Jezsuiták

PÁRBESZÉDBEN

Címkék

Je suis Barbie… avagy a bájos szörnyek színre lépnek

2015.01.28. 20:02 scapinelli

barbie.jpgKözhely, hogy a posztmodern ember identitás-zavarban szenved. Szülők és nevelők amiatt aggódnak, hogy korán kezdik. A gyerek, aki nem tudja ki ő, jó eséllyel soha nem tudja meg. Amúgy némely közvélemény-alkotó szerint jól van ez így, maradjunk nyitottak. Ki tudja, akár Conchita Wurst is lehet belőlünk? A tehetségkutatók úton vannak, talán belénk botlanak. Ma már nem az a kérdés, hogy „Ki mit tud?”, hanem, “Ki is vagyok”? Szeretnénk magunk a „Big Brother”-ré válni valamelyik valóság showban. Istenem, ha belegondolok, hogy apáink még a Big Brother mindenhova behatoló tekintetétől féltek!
Lányod a szörny?

A marketingnek kimondottan jól jön az állandósított azonosság-válság. Új és új mezeket, új és új szerepeket kínálnak, és így a világ egyetlen színpaddá vált. A barokk is erről álmodott, de ma már az álom egyetemes, globális és „valós”. A szereplőknek nem kell valósnak lenni. Itt van például a Barbie. Öltöztető babaként kezdte. Mivel a modern Pinocchio „lány”,  nem az orra nőtt meg, hanem a lába, és hamarosan filmszár is lett. Időközben megöregedett. A Mattel cég, mely „piacra dobta” velem egyidős, 45-ös születésű. Így várható volt, hogy egy szép napon kistestvére születik. Igaz, 2010-ig kellet várni, amikor az örök szőke, őszülni nem akaró Barbie már 59 éves volt. A Monster High viszont mindjárt csapatostul rontott be az ajtón, és előkelő fantáziarokonsággal kérkedhetett, amit nevük is mutatott: Draculaura, Frankie Stein és a többiek. S persze, hamarosan belőlük is filmsztár lesz, és számítógépes játékok szereplői. S mit gondoltok, kik a szülők? A Mattel cég alapítói.

A babák, mint minden játék, a gyerekeket felnőtt szerepükre tanítja. A fiúk katonásdit játszanak, a lányok babákat ringatnak, leendő anyaságukra készülve. Fürdetik, fésülik, etetik a „kicsit”. Maradi, konzervatív elképzelés! Barbie nem anyának készült, hanem manökennek. Nem kell neki gyerekkonyha, hanem a kifutón illegeti magát. Nem állíthatom, hogy Barbie bűne lenne a népességcsökkenés szerte az egész Nyugaton, de talán mégis van valami összefüggés. Ha igen, akkor a szörnyek piacra vetése aggasztó. Aki még kételkedik, az kattintson rá valamelyik játékra. A reality showból irreality show lett. A mesevilág immár nem az álmoké, hanem társbérlőnk a „valós” világban.


Egy barátom mesélte: kislánya – mivel a szülők nem hajlandók az új őrületre átállni – bevitte az óvodába Barbieját. Este sírva mesélte szüleinek, hogy a többi gyerek kinevette őt, hogy ilyen maradi! Másnap azonban egyik játszópajtása is elhozta magával az addig szégyellt Barbieját, és bevallotta, hogy otthon csak azzal játszik. Nem fogjátok elhinni, de egy héten belül minden gyerek Barbieval játszott. Ahhoz, hogy ez a Barbie-ellenforradalom működhessen, kellett egy pár biztató szó a szülőktől. Én pedig azon tűnődöm, hogy ugyan ki hitte volna el ezt nekem 1959-ben, Barbie születésének évében. Épp akkor kezdtem el a gimnáziumot.

46 komment

Címkék: média marketing gyerekek Barbie

A bejegyzés trackback címe:

https://jezsuita.blog.hu/api/trackback/id/tr17118751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tomasszo 2015.01.29. 08:56:03

elsőőőő!!!NÉGYNÉéGYnééégy.
Ha jobban belegondolok, ma, mikoron az elektronikusan applikált fogyasztóközpontú tartalmak piaci pozícionálása nagyban függ azok virulens mivoltától, s mely tartalmak fogyasztása nem korlátozódik csak a sokaság egyes személyeire individuálisan, hanem az azonnali visszacsatolás lehetőségeként rejtjelezett kollektív én tükörbepislogása nélkül egyébként értelmezhetetlen egyszemélyes szappanopera önerjesztési folyamatában korán megkóstolt murcika hatásával mérhető csendes részegség fázisát átugorva, mi több, in medias res! ; - / kijelentem: második.
A delfinek meg már kaptak elég halat, mégsem járnak fodrászhoz. Egyébként erről jut eszembe...vajon ki találta fel a divatot?

tomasszo 2015.01.29. 08:58:03

írtam egy tök jó hosszú kommentet, de eltűnt...egyébként első.

tomasszo 2015.01.29. 08:59:14

itt van a komment it van újra... :o)

A Menhely Gondnoknője · http://metafizikaimenhely.wordpress.com/ 2015.01.29. 17:26:59

Ez a színdarabosdi jó hasonlat, és valóban, nekem úgy tűnik, hogy az anyaság is szereppé vált. Már nem a gyerekeinknek, hanem másoknak akarunk megfelelni - az óvónőknek, tanároknak, az iskolai majd később a munkahelyi elvárásoknak. Nem véletlenül divat éppen manapság a sok fejlesztés, különórák, nyelvtanulás, sport, csak éppen a gyerekkort vesszük el a gyerekeinktől, aminek pedig fontos része a szabad játék, az önfeledt időtöltés.
Magunkat akarjuk igazolni a gyerekünkkel, hogy bezzeg mi jó anyák vagyunk, mert lám, a gyereknek papírjai és szép karrierje van.

