Jezsuiták

PÁRBESZÉDBEN

Címkék

Fájdalmas gondolatok a Menekültek Világnapjára (Vértesaljai Lászlótól)

2015.06.21. 00:50 Ky-Lí

4a0186f46.jpg2000. december 4-én az Egyesült Nemzetek Szervezetének Közgyűlése az 55/76-os határozatával a menekültek világnapjává nevezte ki június 20-át, amit 2001. június 20-tól kezdve minden évben megünnepelnek. Így kerül sor ennek megünneplésére az idén 2015. június 20-án, szombaton. Fájdalmas ünnep. Nagypéntek, vagy Karácsony ki tudja hányadik napja, amikor a Szent Család, a keresztény hagyomány szerint menekülni kényszerült és egészen megdöbbentő módon ott talált menedéket, ahonnét az ősatyák kijöttek a fogságból. Egyiptom, a szolgaság háza, mely egykor befogadta Jákob ősatyát 12 fiával és egész háza-népével együtt.

 

Az „idők teljességében” élet-halál kérdése volt annak a másik Józsefnek, az „igaznak” is a helyzete, és hogy mentse feleségét, Máriát gyermekével együtt, elmenekült velük. Földönfutók lettek. Kiszolgáltatva mások jóindulatának. Pedig az egyiptomi emlékezet biztosan nem áldott emlékét őrizte annak a bizonyos ősi exodusnak, amikor mindent vittek. Ennek ellenére, mégis otthont találtak benne. A fáraók Egyiptoma akkor befogadta a Szent Családot.

A názáreti Jézus önmagát jövevénynek tartja: „A rókának odúja van, az ég madarának fészke, de az emberfiának nincs hová lehajtsa a fejét” (Mt 8,20 Lk 9,58). Holttestét is idegen szálláshelyre teszik, egy önkéntes főtanácstag sírjába. Onnan föltámadva lép át a tanítványok félelemtől bezárkózott és elreteszelt utolsó vacsorai termébe. Belép a zárt ajtón, a falon keresztül. Innét lép tovább Jeruzsálem perifériájára, Emmauszba, ahol két korábbi tanítványa idegennek nézi: „Te vagy az egyetlen idegen…” (paroikeisz görögül, peregrinus latinul, vagyis vándor, zarándok, útonlevő, migráns) – mondják neki. Századokkal később Ferenc nevű követője Assisiből, aztán egy Ignác nevű baszk férfi gyalog bejárják az akkori Európát és a Szentföldet, koldulva, földön hálva. Már az apostoli atyák „Diognétoszhoz írt levele” ezt a szellemiséget tükrözi: „saját hazájukban - a földkerekségen - laknak, de mégis jövevényekként…”.

Róma püspöke, Ferenc, maga is migránsok gyermeke. Szülei 1929-ben emigráltak az Újhazába és Buenos Airesben földet, hazát, otthont találtak. Hát persze, hogy fogékony az elvándorolni kényszerülőkre, mert az ő ivadékuk. Pápaként az első útja a lampedusai migránsok közé vitte őt, kezében virágokkal, azt szórta a mérhetetlen hullámsírra. Aztán a szárdok szigetén keresi fel azokat, kiknek ősei átmigráltak a La Plata folyó torkolatához, hogy ott a Jőlevegőjű Várost, Buenos Airest megalapítsák...

Hirtelen a sor végére kanyarodok. Most szombaton, amikor az olasz cserkészet 70 ezer tagját köszöntötte a Szent Péter téren, így szólt hozzájuk: „Ajánlom nektek a párbeszéd képességét. Hidat építsetek, hidat építsetek ebben a társdalomban, ahol szokásban van falakat építeni. Kérlek benneteket, hidakat építsetek, párbeszéddel hidakat!”.

És eljött a szerdai nap, amikor a szokásos általános kihallgatáson épp a Menekültek mai Világnapjára utalt. Így szólt Ferenc pápa: „Most szombaton lesz a Menekültek Világnapja, az ENSZ támogatásával. Imádkozzunk azokért a testvérekért, akik menedéket keresnek távol hazájuktól, hogy olyan otthont találjanak, ahol félelem nélkül élhetnek, mert ott tiszteletben tartják a méltóságukat. Bátorítom mindazok munkáját, akik segítik őket és kívánom, hogy a nemzetközi közösség egyetértésben és hatékonyan cselekedjék a kényszer-migrálás okainak a megelőzésében”. Végül hozzáfűzte a pápa: „Mindenkit arra szólítok fel, hogy kérjen bocsánatot azokért a személyekért és intézményekért, akik bezárják az ajtót az emberek előtt, akik (befogadó) családot és oltalmat keresnek”.

Az olasz-francia határon a francia rendőrség pár nap óta visszaküldi olasz földre a migránsokat. A tengerpart szikláin hálnak messzi földről útra keltek, köztük anyák a kicsinyeikkel, feketék, sárgák, fehérek és mindféle vallásúak. A föld népe. Miként Ásotthalom környékén, egyelőre még fal nélkül.

 Olasz férfi és női szerzeteskolostorok pénteken napvilágot látott közös közleménye említi, hogy Ferenc pápa két évvel ezelőtti felhívása nyomán számos kolostor – Palermótól Triesztig megnyitotta a kapuját és otthont ad a földönfutóknak. Hajléktalan barátaimra gondolok, Ferire és Tibire, akik két-két éven át velünk laktak a jezsuiták Mária utcai rendházában. Eszmélek, hát nekem kell ezt magyarázni, Európa kétezer éves örökségével a szívemben? Hát hogyan nézek Szent István királyunk szemébe, akinek szívéből – még ha később is írták – kivirágozott ez a gondolat: „Ennélfogva megparancsolom neked, fiam, hogy a jövevényeket jóakaratúan gyámolítsad…”.

Egyszer majd mindannyiunknak számot kell adni Isten színe előtt. Meglepő módon kevés kérdés hangzik el. De a Máté evangélium 25. fejezetének hat kérdésére mindenkinek válaszolnia kell, köztük erre is: „Vándor voltam és befogadtatok?” (Mt 25,35). Befogadtatok? Az eredeti görög szöveg egyenesen így kérdez: „Xenosz, idegen voltam és befogadtatok?”.

1496 komment

Címkék: egyház jézus terrorizmus menekültek Magyarország ferencpápa

A bejegyzés trackback címe:

https://jezsuita.blog.hu/api/trackback/id/tr177560462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2016.02.23. 16:44:12

@Izrael Miszteriuma:
A teljes elzárkózás a menekültek befogadásától szétveri az uniót. Ha az egyik ország kerítést épít, előbb-utóbb a másik is ezt teszi.

Ami már átcsap a fejük fölött - Interjú Kis János filozófussal
www.vasarnapihirek.hu/fokusz/ami_mar_atcsap_a_fejuk_folott

Izrael Miszteriuma (törölt) 2016.02.23. 17:50:41

Ferenc pápa: Aki csak falépítésben gondolkozik, nem keresztény
index.hu/kulfold/usa/feher_haz/2016/02/18/ferenc_papa_kiosztotta_donald_trumpot/

A püspöki kar miért nem szólalt fel a kerítés ellen?
kereszteny.mandiner.hu/cikk/20160223_giczy_gyorgy_a_puspoki_kar_miert_nem_szolalt_fel_a_kerites_ellen

találós kérdés: akkor most Orbán keresztény-e vagy sem?

manlakos 2016.02.24. 08:34:49

@Izrael Miszteriuma: Engedd meg, hogy egyik kedvencedből idézzek: nol.hu/kulfold/megnyitotta-a-szentevet-a-papa-1579035

„A vatikáni szertartást rendkívüli biztonsági körülmények közepette tartották meg. A Szent Péter térre csak fémdetektoros kapukon keresztül lehetett bejutni, kiegészítő rendőri és katonai erőket vontak össze a környéken, és még a Vatikán fölötti légteret is lezárták a repülőgépek elől.”

Mit gondolsz, hány rendőr, katona és repülőgép kell ahhoz, hogy „légmentesen” lezárja egy néhány háztömbnyi mini-állam határait alul-fölül?
(Érdekes módon, nekem eszembe sem jutna olyasmit mondani/kérdezni, hogy aki egy ilyenfajta készültséget elrendel/fenntart, az ne lehetne keresztény!!!)
Ja, majd elfelejtettem megkérdezni: mit gondolsz, ahhoz, hogy az USA, vagy pl. Magyarország, vagy, esetleg annak az országnak a határait, amelyért –Magyarországgal ellentétben- nem tartanád méltatlannak meghalni… (ahogyan ezt, régebben írtad!), ugyanilyen légmentesen lezárják, hány katona, rendőr, és helikopter kellene?

Izrael Miszteriuma (törölt) 2016.02.25. 20:52:35

Mustó Péter most mégis keményen szól. A Jezsuita Menekültszolgálat honlapján olvasható interjúban többek között ezt mondja kérdezőjének, a Helsinki Bizottság munkatársának: „A magyar sajtó meghatározó része pedig a menekültekkel szemben táplálja a félelmet a lakosságban. A veszély hangulatát kelti. Gyakran hallható, hogy a »migráns« terrorista, betegséget hoz, megtámad, piszkos, megerőszakol másokat. Egy neves magyar folyóirat címlapján pedig látok egy szerzetest, aki azt állítja, hogy a migránsok betörők. Ez félelemkeltés. Gyűlöletkeltés. Általánosítás. Éppen egy keresztény szerzetes részéről számomra megdöbbentő.”

Később hozzáteszi: „Hiába írjuk óriásplakátokra: »Nem akarunk bevándorlókat.« Itt vannak. Nincs választási lehetőségünk. Kezdeni kell velük valamit. Úgy, hogy a legjobbat hozzuk ki ebből a ránk szakadt helyzetből. Az ő érdekeikről sem megfeledkezve. Hanem egyességet kötve. Akkor is, ha a menekült szorult helyzetében nem kér engedélyt, bejöhet-e az országba. Mert a bőrét menti. S ebben részéről van agresszió.”
Migránsügy: gyűlöletkeltéssel vádolja ferences társát a magyar jezsuita
valasz.hu/itthon/migransugy-gyuloletkeltessel-vadolja-ferences-tarsat-a-magyar-jezsuita-117486

Izrael Miszteriuma (törölt) 2016.03.04. 08:24:24

„Ha egyes cikkeket vissza kell vonnunk, akkor a párbeszéd ellehetetlenül.”
Egyházi cenzúra vagy véleményszabadság?
www.merleg-digest.eu/rosszallas-altalanossagban/

bővebben:
"Pauschale Abqualifizierung"
Bischofskonferenzen Polens und Ungarns machen Druck auf Jesuiten-Magazin
Brüssel - 22.02.2016
Die Regierungen der EU-Staaten Polen und Ungarn haben sich den Zorn aus anderen Mitgliedstaaten zugezogen. Und nicht nur das: Die EU-Kommission prüft sogar in einem offiziellen Verfahren die Rechtsstaatlichkeit Polens aufgrund der aktuellen politischen Entwicklungen. Und Ungarn erhielt schon im letzten Jahr einen Tadel wegen Hetze gegen Einwanderer, Flüchtlinge, Roma, Juden und Homosexuelle.
www.katholisch.de/aktuelles/aktuelle-artikel/pauschale-abqualifizierung

cserenkov 2016.09.05. 18:18:20

Gondoltam, érdekességként álljon itt a makói plébános, Pálfai Zoltán véleménye:
szemlelek.blog.hu/2016/09/05/palfai_zoltan

csab carmarthen 2016.09.05. 21:47:01

Attól, hogy szeretjük a farkasokat, hiszen ők is Isten teremtményei, még nem engedjük be őket a bárányok közé -
: magyarhirlap.hu/cikk/61249/Jonnek_hogy_elfoglaljak_Europat#sthash.hhqnB6Uv.dpuf

cserenkov 2016.09.06. 16:22:00

Értem! 1500 muszlim farkas megeszi a tízmillió magyar bárányt. A katekizmus nem ér semmit. Békeidőben írták, nem gondolták komolyan. Se gyilkosság, se lopás, se paráznaság stb. esetében nem iránymutató. Nemesebb célokra használom ezentúl.

csab carmarthen 2016.09.07. 10:19:34

A janicsármigránsok természetesen fegyvertelenül jönnek, így ártalmatlanok, mint annak idején 1541-ben, mikor Budára menekültek, akkor Angel-a Zápolyi meghivására, ma a bárányruhás migránsokat persze más Angelák (" 'angyalok") hívják be...
www.youtube.com/watch?v=iJl2yJYlkAI&t=588

csab carmarthen 2016.09.07. 12:07:17

A KEK is világosan fogalmaz ezügyben, azaz iránymutató:

675. (...) Az üldözés, mely kíséri az Egyház földi zarándokútját, [640] fölfedi a "gonoszság misztériumát" egy

vallási megtévesztés

formájában, mely az embereknek problémáik látszólagos megoldását kínálja föl cserében azért, hogy elpártolnak az igazságtól.(...)

677. Az Egyház az Ország dicsőségébe csak ezen utolsó Húsvéton át léphet be, melyben követi Urát halálában és föltámadásában. [644]

Az Ország tehát nem az Egyház történelmi diadala által fog beteljesedni, állandóan növekvő fejlődés útján, hanem Istennek a gonosz utolsó támadása fölötti győzelme által..(...)

www.katolikus.hu/kek/kek00624.html#N113
www.youtube.com/watch?v=VacQVIp9X-Q
(...)
www.youtube.com/watch?v=WjUXd4qW9mg&t=4m48s

cserenkov 2016.09.07. 17:54:59

"A KEK is világosan fogalmaz ezügyben"
Hát ez nagyon világos volt. Amikor nem tudsz mit mondani, elkezdessz zagyvaságokat hablatyolni. Érdekes módszer...

cserenkov 2016.09.07. 17:59:40

Jó kis kényelmes keresztény lehetsz te Csaba! Egy kis templom, egy kis ima, néha leviszed a szomszéd néninek a szemetet stb.
Én is tudom egyébként még a Bibliát is furkósbotnak használni:
"Bizony mondom nektek, míg ég és föld el nem múlik, egy i betű vagy egy vesszőcske sem vész el a törvényből, hanem minden beteljesedik."
Erre varjál gombot, ezt fejtsd meg!

cserenkov 2016.09.07. 18:33:36

Az előző kommentem első két mondatáért bocsánatot kérek.

csab carmarthen 2016.09.07. 21:45:43

@cserenkov: parancsolj,

közelítsd meg a Törvény (-a Tóra-) felöl kérdést:

www.youtube.com/watch?v=1o0hY11JJ0U&t=26m21s

cserenkov 2016.09.08. 18:28:31

@csab carmarthen:
Ez túl hosszú! Nincs rá időm. Bocs. Légyszíves foglald össze röviden, hogy ez miről szól! Köszi

csab carmarthen 2016.09.08. 23:19:53

ez az 1 perc itt pont elég lesz :

www.youtube.com/watch?v=revkpustwVc&t=47m38s

A Tórára nem kell ennél több időt szánnod. Elég ha másoknak idézgeted, hogy "míg ég és föld el nem múlik, egy i betű vagy egy vesszőcske sem vész el a Törvényből, hanem minden beteljesedik."

