelező ezután egyoldalúan kikiáltani a köztársaságot, de ez már mi lett volna ha ...

Dr. szpahi 2014.08.19. 08:36:38

@m-athos:

Úgy látom, ez a "zsidózás" most már itt is szitokszó lett a blogon. Néhány kommentelő társunk szerint mindenikünk "zsidózik", aki gázai övezetről mer beszélni. Engem is ezzel vádoltak, mert szóvá mertem tenni, hogy a sok "orbánozás" helyett azok, akik az 50 évvel ezelőtti holokauszt eseményeivel, és a magyar társadalom második világháborús bűnösségével kapcsolatban heteken át képesek voltak vinni a témát itt a blogon, a mostani szőrnyű világpolitikai eseményeket nem veszik figyelembe, és Izrael állam tömeggyilkos politikáját védelmezik. Csak halkan szeretmbém megjegyezni, hogy Gázában sokkal több keresztény van, mint Izrael államban, és aki az izraeli "vallásszabadságról" beszél, az egyszerűen nem veszi figyelembe a realitást. Pl. hogy a keresztény kegyhelyeket, templomokat ürülékkel kenik be, a keresztény hitre tért zsidókat pedig fenyegetik stb.

Szóval, mi "zsidózunk", ahelyett hogy "orbánoznánk". Milyen szemenszedett pofátlanság :-)

manlakos 2014.08.19. 09:01:24

@kaleidoscope: "Ld rövid reakciómat:kaleidoscope.blog.hu/2014/08/18/mno_agitprop_a_gyermekkatonasagrol"
Ez most, "tagtoborzás", vagy csak a reklám helye?:)

2014.08.19. 09:46:27

@Dr. szpahi:
honnét szerzed információidat a keresztények helyzetét illetőlegesen, nevezd meg forrásaidat!

kaleidoscope · http://kaleidoscope.blog.hu 2014.08.19. 11:04:08

@manlakos: Többször felmerült már ez a kérdés, hogy miért "reklámozom" a Kaleidoscope blog írásait, ezért többször jeleztem már, hogy a magam részéről nem tartom szerencsésnek, ha egy komment túl hosszú, ezért itt csak meghivatkozom azokat a posztokat, amikben ott részletesebben kifejtem az álláspontomat, és így mindenki el tudja dönteni, hogy meg akarja nézni, vagy sem.

2014.08.19. 11:07:37

@Dr. szpahi:
"Csak halkan szeretmbém megjegyezni, hogy Gázában sokkal több keresztény van, mint Izrael államban, és aki az izraeli "vallásszabadságról" beszél, az egyszerűen nem veszi figyelembe a realitást."

Gaza Strip Religions:
Muslim 98.0 - 99.0% (predominantly Sunni), Christian <1.0%, other, unaffiliated, unspecified <1.0%
Israel Religions:
Jewish 75.1%, Muslim 17.4%, Christian 2%, Druze 1.6%, other 3.9% (2012 est.)
www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/is.html

megjegyezném, hogy a mohamedán vallású palesztinok űzték el szülőföldjükről a keresztény arabokat, és a térségben egyedül Izrael államban nőtt a keresztények létszáma...

2014.08.19. 11:11:38

@Izrael misztériuma:
west Bank Religions:

Muslim 80.0 - 85.0% (predominantly Sunni), Jewish 12.0 - 14.0%, Christian 1.0 - 2.5% (mainly Greek Orthodox), other, unaffiliated, unspecified <1.0%

note: the proportion of Christians continues to fall mainly as a result of the growth of the Muslim population but also because of the migration and a declining birth rate of the Christian population (2012 est.)

2014.08.19. 12:05:19

@Dr. szpahi:
ajánlom:

www.israelhayom.com/site/newsletter_article.php?id=19459 first Christian Arab pre-military class graduates

vigyüktúlzásbaadolgokat 2014.08.19. 15:54:28

@Dr. szpahi: "azok, akik az 50 évvel ezelőtti holokauszt eseményeivel, és a magyar társadalom második világháborús bűnösségével kapcsolatban heteken át képesek voltak vinni a témát itt a blogon,"

Szerintem hatása van annak, hogy, a holokauszt 70. évfordulója alkalmából, heteken át lélekben végigkövettük az áldozatok útját (mégha egy csúnya szobor is közrejátszott ebben). Karácsony Sándor ezt írta erről, hogy Jézus keresztáldozata lehetővé teszi, hogy fizikailag nem feltétlenül kell átélnünk ugyanazt, mégis lelkileg hihetetlen hatása van a felajánlásnak: "Főzzenek belőlem szappant a zsidók!".

"a mostani szőrnyű világpolitikai eseményeket nem veszik figyelembe,"
Ja, azért csoportosul mindenki itt a rossz híreknél ..., mert "nem érdekli" ...

"és Izrael állam tömeggyilkos politikáját védelmezik."
És akkor az a keresztényi megoldás, amit te csinálsz, ugye? Gyűlölködsz kommentelő társaidra, ahelyett, hogy megpróbálnád értelmesen, érvekkel alátámasztani a véleményedet.

"Néhány kommentelő társunk szerint mindenikünk "zsidózik", aki gázai övezetről mer beszélni."
Szerintem se volt jó ötlet a zsidózás-kártyát előhúzni, de úgy csináltok, mintha minden meg lenne oldva, ha Izrael megszűnne ...

2014.08.20. 08:58:52

@vigyüktúlzásbaadolgokat:
Nemzetközi kampány indult a vallásuk miatt meghurcolt iraki keresztényekért, melynek jelképe az arab N betű. A karakter egyre több profilképet helyettesít a Facebookon és a Twitteren, a felhasználók így fejezik ki szolidaritásukat a terroristák által üldözött vallási csoportok mellett.

IRAK: 1.5 MILLIÓ KERESZTÉNYBŐL 200 EZER MARADT
www.szombat.org/politika/irak-1-5-millio-keresztenybol-200-ezer-maradt#comment-6203

2014.08.20. 09:13:31

@vigyüktúlzásbaadolgokat:
„A keresztény nyugat sosem üldözte úgy az iszlámot, ahogy most a szélsőséges iszlám mozgalmak üldözik a keresztényeket."
(szilvaygergely)

És akkor most mi legyen?
A baj mindig ott kezdődik, ha mi vagyunk a jók, de legalábbis a jobbak, szemben a gonoszokkal. Akkor a gonoszok feletti győzelem nemcsak morálisan igazolható, hanem egyenesen kötelesség. A tét a világ jobbá tétele – s a világ attól lesz jobb, ha mi, a jók uralkodunk benne. Ezért, pont ezért borzasztó az olyan mi-tudat, amely az ők-kel szemben határozza meg magát, és így szabja meg a szolidaritás irányát is. Nem a szenvedő emberrel vagyunk úgy általában, nem a mindenkori üldözöttel; sokukról tudomást sem veszünk. De amikor úgy érezzük, hogy a mi fajtánk van veszélyben, cselekednünk kell.
Igen, van keresztényüldözés, lesz is. Sajnos. De az iraki áldozatok nem a keresztények. Legalábbis – szerintem – nem ez a tanulság. A tanulság még ennél is mélyebb és fájóbb. A tanulság az, hogy nincsenek kiválasztottak. A szónak abban az értelmében, hogy bármely csoport különb lenne a másikánál, egyébként Bibliában sincsenek. És nincsen olyan vallási vagy ideológiai konstrukció, (beleértve a békés buddhizmust) amelynek feltétlen híveként ne lennénk képesek adott esetben a gyilkos gyűlöletre.
Volna néhány egyszerű javaslatom. Az egyik: akik erőszakot szenvednek, azokkal vállaljunk szolidaritást, függetlenül attól, hogy zsidók, palesztinok, síiták vagy keresztények stb. A másik, hogy próbáljunk már leszállni a magas lóról, s a csoportunk tagjaiként egyenértékűnek tekinteni (és így is kezelni) a másik csoport tagjait, még akkor is, ha a saját csoportunk ezért morog ránk. (Morogni fog, probatum est.) A harmadik főleg azoknak szól, akik önmagukra mint keresztényekre tekintenek. Gondoljátok meg: a názáreti rabbi, az Isten Fia nem arra tanít-e saját példájával, hogy nincsenek ők és mi, csak mi vagyunk? Jézusban az Isten, az „egészen más” lesz emberré, vagyis olyanná, aki egy közülünk. Jézus személyében a Jó állt be a gonoszok közé, és velük azonosulva megkeresztelkedik (ami a bűnbánat gesztusa). Aztán rablógyilkosoknak járó kivégzést szenved, ártatlanul, könyörögve a hóhéraiért. És a lábainál a kor radikális nacionalistája (a zélóta Simon) és az ősök hagyományát gyalázó, gyűlölt kollaboráns (Lévi Máté, a vámszedő) egymás testvérei lesznek.
Mert ő nem azért jött, hogy legyőzze a gonoszokat. Hanem, hogy meghaljon értük.
A gonoszokért, érted.

