Jezsuiták

PÁRBESZÉDBEN

Címkék

A pulóver az a ruhadarab, amit a gyereknek haladéktalanul fel kell venni, ha fázik a mama...

2008.09.23. 16:26 homo secuiens secuiens

Az a kérdés kezdett el foglalkoztatni, hogy vajon ki fázhat? Mert elég komoly „pulóvereket” kötnek a magyar emberre is hazájában, itt meg már hosszú ideje próbálják szálaira bontogatni az Alitalia-t, s aztán lehet valami mást kötnek belőle. Tehát nemcsak Magyarországon van „hideg”? Nem tudom, de valaki(k) a háttérben iszonyúan fázhat(nak). Csak az a kérdés, hogy beállunk-e a pulóver-kötögetésbe, vagy megnézzük, hogy honnan „fúj a szél”? Persze azt szokták mondani, hogy bolond likból bolond szél fúj, de ha már fázunk, tudni kéne, hogy ki „szelel”. Tehát azt kéne megnézni, milyen a szél! Legalábbis engem nagyon izgat a kíváncsiság. Pár hónapot vakációztam Budapesten, találkoztam sok emberrel, de szinte mindenki beszélt arról, hogy nehezen mennek a dolgok. Voltak köztük vállalkozók, tanárok, egyszerű munkások...

Persze tudom hogy a kötésben már nem lehet megállni, mert visszafutna a szál. De mielőtt még hangosan ismételgetnénk, hogy egy sima, egy nádli, egy sima, egy nádli, az előtt tenni kéne. De vajon mit? Ezt kérdem magamtól s tőletek! Mert ez a fránya tél nagyon is közeleg...

3 komment

Címkék: gazdaság állam hatalom nyugati világ

A bejegyzés trackback címe:

https://jezsuita.blog.hu/api/trackback/id/tr17677776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nix 2008.09.24. 18:58:04

:-)))

Ez a poszt rendkívül költői! Én azt kódolom belőle, hogy a szerzőnek elege van abból, hogy a politika a kisembert hülyének nézi... Hát erről kb. annyira lehet újat mondani, mint hogy 2×2 az 4.

Az persze más kérdés, hogy hogyan vált ilyen sikeressé a politikai marketing. Érthetetlen, hogy ennyire fos érveket, amit napról-napra hallunk, a nép nem ásóval, kapával fogad, hanem egész csendesen! Mi több, szinte megnyugvással!

Az egész helyzetről "a király új ruhája" c. mesejáték jut eszembe. Csak mikor jön már a furfangos szabólegény, aki hülyét csinál a királyból a falu főterén mindenki szeme láttára?

Aha 2008.09.24. 21:03:55

Nem tudom, lesz-e furfangos szabólegény! Mert a furfang csak a másik részen látszik...

bejjus 2008.09.25. 12:17:43

Mért, van még szabólegény? Én lassan még a legényt is kétségbe vonom:-) A 'király' meg félhülyén táncol az ablak előtt, szemöld'öt felvon, homlokráncokat redőz, és szociális programokat nyújt be, amihez kicsit emeli az adókat, miközben 'csökkenti':-)
süti beállítások módosítása