Jezsuiták

PÁRBESZÉDBEN

Címkék

A Magyar Egyház sohasem (párt)politizál - a látszat csal...

2012.01.16. 17:24 áterpáter

"Krisztus mondta: ha gyűlöl majd benneteket a világ, gondoljatok arra, hogy engem előbb gyűlölt nálatok (Jn 15,18). Különleges aktualitást kapnak ezek a szavak ma, amikor sokan szerte a világban össztűz alá vették hazánkat – fogalmaz írásában Székely János esztergom–budapesti segédpüspök. Mi ennek a gyűlöletnek az oka? A valódi ok az, hogy hazánk olyan alapvető emberi értékek mellé állt oda, melyeket ma sokan lerombolni szeretnének. A magyar parlament olyan alkotmányt adott az országnak, amely Isten nevével kezdődik (Preambulum), amely azt állítja, hogy a magzat életét védelem illeti meg a fogantatástól kezdve (Szabadság és felelősség II), hogy Magyarország védi a házasság intézményét mint férfi és nő között létrejött életszövetséget (Alapvetés L). Az alkotmány azt is kijelenti, hogy a család a nemzet fennmaradásának alapja, és hogy az adó mértékét a gyermeknevelés kiadásainak figyelembevételével kell megállapítani (Szabadság és felelősség XXX). Nyilván sokan vannak a világon, akiknek nem tetszik ezeknek az emberi alapértékeknek ez a határozott megfogalmazása.

Mi több, a magyar kormány átmeneti külön adót vetett ki a bankokra. Ez pedig természetesen aggodalommal tölti el a pénzvilág urait, nehogy a példa ragadós legyen.

A hazánkat érő támadások oka alapvetően ez. Természetesen ezeket az okokat nem nevezik néven, helyette más, kisebb jelentőségű vádpontokat említenek. Az egyik ilyen vádpont az egyházakról szóló törvény. Ennek a törvénynek az a célja, hogy az úgynevezett business egyházaktól megvonja az egyházi státuszt. Magyarországon ugyanis, szemben nagyon sok európai állammal, az egyházi oktatási, egészségügyi és szociális intézmények azonos állami finanszírozásban részesülnek, mint a hasonló állami intézmények, hiszen ugyanolyan adófizető polgárok számára nyújtják a nevelés, vagy a gyógyítás szolgálatát. Hazánkban ezért számos olyan ál-egyház jött létre, amelyeknek a legfőbb célja az állami támogatás megszerzése volt. Az új egyházi törvény ezen a helyzeten változtat. Pontosabban körülírja a feltételeket, amelyek alapján egy közösség elnyerheti az egyházi státuszt (legalább ezer tag; legalább 20 éves jelenlét az országban stb.). Azok a közösségek, amelyek nem kapják meg az egyházi státuszt, nyugodtan folytathatják a működésüket, csak az intézményeik állami finanszírozását nem fogják megkapni.

Természetesen a magyar parlament és a kormány követett el hibákat is a munkája során. Ilyenek voltak a médiatörvény egyes – később meg is változtatott – pontjai, vagy a jegybanktörvény esetében néhány, talán szükségtelen módosítás, amely támadásokra adott alkalmat. Ugyanígy helyesebb lett volna a bankokkal való megállapodást a végtörlesztés rendelkezéseinek kibocsátása előtt megkötni.

A hazánkat érő támadás oka azonban nem ez, hanem azok az alapértékek, amelyeket Magyarország jelenleg képvisel. A jelen parlamentnek felelősen élnie kellett azzal a kétharmados többséggel, amellyel a választók a cselekvésre felhatalmazták. Ezt a nagy felelősséget és lehetőséget alázattal, körültekintéssel kell hordoznia, tettekre váltania. A külső támadásokat pedig higgadtan, adott esetben kellő ügyességgel kell megpróbálnia kivédeni. Hazánk jegybankjának valuta tartaléka a jelen államadósságunk csaknem felét teszi ki, amelyet szükség esetén a jegybank fel is fog használni az adósságszolgálat finanszírozására. Ez azt is jelenti, hogy az ország valamennyi ideig ki tud tartani ebben az erős ellenszélben is.

Gyakran megtörténik a történelemben, hogy ha feltűnik a világosság, akkor megjelenik vele szemben a sötétség hatalma is. Kívánom mindannyiunknak, hogy legyünk a Világosság fiai, egy igazabb, emberibb világ építői."

Forrás: 
Magyar Kurír: Székely János püspök a hazánkat érő támadások okairól

404 komment

Címkék: politika gazdaság magyarország egyház püspök

A bejegyzés trackback címe:

https://jezsuita.blog.hu/api/trackback/id/tr613555848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2012.01.16. 18:01:20

@tistedur: dézsávű...
„A zürichiek síbervilága újra érezteti nemzetközi befolyását Magyarországgal szemben. Ma már 17 és félre nyomták le a koronát Zürichben. A magyar nép mellének szegezték a zürichi gyilkot. Mikor Genfben, a népszövetségi hivatalban valósággal a vádlottak padjára ültették Magyarország képviselőjét, a balkáni rágalomhadjárat keretében a magyar valutát előre elkészített terv szerint végzik ki. Napok óta minden belföldi és külföldi zsiványtanyán érezhető volt a mozgolódás a korona ellen. Az értéktőzsdén úgy hazardírozták fölfelé az árfolyamokat, hogy a zürichi síberek okvetlen célt érjenek. E vérlázító események között újra kérdezzük, meddig tűrik még e gaz játékot a szabadságtéri bűnbarlangban, meddig nézik ölbe tett kezekkel a zürichi kannibálterveket?"
(A Nép, 1922. szeptember 15.)

andronikos · http://andronikosz.blogspot.hu/ 2012.01.16. 18:34:44

Vígasztaljon minket, hogy nem is olyan régen még egykori honfitársunk az angol font ellen indított egyes-egyedül támadást. :-) És majdnem sikerült is neki!...

Én azon a véleményen vagyok, hogy az egyházak is politizálhatnak, sőt, bizonyos esetekben ez kötelességük is. De ez most egy fölösleges megnyilvánulás volt.

Nagyon csodálkozom, hogy pont Sz. J.-től származik. Ismerve eddig dolgait, ez most kilóg a sorból. Szerintem ez MKPK-s üzenet a nyájhoz, amit rábíztak, hogy tegye közhírré.

YganA 2012.01.16. 18:41:03

@tistedur: nekem is, nagyon-nagyon.

tistedur 2012.01.16. 19:05:45

@m-athos: egy egyház értékelvű, politikai megnyílvánulásai nem zavarnak - a hatalomhoz dörgölődzés az sok esetben gyomorforgató.

andronikos · http://andronikosz.blogspot.hu/ 2012.01.16. 19:25:42

@tistedur: Nem hinném, hogy dörgölőzködés. Biztos vagyok benne, hogy ez a Katolikus egyház saját értékrenden alapuló álláspontja.

Azon túl, hogy sztem stilisztikailag nem túl szerencsés a szöveg, és amúgy is fölösleges, kíváncsi vagyok, hogy tartalmilag ki mit tud felhozni ellene. Mármint katolikus szemszögből. A más világnézetű megközelítéseket nem nehéz kitalálni.

tistedur 2012.01.16. 19:56:23

@m-athos: a kormányzati politka világossággal való azonosítása számomra nem elfogadható katolikusként.
lehet, az a baj, hogy én elválasztom magamban azt, hogy mit kell adnom a császárnak és mit másnak.

szemet 2012.01.16. 20:21:35

@m-athos:
Miért örül az egyház az evilági/emberi büntetésnek/törvénykezésnek? (kis demagógiával akár hivatkozhatnék bizonyos "Ne ítéljetek..." kezdetű szövegrészre is)

Jó-e pusztán azért tartózkodni a bűntől, mert a világi törvénykezés bünteti?

A gyóntatószékben feloldozást nyer aki kifejti, hogy "bánom ezt meg azt, mert ha kiderülne a tisztelt bíróság tetemes pénzbüntetésben részesítene..."

Jó ember az, aki engedelmeskedik az állami törvényeknek?
Vagy csak akkor, ha jók a törvények?

Vagy adott ember erkölcsi nagysága nem azon kéne hogy múljon hová helyezzük éppen a térképen?

Az európai/amerikai gyakorlat az elmúlt időszakban a főként a személyes szabadságból indult ki. Ez magában foglalja azt is, hogy van egy határ (mások szabadságának vagy emberi méltóságának megsértése): itt persze különféle és sokszor éles határviták alakul(t/n)ak ki

Ezek a viták szerinted BIZTOS, hogy politikai kinyilatkoztatással kezelhetőek/kezelendőek az egyház hivatalos álláspontja szerint?

matthaios · http://www.matthaios.hu 2012.01.16. 20:35:41

A jelenlegi kormány több kérdésben is szembe megy/ment a világtrenddel. Egyrészt olyan erkölcsi értékek mellé állt, amelyek valójában már nem értékek a „posztmodern” nyugati világban. Ezen az úton nem jár egyedül, mert erkölcsi értékei sok pontban megegyeznek a katolikus egyház által vallott erkölcsi értékekkel. Másrészt "nemszokványos" megoldásokat próbált meg alkalmazni a pénzügyi válság megoldására (most már vitatható sikerrel). Ez a két tényező együtt váltotta ki a „globális felzúdulást”: a posztmodern nyugati világrend nem igazán szereti a szembenállást. Ehhez még hozzájárultak azok az ügyetlenségek, amelyeknek egyik oka az alázat hiánya volt. A katolikus egyház most egy olyan hatalomhoz dörgölödzik, amely eltörpül a globális erők mellett (bár néha már itt is látszanak az agyaglábak). Az erősen eladósott Magyarország létéhez elengedhetetlenül szükséges, hogy a magyar állampapirokat folyamatosan el lehessen adni nem túl magas hozam mellett. Az állampapirok kis része értékesítődik belföldi piacon, jórészt a külföldi befektetők magyar állampapirvásárlási „szokásaira” van az ország utalva. Nem tudom, hogy az ország eladósításában kifejezett szándékként szerepelt-e ennek a függőségnek a kialakítása vagy csak egyszerűen felelőtlenségről volt szó. Az a hatalom tehát, amelyhez most éppen a katolikus egyház dörgölözik, egy fenyegetett hatalom. Erre a hatalomra azonban szükség van az ország működtetéséhez, mert az országot üzemképes állapotban kell tartani: nem szabad, hogy az egészségügyi rendszer teljesen összeomoljon, a BKV-nak járnia kell, az alacsony nyugdíjakat meg kell kapni az éhhalál elkerülése érdekében (ha gyógyszerre már nem is jut), az iskolákat, óvodákat fűteni kell, a gyerekeknek ételt kell adni (hiszen reggelente sok helyen éhesen mennek el otthonról). Valószínű, hogy a kikényszerített, elkerülhetetlen hitelmegegyezések elsősorban nem az utóbbi szempontokat fogják figyelembe venni.

andronikos · http://andronikosz.blogspot.hu/ 2012.01.16. 20:57:45

@tistedur: Ebben egyetértenék veled. De az én olvasatomban nem a kormányt nevezi világosságnak, hanem minket szólít fel erre. Pont az ilyen félreérthetőség miatt jeleztem, hogy stilisztikailag lehetne jobb is a szöveg.

@szemet: Hát te most csupa olyanokat hozol fel, amiről nem szól a szöveg. Bocsi, de ezzel ebben a kontextusban nem tudok mit kezdeni.

2012.01.16. 21:12:32

a szöveg nem csak stilárisan csapnivaló, hanem tartalmilag is katasztrófális, ráadásul, hogy még a templomban is melegen figyelmünkbe ajánlották a mise végeztével, ez így együtt nekem egy kicsit sokk volt...

tistedur 2012.01.16. 21:24:19

@m-athos: mivel az egész a kormánypolitika apologetikája, nehéz nem a kormánypolitikát világosságként értelmezni. mi pedig lehetünk a ner és a nenyi gyermekei.
sha csak stilisztikailag lenne kifogásolható, de nem csak úgy az: szerinted valóban gyűlölik magyarországot azok, akik esetleg kritikát fogalmaznak meg? amikor a pénzvilág urait emlegeti, akkor nekem a legrosszabb 50-es évek propagandája jut az eszembe.

YganA 2012.01.16. 21:25:41

@m-athos: Katolikusként nem kívánom, hogy lenyomjanak a torkomon egyházam vezetői olyan "tanításokat", amelyekhez semmi köze a hitünkhöz.
Pl. 1.nekem nem izlésem szerinti az elfogadott preambulum megfogalmazása, sokhelyütt a tartalma sem,
2. hiányolom a megválasztott vezetésből a gazdaságpolitikai kompetenciát,
3. nem hiszem el, hogy az egész világ örökkön örökké mindig csak minket akar bántani, brühühü...

Stb.

YganA 2012.01.16. 21:44:49

@YganA: ...amelyeknek semmi köze...

szemet 2012.01.16. 21:51:08

@m-athos: ". Biztos vagyok benne, ez a Katolikus egyház saját értékrenden alapuló álláspontja"

Ezt írtad, én csak azt gondoltam, hogy az inkvizíció óta az egyház óvatosabb a földi igazságszolgáltatás saját célokra való használatában - vagy legalábbis annak kéne lennie...

matthaios · http://www.matthaios.hu 2012.01.16. 22:21:22

@YganA:

Ne aggódj, nem nyomnak le semmit a torkodon! Sz.J. kétségtelenül püspök, akinek véleményét ez súlyozhatja, de nem "tanítóhivatalként" nyilatkozott. Nem könnyű időben elmondta (esetleg nem csak egyéni) véleményét az ország sorsáról. Ha neked más a véleményed, ezt megvitathatod. Van aki sok mindenben egyetért véleményével, van aki nem. A gazdasági kompetenciával kapcsolatban azt jegyezném még meg, hogy lehet, hogy eleve a nyugdíjakhoz kellett hozzányúlni, az egészségügyre fordított kiadásokat csökkenteni, több szénszünetet beiktatni, mert a dolog vége esetleg úgy is ez lesz. Persze a kormány megpróbált hozzányúlni a szolgálati nyúgdíjakhoz és a rokkantnyugdíjakhoz. Azonban ez sem tetszett mindenkinek. Néha azonban én is több kompetenciát és kevesebb naivitást vártam volna.

andronikos · http://andronikosz.blogspot.hu/ 2012.01.16. 22:23:29

@szemet: Nem látom, hogy miben nyilvánul az meg (főleg ebben a szövegben, de amúgy is), hogy az egyház a földi igazságszolgáltatást a saját céljaira használná. Ez fikció.

@YganA: Sztem a hitnek mindenhez köze van. Különben nem hit lenne, hanem valami szabadidős tevékenység.

@tistedur:
A kritikákkal kapcsolatban nekem sem tetszik, hogy egy kalap alá veszi őket a cikk. Az EU-s kritikák részben jogosak, (ott már a kormány vissza is vonult) részben pedig majd eldől, hogy jogosak-e vagy sem. A hitelminősítők pedig teljesen más tészta: ők ugyanannak a piacnak a szereplőit minősítik, amelyik piacnak ők is piaci szereplői, az objektivitás tehát ki van zárva. Amúgy korábban is voltak éles kritikák, csak amióta megszűnt a sajtószabadság, valahogy többet hallunk róluk. :-)

matthaios · http://www.matthaios.hu 2012.01.16. 22:41:25

@tistedur:

'szerinted valóban gyűlölik magyarországot azok, akik esetleg kritikát fogalmaznak meg? amikor a pénzvilág urait emlegeti, akkor nekem a legrosszabb 50-es évek propagandája jut az eszembe.'

Hát... amikor egyszerre sok szólam szólal meg, sok helyen, ugyanazt a témát variálva, azért egy kicsit elgondolkozik az ember. Vagy mindez csak véletlen?

YganA 2012.01.16. 22:46:13

@m-athos: Ez egy érdekes definiciója a hitnek, még elmélkednem kell róla.

2012.01.16. 22:48:34

@matthaios:

' Néha azonban én is több kompetenciát és kevesebb naivitást vártam volna.'

Naivitás?!
A hülyeség nem egyenlő a naivitással. Ha egy politikai erő képtelen kipuhatolni, hogy nagyjából meddig mehet el, az nem naiv, hanem alkalmatlan. Nyolc évük volt ellenzékben, hogy feltérképezzék a terepet, és ez jött ki belőle?

Különben meg a 'fékek és ellensúlyok' kiiktatásában a legkevésbé a naivitás jellemzi a mostani kormányt: AB, MNB megpiszkálása, a legfőbb ügyész fideszes, OBH elnöke 'Fidesz közeli', ÁSZ elnöke fideszes, a köztársaság elnökét pedig talán hagyjuk is.

matthaios · http://www.matthaios.hu 2012.01.16. 22:58:29

@khamul:

Lehet, hogy sokmindenben igazad van és igazából nem is vitatkozok veled, mert én viszont igyekszem nem (párt)politizálni.

2012.01.16. 23:03:12

@matthaios:

'Hát... amikor egyszerre sok szólam szólal meg, sok helyen, ugyanazt a témát variálva, azért egy kicsit elgondolkozik az ember. Vagy mindez csak véletlen?'

Persze, nem véletlen. Kompetens gazdaságpolitikát kell folytatni, nem kell nagy mellénnyel elzavarni az IMF-et, aztán ha visszahívjuk, akkor célszerű következetesen kommunikálni a dolgot.
És ezeken kívül tartózkodni kellett volna a 'fülkeforradalom' jogállamiságot érintő lépéseitől (ld. az előző kommentet).

Ha ez meglett volna, akkor talán nem velünk foglalkoznának most.

Sokszor mondtam már, erről az egyszerre ijesztő és szánalmas produkcióról nekem a Nagyidai cigányok jut eszenbe.

andronikos · http://andronikosz.blogspot.hu/ 2012.01.16. 23:05:15

@YganA: Nem definícióként írtam. De tapasztalatnak bevállalom :-)

matthaios · http://www.matthaios.hu 2012.01.16. 23:21:28

@khamul:

Sokminden, amit mondasz, benne van a dologban. De lehet, hogy még egy kicsit több is. Két dolgot említenék: a posztmodern nyugati felfogás számára már érthetetlen támogatása erkölcsi értékeknek, de méginkább a pénzügyi válság terheit nemcsak a lakosságra terhelő igyekezet (ennek egyébként valószínűleg vége lesz, ezt majd tapasztalni fogjuk).

thothferi · http://odamondogato.blog.hu 2012.01.16. 23:28:39

@khamul: "hogy nagyjából meddig mehet el"
Ezt előre nemigen lehet tudni!
1848-ban sem gondolták, hogy az orosz cár jön rendet csinálni. Akkor te a dicsőséges forradalmunkat és vezetőit is kárhoztatnád ?
Ha elbukunk, mint ahogyan már ez sokszor megtörtént; mi magyarok a bukásunkban is győzünk! Honnan tudod te, hogy esetleg nem a mi bukásunk révén jut az emberiség egy üdvösebb létfokra? (Népek Krisztusa Magyarország!)
Ez az írás, poszt a legjobb, amit az utóbbi időben itt olvastam!

2012.01.16. 23:29:34

"A magyar parlament olyan alkotmányt adott az országnak, amely Isten nevével kezdődik"
Isten nevét hiába ne vedd!
attól hogy az Isten szerepel a preambulumban, Magyarország még nem lesz keresztény ország, vagy ha igen, az csak azt jelenti, hogy a többieknek hallgass a neve...

"Ennek a törvénynek az a célja, hogy az úgynevezett business egyházaktól megvonja az egyházi státuszt."
nem tudom, kinek volt az az agyament ötlete, hogy egy agykutatóra bízza annak eldöntését, hogy kia zsidó? rajferenc rabbi és kelemenkata rabbi ugyanis lehet, hogy zsidó, de nem egyház (én még ilyen baromságot különben sem hallottam, hogya zsidó egyház lenne), akkor valószínű, hogy biznicegyház, ami egy zsidó esetén szintén nem áll fenn, mert akkor nem rabbinak tanul, hanem inkább elmegy bankárnak, a karvaj töke képviselőjének, de könyörgök, ezek a hitközségek a zsidó világkongresszus bejegyzett kehillái, hogy jön ahhoz amagyar kormány, hogy ezt megkérdőjelezze???
(utoljára ilyen beavatkozás a zsidó vallás belügyeibe akkor történt, mikor bizonyos adolfeichmann sebtiben egyesítette a háromrészre szakadt magyar zsidóságot, hogy könnyebben levezényelhesse a haláltáborokba küldést)

2012.01.16. 23:34:48

"Hazánk jegybankjának valuta tartaléka a jelen államadósságunk csaknem felét teszi ki, amelyet szükség esetén a jegybank fel is fog használni az adósságszolgálat finanszírozására."

a püspök úr kb. annyit ért a pénzvilág ügyeihez, minta matolcsy, de remélem erre nem fog sor kerülni, mert akkor mindnyájan mehetünk a lecsóba...

tistedur 2012.01.16. 23:38:07

@matthaios: és ez egyenlő a gyűlölettel?! tudod, "érted haragszom, nem ellened"
amikor 5-ből 4 barátom szerint hülyeséget csináltam, akkor nem azt éreztem, hogy gyűlölnek :)

mercator 2012.01.17. 00:35:37

Ez az írás konkrétan hányingert keltett bennem. Már régóta vártam, hogy valaki berakja vitára.

Amúgy, szerintem a forrást fölösleges lett volna megjelöld.

(na jó, nem gonoszkodom:))) )

kaleidoscope · http://kaleidoscope.blog.hu 2012.01.17. 07:24:24

Nagyon beszédes a poszt illusztrációja!
@matthaios: nem egészen világos az álláspontod. Most akkor te egyetértesz a püspöki iromány tartalmával, módjával, formájával? "A jelenlegi kormány több kérdésben is szembe megy/ment a világtrenddel." - ezt helyesled? "Egyrészt olyan erkölcsi értékek mellé állt, amelyek valójában már nem értékek a „posztmodern” nyugati világban." - Ezt a kérdést elég alaposan kielemezte a jelen blog előző posztja, amiből szerintem a legfőbb tanulság pont az volt, hogy nem annyira kellene szembemenni bizonyos trendekkel. "Ezen az úton nem jár egyedül, mert erkölcsi értékei sok pontban megegyeznek a katolikus egyház által vallott erkölcsi értékekkel." - és van amiben megegyezik az iszlám fundamentalisták értékrendjével is, igaz? Ez jó?

matthaios · http://www.matthaios.hu 2012.01.17. 07:32:14

@tistedur:

Hogy a kampány mögött mi van (gyűlölet, érdeksérelem, politikai előnyszerzés, őszinte aggodalom...) azt nehéz pontosan megmondani. Az itt-ott megjelenő hangvétel (félfasiszta Magyarország, Észak-Korea stb.) csak sejtésekre ad okot.

szemet 2012.01.17. 07:56:59

@m-athos: Csak gondoltam, nem azért örül a cikk az alaptörvénynek mert egy díszes gumicsontnak tartja, hanem azért meg abban bízik, hogy hosszútávon meghatározza majd a magyar jogalkotást/igazságszolgáltatást.

Arra gondolsz,, hogy a kdnp-sek sosem egyeztetnek a katolikus egyházi vezetőkkel?

Azaz kizárólag saját kútfőből származnak ötleteik amiket az egyház egyszerre üdvözölhet, mialatt megtarthatja a mosom kezeimet hozzáállást is ha később a dolgok rosszra fordulnak, elvégre a politikusok csinálták az egészet nem ők...

Mert ez a fajta hintapolitika nyilván meg fogja győzni azokat akik akarják, hogy meggyőzzék őket, és az ő szemükben én tényleg csak értetlen akadékoskodó vagyok/leszek.

matthaios · http://www.matthaios.hu 2012.01.17. 07:57:54

@kaleidoscope:

Lényegében egyetértek "a püspöki irománnyal". Nem is mindig értem azokat a heves érzelmi reakciókat, amelyeket ez kiváltott. Néha mintha nagyobb inzultus lenne, mint az a kampány, amivel szemben a püspök megszólalt. Persze ott csak Magyarországról van szó. Az írás is említi a kormány hibáit, amelyeket kár lenne letagadni (persze az eltúlzás sem indokolt). Vannak olyan trendek, amelyekkel a lelkiismeretét követő embernek szembe kell mennie. Sajnos ez politikai szempontból nem mindig kifizetődő. Az erkölcsi érték nem a "trendi" kérdése és katolikusok számára ebben a kérdésben az egyház véleménye irányadó. Az "iszlám fundamentalizmus" kifejezést szerintem még egy kicsit magyaráznod kellenne.

szemet 2012.01.17. 08:24:54

Na, tehát senki nem válaszol, miért fontos az állami törvénykezés egy katolikusnak?

Mondjuk attól fél, hogyha az állam bácsi nem fogja a kezét és mondjuk nem rögzíti az alaptörvényben a különneműek házasságát véletlenül egy megegyező nemű emberrel találja majd magát az anyakönyvvezető előtt? Az állami igazságszolgáltatás karöltve az állam erőszak monopóliumával kell, hogy el tudja kerülni a bűnt?

Vagy inkább a mások életébe való beleszólás, beleavatkozás áttételes érzése a motiváló és örömet okozó faktor: egyfajta megelégedés hogy XY nem csinálhat törvényesen valamit, amit én és az egyház helytelenítek, ráadásul nem konkrétan én akadályoztam meg és még csak nem is az egyház - csodálatos üzlet ez, én csak nyerhetek alapon...

matthaios · http://www.matthaios.hu 2012.01.17. 09:01:10

@szemet:

Szerintem elkomplikálod a kérdést. A katolikusok számára az állam feladata a közjó megvalósítása. Szerintünk a közjót erkölcsi elveink előmozdítják. Tehát jónak tartjuk, ha erkölcsi elveink megjelennek a közéletben. Bizony, ilyen furcsa népek vagyunk. Így például ellenne vagyunk az abortusznak, amelyet például a magyar törvények megengednek. A politikai életben résztvevő katolikusok (én nem ilyen vagyok) elfogadják azokat az állami és jogi kereteket, amelyek között a világnak ebben a térséégében az államok működnek és ezen keretek között igyekeznek az erkölcsi elveket képviselni. Hogy ezt milyen sikerrel és milyen kompromisszumokkal teszik, az időtől és helytől függ.

andronikos · http://andronikosz.blogspot.hu/ 2012.01.17. 10:26:08

@szemet: Megismétlem, mert karbantartás miatt elszállt:

Nekem, mint katolikusnak, azért fontos az állami törvénykezés, mert szíves engedelmeddel és is ugyanennek az államnak vagyok az adófizető állampolgára. (És nem szeretném például, hogyha esetleg úgy alakul, akkor az utánam maradt árvákat melegházaspár fogadná örökbe.)

Azt hittem a rendszerváltással már túl vagyunk azon, hogy a közügyekbe való beleszólás az egyedül az istentagadó anyaghívők (ateista materialisták) privilégiuma. Úgy látszik tévedtem, a kettős mérce ma is működik. Természetesen a demokráciára való hivatkozással...

2012.01.17. 10:31:16

@thothferi:

'1848-ban sem gondolták, hogy az orosz cár jön rendet csinálni. Akkor te a dicsőséges forradalmunkat és vezetőit is kárhoztatnád ?'

Elképzelhető, hogy hibáztak bizonyos dolgokban. Ha ezt kimondom, attól talán még nem leszek idegenszívű.

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.01.17. 12:11:48

@thothferi: "Népek Krisztusa Magyarország!"

Ennek a gyökere a kabbalista-frankista messianizmus. Ön- és közveszélyes baromság.

thothferi · http://odamondogato.blog.hu 2012.01.17. 12:34:11

@Arma Gedeon2:
Szó sincs róla, a pápa által is elismerten a Magyar Király apostol király és rangban megelőzi a pápát, aki csak apostoli.

szemet 2012.01.17. 12:47:27

@m-athos: Mondjuk, hogy értem. A példádban a másik oldalon viszont ott van a meleg házaspár akik gyereket szeretnének örökbe fogadni. Szerinted jogos az ő preferenciájukat egy tollvonással lesöpörni. (Pedig a konkrét példában az az előnyük is megvan a te véleményeddel szemben, hogy ketten vannak és nem halottak mint te:)

Természetes, hogy te a szempontjaidat fontosabbnak tartod másénál (az az alapfokú önzőség természetes), de azt feltételezni, hogy másoknak is a te szempontrendszered szerint kell gondolkoznia esetleg ezt törvényileg kikényszeriteni már több ennél.

thothferi · http://odamondogato.blog.hu 2012.01.17. 13:11:03

@szemet: "hogy másoknak is a te szempontrendszered szerint kell gondolkoznia esetleg ezt törvényileg kikényszeriteni már több ennél."
Hol élsz te ?
Amióta emberi társadalmak és törvények vannak ez így működik. A közösség, a többség megszabja mit lehet és mit nem és ezt törvényekkel ki is kényszeríti.

zzsuzsici 2012.01.17. 13:11:38

@YganA: Szia! Most szeretnék idézni az Alkotmányunkból:

"Isten áldd meg a magyart!

Nemzeti hitvallás

Mi a MAGYAR NEMZET TAGJAI, az új évezred kezdetén, felelősséggel minden magyarért, kinyilvánítjuk az alábbiakat:

Büszkék vagyunk arra, hogy Szent István királyunk ezer évvel ezelőtt szilárd alapokra helyezte a magyar államot, és hazánkat a keresztény Európa részévé tette.
Büszkék vagyunk az országunk megmaradásáért, szabadságáért és függetlenségéért küzdő őseinkre.
Büszkék vagyunk a magyar emberek nagyszerű szellemi alkotásaira.
Büszkék vagyunk arra, hogy népünk évszázadokon át harcokban védte Európát, s tehetségével, szorgalmával gyarapította közös értékeit.
Elismerjük a kereszténység nemzetmegtartó szerepét. becsüljük országunk különböző vallási hagyományait.

Ígérjük, hogy megőrizzük az elmúlt évszázad viharaiban részekre szakadt nemzetünk szellemi és lelki egységét. A velünk élő nemzetiségek a magyar politikai közösség részei és államalkotó tényezők.
Vállajuk, hogy örökségünket, egyedülálló nyelvünket, a magyar kultúrát, a magyarországi nemzetiségek nyelvét és kultúráját, a Kárpát-medence természet adta és ember alkotta értékeit ápoljuk és megóvjuk. Felelősséget viselünk utódainkért, ezért anyagi, szellemi és természeti erőforrásaink gondos használatával védelmezzük az utánunk jövő nemzedékek életfeltételeit.
Hisszük, hogy nemzeti kultúránk gazdag hozzájárulás az európai egység sokszínűségéhez.
Tiszteljük más népek szabadságát és kultúráját, együttműködésre törekszünk a világ minden nemzetével.

Valljuk, hogy az emberi lét alapja az emberi méltóság.
Valljuk, hogy az egyéni szabadság csak másokkal együttműködve bontakozhat ki.
Valljuk, hogy együttélésünk legfontosabb keretei a család és a nemzet, összetartozásunk alapvető értékei a hűség, a hit és a szeretet.
Valljuk, hogy a közösség erejének és minden ember becsületének alapja a munka, az emberi szellem teljesítménye.