Jók és gonoszok: kiket ölnek Irakban?
hvg.hu/velemeny.publicisztika/20140819_Jok_es_gonoszok_kiket_olnek_Irakban

2014.08.20. 09:18:54

@vigyüktúlzásbaadolgokat:
Komoly ferdítés az Afrikában, valamint Közel-Keleten zajló eseményeket egyfajta globális keresztény-ellenes háború egyik frontjaként kezelni.

Megszülető keresztény umma
kereszteny.mandiner.hu/cikk/20140813_sayfo_omar_megszuleto_kereszteny_umma

Dr. szpahi 2014.08.20. 21:32:12

@Izrael misztériuma:
"Israel Religions:
Jewish 75.1%, Muslim 17.4%, Christian 2%, Druze 1.6%, other 3.9% (2012 est.)"

vs.

"About 80 percent of the Christians in Israel are Arab and ethnically linked to Palestinian Muslims rather than to Israeli Jews, and many live in areas under the control of the Palestinian Authority. "

www.breitbart.com/Big-Peace/2014/07/09/Are-Christians-Forgotten-in-the-Israeli-Palestinian-Conflict

Dr. szpahi 2014.08.20. 21:37:02

@vigyüktúlzásbaadolgokat:

Senki sem akarja, hogy Izrael megszünjön, legfennebb az ortodox zsidók :-)

Viszont a tömeggyilkosokat és a gyilkosságokat fotelből néző csőcseléket keresztényként én akkor sem tudom elfogadni, ha emiatt "antiszemita" leszek a drága - bezzeg sohasem gyűlölködő - kommentelő társaim számára :-(

Dr. szpahi 2014.08.20. 21:43:18

@Izrael misztériuma:

Persze, ugyanilyen szomorú az is, amit a muszlim fanatikusok a keresztényekkel művelnek Irakban (úgy hallottam, sok németországi, hollandiai állampolgár is együtt harcol ezekkel a véres kezű fanatikusokkal, ami még szörnyűbb ebben a borzalmas tragédiában).

2014.08.20. 22:11:38

@Dr. szpahi:
Izrael 2% keresztény polgárainak 80%-a palesztin, tehát Izrael lakóinak 1.6%-a palesztin keresztény...

2014.08.20. 22:31:34

@Dr. szpahi:
Viszont a tömeggyilkosok véleményem azok a palesztin terrorista vezérek, akik mind a hét tűzszüneti megállapodást azonnal felrúgták, ők felelősek minden egyes kiontott ártatlan vérért!!!

ישראל פתחה את שערי הגיהינום–HAMASZ:”MOST NYÍLNAK KI A POKOL KAPUI”
Rakéták tucatjai Tel Aviv, Jeruzsálem, Asdod, Askelon felé

“Most nyílnak ki a pokol kapui” – közölte a Hamasz szóvivője, hozzátéve, hogy az utóbbi órákban 40 rakétát lőttek ki Izrael városai felé.
A terrorszervezet azt is közölte, hogy tisztába van a következményekkel, amelyeket a Gázai-övezetnek el kell majd viselnie.

izraeli-hirlevel.blogspot.hu/2014/08/raketak-tucatjai-tel-aviv-jeruzsalem.html

A katonai akció tartama alatt hét tűzszünetet jelentettek be, elsősorban azért, hogy a humanitárius segély akadálytalan övezetbe jutását biztosítsák. Izrael minden alkalommal elfogadta, ezeket a Hamasz vagy figyelembe sem vette, vagy maximum egy órán belül megszegte.

Tűzszünet, vagy amit akartok…
leharblog.wordpress.com/2014/08/04/tuzszunet-vagy-amit-akartok/

2014.08.21. 11:56:42

Legalább 180 rakétát lőttek Izraelre a Gázai övezetből kedd délután óta, amikor is a Hamasz ismét megszegte a tűzszünetet
Július 8-a óta több mint 3600 rakétát lőttek Izraelre Gázából.

mfa.gov.il/MFA/ForeignPolicy/Terrorism/Pages/Rise-in-rocket-fire-from-Gaza-3-Jul-2014.aspx

nekik szabad?

andronikos · http://andronikosz.blogspot.hu/ 2014.08.21. 12:28:35

@Izrael misztériuma: @Dr. szpahi:

A nemzetközi diaszpórát is beszámítva a palesztinok 10%-a keresztény, ez közel egymillió főt jelent.

Izrael és Palesztina területén a következőek az arányok:
- Gáza: a palesztinok kevesebb mint 1%-a
- West Bank: a palesztinok 8%-a keresztény
- szűkebb Izrael: palesztinok közel 10%-a keresztény.

1922-ben több mint 200 településen éltek keresztény palesztinok. Ők az összlakosság (beleértve a zsidó lakosságot is) több mint 9%-át tették ki 1922-ben, és 8%-át 1946-ban.

Az elvándorlás az elmúlt évtizedekben és napjainkban is a keresztény palesztin közösséget és a szintén keresztény örmény közösséget sújtja elsősorban.

2014.08.21. 13:44:08

@m-athos:
"West Bank: a palesztinok 8%-a keresztény"
Christian 1.0 - 2.5% (mainly Greek Orthodox)
(CIA)
a többi közel megegyezik az általam idézettekkel...

bónusz:
Keresztények Betlehemben
leharblog.wordpress.com/2012/12/25/keresztenyek-betlehemben/

2014.08.21. 13:58:18

Child: "Mommy, why do Palestinians want to kill me?"
Mother: "It's called Jihad. If you were born Jewish or Christian, they want you dead."
Child: "But mommy, what did I do wrong?"
(FB)

andronikos · http://andronikosz.blogspot.hu/ 2014.08.21. 14:00:58

@Izrael misztériuma:
Talán a CIA beleszámolta a helyi zsidó lakosságot is, beleértve a legújabb telepeket is.

Vagy ha mindkét adat a szokásos hibahatárral téved, csak ellenkező előjellel, akkor is kijön a különbség. Nem tudom melyik állhat fenn.

2014.08.21. 14:05:07

Miért nem szól a világ egy szót sem, amikor keresztényeket mészárolnak le a Közel-Keleten és Afrikában? Európában és az USA-ban tüntetnek a Hamasz terrorista szervezet által élő pajzsként használt palesztinok tragikus halála miatt.