De hogy az élet szeretetére tanítsuk meg, az nem elvárás.

Felicitasz · http://felicitasz.blog.hu 2015.01.30. 00:07:32

@A Menhely Gondnoknője: A "manapság már..." kezdetű eszmefuttatásokkal azért vagyok nagyon óvatos, mert amikor Seneca az ókorban panaszkodott, hogy "manapság már" nem az életnek, csak az iskolának tanulunk (ebből, illetve a megfordításából lett aztán a híres aforizma), akkor ez egy hosszabb panasz része volt arról, hogy annyi az oktatásnak, és hová lesz így a világ.
Ha "manapság már " minden szerep, akkor mit mondjon az, aki ugyanerre jutott, leírva, hogy színház az egész világ?

Szerintem nincs "bezzegannakidején". Minden kor a vég kezdetének tekinti a saját kárhoztatott jelenségeit.

És szerintem sokkal jobb, ha szörnyekkel videojátékoznak, mint ha igazi karddal kell az anyjukat meggyilkoló, falujukat felgyújtó ellenséggel megküzdeniük. A fiam egyidős az Egri csillagok első oldalának Gergelyével, és bizony nem kívánom azokat az időket vissza, még akkor sem, ha "bezzeg" akkoriban még nem vette el a sok fejlesztő foglalkozás a gyermekkort. Elvette helyette a török. Vagy később az aratás vagy a szövőgyári munka. Vagy később a világháború. (Nem téged ekézlek, írhatnám azt is, hogy "bezzeg akkoriban még sokkal erkölcsösebbek voltak a fiatalok" - és hát dehogy voltak azok.)

Na jó, azért értem azt is (vagy érteni vélem) amire figyelmeztetsz, hogy nevelni fontosabb mint fejleszteni. De ez egy teljesen 20. századi gondolat ám, azelőtt a gyerekek lelkével nem sokat törődött senki, se azzal, hogy szeretnek-e élni. Először is örülhettek, ha megérték az 5 évet, aztán meg nem voltak olyan luxuskategóriás problémák, hogy az élet hogyan lesz élvezhető; ilyen "bölcsész" töprengésekre azoknak telik, akiknek van eleget enniük és nem lőnek a fejük felett.

2015.01.30. 10:55:44

@Kajla:
Csatlakozom. Nagyon jól megfogalmaztad.
Már nem nagyon reagálok ezekre. Egyszerűen lehámozom a mondanivalóról ezt a tipusú nyavajgást. Néha csak mogyorónyi lényeg marad, de lehet az azért tanulságos.
A mai kornak mai problémái vannak. Nem meglepő. Ám a problémák ha megvizsgáljuk gyakran mégis ősiek és változatlanok. (ez sem meglepő)
A múlt "megoldásainak" ismerete talán segíthet a megoldásban, de nem helyettesíti azt ezért lenne jó tovább lépni. Vissza úgysem tudunk.
Sajnos a problémafelvetők (talán a sok fenti "nyavajgás" miatt is) idáig legtöbbször nem jutnak el.

2015.01.30. 10:56:26

Az előző komment persze @Felicitasz: -nak is szólt.

A Menhely Gondnoknője · http://metafizikaimenhely.wordpress.com/ 2015.01.30. 15:31:11

@Pandit: igen, valószínűleg ősi és változatlan probléma a média világképünkre gyakorolt hatása, az emberek számítógép és a mobiltelefon miatti elidegenedése, a gyerekek írás- és olvasáskészségének romlása, a közoktatás sematikus mivolta és az egységes elvárások miatt az önálló gondolkodás kiveszése.
Ősi és változatlan probléma a környezetszennyezés, a vallás válsága (erről már más posztban is szó volt).

Nem adok igazat abban, hogy hunyjunk szemet ezek felett és lépjünk tovább, ezekre a jelenségekre válaszreakció szükséges. Nyilván ezt nem könnyű megtenni, csak az a probléma, hogy amíg nem is szembesülünk mindezzel, addig nehéz orvosságot találni.
Én nem azt látom a hétköznapi életben, hogy az emberek ezeket a jelenségeket észrevennék és igyekeznének tenni ellene.
Nem látom, hogy alakulnának olyan csoportok, melyek az egyéni érdekeken, a hatalom és a pénz hajkurászásán túl valódi problémákra igyekeznének reagálni.

Magyarországon létezik ilyen csoportosulás? Létezik-e a szellemi szférában olyan társaság, akik saját képességeiket és tapasztalataikat latba vetve igyekeznének legalább itt Magyarországon változásokat kieszközölni?
A politikai pártok egyike sem felel meg ezeknek a feltételeknek.

Ha mindezt csak "nyavalygásnak" fogjuk fel, az egyenlő a struccpolitikával.

Mondom mindezt úgy, hogy az egyéni életemben boldognak vallom magam, tehát semmi okom a panaszra.
A kollektív jelenségek viszont aggasztanak.

De nyilván a probléma nem ezen a blogon fog megoldódni, de szerintem azért érdemes beszélni ezekről. Persze lehet, hogy nem itt van a helye, bár egy vallási témájú weboldaltól nem hiszem hogy nagyon messze áll a társadalmi jelenségekre való reflexió.

IILiliII 2015.01.30. 15:42:30

@tomasszo: elismerésem. ez a mondat jókedvre fakasztott :-)

Felicitasz · http://felicitasz.blog.hu 2015.01.30. 15:47:01

@A Menhely gondnoknője: Jó lenne, ha mindenkit legnagyobb gondolkodók nevelnének, de ez ma is csak a kiváltságosoknak jut ki, és a régi uralkodók közül is csak néhány volt ilyen szerencsés.