Ez az első oldal, szerintem bár régiesebb nyelvezete van, mint amit az utcán megszoktunk, hihetetlen erő van benne. nyitottság, méltóság és a saját értékeink valódi értékként megjelenítése.
Ennél szebb szöveget, és méltóbb tartalmat egy állami köziratban nem tudok elképzelni.
Számomra ez spirituális irat. És ezt mindenki érzi és tudja. csak a reakciók nem egyformák. Te mint pszichológus biztosan tisztában vagy a gyermek én
felerősödésével a mai társadalmunkban. A mai társadalomban a sérült gyermek én elhatalmasodott. Ez az igazi "jó tekintély" Dokumentuma, a "jóra csábítás" dokumentuma, amit a sérült gyermeki én nem képes követni. Egyenlőre. Minden jót!

andronikos · http://andronikosz.blogspot.hu/ 2012.01.17. 13:41:55

@szemet: (A melegek ne akarjanak örökbe fogadni. Oké, hogy nem hisznek Istenben, oké, hogy nem a katolikus etikát vallják magukénak, de a biológiát tán mégsem kéne fölülírni. Ha két azonos nemű alkalmas lenne családalapításra, akkor biológiailag is az lenne. Nem véletlen, hogy nem így van.)

De ez csak egy konkrét példa volt, millió másikat is felhozhattam volna. A téma most nem a melegek, hanem az, hogy katolikusoknak szabad-e beleszólni a törvényhozásba, vagy sem.

Egy kis emlékeztető, hogy eddig kik voltak OGY-képviselők:
Hack Péter szdsz, a hitgyüli teológiai bizottságának elnöke.
Donáth László mszp, evangélikus lelkész
Iványi Gábor szdsz, metodista lelkész

Őket nem reklamálta meg senki. A katolikus oldalról sem. Most, hogy a kdnp kormányzati tényező, most egyesek klerikális reakciót vízionálnak. Baromság.

Mellesleg kereszténydemokrata többség van az EU-ban is: az Európai Parlamentben, az Európai Tanácsban és az Európai Bizottságban egyaránt.

thothferi · http://odamondogato.blog.hu 2012.01.17. 13:52:11

Izráel misztériuma:
"mert akkor mindnyájan mehetünk a lecsóba..."
Ha nem vennéd észre, akkor elárulom, hogy már régóta a lecsóban vagyunk!
A külföldi hitelpénztől meg kell szabadítani az országot, és mint Kossuth tette, önálló pénzpolitikát kell kialakítani.

"Az 1825-ös magyar reform-országgyűlés nem járult hozzá, hogy a magyar pénzügyeket egy osztrák magánbank intézze (a Rothschild-ház bécsi ága)"
"1848. március 3.: a pozsonyi országgyűlésen Kossuth Lajos, Pest megye követe követelte a magyar pénzügyi szuverenitás megteremtését.(De sürgette az alkotmányos rend bevezetését is az abszolutizmus helyébe: Bécsben új alkotmányt, Pesten új Nemzeti Bankot!)"
"V. Ferdinánd 1848. április 11-én szentesítette a magyar követelések nagy részét, kivéve az önálló pénzügyeket. Az Osztrák Nemzeti Bank visszavonta hiteleit, nem váltotta be a váltókat."
"Kossuth pénzügyminiszter hozzáfogott a bankjegynyomda felállításához, a nemesfém-fedezet ellenőrzéséhez. Április 19-én megtiltotta az arany és ezüst külföldre vitelét."
"Azon nézetben vagyok, hogy ameddig befolyásom lesz Magyarország ügyeibe, a banknak nem akarom azon hatalmat adni a kezébe, hogy ő szabályozza Magyarország pénzügyeit. Őt csak eszközül, s mintegy tisztviselőül akarom használni bizonyos határok között. Ez okból nem ő bocsátja ki a pénzt, hanem csak kezeli bizonyos jutalomért..."(K.L.)
"A magyar haderő felszerelésére az országgyűlés jóváhagyásával 100 és 1000 forintos bankjegyeket hozott forgalomba. A harctéri sikerek hallatán a Kossuth-bankók árfolyama emelkedett, a kudarcok hírére csökkent."
" A pénzjegynyomda gépeit, a papírt és a nyomdászokat vasúton vitték Szolnokig, majd onnan szekerekkel Debrecenbe. Kossuth utasítást adott a nemesfémfedezet elszállítására, de ezt a Kereskedelmi Banknál dolgozó, igazgatói posztot betöltő Wodianer Sámuel megakadályozta. Ő Rothschild megbízottja volt, aki Kossuth bizalmába férkőzött."

"És mégis: nemesfémfedezet nélkül is a Kossuth-bankók megtartják értéküket, nincs infláció, nem kell külföldről magas kamatozású hiteleket felvenni: ez a pénzügyi szabadságharc győzelme!"
kuruc.info/r/9/90624/

Íme a forgatókönyv, ezt kell követnünk és végre győzelmesen megvívni szabadságharcunkat !

andronikos · http://andronikosz.blogspot.hu/ 2012.01.17. 14:08:13

@Izrael misztériuma: Ugyanezt én már jóval korábban, bőven a kormányváltás előtt is olvastam ebben az összefüggésben valamelyik neves közgazdásztól, már nem emlékszem kitől. De "baloldali" volt, mert egy meglehetősen vonalas "baloldali" lapban jelent meg.

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.01.17. 14:09:29

@thothferi: Kossuth ezt elég "érdekesen" tette.

A kedvedért idemásolom a hozzászólásomat:
----------------------------
A 48-as Kossuth-féle "Rotschild-ellenes pénzügyi szabadságharc" Drábik János által már hangoztatott eleme a röhejes kutyakomédia kategóriába tartozik. A szöveg e része önmagát cáfolja. Meg fog érni egy alaposabb elemzést. Az egész cikk szerint 48 forradalmait a pénzuralmi háttérhatalom eszköze, az illuminátus hálózat szervezte (IGAZ!), de egészen kivételes csoda folytán az Illuminált Népek Tavaszának legtovább tartó forradalma, a magyar, miközben vezetői végig elvtársaiknak tartották a többi európai forradalomban harcoló társaikat, éppen e háttérhatalom ellen kűzdöttek...
A dühös háttérhatalom pedig, amikor végre eszközén, a katolikus Habsburg monarchián keresztül (aminek megdöntése volt az illuminátus forradalmak célja...) legyőzte ezt a pimasz Rotschild-ellenes szabadságharcot, annak vezetőjét, Kossuthot dühösen darabokra tépte! Vagy nem??? Hihetetlen, de nem: érthetetlen módon vezető köreivel, pl. Mazzinival hozta össze, és, mint Drábik is írja, Kossuth futárszolgálatot látott el az illuminátusok amerikai tagszervezete, az Ifjú Amerika szolgálatában... Nyilván ez volt a büntetése, hogy szolgálhatta azt a pénzuralmista háttérhatalmat, ami ellen oly sikeresen lázadt előzőleg...
Sőt, olyan ravaszul lázadt a Rotschildok ellen, hogy a saját pénz kibocsátását a cikk szerint is Rotschild-ügynökök, Wodiánerék által vezetett pesti bankra bízta. A fedezetlen nemzeközi hitelpénzrendszernek is jól odapörkölt egy eredeti megoldással: megengedte, hogy a (Rotschild függésben levő) Rotschild-ellenes szabadságharcot folytató bank "5 millió forint értékű arany és ezüst ellenében ... kibocsáthat 12 és fél millió forintnyi bankjegyet."
Tehát Kossuth zseniálisan saját fegyverét fordította az illuminátus pénzhatalom ellen, Magyarországon önállóan feltalálva a Fractional Reserve Banking rendszerét!!!

Talán nem is kell több szót vesztegetni erre a baromságra...

thothferi · http://odamondogato.blog.hu 2012.01.17. 15:12:33

@Arma Gedeon2:
Ez csupán a te olvasatod !
A Rotschildok egészen addig támogatták a forradalmat, amíg Kossuth nem kezdett önálló pénzt nyomtatni, ezután az orosz cárt is segítségül hívva legyőzték a szabadságharcot.Ők döntötték el ki győzzön, merre billenjen a mérleg nyelve. Habár utálták a királyokat, mégis meghagyták a névleges hatalmukat, hiszen a Habsburgokat jobban kézben lehetett tartani, mint a minden hájjal megkent magyarokat. A Habsburgok több engedményt tettek nekik, mint Kossuthék,akik ragaszkodtak az önálló fizetőeszközhöz és annak kibocsátási jogához.
Miután Kossuthék elbuktak semmi szükség nem volt ilyen általad vizionált "darabokra tépésre".
Abban bíztak, talán Kossuth jobb belátásra tér és kiszolgálja majd őket. Kossuth meg naivul talán azt hitte segítséget remélhet tőlük, hiszen nem valószínű, hogy a vakolók beavatták őt sötét titkaikba.
"Kossuth csak Amerikában lett szabadkőműves és nem ért el magas fokozatot. Alappal feltételezhetjük, hogy a szabadkőműves pénzoligarchia akkor sem avatta be a legmagasabb rangú szabadkőművesek által ismert szupertitkos céljaiba, amikor az Egyesült Államokba küldte. A pénzoligarchiának csupán színlelő-programja magasztos céljainak a hirdetésében volt szüksége a köztiszteletben álló és kiváló szónok magyar politikusra."

YganA 2012.01.17. 16:33:35

@matthaios: jól van, nem aggódom. (Ha már fogalmat keresek az állapotom leírására a helyzet miatt, az inkább a szégyenkezés...)

@m-athos: azt hiszem, ez azért egy kicsit túlzás a részedről. Csak néhány triviális példa: én pl. a rózsát jobban szeretem a szegfűnél, vagy az alföldet a hegyvidéknél - és ehhez a hitemhez az égvilágon semmi köze, amely ennek ellenére sem "szabadidős tevékenység".

@zzsuzsici: nem vagyok pszichológus. De szeretek nézelődni és gondolkodni az emberi érzések, vágyak, tettek, kapcsolatok, stb. kérdéseiről.

Amit az új Alkotmányból idéztél, tényleg spirituális töltetű, olyan mint egy ima. És engem éppen ez zavar. (Nyilván egyikünk véleménye sem jobb vagy rosszabb a másikunkénál, csak más, szerintem.)

Én jobban szeretnék egy tiszta szerkezetű, tömör, könnyen megérthető és értelmezhető szöveget, nekem ez túl patetikus, azonkívül vannak benne szavak, amik nem tudom pontosan, miért vannak ott, és mi lenne, ha hiányoznának, stb.

A másik gondolat, ami hirtelen eszembe jut: ha lenne egy barátnőm, aki azzal büszkélkedne, hogy ő az őseit I. Andrásig tudja visszavezetni, én pedig mondjuk rózsabokorban jöttem a világra, és árvaházban nevelkedtem, mit is éreznék???

Önbizalomépítő tréningeken szokás "dicsekvő gyakorlatokat" tartani, ez az egész engem erre emlékeztet. Tényleg erre van nekünk szükségünk?

Ez persze az én személyes véleményem, és tiszteletben tartom mások másfajta meggyőződését, de ne legyen kötelező ugyanazt szeretni!!!

Neked is minden jót!

andronikos · http://andronikosz.blogspot.hu/ 2012.01.17. 16:53:44

@YganA: Hát nem tudom ki hogy van vele. Én úgy vagyok vele, mint mondjuk az anyanyelvvel. Bármit csinálok, velem van, ha nem beszélek, akkor is.

Vannak az embernek alapvető paraméterei mint a neme és életkora. Ezek is mindenhova elkísérnek minket. X éves pasiként ha átmegyek a zebrán, ugyanúgy megyek át, mint bárki más. De mégsem 2X idős néniként mentem át, hanem X éves pasiként.

Nem azért szereted a rózsát vagy a síkságot, mert ilyen-olyan hitű vagy, hanem azért, mert számodra ezek szeretése az életed részét képezik - akárcsak az hogy milyen a hited.

Ha a hitünk valóban része az életünknek, akkor a hitünk is mindazzal kapcsolatos, amivel az életünk is kapcsolatban van.

Nem tudom érthető-e így amit mondani akarok.

YganA 2012.01.17. 17:28:04

@m-athos: Igen érthető. És alapvetően egyet is értek. Azzal a kiegészítéssel, hogy a hit is fejlődik, változik, ugyanúgy, mint az anyanyelvünk, vagy a korunk. Pl. külföldi hosszasabb tartózkodás után lehet egy kis akcentusunk, vagy a zebrán átkelve már nem x évesek vagyunk, hanem x év + 1 perc.

És ehhez a változáshoz mindenféle benyomások, tapasztalatok, kegyelmek, stb. hozzájárulhatnak.

Még egy gondolat: azt hiszem, mindenkinek különbözik egy kicsit/nagyon a hite a többiekétől. Valószínűleg a Jóisten már ab start egy kicsit másfajta lelket lehelt mindannyiunkba, hadd legyen még színesebb a világ!

De egymás hitére nem kéne nekünk embereknek erőszakosan nyomást gyakorolnunk. Sem a szűkebb értelemben vett hitvilágára, sem az általad kitágított hitfogalomra. (Akár a rózsáról, akár a gazdaságpolitika megítéléséről van szó...)

andronikos · http://andronikosz.blogspot.hu/ 2012.01.17. 18:38:45

@YganA: Egyetértek a kiegészítéseiddel.

De visszatérve Sz.J. szövegéhez, bár alapvetően feleslegesnek és félresikerültnek tartom, nem érzékelek benne sem nyomásgyakorlást, ahogy te fogalmazol, sem hatalomhoz dörgölőzést, ahogy mások fogalmaztak. Még így, félresikerülten sem, szándékát tekintve pedig főleg nem.

Talán Herczeg Ferencnek van egy műve, amiben a végén sem derül ki a darab központi kérdése, ami körül az összes cselekmény bonyolódik, hogy a nő megcsalta-e a férjét, vagy sem. Újságírók a bemutató után faggatták a szerzőt, hogy most akkor hűtlen volt-e a főszereplőnő vagy sem. Az író valahogy így válaszolt: "Egy nőről mindent el lehet képzelni. Még a lehető legjobbat is."

Szóval így vagyok én a püspökeinkkel is: még a jószándékot is tudom róluk feltételezni ;-)

Kajla 2012.01.17. 19:20:30

mandiner.blog.hu/2012/01/17/alapveto_ertekeink_hivtak_rank_a_bajt#more3555703

" A helyzetmagyarázat olyan alapfogalmakra épül (sötétség hatalma, pénzvilág urai, gyűlölnek), amelyek nincsenek kellően kifejtve, az értelmezéshez pedig Székely püspök úr nem ad kellő támpontot. Reméljük, hogy nem a tudjukkik cinkos kacsintása rejti a megfejtés.

Számomra bőven elég, ha egyházam vezetői hit és erkölcs dolgában adnak iránymutatást, de azt is elfogadom, ha hiteles és védhető álláspontot fogalmaznak meg idegen pályán, mint esetünkben Magyarország pénzpiaci vagy egyéb hitelezésének kapcsán. Egy dolgot azonban nem tehetnek, nem kreálhatnak zsigeri ösztönökre ható, értelmetlen összeesküvés-elméletet."

YganA 2012.01.17. 19:25:03

@m-athos: milyen út is van jószándékkal kikövezve? Huhh...
:-)

zzsuzsici 2012.01.17. 19:25:33

@YganA: Nem olvastam végig a hozzászólásokat, meg azt sem mit mondott a püspök, és ezért elnézést, megint visszatérnék az Alkotmányhoz.
Rendben valónak érzem, hogy neked ez túl patetikus, bár a te zseniális hasonlataid, gondolatmeneteid is "patetikusak" a szó jó értelmében. Nekem mindig jó érzés olvasnom téged. Ezért számomra nem érthető az Alkotmánnyal kapcsolatos kommentárod. Talán jól érzem, hogy hat rád a média és amit ott állítanak sokan? Szerintem ha valaki a rózsabokorban jött a világra, akkor annak feltétlenül jó elolvasni ezt az első oldalt, mert minden benne van, amit egy kicsi kis bogár is szívesen olvasna, amelyik itt jött a világra. Nem szeretném tovább értelmezni, mert számomra és sokak számára (a skótoktól a svédeken keresztül a lengyeleken át rengeteg ember számára) egyértelmű és nagyszerű üzenete van. Most először nem értettem, mit mondasz! Köszi, hogy elolvastál! Zsuzsa

andronikos · http://andronikosz.blogspot.hu/ 2012.01.17. 19:40:07

@YganA: Persze ez is igaz.

De azért mégiscsak szorosabb az összefüggés a pokol és a rosszhiszeműség, mint a pokol és a jószándék között. :-)

Lehet, hogy engem azért nem zavar annyira a dolog, mert már immunis vagyok. Ennél durvább szövegekbe is beleszaladok elég gyakran. Még egyházon belül is.

YganA 2012.01.17. 20:17:11

@zzsuzsici: Kedves Zsuzsa, szívből kívánom, hogy érezz át minden szépet és jót az idézett szüvegből. És a lényeg: gyerekeinknek és unokáinknak is legyen ez a haza biztonságos, békességes, barátságos - találják itt meg a teljes élethez szükséges lehető legtöbb feltételt!

YganA 2012.01.17. 20:25:20

@m-athos: " Ennél durvább szövegekbe is beleszaladok elég gyakran. Még egyházon belül is."

Sejtem, tudom. Mégis amíg élek, idealista, jóhiszemű, naiv és optimista szeretnék maradni.

csaba carmarthen 2012.01.18. 01:05:41

Jezus sem partpolitizalt...
megis annak tekintettek...

Bill Jamesion sem partpolitizal...
hanem skotkent kiall az igazsag mellett, egy tole tavolabbi orszag tekinteteben is...:

Second Hungarian uprising is as inspirational as the first

Published on Sunday 15 January 2012 00:00

WHEN all the usual suspects – the European Union, the United Nations, the IMF, the leftist commentariat, Hillary Clinton et al – are hand-wringing and getting their underpinnings in a twist over some alleged affront to the New World Order, it is a pretty reliable indication that someone, somewhere is doing something uncharacteristically constructive.

So it is with the chorus of condemnation of Hungary over its new constitution, which came into effect on 1 January.....

...The new constitution ...Not only does it “recognise the role of Christianity in preserving nationhood”, it “professes that the family and the nation constitute the principal framework of our coexistence”. No wonder it is anathema to the Frankfurt Marxists of the EU.

www.scotsman.com/scotland-on-sunday/business-opinion/bill-jamieson/second_hungarian_uprising_is_as_inspirational_as_the_first_1_2056970

ja, a " frankfurti" jelentese (meg mielott valaki virslinek ertelmezne...:))...
youtu.be/46qs2GFteVQ

...................................................

“Help us dear Jesus to rise fearlessly in your name to carry the flame of your love across all nations. give us, your children, the strength to face the abuse we will be faced with among all those who are not true believers in
your mercy. Amen.”

www.thewarningsecondcoming.com/crusade-of-prayer-10-carrying-the-flame-of-your-love/

www.theflameoflove.org/

2012.01.18. 07:08:13

@Kajla:
Köszi.
Én egyetértek nénikével a mandiner blog bejegyzés szerzőjével.
Annyit tennék még hozzá, hogy az, hogy az egyházi törvény a bizniszegyházak ellen volna sajnos nem igaz, lehet, hogy az volt a cél, de így túl nagy áron valósult meg. Ez ellentmond az egész eddigi történelmünknek, amire pedig szeretünk olyan büszkék lenni. Jó lenne, ha pár dologban már nem mennénk visszafelé. Ilyen dolgok miatt sokan vesztették már életüket is a történelem során. Persze ez most nem olyan nagy dolog, tudom, csak az állami támogatás meg minden. (Erről meg ez a véleményem: az egész állami támogatást meg kéne egy az egyben szüntetni, azt jól van, ha belepusztulnak történelmi egyházak akkor úgy is kell nekik.) Csak ezek ilyen pici kopórsószögek. Na és pont egy püspök szájából?

andronikos · http://andronikosz.blogspot.hu/ 2012.01.18. 09:55:44

@Pandit: Az állami támogatás kapcsán ne feledjük el a tényeket.

A Horn-kormány anno kötött egy megállapodást az Egyházzal, méghozzá nem az MKPK-val, hanem a Vatikánnal. Ennek értelmében:
- a Katolikus Egyház véglegesen lemond a diktatúra alatt elkobzott vagyonának jelentős hányadáról
- cserébe az állam nem csak az alapnormatívával, hanem egy megemelt összeggel támogatja azokat az egyházi intézményeket, melyek normatív támogatásra jogosultak (magyarul állami feladatot vállalnak át, pl. egészségügy, szociális ellátás).

Az összes eddigi kormány/parlament úgy gondolta, hogy a katolikusoknak járó juttatást kiterjeszti az összes többi egyházra is.

A mostaniak ezt az "osztogatást" be akarták szüntetni, és szűkíteni a kört. Megtehették volna azt is, hogy nem foglalkoznak azzal, hogy ki egyház, ki nem, hanem egyszerűen csak megszüntetik az egyházi normatívát, amit ezután senki nem kapna meg.

Kivéve természetesen a Katolikus Egyházat, hiszen ezt a kötelezettségvállalást nemzetközi szerződés rögzíti.

Mégsem ez történt, a jelenlegi kormány/parlament úgy gondolta, hogy a katolikus mellett még néhány másik felekezetnek is legyen hozzáférhető az emelt fejkvóta.

2012.01.18. 10:15:51

@m-athos:
"Megtehették volna azt is, hogy nem foglalkoznak azzal, hogy ki egyház, ki nem...."
Ugyanezt mondom én is. :-)
Mert ez így a legkevésbé sem "kurucos fideszes" megoldás inkább olyan Állatfarmos: "vannak egyenlőbbek a többinél" :-)

andronikos · http://andronikosz.blogspot.hu/ 2012.01.18. 10:35:50

@Pandit ... Persze, hogy nem "kurucos fideszes", hanem "állatfarmos", hiszen ez nem ennek a kormánynak a műve, hanem Horn Gyuláé. Úgy emlékszem néhány szdsz-est leszámítva akkoriban nem reklamált senki. :-)

matthaios · http://www.matthaios.hu 2012.01.18. 11:20:51

@Pandit:

Visszatérve az eredeti témára (már megint politika, nem igazán szeretem, de muszáj). Az egyik esztergomi segédpüspök, Székely János felhívta a figyelmet arra, hogy a Magyarország elleni támadások azon alapértékek ellen irányulnak, amelyek például a magyar alkotmányban is benne vannak. Ugyanakkor a püspök megemlíti, hogy a magyar kormány követett el politikai hibákat (ilyen például médiatörvény egyes részletei stb). A püspök nyilatkozatát bírálók szerint a jogos támadások azért történnek, mert a magyar kormány helytelen politikát folytatott, nem eléggé "értéksemleges", megsértette a demokráciát, szembe megy az európai értékekkel stb. Tehát a püspök összeskűvést vizionál ott, ahol csak a média, az Európai Unió, az IMF, a francia külügyminiszter, az amerikai külügyminiszter stb. jogos felvetéseiről van szó. Magyarország „Prügelknabe” státuszát teljes egészében (a kétharmados többséggel megválasztott) Orbán Viktornak köszönheti, akinek kormányát demokratikus vagy esetleg nem teljesen demokratikus eszközökkel meg kell dönteni. A kormány megdöntésének egy igen demokratikus eszköze lehet például a forint árfolyamának lehúzása vagy a magyar értékpapírpiacról való kivonulás. (Erre kitűnő ürügyet szolgáltat az egész Európát elérő pénzügyi válság, ezt még erre is fel lehet használni.) Ezek ugyanis előbb-utóbb kapitulációra kényszeritik a magyar kormányt, amely olyan tárgyalásokra kényszerül, amelyek nyilvánvalóan az ország szuverenitása egy részének feladásával, lakosságot erősen érintő megszorításokkal fognak járni, de más választása nem lesz (egy kicsit emlékeztet ez a trianoni tárgyalásokra). Remélhetőleg a kiábrándult választópolgárok (legkésőbb 2014-ben, de jobb lenne előbb) megválasztják például Bajnai Gordont, aki a fényes emlékezetű Gyurcsány-kormány fontos poziciókat betöltő tagja volt. Ezzel helyre állnak az emberi jogok és Magyarország ismét visszatér a művelt nemzetek közösségébe. Ez az optimista forgatókönyv?

2012.01.18. 11:25:44

@m-athos:
Nem értelek :-(
Mi köze van Hornnak, ahhoz, hogy mely egyházak létezését engedi most a Fidesz?
Tartom, hogy elvitatni az egyházhoz való jogot nem kurucos, hanem labancos hozzáállás :-)

2012.01.18. 11:37:07

@matthaios:
Mi nem politika? :-) Meg lásd még egy püspök is "kénytelen" politizálni. :-)

Nono, próbálom érteni az iróniát, de pusztán azért mert én is bírálom a püspök úr nyilatkozatát és egyetértek a homályos összeesküvés elmélet kifejezéssel, a "Magyarország "Prügelknabe"..."-től kezdődő részt visszautasítanám. Hiszen pontosan ez is az a homályos összesküvés elmélet amit vitatnék. (Ráadásul megfejelve holmi "gonosz hatalmak" elleni Orbánt védő imákkal. (Tudom az nem a püpök volt))

2012.01.18. 11:40:42

@Pandit:
Már korábban is leírtam valahol. nem sajnálom egyik politikus sem. Ha felvették a kesztyűt állják az ütéseket. (Lehetőleg ne csináljanak hülyeségeket )
Bírálni, kritizálni nem bűn és nem gonosz dolog!
Mulasztani, na az már igen.
:-)

2012.01.18. 11:53:39

jó összefoglaló (összesküvés elmélet nélkül) a püspök úrnak is:
index.hu/belfold/2012/01/18/te_mennyivel_tartozol_a_vilagnak/
Az utolsó mondat a lényeg.

matthaios · http://www.matthaios.hu 2012.01.18. 12:10:19

@Pandit:

Az összeesküvéselméletekkel az a baj, hogy lehet köztük olyan, ami akár még igaz is lehet. Persze lehet, hogy minden csak véletlen. Néha ennek elfogadásához nagyobb hit kell. A Gonosszal ugyancsak az a baj, hogy létezik, egyik legnagyobb sikere az, amikor létezését vonják kétségbe.

2012.01.18. 12:18:15

@matthaios:
Tőled szokatlan mellébeszélés (inkább én szoktam ilyet :-))
Minden lehet, akár itt ezen a blogon jezsuitától is és püspöktől is. No de ha vezetőként hivatalos nyilatkozatban állítod akkor bizonyítsd, nem?
Tudom, hogy létezik, sajnos tapasztaljuk is, no de ez nem politikai érv. Így ez nagyon durva dolog.
Elég cinikus lett volna pl. ha ezt mondod mondjuk azoknak akiket boszorkányság vádjával megégetésre küldtek, nem?
(Mit éreznél az IMF munkatársaként ha téged A gonosznak, vagy a gonosz eszközének neveznének.) :-)

andronikos · http://andronikosz.blogspot.hu/ 2012.01.18. 12:37:44

@Pandit: Szerencsére nem vagyok az IMF munkatársa. Nem is lennék. Aki korpák közé keveredik...

Egy országot mondj, ahol az IMF segítségnyújtás után javult volna a helyzet, nem pedig tovább romlott. Az ő szigorú gazdasági instrukcióik mentén. Beleértve minket is, mert ugye nem ez az első IMF hitelünk.

Az IMF-nek nem érdeke, hogy egy ország becsődöljön, mert akkor oda a befektetése. De az sem érdeke, hogy rendbe jöjjön gazdaságilag, mert azzal viszont ügyfelet veszít. Az IMF érdeke, hogy a hitelezői tecchalottként tengődjenek, a gazdaságuk épp csak annyira működjön, hogy pontosan fizetni tudja a hiteleket, de azért újabb hitelek felvételére is rákényszerüljön.

Az, hogy ez a kapzsiság a Szentlélek adománya, vagy pedig a gonosztól van, döntse el ki-ki saját maga.

csaba carmarthen 2012.01.18. 13:25:44

@Pandit:

"ha vezetőként hivatalos nyilatkozatban állítod akkor bizonyítsd, nem?"

De ugy tunik hogy te a bizonyitast sem akarod elfogadni..

korabban, olyasmit mondtal, ha akarhany videot belinkelek- ugyse hiszel...

akkor viszont nezd vegig ezt az egyet:

youtu.be/RaH-lGafwtE

kulonos figyelemmel a politikusi elszolasokra...

"maguk mondjak" ("vezetok", "hivatalos helyen")

...figyelj meg reakciokra, agresszive kirohanasokra stb..plusz arra hogy a jelen amelnokot milyen gyorsan "lekeverik" amikor olyan temarol kezdene beszelni, ami "nem az o asztala..."

ezekutan, ne hallgass arra sem, amikor 'esetleg' pont az Isten figyelmezteti az embert..

"Figyelmeztetésemet és gyermekeim figyelmeztetését elutasítják, mint összeesküvés-elméletet.

Sajnos, ezek nem azok. Leányom, ez a helyzet nem hirtelen alakult ki. Ez a csoport, – és most csak egy csoportra utalok -, már évszázadok óta összeesküvést sző és mesterkedik, és a társadalom legrangosabbjai közül toborozza tagjait.

Ők gyilkolták meg azokat, akik a múltban leleplezték őket. Az évszázadok során állam- és kormányfőket gyilkoltak meg, közöttük híres és tehetséges személyeket. Ők vértestvérek, és felfalják az emberiség testét."

www.nagyfigyelmeztetes.com/index.php/a-nagy-figyelmeztetes-az-uzenetek-idorendi-sorrendben/az-uzenetek-cimjegyzeke/

es ne hallgass arra sem, amikor egy angol gentleman figyelmeztet...

youtu.be/eDn5UN7HpRw

2012.01.18. 13:28:19

én egy dolgot nem értek: miért kellett orbánviktornak az ország kockázati besorolását a megválasztásakor érvényes 250-es értékről kizárólag verbális agresszióval 720-as kockázati értékig letornáznia, ami azt jelenti, hogy eközben az államkötvény kamata 5%-ról 10%-ra növekedett, mivel ennyiért sem akadt rá vevő, magyarán mondva, már mindenki beárazta az államcsődöt, mivel a 10%-os államkötvény tudvalévőleg finanszírozhatatlan...
az ilyen összeesküvéselméleteket egyébként a cionbölcsei után már kizárólagosan kódolt zsidózásnak lehet csupán értelmezni...

andronikos · http://andronikosz.blogspot.hu/ 2012.01.18. 13:52:51

@Izrael misztériuma:

"kizárólagosan kódolt zsidózásnak lehet csupán értelmezni..."