Ronald S. Lauder: Ki áll a keresztények mellett?
www.mazsihisz.hu/2014/08/21/ronald-s.-lauder--ki-all-a-keresztenyek-mellett--7292.html

csaba carmarthen 2014.08.22. 20:56:59

A keresztényeket a nyugati titkosszolgálatok által kiképzett terroristák veszélyeztetik, és a nyugati vezetők az ő felhasználásukkal (is) akarják "stabilizálni a föld lakosságát" (félmilliárd alatt),

ezért akarják saját népeiket is ellenük (és Oroszország ellen) háborúba vinni,

ezért kezdtek hirtelen, a kereszténység-ellenes törvényeket bevezetők -és támogató média-, "aggódni" a keresztényekért...

www.youtube.com/watch?v=xGEbLJfDnSY

www.youtube.com/watch?v=DnLdgAfX9tw

www.youtube.com/watch?v=xLT4rw4KS7Y

www.youtube.com/watch?v=CN3R054Eurg

2014.08.24. 16:52:45

@csaba carmarthen:
Elkezdtem a rózsafüzért imádkozni. Úgy, ahogyan anyám és nagyanyám is tették volna. Két Miatyánk között tíz Üdvözlégy Máriát mondtam. Hosszú időbe, majdnem egy órába telt, mire az ujjaimon leszámoltam a száz Üdvözlégyet. Ez segített, hogy összpontosítsam az elmémet.
Clare-rel együtt fennhangon imádkoztunk. Felemelő volt együtt kimondani gyengeségeinket és reményeinket, mintha Istennel beszélgetnénk, s nem csendben, egyedül...

Fölhívta a pápa a kivégzett újságíró családját
index.hu/index2/#bloghu/apologetika/2014/08/24/folhivta_a_papa_a_kivegzett_ujsagiro_csaladjat

csaba carmarthen 2014.08.24. 17:06:04

U S Caught Training ISIS Terrorist At Secret Jordan Base
www.youtube.com/watch?v=GTbEYG-2g4o

"stabilizálni a Föld népességét"
CNN Founder Ted Turner Supports Population Reduction ..

0.09
TT:.-"Not by 90%"
Reporter: "80?", Prince Philip said 80..."
TT: "I think to 2 biilion is about right"
www.youtube.com/watch?v=DMgamzziQMM

Halál Panel
www.youtube.com/watch?v=ZsZjoxNPAL8

www.youtube.com/watch?v=nbjwkTov_Gg&list=PL43702C1D55CEEFBA&index=1

.........................................
A háborúk, amelyekről Beszélek, hamarosan megkezdődnek, és a terv az lesz, hogy eltöröljék a népességet a föld színéről. Lehet, hogy azt gondoljátok, hogy ezek a háborúk két nemzet között zajlanak, de hiba lenne ezt gondolnotok. A fegyverek egyetlen egy forrásból fognak származni.

Szegény Gyermekeim, Isten gyermekei, mennyire keveset tudtok azokról a szörnyű cselekményekről, melyeket jelenleg a Szabadkőműves szekták terveznek, a legmagasabb szinteken, Isten gyermekei ellen. Gonoszságukat lehetetlenség lenne elképzelnetek, de ismerjétek fel ezeket a jeleket. Amikor bankjaitok elveszik szabadságotokat, otthonotokat, és a lehetőséget, hogy táplálni tudjátok családotokat, ez csak egy része lesz az emberiség elleni tervüknek.....

nagyfigyelmeztetes.hu/2013/04/csak-az-elo-isten-pecsetjevel-rendelkezok-fognak-megmenekulni-a-lelkek-tomegirtasanak-eme-formajatol/

2014.08.24. 22:19:54

Amióta itt folyik ez a vita gondolkodom, hogy leírjam, vagy ne írjam le, amit gondolok, illetve,amit biztosan tudok. Biztosan tudok, mert Izraelben dolgoztam közel 10 évig, egy nemzetközi csoportban, egyetlen magyarként, a menekült táborok ellenőrzése volt többek között a feladatunk. Miután itt többen írták, hogy egyoldalú tájékoztatás folyik minden oldalról leírom a saját tapasztalataimat. Hátha....Tehát! A menekült táborokban pontosan olyan körülmények vannak, mint amiket a CNN megmutat, szinte naponta. A probléma az, hogy azt nem mutatják meg, hogy Izrael állam, kb. 1 km-re a táboroktól felépített a táborok lakóinak ingyenes átadással egy lakótelepet, kétszintes, összkomfortos, légkondicionált családi házakkal, azzal a céllal, hogy a táborok lakói költözzenek ki a koszból és a nyomorból. Nem költöznek, mert a Hamasz, amelyik a táborokat vezeti, megtiltotta nekik, és megfenyegette őket, hogy, aki elfogadja, azt megölik családostul. Mert ezzel szerintük elismerik Izrael államot De nem ez, az igazi ok. Az ENSZ menekültügyi bizottsága, a tábor lakóinak létszáma szerint adja a pénzt, élelemre gyógyszerre iskolára. Ebből a táborlakók egyetlen fillért nem kapnak meg.Tulajdonképen nincs is rá szükségük, mert egytől- egyig Izraelben dolgoznak, pontosan annyi fizetésért, mint a zsidók, azzal a különbséggel, hogy ők nem fizetnek adót. Izraelben azt, hogy ki mennyit keres, nem az dönti el, ki zsidó, és ki arab, egyedül az iskolai végzettség, és a gyakorlat, mint minden normális államban. Egy iskolázatlan zsidó fele annyit keres, mint egy iskolázott arab. Engem a kórházban egy arab orvos kezelt, pontosan olyan színvonalon, mintha zsidó lenne. A többi betegtől tudtam csak, hogy arab. Abból a pénzből, amit szociális célokra kapnak a táborvezetők veszik a fegyvereket és a robbanóanyagot, amivel a terrortámadásokat csinálják, nem csak Izraelben, hanem az egész világon! Tehát az ENSZ pénzéből! Érdekes statisztikákat is felfedeztünk. Mivel a pénz a táborlakók létszáma szerint jár, kiderült, hogy 1948-óta, amióta ezeket a táborokat létrehozták, egyetlen lakó sem halt meg, - legalább is a jelentések alapján- és olyan a szaporulat, hogy ott a nők évente kétszer szülnek! Mert csak így jön ki az a létszám, amit mint valós adatot jelentenek a nemzetközi szervezeteknek. Egyébként Izraelben pozitív diszkrimináció van az arabok felé. Pl. törvény van, hogy az egyetemek tanulóinak legalább 20%-a kell arab legyen.Ha nem jelentkezik annyi, nem lehet zsidót felvenni a helyére. Miért is? Azért, mert ott fizetősek az egyetemek, és ott is emberek élnek. Ki akarták zárni a lehetőségét, hogy a rektorok esetleg azt jelentsék, hogy nem volt elég arab, be kellett a helyeket tölteni. Nem tehetik, így, ha nem is örülnek neki -, mert azért ott sem mindenki angyal - akkor az egyetemnek nincs pénze. Ez ilyen egyszerű! Ott is vannak előítéletes emberek, mint mindenütt a világon, de az állam a törvényeivel kizárja, hogy érvényesíthessék az előítéleteiket. Magánüggyé teszi, és ez a demokráciában az egyetlen helyes megoldás.Csak ennyit akartam mondani. Lehet gondolkozni, ki az agresszor, és ki a demokrata!
(FB)

2014.08.25. 15:08:18

State of Israel
Ministry of Defense
Coordination of Government Activities in the Territories
Weekend Report: Civilian Assistance to Gaza
Operation “Protective Edge”

mfa.gov.il/MFA/ForeignPolicy/Peace/Humanitarian/Documents/ProtectiveEdgeAid.pdf

2014.08.25. 19:45:32

A palesztinok legveszélyesebb ellenfele nem Izrael, hanem a Hamasz, az iszlám dzsihád, mely a nem szűnő agresszióval sok olyan izraelit is elfordított a békülékenyebb politikától, akik korábban annak elkötelezettjei voltak.

Nem mindig a gyengébbnek van igaza
nol.hu/velemeny/nem-mindig-a-gyengebbnek-van-igaza-1482053

andronikos · http://andronikosz.blogspot.hu/ 2014.08.25. 23:57:01

"Több száz zsidó – holokauszt túlélők és leszármazottaik – a New York Times hasábjain szólítottak fel bojkottra Izrael ellen, és azzal vádolják az országot, hogy folyamatosan öli a palesztínokat.