(...aztán majd minden beteljesedik....)

A Katolikus Egyház Katekizmusa pedig szintén túl hosszú, nem szükséges tehát megismerned azt se. (elég ha csak példálózol azzal is).

csab carmarthen 2016.09.09. 08:49:19

pater András:
Irgalmatlan irgalom

Európa iszlamizációja folyik, felgyorsult és erőszakos módon, migráns-falóba becsomagolva. A szervezett katonai alakulatok közt valóban találni menekülteket is, a százalékokat nehéz felállítani, különösen azért, mert bőséges, szülők nélküli gyermek-statisztériát is küldenek a bevándorlókkal. A migránsok általában sokszor tűnnek szükséget szenvedőknek, máskor a kiosztott – vallásukhoz alkalmazkodó – élelmet is eldobálják, az ásványvízzel együtt, hiszen jó néhányan magyar családjaink számára felfoghatatlan mennyiségű, ismeretlen eredetű pénzzel rendelkeznek.
andrasatya.blog.hu/2015/09/16/irgalmatlan_irgalom

ozorai pippo (törölt) 2016.09.09. 20:40:12

index.hu/belfold/2016/09/09/a_migranellenes_kampanynak_sulyos_tarsadalmi_kovetkezmenyei_lehetnek_a_jezsuitak_szerint/
Nem találom a jezsuita.hu lapon. Kitől van az info? Miért migránsellenes? Miért nem migrációellenes? Miért nem lehet normálisan beszélni? Miért kell megint a sorok között olvasni, mint az 50-80-as években? És még azon is túl? Miért kell minden megnyilatkozást még külön magyarázni? Miért nem tud egy értelmes ember (akár a pápa), normálisan fogalmazni? Miért kell állandóan "lefordítani"? Meg hülyének nézni bárkit, mintha nem tudna dönteni?

ozorai pippo (törölt) 2016.09.11. 17:48:23

A piripócsi illetve a baktalórántházi plébános is megszólalt az ügyben, sőt az ibafai pap is csatlakozott két pipafüst között. Szó szerint azt mondták: "Most mi van?" Ehhez csatlakozott a helyi jezsuita lelkiatya - aki helyi szinten nagyon számít, és most nagyon ott van ezekben a kérdésekben -, sőt, akit támogatott az arra érdemesült, tanítói hivatalát méltán képviselő megyéspüspök, illetve a helyi média legnemesebb, mindmegannyi jeles képviselője. Mind arról tettek tanulságot, hogy a rossz az rossz, illetve aki jót tesz, az nem tesz rosszat.

csab carmarthen 2016.09.11. 22:10:58

Jézusnak, Sirák fiának könyve:

29Akárki jöttmentet ne vezess házadba, mert az alattomos sok-sok cselt vet. 30Mint a kosárba zárt fogoly a gőgös szív, kémhez hasonlít, aki gyenge pontot keres. 31A rágalmazó rosszra csavarja el a jót, kivetnivalót lel még a legjobb dolgokon is. 32Egyetlen szikrából nagy tűz támad, a mihaszna ember vérre leselkedik. 33Óvakodj a gonosztól, mert rosszat forral, nehogy örök szégyenfoltot ejtsen rajtad. 34Ha befogadod az idegent, zavart kelt körötted, elidegenít családod tagjaitól is. Sir11,29

www.youtube.com/watch?v=ZV315xqbRK8&t=11

szentiras.hu/SZIT/Sir11

cserenkov 2016.09.12. 20:00:35

@manlakos: Most megnéztem, köszi a videót. Érdekes. Viszont szerintem aki egy gumicsónakon képes átszelni a Földközi tengert, az nem gazdasági bevándorló. Az vagy hülye vagy elképesztő viszonyok közt él, amit mi el sem tudunk képzelni. Azt sem tudom elfogadni, hogy valaki felbujtogatja Őket és ennek hatására indulnak el, hogy iszlamizálják Európát. Nem hiszek az összeesküvés elméletekben. Pár éve még csak a társadalom max. 5%-a terjesztett ilyeneket és hülyének is nézte Őket a maradék 95%, addig manapság a Facebook-on 3 emberből 2 benyalja az ilyesmit.
Ezeknek az embereknek a javarészét a terroristák üldözik el hazájukból. Biztos vannak köztük állatok, de ha bekapcsoljuk a kertévés híradókat, ahol egyik a másikat megfojtotta, felnégyelte, áramot vezetett bele, megkéselte, megerőszakolta stb, az alapján a magyart is le lehetne állatozni.
Én se szeretnék mondjuk egymillió bevándorlót látni az országban, mert akkor a második, harmadik generáció egyes tagjaiban feléled valami a dzsihádisták szelleméből és egymaguk nagyobb pusztítást okoznak, mint egy hadsereg (lásd, Nizza, A Bataclan tragédia).
De szerintem 1249 vagy akár 10000 muszlim fecske sem fog iszlám dzsihádot csinálni Magyarországon. Ezt szerintem a számarányuk nem tenné lehetővé.

csab carmarthen 2016.09.12. 22:14:12

3 emberből 2 benyalja az ilyesmit...

ti. a politikusok maguk is beismerik ...freudi elszólás útján...

McCain:
www.youtube.com/watch?v=xf5TFrvzmAE&t=56
("az USA Nemzetbiztonsági Tanács minden tagja az ISIS felfegyverzését ajánlotta")

Hillary:
www.youtube.com/watch?v=mclVFoXCeqo&t=14

ma pedig őket tolják át Európába menekültruhába öltözve, egyelőre fegyvertelenül...a fegyverek külön úton érkeznek

www.youtube.com/watch?v=iJl2yJYlkAI&t=588

"Azokat akik kigondolták, megtervezték, megszervezték, beindították, ma is finanszírozzák, információs nyomtatott anyaggal ellátják, mobilon és neten keresztül parancsnokolják ezt az egyelőre fegyvertelen civil inváziót, a Nürnbergi Törvények értelmében felemelőségre kell vonni 15.000 ember fulladásos halála miatt, emberiesség elleni, soha el nem évülő, közönséges bűncselekmények, azaz tömeggyilkosság vádjával. Vonatkozik ez mindenféle párt-politikai segítőikre és kollaboránsaikra is. És "vétkesek közt bűnös aki néma..."
A "'migránsok" épp olyan áldozatok, mint mi leszünk, ha a felfegyverzik őket. "

magyaridok.hu/kulfold/k eresztenyeket-lelovik-ugye-979 972/?utm_source=Napi+h%C3%ADrl ev%C3%A9l+a+Magyar+Id%C5%91k+k iemelt+h%C3%ADreir%C5%91l&utm_ campaign=234d9206d9-hirlevel& utm_medium=email&utm_term=0_ 4fe27455be-234d9206d9-20204378 9

Imahadjárat (6) Ima az Antikrisztus megállítására

22
NOV
2011. november 22. kedd; 11.00

„Ó Jézusom, kérlek, hogy Isten, az Õ irgalmasságában akadályozza meg az Antikrisztust, és annak aljas hadseregét, hogy rémületet keltsenek és nehézséget okozzanak a Te gyermekeidnek.

Könyörgünk, állítsd meg az Antikrisztust, és kérünk, hogy a Büntetés Keze kerüljön el bennünket a Nagyfigyelmeztetés során bekövetkező megtérések által. Ámen.”

nagyfigyelmeztetes.hu/2011/11/imahadjarat-6-ima-az-antikrisztus-megallitasara/

manlakos 2016.09.13. 06:13:34

@cserenkov: „Nem hiszek az összeesküvés elméletekben. Pár éve még csak a társadalom max. 5%-a terjesztett ilyeneket és hülyének is nézte Őket a maradék 95%, addig manapság a Facebook-on 3 emberből 2 benyalja az ilyesmit.”
„3 emberből 2 benyalja az ilyesmit.”
Javaslom, vonjuk le a lovagkeresztes tanulságot és fogalmazzunk inkább úgy, hogy: 3 emberből 2 elfogadja/úgy gondolja!:)
Mit gondolsz, miért?

2016.09.13. 09:29:23

@manlakos:
"Az Embereket nem lehet elég hülyének gondolni, mert annál sokkal hülyébbek." (FF)

Sajnos ez nem fogja eldönteni a kérdést, mit is kellene keresztényként tennünk, mondanunk, gondolnunk és miért se pro se kontra.

Az viszont talán tekinthető ténynek, hogy az emberek elég alaposan "meg vannak dolgozva" manapság, hogy mit is "kell" gondolniuk/elfogadniuk. Talán ezért is?

manlakos 2016.09.13. 12:08:57

@Pandit: Bocs, de ezt, nem igazán értem!
1.Remélem, azt tudod, hogy az idézettel nem értek egyet!
2.” Sajnos ez nem fogja eldönteni a kérdést…”
Mit értesz az, „ez” alatt?
3. "meg vannak dolgozva"
Úgy érted, hogy akár ez is lehetne a –Cserenkov által leírt- „ benyalja”, szalonképes szinonimája?

2016.09.13. 13:20:49

@manlakos:
Megbocsátok.

1. Most már tudom, de attól még van benne valami :)
2. Hát azt, hogy "az emberek/többség valamit benyal/elfogad/gondol."
3. Nem úgy értem. (Ezt pont nem "az emberek" csinálják, hanem velük.)
Te ebben az országban élsz?

manlakos 2016.09.14. 07:52:59

@Pandit: - Köszi! Rendes tőled!:)
-Tehát a félreértések elkerülése érdekében összefoglalva, ami átjött, a kettőtők által leírtakból :
Mivel
„Az Embereket nem lehet elég hülyének gondolni, mert annál sokkal hülyébbek"
és mert
’elég alaposan "meg vannak dolgozva” manapság , hogy mit is "kell" gondolniuk’,
ezért van az, hogy ma már, (ahogyan Cserenkov írta!)
„a Facebook-on 3 emberből 2 benyalja az ilyesmit.
Most erre, mit mondjak?
Megvan: „hááát, ez egy szabad ország…!”:)
- Igen, Magyarországon élek és igyekszem –két lábbal- (ezen) a földön maradni…:)

2016.09.15. 08:47:25

@manlakos:
OkOK
Ha ez "jött át", az az én hibám.
Nem osztom sem Cserenkov, sem a Te véleményedet (mindkettőtöké irigylésre méltóan magabiztos) a menekült-kérdéssel kapcsolatos keresztény teendőkkel/hozzáállással és a menekült-kérdéshez kapcsolódó politikákkal kapcsolatban.
(Természetesen úgy ahogy meg nekem "jött át") :)

2016.09.15. 12:08:21

SOS. Please!
Több milliárd Ft. adópénzbe fog kerülni, a közvetlen demokrácia gyakorlásának ritka alkalmainak egyike lesz és őszintén fogalmam sincs, hogy felelős magyar keresztény (állam)"polgárként" mi is lenne az igaz(!) válasz a feltett kérdésre.
Nyilván meg fogom kapni mindkét oldal magabiztosaitól, hogy szerencsétlen ( esetleg "agymosott") hülye vagyok, de ha valaki mégis megszánna örülnék, ha segítenétek.
Előre is köszi, aki megtisztel.

index.hu/belfold/2016/09/15/a_hit_gyulekezete-vezeto_nemmel_szavaz_a_rabbi_inkabb_zsoltart_mond/

index.hu/belfold/2016/08/29/egyhazak_kvotanepszavazas/

A linkekre lehet indexezni, hogy liberálisok meg minden de szerintem ebből feketén fehéren látszik mekkora bizonytalanság van itt. Mekkora gáz már pl. az evangélikus egyház hivatalos válasza. Komolyan? Ennyi? Hát még jó.

Mindenki mellébeszél itt?

Nekem elsőre még Beer Miklós válasza a legkorektebb, de ha ez egyedül erre jó akkor mégis milyen hatékonysággal működik és tényleg ezért kell elkölteni ennyi pénzt, és tényleg erre a kérdésre kell ezért válaszolni???? stb stb.

Ha ez az egész meg valóban egy pártpolitikai manipuláció akkor meg miért nem az a korrekt keresztény hozzáállás, ha nem szállunk be a játékba és tudatos távolmaradással, vagy érvénytelen szavazattal utasítjuk azt vissza?

Stb stb.

2016.09.15. 12:12:51

@Pandit:
Jabbok, Matthaios, Pacsy és többiek, plíz!!
:)
(Akiket eddig szóban kérdeztem sajnos azoknak annyira egyértelmű volt, hogy a Fidesz által tolt válasz az egyértelműen helyes, és milyen nagyszerű is ez a kérdés, hogy nem is értették mi a bajom ezzel az egésszel., Hátha tőletek kapok valami linket, vagy valami)

Előre is köszi.
:)

2016.09.15. 15:40:50

@Pandit:

„Akarja-e, hogy az Európai Unió
az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is
előírhassa nem magyar állampolgárok
Magyarországra történő kötelező betelepítését?”

1.Ha csak a kérdést nézem magában, akkor tarthatom a nem-et jó válasznak.

2. A fideszes kampány hangvétele viszont sajnos árnyalja a képet. Az sajnos lekezelő ('...hogy ők is megértsék'), és a rezsiharc szintjére próbálja egyszerűsíteni ezt a kérdést. Végső soron alantas érveket használnak az amúgy védhető álláspontjuk alátámasztására.

3. Ebből az következik, hogy bármi történik, az ország, a 'nép' nem jöhet ki jól belőle.
Elég csak a '23 millió románra' meg a 14. havi nyugdíj fideszes ígéretére gondolni. Azok is olyan hazugságok voltak, amelyeken hosszabb távon mindenki vesztett.

matthaios · http://www.matthaios.hu 2016.09.15. 19:30:43

@Pandit:

Nem szívesen foglalkozom napi politikai kérdésekkel, de az a véleményem, hogy a feltett kérdésre kell válaszolni. Megismétlem a én is a kérdést:

„Akarja-e, hogy az Európai Unió
az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is
előírhassa nem magyar állampolgárok
Magyarországra történő kötelező betelepítését?”