Tegnap Viktor Frankl könyvébe (Man's search for meaning az angol címe) néztem bele, és sokat töprengek azon, hogy ebből mennyi adható át neveléssel.

IILiliII 2015.01.30. 15:59:47

@Felicitasz: @A Menhely Gondnoknője:
örülök a gondolataitoknak. hasonló meglátásokra jutok magam is...

A Menhely Gondnoknője · http://metafizikaimenhely.wordpress.com/ 2015.01.30. 16:10:56

Nem feltétlenül a legnagyobbakra gondoltam, ma is bőven vannak olyan gondolkodók, de akár írók, művészek, a szellemi és kulturális elit tagjai, akik valahogy több felelősséget kellene érezzenek - és ez a felelősség meg kellene hogy nyilvánuljon tettekben is, de legalábbis próbálkozásokban.
A filozófusokon például mindenképpen számon kérhető, hogy nem próbálnak jobban belefolyni a társadalmi életbe, hiszen az ő feladatuk lenne "útmutatást" adni. De ez az egész világon probléma, leértékelődött a "bölcsészet", sőt, még pejoratív felhangot is kapott, pedig az emberiség legnagyobb alakjai szinte mind ilyen "bölcsészek" voltak. A legfontosabb kérdésekre nem a tudomány adja meg a választ.

Én azt látom, általános jelenség a "szellem trónfosztása", és ez kapcsolatban van a vallások válságával is. Talán a katolikus egyház problémái sem pusztán belül keresendők. Ma minden szellemi út válságban van.
A technika és az ipar bezzeg fénykorát éli.

Egyfajta kényelmesség is jellemző, mindenki a másiktól várja a kezdő lépést, ha egyáltalán várja.
Talán ez a demokrácia egyik átka is, abban az illúzióban élünk, hogy mivel mi választottunk, bennünket képviselnek és mi tulajdonképpen mindent megtettünk.
Kevesebb a konfrontációs lehetőség, ezek kimerülnek a teljesen felesleges tüntetésekben, melyek valójában erőtlenek. Pedig néha szükség van a konfrontációra - vagy valami még rosszabb történik.

Viktor Frankl-nak ezt a könyvét nem ismerem, én az "És mégis mondj igent az életre" címűt olvastam.
De ez is érdekesnek tűnik.

Egyébként mi a konklúziója, ha van?

Izrael misztériuma (törölt) 2015.01.30. 18:42:39

@A Menhely Gondnoknője:
„Az értelem tehát mindenkor egy konkrét szituáció konkrét értelme. Mindig a »pillanat követelménye«, ami azonban mindenkor egy konkrét személyhez szól. S ahogy minden egyes szituáció egyszeri, ugyanúgy minden egyes személy egyedülálló.

Minden nap, minden óra egy új értelemmel szolgál és minden emberre egy másik értelem vár. (...) Nincs olyan helyzet, melyben az élet ne kínálna fel egy értelemlehetőséget, s nincs olyan személy, akinek az élet ne tartogatna egy feladatot.”
(Viktor Frankl)

Frankl, Viktor E.
Az ember az értelemre irányuló kérdéssel szemben
www.flaccus.hu/opencms/opencms/Konyvesbolt/Temakoronkent/TartalomReszletek.jsp?konyv=3438

csaba carmarthen 2015.02.01. 09:35:03

Az alábbi linken Ön is megnézheti ezt a 30 másodperces filmet:

(fordítás:

Óvó néni:

"Ádámka, itt vannak az új szüleid.”

Kisfiú:

"És hol van az anyukám?”

Felirat:

A gyermekeknek minden egyértelmű.
A népszavazáson elmondhatja, hogy mit gondol...”)

www.youtube.com/watch?v=_RcmF68WUtE

Vajon élnek-e a lehetőséggel Szlovákiában, leteszik-e a voksukat a család, Európa jövője mellett február 7-én?

Európa jövője a mi kezünkben van! A jelenlegi demográfiai helyzetben különösen fontos odafigyelnünk a családok életminőségére, a családi kapcsolatokban rejlő erőre, az idős vagy beteg családtagokat megtartó hálóra. Egy olyan társadalomban, ahol a gyermekek az unokatestvéreikkel nőnek fel, a felnőttek számíthatnak a testvéreik segítségére, az időseknek pedig támaszt nyújt a rokonok által alkotott háló, nem vagyunk kiszolgáltatva az egészségügyi- vagy a nyugdíjrendszereknek.

Válaszút előtt áll Európa: igent mondunk a természetes család értékére vagy az egyént állítjuk mindenek fölé.

A CitizenGO olasz munkatársa a héten átadta a szlovák szervezőknek a támogató petíciónkra eddig érkezett aláírásokat (képen). Több mint 68 ezren nyilvánítottak véleményt, arra biztatva a szlovák és a felvidéki magyar szavazópolgárokat, hogy vegyenek részt a népszavazáson és éljenek a lehetőséggel. Támogatásáról Ön is biztosíthatja a szavazásra készülő Szlovákiát az alábbi linkre kattintva:

citizengo.org/hu/16401-tamogatom-szlovak-nepszavazast-csalad-vedelmeben

...

"Kérlek, akadályozd meg azirányú terveiket,

hogy emberek millióinak ártsanak a védőoltások révén,

hogy élelmiszerhiány,

hogy ártatlan gyermekek kényszerű örökbefogadása

és családok szétszakadása következzen be." **

...

nagyfigyelmeztetes.hu/rozsafuzerek/uj-imahadjarat-jezustol/
...

xxxxxxxxxxxxxxx

Imahadjárat (31) Védelmi imalánc
2012. február 16. 20.00

Követőim sok országot átívelnek. Most egyesülnötök kell imában, hogy megállítsátok az európai vezetőket, akik közül néhánynak lényeges szerepe van abban, hogy az ő gonosz módjukon borzalmas nehézségeket okozzanak az ártatlan embereknek.