A felháborodás válasz volt Elie Wieselnek a világsajtót bejáró szavaira, az amerikai zsidó író a Hamászt a nácikhoz hasonlította és azzal vádolta a csoportot, hogy gyerekeket áldoz fel – írja a haaretz.com. A nyílt levélben a holokauszt túlélők elítélik Izraelt és bojkottra szólítanak fel az ország ellen. A levelet az aláíró 327 zsidó holokauszt túlélő és a leszármazottaik mellett az Anticionista Nemzetközi Zsidó Hálózat is támogatta.

A levélben az áll, hogy “undorítónak és felháborítónak tartják, ahogy Elie Wiesel meggyalázza a történelmet, hogy igazolja az izraeli akciókat a Gázai övezetben. Igazolja azt, amit nem lehet igazolni: Izrael totális erőfeszítéseit, hogy lerombolja Gázát, több mint kétezer ember, köztük több száz gyerek halálát okozva. Semmi sem igazolhatja az ENSZ menedékhelyek, iskolák, kórházak, és egyetemek bombázását.”

hu.euronews.com/2014/08/25/holokauszt-tulelok-vadoljak-meszarlassal-izraelt-gaza-miatt/

csaba carmarthen 2014.08.26. 00:42:03

"Drága gyermekek! Imádkozzatok szándékaimra, mert a sátán szeretné megsemmisíteni itteni tervemet és ellopni békéteket. Ezért gyermekeim imádkozzatok, imádkozzatok, imádkozzatok, hogy Isten mindnyájatok által munkálkodhasson. Szívetek legyen nyitva Isten akaratára. Szeretlek benneteket és megáldalak titeket édesanyai áldásommal. Köszönöm, hogy válaszoltatok hívásomra."

Medjugorje, 2014. augusztus 25

www.medjugorjeportal.hu/Home/2014augusztus25

...........................................................

sandboxtactics.com/wp-content/uploads/2014/02/islamic-terrorist-training-camps-us.jpg

"stabilizálni a Föld népességét"
CNN Founder Ted Turner Supports Population Reduction ..

0.09
TT:.-"Not by 90%"
Reporter: "80?", Prince Philip said 80..."
TT: "I think to 2 biilion is about right"
www.youtube.com/watch?v=DMgamzziQMM

Halál Panel
www.youtube.com/watch?v=ZsZjoxNPAL8

www.youtube.com/watch?v=nbjwkTov_Gg&list=PL43702C1D55CEEFBA&index=1

.........................................
A háborúk, amelyekről Beszélek, hamarosan megkezdődnek, és a terv az lesz, hogy eltöröljék a népességet a föld színéről. Lehet, hogy azt gondoljátok, hogy ezek a háborúk két nemzet között zajlanak, de hiba lenne ezt gondolnotok. A fegyverek egyetlen egy forrásból fognak származni.

Szegény Gyermekeim, Isten gyermekei, mennyire keveset tudtok azokról a szörnyű cselekményekről, melyeket jelenleg a Szabadkőműves szekták terveznek, a legmagasabb szinteken, Isten gyermekei ellen. Gonoszságukat lehetetlenség lenne elképzelnetek, de ismerjétek fel ezeket a jeleket. Amikor bankjaitok elveszik szabadságotokat, otthonotokat, és a lehetőséget, hogy táplálni tudjátok családotokat, ez csak egy része lesz az emberiség elleni tervüknek.....

nagyfigyelmeztetes.hu/2013/04/csak-az-elo-isten-pecsetjevel-rendelkezok-fognak-megmenekulni-a-lelkek-tomegirtasanak-eme-formajatol/

2014.08.26. 07:51:22

De a Hamasz nem akar boldog gyerekeket látni és láttatni. Az ő világukban csak a halott – vagy a harci ruhába öltöztetett, halálra készülő – gyerekek érnek valamit. A nyugati média pedig mindebben lelkes partner.
És nem veszi észre, milyen borzalmas játékot játszanak.

MÉG EGYSZER A HALOTT GYEREKEKRŐL
www.szombat.org/politika/meg-egyszer-a-halott-gyerekekrol

elibéd teszem a jót, a rosszat, az életet és halált, válaszd az életet!

2014.08.26. 07:55:14

@m-athos:
ezeket az amerikai zsidókat odaküldeném a gáza melletti kibucok valamelyikébe, amelyeket rendszeresen lődöznek a palesztin testvéreid, és van 3 másodpercük fedezékbe vonulni a becsapódásig, a fenti 4 éves kisfiú nem futott elég gyorsan az óvóhelyre...

Te is kipróbálhatnád egyszer!

2014.08.26. 08:21:07

We're all James Foley
The images that will sear into our memories following this war would not be of the dozens we lost, our the wreckage in Gaza, but of the tunnels, the executions of 'collaborators' by Hamas and the journalist who was slaughtered.

www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4563561,00.html

és Te melyik oldalon állsz?

2014.08.28. 12:46:19

“A dzsihádisták célja - az al-Kaidától a Hamászig, Hezbollah-ig, Boko Haramig stb. - az egész világ leigázása”

Az Iszlám Állam, Izrael, és a világ közönye
zsido.com/cikkek/Az_Iszlam_Allam-_Izrael-_es_a_vilag_kozonye/10/4204

2014.08.28. 17:48:29

Filipino peacekeepers abducted by al-Qaeda linked rebels
Over 40 Filipino forces reportedly taken captive by Islamist Syrian rebels battling with regime forces on Golan over border crossing.

www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4565290,00.html

ezek a békefenntartók még önmagukat sem képesek megvédeni...

csaba carmarthen 2014.08.30. 09:35:11

sandboxtactics.com/wp-content/uploads/2014/02/islamic-terrorist-training-camps-us.jpg

... a terv az lesz, hogy eltöröljék a népességet a föld színéről.

www.youtube.com/watch?v=nbjwkTov_Gg

Lehet, hogy azt gondoljátok, hogy ezek a háborúk két nemzet között zajlanak, de hiba lenne ezt gondolnotok. A fegyverek egyetlen egy forrásból fognak származni.

Szegény Gyermekeim, Isten gyermekei, mennyire keveset tudtok azokról a szörnyű cselekményekről, melyeket jelenleg a Szabadkőműves szekták terveznek, a legmagasabb szinteken, Isten gyermekei ellen. Gonoszságukat lehetetlenség lenne elképzelnetek, de ismerjétek fel ezeket a jeleket. Amikor bankjaitok elveszik szabadságotokat, otthonotokat, és a lehetőséget, hogy táplálni tudjátok családotokat, ez csak egy része lesz az emberiség elleni tervüknek.....

nagyfigyelmeztetes.hu/2013/04/csak-az-elo-isten-pecsetjevel-rendelkezok-fognak-megmenekulni-a-lelkek-tomegirtasanak-eme-formajatol/

2014.08.30. 09:46:13

Apokalipszis. Vagy a varsói gettó romjai. Ekképp láthatja a jámbor tévénéző a gázai harcok helyszínét a CNN, a BBC és társai közvetítése nyomán. Romhalmaz, ameddig a szem ellát. A pusztulás tengerében szerencsétlen palesztinok tallóznak földig rombolt házuk helyén, maradék használható holmik után kutatva. És jajgató, kétségbeesetten zokogó, vonagló palesztin asszonyok. Ölükben halott gyerekek, néha felnőtt férfiak, rongyokba burkolva. A betlehemi gyerekgyilkosság, valamint Jézus siratásának tévéhíradós változata. Jöjj és lásd, íme a bizonyság: a zsidók élő adásban követik el az ősbűnt, amivel kétezer éve vádolják őket. Operatőr: CNN; rendező: Hamasz.