Amikor Balikó Tamás egy interjúban kijelentette, hogy heteroszexuális, a 168 óra rögtön nekitámadt, hogy hogy merészel zsidózni. :-)))

Ne haragudj, de ezt a kiszólásodat nem tudom komolyan venni.

matthaios · http://www.matthaios.hu 2012.01.18. 13:59:59

@Pandit:

Az eredeti megjegyzésemet „közös használatra” szántam, a neved véletlenül maradt a szövegben. Bocs. De ha már itt tartunk, az eredeti szövegemben nem említettem a Gonoszt. Ezt te tetted először, nyílván azzal a szándékkal, hogy még plasztikusabbá tedd összeesküvéselméletemet. Erre megjegyeztem, hogy a Gonosz bizony létezik, de nem kötöttem sem konkrét személyhez, sem intézményhez. A boszorkányokat és az IMF alkalmazottakat te hoztad fel, ezt nyilván „reductio ad absurdum” érvnek szántad. Szerintem azonban a Gonosz működésére nem az jellemző, hogy újjal lehet mutogatni rá, hogy itt van. A gonosz működését a régiek a „mysterium iniquitatis” (a gonosz misztériuma) kifejezéssel illették. Jelen van, de nem látható módon megnyilvánulva (néha azonban ez is előfordulhat). Nem hiszem, hogy működési területei közül a politika és a nemzetközi intézmények teljesen ki lennének zárva. Jézus csak az Egyháznak igérte meg, hogy a pokol kapui nem vesznek erőt rajta. A Gonosz ellen azonban még az Egyház sem teljesen védett. A Sátán kisértéseinek mi is ki vagyunk téve. VI. Pál pápa jegyezte meg, hogy „a Sátán füstje bizonyos repedéseken át behatolt az Egyházba, körüllengi az oltárt”. XIII. Leó pápa imája ma is aktuális: 'Szent Mihály arkangyal, védelmezz minket a küzdelemben; a sátán gonosz kísértései ellen légy oltalmunk! Esedezve kérjük: „Parancsoljon neki az Isten!” Te pedig, mennyei seregek vezére, a sátánt és a többi gonosz szellemet, akik a lelkek vesztére körüljárnak a világban, Isten erejével taszítsd vissza a kárhozat helyére! Amen.' Elnézést a hosszú idézetért.

csaba carmarthen 2012.01.18. 14:07:11

Isten nyilt lapokkal jatszott es jatszik mindig. Sosem zsidozott meg burkoltan sem. Ehelyett kivalasztotta izraelt...
mindamellett nyiltan felfedte es felfedi a gonosz tenykedeseit is amennyiben "egy csoport"-rol beszel.

www.nagyfigyelmeztetes.com/index.php/a-nagy-figyelmeztetes-az-uzenetek-idorendi-sorrendben/2010-evi-uzenetek/2010-november/

Ma ugyanugy figyelmezteti a zsidosagot mint a keresztenyseget:

2012. január 11., szerda, 3:00

Drága szeretett leányom, figyeld meg azokat az erőfeszítéseket, amelyekkel a Globális Erők, akik nem a világossághoz tartoznak, azzal próbálkoznak, hogy a népem ellen hadjáratot indítsanak.

A keresztényekhez és a választott népemhez, a zsidókhoz fordulok.
....

Ez a gonosz csoport nagy erővel rendelkezik – csak nagyon kevesen tudják, hogy létezik – de mindent behálóznak. Az Én gyermekeim pedig olyanok, mint a bábuk.
Választott népemnek, a zsidóknak, ismét egy rettenetes üldözéssel kell szembe nézniük. Az őket megsemmisítő tervek folyamatban vannak.
Azok, akikről azt hinnék barátaik, az ő ellenségeik.

Nekik olyan nagy szenvedésben lesz részük! Felkérem az egész emberiséget, hogy imádkozzanak Izraelért.
A legutálatosabb összeesküvés készül a zsidók ellen, a Holokauszt óta.

Imádkozzatok, imádkozzatok, hogy az Antikrisztus csoportja megállításra kerüljön a gonosz tettek elkövetésében.

Ezeknek a sötét lelkeknek szükségük van imáitokra, hogy a Nagyfigyelmeztetés alatt felismerjék bűntetteiket. Imádkozzatok, hogy letegyék fegyvereiket és, hogy Irgalmasságomért könyörögjenek....

www.nagyfigyelmeztetes.com/index.php/a-nagy-figyelmeztetes-az-uzenetek-idorendi-sorrendben/2012-evi-uzenetek/2012-januar/

2012.01.18. 14:58:20

@matthaios:
Hát jól van elfogadom.
A pókoknak meg nyolc lábuk van.
(Hangsúlyozom, hogy ezt nem kötöm konkrét személyhez sem intézményhez) (meg a témához sem)
:-)
(csak tréfálok,nyugi!)

A gonosz dolog meg innen jött, bocs' érte:
www.gepnarancs.hu/2012/01/imadkozzunk-orban-viktorert-keri-csepel-polgarmestere/

csaba carmarthen 2012.01.18. 15:19:58

"(Hangsúlyozom, hogy ezt nem kötöm konkrét személyhez sem intézményhez) (meg a témához sem)
:-)
(csak tréfálok,nyugi!)"

Magyarul inkabb nem allsz ki semmi mellett...pl azert, mert felsz.....

Szt Janos levele viszont arra tanit minket, hogy a szeretetben nincs felelem...

eppen ezert az alabbi imat/fohaszt ajanlom neked -es mindannyiunknak, beleertve sajatmagamat is- ...mondjuk napi rendszeresseggel:

‘Segíts nekünk drága Jézus, hogy Szent Nevedben, félelem nélkül álljunk fel Szeretetlángod hordozására, minden nemzeten keresztül. Add meg az erőt nekünk, gyermekeidnek, hogy szembenézhessünk azokkal a gyalázásokkal, amelyekkel szembesülni fogunk mindazok között, akik nem igaz hívei Irgalmasságodnak.” Ámen.

es meg mas imakat:

„Ó, Mennyei Atya, szeretett Fiad, Jézus Krisztus szeretete által, kinek kereszthalála a bűntől megmentett minket, kérlek, mentsd meg mindazokat, akik még visszautasítják Irgalmassága Kezét. Áraszd el lelküket, drága Atyám, szereteted zálogának jelével. Könyörögve kérlek Téged, Mennyei Atyám, hallgasd meg imámat, és mentsd meg ezeket a szegény lelkeket az örök kárhozattól. Add, hogy Irgalmasságod által legyenek ők, akik majd elsőként lépnek be a földi Béke Új Korszakába.”

www.nagyfigyelmeztetes.com/index.php/a-nagy-figyelmeztetes-az-uzenetek-idorendi-sorrendben/keresztes-imahadjarat-imai/

www.szeretetlang.hu/

2012.01.18. 15:27:09

@m-athos:
"A szexuális orientációval kapcsolatos "vádakkal" Alföldi nem foglalkozott érdemben, leszámítva egy megjegyzését a "macsó, hetero" politikusok felé. Mindez egyben visszautalás lehetett a Nemzeti Színház élére 2007 végén sikertelenül pályázó Balikó Tamás szavaira, aki "heteroszexuális, keresztény családapaként" tiltakozott az akkori pályázat furcsaságai ellen."

én a fenti kijelentés tudattalan üzenetét úgy tudnám dekódolni, hogy a sikertelenül pályázó sziniigazgató kijelentése a rajongói táborában akár azt is jelenheti, hogy a célszemély "nemheteroszexuális, nemkeresztény", de nem egészen értem, hogy a fenti állítások tartalmának mi köze van a színházi produkció teljesítményéhez?
az alföldi ellen a jobbik kezdett politikai támadásba és csak az mentette meg igazgatói székét, hogy ovi ez esetben nem akart kérésüknek eleget tenni...
egyébként a vadászjelenetek magyarországon c. darabon még jobban kiakadtak...
Alföldi: a hazaszeretettel nem kérkedünk
hirszerzo.hu/hirek/2011/6/14/20110614_alfoldi_poszt

csaba carmarthen 2012.01.18. 15:32:24

@thothferi:
ha Isten azert valasztana ki izraelt, amiert te mondod akkor ezert valasztana ki a magyarokat is...

ez a fajta gondolkodas azonban a szavak (hangalak/jelentes)-i elferditesebol es osszezavarasabol adodik, mert Istennel a kivalasztas -<meghivast>, es <Onmaga kinyilatkoztatasat> jelenti:

"Isten azonban
azt választotta ki, ami a világ szemében balga, hogy megszégyenítse a bölcseket; s ami a világ szemében gyönge, azt választotta ki, hogy megszégyenítse az erőseket.
Ami a világ előtt alacsonyrendű és megvetendő, azt választotta ki az Isten, a semminek látszókat, hogy megsemmisítse azokat, akik látszanak valaminek. Így senki sem dicsekedhet Isten előtt." 1 Kor 1, 26-31

"Dicsőítelek, Atyám, ég és föld Ura, hogy az okosak és a bölcsek elől elrejtetted ezeket és a kicsinyeknek kinyilatkoztattad."Mt11,25

marikaneni 2012.01.18. 15:43:40

@csaba carmarthen:
Igen ,a magyarokat is ezért választotta ki, mert magok vagyunk, amely magokat ugyanúgy el kell vetni, a földbe kell dobni, hogy ott aztán a mag halála révén új életcsíra fejlődjön ki, amely sokszoros termést hoz.
Ez a különbség köztünk és a szemiták között, hogy a mi népünk megtermi az Isten országa gyümölcseit.

"Magyarország: Hágár földje"
Hágár az elvetett, elüldözött feleség!

"A középkori zsidó irodalomtól kezdve létezik egy különös kapcsolat Magyarország és Hágár között. A diaszpórában, azaz a Szentföldtől távol élő zsidó közösségekben szokássá vált, hogy az egyes népeket, országokat egy olyan ószövetségi alakról nevezzék el, akinek a neve hangzásban hasonlít az adott ország nevére. Miután a héber nyelv eredetileg csak mássalhangzókat jelölt, ezért Magyarország nemzetközi elnevezése, a Hungaria nagyon is hasonlított Hágár nevére. A középkori zsidó irodalomban ezért többször is úgy utalnak Magyarországra, mint Hágár földjére. Emellett az újhéber mind a mai napig a Hágár nevéből képzett hagri szót használja a magyar nép megjelölésére.
Egyes feltételezések szerint Magyarország mindezek mellett azért kapta nevét Ábrahám második feleségéről, mert a zsidóság ezzel akart utalni a magyar törzsek keleti származására is. Hágárra a zsidóság az arabok ősanyjaként tekint, akiket szintén keleti népnek tartanak."
hu.wikipedia.org/wiki/H%C3%A1g%C3%A1r

csaba carmarthen 2012.01.18. 16:39:20

@marikaneni:
feri,
akkor felhivnam a figyelmedet a Mt 13,24-25-re, ti az etimologia az egy fontos tudomany - de miert ne kerulne abba is konkoly...a magok koze...ez szamomra a tenalad olvasott etimologiai fejtegetesek kozott komolyan felmerul - megha ez nem is feltetlenul a te hibad..

Maradjunk Hagarnal es amit a Gal 4:22-31 mond errol a tortenetrol.

"Mert meg van írva, hogy Ábrahámnak két fia volt; egyik a szolgálótól, és a másik a szabadostól. De a szolgálótól való test szerint született; a szabadostól való pedig az ígéret által. Ezek mást példáznak: mert azok az asszonyok a két szövetség, az egyik a Sinai hegyről való, szolgaságra szűlő, ez Hágár, mert Hágár a Sinai hegy Arábiában, hasonlatos pedig a mostani Jeruzsálemhez, nevezetesen fiaival együtt szolgál. De a magasságos Jeruzsálem szabad, ez mindnyájunknak anyja, mert meg van írva: Ujjongj te meddő, ki nem szűlsz; vígadozzál és kiálts, ki nem vajudol; mert sokkal több az elhagyottnak magzatja, mint a kinek férje vagyon. Mi pedig, atyámfiai, Izsák szerint, ígéretnek gyermekei vagyunk. De valamint akkor a test szerint született üldözte a Lélek szerint valót, úgy most is. De mit mond az Írás? Űzd ki a szolgálót és az ő fiát; mert a szolgáló fia nem örököl a szabad nő fiával. Annakokáért, atyámfiai, nem vagyunk a szolgáló fiai, hanem a szabadoséi."

Tanulsag: a test szerinti ertelmezes zsakutca, ha az a Lelek nelkul tortenik.

Szoljon az akar a magyarsag, akar a zsidosag szarmazasi es egyeb...(pusztan test szerint ertelmezett) ugyeirol...

Ugyanigy hibas (zsakutca) volt a -nehany percig tarto- biologiai, -tehat teljes mertekben test szerinti- eszmefuttatasod is.

"Isten országa ugyanis igazság, béke és öröm a Szentlélekben. " (Róm.14,17)?

marikaneni 2012.01.18. 17:51:56

@csaba carmarthen:
Amiket itt felhoztál nem cáfolják az általam mondottakat.
Isten mindig az elvetettekhez, a méltatlanokhoz hajol le, a gőgősöknek pedig ellenáll.(Elveszett bárány példázata)
"mert Ő Isten formájában lévén nem tekintette zsákmánynak, hogy egyenlő Istennel, hanem megüresítette önmagát, szolgai formát vett fel..."(Fil2,6-7)
"Felkele azért Ábrahám jó reggel, és võn kenyeret és egy tömlõ vizet, és adá Hágárnak, és feltevé azt és a gyermeket annak vállára s elbocsátá. Az pedig elméne, és bujdosék a Beérseba pusztájában.
Hogy elfogyott a víz a tömlõbõl, letevé a gyermeket egy bokor alá.
És elméne s leûle által ellenébe mintegy nyillövésnyi távolságra; mert azt mondja vala: Ne lássam mikor a gyermek meghal. Leûle tehát által ellenébe, és fölemelé szavát és síra.
Meghallá pedig Isten a gyermeknek szavát és kiálta az Isten angyala az égbõl Hágárnak, és monda néki: Mi lelt téged Hágár? ne félj, mert az Isten meghallotta a gyermeknek szavát, ott a hol van.
Kelj fel, vedd fel a gyermeket, és viseld gondját, mert nagy néppé teszem õt.
És megnyitá Isten az õ szemeit, és láta egy vízforrást, oda méne azért, és megtölté a tömlõt vízzel, és inni ada a gyermeknek.
És vala Isten a gyermekkel, s az felnövekedék, és lakik vala a pusztában, és lõn íjászszá."

Természetesen azok a zsidók, mint Pál is, és az első "zsidókeresztények" részesei lettek az Isten országának. Ellenben a többségre ezek a szavak illenek a mai napig:
"Mert ti, testvéreim, hasonlóvá lettetek az Isten gyülekezeteihez, amelyek Júdeában vannak, és a Krisztus Jézusban hisznek, mivel ugyanazokat szenvedtétek el ti is a saját népetektől, mint ők a zsidóktól. Ezek megölték az Úr Jézust, ugyanúgy mint a prófétákat, üldöztek minket is; nem kedvesek Isten előtt, és ellenségei minden embernek, akadályoznak minket abban is, hogy prédikáljunk a pogányoknak, hogy üdvözüljenek: így teszik teljessé mindenkor bűneiket. De utol is érte őket az Isten haragja végérvényesen."(1Thessz2,14)
Természetesen azok a mag-arok, akik az útfélre estek, vagy konkolyként kerültek közénk nem termik meg a gyümölcsöket, mindenesetre úgy tűnik, Isten a gyümölcstermésre minket szemelt ki.
Hágár, a szolgáló fia lépett a méltatlanná váltak örökébe !

csaba carmarthen 2012.01.18. 18:43:41

@thothferi:
„Ó Jézusom, segíts, hogy ne essek a gőg bűnébe, amikor a Te szent nevedben beszélek.

Bocsáss meg nekem, ha valaha becsmérelnék bárkit is a Te Szent Nevedben.

Segíts meghallanom, Jézusom, amikor Hangod szól, és tölts el engem Szentlelkeddel, hogy meg tudjam különböztetni Szavad igazságát, amikor az emberiséghez szólsz. Ámen.”

nagyfigyelmeztetes.hu/rozsafuzerek/uj-imahadjarat-jezustol/

csaba carmarthen 2012.01.18. 20:05:40

@thothferi:

„Ó Jézusom, segíts, hogy ne essek a gőg bűnébe, amikor a Te szent nevedben beszélek.

Bocsáss meg nekem, ha valaha becsmérelnék bárkit is a Te Szent Nevedben.

Segíts meghallanom, Jézusom, amikor Hangod szól, és tölts el engem Szentlelkeddel, hogy meg tudjam különböztetni Szavad igazságát, amikor az emberiséghez szólsz. Ámen.”

nagyfigyelmeztetes.hu/rozsafuzerek/uj-imahadjarat-jezustol/

Az igazsag kimondasa valoban nem szabad hogy becsmerelessel jarjon...
ezert kapjuk a fenti imat is...

...es pl a 15:21-kor kuldott kommented, azt juttatta eszembe, hogy a fenti imat mindannyiunknak imadkoznia kell..

2012.01.18. 20:39:06

nofene, megintegy újabb fundamentalista...
(mostanság bőséges a hazai felhozatal)

áterpáter 2012.01.18. 20:56:50

Tisztelt Látógatók!

Sajnálattal kell közölnünk, hogy egyik kommentelőnket kénytelenek vagyunk letiltani, mivel hozzászóllásaival nemcsak emberi csoportokat sérteget, de elriasztja a jó szándékú és ízlésű látogatóinkat. (Számtalan személyes e-mail érkezett hozzánk emiatt.)

Az is sajnálatos, hogy az illető különböző nickkel jelentkezik be, ezért kérjük, hogyha úra és újra felbukkan más és más néven, a kommentjeit (melyek úgy tartalmilag mint stílusbelileg felismerhetőek) tekintség nemlétezőnek és folytassák a párbeszédet ott, amiről érdemben szólt a bejegyzés vagy épp ahol egy konstruktív gondolat kialakult.

Mi jezsuiták nem szeretnénk, ha egy ember miatt az eddig kialalult folyamat megállna és sajnáljuk, hogy az illető a maga igaza érdekében beáldozná az itt kialakult közösségi szellemet.

Megértésüket és további együttműködésüket (kommentjeiket) köszönjük.

bélaybéla · http://odamondogato.blog.hu 2012.01.18. 21:10:25

@áterpáter:
"Ti semmit sem tudtok, meg sem gondoljátok, hogy jobb nékünk, hogy egy ember haljon meg a népért, és az egész nép el ne vesszen" (Jn 11:49-50).

tistedur 2012.01.18. 21:25:36

@áterpáter: sajnálom, hogy meg kellett hoznotok ezt a döntést, gondolom ti sem ezt szerettétek volna :(

csaba carmarthen 2012.01.19. 00:20:26

@bélaybéla:
"Amikor anyai aggodalommal a szívetekbe tekintek, fájdalmat és szenvedést látok; sebzett múltat és szüntelen keresést; látom gyermekeimet, akik boldogok szeretnének lenni, de nem tudják, hogyan. Nyíljatok meg az Atyának! Ez az út a boldogság felé, az út, amelyen vezetni szeretnélek benneteket. Az Atyaisten soha sem hagyja magára gyermekeit, főleg nem a fájdalomban és a kétségbeesésben. Ha ezt megértitek és elfogadjátok, boldogok lesztek és véget ér keresésetek. Szeretni fogtok, és nem fogtok félni. Életetek remény és igazság lesz, aki az én Fiam. Köszönöm nektek. Kérlek benneteket, hogy imádkozzatok azokért, akiket a Fiam kiválasztott. Ne ítélkezzetek, mert mindannyian megítéltettek majd.”
www.medjugorjeportal.hu/Home/2012januar2

csaba carmarthen 2012.01.19. 02:48:12

@Izrael misztériuma: azt hiszem nem lattad, hogy mire valaszoltam, mivel toroltek...igy megvaltozott a contextus...meg a (felre)ertelmezesi tartomany...

csaba carmarthen 2012.01.19. 03:29:40

@zzsuzsici: @matthaios:

fontos nem elfelejtenunk azt, hogy a "jel amelynek ellenemondanak"...

....sokak szamara megerosites es tanusagtetel
:-)

youtu.be/pN58ZvBWzOc

www.hliworldwatch.org/?p=123

koszi a tieteket is:-))
csaba

csaba carmarthen 2012.01.19. 04:14:14

ui..

"It is the product of a highly civilised nation reclaiming its heritage and autonomy. It should be an inspiration to the rest of Europe, marinated in moral relativism and political passivity. As this noble documents states, “we have an eminent need of spiritual and intellectual renewal.."
:-))
www.scotsman.com/scotland-on-sunday/business-opinion/bill-jamieson/second_hungarian_uprising_is_as_inspirational_as_the_first_1_2056970

"Que Dieu Benisse les Hongrois!"
:-))
www.dailymotion.com/video/xnmnr9_w-wuermeling-la-hongrie-chretienne_people

Nagy Lehel (Ausztria):
"Nagyon jonak tartom..."
youtu.be/d_XyxMbSIfw

Senator Blake
"Not only highly democratic but also extraordinary high tech..."
youtu.be/V3arFwGQBZU

2012.01.19. 08:18:22

@Izrael misztériuma:
a zemberek persze nem hülyék:
Folytatódtak a választói viselkedés múlt évben jellemző folyamatai
Megmérték a kormány népszerűségét: döbbenetes számok
Minden eddigit meghaladó, 57 százalékos a pártoktól elfordulók aránya, és a lakosság 84 százaléka szerint rossz irányba tart Magyarország - derül ki egy közvélemény-kutatásból.
ennek a földcsuszamlásszerű népszerűség vesztésnek objektív oka van, jó lenne, ha egyházunk végre felébredne és MKPK rászánná magát egy szembenézésre legalább egy körlevél erejéig, ellenkező esetben a jelenleg regnáló rezsim törvényszerűen bekövetkező bukása őket is magával ránthatja a sírba...

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.01.19. 09:10:06

@Izrael misztériuma: Nem államegyház, nem felel a kormányzásért. De a görög egyház Szinódusa jó példával szolgált pár hónappal ezelőtti körlevelével.

zzsuzsici 2012.01.19. 09:27:12

@Izrael misztériuma: Ez milyen közvélemény kutatás? Mert én a Nézőpont Intézet felméréséről tudok, a napokban hozták nyilvánosságra, hogy ma a kormánypárti többség közel 2/3-dal győzne! Mi ott leszünk szombaton a Békemeneten, ahová mindenkit várnak, akik a kormány MELLETT szeretne békésen, csendesen demonstrálni, énekszó nélkül, végig az Andrássy úton, a Kossuth térig. A menet 16 órakor indul a Hősök teréről!! Semmi köpködés, semmi durvaság. Akik idejönnek, azok NEM EZÉRT JÖNNEK! Bővebb információ: Echo tv, Facebook: Békemenet Magyarországért

andronikos · http://andronikosz.blogspot.hu/ 2012.01.19. 10:15:38

@Izrael misztériuma:

Balikó: Konkrétan azt reklamálta meg, hogy úgy döntöttek a pályázatáról, hogy el sem olvasták. Nyilvánosságra került ugyanis, hogy az értékelők úgy adták kézről-kézre az övét, hogy 40 oldal ott maradt az első bírálónál.

Szó szerint pedig ezt mondta Balikó: "ötvenéves evangélikus, adófizető polgárként, háromdiplomás heteroszexuális színházigazgató férfiként pedig úgy ítélem meg, hogy a csalás az bűn" És teljesen igaza van: a csalás az bűn.

Alföldi: Alföldinek több mint milliós tartozása jött össze közös költségből. Mentségére azt hozta fel, hogy nem tudta fizetni, mert külföldön dolgozik.
Egy kinevezett intézményvezető vezesse az intézményét, és ne menjen kinevezése ideje alatt külföldre dolgozni.
Továbbá fizesse be a közös költséget, ha már két helyről kap fizetést. Milliónyi embernek egyetlen fizetése sincs, mégsem halmoz fel ekkora adósságot.
Ezek miatt mindegyik jóérzésű embernek kifordul a gyomra, nem kell rögtön lejobbikosozni őket.

"nem tudom, kinek volt az az agyament ötlete, hogy egy agykutatóra bízza annak eldöntését, hogy kia zsidó?"
Senkinek. Ilyen ötlet nem jött szóba, ezt csak te vízionálod.
Az egyháztörvény mindössze arról szól, hogy mely vallási közösséget illet meg az egyházi státusz. (És mint közismert mindhárom zsidó felekezet automatikusan, vita nélkül megkapta az egyházi státuszt.)
Azzal sem ez sem másik törvény nem foglalkozik, hogy személy szerint ki melyik egyháznak vagy felekezetnek tagja.

andronikos · http://andronikosz.blogspot.hu/ 2012.01.19. 10:23:05

@Izrael misztériuma: @zzsuzsici:

Szonda Ipsos, 2012. január.
Ha ma most vasárnap lennének a választások:

34% nem tudja
23% nem menne el
16% FIDESZ
11% MSZP
9% Jobbik
-------- 5 % alatt:
4% LMP
2% DK
2% egyéb párt

2012.01.19. 10:52:56

Az Ipsos által, január elején, az ország felnőtt lakossága körében végzett közvélemény-kutatása szerint csökkent a Fidesz tábora a decemberi 18 százalékról 16 százalékra.
A cég által készített összegzés szerint a biztos pártválasztók – e körbe egyébként a választópolgároknak csupán az egynegyede tartozik – 39 százaléka támogatja a Fideszt, 26 százaléka az MSZP-t, a Jobbik 22, az LMP 9, a Demokratikus Koalíció (DK) 3 százalékon áll.
mindennapi.hu/cikk/tarsadalom/megmertek-a-kormany-nepszeruseget-dobbenetes-szamok/2012-01-12/11792
(az előbb lemaradt a hivatkozás, ezért most pótolom)

andronikos · http://andronikosz.blogspot.hu/ 2012.01.19. 11:11:44

@Izrael misztériuma: Az én hivatkozásom pedig maga a Szonda Ipsos:
www.ipsos.hu/site/
Grafikon rajzoló (a lap jobb alsó sarka)
tovább, aztán értelem szerint követve a felkínált lehetőségeket.

zzsuzsici 2012.01.19. 11:20:23

@Izrael misztériuma: Oké, értem, szerintem köszönhető ez a balliberális nemzetközi teljesen tájékozatlan hisztériának és a globalizmus pénzügyi hatalmas nyomásának. Ha követted az Eu parlamenti vitát, látható volt, hogy a ballib képviselők, és néhány néppárti is TÖKÉLETESEN TÁJÉKOZATLAN hazánkat illetően. A sajtóhisztéria is ebből táplálkozik, a Le Monde "Magyarország szakértője" azt nyilatkozta, hogy ő részleteiben semmit nem tud az általa súlyosan kritizált törvényekről, és a Magyar Alkotmányt nem ismeri. Ez a tegnapi vitában is előjött, nagyon durván. A Political Capital (akit nem nevezhetünk éppenséggel kormánypártinak) elemzője azt nyilatkozta, hogy döbbenetes volt ez az alacsony színvonalú hisztéria, amit az Eu képviselők alkalmaztak! Ilyen körülmények között az ország lakossága is megvezetett a sajtó által. Miről beszélünk, a közvélemény kutatásoknak soha nem kell túl nagy jelentőséget tulajdonítani. A lengyel miniszterelnök határozottan kiáll Magyarország mellett. A Szolidaritás párt(az igazi nem az itthoni névleges, látszat Szolidaritás párt, aki még ráadásul logójában is a lengyel színeket használja...siralmas)két lengyel alapítója, nyílt levelet írt magyarország mellett, és a Magyarország elleni támadásokat nyílt agressziónak tartja, és tiltakozik ellene.
A ballib pártok nem bírják elviselni, hogy a pánz és a politikai hatalom nem az ő zsebükben van, ha most ők kormányoznának, akkor is tök rossz lenne a forint árfolyam, csak akkor 200000 család ezen az árfolyamon kellen fizesse a bankoknak a fiktív CH frank alapú törlesztőrészleteket. Mi megszabadultunk ezektől, és még 200000 család. Ezt nem bírja a "Birodalom" pénzgyára elviselni. Háborút indítottak amiből lehet, hogy mi fogunk győztesen kikerülni, a higgadt és nyugodt érveléseink által. A ballib média, ballib megmondó emberek csatlakoznak a globális birodalmi/pénz világ akaratához. Ez nem véletlen. Mi ettől elhatárolódunk, és a gyerekeinknek felolvassuk az Alkotmányt, a nemzeti hitvallást, hogy tudják, hol keressék és hol találják az identitásukat.

csaba carmarthen 2012.01.19. 11:30:59

a kormánypártra két évvel ezelőtt 2,7 millióan szavaztak, míg most 2,5 millió voksot gyűjthetne be – állapította meg legfrissebb közvélemény-kutatása alapján a Nézőpont Intézet.

az ellenzéki pártoknak összesen 465 ezer biztos támogatójuk fordított hátat. Közülük a legnagyobb vesztes az MSZP, amely – vélhetően a szétválás miatt – korábbi biztos szavazóinak 42 százalékát veszítette el.

www.magyarhirlap.hu/belfold/nem_olvad_a_fidesz_tabora_.html

youtu.be/d_XyxMbSIfw

2012.01.19. 11:33:52

@m-athos:
Az én hivatkozásom pedig maga a Szonda Ipsos:
www.ipsos.hu/site/
Grafikon rajzoló (a lap bal alsó sarka):
Rossz hangulatban a választók
www.ipsos.hu/site/rossz-hangulatban-a-v-laszt-k/
úgy látszik, hogy neked jobbra húz a szíved a zenyémmeg balra, egyébként ez a cikk tartalmazza a grafikont is a biztos szavazókkal, amelybe csupán a választásra jogosultak negyede tartazik csupán, ezegy törpe kisebbség...
fecseg a felszín, hallgat a mély...

bélaybéla · http://odamondogato.blog.hu 2012.01.19. 11:35:07

@csaba carmarthen:

A valóság konstatálása még nem jelent ítélkezést.
Ha meglátom a rosszat és a hibákat, és ezt szóvá teszem, csak a kötelességemet teljesítem.
Az ítélkezés bíráskodás(!), a farizeusok ezt tették, amikor köveket ragadtak olyan ügyekben, amelyekben ők is vétkesek voltak.
Én ezt soha nem akarom, mert a változtatás és ítélkezés önmaga felett mindenkinek a saját lelkiismeretére bízatott.
A mai háttérhatalom célja pont az, hogy az emberek ne tegyék szóvá se a rosszat, ne tiltakozzanak, mert mindent le akarnak nyomni a torkunkon. Ez a hamis liberalizmus, és ez már az Egyházat is megfertőzte ! Jézust egy pipogya alaknak ábrázolják, aki még a rosszat is mosolyogva fogadja.

2012.01.19. 11:45:05

@csaba carmarthen:
egy kis matek, mert ez fogja megbuktatni a regnáló rezsimet:
az ezelőtti választáson a nyolcmillió választásra jogosultnak meglent hányadának 52,7%-a egyenlő a 2,7 millió fülkeforradalmárral, ami a választási rendszer aránytalanságai miatt 2/3-os parlamenti többséget eredményezett...
a fenti felmérés szerint a szavazók negyede rendelkezik pártpreferenciával, ez kétmillió potenciális szavazót jelent, aminek 39%-a fidesznyik kemény mag, ez kerekítve 800 ezer szavazó...
most pedig 2,7 millióból levonjuk a 0,8 milliót, ennek eredménye 1,9 millió, ennyi szavazót vesztett a fidesz-kdnp nemzeti-keresztény alakulat...
van szemük, de nem látnak, van fülük, de nem hallanak...

2012.01.19. 11:50:52

@m-athos:
"nem tudom, kinek volt az az agyament ötlete, hogy egy agykutatóra bízza annak eldöntését, hogy kia zsidó?"