Arra kérlek benneteket, hogy imádkozzátok az Imahadjárat (31) imáját, hogy megállítsátok őket.

„ Ó, Jézusom,
Engedd, hogy imám segítségül hívja Szentlelkedet

Hogy szálljon le azokra a vezetőkre, akiket a hatalomvágy, a mohóság, a kapzsiság és a gőg vezet

Hogy megállítsa ártatlan gyermekeid üldözését.

Kérlek, akadályozd meg, hogy a szegénység, az éhínség és a háborúk elpusztítsák gyermekeidet.

És kérlek, hogy az európai vezetők nyissák majd meg szívüket Szereteted igazságára.
Ámen.”

** Imahadjárat (84) Ima a világot irányító elit lelkének megvilágosítására

2012. november 9. péntek; 21.00

Kérlek, imádkozzátok az Imahadjárat ezen (84)-es imáját, a világot irányító elit lelkének megvilágosítására.

„Ó drága Jézus, könyörögve kérlek Téged, világosítsd meg a világot irányító elit lelkét.

Mutasd meg nekik Irgalmad bizonyítékát. Segíts nekik, hogy nyitott szívűekké váljanak, és hogy őszinte alázatot mutassanak, tisztelvén a Te – Kereszthalálod által hozott – nagy Áldozatodat, amikor meghaltál az ő bűneikért.

Segíts nekik tisztán látni, ki az ő Igaz Alkotójuk, ki az ő Teremtőjük, és töltsd el őket a kegyelmekkel, hogy meglássák az Igazságot.

Kérlek, akadályozd meg azirányú terveiket, hogy emberek millióinak ártsanak a védőoltások révén, hogy élelmiszerhiány, hogy ártatlan gyermekek kényszerű örökbefogadása és családok szétszakadása következzen be.

Gyógyítsd meg őket. Áraszd rájuk a Te Világosságodat, és vedd őket a Te Szívedbe, megmentvén őket a gonosz kelepcéjétől. Ámen.”

nagyfigyelmeztetes.hu/2012/11/imahadjarat-84-ima-a-vilagot-iranyito-elit-lelkenek-megvilagositasara/

2015.02.01. 11:24:51

@csaba carmarthen:

"Kérlek, akadályozd meg azirányú terveiket,

hogy emberek millióinak ártsanak a védőoltások révén"

Ez még a 'Nagy Figyelmeztetéstől' is ütős.

Maksymilian 2015.02.01. 18:56:23

Szerintem egyáltalán nem érdemes azon gondolkodni, hogy egy probléma mai probléma vagy régi. Mindent csakis az Evangélium fényében kell nézni és olyan m

Maksymilian 2015.02.01. 19:01:50

(lemaradt a vége) egoldást kell keresni, ami egyrészt összeegyeztethető a Krisztusi tanítással, másrészt alkalmazható az adott helyzetben. Persze nem bűn az ősöktől tanulni, de nem szabad egy az egyben mátvenni mindent.

csaba carmarthen 2015.02.01. 23:32:43

@khamul:

Kezdd mondjuk az elso kettovel:

1/
www.youtube.com/watch?v=-cY1Z3f_R30
( A CO2-t mellekesen azok az oserdok forgatjak vissza oxigenne fotoszintezissel, amelyet a multinacionalis cegek Braziliaban felvasaroltak, es nagyobb utemben irtanak mint valaha.)

2/
www.youtube.com/watchv=vmYIeoyqYx0
9:02: Elektronmikroszkopos felvetel: a higany elo allati idegsejtre gyakorolt hatasa (real time)

10:55 (vonalban egy vakcinagyarto):
"Tulajdonkeppen a higany csak azert van benne mert a Thimerosal az amit tartositasra hasznalunk. Ez a neve a tartosito komponensnek... tehat ez csak tartositoszer benne, nem befolyasolja a vaccina hatekonysagat....amelyek papiron tartositoszer mentesek, de nyomokban azok is tartalmaznak higanyt...
-On be szokta magat oltatni?
-Marmint, hogy en, szemely szerint?
-Igen, on
-Dehogy szoktam, vagyis, ize, ezt miert kerdezi..."

Es akkor nezz nehany peldat arrol mi lett azokkal az amerikai bebikkel, akiket ilyen higanyos vedooltasokkal beoltottak::

3/
www.youtube.com/watch?v=ze_Hlkz8dDs
4/
www.youtube.com/watchv=mSjVZx4jnuY
(autizmus, fejlodesi visszamaradas, epilepszias rohamok, 24 oras apolasra szorulas)

Vegul az alabbi amerikai szulok, akiknek egyik-masik gyereke mar autista lett az oltasok utan, es mas gyermekorvosok, neuro-farmakologusok, fuggetlen (nem megvasarolt) kutatok (akik vaccina altal okozott autizmust/neurologiai megbetegedeseket es hirtelen csecsemohalal-szindromat sajat szemukkel tapasztaltak, kovettek nyomon, irtak le....

itt csupan (!) azert kuzdenek az alabbi konferencian az USA-ban, hogy a szuloknek legyen joguk (!!!) visszautasitani a (tobbi) gyerekuk beoltatasat, es ne zsarolja oket az amerikai kormany azzal hogy egyebkent gyermekeiket kitiltjak az iskolabol:
www.youtube.com/watch?v=j3IMSUApeW4