A "zsidók ősbűne" élő adásban
nepszava.hu/cikk/1031564-a-zsidok-osbune-elo-adasban/

csaba carmarthen 2014.08.30. 10:02:52

www.youtube.com/watch?v=4PIfED-et5Y

... a terv az lesz, hogy eltöröljék a népességet a föld színéről.

nagyfigyelmeztetes.hu/2013/04/csak-az-elo-isten-pecsetjevel-rendelkezok-fognak-megmenekulni-a-lelkek-tomegirtasanak-eme-formajatol/

Lehet, hogy azt gondoljátok, hogy ezek a háborúk két nemzet között zajlanak, de hiba lenne ezt gondolnotok. A fegyverek egyetlen egy forrásból fognak származni.

Szegény Gyermekeim, Isten gyermekei, mennyire keveset tudtok azokról a szörnyű cselekményekről, melyeket jelenleg a Szabadkőműves szekták terveznek, a legmagasabb szinteken, Isten gyermekei ellen.

- Qui a payé et fait ériger les Georgia Guidestones où sont inscrit les 10 commandements pour l'humanité future avec comme premier commandement : "Il faudra maintenir le nombre d'individu sur la planète en dessous de 500 000 000.".....

www.youtube.com/watch?v=zaudqlbYBxk

csaba carmarthen 2014.08.31. 10:17:40

Following the dictates of Hegelian dialectic, the Globalists have created two antagonizing forces, the “Liberal-Democratic” West, against Terrorism, or “political Islam”, to force us into the acceptance of their final alternative, a New World Order.

A hegeli dialektikat kovetve a globalistak ket egymassal ellentetes erot hoztak letre:
"A Libaralis demokrata" nyugatot
es
"a Terrorismust" avagy " a politikai iszlamot"
hogy rakenyszeritsek az emberiseget az altaluk felkinalt vegso alternativara
-az "uj vilagrend"-re...

tariganter.wordpress.com/2011/09/25/globalists-created-wahhabi-terrorism-to-destroy-islam-and-justify-a-global-state/

Dán 7.25
Azt tervezi, hogy megváltoztatja az időket és a törvényeket.

www.youtube.com/watch?v=U1-B5Sm-VZE&list=PLkt0VZQvmhDN5OB6Uw78Nzj2H8YCLLK3r

mek.oszk.hu/00100/00176/html/dan.htm

(2) Ima a Globális Uralkodókért

„Örök Atyám, a Te szeretett Fiad, Jézus Krisztus nevében kérlek, Védd meg gyermekeidet az üldöztetéstől, melyet a globális hatalmak terveznek az ártatlan nemzetek ellen.

Imádkozom azon lelkek bűneinek bocsánatáért, akik ezt az üldöztetést okozzák, hogy ők alázatos és töredelmes szívvel visszatérhessenek Hozzád.

Kérlek, adj a Te meggyötört gyermekeidnek erőt, hogy elviseljék az ilyen szenvedéseket, engesztelésül a világ bűneiért, Krisztus, a Mi Urunk által. Ámen.”

nagyfigyelmeztetes.hu/rozsafuzerek/uj-imahadjarat-jezustol/

2014.09.03. 11:28:32

Ya'alon: It's 'expensive' to fight terror, Gaza op cost $9b.
www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4566828,00.html

2014.09.06. 09:29:35

Across Middle East, Christian communities feel their survival is now at stake, threatened by militants of Islamic State group rampaging across Iraq and Syria, but also in Lebanon.

Christians arm as Mideast perils mount
www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4567904,00.html

Dr. szpahi 2014.09.06. 09:30:54

"Ebben az országban nem lehet senkivel beszélgetni, és ez nagyon nagy baj." (Kertész Imre)

Tanulságos végignézni az interjút, nem annyira Friderikus párbeszédképtelensége és tendenciózus, demagóg kérdései miatt, hanem a halálra készülő író - a napi média és politika mocskolódásaitól fényévnyi távolságra lévő - tiszta, értelmes válaszai miatt is:

mandiner.hu/cikk/20140905_kertesz_imre_hulyeseg_nem_atvenni_a_dijat

2014.09.06. 10:23:53

@Dr. szpahi:
az íróval nekem nincs is semmi bajom, azt csinál, amit akar, az ő szuverén döntése, hogy átveszi-e vagy sem a kitüntetés...
DE
"És valóban, a kitüntetéssel önmagában nem lenne az égvilágon semmi baj.
Vagyis nem, már a kitüntetéssel magával is baj van. Ezt a kitüntetést, a Magyar Szent István Rendet ugyanis, még az előtt, hogy Orbán Viktor 2011-ben újraalapította, és azelőtt, hogy 1946-ban a koalíciós idők demokratikusan megválasztott Országgyűlése eltörölte volna, ellenben az után, hogy Horthy Miklós 1938-ban (Szent István Rend néven, tehát a „magyar” jelző nélkül) ugyancsak újraalapította, 1938 és 1946 közt tehát összesen öt ember kapta meg. Teleky Pál miniszterelnök és Serédi Jusztinián hercegprímás mellett Hermann Göring birodalmi marsall, valamint Ciano olasz és Ribbentrop német külügyminiszterek. És nyilván el lehet nyáladzani azon, hogy ja, a Kossuth-díjat is hány (komcsi) gazember kapta meg, mégse veri magát senki azon, hogy miért fogadja el ma bárki. De azt a díjat, amelynek öt kitüntetettjéből négy kipróbált, nyíltan vállalt, száztizenöt százalékos antiszemita volt (az ötödikért, a hercegprímásért sem tesszük tűzbe a kezünket), ebből kettő effektíve náci tömeggyilkos, egy meg „csak” egy fasiszta disznó, már újraalapítani sem lett volna szabad. Pont ezt a díjat odaítélni Kertésznek, akinek irodalmi művei középpontjában épp az antiszemitizmus és a holokauszt áll (a szerző érezhetően helytelenítette ezeket) – hogy bunkó ízléstelenség, az távolról sem fedi a lényeget, közelebb járunk az igazsághoz, ha a díj kiválasztását és személyre szabását önmagában is provokációnak nevezzük. Lesz egy olyan lap a világ összes lapja közül, amelyen Kertész neve együtt szerepel a fen­tiekkel – az ötlet kiagyalóinak cinizmusa valójában felfoghatatlan, csak abban bízhatunk, hogy ők sem értik és látják át ezt a mélységet.

S ezzel a provokációk sorának, melyeket Kertész Szent István Renddel történő kidekorálása jelent, távolról sem értünk a végére. Hisz tiszta haszon lesz az is, ha ezek után a „zsidók” egymás és Kertész erkölcsi integritásáról veszekszenek! Provokáció a kitüntetés azért is, mert a gesztus (és Kertész reakciója: lapzártánkig nem értesültünk arról, hogy kilátásba helyezte volna a kitüntetés visszautasítását) érthető megdöbbenést kelt Kertész tisztelőinek körében is. Vagy mondjuk inkább azt: a magyar populáció azon, csöppet sem szűk metszeteiben, akiknek a gálájuk kijön mindattól, amit az Orbán-rezsim ennek az országnak a múltjáról összehazudozik. A zsidó szó kimondása nélküli zsidózástól, ami lassan az Orbán-rezsim világmagyarázatának leglényegévé lesz; az emiatt is velünk élő, hétköznapi nácizmustól, annak feltűnő kormányzati tolerálásától, az agresszív nacionalista hazudozástól. A magyarországi népirtás áldozataival, túlélőivel és az áldozatok leszármazottaival való szolidaritás mindennapos megtagadásától.