A parlament nem merte vállalni a döntést, ezért az MTA elnökére bízta a döntést, aki továbbította egy hevenyészett vizsgálóbizottságnak, melynek elnökének Hámori József agykutató exminisztert nevezte ki, és az utolsó utáni percben bevettek a csapatba egy szakembert is Máté-Tóth András valláskutató személyében, aki lesújtó véleménye a törvény első verziójáról alább olvasható:
„Nagy szomorúsággal azt kell mondanom, hogy ez a törvény egy pancsermunkaként értékelhető. Még szomorúbb, hogy nem vagyok egyedül ezzel a véleményemmel, számos jogász, bíró, valláskutató, politikus és politológus véli így” – bocsátja előre Máté-Tóth András. Meglátása szerint a jogszabály jogi szempontból nem dolgozik tiszta fogalmakkal, a végrehajtási utasítást még senki sem látta, és tartalmilag, a vallástudomány ítélőszéke előtt sem áll meg, annak újragondolására lesz szükség.
Máté-Tóth: Pancsermunka az új egyházügyi törvény
szegedma.hu/hir/szeged/2011/08/mate-toth-pancsermunka-az-uj-egyhazugyi-torveny.html
Ne legyenek az egyházak a politikai ellenfelek küzdelmében az a plüssmaci, amelyet mindenki üt a másik fél helyett. A szakma egyetért abban, hogy az eredetileg benyújtott törvényváltozat sem volt mestermunka, de még mindig jobb volt, mint a megszavazott jogszabály. Most tabula rasát kellene csinálni.
Máté-Tóth András: az egyház a pártok plüssmacija
www.delmagyar.hu/szeged_hirek/mate-toth_andras_az_egyhaz_a_partok_plussmacija/2255879/

bélaybéla · http://odamondogato.blog.hu 2012.01.19. 11:52:59

@Izrael misztériuma:
Azt is kiszámolhatnád az Mszp, lmp, Jobbik mennyit vesztett !

2012.01.19. 11:59:45

@bélaybéla:
szépen kérlek, nekem ne írj semmit, mert úgysem válaszolok!

2012.01.19. 12:28:33

Mindenkinek:
TG a blogján rendszeresen közli az összes cég kutatási eredményeit. A kommentekben ő is sokan elemzik az eredményeket.
Itt a legutóbbi poszt:

torokgaborelemez.blog.hu/2012/01/12/kozvelemeny_kutatas_19

andronikos · http://andronikosz.blogspot.hu/ 2012.01.19. 12:36:35

@Izrael misztériuma:

"nem tudom, kinek volt az az agyament ötlete, hogy egy agykutatóra bízza annak eldöntését, hogy kia zsidó?"

Az általad belinkelt cikkekben sem szerepel semmi ilyesmi. Természetesen nem, hiszen ha szerepelne, akkor az nem is lenne igaz.

2012.01.19. 12:47:10

@m-athos:
nem akartam minden soromat hivatkozással alátámasztani, de itt van a forrás helye:
Egyházakat vizsgáló bizottság
Akadémia – Új tagok a Hámori József vezette testületben
Ki hitte volna? Alig jelentették be, hogy az egyházi státuszra igényt tartó vallási közösségek vizsgálatára bizottságot alakított a Magyar Tudományos Akadémia, máris változik a tagok névsora.
Hámori József nyilván remek agykutató, és annak idején kulturális miniszterként elvileg az egyházpolitikát is felügyelte, de a téma szakértőjének ettől még nem mernénk nevezni...
nol.hu/belfold/20120114-egyhazakat_vizsgalo_bizottsag

olyan ez a vizsgálóbíróság kompetenciája számomra, mint amikor Carl Gustav Jung határátlépést követett el és Isten helyét kezdte kutatni az agyrendszeren belül, mondani sem kell, nem talált rá, talán már odafönn neki is megvilágosodott a dolog...

zzsuzsici 2012.01.19. 12:52:32

@Izrael misztériuma: Jaj Izrael, megmaradnál végre a normalitás talaján? Mi az, hogy fülkeforradalmár? Itt már kizártak valakit de te is durván sértegetsz. Ha a blog gazdája lennék, én már töröltelek volna, mert a higgadt érvek helyett bántó kirohanásokat csinálsz!Értem, hogy a neked nem tetsző párt van most hatalmon, de ilyen a demokrácia. Ha ezt ennyire nem viseled el, akkor másik fórumon próbáld bizonyítani, az igazadat, mert ez nem az a fórum, ahol minden gond nélkül fasisztázhatsz. Amenyire ellenszenves a Tohtferi, annyira a te hőzöngésed is!

csaba carmarthen 2012.01.19. 12:53:00

@bélaybéla:
"Az Én felszentelt szolgáim nagyon különlegesek, és mindazok, akik a Szentségekben részesültek, meg kell hallgatniuk kérésemet. Ti most Engem szolgáltok. Újítsátok meg fogadalmaitokat. Higgyétek és kövessétek szent üzeneteimet. Legyetek erősek, mert ti most mind arra vagytok felszólítva, hogy tanúságot tegyetek a Jövendölés Könyvének Igazságai mellett, és fogadjátok el, hogy elérkezett az idő. Most készüljetek fel erre a nagy eseményre. Ne tagadjatok meg Engem, és ne fordítsatok hátat Nekem. Erőteljesen és meggyőződéssel prédikáljatok. Ne hígítsátok fel Tanításaimat, és ne mondjátok követőimnek, hogy minden rendben lesz. Ez nem az az üzenet, amire hivatottak voltatok. A ti kötelességetek Velem, Isteni Megváltótokkal szemben az, hogy az igazságra felhívjátok nyájaitok figyelmét.

Gyermekeimnek nem azt kell mondani, hogy mindnyájan meg lesznek mentve, mert ez hamis lenne. Hiszen csak azok lesznek megmentve, akik az Én megbocsátásomat keresik, és követnek Engem és Tanításaimat.

Miért nem követitek a Szentírás tanításait? Miért magyarázkodtok? Miért vezetitek félre gyermekeimet, és miért győzitek meg őket arról, hogy Isten mindent megbocsát? Az Örök Atya csak azoknak fog megbocsátani, akik hisznek Bennem, és akik megbánják bűneiket. Nem mondott semmit nektek a kereszten elszenvedett Halálom? Azért haltam meg, hogy megmentsem az emberiséget a sátán ostobaságaitól. De ti, félrevezetett (megfontolatlan) elfogadás által, hazugságot tanítotok gyermekeimnek. Ti áldozatokká váltatok az emberek nyomására, arra, hogy álcázzátok a Szent tanokat, aminek prédikálására voltatok elhívatva.

Nem szégyellitek magatokat? Olyannyira ragadtak el benneteket a föld által kínált világi csábítások, hogy követitek a népszerű elfogadás által diktált hamis dogmát, ezt pedig a sátán terjesztette el gyermekeim között. Ezeknek a szegény, félrevezetett gyermekeimnek iránymutatásra (vezetésre) van szükségük. Nekik meg kell érteniük, hogy mi a különbség az emberi értelmezés és az isteni ígéretek között, amelyek Tőlem származnak.

Miért ne hinnének Gyermekeim az isteni beavatkozásban? Miért tüntetitek fel jelentéktelennek ezt, amikor ismertetik ezt veletek? Papjaim, hallgassátok meg kérésemet. Imádkozzatok, hogy az Igazság üzenetei meghallgatásra kerüljenek."

Figyelmeztetés a klérus (egyházi rend) számára

www.nagyfigyelmeztetes.com/index.php/a-nagy-figyelmeztetes-az-uzenetek-idorendi-sorrendben/az-uzenetek-cimjegyzeke/

Mindamellett...
:-)
lehet a legtobbet pl akkor tehetnel...

...ha tiszta szivvel keresve az igazsagot...es probalkozvan kovetni Jezust...
...mondjuk elmennel papnak es belulrol szolgalnad az Isten ugyet...

2012.01.19. 12:55:05

A Szim Salom Hitközség közel húsz éve alakult meg -- akkor még egyesületként, a rendszerváltás után hazánkban első progresszív (reform) zsidó közösségként, az 1848-ban bejegyzett pesti Reformegylet hagyományait is követve.
Magyarországon független hitközségként működünk, míg nemzetközileg a
World Union for Progressive Judaism (WUPJ) szervezethez tartozunk, amely a világ legnagyobb zsidó vallási szervezete, 1200 közösségben 1,8 millió tagjával.
www.szimsalom.hu/

Tóra szakaszunk értelmében, amely azt is tanítja: "Az Örökkévaló ösvényein járj!" (Mózes V. 28:9), csatlakozzunk együtt testvéreim és emeljük fel együtt mindannyian a hangunkat a magyarországi reform zsidóságért. Ily módon bárcsak áldást hozhatnánk rá és elűzhetnénk felőle az átkot, amelyet mások mértek rá.
www.betorim.hu/udvozlunk/index.php

ősi zsidó szokás szerint, ha tíz zsidó férfi összeáll, akkor már megvan a minján és egy kehillát képez, a hitközségek szövetsége pedig egy ernyőszervezet, amely mindnyájuk érdekeit képviseli...

2012.01.19. 12:58:34

mellékesen megjegyzem, hogy a vallási törvényt a kdnp jegyezte, amelyet előzetesen az egyházakkal nem egyeztetett és a benyújtás napján a fidesz 5 perc alatt szétbombázta, ki vállalja akkor a felelősséget?
egyre távolabb a jótól..

csaba carmarthen 2012.01.19. 13:06:41

@Izrael misztériuma:
en nem tekintem rezsimnek azok kormanyzasat akikre legtisztabb lelkiismeretem szerint szavaztam.
Az az igazsag, hogy ha Ferenc testver Assissi Szt Ferenc utjan jart volna, akkor konnyen lehet hogy ra szavaztam volna...

Ma azonban mutass nekem egy olyan politikai erot amely szandekaiban es probalkozasaiban kozelebb jar az evangelium eszmeihez, mint a fidesz/kdnp es megigerem, hogy el fogok gondolozni...

Mindamellett van egy jo hirem:

Jezus vagya az, hogy -Irgalmassagabol kifolyolag - a Ferenc testverek es a globalnyikok lepjenek eloszor Assissi Szt Ferenc utjara...

ezert naponta imadkozhatjuk a kovetkezo imat(es azt is megigerem, hogy ezt is veled egyutt fogom tenni):

„Ó, Mennyei Atya, szeretett Fiad, Jézus Krisztus szeretete által, kinek kereszthalála a bűntől megmentett minket, kérlek, mentsd meg mindazokat, akik még visszautasítják Irgalmassága Kezét. Áraszd el lelküket, drága Atyám, szereteted zálogának jelével. Könyörögve kérlek Téged, Mennyei Atyám, hallgasd meg imámat, és mentsd meg ezeket a szegény lelkeket az örök kárhozattól. Add, hogy Irgalmasságod által legyenek ők, akik majd elsőként lépnek be a földi Béke Új Korszakába.”(13)

www.nagyfigyelmeztetes.com/index.php/a-nagy-figyelmeztetes-az-uzenetek-idorendi-sorrendben/keresztes-imahadjarat-imai/

2012.01.19. 13:09:29

@csaba carmarthen:
a fidesz-kdnp önmaga sírásója, de az egész nemzet vele veszik el...
ARMAGEDDON MOST!
de miért hagytuk, hogy így legyen???

2012.01.19. 13:12:47

@zzsuzsici:
"Mi az, hogy fülkeforradalmár?"
ezt kérdezd meg a zorbánviktor miniszterelnök úrtól, mert nekivolt a kedvenc kifejezése egykoron...
az igazság gyakran érdekeket sért, ezért bántó egyesek fülének...

2012.01.19. 13:16:15

@csaba carmarthen:
a földi élet végeztével bizonyára nem azt kérdik majd tőlem a végső ítéletkor, hogy édes fiam, miért nem szavaztál a fidesz-kdnp jelöltjeire...
köszönöm Istenem, hogy nem voltam fidesz-kdnp szavazó!

csaba carmarthen 2012.01.19. 13:18:39

@Izrael misztériuma:

"a fidesz-kdnp önmaga sírásója, de az egész nemzet vele veszik el...
ARMAGEDDON MOST!"

vannak akik maskep latjak...

ahogy arr pl Telbisz Zs Tamas alabbi osszeallitasa utal...

youtu.be/QmlcQyKXE94

andronikos · http://andronikosz.blogspot.hu/ 2012.01.19. 13:20:42

@Izrael misztériuma:

Az a baj, hogy ez a cikk sem támasztja alá az állításodat. Ebben sem szerepel az, hogy a bizottság azzal foglalkozna, hogy ki a zsidó, és ki nem.

Ezt te találtad ki. Nem tudom miért.

2012.01.19. 13:31:13

@zzsuzsici: (és IM):
Van valami abban amit írsz, mert IM hajlamos néha hőzöngeni, de ez egy politikai témájú poszt, úgyhogy ne legyünk nagyon érzékenyek és ne ugorjunk egymás torkának rögtön.
A fülkeforradalom kifejezés a mai magyar politikai közéletben széles körben ismert fogalom, valóban kicsit gunyoros, de pont azért olyan találó.
Én nem érzem nagyon sértőnek, durvának meg pláne nem szerintem a helyén van. IM kizárását szívből ellenzem, igaz az "antiszemitázást" én is rühellem. ;-)

2012.01.19. 13:35:50

@m-athos:
a fenti két kehilla nem minősült zsidónak, ugyanakkor a zsidó világkongresszus tagjai, akkor most a magyar állam ezt mégvétózza???
hogy kia zsidó én dontöm el!
a magyarzsidók istenétis orbánviktornak hívják!
így jár a magas politika, amikor az egyházak belügyeibe akar avatkozni, akkor darázsfészekbe nyúl...

2012.01.19. 13:40:18

@Pandit:
"IM hajlamos néha hőzöngeni"
sarkosan fogalmaz, ahogy amagyarhírlap mondaná, a zsidóknál ez egyszerűen csak pil-pul...
:-)

2012.01.19. 13:45:46

@Pandit:
az "antiszemitázást" én is rühellem. ;-)

jiddishe mame nem bírja tovább, elszakad nála a cérna és jól elfenekeli a kis csibész mojselét, erre az rohan a nagyihoz és ímigyen panaszkodik:
- nagymama, nagymama az anya antiszemita!
- miért kisfiam?
- azért mert elfenekelt!
:-)

tudvalévőleg a nagymama és az unoka természetes szövetségesek, mindkettőnek közös ellensége a zanya...

2012.01.19. 13:49:03

@csaba carmarthen:
találtam egy jobbat azon az oldalon:
Isten választott népe a MAGYAR
www.youtube.com/watch?v=LPrytM3XgzM&feature=related
:-)

andronikos · http://andronikosz.blogspot.hu/ 2012.01.19. 13:52:29

@Izrael misztériuma:

Tévedsz. A magyar állam nem a zsidóságukat vétózza meg, hanem az egyházi státuszukat.

Amit állítasz az kimeríti a "kódolt antiszemitázás" fogalmát. :-)))))))))))

(Bár ez nem is annyira vicces.)

andronikos · http://andronikosz.blogspot.hu/ 2012.01.19. 14:02:42

@Izrael misztériuma:

Egy másik topikon még a karizmatikus katolikusokról beszéltél többes szám első személyben.

Itt meg egy reformista zsidó közösségről beszélsz többes szám első személyben.

Kíváncsian várom a következő topikot :-)

2012.01.19. 14:04:38

@m-athos:
zsidó és egyház?
talán inkább zsidó vallás...

ha ezt a törvényt izraelben írták volna, akkor már az egész média azt harsogná, hogy keresztényüldözés van, mert nem engedik a szabad vallásgyakorlást...

2012.01.19. 14:28:16

@m-athos:
mindenütt otthon...
még nem láttál olyan zsidót, aki keresztény és olyan keresztényt, aki zsidó?

egyébként, ha a várva-várt parúzia bekövetkezik, akkor azt nem elijahhu proféta fogja bejelenteni, hanem a fekete/zsidó/baptista fogja bejelenteni, aki maga is Jézus nevét viseli:
The Klezmatics with Joshua Nelson "Shnirele, Perele"
www.youtube.com/watch?v=i89lXzyrYRY
3:54

szerintem Jézus urunk második eljövetele alkalmából valószínűleg először a zsinagógába megy el, mert ott mégiscsak érti a nyelvet (szerte a világon) és ott jobb a zene...
:-)

andronikos · http://andronikosz.blogspot.hu/ 2012.01.19. 14:43:22

@Izrael misztériuma:

A törvényt szerintem olvasd el előbb.
Sehol nem tiltja a szabad vallásgyakorlást.

Arról szól, hogy azokat a vallási közösségeket, melyek megkapják az egyházi státuszt támogatja az állam anyagilag (az én adóforintjaimból), a többi vallási közösséget pedig nem.

Vagy ha nem kapok érte lóvét, akkor más nem is gyakorlom a vallásom?
Akár ez is lehet egy hitvallás...

Arra azért kíváncsi lennék, hogy Izraelben mekkora anyagi támogatást kapnak az államtól a keresztény egyházak, az iszlám közösségek vagy a bahai egyház.

andronikos · http://andronikosz.blogspot.hu/ 2012.01.19. 15:12:28

@Izrael misztériuma:
"még nem láttál olyan zsidót, aki keresztény és olyan keresztényt, aki zsidó?"

De láttam. A Vidám Vasárnapban. :-)
Persze kérdés, hogy a hitgyüli mennyire keresztény, mert Jézus Krisztus Istenfiúságával kapcsolatban nincsenek igazán képben.

Egyébként nem tudom, hogy lehet egyszerre keresztényként állítani Krisztus isteni természetét, zsidóként pedig tagadni.
Egy zen koannal könnyebben megbirkózom, mint ezzel a posztmodern szinkretizmussal.

2012.01.19. 15:37:15

@m-athos:
"még nem láttál olyan zsidót, aki keresztény és olyan keresztényt, aki zsidó?"
a videón látható Joshua halachikus zsidóként született, de megtetszett neki Jézus Krisztus, ezért baptista lett, de attól még zsidó maradt, jelenleg 3 zsinagóga zenei igazgatója és egyidejűleg baptista is, ott is jó zenét művel, alább láthatod, a hivek futnak utána, hogy a köpenye szélét megérínthessék...
Joshua Nelson-Elijah Rock (Mahalia Jackson Tribute)
www.youtube.com/watch?v=h1Ov-ZbzNRY&feature=share

megjegyzem, Mahalia Jackson tanítvány, így könnyű neki, ugyanakkor a gospel műfajt bevitte a zsinibe és azóta tódulnak hozzá a zsidók:
Joshua Nelson's Hiney MaTov (Kosher Gospel)
www.youtube.com/watch?v=V58CLj9LegM

2012.01.19. 15:43:32

@Izrael misztériuma:
multikulti avagy szinkrétizmus?
most kaptam amerikából: a sok fekete baptista közt egy zsidó rabbi lánya énekel, a közönség pedig táncol...
Hebrew Institute of Riverdale MLK DAY Celebration
www.youtube.com/watch?v=JO8VSpOQQQA&feature=autoshare

2012.01.19. 16:05:58

Nemcsak a szociális kérdés miatt, de a gazdaság jövője érdekében is meg kell akadályozni a társadalom végleges kettészakadását. Ha társadalmunk a jövőben is egy szűk elitrétegből és a társadalom peremén élő tömegekből áll majd, akkor az Európai Unióban - ha egyáltalán bejuthat - csak kiszolgáltatott helyzetben tengődhet. Az elmúlt években számos nyilatkozat elhangzott az ember fontosságáról, az oktatásról mint húzóágazatról; hiányoztak azonban a hatásos állami és társadalmi erőfeszítések, amelyek képesek lettek volna gátat szabni az esélyegyenlőtlenségek végletes megnövekedésének.
Igazságosabb és testvériesebb világot!
A Magyar Katolikus Püspöki Kar körlevele www.katolikus.hu/korlevel/korlevel.html

és mi a mai magyar valóság?
a politikusok azt mondják, hogy a kormány fordított robinhood, amit a szegényektől elvesz, azt a gazdagoknak adja...
én pedig azt mondom, hogy ovi egy fordított midász király: még az arany is szarrá válik a kezében...
(lásd: a zállamadósság csökkent!!!)

matthaios · http://www.matthaios.hu 2012.01.19. 16:43:27

@Izrael misztériuma:

'köszönöm Istenem, hogy nem voltam fidesz-kdnp szavazó!'

לֹא תִשָּׂא אֶת־‏‏שֵׁם־יהוה אֱלֹהֶיךָ לַ‏‏שָּׁוְא

(Sajnos, nem tudok héberül.)

2012.01.19. 17:04:32

@matthaios:
Ló tisszá et-sém-Adonáj Elo`hechá lassáv...
Isten nevét hiába ne vedd...

én nem vettem számra a nevét, mert a JHWH helyett Adonáj Elohénu-t (Urunk Istenünk) mondottam volt, de ez így magyarul nem jön be...

egyébként én sem tudok hébrül, de izraelben a jobboldalra szavaznék...
:-)

matthaios · http://www.matthaios.hu 2012.01.19. 17:09:53

@Izrael misztériuma:

Mindkét név ugyanazt az Örökkévalót jelöli, akit szerintem nem kellenne a pártpolitikába bevonni.

2012.01.19. 17:12:19

@matthaios:
no dehát a Preambulum, nem én kezdtem...

matthaios · http://www.matthaios.hu 2012.01.19. 17:34:10

@Izrael misztériuma:

A Preambulum egy ország legfontosabb dokumentumának az első mondatait tartalmazza, amelyet a magyar országgyülés törvényesen megszavazott. Amikor azonban hálát adnék azért, mert nem szavazok egy bizonyos pártra, önkénytelenül is egy újszövetségi hely jut eszembe: "A farizeus odaállt előre, és így imádkozott magában: Isten, hálát adok neked, hogy nem vagyok olyan, mint a többi ember, rabló, igazságtalan, házasságtörő, mint ez a vámos is." (Lk 18, 11).

2012.01.19. 17:47:50

@matthaios:
a preambulumban a magyarok szekularizált nemzetistene szerepel, amely nem érdemel nagybetűt, mint ahogy a prófétája orbánviktor sem, aki a magyar zsidók istenének (is) képzeli magát, ez számomra kimeríti a bálványimádás minden formáját...
a farizeust meg végképp ne keverjük bele, mert az hazafi volt zsidóban, aki ma magyarban uralkodik...

matthaios · http://www.matthaios.hu 2012.01.19. 17:52:15

@Izrael misztériuma:

Erre nem tudok mit válaszolni. Valami nagyon bánt és így elragadnak az érzelmeid.

matthaios · http://www.matthaios.hu 2012.01.19. 17:57:05

@Izrael misztériuma:

Bocsáss meg, ha esetleg az újszövetségi idézettel megbántottalak!

2012.01.19. 18:04:05

@matthaios:
a preambulummal van a baj, de Te arról nem tehetsz, mert nem látod, amit én látok...
egyébként nagyon tisztelem vitakulturádat, amely igazi uriemberre vall, és ha különbözik is véleményünk, sohasem tudnál megbántani, mert ugyanannak az Úrnak szolgálunk és tisztelem a vallásos meggyőződésedet is, mert nagy hit áll mögötte...

andronikos · http://andronikosz.blogspot.hu/ 2012.01.19. 18:04:10

@Izrael misztériuma:
"izraelben a jobboldalra szavaznék..."
Miért, ott sincsen baloldali párt? :-)

Zsidó-keresztény ügyben:
Ez meglep, hogy valaki lehet úgy zsidó vallású, hogy elismeri Krisztust Isten Fiának. Úgy tudtam, hogy a zsidó vallás tízparancsolat-értelmezése ezt kizárja.
De lehet hogy mégsem, nem értek a zsidó teológiához.
Azt viszont konkrétan tudom, hogy valakit azért rúgtak ki a Bar Ilan Egyetemről, mert kimondta Jézus nevét.

Ahhoz megint nem értek, hogy egy baptistának vagy más neoprotestánsnak hány vallása lehet.

De azt tudom, hogy katolikusnak csak egy. Részben erről is morfondíroztam de Mello kapcsán a blogom egyik korábbi írásában:
hesykhia.blog.hu/2012/01/10/gondolatok_824

A zenéd ismételten bejön. Továbbra sem értem a guantanamerás miséket, amikor van rendes zene is a világon. :-)

csaba carmarthen 2012.01.19. 19:14:53

@Izrael misztériuma:

koszi ez jo
:-0

bar ugy tunik Gideon Rachman is begozolt a kigozolgestol...
blogs.ft.com/the-world/2011/11/when-in-doubt-blame-the-hungarians/#axzz1jve8O5oV

vagy kigozolt a begozolgestol?
:-)

csaba carmarthen 2012.01.19. 19:39:09

@Izrael misztériuma: @matthaios:
@csaba carmarthen:

Ime a feloldas:

1984. november 15.
„Drága gyermekek! Kiválasztott nép vagytok, és Isten nagy kegyelmeket adott nektek. Nem tudatosítjátok minden egyes üzenetemet. Most csak azt szeretném mondani: imádkozzatok, imádkozzatok, imádkozzatok! Nem tudok mást mondani nektek, mert szeretlek benneteket, és azt kívánom, hogy az imában megismerjétek szeretetemet és Isten szeretetét. Köszönöm, hogy válaszoltatok hívásomra!”

www.medjugorjeportal.hu/uzenetek/1984

zzsuzsici 2012.01.19. 19:54:19

@Izrael misztériuma: Mi az, hogy a magyarok "szekularizált nemzetistene, ami nem érdemel nagybetűt" tényleg, tényleg, még mindig itt kísért a múlt? Miről is beszélsz?

csaba carmarthen 2012.01.19. 19:57:58

@zzsuzsici:

bocs nem tudtam, hogy itt vagy, amugy a feloldast neked is cimeztem volna...

... Kiválasztott nép vagytok.....
Most csak azt szeretném mondani: imádkozzatok, imádkozzatok, imádkozzatok! Nem tudok mást mondani nektek, mert szeretlek benneteket, és azt kívánom, hogy az imában megismerjétek szeretetemet és Isten szeretetét. Köszönöm, hogy válaszoltatok hívásomra!”

www.medjugorjeportal.hu/uzenetek/1984

csaba carmarthen 2012.01.19. 21:14:04

@matthaios: @mindenki

A helyzet roppant sulyos, kulonben Isten nem szolna hozzank ilyen nyilt modon:

"Az összeesküvés gonosz tervei vannak készülőben, hogy fondorlatos, de finom módszerrel eltöröljék a keresztények hitének gyakorlását. Ez az alkotmányok megváltoztatásával fog kezdődni, mindenütt a nyugati világban."
2012. január 11., szerda, 3:00

www.nagyfigyelmeztetes.com/index.php/a-nagy-figyelmeztetes-az-uzenetek-idorendi-sorrendben/2012-evi-uzenetek/2012-januar/

es mindez a hatterbol titokban iranyitva egy nem-valasztott csoport altal:
youtu.be/tgZrTjD1Te8

akik a Franciak es Hollandok altal is elutasitott Eu "alkotmanyt" szetszabdaltak es visszacsempesztek liszaboni egyezmeny neven tobbszorosen is antidemokratikus modon.
Ime az elhalgatott Eu parlamenti esemenyek erre vonatkozo felvetelei:

youtu.be/2JJlI9swbsA

letrehozva egy katonai diktatura alapokmanyat- amelyre hivatkoznak mint "europai ertekekre" ( - tamadva tobbek kozott minket is) egy senki altal nemvalasztott "vezetovel", Barosoval az elukon:

youtu.be/WFkyK6asqVE

0'35": kilencedik torvenycikkely:
egy szovjet tipusu diktatura definialasa...egy hatalom nelkuli parlamenttel

0'52": 8/8/4 torvenycikkely felhatalmazza az EU-t a politikai partok betiltasara.

1'02": 10/A torvenycikkely kristalytisztan kimondja, hogy az EU egy katonai unio (amit mar lathattunk Libia megtamadasakor)

3'48":a legtobben nem tudjak, hogy az europai uniot Adolf Hitler alapitotta 1940-ben mint europai gazdasagi kozosseget, az elso csucstalakozot von Ribbentrop vezetesevel, 13 nemzet reszvetelevel rendeztek 1943-ban. Az elso konferenciat a berlini egyetemen rendeztek 1942-ben. Itt fektettek le az elso szabalyozasokat: kozos valuta,kozos kozlekedes-, acel stb szabalyozast - mind a nacik vezetesevel. Vegul 1946-ban mikor mar senkinek nem lehetett eladni ezeket naci szinekben, - kommunista szinekre valtottak at, es azota mindez kommunista alapokon nyugszik...

...most a kamatok emelesevel eroszakoljak ki a katasztrofalis osszeomlast...

TEHAT NINCS IDO VIZSGALGATNI A JOISTEN ALTAL ADOTT MENTOOVET...

1986. szeptember 4.
„Drága gyermekek! Ma is imára és böjtre hívlak benneteket. Tudjátok, drága gyermekek, hogy segítségetekkel mindent megtehetek, kényszeríthetem a sátánt, hogy ne vezessen titeket a rosszra, és elmenjen erről a helyről....

www.medjugorjeportal.hu/uzenetek/1986

andronikos · http://andronikosz.blogspot.hu/ 2012.01.19. 21:35:38

@csaba carmarthen:

:-) :-D :-) :-D

Köszi a kellemes percekért, igazán jót röhögtem!

Az EU-t nem Hitler alapította, és nem a kommunisták folytatták A keleti blokkban is volt ugyan egy unió, de azt Szovjet-uniónak hívták :-)
hu.wikipedia.org/wiki/Az_Eur%C3%B3pai_Uni%C3%B3_t%C3%B6rt%C3%A9nete

A Lisszaboni Szerződés csak hét cikkelyből áll, nincsen benne sem 8/8/4 sem 10. :-)
eur-lex.europa.eu/JOHtml.do?uri=OJ:C:2007:306:SOM:HU:HTML

Asszem innen már nem is érdemes folytatni....

matthaios · http://www.matthaios.hu 2012.01.19. 22:13:03

@Izrael misztériuma:

Tényleg zavarba hozol, de valóban ugyanannak az Úrnak szolgálunk.

j.gabi 2012.01.19. 23:37:55

Szerintem a püspök úr félreérti a dolgokat. Nem hinném, hogy a kereszténység miatt kárhoztatnának minket, miközben Franciaországot és Spanyolországot, Olaszországot, Portugáliát, Írországot (stb) akik katolikus nagyhatalmak nem. Itt óriási félreértésről van szó: mi egy hitelkeretet kérünk, ami megment minket az államcsődtől. Ez kb. augusztusban bekövetkezne. Akkor nem tudják utalni a nyugdíjjakat, a rendőrök, katonák, tanárok, orvosok, és a papok fizetését sem!

Értsétek már meg, hogy nem lehet védeni a védhetetlent!

csaba carmarthen 2012.01.20. 00:04:58

@m-athos:
Csakhogy, te nem vetted figyelembe a kiegesziteseket...
(.....talan elfelejtetted volna...?......)

eur-lex.europa.eu/en/treaties/dat/12007L/htm/C2007306EN.01001001.htm

Article 8 a 4. (valoban nem 8 8 4, hanem 8 a (4)

Article 1, point 12 of the original Treaty of Lisbon replaced the existing Article 8 of the Treaty on European Union (TEU) by four Articles, 8 to 8c.