Shocking and brillant testimony about the dangers of childhood vaccinations given to the United States government by concern citizens. On June 26, 2011 - these courageous (concerned) citizens came together in support of H1055 - a bill proposing to add "parent choice" to the options on whether your child should receive a vaccination or not. This is a human rights issue. We MUST raise awareness about this issue - watch this video NOW and SHARE IT with your friends and family - immediately! (thank you

(es ez meg csak egy szala a tortenetnek)

Udv
cs

csaba carmarthen 2015.02.01. 23:53:46

@khamul: bocs, a 2/ link eredetileg elirodott:

Kezdd mondjuk az elso kettovel:

1/
www.youtube.com/watch?v=-cY1Z3f_R30
( A CO2-t mellekesen azok az oserdok forgatjak vissza oxigenne fotoszintezissel, amelyet a multinacionalis cegek Braziliaban felvasaroltak, es nagyobb utemben irtanak mint valaha.)

2/
www.youtube.com/watch?v=vmYIeoyqYx0

9:02: Elektronmikroszkopos felvetel: a higany elo allati idegsejtre gyakorolt hatasa (real time)

10:55 (vonalban egy vakcinagyarto):
"Tulajdonkeppen a higany csak azert van benne mert a Thimerosal az amit tartositasra hasznalunk. Ez a neve a tartosito komponensnek... tehat ez csak tartositoszer benne, nem befolyasolja a vaccina hatekonysagat....amelyek papiron tartositoszer mentesek, de nyomokban azok is tartalmaznak higanyt...
-On be szokta magat oltatni?
-Marmint, hogy en, szemely szerint?
-Igen, on
-Dehogy szoktam, vagyis, ize, ezt miert kerdezi..."
...

Es akkor nezz nehany peldat arrol mi lett azokkal az amerikai bebikkel, akiket ilyen higanyos vedooltasokkal beoltottak::

3/
www.youtube.com/watch?v=ze_Hlkz8dDs
4/
www.youtube.com/watch?v=mSjVZx4jnuY

(autizmus, fejlodesi visszamaradas, epilepszias rohamok, 24 oras apolasra szorulas)

Vegul az alabbi amerikai szulok, akiknek egyik-masik gyereke mar autista lett az oltasok utan,

valamint mas gyermekorvosok, neuro-farmakologusok, fuggetlen (nem megvasarolt) kutatok (akik vaccina altal okozott autizmust/neurologiai megbetegedeseket es hirtelen csecsemohalal-szindromat sajat szemukkel tapasztaltak, kovettek nyomon, irtak le....)

itt csupan (!) azert kuzdenek az alabbi konferencian az USA-ban, hogy a szuloknek legyen joguk (!!!) visszautasitani a (tobbi) gyerekuk beoltatasat, es ne zsarolja oket az amerikai kormany azzal hogy egyebkent gyermekeiket kitiltjak az iskolabol:

www.youtube.com/watch?v=j3IMSUApeW4
Shocking and brillant testimony about the dangers of childhood vaccinations given to the United States government by concern citizens. On June 26, 2011 - these courageous (concerned) citizens came together in support of H1055 - a bill proposing to add "parent choice" to the options on whether your child should receive a vaccination or not. This is a human rights issue. We MUST raise awareness about this issue - watch this video NOW and SHARE IT with your friends and family - immediately! (thank you)

(es ez meg csak egy szala a tortenetnek)

Udv
cs

2015.02.02. 07:07:18

@csaba carmarthen:

Csaba!

Nagyon nagy szeretettel ajánlom ezt a honlapot.
Őszintén remélem, hogy lesz valamennyi időd rá. Kérlek, ha teheted fordíts erre is. Előre is köszi.
P.
vedooltas.blog.hu/

2015.02.02. 07:07:51

@Maksymilian:
Erről van szó! Köszi

2015.02.02. 08:52:35

@csaba carmarthen:

A Nagy Figyelmeztetés csak arra jó, hogy őszinte és értelmes keresők szemében hiteltelenné tegye a kinyilatkoztatást.

Mi jöhet még? Isteni szózat arról, hogy a magas koleszterin nem is rossz?

csaba carmarthen 2015.02.02. 09:44:44

@Pandit: semmi gond nincs a vedooltasok eredeti koncepciojaval.

en is szeretettel megkernelek, hogy legyszives
nezd vegig ezt a konferenciat/meghallgatast:
www.youtube.com/watch?v=j3IMSUApeW4
klinikusok
gyerekgyogyaszok
egyetemi professzorok
kutatok es szulok...

Ez Amerika! (Nem Magyarorszag, es nem is Europa) - Der jon a szabadkereskedelmi egyezmeny...hajra!

vagy..
www.youtube.com/watch?v=eUd9rRSLY4A

Ismetelten tudomanyos...OK?

Pusztai Arpad (15:02)a Rowett cegnek dolgozott es o nyert el a stabjaval egy 2 millio fontos projectet a 90-es evekben Skociaban a GMO kutatassal kapcsolatban..miutan lekozolte az eredmenyeit a Lancetban - ti hogy a GMO rakot okoz stb..

gartulacio.
majd 2 nappal kesobb- miniszterelnoki utasitasra- repult az egesz stabjaval egyutt
es megkezdodott a lejaratasa.
(De mindenesetre az EUban elhalasztodott a GMO bevezetese...nade sebaj, majd mots a szabadlkereskedelmi egyezmennyel)

Mindenesetre ha akarsz mar most elkezdheted magadat GMO-val taplalni (bocs, hogy elesen fogalmazok)
hajts az amerikai kajakra es a kinaiakra:
www.youtube.com/watch?v=-LAKFhDguuw
es tedd az ellenkezojet annak, amit ezen a videon latsz (csak masokat ne beszelj ra legyszi, hogy ugyanezt tegyek)

@khamul:
figyelmedbe ajanlom a HDL-t
napidoktor.hu/blog/termeszetesen/zoldsegek/a-jo-es-a-rossz-koleszterin/

gratulacio

2015.02.02. 10:03:36

@csaba carmarthen:
Köszönöm a linket.
Videot itt nem tudok nézni, de azért majd igyekszem.
De ez itt annyira off, hogy ha Neked is megfelel nem folytatnám.

andronikos · http://andronikosz.blogspot.hu/ 2015.02.02. 12:25:48

Egyetértek a poszttal, mint ahogy egyetértek az eddigi kommetek többségével is, annak ellenére, hogy azok részben polemizálnak egymással.