Ha a mostani világrendszer igazságtalanságának a felszámolására az EU által javasolt migránspolitikát tartod jónak, akkor keresztényként igennel kell válaszolnod. A keresztény számára ugyanis ez fontos kérdés. Ha viszont úgy látod, hogy az EU migránspolitikája ehhez nem járul hozzá, hanem csak a több milliárd érintett emberből néhány milliót akar itt letelepíteni különböző okokból (például olcsó munkaerő az elnéptelenedő Európában, egyes pártok politikai bázisa növelése céljából stb.), akkor „nemmel” szavazz.

Szerintem a következményeket figyelembe véve magát a kérdést kell nézni, nem pedig azt, hogy ki tette fel a kérdést. Az kétségtelen, hogy a Fidesznek politikailag jól jött a migránsválság, amit ki is használ és ez visszatetszést szül. De már nemcsak a Fideszről, hanem Magyarországról, Közép-Kelet-Európáról, sőt Európáról van szó. Azt ugyanis látni kell, hogy a meggyengült európai identitás hosszú távon tehetetlen egy erősebb identitással szemben. Amire ezer évvel ezelőtt képes volt (például a magyarok befogadása és integrálása), arra ma képtelen.

Európáért pedig lehet imádkozni, Európa védőszentjeinek, Szent Benedeknek, Keresztről Nevezett Szent Terézia Benedikta nővérnek (Edith Stein) a közbenjárását kérni.

2016.09.15. 19:51:06

@matthaios:

Alapjában véve egyetértek, csak két megjegyzést szeretnék a kommenthez fűzni:

'Szerintem a következményeket figyelembe véve magát a kérdést kell nézni, nem pedig azt, hogy ki tette fel a kérdést. '
A következmények nem függetlenek a kérdezőtől.

'Amire ezer évvel ezelőtt képes volt (például a magyarok befogadása és integrálása), arra ma képtelen.'

Azért ne felejtsük, hogy az integráláshoz kellett egy évszázad és rengeteg áldozat mindkét oldalon.

Ma senki nem mer Európában egy évszázadra előre jósolni.

Amerikában valószínűleg komoly pozíciói lesznek még a kereszténységnek, bár hogy domináns lesz vagy csak egy szín lesz a spektrumban, azt nem lehet tudni.

csab carmarthen 2016.09.15. 20:15:29

kozapor_zudult_a_helyiekre_Hiosz_szigeten

Egyre feszültebb a helyzet a görög szigeteken. Híoszon tiltakozóakcióba léptek a helyiek. A rendőrök válaszul könnygázt vetettek be, a menekültek pedig kövekkel dobálták meg a helyieket. A sziget befogadó állomását 1100 főre tervezték, ennek ellenére 3600 migráns tartózkodik a táborban. Eközben egy német városban összecsaptak a lakosok a menekültekkel. A bevándorlók rátámadtak a kiérkező rendőrökre is.

www.echotv.hu/video/115343/Konnygaz_majd_kozapor_zudult_a_helyiekre_Hiosz_szigeten#sthash.scv2JIq1.dpuf

2013. február 26. kedd, 22.00
>Hamarosan szakadás történik Európában, mely teljes egészében az Európai Unióhoz és ahhoz az országhoz kötődik, melyben Péter Széke található. Ez egy olyan háborúhoz fog vezetni, mely teljesen más háború lesz, mint a többi háború. Ennek ellenére gonosz és kegyetlen lesz. Az emberek fellázadnak majd egymás ellen Németországban, Olaszországban és Franciaországban. Imádkozzatok, hogy Követőim továbbra is erősek legyenek, és gondoskodjanak arról, hogy ’Jézus az Emberiséghez’ Imacsoportok jöjjenek létre, gyorsan, ezekben az országokban.

Elérkezett az idő Számomra, Jézus Krisztus, az Isten Báránya számára, hogy kinyilatkoztassak még több – a Pecsétekben rejlő – információt. Én ezt óvatosan fogom tenni, mivel mind lelkileg, mind testileg készen kell állnotok. Mint Igazságos Isten, Én gondoskodni fogok arról, hogy vezesselek benneteket, mind, és megáldjalak benneteket Erőmmel, ahogy minden réteg egyesével feltárul...<

nagyfigyelmeztetes.hu/2013/03/hamarosan-meggyilkoljak-az-egyiket-annak-a-masik-ket-politikai-vezetonek-akikrol-en-emlitest-tettem-korabban/

matthaios · http://www.matthaios.hu 2016.09.15. 20:18:02

@khamul:

Mint említettem, szerintem a Fidesznek jól jött a migráns válság. A népszavazás kiírásával pedig „emelte a tétet”. A sikeres népszavazás kétségtelenül használ a Fidesznek, a sikertelen népszavazás pedig nagy kárt okozna neki. (Az igenek győzelmétől szerintem nem kell tartani.) De a sikertelen népszavazás az EU migráns politikájának nagy sikere lenne.

Az „európai értékekkel” ellentétes iszlám vallással kapcsolatban Európának csak egyetlen reménye lehet: hátha kialakul ennek egy progresszív verziója. Szerintem ez nem valószínű. Egyébként véleményem szerint Európára nem az iszlám terrorizmus jelenti hosszú távon a legnagyobb veszélyt. A szavazókat anya szüli, és ha a muszlim anya többet szül, akkor nőnek az esélyei egy olyan iszlám pártnak, amely demokratikus úton jut kormányra, de mégsem fogja elfelejteni az iszlámot. Erről egyelőre csak regényekben van szó, de ez egyáltalán nem tűnik lehetetlen forgatókönyvnek.

aracs 2016.09.15. 20:32:16

Talán a politikának az a "dolga", hogy minden lehetőséget kihasználjon. Tehát nem csak a "nem" mögött van pártpolitika, de az "igen" mögött is.
A politikusok jönnek és mennek, de a menekültek, ha nem lesz nekik hová menni, maradni fognak.

csab carmarthen 2016.09.15. 21:59:55

Huszonnyolc európai szabadkőműves páholy írt alá egy közös nyilatkozatot, amelyben felszólítják az európai kormányokat, hogy fogadják be az összes, Európába tartó bevándorlót. Nemleges válasz esetére azzal fenyegetnek, hogy újabb konfliktusokat szítanak Európában.

A francia Médias-Presse által közölt nyilatkozatban a szabadkőműves páholyok felszólítják az európai kormányokat, hogy engedélyezzék a korlátlan bevándorlást Európába, hogy ezzel “felülemelkedjenek a nemzeti egoizmuson”.

A nyilatkozat szerint Európa vezetői tiszteletben kell tartsák az “emberi jogokat”, a “szolidaritás és testvériség eszméit”, valamint az elődeik által elfogadtatott “Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatára” hivatkoznak, amit szerintük Európa elsődleges irányelvnek kell tekintsen.
Hogy valójában mit is jelent a “nemzeti egoizmuson felülemelkedés”, arra a Corrispondenza Romana beszámolója rámutat; a szabadkőműves páholyok aláásnák a haza eszmeiségét, az európai népek identitását. El akarják árasztani Európát idegen népekkel, hogy az európai országok lakossága a demográfiai összetétel radikális átrendeződése miatt többé ne legyen képes nemzeti identitást kialakítani.

A nyilatkozatot jegyző szabadkőműves páholyok a felszólítást ultimátum jelleggel tették: arra az esetre, ha az európai kormányok nem engedélyezik a korlátlan bevándorlást, “megosztottságot és konfliktusokat” helyeznek kilátásba....

A nyilatkozat önmagában felhívja a figyelmet arra, hogy a szabadkőműves páholyok biztonsági kockázatot jelentenek Európában. Mint az köztudott, Olaszországon át húzódik az Európába irányuló bevándorlás egyik fő útvonala. A közös nyilatkozatot pedig Olaszország Nagypáholya is aláírta...

www.medias-presse.info/immigration-les-obediences-maconniques-sunissent-pour-imposer-le-grand-remplacement/38439

XIII Leo Pápa Őszentségének apostoli körlevele a szabadkőművességről(..)

Tisztelendő Testvérek! Üdv és apostoli áldás.

Miután az emberi nem a gonosz szellem irigy incselkedései következtében, teremtőjétől s a mennyi javaknak adományozójától, Istentől szánalomra méltóan elszakadt két nemcsak különböző de egymással merőben szemben álló táborra oszlott, melyeknek egyike állhatatosan az igazság és erény mellett másika pedig e kettő ellen küzd. Az egyik Istennek földi országa, Jézus Krisztusnak igaz anyaszentegyháza, melynek ha igazán s úgy, hogy Őrök üdvösségünket is biztosítjuk, tagjai lenni akarunk, Istent, s az ő egyszülött Fiát teljes meggyőződésből és határozott akarattal kell szolgálnunk. A másik az Ördögnek országa, melynek szolgálatában és hatalmában vannak mindazok, kik mesterük és ősszüleink gyászos példáját követve az isteni Örökkévaló törvény előtt meghajolni vonakodva, törekvéseikben Istent nem ritkán mellőzik, sőt gyakran nyíltan fel is lázadnak ellene. Ezen ellentétes törvények hatása alatt, ellentétes irányt követő két városhoz hasonló, kétféle országnak természetét jól ismerte fel s jól jellemezte

Szent Ágoston, midőn azon tényezőt, mely minden egyesnek létet adott, élesen megkülönböztető rövidséggel ekként vonalazta körül: "A kétféle szeretet, kétféle várost emelt magának: egy földit, az Isten megvetéséig elfajult önszeretet: egy mennyeit, az önmegvetésig felmagasztosult szeretet Isten iránt." E két város századokon át különböző fegyverekkel s váltakozó harcmodorral, bár nem mindig ugyanazon tűzzel és eréllyel küzdött egymás ellen, manapság pedig azt tapasztaljuk, hogy a gonosz irányzatok pártolói mindnyájan összeesküdve, kettőzött erővel működnek, amiben őket a ,,Szabadkőművesek" elnevezés alatt ismeretes, világszerte elterjedt és erősen szervezett szövetkezet nemcsak ösztönzi, hanem hathatósan támogatja is. Terveiket ugyanis többé nem is titkolva, a legnagyobb vakmerőséggel Istennek szent tekintélye ellen felbujtogatják egymást, s nyilvánosan és mindnyájunk szemeláttára oda törekszenek, hogy Istennek anyaszentegyházát végveszedelembe sodorják, hogy ekként, ha lehetne a keresztény népeket végképpen megfosszák azon javak és jótéteményektől, melyeket a Megváltó, Jézus Krisztus szerzett nekünk. Ennyi csapás súlya alatt Isten iránti szeretetünk gyakran új fohászt hoz ajkainkra: "Íme ellenségeid fölzendültek és akik gyűlölnek téged, fejüket fölemelték. A Te néped fölött gonosz tanácsot tartanak és a te szentjeid ellen ármánykodnak. Mondják, irtsuk ki őket a nemzetek közül.

Ily válságos időben, midőn minden keresztény intézmény oly ádáz és állandó nyakassággal támadtatik meg, kötelességünknek tartjuk jelezni a veszélyt, rámutatni az ellenségre, s ravaszsággal és tervével tőlünk telhetőleg szembeszállani, nehogy Örökké vesszenek el azok, kiknek lelki üdve ránk van bízva, s hogy Jézus Krisztusnak birodalma, melynek védelmére rendeltettünk, nemcsak fennálljon s sértetlen maradjon, hanem folyton öregbedve terjesztessék is e földön.

www.freepress-freespeech.com/holhome/kiscikk2/leo.htm

jabbok 2016.09.16. 05:27:57

@Pandit: Tökéletesen egyetértek @matthaios: -nak ezzel a véleményével.
Azt gondolom, hogy szavazni
1. arról, és
2. csak arról

fogok, ami a kérdésben szerepel.

2016.09.16. 10:50:23

@jabbok: @khamul:
@matthaios:

Köszi a válaszokat. Igyekszem komolyan is venni, bár érzek némi lerázást is benne, de tényleg nem akarnék bántó lenni ezzel kapcsolatban. Erősen elgondolkodom még ezeken az értelmezésen is.

@matthaios
Ok. lefutjuk a kötelező köröket, hogy a napi politika milyen nemszeretem dolog, ez OK meg is értem, de ezt most idetolták a képünkbe valamit lépni kell.

Jabbok!
Azt gonolod, de sajnos közel sincs így. :(
Matthaios egész véleményével értesz egyet, vagy vagy csak azzal, hogy hogy "arról és csak arról"?

Node mi is szerepel a kérdésben? Az-e amit matthaios írt?
(szerintem eléggé nem, akkor azt kellett volna kérdezni)

Csak egy dolog vagy több is? És mi ezek kapcsolata?

A teljesség igénye nélkül és ezek egymással való összefüggését most félre is téve melyik is szerepel a kérdésben ezek közül? Ezekre mi lenne a keresztény válasz?
1. Akarja-e hogy nem magyar állampolgárokat Mo-ra telepítsenek. (Eygébként miért nem ez volt a kérdés?????)
2. Akarja-e, hogy Mo. menekülteket fogadjon be?
3. Akarja-e, hogy az Európai Unió foglalkozzon ezzel a kérdéssel? (menekültek tagállamokban való elhelyezése/ migrációs helyzet kezelése.) Legyen-e ezzel kapcsolatos politikája. (nyilván ez a tagállamok néha eltérő érdekeinek konszenzusa alapján fog kialakulni), vagy ez mindörökre nemzeti hatáskör kell legyen.
3.5 Ön szerint a migráció egy olyan probléma amit minden nemzetállam önállóan meg tud oldani?
4. Akarja-e, hogy az EU (akármiről is legyen szó) a parlament hozzájárulása nélkül Mo-ra nézve kötelező erejű döntéseket hozzon?
4,5. Ön szerint, ha a parlament úgy dönt, hogy legyünk tagjai egy olyan közösségnek, amelynek működése lehetővé teszi hogy a közösség által hozott döntések a tagokra kötelezőek lehetnek, akkor azzal a parlament már hozzájárult az ilyen (ránk nézve akár kevésbé kedvező) döntésekhez?
4,55 Vagy ez attól függ, ha nekünk jó akkor igen, ha nem jó akkor nem? Ön szerint ez nem álságos kicsit?
5. Akarja, hogy Mo. egy olyan EU tagja legyen, amely esetleg olyan döntéseket hoz amelyek egyes tagállamok vélt vagy valós érdekeivel, vagy politikájával ellentétes, azoknak nem olyan kedvező, vagy azok polgárainak igazságérzetét sérti?
6. Ha a nemek győznek és az Unió mennek ellenére olyan döntést hoz, hogy a tagállamoknak kötelező nem saját állampolgárokat letelepíteni, akkor kilépjünk az Unióból vagy mi legyen?
Esetleg a nemek győzelme azt is jelenti, hogy akkor ezzel már ki is lépünk?
7. Akarja Ön, hogy az Európai Unió tagja legyünk?
8. matthaios kedvéért: egyetért Ön az EU migrációval kapcsolatos politikájával?
9. Akarja-e ön, hogy az ön válaszát a kérdés összetettsége miatt a politikusok kényük kedvük szerint értelmezzék?