Of these Article 8a(4)

4. Political parties at European level contribute to forming European political awareness and to expressing the will of citizens of the Union.

csakhogy:

"Political parties at European level defined as those with voters in more than 10 countries" - from Madrid Party Financing documents in July 1999.

vagyis Europai szintu politikai partok (ti ezek azok amelyek kifejeznek a valasztok akaratat, hozzajarulva az Europa tudatossaghoz) azok, amelyeknek tobb mint 10 orszagbol vannak szavazoik - ezek pedig nem a nemzeti partok, amelyeknek csak egy orszagbol vannak szavazoik. Igy tehat a nagyobb unio cimen a orszagos partok, illegalisnak ertelmezhetoek es eltorolhetok:
2:10
youtu.be/WFkyK6asqV

David Noakes hozzateszi: ez olyan egyertelmu, mint az orr az arcodon, ha olvasni tudod a jogi nyelvezetet.

icle 10 A

2. The Union shall define and pursue common policies and actions, and shall work for a high degree of cooperation in all fields of international relations, in order to:

(a) safeguard its values, fundamental interests, security, independence and integrity;

(b) consolidate and support democracy...

es ezt mar meg is tettek...Libiaban, akarcsak amerika Irakban...

es vessunk egy pillantast arra, hogyan is mukodnek ezek a "demokracia megerositesek":

youtu.be/B6hp8HMstkE

andronikos · http://andronikosz.blogspot.hu/ 2012.01.20. 00:06:48

@j.gabi:
Miért pont ez a hitelkeret mentene meg az államcsődtől?
Az előző IMF hitel miért nem mentett meg?
Miért taszított minket méginkább a csőd felé az IMF által diktált gazdaságpolitika?

Ami a felsorolt országokat illeti, már régóta nem katolikus nagyhatalmak, a lakosság nagy része ott is ateista. És ha valaki felemeli a hangját az abortusz vagy a melegházasság ellen, az ott is jól megkapja a magáét.

2012.01.20. 00:12:14

na nézzük csak mitisíra globális unortodox bulvárzsidó médiaösszeesküvés?

Találós: Miért nem kaphatott az Isten doktori címet?
1. Csak egyetlen egy dolgot publikált.
2. Azt is héberül.
3. Senkire nem tudott hivatkozni, aki alátámasztotta volna a tézist.
4. Egyetlen közmegbecsülésnek örvendő újság sem hozta le a tézisét.
5. Néhányan megkérdőjelezik, hogy egyáltalán ő írta-e?
6. Fogadjuk el, hogy mindent ő teremtett, de akkor azóta mit csinált?
7. Valahogy hiányzik belőle a képesség, hogy másokat megnyerjen.
8. A tudományos világ kétli, hogy még egyszer sikerülhet ugyanez a kísérlet.
9. Soha nem folyamodott engedélyért, hogy embereket használjon kísérleti nyúlnak.
10. Amikor egy kísérlet nem sikerült, azzal próbálta titkolni, hogy elárasztotta a laboratóriumot.
11. Amikor valamelyik kísérleti alany nem úgy viselkedett, ahogy a kísérlet megkívánta volna, egyszerűen kivonta őt a kísérletezendők sorából.
12. Nagyon ritkán jelent meg az előadáson, mindig csak azt mondta: "Olvassátok a jegyzeteket".
13. Néha volt úgy, hogy a fiát küldte az órára.
14. A két első diáknak azért nem írta alá az indexét, mert szerinte túl sokat tudtak.
15. Összesen tíz dologhoz ragaszkodott, de ezek nem arattak nagy sikert a diákok között.
16. Privát órákat nagyon ritkán tartott, de ha mégis, azt általában valami hegy tetején.
17. Semmi bizonyíték nincs arra nézve, hogy kollégáival tud együtt dolgozni.
enjoy!
:-)

andronikos · http://andronikosz.blogspot.hu/ 2012.01.20. 00:27:24

@csaba carmarthen:
Az európai pártok megléte nem jelenti a helyi (országos, sőt kisebb) pártok megszüntetését.
Attól hogy van Európai Néppárt, még nem szűnt meg a fidesz. Legalábbis az esti híradóban még megvoltak. :-))

Amúgy az 52 államot tömörítő USÁban is igazából összvissz két párt rúg labdába a választásokon, mégsincs ezzel semmi bajuk az ottaniaknak.

Lehet hogy itt az EU-ban sem ártana végképp búcsút mondani a torgyánoknak, gyurcsányoknak, ficóknak és a többi hasonló provinciális kalibereknek.

Most fölnyitottad a szememet! Tulajdonképpen én azt szeretném, ha ezek a helyi vagány csávók már nem idegesítenének többet. :-)))

Támogatom, sőt, én kezdeményezem, hogy szűnjenek meg a nemzeti pártok! :-)))))))

andronikos · http://andronikosz.blogspot.hu/ 2012.01.20. 00:31:07

@Izrael misztériuma: :-))))))))))
(...továbbá nem tudott kitől plagizálni...)

2012.01.20. 00:45:37

@zzsuzsici:
bizony kisérta múlt, a szekularizált nemzetisten bekerülta preambulumba!
A reformkorral, de a maga érzelmi tömegességével 1848-49-cel azonban megszületett a magyar nemzetisten. A nemzetisten megteremtette a maga szakrális világát - nem kevéssé az egyháziasság mintája nyomán. Létrejött a nemzeti imádság - a funkcióért két megzenésített költemény, a Himnusz és a Szózat is versengett. A templomi zászlókat - sokszor éppen belőlük kialakítva - leváltotta az éppen 1848-ban törvénybe iktatott nemzeti szín. Megszületett a "Próféta" is, a magyarok "Mózese", az új világi "Megváltó", Kossuth Lajos is. Ő töltötte be a régi szerepet és szinte rögvest megnevezte az új "Júdást" Görgey Artúr személyében.
Gerő András: A zsidók és a magyar nemzetisten
www.magyarpaxromana.hu/kiadvanyok/soa/gero.htm

csaba carmarthen 2012.01.20. 01:45:38

@m-athos:
ezt mar azelott gondoltam, mielott valaszoltam volna :-))

..mitobb, ugy ereztem, allaspontod megrenditoen kozel all a posztiroehoz:-))

ami pedig ma meg nem tortent meg ti. a nemzeti partok eltorlese, az meg megtortenhet

nemcsak azert mert David Noakes erre felhivja a figyelmet:
youtu.be/D9qNU6Ryrl4

hanem azert is mert a hatterbol halaszo sracoknak a multbol mar erre (keleti kiserletnek nevezett akciojukbol).... nagy tapasztalatuk van. Ok a multban se szerettek a helyi vagany csavokat....igy aztan a partok onkent oszlottak fel, lemondtak, szetestek, kiestek, elestek, emeletrol leestek stb.....vagy beolvadtak a NAGYPARTba

hu.wikipedia.org/wiki/1947-es_magyarorsz%C3%A1gi_orsz%C3%A1ggy%C5%B1l%C3%A9si_v%C3%A1laszt%C3%A1sok

s ezen sracok tapasztalatai, ismeretei, technikai felszereltsege es technologiaja azota csak fejlodott...

Igy mi menthetne meg minket attol, hogy ujra letrehozzak a NAGYPARTot.. mondjuk a vilagpartot...?

"A demokrácia hamar megszűnik, és gonosz diktatúrák alakulnak. Azonban ezek a diktatúrák nagyon elővigyázatosak lesznek és úgy fognak megjelenni, mint a béke közvetítői, vagy mint felszabadító segítség. Családjaitok fenntartása ellenében, ellenőrizni fogják tulajdonaitokat, amelyeket végül is megkaparintanak maguknak. Engedélyt kell majd kérnetek tőlük arra, hogy családjaitokat táplálhassátok. Ahhoz pedig, hogy utazhassatok, egy speciális formalitásra lesz majd szükség, ezért fel lesztek szólítva, hogy fogadjátok el a jelet
youtu.be/-XQSKCGkg5U
– az Antikrisztus jelét. Fussatok gyermekeim! Rejtőzzetek el! Mert ez még nem minden! Azt is meg fogják határozni nektek, hogy hogyan imádkozzatok, de az nem Isten lesz, akit imádni fognak. Gyermekeim, ezek nem mások, mint a sátán hadseregei, akik lelkeiteket akarják ellopni."

www.nagyfigyelmeztetes.com/index.php/a-nagy-figyelmeztetes-az-uzenetek-idorendi-sorrendben/2011-evi-uzenetek/2011-marcius/

Megmondom mi menthet meg minket - Isten kulonleges kegyelme es irgalma :-)

www.nagyfigyelmeztetes.com/index.php/a-nagy-figyelmeztetes-az-uzenetek-idorendi-sorrendben/2012-evi-uzenetek/2012-januar/#jantharomk

csaba carmarthen 2012.01.20. 02:51:55

@zzsuzsici: @Izrael misztériuma: nem a mult kisert hanem a jovo...:)
nem a szekularizalt nemzetisten,

hanem a szekularizalt nemzet Istenre talalasa...

youtu.be/pcknnh_lwcY
;-)
youtu.be/zgNVCz3WNMQ
;-)
youtu.be/G9th57_Dc_w
;-)

zzsuzsici 2012.01.20. 08:07:54

@Izrael misztériuma:
Arról még nem írtál, hogy mit jelent az, hogy nem kell a "magyarok szekularizált nemzetistenét nagybetűvel írni". Oké, Te már Kossuthnál tartasz, nem tudom hová akarsz kilyukadni? Miért rossz az, hogy az Alkotmányba bekerült a mondat: "Isten áldd meg a magyart!" Vajon mi ebben a rossz? Hol van itt a "szekularizált nemzetisten"? Szóval mit akartál mondani ezzel a nagybetűs dologgal? Mert, ha ezzel azt akartad mondani, hogy semmirevaló a magyarság és vele együtt az az istenképe is, akkor azt kell gondoljam te nem tartod magyarnak magad. Csak zsidónak? És ezt ráadásul úgy fejezed ki, hogy a magyarság "szentségét" "istenét" lövöldözöd? Tudod Izrael Misztériuma, nem sokat teszel azért, hogy a zsidó embereket elfogadhatóbbnak lássák ma Magyarországon. Olyanokat írsz, hogy te lennél a híd a két nép között meg ilyeneket. Nem hiszek neked!! Elegem van a mondataidból, felháborítóak!

zzsuzsici 2012.01.20. 08:24:15

@csaba carmarthen:@Izrael misztériuma: A "Liberation" francia baloldali lap tudósítója idéz egy jobb oldali (Joseph Dault) politikust, aki azt mondja,ha megnéznénk, megvizsgálnánk az európai nemzetállamok alkotmányát, meglepő dolgokat találnánk. Erről a francia tudósítónak az a bölcs francia szólás jutott eszébe, hogy: Akinek nem tiszta a bugyija, ne akarjon fára mászni!

andronikos · http://andronikosz.blogspot.hu/ 2012.01.20. 09:21:59

@Izrael misztériuma:
Tudod valakinek George Washington, valakinek Kossuth Lajos, valakinek Alija Izetbegović, valakinek pedig Ben Gurion. Nincs ezzel semmi gond.
"A másét tiszteld, a sajátodra légy büszke!" (szerb közmondás)

2012.01.20. 09:29:57

@Izrael misztériuma:
"Marxot pedig Joseph de Maistre gyõzte le".(1) Amit Alain Finkielkraut 1987-ben a harmadik
világra tekintve mondott, az a hidegháborút követõen Európában is valósággá vált. A
kommunizmus vereséget szenvedett, ám nem a totalitárius gondolkodás. A kommunizmus
helyébe egy új nacionalizmus lépett. A katolikus jogász és ellenforradalmár Joseph de Maistre
(1753-1821) Finkielkraut szemében azt a nacionalizmust jelképezi, amely az egységes
emberiségrõl azt hangoztatja, hogy többes számban kell értelmezni. De Maistre személye
azonban a nacionalizmus vallási dimenzióját is példázza. Társaival síkraszállt azért, hogy
"visszahelyezzék Istent" az ancien régime elõjogaiba.
Úgy tûnik, De Maistre gondolata, épp a nacionalizmus vallási dimenzióját illetõen, jelenleg
terjedõben van. Az új nacionalizmusnak nemcsak a szó tágabb értelmében vannak vallási
vonásai (a zászlók, szertartások stb. mint szent ikonok), hanem részben közvetlenül is újabb
szövetségeket köt a vallással...
WOLFGANG PALAVER:A NACIONALIZMUS VALLÁSI DIMENZIÓJA
www.merleg-digest.eu/files/u2/2001_2_tanulm.pdf

2012.01.20. 09:42:43

@j.gabi:
Köszönöm. Teljesen egyetértek.

matthaios · http://www.matthaios.hu 2012.01.20. 09:45:58

@Izrael misztériuma: @zzsuzsici:

A 19. század része az emberiség történelmének, nem lehet kitörölni. A század hozott jó dolgokat is, rossz dolgokat is. Szerintem az egyik rossz dolog a mechanikus világszemlélet elterjedése volt, ezt azonban a 20. század tudományos fejleményei alaposan megtépázták. A nemzeti eszme (de ez nemcsak 19. századi találmány) széles körökben való elterjedése ugyancsak a 19.században történt. Ez a nemzettudat megerősödését hozta (ez még önmagában jó is lehet), de azt sem szabad elfelejteni, hogy ez okozta a Habsburg-monarchia összeomlását is és Trianont. A magyar nemzettudatot nemcsak a 19. századra kell alapozni. Magyarország ezeréves. Szerintem az ország „csúcspontját” az Anjouk-k és Zsigmond korában érte el, Mátyás birodalma talán már a leszálló ágon volt. (Én azonban csak egy amatőr történész vagyok.) Ha jól emlékszem, egy francia történész veti szemére a magyar birodalomnak (ilyen is volt), hogy tétlenül nézte Bizánc szorongattatását és összeomlását a törökök támadásai következtéban. Azt sem szabad elfelejteni, hogy Magyarország a török elleni küzdelem harctere volt 150 éven keresztül és itt állították meg a törököt. Nándorfehérvár, Buda visszafoglalása ugyanoda tartozik, ahová a lepantói csata (ahol Don Juan de Austria keresztény flottája megállította a török terjeszkedést a Földközi tengeren.) Ugyanitt kell említeni reconquista-t az Ibériai félszigeten (ez az arabok ellen volt), amely mostanában néha úgy van beállítva, mint durva keresztény támadás a felsöbbrendű iszlám kultúra ellen. Ezek a harcok lehetővé tették, hogy Európa megőrizze kereszténységét és kultúráját. Ha persze ezeket önként feladja, akkor nem szabad panaszkodni, hogy egyre erősebb lesz a müezzin szava. Ez csak azt az űrt fogja betölteni, amelyet a posztmodern Európa „értékrendje” létrehozni készül.

2012.01.20. 09:51:22

@zzsuzsici: és (IM)
Most veled értek egyet. ez így tényleg durva.
Egy dolog a politikai nézetkülönbség, meg a humor, irónia stb., és egy másik a felesleges személyeskedés.

2012.01.20. 09:54:14

@matthaios:
"Ez a nemzettudat megerősödését hozta (ez még önmagában jó is lehet), de azt sem szabad elfelejteni, hogy ez okozta a Habsburg-monarchia összeomlását is és Trianont. "

az általam idézett két cikket érdemes elovasni, mert az első a magyar a második pedig európai szempontból a nacionalizmus vallással való összefonódásának pusztító oldalával foglalkozik.

csaba carmarthen 2012.01.20. 10:11:21

@zzsuzsici:
Errol van szo, es ez meg csak a gyotrelmek kezdete.

Isten azonban nem arul zsakbamacskat, mint Jezus a Janos evangeliumban:

"Előre megmondtam nektek, mielőtt megtörténnék, hogy ha majd
bekövetkezik, higgyetek. Már nem sokat beszélek veletek, mert közeleg a világ fejedelme." Jn 14, 27sk

Ezert fontos, hogy mindannyian vegigolvassuk azt amit ma mond Isten nekunk,

www.nagyfigyelmeztetes.com/index.php/a-nagy-figyelmeztetes-az-uzenetek-idorendi-sorrendben/az-uzenetek-cimjegyzeke/

reszben, hogy folkeszuljunk, es MINDENKIT folkeszitsunk:

masreszt, meg "hogy ha majd
bekövetkezik, higgyetek."

:-)
Cs

csaba carmarthen 2012.01.20. 10:18:06

@matthaios:
"Ha jól emlékszem, egy francia történész veti szemére a magyar birodalomnak (ilyen is volt), hogy tétlenül nézte Bizánc szorongattatását és összeomlását a törökök támadásai következtéban."

Mindamellett, hogy Hunyadi Janos az 1400-as evek elso feleben folyamatosan a Balkanon volt a Bizanci birodalom osszeomlasat elkerulendo, es miutan Bizanc 1452-ben vegulis elesett (a varvedelemben Hunyadi katonai is reszt vettek) a torokot csak 1456-ban sikerult megallitani Nandorfehervarnal. Ennyit a francia torteneszrol...

matthaios · http://www.matthaios.hu 2012.01.20. 10:33:29

@Izrael misztériuma:

A nemzet és a vallás szoros kapcsolata önmagában még nem rossz. Két példa: a lengyel és az ír nemzet. Mindkét nemzet függetlensége elnyerésében, azonossága megőrzésében fontos szerepet játszott a vallás. Érdekes, hogy mindkét esetben a katolikus vallásról van szó, amely bizonyos "globális" jegyeket is hordoz (pl. a pápa fősége). Úgy tűnik azonban, hogy a "globalitás" mellett lehetséges volt az is, hogy a katolikus vallás beépüljön a nemzeti kultúrába és támogassa a jogos nemzeti törekvéseket.

A baj akkor történik, amikor az Isten tiszteletére irányuló vallásban a nemzet átveszi az Isten helyét. Ilyesmivel lehet találkozni, azonban az elfogulatlan vizsgálat ennek nyomát sem találja a preambulumban.

matthaios · http://www.matthaios.hu 2012.01.20. 10:35:07

@csaba carmarthen:

Igen. Csak azt akartam hangsúlyozni, hogy volt idő, amikor magyar birodalomról lehetett beszélni.

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.01.20. 10:41:43

@Izrael misztériuma: Gerőnek teljesen igaza van, a nemzetisten gusztustalan jelenség. Csak nem a magyar tanítványoknál, hanem a feltaláló zsidóknál kellene kezdenie a kritikát.

andronikos · http://andronikosz.blogspot.hu/ 2012.01.20. 10:46:01

@Izrael misztériuma:
Ezt az új nacionalizmust nem igazán értem. Nekem az a benyomásom, hogy még csak a réginél tartunk. Nemcsak mi magyarok, hanem a környező népek is. Sőt, vannak, akik éppen csak most kezdik el egyáltalán.

csaba carmarthen 2012.01.20. 11:28:00

@j.gabi:
Kedves Gabi!

Harom dolgot fontos itt megertenunk

(Azt, hogy ezt Pandit nem ertene, nem hiszem, azt viszont mar megertem, hogy miert nem akarja itt, meg "blognyilvanosan" sem kifejezni, hogy erti..)

Tehat a harom dolog:

1, van egy nep akinek nem sok koze van az allamadossaghoz. - bar egyesek fondorlatos uton bepaliztak sokakat, hogy ezen szemelyeknek megiscsak legyen sajat adosrabszolga terhuk, egekbe szallo kamatokkal -pl svajci frank alapon.

2, van egy jelenlegi kormany, amelyet a nep valasztott, amely iszonyatos allamadossagot orokolt, es amelynek nem sok koze van a penzhez, a magyar penzhez, a forinthoz - ti nem engedik hogy koze legyen hozza igazan. Tehat a magyar kormanynak, magyarorszag penzehez, nem lehet koze. Az egyesult allamok torteneteben pl ket elnok volt aki az ilyen jellegu szituacion valtoztatni akart es allami kezbe akarta venni a maganbanki kezen levo penzkiadast. Az egyiket ugy hivtak, hogy Abraham Lincoln, a masikat ugy hivtak, hogy John F Kennedy - egyikuk sem vegezte termeszetes halallal.

3,Vegul van a helytartotanacs, akiket senki sem valasztott, de aki a penzen, az adosrabszolgasagon, az emberi szuksegleteken, a median keresztul megis ellenorizni akar mindent, beleertve embereket es kormanyt, felulirni szandekozva akar a szabad valasztasok eredmenyet is - mindenhova behatolva, kozben felrevezetve az embereket. Azaz ezt ugy teszi, hogy egyben sajat magat a fuggetlenseg bajnokakent, sot akar a vilagossag angyalakent allitja be (pl. 'kozponti bank (azaz helytartotanacs1) fuggetlensege'- , velemenydiktator media (helytartotanacs2) fuggetlensege, az egyen fuggetlensege (pl szabadon szivhasson hasist-ht3)..stb) ...

szeretettel ajanlom, hogy szanj idot arra hogy vegignezed az alabbi (feliratos) filmet e temaban:

www.magyarvagyok.com/videok/listak/dokumentumfilmek/2091-Ebresztofilm-Wake-Up-Call/

udv:
cs

csaba carmarthen 2012.01.20. 11:45:38

@matthaios:
ertem.

Ilyet mar az angoloktol is hallottam:

"What about the Austro-Hungarian Empire..?"

En ugy erzem, hogy itt inkabb a "bagoly mondja..." szindromaval allunk szemben, amikor a volt (es jelen) gyarmatbirodalmak urai ilyen jelzokkel illetnek minket, burkoltan akar ezzel is leplezve szamos tortenelmi igazsagtalansagot.

Ugy gondolom Ausztria-Magyarorszag maximum monarchia -magyar szempontbol mindenkeppen...

..a tortenelmi Magyarorszag pedig maximum kiralysag...

(a kiralysag persze nem tartalmaz negativ kicsengest, hiszen pont Gabor foangyal hasznalja a kovetkezo szavakat: "kiralysaganak nem lesz soha vege"..)

matthaios · http://www.matthaios.hu 2012.01.20. 12:03:24

@csaba carmarthen:

Valóban a Habsburg-monarchia helyett helyesebb lett volna az Osztrák-Magyar Monarchia kifejezést használni (ami 1867-től a hivatalos cím volt). A monarchiának két tagállama: az Osztrák Császárság és a Magyar Királyság. Így az utolsó magyar király Boldog (IV.) Károly magyar király és az utolsó magyar királyné Zita, akinek - ha jól tudom - a boldoggáavatási eljárása megkezdődött.

csaba carmarthen 2012.01.20. 12:29:21

@matthaios:
en csupan arrol beszeltem, hogy az angoloknal - es amint te mondod a franciaknal is megtalahato az a jelenseg hogy "birodalmisag"-gal vadolnak (lasd asszociaciok: hoditas hatalomvagy stb) olyanokat (ez asetben a magyarokat) akiknek van egy:
a/ Habsburgoktol fuggo, messze nem fuggetlen poziciojuk
b/ esetleg -maximum- van egy fuggetlen allamuk (kozepkori Magyar Kiralysag)

matthaios · http://www.matthaios.hu 2012.01.20. 14:49:29

@j.gabi:

'mi egy hitelkeretet kérünk, ami megment minket az államcsődtől. Ez kb. augusztusban bekövetkezne.'

Úgy tudom, hogy „önmagában” még nem következne be a csőd. Ehhez az kell, hogy a magyar állampapírok vásárlása leálljon. Eddig még nem állt le (de volt már sikertelen aukció). A helyzet ezért más, mint 2008-ban volt, amikor a Gyurcsány kormány felvette az IMF hitelt. Úgy tűnik, hogy a világméretű eladosódás jó ürügyet szolgáltat arra, hogy a demokrácia hagyományos intézményeinek működését korlátozzák és a világ ügyeibe a tőke most már közvetlenebbül is beavatkozzon. A tőke a profitot szereti, a veszteséget utálja és kész érdekeinek bármilyen áron való érvényesítésére. (Erre mondják azt, hogy összeesküvéselmélet, pedig ez csak a tőke természete.) A kormány túlértékelte lehetőségeit és még ráadásul azt a „hibát” is elkövette, hogy megpróbálta a profitot csökkenteni ahelyett, hogy ezt biztosította volna a lakosság terheinek növelésével. Ez borzasztó dolog, nem szabad engedni. Amire szükség lenne, az egy biztosítás arra az esetre, ha az állampapírok vásárlása leállna. Ehelyett egy hitelkeretet kell elfogadni, ami lehetőséget ad arra, hogy az ország ügyeibe jobban beavatkozzanak.

csaba carmarthen 2012.01.20. 15:54:31

@matthaios: @j.gabi: @zzsuzsici:

a problema ott van, hogy azoktol kerunk segitseget, akik a valsag szandekos eloidezoi...

nem teljesen santito hasonlattal ez olyan, mint amikor a megingo ember az ordoghoz fordul segitsegert, hogy adjon biztositekot az udvossegere...

vagy masik hasonlat, amikor a vizen jaro Peter leveszi szemet Krisztusrol es a hullamok fele fordul....

Ahhoz, hogy a megingo ember ujra Krisztushoz, es az Udvosseg Anyjahoz, Auxilium Christianorum-hoz forduljon a hit soha nem latott megerosodesere van szukseg...es vica versa - a hozzajuk valo fordulas fogja ujra megerositeni a hitet...

"Kérlek benneteket, hogy imádkozzatok azokért, akiket a Fiam kiválasztott. Ne ítélkezzetek, mert mindannyian megítéltettek majd"

www.medjugorjeportal.hu/Home/2012januar2

..szukseges ez pedig mindenutt, es mindenkiben...

1986. szeptember 4.
„....Ma is imára és böjtre hívlak benneteket. Tudjátok, drága gyermekek, hogy segítségetekkel mindent megtehetek, kényszeríthetem a sátánt, hogy ne vezessen titeket a rosszra, és elmenjen erről a helyről....

www.medjugorjeportal.hu/uzenetek/1986

„Ez szinte olyan lesz, mint az első Pünkösd, mely elárasztja a Szeretet Lelkével, a Szentlélek erejével a Földet. Ez a nagy csoda, melyre felfigyel az egész emberiség......
......Tüzet tűzzel fogunk oltani: a gyűlölet tüzét a szeretet tüzével. A sátán gyűlöletének tüze oly magasra csap, hogy azt hiszi, győzelme biztos már, de Szeretetlángom megvakítja a sátánt.”
www.szeretetlang.hu/

A helyzet specialitasa miatt fontos reszletesen megismerni es mindenkivel megismertetni azt a surgossegi csomagot amelyet maga a Joisten nyujt -reszletekbemenoen-szamunkra. Ez azert is fontos mert minden egyes haztartas megtalalja bennuk a maga szamara a felkeszules modjat.

www.nagyfigyelmeztetes.com/index.php/a-nagy-figyelmeztetes-az-uzenetek-idorendi-sorrendben/az-uzenetek-cimjegyzeke/

Nem ervelhetunk azzal, hogy "majd ha az egyhazi elismeres..." mert arra nincs ido...ehelyett az evangelium kell hogy a tampontunk legyen: "aki keszen all arra hogy teljesitse akaratat, megtudhatja hogy ez a tanitas Istentol valo-e vagy csak magamtol beszelek"

Mindamellett... a Szeretetlangnak Erdo Peter biboros Ur mar tobb mint 2 evvel ezelott megadta az "Imprimatur"-t

...es ime a Jezus altal adott imahadjarat 10. imaja:

‘Segíts nekünk drága Jézus, hogy Szent Nevedben, félelem nélkül álljunk fel Szeretetlángod hordozására, minden nemzeten keresztül. Add meg az erőt nekünk, gyermekeidnek, hogy szembenézhessünk azokkal a gyalázásokkal, amelyekkel szembesülni fogunk mindazok között, akik nem igaz hívei Irgalmasságodnak.” Ámen.

www.nagyfigyelmeztetes.com/index.php/a-nagy-figyelmeztetes-az-uzenetek-idorendi-sorrendben/keresztes-imahadjarat-imai/

andronikos · http://andronikosz.blogspot.hu/ 2012.01.20. 16:25:45

@Izrael misztériuma:

"a nacionalizmus vallással való összefonódásának pusztító oldalával"
Pontosan ezt tapasztaljuk Izraelben is. Csak fokozottabban, mint Európában bármely országban.

tistedur 2012.01.20. 17:31:29

@m-athos: ja, csak a judaizmus nagy előnye a kereszténységgel-főleg a katolicizmussal szemben-hogy mindig is egy nép vallása volt. a katolikus egyház sosem szerette a "nemzeti egyházakat" lásd gallikán egyház.

andronikos · http://andronikosz.blogspot.hu/ 2012.01.20. 18:08:10

@tistedur:
Hát az egy nép vallása azért ebben a formában nem teljesen állja meg a helyét.
De tény hogy nem olyan nemzetközi vagy inkább nemzetek feletti, mint a katolikus.
Ettől függetlenül nem tudom, hogy lehet-e "előnyről" beszélni egy alapvetően negatív összefüggésben :)

tistedur 2012.01.20. 19:27:11

@m-athos: ha összehasonlítok egy "nemzetekfeletti" vallást egy "nemzeti" vallással nemzet és vallás kapcsolatában, akkor szerintem előny :)

iovianus 2012.01.20. 20:08:24

Valóban jó, hogy a Preambulumban benne vagy Isten? Nekem tetszik, szépen megfogalmazott szöveg, de fölösleges támadáspontnak érzem. Ettől nem lesz több hívő.
Hát az abortusz? Valóban gyilkosság, mert egy dobogó szívű, élő, emberi formájú magzatot távolítanak el. De tényleg kell ez a konfliktus az alaptörvénybe?
Család, házasság, nemzet, egyházak...szép dolgok ezek. DE.
De a baj nem is ezzel van, még a médiatörvény is úgyahogy elmegy.
A gond az, hogy az országot közgazdasági analfabéták vezetik, minden drágul, a fizetés és életszínvonal csökken, szavazógép lett a parlament, csak egy igen szűk kör akarata érvényesül.
EZ a baj, a katolikus vezetőknek pedig ez ellen kellene szólniuk. Várom már, hogy kiöregedjenek, és a konfliktusokat felvállaló, cselekvőképes fiatalok kerüljenek a püspöki kar élére...

Egy példa: Esztergom. Az első királyi székhely, Magyarország legfontosabb katolikus központja. Hihetetlen ami abban a városban zajlik. És mit olvasok? A Tesco indít helyi buszokat, mivel állítólag egy ideig nem volt tömegközlekedés.
Kérdem én: Hát a katolikusok?
Miért nem figyelnek oda ilyen hétköznapi problémákra????? Mennyi hívet lehetne így szerezni, és hirdetni Isten igéjét!
De nem. Ehelyett ilyeneket kell írni-mondani, aminek van valóságalapja, de mégis hülyén hat, ha dícsérik azt a rendszert, melynek van pár vívmánya-jah, a kommunizmusnak is volt- közben megnyomorít.

Kívánom, testvérek, hogy ébredjetek.

csaba carmarthen 2012.01.20. 22:34:34

??????
"A gond az, hogy az országot közgazdasági analfabéták vezetik"
???????

A szerencse viszont az, hogy az ilyen felremagyarazat (ok tomkelegei) nem lesz(nek) hosszu eletu(ek)...

EU diktatura finacialis legiszlacioja a tagorszagok megfojtasara:

youtu.be/BM5udVZbHpw

az angolul nem beszelok reszere keretik feliratozni...

kaleidoscope · http://kaleidoscope.blog.hu 2012.01.21. 10:00:48

Lassan kezd tarthatatlanná válni az a politika, amit nem utolsó sorban a keresztény egyházak támogatásával hatalomra került elit képvisel. Jó lenne, ha éreznénk a felelősségünket abban, hogy ezen változtassunk! Az EP január 18-i, hazánkkal foglalkozó vitanapjának tanulságait egy bejegyzésben összegeztem: kaleidoscope.blog.hu/2012/01/21/gaz_94

csaba carmarthen 2012.01.21. 10:23:38

"...Jel lesz, amelynek ellenemondanak hogy sokaknak kideruljenek a titkos gondolataik..."
youtu.be/2GTHCilGmHk

andronikos · http://andronikosz.blogspot.hu/ 2012.01.21. 10:32:14

@kaleidoscope:
"a keresztény egyházak támogatásával hatalomra került elit"
Melyik elit nem a keresztény egyházak támogatásával került hatalomra? Keresztény (és keresztény-szerű) lelkészek egy kivételtől eltekintve a baloldalon ültek a parlamentben.