Leginkább @Maksymilian: -nal értek egyet: szemléljük mindezt az Evangélium fényében.

Krisztus el fog jönni másodszor is, és akkor minden problémánk megoldódik. Lehet, hogy már holnap hajnali háromkor eljön, de lehet hogy csak harmincezer év múlva, de eljön, pánikra semmi ok.

Addig viszont megmaradunk, ahogy írva vagyon, ha harmincezer évet kell várnunk Krisztusra, akkor addig maradunk meg, pánikra tehát ismételten semmi ok.

A népek, nemzetek, birodalmak, civilizációk születnek, felemelkednek, hanyatlanak, eltűnnek - ez a dolgok természetes rendje, pánikra emiatt sincs ok.

A mi, nyugatinak nevezett civilizációnk is el fog tűnni a barbijaival és az antibarbijaival együtt. Ez sem ok a pánikra.
:-)))

csaba carmarthen 2015.02.02. 18:29:54

@Pandit: koszi, ha megnezed ezeket, lathatod hogy szamos esetben nem a vaccinarol magarol van szo (kiveve pl a H1 N1...stb) hanem a benne levo adalekokrol, mint pl a higany, aluminium, arzen, fenol...

A Menhely Gondnoknője · http://metafizikaimenhely.wordpress.com/ 2015.02.02. 21:55:46

@andronikos:

"Krisztus el fog jönni másodszor is, és akkor minden problémánk megoldódik. Lehet, hogy már holnap hajnali háromkor eljön, de lehet hogy csak harmincezer év múlva, de eljön, pánikra semmi ok."

---

Egyszer láttam egy filmet, a Hubble címűt /IMAX 3D-ben :)/, melyben néhány képkocka erejéig a Földet is láthattam, kívülről, úgy, ahogy általában nem szoktuk.
A látvány szívfacsaróan gyönyörű volt, lélegzetelállító - talán ha néha megpillanthatnánk a bolygónkat odakintről, a maga halványkék pompájában, máshogy gondolkodnánk.
Miközben néztem, az jutott eszembe, hogy mennyire mostohán bánunk vele, és hogy elherdáljuk mindazt a kincset, ami ránk lett bízva.

Én nem gondolnám, hogy van időnk várni, várni valakire, aki majd jóra váltja a tetteinket - helyettünk.

De a civilizációnknak is megvannak a maga kincsei, ezekért is kár lenne. Nem gondolnám, hogy mindezt elintézhetnénk egy legyintéssel azon a címen, hogy a "civilizációk születnek, felemelkednek, hanyatlanak és eltűnnek".

---

A kérdés korunkban leginkább az, mit tehet az egyes ember, ha nem akar várni?
És ki az, aki segíthet a kérdés megválaszolásában?

A Menhely Gondnoknője · http://metafizikaimenhely.wordpress.com/ 2015.02.02. 22:35:53

Igaz is, most jut eszembe, a Menhely legújabb italkínálatában szereplő Levendulás felhőlé talán segíthet, hát még ha pár csepp gyíkkönnyet keverünk bele.

vigyüktúlzásbaadolgokat 2015.02.02. 23:09:17

Ha jól értelmezem a posztot, ma a Monster High az új divat, és scapinelli szerint káros lesz ez a monster-mánia? Számomra nem derül ki a cikkből, hogy mire alapozza a posztíró az aggodalmait, és hogy ez mennyire indokolt.
Érteni vélem, mire gondolt scapinelli, de azért csodálkozom, hogy Barbie szinte "hagyományosnak" látszik a szörnyikék mellett! Szerintem valahol B. is "szörny", csak másképp. :) Akkor már inkább Frankie-baba, akinek van valami története, karaktere stb. De leginkább egyik se ...
Ha lehet, én az olyan babákra szavaznék, akiknek először is: nem ér nyakig a lába! Van további millió szempont, de erről majd legközelebb ...

csaba carmarthen 2015.02.03. 00:27:06

"A racionalizmus elhomályosítja lelküket,

eltompítja ítélõképességüket

és megöli alázatukat.

Szodomához és Egyiptomhoz hasonlóan mindent visszautasítanak,

ami az Egyház belsejébõl,

belsõ erejébõl,

Szentlelkemtõl

származik."