Egy keresztény embernek/még inkább egy keresztény vezetőnek nem az a kötelessége, hogy a közösséget érintő kérdésben egy rosszul megfogalmazott, többféleképpen értelmezhető, sőt értelmetlen és felesleges
kérdés esetén ezt minden lehetséges fórumon szóvá tegye és felelős polgárként visszautasítsa? Ezzel kapcsolatban a keresztény álláspontot világosan és pontosan megfogalmazza és és a politikusokat minden lehetséges eszközzel rávegye, hogy a "kisded játékaik" helyett értelmes világos problémákat vessenek fel és az országot a polgárok szándékai szerint annak javát szolgálva vezessék?
Valóban úgy gondoljátok hogy ez utóbbit szolgálja ez a kérdés, nincs benne manipuláció (vagy az nem olyan fontos/le kell nyelni) és 2016-ban Mo-t sőt Európát a lehető legjobb (kül)politikai pályára helyezi?
Próbálom megérteni az álláspontotokat, meg közel sem vagyok ilyen magabiztos de egyenlőre ott tartok én nem szeretnék részt venni ebben az egészben.
(Ezt látom most még a lehető legjobb megoldásnak, hogy jelezzem a kormánynak (és minden politikusnak), hogy menjetek a búsba., Meg hátha egy hangyányival kevesebb közpénz megy el, ha az én szavazatomat sem kell megszámlálni.)

matthaios · http://www.matthaios.hu 2016.09.16. 14:00:05

@Pandit:

Meg tudnád pontosabban mondani, hogy keresztény szempontból mi a probléma?

jabbok 2016.09.16. 22:12:03

@Pandit: "egyenlőre ott tartok én nem szeretnék részt venni ebben az egészben".

Sajnos ilyen opció jelenleg nem létezik. Az otthonmaradás, a nem-szavazás, az érvénytelen népszavazás legalább annyira POLITIKUS LÉPÉS és POLITIKAI ÉRDEK, mint a másik. A különbség mindössze annyi, hogy az otthonmaradással is, az igen-szavazattal is más-más politikai ÉRDEKCSOPORT ÉRDEKEIT támasztod alá. Nehezen tudom elképzelni (rólad legalábbis), hogy ezt ne tudnád.

Őszintén kérdezem: Te magad elhiszed azt, hogy ha a kormány kampányával egyező irányba döntesz, akkor részt veszel ebben az egészben - ha ellenben otthon maradsz,
1. A NEM-SZAVAZÁSSAL te KIMARADSZ az egészből?
2. Az otthon-maradás a TE SAJÁT ÖNÁLLÓ ÖTLETED önálló megvalósítása?
3. Emellett nem kampányolt senki?
4. Vagy az otthonmaradás / a szavazás ellehetetlenítése/érvénytelenítése mellett folytatott kampányba nem "köz"-pénzeket, vagy nem szegény emberektől kicsalt pénzeket öltek bele?
5. Ebből a kormány "ÉS MINDEN POLITIKUS" (!!!???) azt a jelzést kapja, hogy menjen a búsba? Akkor a másik oldal miért ebbe veti minden reményét? Gondolod, elhiszed, hogy egy érvénytelen népszavazást (idézlek téged) "MINDEN POLITIKUS" a búsba küldésként fog fogadni?

jabbok 2016.09.16. 22:39:50

@Pandit: Node mi is szerepel a kérdésben? Az-e amit matthaios írt?
(szerintem eléggé nem, akkor azt kellett volna kérdezni)

Hát, lehet, hogy értelmi fogyatékos lettem már én magam is, de szerintem @matthaios: ELŐSZÖR világosan idézte a kérdést, hogy miről fog szavazni:

"„Akarja-e, hogy az Európai Unió
az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is
előírhassa nem magyar állampolgárok
Magyarországra történő kötelező betelepítését?”

A lapon EZ A KÉRDÉS SZEREPEL MAJD. Én a magam részéről ERRŐL _ ÉS _ CSAK _ ERRŐL fogok szavazni. Aki bármelyik oldalról bármit csűr-csavar rajta, Az a MAGA NEVÉBEN természetesen megteheti. Meg is fogja próbálni. MINDKÉT (!!!!!!!!!) oldal.

De egyre rosszabbul érzem magamat, amikor BÁRMELYIK oldal politikusait, akár Merkelt, akár Orbánt állítják be AKÁR gáncstalan lovagnak, AKÁR kizárólagosan hataloméhes gonosznak. Ez egyszerűen agymosott előítéletes gondolkodás.

Határozottan NEM SZVSZ, hanem TÉNYKÉNT állítom, és alá is tudom támasztani tényekkel, hogy a kormánnyal ellentétes oldalon LEGALÁBB OLYAN MOCSKOS _ ÉS _ ANTIDEMOKRATIKUS _ ÖNZŐ _ POLITIKAI _ ÉRDEKEK _ IS (IS!!!) vezetnek Merkeltől Schulzon át Junkerig mindenkit, mint amit te itt Orbánék vagy akár Putyin kizárólagos ördögi tulajdonságainak írsz le.

Az egészben az számomra a legundorítóbb, hogy meggyőződésem szerint a migránsok / menekültek egyszerűen PARASZTOK A TÁBLÁN. A "baloldal" számára talán még sokkal inkább, mint a "jobb" számára. Itt kéne az egész kérdést kezdeni - nem azzal, hogy a válasz "igen" vagy "nem". Az igazi kérdés az, hogy MI IS A KÉRDÉS.

Pl. hogy a migránsok / menekültek tulajdonképpen kész tényként jönnek-e (JELENLEG!!!), vagy éppen AZÉRT jönnek, mert ez ÉRDEKE sokaknak.

Egy egyszerű segédkérdés: ha VALÓBAN humanitárius kérdés a migráció, akkor nem rászorultsági alapon kellene a "humanista" politikai oldalnak szelektálnia a jelentkezők közül???

csab carmarthen 2016.09.17. 06:40:35

Néhány válasz és indoklás:

Balás Béla, Kaposvár katolikus püspöke: NEM. "Nemmel fogok válaszolni, mert magyar vagyok. Magyarságunk ugyanis istenadta kincs, semmivel sem kockáztathatjuk."

Beer Miklós, Vác katolikus püspöke: NEM. "A népszavazás jelzés az unió vezetőinek, hogy így nem lehet megoldani a népvándorlási helyzetet." De azt javasolja, mindenki szavazzon a lelkiismerete szerint.

Kozma Imre lelkész, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöke: NEM. "Ez nem azt jelenti, hogy érzéketlen lennék, hanem azt: hozzájárulásunk nélkül minden döntés diktatórikus. Ebből pedig nem kérünk."

Kocsis Fülöp hajdúdorogi görögkatolikus érsek-metropolita: NEM AKAROM. "Nyilván tudni kell nemet is mondani - például a betolakodásra."

Szenczy Sándor lelkész, a Baptista Szeretetszolgálat elnöke: NEM. "Az így, ebben a formában feltett kérdésre, véleményem szerint, más válasz nem adható."

Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezető lelkésze: NEM. "A nemzetközi presszió ellenére is ragaszkodnunk kell a szuverenitásunkhoz."

"A migránstömegek letelepítése hazánkban is drasztikusan növelné a terrorveszélyt."

Radnóti Zoltán, a Mazsihisz rabbitestületének elnöke: TÁVOLMARADÁS ÉS ZSOLTÁR. "A kampányban két dolgot láttam: az egészséges emberi félelmeket felhasználva és alakítva próbálják befolyásolni a szavazókat, illetve éppen ellenkezőleg, nevetségessé tenni a görcsös akarást. Ebben a játékban nem veszek részt. Abban a fél órában, amíg szavaznék, inkább elmondok húsz zsoltárt."

Köves Slomó, az EMIH vezető rabbija: NEM. "Ezek a kérdések a zsidó közösségek számára fokozott, a mindennapi fizikai biztonság kockázataihoz kapcsolódnak, így nem tartanám szerencsésnek, ha a betelepítés bármilyen formája kötelező és ellenőrizetlen lenne."

index.hu/belfold/2016/09/15/a_hit_gyulekezete-vezeto_nemmel_szavaz_a_rabbi_inkabb_zsoltart_mond/

Huszonnyolc európai szabadkőműves páholy írt alá egy közös nyilatkozatot, amelyben felszólítják az európai kormányokat, hogy fogadják be az összes, Európába tartó bevándorlót. Nemleges válasz esetére azzal fenyegetnek, hogy újabb konfliktusokat szítanak Európában....

www.medias-presse.info/immigration-les-obediences-maconniques-sunissent-pour-imposer-le-grand-remplacement/38439

"..Ily válságos időben, midőn minden keresztény intézmény oly ádáz és állandó nyakassággal támadtatik meg, kötelességünknek tartjuk jelezni a veszélyt, rámutatni az ellenségre, s ravaszsággal és tervével tőlünk telhetőleg szembeszállani, nehogy Örökké vesszenek el azok, kiknek lelki üdve ránk van bízva, s hogy Jézus Krisztusnak birodalma, melynek védelmére rendeltettünk, nemcsak fennálljon s sértetlen maradjon, hanem folyton öregbedve terjesztessék is e földön. "

www.freepress-freespeech.com/holhome/kiscikk2/leo.htm

Nyitott kapukkal: Az európai nemzetek kollektív-, kierőszakolt öngyilkossága.
With Open Gates: The Forced Collective Suicide of European Nations
www.youtube.com/watch?v=44vzMNG2fZc

jabbok 2016.09.19. 14:16:48

@Pandit: "A teljesség igénye nélkül és ezek egymással való összefüggését most félre is téve melyik is szerepel a kérdésben ezek közül?"

Én kitartok amellett, hogy ARRÓL a konkrét kérdésről és CSAK ARRÓL fogok szavazni, ami oda lesz írva. Bele lehet magyarázni az összes többit, amit felvetsz, sőt, én még tudnék többet is. Sőt, esetleg több más verziót én is jobban szerettem volna. De NEM EZEK LESZNEK ODA ÍRVA.

2016.09.19. 15:39:51

@jabbok:
Hát azt nem is gondoltam, hogy miattam fogod maskepp gondolni. :)
Nekem viszont sokat jelent a véleményed.
Amúgy - a Te szavaiddal élve - én is "bele tudom magyarázni", hogy ez csak is arról szól "ami oda lesz írva" (ami egyébként így egy meglehetősen felesleges kérdés), de sajnos attól ez még politika lesz barmit is teszunk vegul.

csab carmarthen 2016.09.19. 19:55:50

Leszboszon rekedt migránsok „dzsihád, dzsihádot” skandálnak, miközben a helyiek tehetetlenül nézik a tüntetést.

magyarhirlap.hu/cikk/66484/Leszboszon_dzsihadot_skandal_a_tomeg_VIDEO#sthash.g8vFm5Ky.dpuf

"Görögország lesz a katalizátor, amely ürügyet fog szolgáltatni, hogy ledöntsék Babilont."

nagyfigyelmeztetes.hu/2012/02/az-europai-orszagok-meg-fogjak-adni-magukat-a-diktaturanak-amely-nem-lesz-jobb-mint-hitler-idejeben/

www.youtube.com/watch?v=GxA8VKteXy8

A kötcsei Polgári Pikniken Orbán Viktor a következőket mondta „Amit ma az ellenfeleink képviselnek, annak semmi köze a nagy liberális elődök gondolataihoz, az puszta nihilizmus. Ez a nihilista szemlélet lopakodva rátelepedett a világ és az Európai Unió intézményeire. Ismert képviselői is vannak, úgy, mint Juncker, Verhofstadt és Schultz. A nihilisták a társadalomban kisebbségben vannak, de az európai elitet már rég elfoglalták.” Érdemes kicsit eltűnődni ezeken a kétségtelenül markáns mondatokon, hisz a bennük foglalt gondolatok, az e gondolatok mögött meghúzó­dó drámai összefüggések Európa, sőt az egész emberiség jövőjét alapvetően befolyásolhatják. Ha a kérdés legmélyebb filozófiai szintjét kívánjuk megragadni, akkor azzal kell szembesülnünk, hogy az elmúlt évezredek során valamennyi emberi kultúra a jó és a rossz küzdelmeként írta le a világot, ahol a jó mindig a rendet, a rossz pedig a rendezetlenséget, illetve annak legvégső formáját a káoszt jelentette. Talán az is önmagáért beszél, hogy az ógörög nyelvben a rend felbomlását, „szétszórattatását” a „diabolosz” szóval írták le, ami azóta is az „ördög”, a „gonosz” kifejeződése.

magyarhirlap.hu/cikk/66456/Nihil__a_halal_kulturaja#sthash.V60zE1k0.dpuf

Nem szükséges megvédeni Legszentebb Szavamat. Szavam végleges, és senkinek sincs joga megkérdőjelezni azt. Vagy elfogadtok Engem, vagy nem.

Míg a Keresztények, maguk között, összevesznek ezen – a már oly régen megjövendölt – Üzenetek miatt, ellenségként kezelik egymást. Nem lehettek ellenségei testvéreiteknek, miközben Tanítványaimnak hívjátok magatokat. Míg ti azzal vagytok elfoglalva, hogy egymás között kiabáljatok, a legnagyobb ellenség, a sátán seregei jelenleg a leggonoszabb szörnyűségeket tervezik, melyeket valaha is látott az emberiség, Ádám és Éva megteremtése óta.

A háborúk, amelyekről Beszélek, hamarosan megkezdődnek, és a terv az lesz, hogy eltöröljék a népességet a föld színéről. Lehet, hogy azt gondoljátok, hogy ezek a háborúk két nemzet között zajlanak, de hiba lenne ezt gondolnotok. A fegyverek egyetlen egy forrásból fognak származni.

Szegény Gyermekeim, Isten gyermekei, mennyire keveset tudtok azokról a szörnyű cselekményekről, melyeket jelenleg a Szabadkőműves szekták terveznek, a legmagasabb szinteken, Isten gyermekei ellen. Gonoszságukat lehetetlenség lenne elképzelnetek, de ismerjétek fel ezeket a jeleket. Amikor bankjaitok elveszik szabadságotokat, otthonotokat, és a lehetőséget, hogy táplálni tudjátok családotokat, ez csak egy része lesz az emberiség elleni tervüknek. Rabszolgákká váltok majd, de azok, akik hűséggel adóznak Irántam és Tanításaim iránt, és akik továbbra is hűségesek Hozzám, sose felejtkezzenek el Irgalmasságomról.