De még csak nem is ez a legmerészebb provokáció és lejáratás. Hanem az, amit a magyar állammal szemben követnek el Orbánék. Hisz a legkevésbé sem Kertész állami kitüntetése a gáz. Hanem az, hogy ez a gesztus félreérthetetlenül Orbán és társai fent sorolt gaztetteinek az elbagatellizálását, tisztára mosását szolgálja, afféle saját maguknak kiállított menlevélnek lesz használva, ami legitimálja a Szabadság téri emlékművet, és mindazt, amit az Orbán-rezsimről ez az emlékmű magába sűrít. Lehet majd lengetni a papírt, rajta a magyar állam fejlécével: hogy’ lennénk már antiszemiták, amikor még a közismert magyargyalázó zsidót is a keblünkre öleljük! (Különösen, ha hitelt érdemlően tudjuk azt hazudni, hogy az illető „ugyanúgy” „elítélte” a nácikat, mint a komcsikat: erre a Kertész-életművet egyébként tökéletesen félremagyarázó, és a saját szellemi szutykába lerántó interpretációra tett kísérletet a Heti Válaszban Schmidt Mária.) Pedig nem Kertészt kéne nem kitüntetni – csak nem kellett volna az elmúlt négy évben a magyar történelemnek azt a korszakát, a Horthy-korszakot etalonként kijelölni, s a demokratikus magyar állam referenciapontjaként meghatározni, amelyben az akkori, nem demokratikus magyar állam előbb mondvacsinált, faji kritériumok alapján törvényi úton elkülönítette több százezer állampolgárát a többitől, majd aktívan közreműködött a meggyilkolásukban. (E korszak rehabilitációjának számos mozzanatát nem idézzük most fel ezredszer is – a Szent István Rend újraalapítása speciel egyik kis epizódja a folyamatnak.)

Provokáció és menlevél - Kertész Imre díjáról
magyarnarancs.hu/aszerk/provokacio-es-menlevel-91403

2014.09.06. 11:18:46

„Az embernek kell valami, akinek köszönetet mondhat az életért. Ha lenne Isten, istenhívő lennék. Nem értünk semmit sem az életből"
(Kertész Imre)

Kertész Imre : "Én ezzel íróilag végeztem"
nol.hu/kultura/kertesz-imre-en-ezzel-iroilag-vegeztem-1484567

Constantinvus Literator 2014.09.08. 18:31:43

@Izrael misztériuma:

Ez egy szép ateista imádság. Szerintem az Úr meghallgatta...

2014.09.08. 18:34:00

@Constantinvus Literator:
képzeld el, hogy nincs Isten és rögtön kinyilatkoztatja önmagát!

Constantinvus Literator 2014.09.08. 18:44:36

@Izrael misztériuma:

Igen. Ezért könnyebb a bűnösöknek és ateistáknak megtérni, mint annak, aki "a maga módján" hívőnek, és (a bűnösökhöz képest) "jó embernek" tartja magát...

Fejlődő szervezet 2014.09.08. 20:46:24

@Izrael misztériuma: Azért ami ott folyik, még néhány zsidó szervezet/politikus is elítéli. Szerintem súlyos probléma, hogy aki Izrael állam politikáját kritizálja, arra azonnal ráfogják a vádat: antiszemita. Jó lenne már ezen túllépni. Az idézett cikk pedig még erre rá is tesz egy lapáttal, olyan képzettársításokat emlegetve, ami azt hiszem, a szerzőn kívül nem sok mindenkinek jutott volna az eszébe.

2014.09.09. 22:16:44

a telesurtv betegesen antiszemita médium, míg a mondoweiss anticionista=antiszemita új fedőneve...

a holokauszt túlélőknek pedig azt ajánlom, hogy legalább egy napot töltsenek el a gázai övezet határán rakétatűzben (100 rakéta/nap) 3 mp menekülési idővel és ha utána mégis aláírnák a petíciót, akkor azt legyenek szívesek a hamasz vezéreknek címezni, én egyébként a magyar holokauszt-túlélő béke Nobel-díjas véleményét osztom e kérdésben (lásd fentebb!)...

csaba carmarthen 2014.09.09. 23:32:43

Rabbi Josef Antebi exposing Zionists, even after being tortured by them!

www.youtube.com/watch?v=DIT9sLz29iQ

Terminally Ill Jewish Whistleblower Aaron Russo Exposes The Zionist New World Order

www.youtube.com/watch?v=QyzW8tV-bz4

()Magyar felirattal...)
www.youtube.com/watch?v=nSm6Awh2Fms

Történelmi interjú Aaron Russo-val (3/7)

2014.09.10. 08:30:53

beteg lelkek, kizárólag az összeesküvés elméletek szerelmeseinek: cionbölcsi újratöltve...

csaba carmarthen 2014.09.10. 19:53:05

Aaron Russo, a neves zsidó származású rendező, több nagy sikert aratott filmmel vált Amerika-szerte ismertté.

...Közel egy órás interjú Aaron Russo, filmrendező és szenátorjelölttel....

www.youtube.com/watch?v=nSm6Awh2Fms

Russo nevéhez olyan nagysikerű produkciók fűzödnek, mint a Szerepcsere (főszerepben: Eddie Murphy)
vagy Bette Midler egész karrierje.
Russo nem sokkal az interjú után sajnos elhunyt.

(A politikába az 1990-es években kapcsolódott be, amikor olyan videókat készített, amelyekben bírálta a NAFTA, az Észak-Amerikai Szabadkereskedelmi Megállapodást, a kábítószer elleni kétszínű háborút, az országos személyazonossági igazolvány bevezetését, valamint Amerika egészségügyi rendszerét. Russo 1998-ban megpályázta Nevada állam kormányzói tisztségét és 26 %-kal a második helyen végzett. 2002-ben már független jelöltként indult libertariánus programmal. )

"Aaron Russo, filmrendező és szenátorjelölt, Nickolas Rockefeller barátja ...volt.

Azonban Russonak kifordult a gyomra azoktól az információktól amit Rockefeller bizalmasan megosztott vele, és inkább úgy döntött, felfedi ezekez a nyilvánosság előtt."
hu-hu.facebook.com/elegahazugsagaikbol/posts/275118425890544

"Elrendelte, hogy mindenkinek, kicsinek és nagynak, gazdagnak és szegénynek, szabadnak és rabszolgának jelöljék meg a jobb karját vagy a homlokát, és hogy senki ne adhasson-vehessen, ha nem viseli a vadállat jelét: nevét vagy nevének a számát. 18Ez a bölcsesség! Akinek van esze, számítsa ki a vadállat számát, hisz emberi szám: hatszázhatvanhat." Jel 13,16

www.youtube.com/watch?v=BWgUTrvRlA4

...Közületek azok, akik káromoltok Engem, azáltal, hogy kegyetlenül elutasítotok Engem, Irgalomért fogtok esedezni Hozzám, amikor bekövetkeznek ezek az események. Ha szenvedni kényszerültök, és arra, hogy felvegyétek a fenevad bélyegét, máskülönben meghaltok, akkor Hozzám fogtok kiáltani. Akkor tülekedni fogtok azért, hogy megtaláljátok az Élő Isten Pecsétjét, melyet Atyám által Adok a világnak ezekben az Üzenetekben – de akkorra már ez túl késő lesz. Csak azok lesznek védelem alatt, akik elfogadják a Pecsétet, otthonukban tartván vagy maguknál hordván azt. Csak az Élő Isten Pecsétjével rendelkezők fognak megmenekülni a lelkek tömegirtásának eme formájától....

nagyfigyelmeztetes.hu/2013/04/csak-az-elo-isten-pecsetjevel-rendelkezok-fognak-megmenekulni-a-lelkek-tomegirtasanak-eme-formajatol/

2014.09.11. 22:58:18

Egyiptom palesztin államot ajánlott Abbasznak a Szinájon
zsido.com/cikkek/Egyiptom_palesztin_allamot_ajanlott_Abbasznak_a_Szinajon/10/4234

nem kell nekik a sivatag, nekik Izrael kell és a zsidókat a tengerbe!

2014.09.12. 08:40:18

@Constantinvus Literator:
"Ez egy szép ateista imádság. Szerintem az Úr meghallgatta..."