Ami pedig az EU-t illeti, anno volt egy legmagasabb szintű bizotnságpolitikai tanácskozás, két napirendi ponttal. A második az volt, hogy a gyurcsány-kormány a politikai ellenzék megfigyelésére használja fel a biztonsági szolgálatokat. Érdekes, akkor ezen nem csámcsogott ezen senki.

csaba carmarthen 2012.01.21. 12:05:56

'A gonosz hazugság,- amellyel szembenéznek, és amelyet elfogadnak a gyanútlan Kormányok -, észrevétlenül elrejtőzik a megmentés látszata mögött....
2010. november 15. hétfő; 3:00

www.nagyfigyelmeztetes.com/index.php/a-nagy-figyelmeztetes-az-uzenetek-idorendi-sorrendben/2010-evi-uzenetek/2010-november/

..Nem lehet bízni ezekben az emberekben. Vigyázzatok arra, hogy milyen kapcsolatba kerültök velük. Szorításuk olyan nagy lesz, mint a csavarhúzóé, mert ők majd mindent uralni akarnak. Azt fogjátok megállapítani, hogy őket nagyon lesz leküzdeni, mert a túlélésetekhez szükséges dolgokat fogják uralni, mint: a bank, az ingatlan, az adó és az élelmiszer.'

2012.01.21. 13:12:07

"egyél tehénszart, az nem lehet, hogy tízezer légy tévedne!"
(graffiti a múltból)

„Azok a jobboldali értelmiségiek, akik most – felháborodva a nyugati pénzügyi körök arroganciáján – az utcára vonulnak az Orbán-kormány mellett, valójában ennek a legrosszabb forgatókönyvnek a bekövetkeztét segítik elő. Teljesen haszontalan a demonstrációjuk, hiszen sem az IMF, sem az EU nem fog megijedni és visszavonulót fújni a szenvedélyesen protestáló tüntetők láttán. Nem veszik észre, hogy a minket ért – gyakorta igaztalan (fasisztaveszély, diktatúra stb.) – támadások alapja és fő táplálója éppen a kormány hibás gazdaságpolitikája, amely elfogadhatatlan és megengedhetetlen eszközöket használ.
mandiner.hu/cikk/20120121_mellar_tamas_fegyverletetel_vilagos
azért ő mégiscsak egy szakember, ideje lenne végre odafigyelni rá...

andronikos · http://andronikosz.blogspot.hu/ 2012.01.21. 13:54:03

@Izrael misztériuma:

Ez olyan "savanyú a szőlő" dolog.
Nem volt olyan a rendszerváltás óta, hogy a kormány mellett demonstráltak volna emberek.
Elhiszem, hogy Gyurcsánynak is jobban esett volna, ha mellette tüntetnek, és nem ellene, de hát szegény "elkúrta. Nem kicsit, nagyon."

2012.01.21. 14:05:32

Magyarországért vonul a Békemenet
www.youtube.com/watch?v=BiGGMLQHHCo&feature=player_embedded

eznemolyanlesz, minta zoperaházi volt...
barátunk téged is hív a menetbe!

Békemenet a világ elleni háború mellett és a plagizálás szabadságáért!
Beszédet mond: Csurka, Bayer, Thürmer.
Utána: zászlóégetés és utcakődobálás.
Végül: ima Orbán Viktorért.
Gyere el te is!

Mi Orbánunk, ki vagy a Parlamentben,
szüntettessék meg a te neved,
lázadjon már fel a te országod,
és töröltessék el a te akaratod
miképpen a T. Házban,
azonképpen itt a földön is.
Mindennapi kenyerünket ne herdáld tovább,
és már megbocsáss,
de mi nem tudunk neked megbocsátani.
Ne vígy minket az államcsődbe,
és szabadíts meg magadtól.
Mert nem tied az ország,
csak a hatalom, dicsőség nélkül,
és remélhetőleg az sem soká már.
Ámen

a fenti idézetek a mandiner.hu bloggerjeitól valók...

kaleidoscope · http://kaleidoscope.blog.hu 2012.01.21. 14:07:29

@m-athos: "Érdekes, akkor ezen nem csámcsogott ezen senki. " - de jelentőségének megfelelően kezelte mindenki. A magyar választók leváltották Gyurcsányékat, az EU vezetői meg - minden józan politikai elemző egybehangzó véleményére alapozva - addigra már tudták, hogy ez így lesz. Most az a baj, hogy könnyen kialakulhat az a patthelyzet, amiről a blogomban írtam.

andronikos · http://andronikosz.blogspot.hu/ 2012.01.21. 14:20:53

@kaleidoscope:
"de jelentőségének megfelelően kezelte mindenki."
Kétlem. Miután a hazai híradásokba be sem került.

"A magyar választók leváltották Gyurcsányékat,"
Nem így történt, Gyurcsányt akkor újraválasztották.

"kialakulhat az a patthelyzet"
Nem hinném. De ha így lenne, az sem lenne új, Öszödtől évekig patthelyzet volt.

Előbb-utóbb kiderül, hogy a parlamentnek vissza kell-e vonni a három törvényt, vagy nem.
Ha igen, akkor vissza fogják vonni, ha nem kell akkor pedig nem. Ennyi az egész.

A baj nem ilyen. Volt itt már baj is, de az nem ilyen volt.

amancich 2012.01.21. 14:30:43

@Izrael misztériuma:

"eznemolyanlesz, minta zoperaházi volt..."

"de izraelben a jobboldalra szavaznék...
:-) "

Quod licet Iovi, non licet bovi?

kaleidoscope · http://kaleidoscope.blog.hu 2012.01.21. 14:32:59

@m-athos: "Előbb-utóbb kiderül, hogy a parlamentnek vissza kell-e vonni a három törvényt, vagy nem.
Ha igen, akkor vissza fogják vonni, ha nem kell akkor pedig nem. Ennyi az egész. " - hát azért ezt én most nagyon másként látom. Egyrészt a kormány részéről nyilatkozók a látványos kommunikációs stílusváltás ellenére még mindig azt fejtegetik, hogy miért is nem lehet megfelelni az EU elvárásainak, meg hogy mások sem felelnek meg azoknak. Ami azonban ennél is sokkal nagyobb baj az az, hogy nagyon sokan vannak, akiket egyáltalán nem fog megnyugtatni, ha ezt a három törvényt módosítják.

andronikos · http://andronikosz.blogspot.hu/ 2012.01.21. 14:58:35

@kaleidoscope:
"még mindig azt fejtegetik"
Magyarázzák a bizonyítványukat, ennyi az egész. Hülyén csinálják, de nincs semmi jelentősége.

"akiket egyáltalán nem fog megnyugtatni"
A lakosságot valószínű nem, köztük engem sem.

De az EU-t igen. Az EU-nak mindössze ez a három apró baja van velünk. Aki mást állít, az hazudik.

Külön tészta az IMF, megint más X. Y. publicista magánvéleménye, és megint más a lakossági elégedetlenség. Ami ugye szintén nem most kezdődött. És nem is az adatvédelmi ombudsmann vagy a Nemzeti Bank státusza miatt aggódnak itthon a népek...

kaleidoscope · http://kaleidoscope.blog.hu 2012.01.21. 15:29:29

@m-athos: "Az EU-nak mindössze ez a három apró baja van velünk. Aki mást állít, az hazudik." - biztos rakódik az ügyre egy csomó hazugság is, de magam olyanokkal beszélve, akik az elnöklő dánok kormánypárti politikusai közé tartoznak, megdöbbenve láttam azokat a heves indulatokat, amik Mo-al kapcsolatban vannak bennük. Persze, tudom, hogy a bal-liberális-zöld kritikusok politizálnak, amikor a magyar kormányt támadják, de hiba lenne figyelmen kívül hagyni azt a tényt, hogy így együtt már ők vannak többségben az EP-ben.

bélaybéla · http://odamondogato.blog.hu 2012.01.21. 15:42:55

@kaleidoscope: "megdöbbenve láttam azokat a heves indulatokat, amik Mo-al kapcsolatban vannak bennük."
Ezek fizetett ügynökei valakiknek, akinek az a dolguk, hogy a média és közvélemény figyelmét ránk irányítsák.
Majd akkor ordibáljanak mivelünk, ha a magyar képviselők is ezt teszik Dániával kapcsolatosan. Ők például visszaállították egy időre a határellenőrzést is Schengen ellenére. Minket sem érdekelt ez, akkor ők se oktatgassanak és ordibáljanak !

andronikos · http://andronikosz.blogspot.hu/ 2012.01.21. 16:21:40

@kaleidoscope:
Szerinted mikor melyik témával kapcsolatban nem voltak heves indulatok az EP-ben, vagy más EU-fótumokon?

Az, hogy a többi ügyre mi itthon nem figyelünk oda, az nem azt jelenti, hogy mi vagyunk a középpontban és csak velünk foglalkoznak.

Nemis olyan rég Barrososo Németországot és Franciaországot osztotta ki, teljesen jogosan, de tőle szokatlan igen kemény hangvételben.

2012.01.21. 18:08:05

@amancich:
ezajobboldal, nemazajobboldal, ilyen eccerű a válasz...

2012.01.21. 18:22:39

aki magyar, velünk tart!
ha nem is voltál ott, itt meghallgathatod a diplomafosztó utolsó eseményét:
Bródy János: Lesz még egyszer
http://www.youtube.com/watch?v=Xyylb0PPPCI&feature=player_embedded#!

andronikos · http://andronikosz.blogspot.hu/ 2012.01.21. 18:35:53

Hát nemcsak hogy a második Magyar Köztársaság (mert második, és nem harmadik) történetében ez az egyetlen kormány melletti demonstráció, de úgy tűnik, hogy a legnagyobb is az elmúlt huszonegykét évben.

2012.01.21. 18:42:44

@m-athos:
na és, mi következik ebből, bekerül tán a guiness rekordok könyvébe vagy holnaptól olcsóbb lesz a benzin a kutakon?
egy virtuális világban éltek, kedves barátom, nagyon keserű lesza zébredés, amikoris a Sors kopogaz ajtón...

2012.01.21. 18:55:04

ezt a dalt pedig azoknak ajánlom, akik az elmúlt 50 évben magyarországon éltek vagy szerettek volna élni:
Bródy János - Ha én rózsa volnék
www.youtube.com/watch?v=nAw9q5vLiak&feature=related

andronikos · http://andronikosz.blogspot.hu/ 2012.01.21. 19:20:23

@Izrael misztériuma:

Felénk már rég kopogott a sors. Úgy hívták, hogy gyurcsánycsomag. Ez is ugye IMF-feltétel volt, és pofátlanul ráhazudták, hogy "gazdaságélénkítés". Speciel nekem is az száműzte az utolsó bejelentett munkahelyemet Romániába. Aki virtuális világban él, az te vagy.

Teljesen értem azokat, akik most kezdenek pánikolni, amikor saját egzisztenciájuk került bajba. De ne várja senki, hogy együtt siránkozzak velük. Magamért sem siránkoztam, és miértünk sem siránkozott senki. (Orbánék kétmillió létminimum alatt élővel adták át a kormányzást 2002-ben, és három és fél millió létminimum alatt élővel vették vissza 2010-ben.)

Majd talán ti is rájöttök, hogy a nap minden reggel felkel... De ha siránkoztok és egymást hergelitek azzal csak azt éritek el, hogy nem lesz egy kellemes percetek sem az életben. :)))

2012.01.21. 19:34:04

@matthaios:
már olvastam, a shlomo a zorbán kegyence, jó pénzért mindenre képes, nemlétező zsidó felekezet vezetője több évtized szünet után, a viktor adott neki egy zsinit, ami nem az övé, hanem a tv-é volt, most a mazsök pénzéért indult harcba óriási hátszéllel támogatva, nemlétező híveire hivatkozva, hát látod, ezért nem lettem zsidó...
a főbűnos azorbán, aki a zsidókkal is úgy akar bánni, minta cigányokkal, díszcigányokkal és díszzsidókkal veszi körbe magát, akik csak a pénzét akarják, utálja isa népük őket...

2012.01.21. 19:36:54

@m-athos:
jó neked, te bizonyára most jobban élsz, a középosztályhoz tartozol, a viktor most erősít tégedet, nem tudom, észrevetted-e, jobban élsz, mint 2 éve?
:-)

zzsuzsici 2012.01.21. 19:56:09

@Izrael misztériuma: Nekem konkrétan 20000 ft-tal több a fizum, (a 16%os adó miatt is, meg azért, mert kaptam közalkalmazotti minőségi béremelést, jó ezt nem a Viktor adta.....az öt gyerekes zsidó/katolikus baráti családnak gyerekenként 30000 ft-tal több/hó. Végtörlesztettek is.
400000 ember vett részt a Békemeneten.Én is! az Andrássyn három órán keresztül hömpölygött a tömeg.
Sziasztok, szép hetet!

2012.01.21. 19:56:36

@zzsuzsici:
én nem azért nemfélek, mert zsidó vagyok, hanem azért, mert egy demokrata nem fél...
@m-athos:
legkedvesebb aktuális dalomat küldöm szeretettel
Leonard Cohen Democracy Live 1993
www.youtube.com/watch?v=-JwmIBSMzSM
sajnos a magyar népnek nincs igénye a demokráciára, ittis csakaz USA felé közeledik lopakodva...
(nemtom, honnét szedett össze ilyen jó fronténékeseket Cohen, a papi kohánita rend maélő kései leszármazottja)

andronikos · http://andronikosz.blogspot.hu/ 2012.01.21. 20:00:11

@Izrael misztériuma:
Sohasem tartoztam a középosztályhoz, végzettségeim ellenére sem. :-) Másfél évig villanyom sem volt. Nem panaszként jegyzem meg, csak nehogy tévesen ítéld meg a paramétereimet. :)

Az életszínvonalam nem változott az elmúlt 2 évben, de ezt leszámítva jobban élek mint két éve:
- nem masíroznak az utcán félkatonai szervezetek;
- nem épül lokátor ott, ahol a helyiek sem akarják és az EU is tiltja;
- látok már korrupt politikust börtönben (igaz, még nem eleget);
- megoldódni látszik a kisebbségek parlamenti képviselete
- lehet a kormány ellen is tüntetni, nem lövik ki senki szemét
- és amióta a sajtószabadság is megszűnt, valahogy még a Bartók Rádióban is bemondják a kormányt ért kritikákat. A sort még folytathatnám.

Anyagilag nekem sem lett jobb, de a közérzetem igen. Jobban érzem magam, mint 2 éve. Tessék, most lehet köpködni!

2012.01.21. 20:03:57

@zzsuzsici:
szívemből örülök, Te vagy az első, akinek picivel jobb lett ismerősi kőrömből, én sem panaszkodhatok, kaptamtam 3400 Ft nyugdíjemelést, ebből kiszámolhatod mennyi a nyugdíjam...
Shalom!
Béke Veled!

zzsuzsici 2012.01.21. 20:10:18

@Izrael misztériuma: Gondold át, milyen felelősséged van, amikor kimondod azt, hogy :Shalom, béke veled!!! kívánom neked, hogy ez igazi valósággá váljon az életedben!

2012.01.21. 20:13:59

@m-athos:
kezdem úgy ítélni meg a dolgot, hogya demokrácia valami zsidós dolog, méga hitetlen zsidónak is vérében van a szabadságvágy, hiszen már vagy 3000 éve mindig megemlékeznek a micrájjimból való csodálatos szabadulásukról, amikoris az Örökkévaló erős kézzel, kinyújtott karral kivezette őket a szolgaság házából, és azóta szombaton mindig elmondják gyermekeiknek mindörökkön örökké, míg világ a világ...
NABUCCO AT MASADA 2010 (Gala Event)
www.youtube.com/watch?v=yIEyLOsdKic
Verdi valamit megértett ebből...

matthaios · http://www.matthaios.hu 2012.01.21. 20:14:02

@zzsuzsici:

Innen van Jerusalem Post-ra hivatkozás.

@Izrael misztériuma:

Bocs az anekdótáért: Az első világháború előtt (vagy alatt), a magyar honvédelmi minisztert Hazay Samunak hívták és zsidó volt. A parlamentben egy szónok felszólított minden nem odavaló embert (a parlamentek úgy látszik mindenütt és minden időben egy kicsit hasonlítanak egymásra), hogy hagyja el a termet. Az emberek elsomfordáltak, a végén már csak Hazay Samú maradt. Ekkor leszólt Jézus a keresztről (úgy látszik, akkor ilyen is volt az ülésteremben): Gyere Samu, most már menjünk mi is. Mintha te is mindenütt ellenségeket látnál magad körül. A főellenség persze az Orbán Viktor. A világ azért komplikált, annyi rossz van benne, hogy ennek mindnek azért mégsem lehet az Orbán Viktor az oka.

2012.01.21. 20:21:47

@matthaios:
köszi, nagyon jó az anekdóta, szeretem az ilyen történeteket...
az ovival egyébként semmi bajom, mint emberrel, hanem mint miniszterelnökkel nem értek egyet semmiben...
egyébként nem magam miatt szólok, én a jég hátán is megélek, de miattatok inkább aggódom, nagy lesz a csalódás, majd emlékezzél rám, cassandra jóslatomra...

andronikos · http://andronikosz.blogspot.hu/ 2012.01.21. 20:26:44

@Izrael misztériuma:
"kezdem úgy ítélni meg a dolgot, hogya demokrácia valami zsidós dolog,"

Valószínűleg az a baj, hogy a palesztinok is így látják.
;-)

2012.01.21. 20:27:10

@m-athos:
én úgy élek itt belső emigrációban, mint alberteinstein tanácsolta otthonmaradt jóbarátainak a gyászos emlékű hitleri érában:
vedd magad körül állatokkal, ültess növényeket, olvass világirodalmat és hallgass klasszikusokat, ezekben sohasem csalódhatsz!
(szabad átírat emlékezetből)

andronikos · http://andronikosz.blogspot.hu/ 2012.01.21. 20:37:49

@Izrael misztériuma:
Az állatokkal nem kell foglalkozni, jönnek maguktól is. Hiszen mint tudjuk, alacsony a kerítés. :))))))))))

2012.01.21. 20:39:44

@m-athos:
még egyet nem sikerült megértenem veled kapcsolatban: valóban ennyire önzetlenül szereted a palesztin testvéreket vagy csupán ugyaennyire nemszereted a zsidókat?
(a héberben egyébként nem szerepelt olyan kifejezés, hogy gyűlölni, bár amagyar fordító ezt adta Jézus szájába, amikor csupán azt mondotta kevésbé szeretni)

andronikos · http://andronikosz.blogspot.hu/ 2012.01.21. 21:03:11

@Izrael misztériuma:
Nagyra becsülöm az ötezer éves kínai kultúrát, és kedvelem a kínai embereket is. De a Tibetet megszálló kínai állammal nem tudok szimpatizálni.
Így vagyok Izraellel és még jónéhány földi hatalommal ezen a sártekén.
Nem az érdekel, hogy ki zsidó, vagy ki palesztin, és közülük ki a muszlim és ki a keresztény.
Azt nézem, hogy ki a megszálló és ki a megszállott.

2012.01.21. 21:11:16

@m-athos:
menjel a helyszínre, csak nehogy úgy járj, minta ködmönös fanyúzó, a néhai legnagyobb magyar...

andronikos · http://andronikosz.blogspot.hu/ 2012.01.21. 21:36:57

@Izrael misztériuma:

Nem hobbim megszállt területeken kószálni.

Meg hát a megszállók nem is szokták beengedni az embert. Sem Tibetben, sem Kurdisztánban, sem Csecsenföldön, sem Palesztinában sem máshol a világon. 1984-től Koszovóba is tilos volt a belépés.

Palesztinából pedig még az ENSZ felhatalmazású nemzetközi megfigyelőket is kiutasították. De ez sem meglepő, hiszen Izrael 1985-ben egyoldalúan deklarálta, hogy nem hajtja végre az ENSZ BT amúgy kötelező határozatait. (Ezzel azt értek el, hogy két évvel később elkezdődött az első intifáda.)

2012.01.21. 21:45:29

@m-athos:
hát így meghagylak a kissé könyvszagú, de biztos mindentudás állapotában...
Isten áldjon!

andronikos · http://andronikosz.blogspot.hu/ 2012.01.21. 22:16:13

@Izrael misztériuma:
Nem vagyok mindent tudó, de amit nem tudok arról nem is írok, legfeljebb csak kérdezek. Amire viszont nem mindig kapok választ, például tőled sem. :)

2012.01.21. 23:08:41

@m-athos:
ha van egy szabad órád, egy nekedvaló igaz történet barátaim előadásában:
Egy katolikus, egy zsidó, egy ortodox és egy református utazik a Föld nevű planétán...
radio.sztaki.hu/node/get.php/011pr2481

andronikos · http://andronikosz.blogspot.hu/ 2012.01.21. 23:40:48

@Izrael misztériuma: Köszi, meg fogom hallgatni!
A zenére már előre pirospont :)

2012.01.22. 12:19:37

ezt most nema püspök úr mondja, hanem a hoffmannrózsa a kdnp üdvöskéje, akinek a negyedik nekifutásra sikerült összehozni az alábbi keretszámokat:
Ennyi hallgatót vehetnek fel alapképzésre az egyetemek és főiskolák - itt a teljes lista
eduline.hu/erettsegi_felveteli/2012/1/20/Ennyi_hallgatot_vehetnek_fel_alapkepzesre_a_GDDS9N
magyarán:
27150 hallgató kap mindössze teljes költségtérítést

a diákság spontán reakciója ez volt:
Gimnazisták és egyetemisták tiltakozása az Educatio kiállításon
www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=MUk_QF5octg

keresztény értékek az oktatásban=aki szegény, az ne akarjon tanulni...

andronikos · http://andronikosz.blogspot.hu/ 2012.01.22. 13:21:13

@Izrael misztériuma:
És ezzel máris teljesült az IMF tárgyalások egyik előfeltétele. :-(

amancich 2012.01.22. 13:29:08

@Izrael misztériuma:

" ezajobboldal, nemazajobboldal, ilyen eccerű a válasz.. "

Érveid meggyőztek.

2012.01.22. 14:33:06

@amancich:
ha kiváncsi vagy véleményemre, akkor részletesen kifejtem, csak egy kis időt kérek, hogy utána olvassak és megfogalmazzam a modern jobboldali politikai (nyugati) gondolkodás és a jelenlegi hazai politikai jobboldal közti különbséget...
:-)

2012.01.22. 15:15:09

"Amikor politikusok hátát lapogató püspököket látok, mindig rossz érzéseim lesznek. Ha együtt vannak a hatalomban, együtt fognak megbukni is. És ennyit az egész nem ér!
Kormányok jönnek-mennek, de az egyháznak maradnia kell. Állandónak és pártatlannak. Márcsak azért is, mert nemcsak kormánypárti hívei vannak."
Jézus is beáll a békemenetbe?
istenveled.blog.hu/2012/01/20/jezus_is_beall_a_bekemenetbe?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201201

2012.01.22. 15:19:17

"Lépten-nyomon tapasztalni, hogy a jelenlegi kormánypártok igen sok rajongója egyfajta isteni uralomként fogja fel a Fidesz regnálását. Beérett sok év következetes kommunikációja, ezek az emberek azt hiszik, hogy Orbán Viktor maga a Messiás, aki kiszabadította népét az ördögnek (azaz Gyurcsány Ferencnek) 8 éves rabságából, és glóriával a feje felett jött el ítélni eleveneket és holtakat... Engedtessék meg, hogy hitvalló keresztyénként azt mondjam: ez egy kapitális marhaság."
Keresztyén országnak keresztyén kurzust!
pneuma.blog.hu/2011/05/03/keresztyen_orszagnak

2012.01.22. 15:25:12

Hogyan szól a szektavezérek hétparancsolata?
1. Teremts sajátos társadalmi valóságot!
2. Képezz vakcsoportot!
3. Teremts elkötelezettséget a disszonancia csökkentésével!
4. Teremtsd meg a vezető hitelességét és vonzerejét!
5. Küldd hittéríteni a híveket!
6. Tereld el a hívek nem kívánatos gondolatait!
7. Érd el, hogy a tagok egy fantomra összpontosítsanak!
Mennyire vagy fanatikus?
maria.blog.hu/2012/01/11/meghalnal_viktorert

andronikos · http://andronikosz.blogspot.hu/ 2012.01.22. 15:38:00

@Izrael misztériuma:
"ez egy kapitális marhaság."
Tényleg az. Az első betűtől az utolsóig. :-)))))

2012.01.22. 15:43:05

@m-athos:
"ez egy kapitális marhaság."
nem én mondtam...
ez még csak a kötelező szabadnépfélóra volt a mandiner ajánlatából...

csaba carmarthen 2012.01.22. 15:54:59

apropo szektavezérek...es kurzus...

XVI. Benedek Pápa ellen, a saját folyosóin belül, egy gonosz szekta összeesküvést szervez. Jóllehet, ennek a szektának a létezése ismert a Vatikánon belül, a szent szolgák között, mégis tehetetlenek ezzel a gonosz csoporttal szemben, mely évszázadok során szivárgott be a Katolikus Egyházba.

Ők a felelősek az Én Fiam tanításában foglalt igazságok elferdítéséért. Oly keveset tudnak róluk és alattomos munkálkodásaikról.

Ők száműzték a Katolikus Egyházból az igaz tanokat és helyébe, egy langyos, felhígított változatot helyeztek, amellyel az elmúlt negyven év alatt erőszakkal táplálták a katolikusokat.

Olyan sok zűrzavart okozott már ez a gonosz, de rejtőzködő szekta, hogy gyermekeim elvándoroltak az igaz Egyházból.

Imádkozzatok, hogy a pápát ne űzzék el....

www.nagyfigyelmeztetes.com/index.php/a-nagy-figyelmeztetes-az-uzenetek-idorendi-sorrendben/2012-evi-uzenetek/2012-januar/#jantnyolc

andronikos · http://andronikosz.blogspot.hu/ 2012.01.22. 16:01:30

@Izrael misztériuma:
"nem én mondtam..."
Ez esetben nyugodtan továbbíthatod az észrevételemet az Illetékes Elvtársnak.
:-)))))))))))))

csaba carmarthen 2012.01.22. 16:28:09

A valasztott politikusaink feletti totalis kontrol....legalabbis annak kiserlete..

youtu.be/qrVJEj5LtYA

a media altal vezetett tomeghipnozis altal...

mno.hu/ahirtvhirei/elhallgatjak-hogy-mi-tortent-budapesten-1045335

amancich 2012.01.22. 17:26:16

@Izrael misztériuma:

"megfogalmazzam a modern jobboldali politikai (nyugati) gondolkodás"

Köszönöm, de ebben a témában magam is el tudok igazodni,viszont - mivel kifejezetten ez ügyben kötöttem beléd - érdeklődéssel olvasnám beszámolódat a számomra szinte teljesen ismeretlen izraeli jobboldalról, különös tekintettel arra, hogy - miután itt baloldaliként határoztad meg magad - miért szavaznál ott rájuk.

andronikos · http://andronikosz.blogspot.hu/ 2012.01.22. 17:42:26

@amancich: és @Izrael misztériuma:

Igen, és vajon mit szól egy izraeli jobboldali DCB heves, Izraelt bíráló kritikáihoz?

Mert a magyar baloldali teljes vállszélességgel kiáll DCB magyar kormányt ért heves kritikái mellett.

:)))))))))))

De mindegy is, a lényeg az, hogy Ennekisa Zorbána Zoka.

2012.01.22. 18:22:28

@amancich:
az izraeli (közép)jobb, a Binjamin Natanjahu által vezetett Likud párt a lehetőségekhez képes racionális politikát folytat és meglepő módon, talán picikét nagyobb eselye van a palesztinokkal való kiegyezésre, mint a többieknek, sajnos őket a szélsőjobb zsarolja, ezért akár az új választások után új formáció is megjelenhet Yair Lapid vezetésével, aki a magyar származású Tomi Lapid exminiszter fia és ismert mértékadó újságíró, az izraeli kettes csatorna legnépszerűbb, péntek esti magazinjának műsorvezetője.
Az izraeli Kennedy
www.szombat.org/az+izraeli+kennedy.html

2012.01.22. 18:37:53

izraeli tudósítónk jelenti a helyszínről:
A július 14-én kezdődött a tel-avivi demokrácia-fesztivál, és ha teljesen nem is ért véget , egyfajta lezárása volt ennek az időszaknak a szeptember 3-i, szombat esti tüntetés.
Itt nem gyújtottak fel autókat, és a rendőröknek, akik az eseményt biztosították azt mondták a tiltakozás szervezői: “Biztos Úr, Te is többet érdemelsz!”
Az “új izraeliek” egyszerű üzeneteket fogalmaztak meg, olyanokat, amelyekkel szinte mindenki azonosulni tud ebben az országban. Ez pedig már önmagában is nagy csoda (két zsidó – három vélemény).
amichay.hu/azert-vagyunk-itt/
a linkekre érdemes rákattintani, a videókat megnézni és az ajánlott iradalmat is figyelmesen elolvasni, mert izraelnek is hasonló problémái vannak, mint nekünk és ők is most keresik a megoldást, sokat tanulhatunk tőlük...
a szerző nemrég települt vissza második hazájába izraelbe, mivel itthon bezárultak előtte a lehetőségek és odaát ismét teljes értékű értelmes és a társadalom számára is hasznos életet élhet...

2012.01.22. 18:50:19

@m-athos:
az izraeli baloldal Jichák Rabin munkapárti miniszterelnök meggyilkolásának 13. évfordulóján emlékezik meg a halott érdemeiről, a zene számunkra talán meglepő, egy ókori kabalisztikus imádság az Úr Szent nevéről szóló elmélkedés Ovadia Hamama előadásában:
Ana B'Ko'ach by Ovadia Hamama | אנא בכח - עובדיה חממה
www.youtube.com/watch?v=ScW2e-8XJjc

andronikos · http://andronikosz.blogspot.hu/ 2012.01.22. 19:06:51

@Izrael misztériuma:

Jichák Rabin - ugye ő az a Béke Nobel-díjas, akit zsidó terroristák öltek meg?

2012.01.22. 19:13:16

igen, egy vallási fanatikus fiatalember volt a gyilkosa, az volt a bűne miután 3 győztes háborút megnyert, hogy békét akart kötni végre a palesztinokkal, az izraeli nép ugyanis reménytelenül békepárti...

csaba carmarthen 2012.01.22. 19:18:28

youtu.be/tjGey5E6PoI

youtu.be/9XMsxjl5ulc

Ez a gonosz csoport nagy erővel rendelkezik – csak nagyon kevesen tudják, hogy létezik – de mindent behálóznak....
youtu.be/qrVJEj5LtYA
...Az Én gyermekeim pedig olyanok, mint a bábuk.

Választott népemnek, a zsidóknak, ismét egy rettenetes üldözéssel kell szembe nézniük. Az őket megsemmisítő tervek folyamatban vannak.

Azok, akikről azt hinnék barátaik, az ő ellenségeik.

Nekik olyan nagy szenvedésben lesz részük! Felkérem az egész emberiséget, hogy imádkozzanak Izraelért.