Annak ellenére, hogy ezek a kinyilatkoztatások ijesztőek lehetnek, ezek maguk az Igazság. Azáltal, hogy fel vagytok készülve ezekre, az Isten Teremtése elleni cselekményekre, imáitok által segíteni fogtok enyhíteni annak a szenvedésnek a nagy részét, melyet ezek a gonosz szekták fognak okozni nektek.

nagyfigyelmeztetes.hu/2013/04/csak-az-elo-isten-pecsetjevel-rendelkezok-fognak-megmenekulni-a-lelkek-tomegirtasanak-eme-formajatol/

jabbok 2016.09.19. 20:24:18

@Pandit: MIATTAD valóban nem gondolnám másképpen (bár vannak olyan kérdések, ahol a békesség, vagy a másik szereplő fontosabb, mint a vita tárgya, vagy annál, hogy éppen melyikünknek van igaza - de ez nem ilyen kérdés, ugye?).
TŐLED, illetve a szempontjaid alapján viszont nem is egy dolgot gondolok ma másképpen, mint korábban. Pl. a homoszexuálisok témáiban, vagy éppen a migránsok kérdésében is.

Ebben a mostani kérdésben az átlagnál sokkal több viszonylag "bennfentes" információm van, amik alapján most nehezen tudom elképzelni, hogy megváltozna a véleményem. De kizártnak ezt sem tartom. Például vannak olyan területek, amikről nincs információm - pedig fontosak lennének, és mégis módosíthatnák az összképet.

Ha mondjuk arról világos adatokat kapnék, hogy

1. valóban a legrászorultabbak közül, a közvetlen tűzvonalban élők közül hányan jutnak el egyáltalán Európába

2. ők honnan kapnak ehhez anyagi és technikai forrásokat

3. a bevándorlást támogató nagy országok menekült-kérelem elbírálási rendszerében valóban prioritást jelent-e egyáltalán a rászorultság

4. mennyi igaz abból, hogy a kérelmek elbírálásánál a "humánus" elbírálást prédikáló országokban a nyelvtudás és a képzettség a fő szempont (hiszen a legképzettebbek és nyelveket beszélők közé aligha a legrászorultabbak tartoznak),

stb.

jabbok 2016.09.19. 20:37:19

@Pandit: "én is "bele tudom magyarázni", hogy ez csak is arról szól "ami oda lesz írva" (ami egyébként így egy meglehetősen felesleges kérdés), de sajnos attól ez még politika lesz barmit is teszunk"

Ez azért ÍGY nem igaz.

Ha egy konkrét leírt mondatról szavazunk, akkor MINDEN MÁS - akár melyik oldal felé hajló - kommentár és politikai felhasználás BELEMAGYARÁZÁS.

Ez a konkrét mondat:
„Akarja-e, hogy az Európai Unió
az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is
előírhassa nem magyar állampolgárok
Magyarországra történő kötelező betelepítését?” - ez az én magyar nyelvtudásom szerint teljesen világos, és egyértelmű. ÖNMAGÁBAN MEGÁLLÓ jelentéstartalma van. Én a magam részéről, ha ERRŐL kérdeznek, akkor ERRŐL nyugodtan és határozottan szavazok.

Szerintem nem véletlen, hogy az egyébként elég bátran külön utas Beer Miklós, vagy a számomra szintén kivételesen hiteles püspöknek számító Kocsis Fülöp is ERRE A KÉRDÉSRE (elég kivételesen) a kormánnyal egyező választ ad.

jabbok 2016.09.20. 08:24:59

@Pandit: "Amúgy - a Te szavaiddal élve - én is "bele tudom magyarázni", hogy ez csak is arról szól "ami oda lesz írva""

Ezen azóta is gondolkodom - szerinted nem furcsa ez a mondat? Van egy KONKRÉT mondat, ami (a magyar nyelv törvényei szerint) bír egy világos elsődleges jelentéstartalommal. Erről szavazunk.

Aki azt állítja, hogy arról szól a szavazás, ami oda van írva - az ugyanúgy BELEMAGYARÁZ, mint az, aki teljesen áttételes, SZERINTE hozzá KAPCSOLHATÓ tartalmakat társít a leírt mondathoz, és azok alapján szavaz (akár igennel, akár nemmel)?

Mert ha így van, akkor én a magam részéről a blogolást is befejezem...

2016.09.21. 09:44:45

@jabbok:

'Aki azt állítja, hogy arról szól a szavazás, ami oda van írva - az ugyanúgy BELEMAGYARÁZ, mint az, aki teljesen áttételes, SZERINTE hozzá KAPCSOLHATÓ tartalmakat társít a leírt mondathoz, és azok alapján szavaz (akár igennel, akár nemmel)? '

Vajon egy parlamenti választás csak a pártprogramokról szól? Nyilván nem.

Ez a népszavazás sem csak a feltett kérdésről szól, hanem a kormány szándékairól és az emberek félelmeiről is.

Ha van időd, akkor olvasd el ezt:

torokgaborelemez.blog.hu/2016/09/20/nepszavazas_tanacs_a_tanacstalanoknak

jabbok 2016.09.21. 12:21:55

@khamul: Köszönöm a linket, el fogom olvasni. (Egyébként általában kedvelem T.G. elemzéseit - ebben a témában ill. mostanában nem olvastam.)

Viszont egy ilyen konkrét kérdésről feltett népszavazást és egy parlamenti választást - éppen a témánk szempontjából - szerintem nem is lehet egy lapon említeni. Egyetlen parlamenti választáskor sem olvastam még el egyik párt meghirdetett programját sem. Viszont egy ilyen népszavazáskor igenis ARRÓL SZAVAZUNK, AMI ODA VAN ÍRVA.

Ha aztán bárki átértelmezi, elcsűri, akkor majd kiabálok ellene. És erre akkor KONKRÉT alapom is lesz.

jabbok 2016.09.21. 12:25:46

@khamul: "Ez a népszavazás sem csak a feltett kérdésről szól, hanem a kormány szándékairól..."

Egyébként a kormány SZÁNDÉKAIT te megbízható forrásból ismered? Gondolatolvasás, vagy bennfentes információ - vagy FELTÉTELEZÉS útján?

jabbok 2016.09.21. 12:37:07

@khamul: A sok közül még egy szempont (ha már a kormány, pártok, meg a bizalom kérdésénél tartunk).

Nyilván minden (!!!) politikai mozgósításhoz érzelmeket, indulatokat kell (!!!) ébreszteni. Egy politikai kampánytól ugye nem keresztény józanságot, értelmiségieknek szóló érvrendszert vársz? (Mert ha igen, akkor lehet szép - de BIZTOSAN VESZTES kampányod.)

Az "Igen" szavazatok, vagy az otthonmaradás mellett nem KAMPÁNY folyik?

Az nem érzelmek manipulálása?

Vagy ezekhez a kampányokhoz nem pénzt és hatalmat használnak?

A német politika, a nyugati cenzúra, pl. a kölni, genfi, és hasonló események tömeges elhallgatása nem manipuláció?

A német vagy a nyugati politikusok önzetlen, krisztusi, humanitárius lovagok?

(Én nem mondom, hogy Orbán szentebb náluk - de azt igen, hogy ők sem szentebbek Orbánnál!!!)

jabbok 2016.09.21. 12:43:25

Ha nem is értek egyet, és túlzónak meg egyoldalúnak is érzem a a félelemkeltés meg riogatás terén a kormány propagandáját - azért a TÉNYEK még mindig sokkal többet igazoltak a kormány eddigi állításaiból és forgatókönyveiből, mint a másik oldaléból.

1. Az egész migráns-kérdés elején, 2015. júniusában, még a kerítés-építés előtt mit állított egyik és másik oldal?

"A bevándorlás álprobléma, amit a Fidesz kreált "(Kunhalmi Ágnes, 2015. június 18.)

"Magyarország egy méltó, büszke otthona lehet ezeknek az embereknek. Nagy részük az átlagnál képzettebb, számukra szerintem Magyarország idővel állást fog biztosítani." (Szigetvári Viktor, 2015. június 4.)

"500 emberről beszélünk" (Fodor Gábor, 2015. június 15.)

"Rendőrök támadtak rá a békés menekültekre, nem pedig fordítva." (Gyurcsány Ferenc, 2015. szeptember 18.)

Ha kell, videó-linkeken is megtalálhatóak, eredetiben, mindegyik.

2. A kerítés-építéskor mit mondott a másik oldal, mi volt hónapokig? Hogy egyrészt hatástalan (majd átvágják, átbújnak alatta-felette - erre VALÓS példákat is mutattak, persze úgy, mintha a kivételes sikeres átjutás lenne a rendszer, és a feltartóztatás lenne a kivétel). Másrészt hogy embertelen - mondták mindazok, akiknek a SAJÁT határaikon nem kellett megállítani napi 10.000 embert. És egészen pontosan ADDIG is mondták. De mit mond és mit épít MA Ausztria, és mit mond MA (inforadio.hu/kulfold/2016/09/17/valtozatlan_a_megosztottsag_a_pozsonyi_csucs_utan/ ) ugyanaz a Matteo Renzi?

Ki mondott igazat, vagy ki látta reálisabban a következményeket?

Megállította / kezelhetőre csökkentette a beérkező tömeget a kerítés, vagy nem?

Van olyan ország, amelyik fenntartotta a kerítésellenes propagandát akkor is, amikor a SAJÁT határát ilyen tömeg érte el?
Ausztria, Spanyolország, Franciaország, és MA MÁR MATTEO RENZI IS...

jabbok 2016.09.21. 13:07:02

@khamul: @Pandit: Az igazi alapkédés az, hogy a fenti előzmények után, vagy akár a józan ész aklapján kinek hiszünk?

Hihető, reális, és ésszerű-e, hogy miközben évente több millióan érkeznek az EU-ba, a kvóta a jövőben is, a VALÓSÁGBAN IS évi 20-30.000 embert akar majd leosztani a tagállamok között, és így Magyarországra csak 307 menekültet akarnak betelepíteni? (mandiner.hu/cikk/20150513_uj_unios_kvotarendszer_307_menekultet_kell_befogadnunk)

Ausztria, vagy Svédország hány embert akar jelenleg hozzánk áttoloncolni, a kvótán kívül, mint belépési országba? mandiner.hu/cikk/20150603_menekultugy_ausztria_elkezdi_visszakuldeni_a_menedekkeroket
index.hu/kulfold/2016/09/07/ausztria_magyarorszag_per_menekult_visszafogadas/

Hihető-e, hogy a nagy, erős tagállamok hozzánk az évente több millió beérkezett közül a problémamenteseket, a képzetteket, a nemzetbiztonságilag levizsgáltakat fogják próbálni áttelepíteni?

Önzetlen, Magyarország iránti szeretetből?

2016.09.21. 13:47:36

'Az "Igen" szavazatok, vagy az otthonmaradás mellett nem KAMPÁNY folyik?

Az nem érzelmek manipulálása?

Vagy ezekhez a kampányokhoz nem pénzt és hatalmat használnak?'

Nem hiszem, hogy ebben vita lenne köztünk. Nem tudom, észrvetted-e, de nem mondtam azt, hogy igennel vagy nemmel kell szavazni.

'A német politika, a nyugati cenzúra, pl. a kölni, genfi, és hasonló események tömeges elhallgatása nem manipuláció?

A német vagy a nyugati politikusok önzetlen, krisztusi, humanitárius lovagok?'

Nyilván nem, de azért a Matolcsy-Mikola-Habony szintet nagy átlagban hozzák.
Angela Merkel legalábbis biztosan. Nem akarom szentté avatni, de nem emlékszem olyasmire, hogy mondjuk 14. havi nyugdíjjal kampányolt volna, ahogy a Fidesz tette 2006-ban (emlékszel: 'rosszabbul élünk mint négy éve').

Teljesen megértem a Fidesz szempontjait, de továbbra is azt állítom, hogy káros volt a kampánya.

jabbok 2016.09.21. 14:16:15

@khamul: "a Matolcsy-Mikola-Habony szintet nagy átlagban hozzák.
Angela Merkel legalábbis biztosan. Nem akarom szentté avatni, de nem emlékszem olyasmire, hogy mondjuk 14. havi nyugdíjjal kampányolt volna"
Hát, ha 14. havi nyugdíjjal nem is is kampányolt, de olyan cenzúrába, ami a német közmédiában volt-van a kérdésben, abba mondjuk a Fidesz-kormány garantáltan belebukott volna... És éppen Merkelék, a demokrácia védelmezői buktatták volna meg elsőként...

De a lényegben egyetértünk. Az egyik kutya, a másik eb.

De a TÁRGYHOZ VISSZATÉRVE a kérdéseimre mi lenne a válaszod? Ki volt szavahihetőbb (a TÉNYEK alapján, EDDIG) EBBEN A KÉRDÉSBEN?

Hermes the God in Yellow 2016.09.22. 00:44:08

@jabbok: simán kinézem belőled, hogy hitlert is ennyivel intézted volna el: korrupt dekadens weimari köztársaság vagy megalomán autoriter náci birodalom; egyik kutya, másik eb.

tiszta pillanataidban remélem magad sem hiszed, hogy merkelnek olyan befolyása lenne a németországi, ahogy írod köz-média konkrét kérdéseket érintő állásfoglalásához, mint a miniszterelnöködnek a magyarországon. vagy már otthon lehetetlen elképzelni, hogy van olyan hely a világon, ahol egy kormányfő egy telefonnal nem intézhet el akármit? (ez csak költői kérdés)

jabbok 2016.09.22. 10:29:52

@Hermes the God in Yellow: van, aki feltételez és ideológiákat gyárt - és van, aki a tényeket nézi.

De facto egyetlen (!!!) ilyen jelentőségű és ennyi embert személyesen érintő ügy elhallgatásába belebukott volna Putyin kivételével bármelyik nem-nyugati demokrácia vezetője. Orbán is.

(Azt ellenben sosem állítottam, hogy Merkel egyszemélyű, telefonvezérléssel működtetett rendszerének tartanám.)

jabbok 2016.09.22. 10:32:41

@cserenkov: És azt tudta Ön, hogy "Qui prodest"?

Az egész szíriai háború ki miatt indult, és ki miatt nem állítható le?