Ha lenne Isten, istenhívő lennék.
Mit is jelent ez a mondat? Semmiképpen nem azt, hogy Kertész istentagadó, hanem azt, amit olyan kevesen értenek, hogy lehet úgy a világra tekinteni, hogy annak értelme van. A dolgoknak jelentése van. És ilyen összefüggésben az életünket belemártottuk a transzcendens világba. Ez a belemártottság az életünk szikrája. És hogy Istennel, vagy Isten nélkül, mindegy. A vallások ehhez vezetnek/vezetnének el. De mégis csak az az igazi, ha az ember a saját életútján, saját személyiségfejlődésén keresztül éli meg a létezése csodáját. Ez a titkos élet, amiről Kertész beszélt. Titkos élet nélkül nincs racionalitás. Azt nem tudom, hogy Kertész könyveiből átjön-e ez a titkos élet, de abban most már biztos vagyok, hogy Kertész megélte. És ezért nagyszerű ember. Mindig teljességet megélő létezőként fogok rágondolni.

Friderikusz nem értette Kertész Imrét
PODMANICZKY SZILÁRD
librarius.hu/2014/09/05/friderikusz-nem-ertette-kertesz-imret/

2014.09.12. 09:40:34

Yazidis in Israel plea for help against ISIS massacres
Conference hears testimony from ethnic Yazidis who escaped genocide in Iraq; 'there are only meetings and coalitions, but no one is doing anything'.
www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4569925,00.html

csaba carmarthen 2014.09.14. 00:30:12

ISIS: Creation Of The CIA
www.youtube.com/watch?v=W1zGJApfbDc

US CIA Trained ISIS At Secret Jordan Base! Financed by ISIS money group in the US
www.youtube.com/watch?v=Y43ykXopoW4

A hegeli dialektikat kovetve a globalistak

ket egymassal ellentetes erot hoztak letre:

"A Libaralis demokrata" nyugatot

es

"a Terrorismust" avagy " a politikai iszlamot"
www.youtube.com/watch?v=nSm6Awh2Fms

hogy rakenyszeritsek az emberiseget az altaluk felkinalt vegso alternativara ...

www.youtube.com/watch?v=YsRm8M-qOjQ

....................................

Mennyei Atya, küldd le szeretett Fiaddal, Jézus Krisztussal, a mi Megváltónkkal és Boldogítónkkal szent atyai szeretetedet a sötétség minden terjesztőjére, hogy általa megtérjenek vagy saját területükön maradjanak! Atyánk, küldd le atyai szeretetedet, hogy mindazt, aki üldözni akar minket, vagy elárulni, vagy más rosszat forral ellenünk, jelenléted megakadályozza terve véghezvitelében! Küldd le szent szereteted tüzét minden hazugra, rágalmazóra, képmutatóra, hogy helyesen ismerjük fel őket és meg tudjuk védeni magunkat velük szemben! Atyánk, áraszd ki szeretetedet minden bűnözőre, az erőszak, a gyilkosság, a vak hatalomvágy eszközeire, hogy ne tudjanak nekünk és az emberiségnek ártani! Atyánk, bocsásd le szent szereteted erejét, mint villámot a földre, ha gyilkosok vonulnak majd át a világon és rosszat akarnak tenni minden népnek! Atyánk, légy akkor velünk, légy a mi védelmezőnk, a mi vezetőnk. Légy a mi oltalmunk, erőnk és erősségünk! Atyánk, áraszd szent atyai szeretetedet minden népre! Töltsd el őket szent tüzeddel, hogy felismerjék ez idő veszedelmét, melyet az ősi kígyó ravaszsága okozott! Atyánk, légy mindenütt az igaz parancsoló! Parancsolj a sötétségnek, hogy távozzék és kerülje az embereket! Atyánk, Te legjobb Atya, tedd, amit atyai szereteted jónak, igaznak és üdvösnek talál! Amen.

elizeus.kozosseg.com/fellowshiptemplate/education/1/1277/

csaba carmarthen 2014.09.14. 12:57:23

Following the dictates of Hegelian dialectic, the Globalists have created two antagonizing forces, the “Liberal-Democratic” West, against Terrorism, or “political Islam”, to force us into the acceptance of their final alternative, a New World Order.

A hegeli dialektikat kovetve a globalistak ket egymassal ellentetes erot hoztak letre:
"A Libaralis demokrata" nyugatot
es
"a Terrorismust" avagy " a politikai iszlamot"
hogy rakenyszeritsek az emberiseget az altaluk felkinalt vegso alternativara

-az "uj vilagrend"-re...

tariganter.wordpress.com/2011/09/25/globalists-created-wahhabi-terrorism-to-destroy-islam-and-justify-a-global-state/

Dán 7.25
Azt tervezi, hogy megváltoztatja az időket és a törvényeket.

www.youtube.com/watch?v=U1-B5Sm-VZE&list=PLkt0VZQvmhDN5OB6Uw78Nzj2H8YCLLK3r

mek.oszk.hu/00100/00176/html/dan.htm

2014.09.14. 16:51:51

Mélységes megdöbbenéssel értesülünk a Közel-Keleten zajló jelenlegi eseményekről és az úgynevezett „Iszlám Állam” (ISIS) különféle hitű polgári személyek, illetve foglyok ellen elkövetett terrorcselekményeiről. Az ISIS követői által véghezvitt rettenetes erőszak tagadja az emberiesség szabályait és a civilizációs normákat, amelyeknek kialakulásában az iszlámnak is fontos szerepe volt, és amelyek rá is érvényesek. Szigorúan elutasítjuk és a legélesebben elítéljük azt az értelmezést, amely az iszlámot a gyűlölet és az erőszak archaikus ideológiájává torzítja.
Európában egyre több fiatal követi az ISIS és más szélsőséges politikai képződmények gondolkodásmódját. Mi, az iszlám teológiájának egyetemi oktatói tudatában vagyunk ama kötelességünknek és felelősségünknek, hogy az iszlám efféle értelmezéseivel épp az iszlám hagyományokra tekintettel szegüljünk szembe. Nem engedhetjük, hogy szélsőségesek és terroristák kisajátítsák az iszlám hiteles értelmezését, amelynek Németországban a társadalom szívében, többek közt az egyetemeken kell megformálódnia.

Olyan iszlámért küzdünk, nem utolsó sorban egyetemi oktatókként, amelyből emberiesség, erőszakmentesség, a sokféleség megbecsülése és az emberek – hovatartozásuktól független – tisztelete fakad.
A Közel-Keleten, de a világ más tájain is tapasztalható konfliktusok láthatóvá teszik, hogy nyomorúságos politikai és társadalmi körülmények között villámgyorsan kialakulhat a vallás erőszakközpontú értelmezése.

Ezzel szemben Európa demokratikus és liberális alkotmánnyal rendelkező államaiban esélyünk van a csatlakozásra az iszlám szellemtörténeti és vallási hagyományainak gazdag örökségéhez, miként arra is, hogy másokkal találkozva kritikai távlatokat nyissunk. Az egyetemi hallgatók így válhatnak képessé arra, hogy saját vallásuk forrásait a termékeny kölcsönösség megteremtésének eszközeiként fogják fel, és tevékenyen bekapcsolódjanak a német társadalom jövőjének formálásába, amelyhez éppúgy hozzátartozik a muszlim közösség Németország részeként való elismerése, mint az ezt akadályozó múltbeli és újabb keletű iszlám-ellenes túlkapások komolyan vétele.
Az iszlám tudáskészletének gyarapítása és normáinak kijelölése csak az iszlám tanításával és gyakorlatával való elmélyült foglalkozás révén, az ezt szavatoló szabadelvű környezetben választható külön a politikai elnyomás válságos viszonyaitól és kontextusaitól. És csakis így találhat az iszlám produktív válaszokat a globális együttélés kihívásaira. Lényeges előfeltétele ennek a tudományos ismeretgyarapítás szabadsága a német egyetemeken.
(Mérleg)

csaba carmarthen 2014.09.15. 00:02:28

Az ISIS a semmiből jött, jól felfegyverzett és finanszírozott, Izrael és az USA pedig első alkalommal nem avatkozik be, várja a megfelelő alkalmat.