Those who spread apostasy do it in a way that is not apparent and impostors will carefully nurture souls into accepting a false doctrine.

www.thewarningsecondcoming.com/god-is-omnipresent-he-is-everywhere/#sthash.PoU8Tn8Y.dpuf

2015.02.03. 07:26:53

@csaba carmarthen:

vedooltas.blog.hu/2012/09/04/tartalomjegyzek_gyanant

És, bár talán kicsit hosszú (és tényleg off, ezért erőt veszek magamon és tényleg ez az utolsó részemről) még ide is idézem ezt a részt:
(javaslom mindenki nézzen bele a blogba akinek kétségei vannak, vagy megijedt valamitől a blog nagyon részletesen elemez minden(!) "felmerült" félelmet és vélekedést)

"D) "Veszélyes" "összetevők" a védőoltásokban. A védőoltás-ellenesek egyik klasszikus trükkje, hogy olyanokkal riogatják a témában nem jártas érdeklődőket, miszerint a védőoltásokban veszélyes/rákkeltő/mérgező stb. összetevők vannak. A valóságban már az "összetevő" szó használata is erős, hiszen az esetek túlnyomó részében olyan anyagokat sorolnak itt fel, melyeket valójában nem magához a védőoltáshoz adnak hozzá, hanem az oltóanyag-termelés folyamatában valamikor felhasználnak, és nem teljesen zárható ki, hogy reziduális mennyiségben – gyakran szinte a kimutathatóság határán – a végtermékben is marad belőlük. Innentől kezdve előjön egy egyszerű probléma ezen érvelés kapcsán: a 'sola dosis facit venenum'. Ez a toxikológia talán legalapvetőbb megállapítása, Paracelsus felismerésének rövid latin megfogalmazása: csak a dózis teszi a mérget. Olyan, hogy egy anyag veszélyes/rákkeltő/mérgező fogalmilag nem létezik: a közhiedelemmel ellentétben a kálium-cianid nem mérgező, és fordítva, a víz sem nem-mérgező. Így általánosságban nem: meg lehet mondani, hogy mekkora az a mennyiség, amit elfogyasztva az embernek semmi baja nem lesz a kálium-cianidtól, és mekkora az a mennyiség, amelyet elfogyasztva a víz is halált okozhat. Erről szól a 'sola dosis facit venenum' elve – csak a dózis teszi a mérget. Ez itt, mivel a legtöbb esetben minimális mennyiségben jelenlévő anyagokról van szó: a védőoltás-ellenesek ilyenekre mutogatnak "veszélyes összetevők a vakcinákban" címen. A legtöbb esetben ráadásul nincs is szükség semmiféle komoly tudományra, hogy meggyőződjünk ezeknek az "összetevők" a veszélytelenségéről: egy sor esetben olyan anyagokról van szó, amelyekkel nap mint nap találkozunk, ráadásul sokszor a vakcinákban lévőt többszörösen meghaladó mennyiségben. (Sőt, néha nemcsak mint környezetszennyező anyagok, hanem mint testünk, természetes táplálékaink alkotói.) Ám ha valaki ezekről még nem hallott, akkor kitűnően lehet a "mérgező anyagok a vakcinákban" szöveggel manipulálni....."

2015.02.03. 07:36:43

@A Menhely Gondnoknője:
"látvány szívfacsaróan gyönyörű volt, lélegzetelállító - talán ha néha megpillanthatnánk a bolygónkat odakintről, a maga halványkék pompájában, máshogy gondolkodnánk.
Miközben néztem, az jutott eszembe, hogy mennyire mostohán bánunk vele, és hogy elherdáljuk mindazt a kincset, ami ránk lett bízva."
Nehéz kérdés ez. Gondolj csak bele, mennyi kincset kellett "elherdálni" a Hubble megalkotásához is, de ha mindenkit(!) felvinnénk az űrbe kicsit gyönyörködni az "mibe kerülne". :)
Amúgy értelek és valóban nagyobb felelősséggel kellene bánnunk a kincseinkkel.

2015.02.03. 07:38:31

@andronikos:
"pánikra semmi ok."
Galaxis útikalauz stopposoknak.
:))

Antal József 2015.02.03. 15:46:58

Még mindig több volt vasàrnap a misén a felnőtt mint a gyermek. ..

andronikos · http://andronikosz.blogspot.hu/ 2015.02.03. 18:57:22

@A Menhely Gondnoknője:
'De a civilizációnknak is megvannak a maga kincsei, ezekért is kár lenne. Nem gondolnám, hogy mindezt elintézhetnénk egy legyintéssel azon a címen, hogy a "civilizációk születnek, felemelkednek, hanyatlanak és eltűnnek".'

Rengeteg civilizációnak rengeteg kincse volt, ezeknek nem kis részét át is mentették más civilizációk - aggodalomra tehát semmi ok :)
Más részük viszont valóban feledésbe merült, azokért valószínűleg kár. De ezek miatt meg azért nem kell aggódni, mert fogalmunk sincs arról, hogy miről csúsztunk le :)

De van még egy olyan dolog is, hogy a különböző kultúrák, birodalmak és civilizációk hajlamosak úgy tekinteni önmagukra, mint a lehető legjobbra, ami az emberiséggel addig történt. Sőt, a lehető legjobb, ami az emberiséggel egyáltalán történhet. A mi civilizációnk ebben az ön-túlértékelésben az élen jár.
Na emiatt viszont tényleg van ok a pánikra. :)

A Menhely Gondnoknője · http://metafizikaimenhely.wordpress.com/ 2015.02.03. 19:22:49

@Pandit:
"Gondolj csak bele, mennyi kincset kellett "elherdálni" a Hubble megalkotásához is".

Ebben teljesen igazad van -- a technika témája egyébként kemény dió, ha elgondozunk rajta, hol kellene meghúzni a határokat, mennyit áldozunk még be a technika oltárán, illetve mennyire vagyunk képesek kivonni magunkat a hatásai alól, és pusztán eszközként tekinteni rá. Hiszen mindig azt mondják, hogy a technika "csak" eszköz, mégis ez az eszköz elég sokat bedarált már az emberből.
Ugyanakkor hogyan szabhattunk volna gátat neki és magunknak, hogyan kellett volna meghatározni, mi valósuljon meg és mi nem? Ma gyakorlatilag csak a pénz diktál, pedig lennének etikai és egyéb megfontolások is.