Ne beszéljünk úgy a szíriai helyzetről, mintha az kész, istenadta tény volna...

jabbok 2016.09.22. 10:58:20

@Hermes the God in Yellow: egyébként egyre jobban fáraszt a tárgyilagosság teljes hiánya. Leírjam, mit válaszolnál, ha ezt a hozzászólásodat a másik oldalról, neked írják? Ugyanígy csak jelzőket, minősítgetéseket hangoztatva?

Hermes the God in Yellow 2016.09.22. 11:27:15

@jabbok: szabad országokban jellemző, hogy a kereskedelmi média a köznép véleményét szolgálja ki, mert senki nem szereti ha nevelik, helyette azt élvezik, ha visszahallhatják, amit amúgy is gondolnak.

németországban egy évvel ezelőtt a refugees welcome volt a 90% hozzáállása. most mindjárt elmondod nekem, hogy ez a cenzúra miatt volt, de én itt voltam végig, beszéltem mindenkivel, sőt délutánonként a főpályaudvarra jártam bevásárolni, nap mint nap láttam nyugdíjas nénik és hippi srácok tömegét, amint paradicsomot meg ruhát osztanak. ezzel nem akart szembemenni a köz-média, mert nehéz is lett volna.

ha olvasnád a német sajtót, akkor tudnád, hogy ez a vélemény azóta megváltozott. és ennek okán még a der spiegel is hangnemet váltott, hétről hétre észrevehetőbben. ebben a fordulatban mégis kinek a cenzúráját látod?

magyaroszágon ezzel szemben eleinte elég megosztott volt a közvélemény. és egy távvezérelt média és állami pénzből folytatott nagyplakátos agymosás ebből hozta ki a "minden barnább bőrű untermensch", "minden muszlim dzsihadista" és "menjen csak a határon a ra-ta-ta" magasztos keresztény hozzáállását

sajnálom, ha nem látod a különbséget. lehet, hogy a dogmákba vetett hit az ember fejében átterjedhet az egyik témáról a másikra...

jabbok 2016.09.22. 11:35:30

@Hermes the God in Yellow: Értem.
Tehát Németországban a nép, az Isten-adta nép, önmagától, befolyásolás nélkül, individuumok egyéni döntéseinek és meggyőződésinek összegeként alkotott a migrációról előzetes véleményt. És ez most ugyanilyen módon és alapon változik.

"lehet, hogy a dogmákba vetett hit az ember fejében átterjedhet az egyik témáról a másikra..."

Taps.

Déli pályaudvar 2016.09.22. 12:27:28

@jabbok:
Nem "Qui prodest", hanem "Cui prodest".

jabbok 2016.09.22. 12:36:06

@Déli pályaudvar: bocsánat - valóban. (Ezt nem kivételesen, hanem rendszeresen elírom...)

jabbok 2016.09.22. 13:34:29

@Déli pályaudvar: de a kérdés maga ugye jogos?
Asszad megbuktatása ideológiailag tökéletesen megmagyarázható - megint csak azok az ostoba TÉNYEK zavarnak a képbe, hogy A VALÓSÁGBAN KINEK IS LETT JOBB azóta?

Az ellenzékének számító lakossági körökből sem jár jobban senki.

Ez itt az igazi vallásháború.

Ahogy a kereszténységet remekül fel lehet (és lehetett) használni hatalmi érdekek eladására, tömegeknek a hatalom érdekei mögé állítására - pontosan úgy és ugyanarra használják ma a "demokrácia" meg a "szabadság" vallását a mai hatalmak.

És bizony NEM Putyin kezdte.

cserenkov 2016.09.22. 15:47:21

@jabbok: Gratulálok! Önnek sikerült kihámoznia a cikkből a mondandó lényegét! Szegény földönfutó hülyéknek meg kell érteniük ezeket a dolgokat.

jabbok 2016.09.22. 16:40:19

@cserenkov: kedves Cserenkov!
Én a magam részéről nem filozofálok, és nem elméleti, vallási, vagy politikai kérdésnek tekintem a kiszolgáltatott emberek helyzetét. Igaz, nem kampányolok tőlem messze háborúban élő emberek problémáinak politikai megoldásáért - viszont a saját környezetemben veszélynek kitett gyerekek közül jelenleg 10-et nevelünk a saját otthonunkban, a saját leadózott jövedelmemből. Nem 1-2 hónapig - hanem 12 éve, és ha rajtam múlik, akkor életem végéig. És sosem néztem, hogy melyikük cigány vagy éppen arab.

Majd ha olyan emberek fognak beszélni a menekültek iránti szolidaritásról és a befogadásról, akik a sarki hajléktalannak havonta egyszer odadobott százasnál valaha életükben tettek önzetlenül többet BÁRKIÉRT, akkor ŐKET hitelesnek fogom tartani.

Addig azonban megmaradok azon a véleményemen, hogy a befogadásról, a felelősségről, a szolidaritásról nem az Ön által idézett médiumokból fogok meggyőződéseket építeni magamnak.

2016.09.22. 18:10:49

@jabbok:

'Hát, ha 14. havi nyugdíjjal nem is is kampányolt, de olyan cenzúrába, ami a német közmédiában volt-van a kérdésben, abba mondjuk a Fidesz-kormány garantáltan belebukott volna... '

Az olimpia alatt sokszor láttam a közmédia egyperces híradóit. Az volt a benyomásom, hogy erősen tendenciózus.

Visszatérve Merkelre és a németekre: éltem ott, és az volt a benyomásom, hogy a politikai viták hangvétele egyértelműen tárgyilagosabb.
Ott van valamekkora esély arra, hogy fontos kérdésekről értelmes vita folyjon. Nálunk - az EU sok országával együtt- sajnos nincs.

A konkrét kérdésre visszatérve: az zavart a Fidesz kommunikációjában, hogy a két ellentétes szempont (nemzetbiztonság - szolidaritás) közül szinte csak az elsőről lehetett hallani. És ez akkor is bántó, ha Nyugat-Európa alábecsülte a problémát, és igyekezett szőnyeg alá söpörni a nehézségeket.

jabbok 2016.09.22. 19:28:38

@khamul: Nem vitattam, hogy a hazai közmédia agymosást folytat. Azt sem mondtam, hogy ez számomra nem undorító.

De maradjunk a tárgyilagosságnál és a végeredménynél: de facto melyik nép agymosottabb? Melyik média hallgat el súlyosabb, nagyobb tömegeket KÖZVETLENÜL érintő tényeket?

Csak egy példa. Annál agymosottab társadalmat elképzelni sem tudok, amelyiknek a "férfi" lakossága a helyszínen is, meg országos szinten is képes VÉGIGNÉZNI, és maximum hitetlenkedést vagy csodálkozást tud belőlük kiváltani, amikor pl. csapatos erőszak éri a hozzájuk tartozó nőket.

Szerinted ha Magyarországon BÁRMILYEN csoportos erőszak történik, és azt így elhallgatják, abba nem bukott volna bele BÁRMELYIK kormány?

Szerintem az, amit te "tárgyilagosnak" és "értelmes vitának" tartasz náluk - az (legalábbis a végeredmény, a tények alapján) egyszerűen képmutatóbb, kifinomultabb, ravaszabb propaganda.

Ahogy még a legtöbbet emlegetett korrupció terén is azt gondolom, hogy a hazai ugyan otrombább, nyíltabb - de sem méreteit, sem a rendszerre gyakorolt hatásait tekintve nem is közelíti meg pl. éppen a németekét. Állítom ezt a legnagyobb német cégeknél szerzett személyes üzleti tapasztalataim alapján.

cserenkov 2016.09.22. 20:50:46

@jabbok: Kedves Jabbok!
Tisztelem Önt, amiért érdemben foglalkozik hátrányos helyzetű gyerekekkel, nemre, bőrszínre, kulturális háttérre való tekintet nélkül! Én bevallom őszintén, hogy kampányolok. Ha mindenki véleményét figyelembe veszem,! akkor azt kell mondjam, hogy az ország 90 %-a kampányol. Ön is! Én is! Megtehetjük szerencsére!
De amit mondott azzal kapcsolatban, hogy bizonyos hátterű lapok írása el se jut Önhöz, egyik fülén be, a másikon ki...Nos ez színtiszta struccpolitika. Ez is egyfajta politikai hozzáállás!

jabbok 2016.09.22. 21:05:02

@cserenkov: "amit mondott azzal kapcsolatban, hogy bizonyos hátterű lapok írása el se jut Önhöz, egyik fülén be, a másikon ki..."
HOL mondtam ilyet???

2016.09.23. 09:26:48

@jabbok:

'Szerintem az, amit te "tárgyilagosnak" és "értelmes vitának" tartasz náluk - az (legalábbis a végeredmény, a tények alapján) egyszerűen képmutatóbb, kifinomultabb, ravaszabb propaganda. '

Ezt nem hiszem. Nem éreztem magam különösebben jól Németországban, de azt el kellett ismernem, hogy helyenként értelmes vita folyik. Mondjuk a franciákkal kapcsolatban ritkábban volt ilyen érzésem. Igaz, ott nem éltem huzamosabb ideig.

'Ahogy még a legtöbbet emlegetett korrupció terén is azt gondolom, hogy a hazai ugyan otrombább, nyíltabb - de sem méreteit, sem a rendszerre gyakorolt hatásait tekintve nem is közelíti meg pl. éppen a németekét. Állítom ezt a legnagyobb német cégeknél szerzett személyes üzleti tapasztalataim alapján.'

Személyes _üzleti_ tapasztalatom nincsen. Mezei munkavállalóként azt láttam, hogy ami jár az embernek, az jár. Szeretik követni a szabályokat, és ez elvárják másoktól is. Hogy mit csinálnak az ország határain kívül, az már más kérdés.

Hermes the God in Yellow 2016.09.23. 12:04:31

@jabbok: légyszíves fejts ki amit legutóbb írtál nekem, ezt az emelkedett iróniát nem tudom konkrét kijelentésbe lefordítani.

elámít hogy mennyit tudsz a német néplélekről, tényleg, mintha a kezedben éreznéd a pulzusukat.

meg hogy azt is tudod, hogy hol mire mikor hogyan reagáltak. csak nem a magyar idők írta meg? szíjjártó mondta? bayer zsolt? vagy kiprédikálta a plébi? jobbik szeminárium? eddigi beszélgetéseink alapján valahogy úgy hiszem, aligha a német nyelvtudásod által szereztél közvetlen benyomást

senki nem hallgatta el a kölnben szilveszterkor esett csoportos erőszakot. öt perc után világhír volt, nem csak a teljes német média harsogott tőle, hanem az egész bbc és cnn breaking newsban hozta. azóta nincs újság, amelyik minden számában legalább egyszer ne tennne említést erről. miről a francról beszélsz, de komolyan. van egyáltalán német tv-adód?

a legnagyobb német cégeknél szerzett üzleti tapasztalataidat magyaroszágon szerezted? mert ha igen, akkor abból ne vonj le következtetést! olyan az, mint a magyar turista az egyiptomi bazárban: az embernek eszébe se jutna így alkudni, igazából alpárinak és feleslegesnek tartja, de ott így kell csinálni, ha az ember kalapált réz tálat akar venni.

férfiak idézőjelben. gondolom az igazi férfi nem mos fogat, kockás inget hord kitérdelt farmerral, hétvégén disznóölést tart ahol jól leissza magát a haverjaival és egyetlen kulturális tevékenysége a focimánia kiélése. az igazi férfi megvédi az "övéit", ököllel, késsel és kalasnyikovval telvészetesen, különös tekintettel az "asszonyára", erre az üngyüm büngyüm ritka törékeny kis aranyozott porcelándísztárgy szerű teremtésre. olyan meg, hogy egy nőnek ne legyen "ura", olyan meg egész egyszerűen nincs is.

ha van isten, egy imám van a számára. hálát adok neki azért, mert nem olyanok neveltek, mint ti

jabbok 2016.09.23. 12:40:51

@khamul: A puding próbája az evés - ez érvényes a viták és a gondolat szabadságára is.

Melyik társadalomban "szabadabb" és "tárgyilagosabb" a vita? Ott, ahol TABU az indulat, TABU a dolgok néven nevezése, TABU Köln, és TABU bevallani, hogy A VALÓSÁGBAN vannak no-go zónák? "TÁRGY-ilagos" egy olyan vita, ahol nevetséges hazugnak nevezik azokat, akik a no-go-zónákat nem "zones de sécurité prioritaires"-nek, vagy "exclusion areas"-nak nevezik?

A hazai "liberális" médiából a kedvenc példám a napokból való. A 444.hu no-go zónákról szóló cikkét próbáltam kommentelni. Kizárólag az általuk hivatkozott, Szíjjártót és a no-go zónákra vonatkozó magyar állításokat "nevetségessé tevő" brit portálra beérkezett BRIT kommenteket idéztem, néhány oda mutató linket másoltam oda. A szent "liberalizmus" nevében úgy kimoderálták mindet, mint a sicc. Őrzöm a Print-Screen-nel lementett moderálás előtti és utáni állapotot - bárkinek szívesen átküldöm...

Ez az "értelmes és tárgyilagos" vita? Ahol a tárgyak közül még a LÉTÉT is tagadjuk annak is, ami nyilvánvaló TÉNY? És ha valaki bizonyítja a tévedésünket - akkor azt 1984-es módszerrel "vaporizáljuk"?

Hát én ennél tisztességesebbnek tartom a magyaros, becsületes indulatokat is felvállaló, a dolgokat nevükön nevező vitát.

Sokkal szívesebben beszélgetek @Hermes the God in Yellow: -féle, sokszor sértegető, vagdalkozó, DE LEGALÁBB BECSÜLETES véleményekkel, mint "tárgyilagosnak" nevezett, valójában inkább csak PC partnerekkel.

Németországról nincs személyes tapasztalatom - de pl. a marseille-i no-go zónákról olyan megbízható, első kézből származó információim vannak, amit még én is a legvadabb jobboldali hazugságnak tartottam volna. Ha nem láttam volna a saját szememmel...
Pedig a francia kormányzat szerint náluk sem létezik no-go zóna.

Ha az origo tegnapi cikkében www.origo.hu/itthon/20160922-no-go-zona-europa-varosresz-bevandorlok-menekultek.html írtakat bárki túlzásnak mondja, hát én BIZTOSAN és első kézből csak azt tudom, hogy a Marseille-ről szóló rész messze nem tükrözi a valóságot. De azért nem, mert a valóság SOKKAL durvább az origo-ban említett 26 idei halottnál. Saját szememmel láttam hivatalos (de soha nem publikált) csendőrségi felvételeket olyan idei marseilles-i összecsapásról, ahol legalább 120-150 halott volt egyetlen napon...

jabbok 2016.09.23. 13:15:46

@Hermes the God in Yellow: "csak nem a magyar idők írta meg? szíjjártó mondta? bayer zsolt? vagy kiprédikálta a plébi? jobbik szeminárium? eddigi beszélgetéseink alapján valahogy úgy hiszem, aligha a német nyelvtudásod által szereztél közvetlen benyomást"

Valóban nem a német sajtóból vettem, németül valóban nem tudok ehhez elég jól.