A legutálatosabb összeesküvés készül a zsidók ellen, a Holokauszt óta.

Imádkozzatok, imádkozzatok, hogy az Antikrisztus csoportja megállításra kerüljön a gonosz tettek elkövetésében.

www.nagyfigyelmeztetes.com/index.php/a-nagy-figyelmeztetes-az-uzenetek-idorendi-sorrendben/2012-evi-uzenetek/2012-januar/

csaba carmarthen 2012.01.22. 20:01:00

@Izrael misztériuma:

These messages are to help purify My people including those who accept the calling to follow Me as well as those souls empty of love and cold of heart.

Without this cleansing the earth cannot be purified. It needs to be purified in order for it to be made worthy for Me to walk it again.

My children must rejoice. Fear is not something which comes from Me.

www.thewarningsecondcoming.com/false-prophet-will-be-treated-like-a-living-saint-those-who-oppose-him-will-be-considered-a-heretic/

2012.01.22. 20:13:59

@m-athos:
egy jobboldali oktatási program izraelben:
A közoktatásba befektetett pénz (3 milliárd sékel= 150 milliárd forint) megtakarításként jelentkezik az iskolás gyerekeket nevelő szülők kiadásai között – mivel Izraelben az egy családra eső gyerekek száma átlagosan 2,8 és a közoktatásban résztvevők átlagosan 13 évet tanulnak a katonaság előtt, az egy gyerekre jutó átlag 1500 sekeles (75000 Ft-os ) kiadás évente tetemes költség – de a legfőbb előnye az, hogy világszinvonalon versenyképes tudású felnőtteket ad, ami a későbbi munkanélküliség elkerülésének leghatékonyabb módja. Vagyis az oktatásba fektetett pénz minden más iparágba való befektetésnél jobb hatékonyságú, össztársadalmi szinten.
Magyarországon is, az egyre növekvő esélyegyenlőtlenség, és különösen a gazdaságilag és társadalmilag is leszakadó kisebbségek felzárkóztatására a leghatékonyabb befektetés az lenne, ha egy éves kortól kötelező lenne a félnapos óvoda, majd négy éves kortól az egésznapos iskola. Utóbbiban pedig a fejlődő országokban oly népszerű 100 dolláros laptopokkal a gyerekek itt is felcserélhetnék az iskolatáskát.
Nem a nők gyermekgondozási segélyének meghosszabbítása az, ami a fejlődést, az esélyegyenlőséget szolgálja, hanem a korszerű tudás minél korábbi megszerzésének a lehető legszélesebb-körűvé tétele. Tekintettel arra, hogy az oktatás ilyen nagy mértékű kiterjesztése a mainál sokkal több pedagógust, de nem feltétlenül nagy tudású tanárt igényel, a szakképzetlen fiatal anyák célírányos képzése nem csak az iskoláztatáshoz adna megfelelő oktatói gárdát, hanem hozzájárulna a munkanélküliség csökkentéséhez is.
Korszerű közoktatás
amichay.hu/korszeru-kozoktatas/
a sivatagból az éhhalál elől kimentett etiópiai falassza zsidók első generációjának beilleszkedése az izraeli társadalomba ennek köszönhető...

2012.01.22. 20:33:45

odaát a református portálon balaványgyuri imigyen ekézi székelypüspököt:
A szent harcba beszállt Székely János esztergom-budapesti megyéspüspök is. Szavaiból kitűnik: a kormány politikáját kifogásolóknak igazából nem a kormány politikájával van bajuk. A családdal van bajuk, Isten nevével, meg persze mindennel, ami szent. Magyarország, amint az új alkotmányból kiviláglik, örök értékeket képvisel, ezért támadnak minket a „pénzvilág urai”. Püspök Úr szerint teljesen rendben van az egyháztörvény is, hiszen kiszűri a „business” egyházakat .
Ne menjél tüntetni, édesanyám! mindennapi.hu/cikk/blogok/ne-menjel-tuntetni-edesanyam-/2012-01-20/12031
a kommentelők közt feltűnik ditúr, egyérintő és még az antikrisztus is (a szövegben)...

2012.01.22. 21:00:30

@tistedur:
ha összehasonlítok egy "nemzetekfeletti" vallást egy "nemzeti" vallással nemzet és vallás kapcsolatában, akkor szerintem előny :)

a mai zsidó vallás arculatáról:
Watch a film about Be'chol Lashon's pluralistic and multicultural expressions of Judaism. Jews are an amalgam of many peoples and origins include a multitude of languages, nations, tribes, and skin colors.
Be'chol Lashon: A Global Jewish Community
www.youtube.com/watch?v=sFOqSbkrt8Q

zzsuzsici 2012.01.22. 21:21:29

Az izraeli nép reménytelenül békepárti! Ez egybecseng azzal, amit Boros Imre mond: A "Birodalom" érdeke, hogy a palesztin zsidó háborúskodás fennmaradjon.

Van egy jópofa cikk Billary Klinton ;-)leveléről! A "Birodalom" nagyasszonya ezt "mondja":-

www.gondola.hu/cikkek/79564-Billary_Klinton_levele-Magyarorszaghoz.html#.Txq6x9uFiyY.facebook

A Békemeneten volt egy tábla: Mrs Clinton! Leskelődjön inkább az ovális szobában, ne Magyarországon! (az opus egy falubeli nénitől való;-))

tistedur 2012.01.22. 21:24:00

@Izrael misztériuma: ettől függetlenül, ez egy "nemzeti" vallás :)
www.youtube.com/watch?v=T3zKyTgfG5w&feature=related
(hogy egy kicsit magam is cáfoljam :) )

andronikos · http://andronikosz.blogspot.hu/ 2012.01.22. 21:53:26

@Izrael misztériuma:

Igen, ezt mindenki tudja.
De amíg az IMF kézivezérli a magyar gazdaságot, addig ebből nem lesz semmi.

(Egy apróságot azért vitatok: három év alatt kiszakítani a gyereket a családból naponta pár órára az nagyon nem jó dolog. Sokkal több a mentális sérült felnőtt az egykori bölcsődések között, mint azok között, akik három éves korig otthon voltak.)

csaba carmarthen 2012.01.22. 21:59:35

Békemenet- képei
youtu.be/SYIEywYlECI
youtu.be/4OBWmuhLftw
youtu.be/ynFOuLmmR4w

tehát:
youtu.be/L1cRKxHB4X8

(csak a tévedések elkerülése végett - ha a Jóisten is igy akarja)

2012.01.22. 22:00:53

@tistedur:
alapvetően ebben a kérdésben igazad van, mert történelmileg nemzeti vallás volt, amihez elvileg csatlakozni lehetett, és akkor a betérő is Am Israel izrael népéhez tartozott...
a keresztény uralom alatt tilos volt a betérés, ennek ellenére mindig akadtak új prozeliták, amelyet sokan messiási jelnek értékeltek, hogy a keresztények közül sokan áttértek zsidónak (székely szombatosok)...
az emancipációhatására sok zsidó elhagyta hitét, ugyanakkor a prozeliták száma is megnőtt, csak ez magyarázhatja, hogy az 1840-es 850 ezres értékről a zsidóság létszáma 100 év alatt 12 millióra nőtt...
a II. vh. után amerikában sok prozelita akadt, köztük feketékből álló hajdani keresztény gyülekezetek is, akik előjogaikat megtartva elkülönülten gyakorolják vallásukat...
WTTW Beth Shalom B'nai Zaken Ethiopian Hebrew Congregation
www.youtube.com/watch?v=EZEDr8Hl6-Q
van bennük élet...

2012.01.22. 22:09:19

@m-athos:
izraelben elsősorban a még meglévő csekély létszámú kibucokban folyik ilyen felzárkóztató nevelés, ahol nem csak a valamilyen fogyatékossággal születettek beintegrálása folyik, hanem a falassza kicsinyek társadalmi felzárkóztatása is...

2012.01.22. 22:23:13

@tistedur:
izraelben a shavei israel nevezetű szervezet izrael elveszett törzsit kutatja szerte a világon és igény esetén a bevándorlásukat is támogatja...
indiai zsidók érkezése izraelbe
The music of Bnei Menashe
www.youtube.com/watch?v=spUDWbK3C-g
ugyanezek a zsidók indiai népi táncot járnak
Bnei Menashe Performing Traditional Bamboo Dance
www.youtube.com/watch?v=nFzNi4eaxpQ

csaba carmarthen 2012.01.22. 22:26:43

Boldogok a békességben élők, mert Isten fiainak hívják majd őket.
(Mt 5,1-10).
youtu.be/uteXR2KokO8

youtu.be/GqwA4X8mjzw

youtu.be/3OVzigIvcYo

csaba carmarthen 2012.01.22. 22:27:25

Boldogok a békességben élők, mert Isten fiainak hívják majd őket.
(Mt 5,1-10).
youtu.be/uteXR2KokO8

youtu.be/GqwA4X8mjzw

youtu.be/3OVzigIvcYo

2012.01.22. 22:30:58

@csaba carmarthen:
hát én is ettől félek, hogya viktor maradni fog, bár ahogy elnéztem a zábrázatát nagyon kivana fiú, szinte megsajnáltam:
"S ami igazi együttérzést kelt bennem: ezt az életformát elviselhetetlenül fárasztónak érzem. Mert nem Orbán sokkal egyszerűbb, könnyedebb természetéből fakad, hanem érezhetően csinált. Páncélban él! Olyan villogó szemű politikai ellenfelei között, mint egy sziléziai portyán kalandozó egykori magyar sereg vezére. A csapat erős, és hűséges, a fegyverzet kitűnő, még a lovak is bírják. Csak éppen...
Csak éppen örökké nyeregben kell maradni! Örökké markolni kell a kardot, örökké erősnek kell látszani. Soha nem adatik meg az elfáradás, a gyengeség bevallásának boldog pillanata, nem kapja meg azt a simogató melegséget, amikor fülét-farkát eleresztve eldobja magát egy sátor előtt, s csak sütteti magát a nappal...
Vezér, nem irigyellek..."
(Popper Péter: Orbán Viktor)

2012.01.22. 22:39:51

@csaba carmarthen:
hát éppen ez az, amit a viktorból hiányolok, igazi megosztó, mondhatni diabolikus figura, rá mindent lehet mondani, csak azt nem, hogy béketeremtő alkat...
@m-athos:
Boldogok a békességteremtők a vaalami szerzetesek előadásában (ez egy másik verzió)
The Beatitudes-Fericirile
www.youtube.com/watch?v=P-fGCHgnGuE

tistedur 2012.01.22. 22:41:42

@Izrael misztériuma: igen és gyakran ezeknek a betelepülőknek sajnos nehéz dolguk akad, sok orthodox nem tartja őket "igazi" zsidóknak, és a kulturális különbségek is megnehezítik a dolgukat.

csaba carmarthen 2012.01.22. 22:43:29

@Izrael misztériuma:
azt latom hogy felsz...
ami azt is jelenti hogy nem jutott meg benned tokeletes fokra a szeretet...

talan ezen kene dolgozni... bloggolas helyett????

(ezt persze most magamra is ertem)

"Engedd meg Nekem, leányom, hogy ebben az időben Szeretettel és Vigasztalással töltselek el.

A Nagyfigyelmeztetés nagyon közel van. Amint Irgalmasságom sugarai beborítják az egész világot, mindazok, akik hisznek Bennem, a bűnbánat jelét fogják mutatni. (megbánást tanúsítanak)

Azok, akik elítélik a neked adott üzeneteimet, de szeretnek Engem, szeretettel és örömmel a lelkükben fognak Szent Szívemhez visszatérni."

www.nagyfigyelmeztetes.com/index.php/a-nagy-figyelmeztetes-az-uzenetek-idorendi-sorrendben/2012-evi-uzenetek/2012-januar/#janh

Amint a Nagyfigyelmeztetés megtörténik, máris számos esemény fog bekövetkezni.

2012.01.22. 22:49:22

@tistedur:
igen, amerikában könnyebb nekik, ezért sokan oda vándorolnak és ottani zsidó közösségekhez csatlakoznak, részint az állandó háborús feszültség, részint amiatt, hogy izrael a demokrácia és az orthodox "teokrácia" sajátságos keveréke, míg az USA elsősorban demokrácia és ott jobban és sikeresebben támogatják a vallási, kulturális és etnikai kisebbségeket...

andronikos · http://andronikosz.blogspot.hu/ 2012.01.22. 22:52:29

@Izrael misztériuma:

A kibuci nevelési módszer kapcsán, nem hiszem hogy ez jó. Próbálom elképzelni, hogy hova vezetne az, ha pl. a mo-i cigánysággal szemben vezetnének be ilyen intézkedéseket.. hát kiveri a víz a hátamat. Ugyanis volt már példa hasonlóra, többször is a történelem folyamán, és nagyon nem jött be.

Én sokminden mást is hiányolok a Viktorból. :)
Az hogy megosztó... hát kérdem én, melyik miniszterelnökünk nem volt az?
Mindenesetre eddig ő az egyetlen kormányfő, aki rendelkezik bármiféle Európa-képpel a jövőt tekintve.

2012.01.22. 22:54:03

@csaba carmarthen:
"azt latom hogy felsz..."
azt nem mondanám, hogy félek a zemberektől, inkább az a helyes kifejezés, hogy istenfélelem költözött a szívembe, de ez maga a szeretet...
a blogolás pedig segít megfogalmazni a gondolataimat, néha mások ellenében, tudod, néha úgy vagyok vele, hogy magam sem értem, de már meg tudom magyarázni, igazi malamud típus...

andronikos · http://andronikosz.blogspot.hu/ 2012.01.22. 22:56:12

@Izrael misztériuma:

A "Boldogságok" tetszik. Az orthodoxoknál a temetési szertartáson éneklik, ami sokat elárul a halálhoz való viszonyulásról.

csaba carmarthen 2012.01.22. 23:03:20

@Izrael misztériuma: ne feledd, Jezust is Belzebub vaddal illettek...

Es sokan ezt teszik Mariaval is.

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.01.23. 08:45:40

@Izrael misztériuma: "az USA elsősorban demokrácia és ott jobban és sikeresebben támogatják a vallási, kulturális és etnikai kisebbségeket... "

Kivéve természetesen a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiakat, azt a kisebbséget kegyetlenül üldözik... :-) (na és kik...)

andronikos · http://andronikosz.blogspot.hu/ 2012.01.23. 09:32:43

@Arma Gedeon2: @Izrael misztériuma:

Igen, az USA demokráciája meglehetősen szelektív.

A vallásszabadság az 1980-as évekig nem vonatkozott az őslakos indiánokra. Az indián vallási szertartások illegálisan és titokban zajlottak, mert ha valakit rajta kaptak, hogy ilyenen részt vesz, azt börtönnel büntethették.

Aztán például a nők helyzete a mormon közösségekben.

Vagy Guantanamon is kínozgattak jónéhány olyan embert, akiknek semmi közük nem volt sem a terrorizmushoz, sem a háborúhoz, egyszerűen csak azért rabolták el őket, mert rosszkor voltak rossz helyen.

Most csak kapásból néhány példát ragadtam ki. Nem hiszem, hogy demokráciában az USÁról kéne példát venni.

2012.01.23. 09:56:11

úgy látszik nem egyezik teljesen a demokráciáról való felfogásunk, ebben bizonyára az előzmények a ludasak, kedves amerikai rokonomat bizonyos nyilas suhancok mindenképpen a dunába akarták lőni, így nem csoda, hogy amerikát már a demokrácia őshazájának érzékelte, mivel apolitikus volt, csak élni szeretett volna még egy kicsikét, ha lehetne, ezért nem csodálkozom, hogy az őslakós indiánok vallásszabadsága és a mormon nők helyzete kevésbé érdekelte csupán...

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.01.23. 11:07:29

@Izrael misztériuma: Igen, az indiánokat meg a Dunába lövés érdekelte kevésbé...

zzsuzsici 2012.01.23. 11:57:16

@Izrael misztériuma: Ovi 20 éve van "nyeregben" közben sütteti az arcát a családja melegével. Most durván rátámadtak a Vörös Dani félék. Hát igen, ő azt mondja, aki lónak áll az húzzon. Még az aljas vádak is beleférnek a pakliba. Ő így gondolja. Tudod IM, neked valószínű bajod van az OV féle vezetőkkel. Érzem, hogy apa konfliktus áll a háttérben, meg még minden más is. Te mint magyar zsidó egy olyan közösségben élsz/éltél, ahol az érvényesülés volt mindenekelőtt a cél. Volt egy időszak talán a családod életében, mikor megtagadtátok a zsidóságotokat. Igen ez nagyon nehéz lehet. A mi őseink is megtagadták az életüket, amit a kommunisták elvettek tőlük. Mindannyian agresszió áldozatai vagyunk. Te így mi úgy. Próbáld meg felfogni azt, hogy NEM Ovi bűnös és nem a MAGYARSÁG a te zsidó családod szerencsétlenségeiért. Tudom nehéz neked, mert a Vörös Danik mindent megtesznek, hogy elmagyarázzák a világnak, hogy Magyarország bűnös! Vörös Dani láthatóan nincsen rendben. Iszonyúan nagy terheltség az ami látszik rajta. Magán kívül van szegény. Nem sok jót kaphatsz tőle. Rabin egy jó példa lehetne számodra. (Perez sem)

amancich 2012.01.23. 18:34:25

@Izrael misztériuma:

Idő hiányában:

"sajnos őket a szélsőjobb zsarolja"

Egy Fidesz -Jobbik koalíciót is így értékelnél?

Ehhez mit szólsz?

Amikor Izraelben éltem, összebarátkoztam egy izraeli katonatiszttel, egy már ott született szabréval. Sokszor mondtam neki, hogy figyelj ide, én egy pesti zsidó vagyok, ez egy műfaj. Én pesti zsidó vagyok itt is, New Yorkban is. Na, ez nagyon nem tetszett neki, és egyszer elvitt a Golan-fennsíkra, ami akkor még tele volt aknákkal. Megmutatta a szír állásokat, bunkereket, megmutatta az izraeli határőr gyerekeket, fegyverrel a kézben, kólát iszogatva. Megkérdeztem, hogy mi lenne itt, ha egyszer megindulna egy szír offenzíva? Azt válaszolta, hogy ezek a gyerekek akkor meghalnának. Utána meg idejön majd a hadsereg, és rendet csinál. Napok teltek el. Meghívott vacsorára, s azt mondta: „Kérdeznék tőled valamit, de ne hazudj. Játsszunk: ugye ti nem vagytok jóba a románokkal. Ha kitör egy román–magyar háború, téged behívnak katonának és ott elesel, az milyen halál lenne a te számodra?” Mivel megígértem, hogy nem hazudok, azt mondtam, hogy elég értelmetlen halál lenne. „És ha tényleg megindul egy szír offenzíva, és én odaduglak egy géppuska mögé, s azt mondom, hogy lőj, az anyád úristenit, és te lősz, amíg el nem esel a géppuska mögött, ez ugyanolyan értelmetlen halál?” S mert elhatároztam, hogy nem hazudok, azt mondtam, hogy ez nem ugyanolyan értelmetlen halál. S akkor azt mondta: „Na jól van, te pesti zsidó, ezt akartam csak hallani, most már lehetsz pesti zsidó, ott, ahol élni akarsz a világban.” De valamit nem kérdezett meg. Azt, hogy miért? És jól tette, hogy nem kérdezte meg, mert nem tudtam volna mit válaszolni.

www.szombat.org/+%E2%80%9Eodaszagolok+szellemi+mozgalmakhoz%E2%80%A6%E2%80%9D.html

amancich 2012.01.23. 18:35:43

@amancich:

A hosszú szöveg természetesen idézet a linkelt cikkből, Popper Pétertől...

uszo 2012.01.24. 01:56:13

Véleményem szerint Székely János nagy tudású jó ember.
Itt azonban igen egyoldalúan szemléli a problémát. Attól még nem lesz jó ez az alkotmány, és rossz sem hogy Isten nevével kezdődik. Mint tudjuk sok mindent kezdtek már a történelemben így. Tény hogy tartalmaz az Egyház számára fontos etikai elvárásokat Azonban ez egy világnézeti alkotmány és nem a kereszténység jelenti az etikai alapját hanem a nemzet eszme.
Azért elmondhatta volna a püspök atya azt is hogy a kereszténység nem a nemzet eszme igazolására született. Meg azt is hogy az emberi becsületnek nem a munka az alapja.

2012.01.24. 09:16:39

@uszo:
Székely János püspök személyét illetően megegyezik véleményünk, ezért rendkívül sajnálatos a levél tartalma, én valószínűnek tartom, hogy kiosztották rá ezt a feladatot...
számomra a mérce a MKPK Igazságosabb és testvériesebb világot! c. körlevele lehetne, amelynek címzettje minden jóakaratú ember volt, valami hasonlóra lenne most szükség, de akkor kiderülne, hogy a szavak és a tettek közt óriási ellentmondás van, ezért inkább hallgat az egyház, pedig a jelen rendszer törvényszerű bukása az egyház erkölcsi bukásához vezet, mert ennek a rendszernek cinkosává vált...

2012.01.24. 10:02:37

@amancich:
"Egy Fidesz -Jobbik koalíciót is így értékelnél?"
a fidesz jelenleg azzal tartja fenn magát, hogy ellopta a jobbik programját, magyarán mondva jobbról körözi le a jobbikot, de ez sokáig nem tartható fenn...
Eljött a Jobbik ideje, gondban a Fidesz
velemenyvezer.blog.hu/2012/01/24/eljott_a_jobbik_ideje?
mindkét párt hívei ugyanabból az alomból valók, egymás szavazóit csábítják oda-vissza...

andronikos · http://andronikosz.blogspot.hu/ 2012.01.24. 16:15:29

@Izrael misztériuma:
"mindkét párt hívei ugyanabból az alomból valók, egymás szavazóit csábítják oda-vissza..."

Ez nem így van. Elég nagy a fújás a két tábor között. Egy jobbikosnak egy fideszes az ugyanolyan szabadkőműves-világösszeesküvő mint egy mszp-s.

Ajánlom figyelmedbe MO választási térképét. Az látható rajta, hogy 2010-ben a korábbi többségében mszp-s települékseken tarolt a jobbik. Na erre varrjál gombot.

amancich 2012.01.25. 06:40:55

@m-athos:

"2010-ben a korábbi többségében mszp-s településeken tarolt a jobbik. Na erre varrjál gombot."

Az kérem csak úgy lehet, hogy azok valójában nem is MSZP hanem MSZMP szavazók voltak, és a Jobbikra szavazva árulták el, hogy mint titkos kommunisták valójában látens Fidesz szavazók...
:-)

andronikos · http://andronikosz.blogspot.hu/ 2012.01.25. 09:18:04

@amancich: :))))))))))

Attól tartok kicsit prózaibb az oka. Érthető módon tele lett a hócipőjük az mszp-vel, tőlük megvonták a szavazatukat. A fideszhez azért nem pártoltak át, mert az mszp bár "elkúrta, nem kicsit nagyon", de csak azért mert mindenneka zorbána zoka. Az lmp sem jöhetett szóba, hiszen a szoci agymosás szerint ők a fidesz ifjúsági tagozata. Maradt a jobbik, aki jó időben cigányozott jó helyen, és ezzel egy csomó szavazatot bezsebelt.

csaba carmarthen 2012.01.25. 09:19:30

A sátán tehetetlen hűséges követőimmel szemben

2011. július 25. hétfő; 9:00

youtu.be/2-lqE2fTdrU

Szeretett leányom, újból nagy örömmel tudósítalak téged, a világ jelenlegi megtéréseiről. Minél több szörnyűséget hajtanak végre az emberek a sátán befolyása alatt, annál több gyermekem kezdi el megkérdőjelezni a világban most eluralkodó gyilkos szándék szintjeit. Minél több gonoszságot mutatnak be nektek, annál jobban felismeritek, hogy a sátán valóban létezik. Mindazoknak, akik nem hiszik, hogy ő valóban létezik, a következőket mondom: akkor engedjétek, hogy elmagyarázzam, hogy hogyan lehet észrevenni az ő gonosz munkálkodását.

youtu.be/e5kawQg-dhI

Minden alkalommal, amikor gyermekeim tanúi egy gyilkosságnak, öngyilkosságnak, háborúnak, a kormányok és a hatalmon lévők korrupcióinak, amikor kapzsiságot, gőgöt és igazságtalanságot láttok, tudnotok kell, hogy ezek a tettek, az ördög megnyilvánulásai. Most a sátán kétségbeesésében megmérgezi gyermekeim elméjét. Mindent meg fog tenni, amit ebben a történelmi időszakban megtehet, olyan erős a dühe. Ti, gyermekeim, az ő célpontjai vagytok. Míg ugyan könnyűnek tűnik számára azon lelkek megfertőzése, akik szélesre tárják magukat az ő befolyására, – azok, akik folyamatosan az öndicséretet keresik a földön, – mégis úgy érzi, hogy egyre nehezebb számára hűséges követőim lelkét átitatnia.

youtu.be/pN58ZvBWzOc

Olyan nagy áldásban részesültek ők a Szentlélek kegyelme által, hogy a sátán tehetetlen velük szemben.

youtu.be/VFFkrbbIIsY

Mindazok, akik alávetik magukat az imádkozásról szóló utasításaimnak, azoknak mind a lelkük, mind az értelmük megerősödik. Akkor már nem fognak törődni azzal, hogy a sátán dühében ostorozza őket, oly erős lesz páncéljuk védelme. Ez nem azt jelenti, hogy nem fog minden módszert bevetni azért, hogy elcsábítson benneteket a test bűnein keresztül. Ez nem azt jelenti, hogy nem fog benneteket bántani azáltal, hogy a hozzátok közelállók és a szeretteitek fülébe suttog.

www.medjugorjeportal.hu/uzenetek/2000

2012.01.25. 09:31:35

@amancich:
20 éve én is jártam a Golan fennsíkon, akkor még izraeli csapatok voltak a túloldalon, sajnos innen is egyoldalúan kivonultak, elárulták maronita keresztény szövetségeseiket és ezáltal dél-libanon az irán által pénzelt terroristák melegágya lett, a békefenntartó(,) ensz katonák pedig csak nézik, hogyan gyarapodik a kis terroristafészek, hát ezért lennék én izraelben (közép)jobboldali szavazó...
én magam is hasonlóan válaszoltam ottani barátaim kérdésére, mint popperpéter: izraelért meghalni nem értelmetlen halál...

2012.01.25. 09:38:14

@uszo:
Teljesen egyetértek veled.

2012.01.25. 09:43:44

@Izrael misztériuma:
És a másik halálnál mi a válaszod?
Köszi
P.

2012.01.25. 09:52:37

@Pandit:
elfutnék előle, gyáván...

2012.01.25. 09:57:35

@Pandit:
magyarországra senki nem akar rátámadni, nem lövöldöznek át a határon túlról, nem áll ránk irányítva több tízezer ellenséges rakéta, és különben is (még) a nato tagja vagyunk, majd ő megvéd minket, igaz, hogy a bánáti bazsarózsa termőhelyén egy hatalmas lyuk tátong a radar-rendszeren, de sebaj, szükség esetén akár mindkét gripen vadászgépünk képes akár egyidőben is a levegőbe szállni, hogy kiűzze a zellenséget...

csaba carmarthen 2012.01.25. 10:02:00

Haboru a szabadsagunk ellen-

Ennek resze a Magyarorszag es a szavazok elsopro tobbsege altal valasztott vezetok elleni lejarato mediakampany...

..csakugy mint a haboru
a(z al)terrorizmus ellen..

youtu.be/FkuFhJPfXWE

2012.01.25. 10:15:24

@csaba carmarthen:
nofene, nem is tudtam, hogy háborúban állunk, én meg itt csak nyugodtan hintázok a székemen a laptopom előtt, és mégis, ki llenea zellenség???

2012.01.25. 10:24:52

@Izrael misztériuma:
Köszi.
Úgy fordítom, le, hogy akkor számodra is értelmetlen halál lenne.
Más:
Sokszor az az érzésem, hogy mi nagyon sokat vitatkoznánk, de tudnánk barátok lenni.
:-)

zzsuzsici 2012.01.25. 10:26:15

@Izrael misztériuma: Tudom, te nem akarod ezt észrevenni, és a média amit olvasol ezt akarja! Hogy te ne vedd észre: Előre eltervezett támadás alatt van Magyarország. Az okok ismertek, utána kell nézni pl a szlovén vezetők tavalyi, tavalyelőtti(?) nyilatkozatainak!
Nincsen összeesküvéselmélet. Tabajdi elszólta magát az EU-ban, azt mondta, terméászetesen O.V NEM DIKTÁTOR. Lesznek még ilyen elszólások. csak figyelj!!és nézz utána az amerikai Népszaván a Népszaván és a Népszabadságon, a kereskedelmi rádióadókon és televíziókon, a bulvárlapokon és 168 órán, magyar Narancson, Atv-n, stb...-kívül másnak is!

zzsuzsici 2012.01.25. 10:28:15

@Izrael misztériuma: Jajj nem vettem észre, hogy te a támadás alatt "fegyveres támadásra"gondolsz! Szeretném felhívni a figyelmedet: Mi itt sokan NEM ARRA gondolunk! Szép napot! Zsuzsi

csaba carmarthen 2012.01.25. 10:32:52

@Izrael misztériuma:

Figyelmeztetlek benneteket, hogy a sátán megnöveli aktivitását, melyet testvéreitek által fog elkövetni azért, hogy még a Nagyfigyelmeztetés bekövetkezése ellenére is, elszakítson titeket Tőlem. Most nyitottak kell legyetek, és minden emberi gondolkodási módot félre kell tegyetek, hogy el tudjátok fogadni létezésetek igazságát a Földön. Minden hazugságot, amelyet a tudomány által, az emberi logikus gondolkodás által fogalmaznak meg, arra használnak fel, hogy távol tartsanak benneteket az Igazság elfogadásától.

A sátán nem akarja, gyermekeim, hogy ti Hozzám jöjjetek. Meg kell törni csavarhúzószerű szorítását, de ezt csak a ti segítségetekkel lehet megtenni. Ne hagyjátok, hogy hazugságai által összezavarja ítélőképességeteket. Nagyon nehezetekre fog esni, hogy érveléseit, gúnyolódásait és csúfolódásait el tudjátok hárítani, mert az ő munkájának ilyen az útja.

sátán más emberek által fog cselekedni, hogy elbátorítson titeket…

Sokan közületek nem fogják tudni, hogy a sátán más emberek által fog ellenetek dolgozni, olyanok által, akiket nagyobb tiszteletben tartotok. De pontosan ez az, ő így dolgozik. Olyan szegény lelkek által fog működni, akik a sötétséghez vonzódnak. Ő biztos akar lenni abban, hogy gátolt elképzeléseik legyenek, dicsőségem Igazságáról és az Örök Élettel kapcsolatosan, amely jogosan illetne meg benneteket. Sohasem szabad megengedjétek, hogy az Irántam való szeretetetekre befolyása legyen. Ne feledjétek: mivel ő ezt a harcot sohasem fogja megnyerni, azok a szegény lelkek, akik követik őt, vele együtt a pokolba lesznek vetve. Ha az Örök Életre vágyódtok, akkor használjátok ki ezt az időt a Földön ameddig még tudjátok, hogy megtagadjátok a sátánt.

www.nagyfigyelmeztetes.com/index.php/a-nagy-figyelmeztetes-az-uzenetek-idorendi-sorrendben/2011-evi-uzenetek/2011-majus/

andronikos · http://andronikosz.blogspot.hu/ 2012.01.25. 10:48:55

@Izrael misztériuma:

"izraeli csapatok voltak a túloldalon, sajnos innen is egyoldalúan kivonultak, elárulták maronita keresztény szövetségeseiket"

Erről az állítólagos szövetségről a libanoni keresztényeknek más emlékeik vannak.