Szóval érdekes kérdés, mert mintha valahogy megszűnt volna a lehetőség mindenféle értelmes kontrollra, most már ha akarnánk se nagyon tudnánk kontrollálni az eseményeket - vagy legalábbis nagyon komoly fejtörést okozna, hogy mindezt hogyan is vigyük végbe.

@andronikos:
"Rengeteg civilizációnak rengeteg kincse volt, ezeknek nem kis részét át is mentették más civilizációk" - ez igaz.

"De van még egy olyan dolog is, hogy a különböző kultúrák, birodalmak és civilizációk hajlamosak úgy tekinteni önmagukra, mint a lehető legjobbra, ami az emberiséggel addig történt."
Szerintem ez inkább a mai, tudományos-technikai civilizációt jellemzi (de ezt írod te is), régebbi korokban elég gyakori volt egyfajta nosztalgia és tisztelet a múlt iránt.
Amióta azt hisszük, a világ pusztán a tudományos úton megismerhető, és ezzel egyenes arányban válik egyre biztonságosabbá, azóta értelemszerűen az irány az, hogy az embernek a lehető legtávolabbi jövőben lesz a lehető legjobb dolga és legnagyobb tudása, vagyis mindig "valahol máshol, valamikor máskor". Most a nosztalgia tárgya a jövő :).
Így tehát az emberi boldogság és tudás az idő (a jövő) függvénye lesz.

csaba carmarthen 2015.02.03. 19:55:07

"Óvó néni:

"Ádámka, itt vannak az új szüleid.”

Kisfiú:

"És hol van az anyukám?”

Felirat:

A gyermekeknek minden egyértelmű.
A népszavazáson elmondhatja, hogy mit gondol...”)

www.youtube.com/watch?v=_RcmF68WUtE
(Szlovakiaban koztv-k es kereskedelmi tv-k altal cenzurazott video)

Vajon élnek-e a lehetőséggel Szlovákiában, leteszik-e a voksukat a család, Európa jövője mellett február 7-én?

Európa jövője a mi kezünkben van! A jelenlegi demográfiai helyzetben különösen fontos odafigyelnünk a családok életminőségére, a családi kapcsolatokban rejlő erőre, az idős vagy beteg családtagokat megtartó hálóra. Egy olyan társadalomban, ahol a gyermekek az unokatestvéreikkel nőnek fel, a felnőttek számíthatnak a testvéreik segítségére, az időseknek pedig támaszt nyújt a rokonok által alkotott háló, nem vagyunk kiszolgáltatva az egészségügyi- vagy a nyugdíjrendszereknek.

Válaszút előtt áll Európa: igent mondunk a természetes család értékére vagy az egyént állítjuk mindenek fölé.

A CitizenGO olasz munkatársa a héten átadta a szlovák szervezőknek a támogató petíciónkra eddig érkezett aláírásokat (képen). Több mint 68 ezren nyilvánítottak véleményt, arra biztatva a szlovák és a felvidéki magyar szavazópolgárokat, hogy vegyenek részt a népszavazáson és éljenek a lehetőséggel. Támogatásáról Ön is biztosíthatja a szavazásra készülő Szlovákiát az alábbi linkre kattintva:

citizengo.org/hu/16401-tamogatom-szlovak-nepszavazast-csalad-vedelmeben

andronikos · http://andronikosz.blogspot.hu/ 2015.02.04. 09:22:13

@A Menhely Gondnoknője:
"Most a nosztalgia tárgya a jövő."
Hát ezzel nagyon fején találtad a szöget :)))

andronikos · http://andronikosz.blogspot.hu/ 2015.02.04. 09:24:17

OFF. Ünnepeljünk egy kicsit. Ma van az ószövetségi "fák új éve" ünnep, a Tu Bisvát:
hu.wikipedia.org/wiki/Tu_bisv%C3%A1t

Izrael misztériuma (törölt) 2015.02.04. 09:53:40

Rabbi Shalom Gold, Rabbi Fishel Todd and Rabbi Don Channen of Pirchei Shoshanim host the Tu B'Shevat Seder in Jerusalem

Tu B'Shevat Seder in Jerusalem
www.youtube.com/watch?v=WVj7VlW0Jac

csaba carmarthen 2015.02.04. 11:13:31

unneples kozben arrol se feledkezzunk el, hogy vannak akik 3 nap mulva nepszavaznak:

"Ádámka, itt vannak az új szüleid.”
www.youtube.com/watch?v=_RcmF68WUtE

2015.02.03. 19:55:07
citizengo.org/hu/16401-tamogatom-szlovak-nepszavazast-csalad-vedelmeben

studiorum 2015.02.04. 14:13:23

@csaba carmarthen:

Ha már idáig jutottak a demokrácia feltétlen hívei a Szlovák Püspöki Kar kezdeményezésére, a 10 Parancsolat érvényéről nem kellene szintén népszavazást tartani?

Nonszensz!

csaba carmarthen 2015.02.04. 15:34:56

@studiorum: a media mar prekondicional az ilyesmi jellegu valtoztatasokra is...

Ezek az olasz "uj szulok" Andrea(Andras) es Dario a bbc filmriportban
www.bbc.co.uk/news/world-europe-29677779
1:05 ui. elegge kiakadtak, hogy meg nem nevelhetik "katolikuskent", "3 gyermekuket"

...De aztan az egyik elemzo megnyugtatja a nezot, hogy szerencsere a parbeszed a temaban mar megkezdodott... es lesz (lehet) folytatas is...

www.youtube.com/watch?v=oBna_X9YuGY

nagyfigyelmeztetes.hu/2012/12/a-csaladi-egyseg-es-annak-lerombolasa-lesz-a-kivalto-oka-mindennek/
süti beállítások módosítása