Egyébként az általad forrásaimnak említett médiumok egyikét sem olvasom. Szégyellnem kéne? ;o))

Egyrészt jobboldalisággal vagy Orbán-barátsággal nehezen vádolható magyar médiumokból tudom így: index.hu/kulfold/2016/01/06/koln_molesztalas_szexualis_kenyszerites_szemeremsertes_nemi_eroszak_szilveszter_nemetorszag/ : "Köln: tömeges molesztálás, a média hallgatott, tettesek sehol ... Az incidensről először nem az országos, hanem a helyi sajtó számolt be. Első látásra valóban helyi ügynek tűnt, hogy szilveszter éjjelén zsebesek is dolgoztak a kölni pályaudvaron. Az ügy az országos médiába csak hétfőn került be, amikor már látható volt, hogy kaotikus állapotok uralkodtak a belvárosban és tömegesen estek áldozatul nők molesztálásnak. A tettesek származására vonatkozó információk csak hétfőn este jelentek meg először az országos médiában, de a közszolgálati ARD még kedden is csak nőkre támadó "férficsoportokról" írt."

De svéd, svájci, stb példák is ugyanezt bizonyítják: hu.euronews.com/2016/01/12/beismerte-a-sved-rendorseg-hogy-elhallgattak-a-nyari-tomeges-szexualis
vagy index.hu/kulfold/2016/01/11/svedorszagban_elhallgattak_a_tavalyi_tomeges_szexualis_zaklatast/ "Svédországban vizsgálat indult, miután tavaly augusztusban, a "We are Sthlm" zenei fesztiválon nagy számban és csoportosan támadtak meg és szexuálisan zaklattak nőket, írja az MTI. Belső használatra szánt rendőrségi jelentésekhez jutott hozzá az egyik legnagyobb újság, a Dagens Nyheter, és a hétfői számában nyilvánosságra hozta ezeket."
"Az ügy azután került nyilvánosságra, hogy a kölni rendőrség lassan tette közzé, mekkora mértéket öltöttek a szilveszter éjszakai tömeges szexuális támadások."(Szerintem ez sem kurucinfo, se nem a plébi... )

Másrészt jónéhány rokonom és barátom él odakint, akiktől szintén így tudom.

Harmadrészt miért is mentegetőzött a német közmédia, ha te mondasz igazat? Megint nem jobboldali médium:
"Magyarázatra kényszerült a ZDF német közszolgálati csatorna is: a pénteki eseményeket eleve csak hétfőn kezdte tárgyalni a német sajtó, a német ZDF esti híradójába azonban még ezen a napon sem fértek be a kölni események. Mint azt a főszerkesztő-helyettes elismerte, ez hiba volt." hvg.hu/vilag/20160106_szexuais_zaklatas_koln_szilveszter

Szóval mielőtt ilyen előítéletesen és rasszista módon támadsz, előbb ellenőrizd a saját emlékeidet. Mert bár távolról jött ember vagy, mégsem mondhatsz bármit, amit csak TE GONDOLSZ igaznak.

Egyébként most megint melyikünk is az előítéletes és bizonyítékok helyett minősítgetéseket, a másik (ráadásul VÉLELMEZETT, sőt, ráadásul teljesen TÉVESEN VÉLELMEZETT) közösségi hovatartozását támadó? Szíjjártóhoz, Bayer-hez, Jobbikhoz, sőt, éppen a saját "plébim"-hez is kb. annyi affinitásom van, mint a melegekhez: őket is EMBERNEK tartom. Bár vannak köztük is marhák is. ;o)))

jabbok 2016.09.23. 13:32:30

@Hermes the God in Yellow: "légyszíves fejts ki amit legutóbb írtál nekem, ezt az emelkedett iróniát nem tudom konkrét kijelentésbe lefordítani."
Szerintem veselkedj neki újra, menni fog az neked.

Rövid segítség: te azt állítottad, hogy nem a média és a politika befolyásolta a német "wilkommenskultur"-t, hanem fordítva.
Idézem tőled: "szabad országokban jellemző, hogy a kereskedelmi média a köznép véleményét szolgálja ki, mert senki nem szereti ha nevelik, helyette azt élvezik, ha visszahallhatják, amit amúgy is gondolnak. németországban egy évvel ezelőtt a refugees welcome volt a 90% hozzáállás"

Én ERRE vetettem fel, hogy ezek szerint "Németországban a nép, az Isten-adta nép, önmagától, befolyásolás nélkül, individuumok egyéni döntéseinek és SAJÁT meggyőződésinek összegeként alkotott a migrációról előzetes véleményt."

Arra próbáltam célozni, hogy kissé valószínűtlen, hogy egy 80 milliós lakosság 90 %-a ÖNMAGÁTÓL, SAJÁT MEGGYŐZŐDÉSKÉNT jusson egy ilyen bonyolult kérdésben ilyen egységes álláspontra.

Ha te képes vagy elhinni, hogy egy SZABAD lakosság tagjai, EGYÉNENKÉNT, SZABADON, ÖNMAGUKTÓL ilyen arányban képesek ilyen nézetek kialakítására - akkor túlbecsülöm a képességeidet.

Ebben az esetben a saját gondolkodásod sokkal dogmatikusabb, mint azt rólam gúnyosan prejudikálod.

Ezért pattintottam vissza neked a saját labdádat:
"lehet, hogy a dogmákba vetett hit az ember fejében átterjedhet az egyik témáról a másikra...".

2016.09.23. 19:04:10

@jabbok:

'Saját szememmel láttam hivatalos (de soha nem publikált) csendőrségi felvételeket olyan idei marseilles-i összecsapásról, ahol legalább 120-150 halott volt egyetlen napon'

Szóval utcai harcokban egyetlen nap meghal 120 ember. Mindez nem Türkmenisztánban vagy Burundiban történik, hanem Franciaországban.
Szerinted ilyesmit TÉNYLEG el lehet titkolni 2016-ban? Nincs senki az ellenérdekelt felek (FN, oroszok, amerikaiak, IS...) közül, aki szivárogtatna?
A kölni támadást meddig tudták titokban tartani?
Akkor 120 ember ne hiányozna senkinek? Hát a sebesültek?

jabbok 2016.09.23. 19:34:52

@khamul: Pontosan.
worldpopulationreview.com/world-cities/marseille-population/ : "In 2014, an estimated 40% of Marseille is now Muslim, and it is predicted that Marseille will become the first Muslim-majority city in France. "

"As official data on religion is generally not collected in France on the principle of secularism ("laïcité"), the precise number of Muslims in Marseille is unknown. However, recent research suggests that about one third of the population is Muslim which makes Islam Marseille's largest and most significant minority religion.[3][4]" en.wikipedia.org/wiki/Religion_in_Marseille

Marseille no-go zónáiban a csendőrség szerint a hivatalos adatoknál nem is sokkal több, kb. 400.000 regisztrált moszlim él, és szintén a csendőrség adatai szerint mostanra kb. 300.000 (!) olyan ember, akiről senki nem tudja, hogy kik. Csak az biztos, hogy moszlimok (másként nem élhetnének ezekben a negyedekben). Nagy valószínűséggel az Európa-szerte szem elől vesztett migránsok adják ennek a 300.000 embernek a jelentős részét.
(Csak jelzem: a médiában elhíresült Molenbeek össznépessége ennek pont a tizede: 40.000 hivatalosan ott élő, és kb. 25-30.000 regisztrálatlan ember.)

Ez Európa legnagyobb drogkikötője. Eddig túlnyomórészt marokkói drogot hoztak be, és azt az utóbbi háborúkig jórészt albán maffiózó csoportok terítették. Ez most fél év alatt teljesen átíródott: az ISIS-hez köthető, az albánoknál sokkal brutálisabb csoportok veszik át a piacot, a drog forrása is megváltozott afganisztáni útvonalról érkezőre, és a terítés is az ő kezükbe megy át. Olyan durva leszámolások zajlanak, amire eddig a hírhedt albán időszakban sem volt példa. Egészen kivételes akciókon kívül nem hogy a csendőrség, de még a RAID (az ottani TEK) sem avatkozik be. A titkosszolgálatok is nagyon nehezen tudnak beférkőzni, éppen a populáció vallási zártsága miatt. Úgyhogy a legritkábban vannak megbízható adatok egy-egy hosszabb gépfegyveres tűzharc vagy vállról indítható rakétákkal végzett akció után. Én pl. egy ilyen rakétás leszámolás képeit láttam januárban, nem újságírók kezéből. A 120 fő a RAID szakértőinek a becslése volt - a valóságban lehetett 60, és lehetett 300 fő is. Fogalmuk nincs a hatóságoknak, hogy pl. a hullákkal mit csinálnak.

Nyugodtan menj el Marseille-be: ha hallottál már géppisztolytüzet, tudni fogod, mit hallasz. Nem kell se médiát, se hivatalos forrásokat kérdezni: elég egyértelmű, hogy mi folyik ott. A város környező negyedeiben is szinte minden nap hallhatod a saját füleddel. A RAID szerint kb. 200.000 (!!!), túlnyomórészt a balkáni háborúkból származó Kalasnyikov-klón van bent ezekben a negyedekben.

jabbok 2016.09.23. 19:40:21

@khamul: ja, és igen, tisztában vagyok vele, hogy a teljes német szárazföldi haderő aktív létszáma 70-80.000 fő...

Hermes the God in Yellow 2016.09.29. 07:58:10

@jabbok: szerinted ez a cenzúra? amikor két napig nem kerül be valami a hírekbe, utána pedig, mivel amúgy is megtudták az emberek, a szerkesztők bocsánatot kérnek?

őszintén bevallom nem is emlékeztem erre. lehet, hogy két napig nem néztem tv-t. nem lepne meg, mert olyan is előfordul, hogy két hétig nem kapcsoljuk be a készüléket.

cenzúra alatt valami egészen mást értek. klasszikus elképzelésem van a fogalomról: magam előtt látok egy metternich-korabeli állami hivatalnokot, aki piros tintával húzza ki a sorokat az újságírók előzetesen neki jóváhagyás végett törvény által kötelezően előírt módon benyújtott cikkeiből.

káros dolog az öncenzúra is, de azért mégis lényeges különbség, hogy önkéntes. ez történik magyarországon, amikor egyes dolgokat egyszerűen azért nem írnak meg, mert félnek a következményeitől.

ami németországban ezzel szemben történt, az csupán annyi, hogy a szerkesztőségnek volt egy világnézete, és a világot ennek megfelelően igyekezett bemutatni. egy adott hír ebbe nem fért bele. ez nem cenzúra vagy öncenzúra, ez egész egyszerűen rossz újságírás.

népszerű hozzáállás magyarországon, hogy az otthoni problémákat igyekszünk megtalálni a nyugati országokban, amelyeket ezután eltorzíta felnagyítva megnyugtatjuk magunkat, hogy mégis csak a mi hazánk a legnagyszerűbb legboldogabb sarka a világnak.

a katolikus média következetesen elhallhatta a papságotok módszeres és egész világon elterjedt, rendszer szintű szexuális bűncselekményeit kiskorúak ellen, jóval azután is, hogy már az egész világ sokkova lett a mértékéről ls módszerességétől. miután a felszínre került esetek és nyumukban a világ felháborodása meghaladt egy adott szintet, mégis kénytelen voltak írni a dologról. az áldozatokat módszeres hazudozónak, megélhetési rágalmazónak állították be. a sajnálatos, 1-2 valóban megtörtént esetet pedig elbagatellizálták, mondván, hogy az iskolai pedellusok és metrojegyellenőrők körében sokkal magasabb az aktív pedofilok aránya. utaltak goebbelsre is, azonnali párhuzamot beállítva az ő papságellenes kampánya és e között a botrány között. mert aki rólatok mást mond mint jót, az üldöz benneteket. ezen a blogon te voltál a legnyagyobb bajnoka ennek a gonosz, cinikus, bűnpártoló agymosásnak. de ez sem volt cenzúra. egész egyszerűen rossz újságírás, szánalmas terelés, nyílt hazudozás.

taps.

ami a PC hozzáállást itteti, majdnem minden hozzászólásodban kikelsz ellene. ha jól tudom a fogalom az olyan kijelentésektől való tartózkodást jelenti, amelyek egy csoportot bánthatnak. például nem mondunk olyat, hogy a nők nem tudnak vezetni, a cigányok lopnak, az istenben hívők agyilag retardáltak, a menekültek nemi erőszaktevők. nehéz jó szándékot feltételezni azokról, akik cenzúrának élik meg, hogy a közizlés nem mindenhol díjazza ez ilyen egyszerű igazságokat.

lehet, hogy te magadat szabadon gondolkodó egyéniségként éled meg, de emlékeztetnélek, hogy éppen ebben a posztban veregetett vállon egy kőfideszes azért, mert milyen szépen képviseled a vonalat. épp csak azt nem kérdezte meg, hogy nem kérsz-e egy napkollektort vagy egy kis szeglet földet a tevékenységed jutalmául.

ha valami úgy néz ki mint egy ló, úgy viselkedik, mint egy ló és olyan hangot ad, mint egy ló, akkor az egy ló

jabbok 2016.09.29. 10:02:01

@Hermes the God in Yellow: "ha valami úgy néz ki mint egy ló, úgy viselkedik, mint egy ló és olyan hangot ad, mint egy ló, akkor az egy ló"

Érdekes, te mintha az írtad volna korábban magadról, hogy NEKED jogod van itt CSAK ÚGY VISELKEDNI, mint egy ló...

jabbok 2016.09.29. 10:04:50

@Pandit: Azért (ha már te hívtál bele ebbe a beszélgetésbe...) vártam volna valami reakciót...

jabbok 2016.09.29. 22:38:46

@Hermes the God in Yellow: "a katolikus média következetesen elhallhatta a papságotok (SIC!) módszeres és egész világon elterjedt, rendszer szintű szexuális bűncselekményeit kiskorúak ellen..."