Putyint pedig Ukrajnával próbálják sakkban tartani, hogy ne tudjon a Közel-Keleten közbelépni. Minden a hosszú távú terv szerint halad. Hacsak...

www.youtube.com/watch?v=6Ftq15XV0X4

2014.09.19. 12:17:12

'First it was your turn and now it is our turn,' Pope Francis tells Jewish leaders as the Islamic State continues to persecute Christians in Iraq and Syria

Pope tells Jews: 'now it's our turn' to suffer
www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/vaticancityandholysee/11105986/Pope-tells-Jews-now-its-our-turn-to-suffer.html

csaba carmarthen 2014.09.19. 21:47:21

Putyint pedig Ukrajnával próbálják sakkban tartani, hogy ne tudjon a Közel-Keleten közbelépni. Minden a hosszú távú terv szerint halad.

(Hacsak...
www.youtube.com/watch?v=tVU8bhbQInw )

www.youtube.com/watch?v=6Ftq15XV0X4

Figyeljétek most, ahogyan a béke embere be fog mutatkozni a világnak.

Úgy fog tűnni, hogy ő békét teremt a Közel-Keleten.

Ez egy hamis béke lesz, ezzel álcázva az általa előadott hazugságokat, annak érdekében, hogy elfedje a valódi okát ennek, a jelenleg elkövetett hazugságnak.

Imádkozzatok Szent Helytartómért, XVI. Benedek pápáért, mert ő szörnyű üldöztetéssel fog szembenézni. Az idő már közel van.
nagyfigyelmeztetes.hu/rozsafuzerek/uj-imahadjarat-jezustol/

Imádkozzatok mindannyian, mert imáitok enyhíteni fogják ezen idők súlyos nehézségeit, melyek enyhíthetőek.

nagyfigyelmeztetes.hu/2012/03/figyeljetek-most-ahogyan-a-beke-embere-be-fog-mutatkozni-a-vilagnak/

Ezeknek a háborúknak az irama fokozódni fog, és amint a világ négy része belekeveredik, meghirdetik a Nagy Háborút. Sajnos nukleáris fegyvereket is be fognak vetni, és sokan fognak szenvedni. Ez egy rettenetes háború lesz, de nem fog sokáig tartani.

Imádkozzatok, imádkozzatok, imádkozzatok az összes ártatlan lélekért, és továbbra is imádkozzátok Legszentebb Rózsafüzéremet, naponta háromszor, enyhítendő azt a szenvedést, melyet a Harmadik Világháború fog eredményezni.

Köszönöm gyermekem, hogy válaszolsz hívásomra.

nagyfigyelmeztetes.hu/2013/09/udvosseg-anyja-egy-ujabb-keserves-vilaghaborut-fognak-inditani/

2014.09.21. 16:08:51

Pope decries violence amid heightened security in Albania
Francis’s open-topped vehicle speeds through Tirana as police keep crowds at bay in majority Muslim country
Read more: Pope decries violence amid heightened security in Albania | The Times of Israel www.timesofisrael.com/pope-decries-violence-amid-heightened-security-in-albania/#ixzz3DxWwMnoT
Follow us: @timesofisrael on Twitter | timesofisrael on Facebook

2014.09.23. 20:57:04

a világ nemzetei mind a béke után áhítoznak...

Jerusalem Sacred Music Festival
indavideo.hu/video/Jerusalem_Sacred_Music_Festival

2014.12.03. 09:36:19

„A pápa még strasbourgi beszéde után nyilatkozta a vele együtt utazó újságíróknak: »bámilyen nehéz, szinte lehetetlennek tűnik« a párbeszéd a dzsihádistákkal, nem szabad kizárni azt, ha ezáltal »véget lehet vetni a térségben a szenvedéseknek«. Ahhoz vagy nagyon, de tényleg végzetesen ostobának, vagy nagyon gerinctelennek kell lenni, hogy valaki azt várja: az elmúlt évtizedek legaljasabb, legbetegebb tömeggyilkos hordájával lehet tárgyalni bármiről is. Pláne, hogy ezáltal az iraki és szíriai keresztények elleni népirtás megállítható.
Ilyet egészen egyszerűen nem mondhat keresztény ember, keresztény vezető pedig végképp nem. A pápától ilyet hallani pedig egyenesen vérfagyasztó.

Búcsú Ferenc pápától
jobbegyenes.blog.hu/2014/12/02/bucsu_ferenc_papatol

2014.12.07. 12:05:54

„Putyin mindent megtett, hogy mintegy keresztény cárként lépjen fel a Közel-Keleten, betöltve az európai államok és részben az Egyesült Államok által üresen hagyott helyet. A térség kisebbségei és vallási értékei védelmezőjeként ajánlkozott fel, és nemcsak az ortodoxok, hanem a katolikusok védelmében is” mondta egy vatikáni forrás a Corrierének.
A Vatikán Oroszországot ma már nem kommunista és ateista országnak, hanem szövetségesnek tekinti, jegyezte meg. Moszkva számára pedig a nem európai Ferenc pápa alternatív partnert képvisel az ellenséges nyugat-európai fronttal szemben. Az újság emlékeztet arra, hogy a Ferenc pápa vezetésével 2013-ban a Vatikánban tartott szíriai békeima alkalmával az egyházfő Putyin segítségét kérte a konfliktus megoldásában.

putyin és elődei összesen 465 milliárd USD értékben szállítottak fegyvereket a szíriai diktátor uralmának megvédésére...

csaba carmarthen 2014.12.07. 12:30:30

www.youtube.com/watch?v=75J9k0BZu5o

www.truthandaction.org/us-trained-isis-forces-jordan-base/

www.youtube.com/watch?v=6Ftq15XV0X4

Az Agenda 21 valójában egy sokkal átfogóbb terv, mint amit a folyamatosan hangoztatott törekvések a termőföld magántulajdonának eltörlésére, a források korlátozására, a vagyon újraelosztására, a társadalmi igazságosság megvalósítására vagy bolygónk „visszaszolgáltatására” a természetnek sejtetni engednek.

Azt kérdezik mi ez a probléma?

Az ENSZ tudósai, az IPCC tagjai, a NASA és számos szervezet hirdeti évek óta az ember által előidézett globális felmelegedés és számos egyéb környezeti probléma legtöbbször vélt, néha valós, de sokszor eltúlzott súlyosságát.

A döntés végleges.

A probléma mi magunk vagyunk.

Az új ellenség maga az ember vagy más szóval a túlnépesedés. A megoldás pedig az Agenda 21.

Tehát, hogy értsük miről is van szó: Ha tudjuk, hogy a cél az ember elpusztítása, nyilvánvaló, hogy a háttérhatalom, illetve a mögötte rejlő erők, az embert fogják feltüntetni, mint minden probléma okozóját, hogy megoldásként a föld népességének drasztikus csökkentését kínálhassák fel. A harc az emberi lelkekért folyik.

idokjelei.hu/2013/08/agenda-21-mi-vagyunk-a-problema-a-megoldashoz/

A világhatalmak által egy rosszindulatú terv van már készülőben egy háború kitöréséhez, amelynek az a célja, hogy megtizedelje a világ népességét. Imádkozzatok, imádkozzatok, erre most nagy szükség van, azért, hogy minél kisebb legyen az az okozott kár, amelyet ezek a rosszindulatú emberek el akarnak követni. Ostoba módon függnek a csalótól, ezért sátáni erővel rendelkeznek, és elhatározták, hogy feladatukat mindenáron teljesítik.

Terv Benedek pápa megdöntésére

Tervek vannak készülőben arra is, hogy hogyan vegyék át a hatalmat az Egyházak, a különböző vallási felekezetek és a Vatikán fölött is. Az Én szeretett Benedek pápám azokkal van körülvéve, akik a megdöntését tervezik.

www.masodikeljovetel.hu/globalis-terv-a-vilagnepesseg-csokkentesere-es-a-vilag-vezetoinek-megbuktatasara/
süti beállítások módosítása