Jezsuiták

PÁRBESZÉDBEN

Facebook

Címkék

boldogság (8) egyház (49) európa (8) ferencpápa (9) gondolat (9) gondolatébresztő (17) hit (20) ima (13) isten (19) jezsuita (10) jézus (10) katolikus (8) lelkiség (9) orbán (9) pápa (19) politika (25) szabadság (9) szeretet (12) társadalom (10) tudomány (11) vallás (13) vallások (10) Címkefelhő

Utolsó kommentek

Friss topikok

Blog s szénacsinálás

2008.07.16. 23:45 homo secuiens secuiens

Há nagyapám az bisztos ebbe a minutába fordul hasra a sírjába, értettétek-e… Met széncsinálás üdejin én blogírással foglalatoskodok. De na, emmá csak ilyen. De eppe azt akarám mondani, hogy azétt a kettő között elég nagy hasonlóság van, ha jól megnézzük. Met a szénacsinálás a kaszálással kezdődik. Hajnaloson kell kaszálni, jól vág a kasza harmaton. Na, hát a blogot es jó korán megírjuk, ember. Osztán ahogy felkel a nap tíz-tizenegyig a füvet szárittgassa, s akkor mán osztán jöhetnek a forgatók. Met azétt azt tudni kell, hogy a széna a villán szárad. Na, ez eppe pont így van a blognál es, met a reggeli napsütés után osztán jönnek a forgatók, lesődnek, hezzaszólnak, forgassák rendesen. Úgy látszik a blog es a villán szárad. S jól meg es kell forgatni, met ha száradatlanul eltevődik, az estálló felett vagy a csűrbe es megpenészedik. Úgy, hogy forgatni kell rendesen.

S eppe a napokba látám, hogy mindenféle folyamatokot piszkálgattatok, há ejsze azokot es meg kell forgatni, met ha nyersen eltevődnek, erőst megpenészednek. Úgy, hogy forgassátok, hej! S az áldás es érkezik met a jó Isten olyan mint…

Eccer egy turista ment székelyföldre, értettétek-e. De egy kicsi faluba nem tudta, hogy merre menjen tovább, így osztán oda ment Laji bához, aki éppen a kapu előtt üldögelt, várta a csordát jó üdejibe. Na, há a turista oda es mene az öreghez, s aszongya:

- Hallja-e! Mennyire van innen Csíkszereda?

De az öreg csak bambult tovább. A turista felemelé a hangját, s má szinte kijabált:

- Bácsi! Hallja-e, mennyire van innen Csíkszereda?

De az öreg ugyanolyan nyugodtan kémlelte a délutáni levegőt. Na a turista még próbálkozott keccer-háromszor, s osztán elindult. Há alig lépett harminc métret, megszólal az öreg:

- Húsz percre!

Hej a turistába es felment a pompa, visszalépett:

- Há eddig ezt nem tudta vóna-e mondani, há má mióta, hogy kérdezem?

- Há kellett lássam a tempóját! – szólalt fel az öreg.

Úgy, hogy szárittgassátok a fűzfánfütyülőrigóját a szénájának!

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jezsuita.blog.hu/api/trackback/id/tr74549765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

turo.rudi 2008.07.17. 06:47:29

:)))))

Pázmán Enikő 2008.07.17. 13:13:41

Drága székelyem, te visszamentél a gyökerekhez! :)

Csigabiga 2008.07.17. 23:23:01

Székely blogolónk netán arra céloz, hogy kicsit gombamód szaporodnak itten a blogok, s ez már néha követhetetlenek, nem lehet rendesen megrágni egy témát? Mer ha igen, egyet értek (nem lesz kettő belőle). A tehén se kérődzi rögtön vissza a gyógyfüvet, először rágigálja egy kicsit, ugyi...(?)

G.d.Magister · http://laudator.blog.hu/ 2008.07.18. 14:14:59

Óriási!!! :)) Székely szomszédom van, a Sanyi, hát azt öröm hallgatni! Úgyhogy kellene ehhez a poszthoz egy "hangos" változat is, mert a székelyek, főleg a csíkiek gyönyörű dallamosan beszélnek.

turo.rudi 2008.07.18. 14:37:42

csigabiga
szerintem inkabb biztatni akarta a kommenteloket, amugy meg alkotott jokedveben egy kis rekeszizomszaggato szosszenetet

mazsola 2008.07.18. 15:25:06

Üdvözlet, drága testvér! Jó érzés tudni, hogy a jezsuita tábort erősíted! A szénaszárító melegben, akik éppen nem nyaralnak, forgatják is rendesen a blogot. Lehet belőle tanulni, bár voltak megbotránkozató bejegyzések is. Így lehet megtudni, kinek mi jár a fejében. Én hiányolom az Atyák homályeloszlatását időnként, de lassan gondolom ez is kiforr.

Isten óvjon többi székely testvérünkkel együtt, és erősítsen szándékaidban! (tetszik a másik blogod is)

hofher,jozsef 2008.07.20. 11:35:25

Kedves Mazsola!
Látom nagyon megbántottalak.(Talán másokat is!?)
Tényleg nem akartam.
Mégegyszer bocsánat!
Blog ügyben teljes szilenciumot rendelek magamnak.
Eltüntem!

ipszylonka 2008.07.21. 18:32:47

Hova valósi születés vagy he, met erőst a szüvemhez szótál!
Ami a szénacsinálást illeti, sokat ne keseregj, Márton Áron es az elől szökött meg, s lám baj nem lett belőle! De azét az őszi pityókaszedésnél még számolhatunk veled úgy-e?

homo secuiens secuiens 2008.07.23. 18:06:00

Ammég meglátódik, na!