Most kezdhetném a választ a te (KIZÁRÓLAG MAGAD SZÁMÁRA JOGSZERŰNEK FENNTARTOTT) politikailag inkorrekt, kollektívan vádaskodó stílusodban. Pl. azzal, hogy ennél nagyobb öngólt nem is rúghattál volna. Hiszen éppen "a te sorstársaid" (micsoda kollektív megbélyegzés, ugye?) között arányában is, összességében is nagyságrendileg magasabb a száma, éppen ennek a mentegethetetlen bűncselekményfajtának. ÉPPEN CSOPORTKÉNT - kiemelt, csoportra jellemző módokon...

Nem azért viszolygok ettől, mert tárgyilagosabb szeretnék maradni nálad. Hanem azért, mert túlnyomóan mégis egyetértek veled. A SZÁMAID/ARÁNYAID igazságtalanok - de a vádad SÚLYOSSÁGA szerintem éppen hogy nem is elég erős.

Ha csak a katolikus MÉDIA hallgatta volna, vagy hallgatná el... A helyzet ennél sokkal rosszabb. Ezzel jó helyen kopogtatsz - mert tökéletesen egyetértek, sőt.

(Elég közelről érintett vagyok a témában, lévén, hogy pl. a nevelt gyerekeim a kérdésben érintett család"típusok"-ból érkeztek hozzánk, és a családvédelmi rendszerek minden bugyrát és számos intézményét bejárjuk velük kapcsolatban...)

TÉNYSZERŰEN (a hozzászólásodban is megjelenő közhiedelemmel ellentétben) ARÁNYÁBAN IS nagyon kevés társadalmi csoportban van kevesebb pedofil, mint a katolikus papok között. (Tudok ezekre nem-egyházi, sőt, katolikus-barátsággal véletlenül sem vádolható, pl. német, szakmai, nemzetközileg teljesen elfogadott forrásokból anyagot szolgáltatni.) És főleg nagyon kevés olyan társadalmi csoportban van kevesebb, amelynek tagjai gyerekek között, a papokhoz/tanárokhoz/családtagokhoz stb. hasonló bizalmi-hatalmi pozícióban vannak. Ehhez hozzávéve, hogy a katolikus papság mekkora létszámú, a tények abszolutértékben végképp cáfolják a te sztereotípiádat. (A pedofil eseteknek, ha jól emlékszem, bő 90-95 %-a eleve családon belül történik.)

Nem viccből és nem iróniából mondom, hogy MÉGIS (!!!), mindez számomra is teljesen mellékes a kérdés szempontjából. Én is sokkal súlyosabbnak tartom az egyházi eseteket, és az egyházi vezetés által kiérdemeltnek tartom azt a fokozott figyelmet, amit az egyházi pedofil esetek váltottak ki a közvéleményből. (Még akkor is, ha ez a közvélemény-alakulás nem is teljesen spontán okból-módon történt-történik.)

Én is sokkal felháborítóbbnak tartom, ha egy papi pedofil eset történik - és azt aztán a klérus PLUSZ A HÍVEK IS + a KÖRNYEZET IS ELTUSSOLJA, mint ha tízszer ennyi ugyanilyen esetet egy iskola vagy egy nevelőotthon vagy egy művészeti intézmény vagy más bizalmi rendszer tekintélyének és szervezetének UGYANILYEN takarásában tesz bárki más. "Elterjedt, rendszer szintű" módon, hogy téged idézzelek.

Talán csak a legszűkebb családon belüli, a KÖZVETLEN egyenesági rokonok által elkövetett, illetve általuk asszisztált pedofil esetek eredményeznek mélyebb, nehezebben gyógyuló pusztítást, mint a papi pedofília vagy más, papok által elkövetett bántalmazás.

2016.09.30. 03:36:02

@jabbok: (et al.)
bocsi a hallgatasert csak korhazba kerultem, de mar miden ok labadozok. :)
koszi mindenkinek aki segiteni probalt.
matthaios, jabbok nem gyoztetek meg de azert igy is kosz, a ti velemenyetek absz. referancia nekem es rengeteg gondolatom kerdesem lenne meg katolikussag/politika teren, de majd maskor.
khamul nagyon kosza torokgabor cikket az is sokat segitett.
P.

2016.09.30. 03:43:09

@jabbok:
HGY!
jabbok elozo kommentjehez en is csatlakozom! annak ellenere, hogy magam Istennek hala semmilyen formaban nem vagyok es voltam erintetje a dolognak es a kozelemben (ameddig ellattam) sem tapasztaltam soha tobb mint 40 eve "gyakorlo" katolikuskent.

2016.09.30. 09:45:01

@Pandit:

Azért voltak esetek (ld. Pannonhalma), amelyek azt mutatják, hogy a magyar egyház nem teljesen tiszta ezen a téren. Az amerikaihoz hasonló méretű botrányok viszont elkerülték.
Azt csak odaát fogjuk megtudni, hogy ezt a mártírjainknak köszönhetjük, akik felajánlották szenvedéseiket az egyházért, vagy a kommunista ellenszélnek, amely rostálta a hivatásokat.

John Lukacs idézte valamelyik könyvében az egyik amerikai egyházmegye hirdetését, amelyben kényelmes élettel és 'kevés kötelezettség' (!!) ígéretével toborozták a szeminaristákat.

Hasonló lehetett a helyzet Írországban, meg mindenhol, ahol nem Krisztust látták maguk előtt az Egyház szolgálatába lépők, hanem a kényelmet, a nemzetet, a hatalmat vagy bármilyen más bálványt.

jabbok 2016.09.30. 11:41:31

@Pandit: jobbulást!
@khamul: , @Hermes the God in Yellow: ne menjünk el ebbe az irányba - ez itt off. ha mégis erről akarunk beszélni, akkor keressük elő azt a topikot.

jabbok 2016.09.30. 11:44:23

@Hermes the God in Yellow: "ami németországban ezzel szemben történt, az csupán annyi, hogy a szerkesztőségnek volt egy világnézete, és a világot ennek megfelelően igyekezett bemutatni. egy adott hír ebbe nem fért bele. ez nem cenzúra vagy öncenzúra, ez egész egyszerűen rossz újságírás."

Ez is egy, a LEHETSÉGES értelmezések közül. Te így értelmezed. Mellette is, ellene is szólnak komoly érvek, nem csak rosszindulatú, vagy megalapozatlan vélemények.

jabbok 2016.09.30. 12:30:08

@Hermes the God in Yellow: "népszerű hozzáállás magyarországon, hogy az otthoni problémákat igyekszünk megtalálni a nyugati országokban, amelyeket ezután eltorzíta felnagyítva megnyugtatjuk magunkat, hogy mégis csak a mi hazánk a legnagyszerűbb legboldogabb sarka a világnak"

Te tulajdonképpen (alig néhány kivétellel az elmúlt évek során) szinte soha nem VELEM vagy innen VALAKIVEL beszélsz, hanem előadod a saját előítéleted (mégpedig meglehetősen vaskalapos előítélet-rendszered) alapján azt, hogy TE MILYENNEK TARTOD a világot, "A keresztényeket", "A magyarokat", "a német újságírást", stb. És nem nagyon befolyásol a KONKRÉT emberek, esetek vagy csoportok személyisége, véleménye, eltérése a te kis saját sablonjaidtól. Személy szerint én ezt többnyire élvezem: érdekes a te (hol megjátszott, hol "álarcként", szerepként viselt, hol azért mégiscsak kilátszó valódi) szemeden át IS (!) nézni magunkat, a világot, stb. De neked elég meddő lehet árnyakkal mű-vitázni...

jabbok 2016.09.30. 12:33:48

@Hermes the God in Yellow:
Úgyhogy nem győzködlek, csak megjegyzem csendesen: SZERINTEM nincs "német" meg "magyar" meg "egyházi" meg "homoszexuális". (De te azért nyugodtan hiheted magadban, hogy igazából te jobban tudod, én mit is gondolok...)

Éppen ezért nem tartom "jobbnak", és nem is próbálom sem magamnak, sem másnak igazolni, szebbnek lefesteni egyiket sem. Sem újságírásban, sem politikában, sem pedofíliában. Szerintem EMBEREK vannak, akik a maguk konkrét kísértései és lehetőségei szerint addig nyújtózkodnak, ameddig a SAJÁT takarójuk ér.

És ezt nem azért írom le ide, hogy jól beszóljak neked vagy másnak, és ezzel legyen egy kis sikerélményem, hogy na milyen jól megmondtam neked – hanem éppen azért, mert ez csak az ÉN VÉLEMÉNYEM. Valamiről, amit mások nézőpontjából is szeretnék megismerni. Pont azért, hogy minimum árnyalni, de esetleg még megváltoztatni is tudjam, ha jobban körül járva úgy tűnik, hogy én nem láttam jól, vagy legalábbis nem láttam belőle ELEGET.

jabbok 2016.09.30. 12:42:04

@Hermes the God in Yellow: Ha te ezzel ellentétben úgy HISZED, hogy
- vannak a gonosz egyházi pedofilok, és a másmilyenek
- egy egyházi pedofilt más motivál és más mögé bújik, mint egy iskolaorvos vagy tanár vagy nevelőszülő;
- ha azt hiszed, hogy egy német politikust nem saját ÖNZŐ anyagi és hatalmi ÉRDEKEI, aztán másodikként a pártjának az anyagi és személyi ÉRDEKEI, és aztán csak valahol 150-edik tényezőként a "hazája" és egyéb magasztos tényezők vezérelnek, UGYANÚGY, mint egy magyart vagy oroszt;
- ha azt hiszed, hogy Merkel, Junker vagy Schulz nem csak a lehetőségei, korlátai és a körülményei miatt LÁTSZIK "demokratikusabbnak", mint akár maga a sátáni Putyin;
- ha azt hiszed, hogy akár a „nyugati”, akár a „keleti”, akár a „bal”, akár a „jobb” manipuláció JOBB, szándékaiban, értékrendjében, önzetlenségében, vagy bármi másban JOBB (és nem csak kifinomultabb vagy ravaszabb) a másiknál, akkor sokkal naivabban VALLÁSOS vagy nálam.

Én azt gondolom a saját egyházamról is, hogy amint ÉRDEKKÉ IS válik papnak lenni, amint MEGÉRI az egyházhoz tartozni, akkor nálunk IS (!!!)

1. megjelennek az érdek-"hivatások"
2. a jók, eredetileg lelkesek közül is sokan elcsábulnak
3. és ugyanúgy, ugyanazokba a kísértésekbe buknak bele, mint a nem-egyházi, de HATALOM vagy ÉRDEK szempontjából hasonló bármelyik más "csoport" vagy "kisebbség" vagy "vallás" tagjai, vezetői.

SZVSZ nem a politikai vagy vallási csoportok – hanem AZ EMBER, A HATALOM, A GAZDAGSÁG természete irányítja a politika, az újságírás, az EMBERI rendszerek minden alrendszerét.

jabbok 2016.09.30. 12:46:14

@Hermes the God in Yellow: Ha te ezzel szemben azt hiszed, hogy a német - magyar újságírás vagy bármilyen más probléma párhuzamba állításának te garantáltan érted nem hogy a tartalmát de még a motivációját is (pl. "megnyugtatjuk magunkat, hogy mégis csak a mi hazánk a legnagyszerűbb legboldogabb sarka a világnak"),

- ha azt hiszed, hogy a te FEJEDBEN élő egyház az igazi, hogy te jobban ismered akár jó, akár rossz oldalát a kereszténységnek, vagy általában a vallásoknak, mint mi, akik folyamatosan benne élünk,

- akkor nem nekünk lesz fárasztó ez ellen érvelni, hanem te rekedsz meg a gondolatolvasó és a megmondóember szerepében. Az pedig baromi unalmas lehet. Állandóan magaddal beszélgetni...

cserenkov 2016.09.30. 15:00:54

Érdemes odafigyelni Várszegi Asztrik bencés apát véleményére is:
szemlelek.blog.hu/2016/09/29/varszegi_asztrik_europa

csab carmarthen 2016.10.01. 21:25:28

Nincstelenek millióinak átpumpálása Európába (lásd CORRIERE DELLA SERA cikkét alább)
= Proletárdiktatúra bevezetése (.....legalábbis a globális elit szándékai szerint...)

"Bevezetésre kerül a kommunizmus..."
"Európa lesz az ő első célpontja, majd ezt követően az Amerikai Egyesült Államok."
nagyfigyelmeztetes.hu/2012/02/isten-az-atya-europa-lesz-az-elso-celpontja-a-voros-sarkanynak-majd-ezt-kovetoen-az-amerikai-egyesult-allamok/

"Now, ...you said before that 'before the Warning the Communism will dominate the world'. Did the Blessed Mother tell you this?"

- "Yes..."
www.youtube.com/watch?v=2-lqE2fTdrU&t=9m2s

"...A kommunizmus lesz majd a gyökere mindezen gonoszságnak. Nem azért, mert a kommunizmus az ateizmust hirdeti, hanem azért, mert az Isten iránti gyűlöletet hirdeti...."
nagyfigyelmeztetes.hu/2012/07/karjaimat-kirantottak-a-helyerol-keresztre-feszitesem-soran-es-ennek-kepi-lenyomata-a-torinoi-leplen-lathato/

v.ö.:

CORRIERE DELLA SERA
„Elfogyott a pénz a migránsoknak: 600 millió euróra van szükség a káosz elkerülésére” címmel a vezető olasz lap arról ír, hogy Angelino Alfano olasz belügyminiszter megkongatta a vészharangot. Amellett, hogy a 600 millió euróra azonnal szükség van a vészhelyzet miatt, az év végéig 1 milliárd euróra van szükség a migránskezelésre. Alfano, tudta meg a lap, végső emlékeztetőjét két hete küldte el a kincstárnak. A migránsok havonta mintegy 100 millió euróba kerülnek. Április óta a belügyi migránsköltségvetés már negatívba csapott át és ennek következtében a minisztériumnak fel kellett függeszteni a kormány migránsszálásait működtetőknek járó pénzeket. De ugyanígy felfüggesztették az emberbaráti szervezeteknek és egyéb magánszervezeteknek az állammal kötött szerződés szerint a migránsokkal való törődésért járó összegeket, beleértve a Vöröskeresztet. Szeptember 30-a után megvan annak veszélye, hogy a menekültstátuszért folyamodott külföldieket elküldik e menhelyekről.
www.corriere.it/cronache/16_settembre_26/finiti-soldi-migranti-allarme-accoglienza-fa511be0-8356-11e6-879e-4c7914542a03.shtml

"...A világcsoport már elkészítette a terveket arra vonatkozólag, hogy átvegye a hatalmat minden egyes európai országban. Babilon le fog omlani, amint ez meg volt jövendölve..."

www.youtube.com/watch?v=44vzMNG2fZc
süti beállítások módosítása