Meg aztán 2006-ban Izrael lerohanta Libanont, a ledobott fürtösbombák majd csak ezután apránként fognak fölrobbanni az elkövetkező évtizedekben, nem válogatva a civil áldozatok között. Nem volt mindez olyan régen, hogy ne emlékeznénk rá.

matthaios · http://www.matthaios.hu 2012.01.25. 10:50:12

@uszo:

'Azonban ez egy világnézeti alkotmány és nem a kereszténység jelenti az etikai alapját hanem a nemzet eszme.
Azért elmondhatta volna a püspök atya azt is hogy a kereszténység nem a nemzet eszme igazolására született. Meg azt is hogy az emberi becsületnek nem a munka az alapja.'

A kereszténység és nemzet az etikai alapokat illetően jól megférnek egymással. A kereszténység valóban nem a nemzet igazolására született. Az alkotmányozók mikor próbálták meg a nemzetet a kereszténységgel igazolni? Az emberi becsülethez hozzátartozik az, hogy aki képes dolgozni, az munkával (és nem lenyúlással) keresse meg a kenyerét.

2012.01.25. 11:43:58

@m-athos:
túl sokat nézed az al-dzsazítát...
ha hitler idejében lett volna TV, akkor nem a V-2 és U-Boot lett vona a célszerű beruházás, hanem egy jó kis műholdas TV...
egyébként továbbra is csőlátásban szenvedsz, az álmában legyilkolt zsidó telepes család miatt miért nem tiltakozol, miért kizárólag csak a másik oldalt tartod számon, valami nem egészen stimmel veled!?
FOGEL FAMILY - Palestinian Terror against Jewish people
www.youtube.com/watch?v=UhlvjXfu7vE&feature=related
miféle ördögfajzat az, aki álmában lepi meg áldozatát és képes egy 3 hónapos csecsemőt és egy 4 éves gyermeket szüleivel együtt lemészárolni???
a magyarmédia egyébként nemszereti az ilyetén híreket, mert bezavar a nagynehezen kialakított zsidóképbe!

2012.01.25. 11:46:40

@Pandit:
én Tégedet barátomnak tekintelek, akivel lehetséges megbeszélni végre közös dolgainkat!
shalom!
ne féljetek...

2012.01.25. 11:58:03

@zzsuzsici:
természetesen, fegyveres konfliktusra gondoltam, ami izrael esetében mindig a levegőben lóg és ez a fenyegetteség-érzés a mindennapok része, és észrevétlenül ott leselkedik a háttérben...
90-ben még a 2. intifáda előtt voltam először izraelben, de akkor is igen nagy volt a feszültség a húsvéti ünnepeken jeruzsálemben, 94-ben már tombolt az intifáda: a jeruzsálemi buszpályaudvarról induló helyijáratot kétszer egymás után is felrobbantották a terroristák, ezért mi is inkább gyalog jártunk, a kisvárosban, ahol éltem, a széder esten felrobbantották a szálloda éttermét, nyugdíjas magyar(!) kibucnyikok vesztették életüket, a sztrádán lévő bisztrót felrobbantották, amikor kiérkezett a mentő, a 2. öngyilkos terrorista is felrobbantotta magát, vérfürdő volt, az árúház előtt egy aranyos fekete fiú volt a biztonsági őr - aki éhbérérért dolgozott - és amikor feismerte az öngyilkos merénylőt, habozás nélkül feláldozta fiatal életét - áldott legyen az emléke is - megmentve ezzel honfitársai életét, akiknek egyetlen bűne az volt a terroristák szemében, hogy zsidónak születtek...

csaba carmarthen 2012.01.25. 12:15:28

"..és útra kel, hogy a föld négy sarkán félrevezesse a népeket..." Jel 20,8

youtu.be/j9uHUpDPkZM

2012.01.25. 12:20:14

@Pandit:
"Úgy fordítom, le, hogy akkor számodra is értelmetlen halál lenne."

egy kis magyarázattal tartozom:
a középkori kereszteshadjáratok során rengeteg békés zsidót gyilkolt le a csőcselék, mondván, szentföld messze van, de a zsidók itt vannak kéznél és a vagyonuk meg jó lesz nekünk, ez mindenütt így történt, ahol nem volt erős központi hatalom, Szent Bernát kiállt a zsidók védelmében a tömeg elé, majdnem őt is meglincselték, a zsidókat a püspökök és földesurak egyaránt bújtatni próbálták a népharag elől, néha ők is áldozatul estek...
a zsidóság válasza erre az volt, hogy őt az Örökkévaló iránti hűsége miatt üldözik, és gyakran inkább az öngyilkosságot választották, a martalócok általi legyilkolás helyett, ekkor alakult ki a zsinagógai gyakorlatban a gyászénekek bevezetése, ami mind a mai napig szerepel a zsinagógai ünnepi szertartásokban, a mártírok az ÚR NEVÉNEK MEGSZENTELÉSE miatt vesztették életüket, ezért az utókor köteles megemlékezni áldozatukról, mely nem volt hiábavaló, míg világ a világ, mindörökkön örökké, ahogyan magyarul mondják...
a holokauszt/soah áldozatainak nagy része nem tekintette magát zsidónak, csak a külvilág szemében minősültek annak, de a zsidó emlékezet minannyiukat számon tartja, legyen az kikereszteltelkedett akár, mivel nem azért ölték meg, mert keresztény lett, hanem azért, mert valamelyik őse véletlenül zsidónak született, ők az ártatlan áldozatok vértanúságukkal mindnyájan kiérdemelték a SZENTEK ÉS TISZTÁK nevet, míg csekély számú megmentőik neve is örökké él, a YAD VASHEM által megörökítve (Olyan nevet adok néki, mely nem múlik el soha)...
hát ezért kitüntetett számomra zsidóként meghalni, de ugyanilyen kitüntetett keresztény vértanunak lenni, de magyarságom miatt nem akarnék meghalni, ha lehetne választani...
megvan a pontos definició: magyar anyanyelvű zsidó vagyok!
(Szerb Antal)

2012.01.25. 14:05:44

@csaba carmarthen:
dehogyjönidea zeszdéesz?
ők már elmentek a lecsóba!
miért eza zirracionális, minden értelmet meghaladó félelem???

bélaybéla · http://odamondogato.blog.hu 2012.01.25. 14:19:17

Dehogy mentek, csak Lmp néven újjáalakultak !

andronikos · http://andronikosz.blogspot.hu/ 2012.01.25. 15:22:04

@Izrael misztériuma:

Na nehogymá' kitaláld, hogy nem indított Izrael háborút Libanon ellen 2006-ban, és nem bombázták szét Bejrút repülőterét és kikötőjét. Ezt letagadni igencsak durva dolog.

Azt te csak szeretnéd, hogy nekem és másoknak itt a fórumon csőlátásunk legyen, és akkor te állítanád be, hogy mit és hogyan kéne látnunk azon a csövön. Sajnos ebben én nem vagyok partnered.

:-)))))))

andronikos · http://andronikosz.blogspot.hu/ 2012.01.25. 15:26:51

Aki még nem hallotta volna, lezajlottak a tárgyalások Barroso és Orbán között.

Amint várható volt, több dologban engedett a kormány, a fentmaradó ügyek pedig nem képeznek akadályt a hiteltárgyalások szempontjából.

Remélhetőleg a szocik és a liberálisok is találnak maguknak másik gumicsontot az EP-ben.

andronikos · http://andronikosz.blogspot.hu/ 2012.01.25. 15:32:08

@Izrael misztériuma:

"90-ben még a 2. intifáda előtt voltam először izraelben, de akkor is igen nagy volt a feszültség a húsvéti ünnepeken jeruzsálemben, 94-ben már tombolt az intifáda:"

Ne haragudj, kezdek kételkedni a szavahihetőségedben. Nem igaz amit írsz.

Az első intifáda 1987-1993 tartott, a második pedig 2000-től tart a ami napig.

2012.01.25. 16:10:23

@m-athos:
"90-ben még a 2. intifáda előtt voltam először izraelben"
haa második intifáda 2000-ben kezdődött, akkor 90-ben még a 2. intifáda előtt voltunk ugyebár, ami sokkal pusztítóbb és véresebb volt az ártatlan civil lakósságra nézve, azért, hogy a többiek is képben legyenek, küldök egy kis összefoglalót az intifádáról, 1218 halott, 8342 sebesült, a háborúban nem volt ennyi katonai veszteség!
Victims of Palestinian Violence and Terrorism since September 2000
www.mfa.gov.il/MFA/Terrorism-+Obstacle+to+Peace/Palestinian+terror+since+2000/Victims+of+Palestinian+Violence+and+Terrorism+sinc.htm

Az ún "felőrlő háború" idején (67-73) pedig hivatalos statisztikák szerint 1424 katona és 127 civil vesztette életét és majdnem 3000 civil és katona sebesült meg.
War of Attrition (magyarul)
amichay.hu/war-of-attrition/

csaba carmarthen 2012.01.25. 16:35:35

@Izrael misztériuma: zeszdeesz nem vesz el csak atalakul:-)

2012.01.25. 16:38:51

@csaba carmarthen:
tudjuk, a komcsik mega jobbikra szavaztak!
:-)

uszo 2012.01.25. 20:54:52

@matthaios: "A kereszténység és nemzet az etikai alapokat illetően jól megférnek egymással."

Persze egy bizonyos határig. Ameddig tudjuk, hogy elsősorban keresztények vagyunk és utána magyarok.

"Az alkotmányozók mikor próbálták meg a nemzetet a kereszténységgel igazolni?"

Tavaly húsvétkor.:)

Az emberi becsülethez hozzátartozik az, hogy aki képes dolgozni, az munkával (és nem lenyúlással) keresse meg a kenyerét.

Igen így is lehet magyarázni azt a bizonyos mondatot meg másként is.

Például ahogy Lázár János. Aki szegény annyit is ér annak annyi. Vagy...azért kell egykulcsos adó hogy aki többet dolgozik többet is keressen.:))

Egyébként a katolikus emberkép szerint nem azért becsülünk alapvetően és egyenlően minden embert mert dolgozik.
Ha így lenne az erőst alapvetően jobban becsülnénk mint a gyengét.
De mi ezt nem tesszük mert keresztények vagyunk és nem spártaiak.
Mi Jézus útján járunk nem a tajgetoszén.:)

matthaios · http://www.matthaios.hu 2012.01.25. 22:27:08

@uszo:

Elsősorban katolikus vagyok és utána magyar. Ebből azonban konfliktust eddig még nem tapasztaltam.

Kiváncsian várom annak bizonyítását, hogy az alkotmányozók a kereszténységgel igazolták a nemzetet.

'Az emberi becsülethez hozzátartozik az, hogy aki képes dolgozni, az munkával (és nem lenyúlással) keresse meg a kenyerét.'

Ezt mondtam és nem magyarázok semmilyen mondatot (legfeljebb a te mondatodat). Most, hogy mondod, rémlik valami Lázár Jánossal kapcsolatban. Én azonban én vagyok és nem Lázár János. Lehet egyébként, hogy Lázár Jánost is félremagyaráztad, nem tudom.

'Egyébként a katolikus emberkép szerint nem azért becsülünk alapvetően és egyenlően minden embert mert dolgozik. '

Mikor tagadtam ezt? Mi alapján állítod, hogy a spártaiak módra gyengéket hajígálok le a Tajtgetoszról? Szerintem még a Down-kórós magzatot sem szabad abortálni a szülők tehermentesítése érdekében.

Úgy gondolom, hogy az ellenfelünkkel szemben is kötelesek vagyunk minimális tiszteletre. Még a politikai indulat sem adhat felmentést bizonyos dolgok alól.

uszo 2012.01.25. 23:34:07

@matthaios: "Lehet egyébként, hogy Lázár Jánost is félremagyaráztad, nem tudom."

A minimális tisztelet ügyében egyet értünk.
Ezért nem is kívánok úgy vitázni, pláne bizonyítani:) hogy partnerem arra sem veszi a fáradságot hogy utána nézzen egy -egy felvetésnek amit úgy tűnik nem ért...inkább megelőlegezi a lehetséges félremagyarázást.

matthaios · http://www.matthaios.hu 2012.01.26. 07:51:47

@uszo:

Az irgalmasság lelki cselekedetei között a második a tudatlanok tanítása. Ne haragudj, de nem tartom számon Lázár János mindegyik szavát!

2012.01.26. 08:07:28

@Izrael misztériuma:
Sajnos a magyarázat után nem értem jobban, sőt.

2012.01.27. 20:49:34

@áterpáter:
ne haragudj, hogy most ezt a szöveget teljes egészében idézem, mert egyesek olyan lusták, hogy képtelenek kattintani is:
"Többek részéről felvetett kérdés tisztázása céljából jelezzük, hogy Székely János esztergom–budapesti segédpüspöknek a hazánkat ért nemzetközi támadások okairól megjelent írása, amelyet január 12-én tettünk közzé honlapunkon, püspök úr személyes véleményét tükrözi, az abban foglaltakra vonatkozóan a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia hivatalos állásfoglalást nem fogalmazott meg."

amancich 2012.01.28. 06:36:48

@matthaios:
"Elsősorban katolikus vagyok és utána magyar. Ebből azonban konfliktust eddig még nem tapasztaltam."

Hosszabb elemzést is megérdemelne a kérdés, én egészségtelennek tartom az ember párhuzamosan létező identitásainak a szembeállítását, vagy pusztán az értékalapú rangsor felállítását, sőt a számtalan identitásból a fenti kettőnek a kiemelése számomra már eleve a szembeállítás szándékát jelenti. Szóval /belső/ konfliktust még én sem tapasztaltam.Ha ennek a látszata fennáll, érdekes megvizsgálni, hogy nem egy harmadik érdek akarja-e kikényszeríteni a választást:

erdely.ma/hitvilag.php?id=109297&cim=van_esely_a_magyar_misere_video

andronikos · http://andronikosz.blogspot.hu/ 2012.01.28. 15:23:59

@Izrael misztériuma:
Érdekelnének az első intifáda összesített adatai is :)

A másodikét tudom: valamivel több mint kilencszáz zsidó, és valamivel több mint kilencezer palesztin áldozat.

A második intifádában zsidók tízszer annyit gyilkoltak, mint a palesztinok. Ebben a libanoni háború nincs benne.

2012.01.28. 19:56:35

@m-athos:
nem olvastad el alinket, mit felettébb küldtem!
de honnét a 9000 palesztin áldozat, mihez képest?
palesztin testvéreid megölték a názáretit, mert békére uszított, és ők csak a háborúban érzik jól magukat, a béke számukra nem alternatíva...
Intifáda vagy kultúra?
amichay.hu/intifada-vagy-kultura/

matthaios · http://www.matthaios.hu 2012.01.29. 19:17:42

@amancich:

Elsősorban katolikus vagyok és utána magyar. A sorrendet azért állítottam fel, mert katolikus voltom Istennel van kapcsolatban, magyar voltom pedig a magyar nemzettel. Isten minden teremtett dolognál előrébb való. Gyakorlatilag azonban a helyesen felfogott nemzet és a katolikus vallás nem kerülnek szembe egymással, sőt egymást erősítik.

2012.01.29. 19:39:02

"Babits Mihály, a Nyugat szerkesztője és legnagyobb tekintélye egy olyan katolicizmusról beszél, amelynek képviselőiben „az élet szépségének és bűnösségének ösztönös érzései harcolnak”, ezeknek a katolikusoknak „erényvágya nem puritán igénytelenség, hanem tragikus küzdelem”. „Katolikus– mondja–, akinek belseje az akarat drámájának, a bűn és bűntudat párviadalainak izgatott színpada.” Majd így folytatja: „A történelem mutatja, hogy az igazi katolikus költő gyakran kívül állott az Egyházon, sőt olykor látszólag ellentétben azzal, mert az igazi katolicizmus legnagyobb poétája, aki (mint Illyés is) az egyház vagyonának és hatalmának elvesztését kívánta, hogy a katolikus szellem visszanyerhesse igazi szabadságát, politikán fölül álló emberségét és hitvallásának az érdek minden gyanújától és leheletétől mentes tisztaságát.” Végül pedig a következőket állapította meg: „Minden nagy költészet lényegében vallásos költészet, s minden nagy vallásos költészet bizonyos nagyon tág értelemben katolikus is. De a kimondott s felekezetileg hirdetett irodalmi katolicizmus problémája kényes sarkokon fordul meg: önzetlenség, tisztaság és hitkérdése ez– tisztaságé, mely semmi politikát magához férni nem enged; s a hité, mely nem tréfál, mely nem hagyja magát elmagyarázni, szimbolikusan értelmezni, sem pedig egyszerűen szemhunyva mellőzni.”

epa.oszk.hu/00900/00939/00093/text.htm

andronikos · http://andronikosz.blogspot.hu/ 2012.01.31. 17:13:18

@Izrael misztériuma:

"palesztin testvéreid megölték a názáretit, mert békére uszított, és ők csak a háborúban érzik jól magukat,"

És te éppen mire uszítasz?

És főleg: miért?

2012.01.31. 17:31:49

a magyar egyház sohasem (párt)politizál - a látszat néha csal: a zalábbi írás bábelbalázs püspök írói munkásságának részét képezi csupán...
Aki megvall engemet az emberek előtt – Bábel Balázs érsek írása
magyarkurir.hu/hirek/aki-megvall-engemet-az-emberek-elott-babel-balazs-ersek-irasa

matthaios · http://www.matthaios.hu 2012.01.31. 19:12:34

A jelenlegi válságot európai államok adósságválságaként jellemzik. Azon érdemes elgondolkozni, hogy a világ legnagyobb adósa az Egyesült Államok, mégis Európa válságáról van szó. Hogy miért, abba most ne menjünk bele.

A világ jelenlegi működéséhez hozzátartozik az hitel. Hitelt két okból vesznek fel: közvetlen fogyasztásra fordítják vagy fejlesztésre. Ha a hitelt az élet fenntartásához nélkülözhetetlen célra fordítják, akkor ezt súlyos kamatokkal megterhelni szerintem súlyos bűn. Az is súlyos bűn, ha a hitellel olyan helyzetet teremtenek, hogy az adós ne szabadulhasson rabságából. Mózes 5. könyvének 15. fejezete beszél arról, hogy az adósságot időnként el kell engedni: „Az idegent szorongathatod, de amid testvérednél van, azt engedd el” (Másodtörvény 5, 4). A fenti mondat az ószövetségi szemléletet tükrözi, tehát az idegent lehetett sanyargatni. Jézus azonban elhozta az Újszövetséget, ahol a zsidók és pogányok egyenlő jogokkal rendelkeznek, tehát az „idegent” sem lehet sanyargatni. Ez talán a magyarázata a kamatot csak vonakodva elfogadó erkölcsteológiának és Assziszi Szent Ferenc pénz iránti „utálatának”. Jelenleg eljutottunk abba a helyzetbe, hogy éppen a nyugati demokráciát értéknek valló államok életéhez nélkülözhetetlenné vált a hitel. Normál körülmények között a új hitelek felvétele és a felvett hitelek törlesztése egyensúlyban van, most azonban ez az egyensúly megbomlani látszik. Érdekes lenne az egyensúlybomlás okait megkereseni.(Azt hiszem, hogy ebben a pénzügyi rendszer 2008-as váltságának nagy szerepe volt.) Egy azonban biztos: az állam által működtetett oktatási, egészségügyi, nyugdíj stb. rendszerek megfelelő szintű fenntarthatósága prioritást élvez a pénzügyi rendszerből kiszedhető profittal szemben. Itt emberekről van szó. Ez nem baloldali és nem jobboldali, hanem keresztény hozzáállás. Azt várnánk, hogy ez hagyományosan baloldali program, mégis a jobboldalinak mondott magyar kormány tett valamit ezen elv legalább korlátozott mértékben való megvalósításására. A helyes megoldás az adósságelengedés lenne, és ennek terheit nem a kisbetéteseknek, hanem a világ javait nagyrészben birtokló szük rétegnek kellenne viselni. Ez a megoldás azonban a fantázia világába tartozónak látszik, hiszen a világ szenved az áteredő bűn terhe alatt, amelyet klasszikusan foglal össze Szent János: „Minden, ami a világon van: a test kívánsága, a szemek kívánsága és az élet kevélysége, nem az Atyától származik, hanem a világtól” (1Jn 2,15).

2012.02.01. 10:17:56

@matthaios:
Bámulatosan keveredik ebben a kommentben minden.
A piacgazdaság, a pénz gazdasági szerepe, erkölcs, "világ", stb.

1. Szerintem egetrengetű butaság a pénz és a hozzá kapcsolódó intézmények újra és újra felbukkanó "megszemélyesítése": "pénz hatalma", "bankármaffia". Ezek biztosan beszédes képek, de nem vezetnek sehova, illetve leginkább csak félreértésekhez, és felesleges indulatokhoz.
A pénz, a piacgazdaság nem erkölcsi kategória, ebben szerintem Szent Ferenc is tévedett.
Az "állam által működtetett rendszerek" "megfelelő szintű" fentarthatóságának prioritását nem kérdőjelezem emg, de ezeket csak működő gazdaságban lehet "megfelelő szinten" fentartani.
Mindegy, feladom még sokmindent lehetne írni, pl alapvető szükségleteket hitelből fedezni butaság (egyébiránt hol látsz te ilyet?), így a "súlyos bűn" legalábbis megoszlik a hitelt felvevő és a hitelért kamatot kérő között, de mindegy.

matthaios · http://www.matthaios.hu 2012.02.01. 11:54:18

@Pandit:

A pénz valóban nem erkölcsi kategória. Olyan eszköz azonban, amely különösen körül van véve az emberi bűnnel. Elvileg ugyanez lenne a helyzet a piacgazdasággal is. Ha azonban a piacgazdaság úgy működik, hogy a profit magasabbrendű az embernél, akkor ez bűnös. Tudom, hogy a kapitalizmus értékrendjében különleges helyzetet foglal el a pénz és piac, azonban az erkölcsi elvek ezekre is érvényesek. Az erkölcsnek prioritása van a gazdaság felett.

'alapvető szükségleteket hitelből fedezni butaság (egyébiránt hol látsz te ilyet?), így a "súlyos bűn" legalábbis megoszlik a hitelt felvevő és a hitelért kamatot kérő között, de mindegy.'

Nem hallottál még az uzsoráról?

2012.02.01. 12:05:03

@matthaios:
"Az erkölcsnek prioritása van a gazdaság felett."
Azon túl, hogy az ilyen mondatok nagyon veszélyesek, pontosan ez az amiben nem értünk egyet. Ha ezt állítod azzal azt állítod, hogy a gazdasági kérdések erkölcsi kategória, holott nem az.
Nincs alá fölé rendeltségi viszony itt. Ez értelmtetlen felvetés, az erkölcs az erkölcs (Bármit lehet erkölcsi alapon értékelni), a gazdaság, a jólét, a létminimum, a pénz, a politika, a bank, az autóvezetés, stb stb meg nem erkölcs.

Uzsora: Akkor a piacgazdaság, a bankrendszer és annak szabályozása stb felelős azért, mert valakik törvénytelenséget követnek el? Ez olyan lenne, mintha a gyorshajtás miatt magát az autót, vagy autózást itélnéd el.

matthaios · http://www.matthaios.hu 2012.02.01. 12:23:12

@Pandit:

'"Az erkölcsnek prioritása van a gazdaság felett."
Azon túl, hogy az ilyen mondatok nagyon veszélyesek, pontosan ez az amiben nem értünk egyet. Ha ezt állítod azzal azt állítod, hogy a gazdasági kérdések erkölcsi kategória, holott nem az.
Nincs alá fölé rendeltségi viszony itt. '

Kire nézve veszélyes ez a mondat? A gazdaság kivétele az egész emberi életet szabályozó erkölcs alól valóban teljesen elfogadhatatlan számomra. Mi minden kivétel még? Isten egyáltalán fölötte áll a gazdaságnak? Vagy ez az isten? Ezt azért te sem gondolod.

bélaybéla · http://odamondogato.blog.hu 2012.02.01. 12:38:28

@Pandit:
"Akkor a piacgazdaság, a bankrendszer és annak szabályozása stb felelős azért, mert valakik törvénytelenséget követnek el?"
Jelenleg a piacgazdaság és a bankrendszer működése az amely elfogadhatatlan és összeegyeztethetetlen mind a természet szabályaival, mind az ember alapvető erkölcsi értékeivel.

2012.02.01. 13:02:26

@matthaios:
Értem a logikádat, nyugi. Magam nem vagyok sem filozófus, sem teológus. (bár a morálishoz mindenki hajlamos érteni.) :-)
Sajnos nem tudok és nem akarok úgy gondolkodni, ahogyan Te. Erkölcsi alapon ;-), és mert szerintem értelmetlen volna.
Szeretném, ha lehetne ezekről a dolgokról (pénz, gazdaság) másképpen is beszélgetni, mint ahogyan a politikusok teszik, de sajnos úgy látszik nem lehet. :-(.
Az égvilágon semmi értelmét nem látom annak a kijelentésnek, hogy Isten felette áll a gazdaságnak. És?
Ezzell a "tétellel" igazolni hibás gazdasági döntéseket, vagy a hozzá nem értést: na szerintem pedig az az erkölcstelen. (ld pl 2. parancs).
Ja és pontosan azért veszélyes, mert összekeveri a dolgokat és felesleges feszültséget szül az emberek között.

matthaios · http://www.matthaios.hu 2012.02.01. 13:26:01

@Pandit:

'Szeretném, ha lehetne ezekről a dolgokról (pénz, gazdaság) másképpen is beszélgetni, mint ahogyan a politikusok teszik, de sajnos úgy látszik nem lehet.'

Miért nem lehet? Az az akadály, hogy ezeket a dolgokat nem tekintem lelkiismerettől, erkölcstől független dolgoknak? Ez már akadály?

'Az égvilágon semmi értelmét nem látom annak a kijelentésnek, hogy Isten felette áll a gazdaságnak. És?'

A gazdaság is a teremtett lét kategóriájába tartozik. Amennyiben helyesen működik, az embert szolgálja. Semmilyen öncélúságot nem lehet neki tulajdonítani, feladata az ember szolgálata. A legfontosabb: Isten törvényei vonatkoznak rá.

'Ezzell a "tétellel" igazolni hibás gazdasági döntéseket, vagy a hozzá nem értést: na szerintem pedig az az erkölcstelen. (ld pl 2. parancs). '

Egyetértek. De abból, hogy egy tételt rosszra is lehet használni, még nem következik, hogy téves.

'Ja és pontosan azért veszélyes, mert összekeveri a dolgokat és felesleges feszültséget szül az emberek között.'

Azért itt látok némi „cenzori” hozzáállást: veszélyes, felesleges feszültséget szül (nyilván buta) emberekben. Az fel sem merül, hogy esetleg a feszültségeket más okozza.

Összefoglalva: a gazdaság is az emberi viszonyoknak része, az emberi viszonyok pedig alanyai az erkölcsi törvényeknek, tehát a gazdaságra is vonatkoznak az erkölcsi törvények.

2012.02.01. 13:34:39

@bélaybéla:
Na ez a "természet szabálya" a másik lózung amitől herótom van. Már hogy a bánatba' tudna ellentmondani a természet szabályainak az ami a természetben nyilvánvalóan megvalósul?
Vedd már észre, hogy bármit tesz, alakít ki szervez meg stb az "emberiség", mint a természet és világegyetem materiális létezője az a természet (világegyetem) része.
Most neked akkor pont az emberben jelen lévő transzcendenssel van bajod?

2012.02.01. 13:43:46

@matthaios:
"De abból, hogy egy tételt rosszra is lehet használni, még nem következik, hogy téves."
Hol állítottam, hogy téves lenne?

"Azért itt látok némi „cenzori” hozzáállást: veszélyes, felesleges feszültséget szül (nyilván buta) emberekben. Az fel sem merül, hogy esetleg a feszültségeket más okozza"
Elfogadom a kritikát, bár kicsit "bagoly mondja" :-)
(A butát meg nem mondtam és nem is gondoltam.)
Természetesen mindenki szíve joga, hogy ilyet állítson, mintahogy az is, hogy felhívja a figyelmet a szavakban rejlő veszélyekre, ettől azért még nem cenzori egyik hozzáállás sem.
Az összefoglalásodat sem szándékoztam vitatni és tartom, hogy a közgazdaság, a pénz bankrendszer stb nem erkölcsi kategória.

matthaios · http://www.matthaios.hu 2012.02.01. 15:10:01

@Pandit:

'Az összefoglalásodat sem szándékoztam vitatni és tartom, hogy a közgazdaság, a pénz bankrendszer stb nem erkölcsi kategória.'

Persze, hogy nem erkölcsi kategória. De ezek mégsem olyan dolgok, amelyek kivonhatják magukat az erkölcs alól. Attól, hogy pénzügyi tevékenységet folytatok, ez a tevékenység is alá esik az erkölcsi jó és rossz kategóriáinak. Ezek a kategóriák nem arra vonatkoznak, hogy pénzügyi szempontból helyes volt-e egy adott ügylet, hanem arra, hogy ezzel az ügylettel megsértettem-e más emberek, közösségek jogait, spekulációm következtében sérülnek mások jogai, megtakarított vagyona, stb. Szerintem te is így gondolod.

bélaybéla · http://odamondogato.blog.hu 2012.02.01. 16:58:35

@Pandit:
A közgazdaságban megjelenő és érvényesítő erővel bíró kamatos kamat rendszere nem jelenik meg a természetben egyetlen élőlénynél, szerves rendszernél sem. Ha az embernél megjelenik, akkor ugyan része a rendszernek, de csak is olyan formán, mint ahogyan a rákos-daganat is része a szervezetnek, de nem ez a kívánatos ,és a mindennapjainkat sem ezzel szeretnénk leélni.
Így értettem, hogy ez ellentétes az egészséggel.A természet megoldja a rákos daganat problémáját azzal, hogy a gazda szervezet is belepusztul a rákkal együtt. Ebből az analógiából kiindulva az emberiség, és talán még a Föld bolygó is pusztulásra ítéltetett. Ha ez neked jó, és szerinted ez normális, ami ellen nincs gyógymód, akkor máris átadtad magad a pusztulásnak.
"Most neked akkor pont az emberben jelen lévő transzcendenssel van bajod?"
Az emberben lévő transzcendens a szenvedő és meghaló Jézus. Ő is erre hívja fel a figyelmünket, hogy a magunk által teremtett rend, amely ellentétes a természetes isteni renddel az magának a transzcendensnek a halálát, pusztulását is okozza.

zzsuzsici 2012.02.01. 18:42:12

@Pandit: A bankrendszer nem erkölcsi kategória...írod. De ugye abban egyetértünk, hogy ha erkölcstelen a működése (márpedig ezt már nem csak Magyarországon látják) akkor azon változtatni kell, és nem tartható tovább fenn!

2012.02.02. 08:03:21

@zzsuzsici:
Látod ez már jobban tetszik.
Akkor(!) azon(!) változtatni kell.

De továbbra is jelzem nagyon veszélyes mutatvány ez, "erkölcsi alapon" bírálni.
És nehogy megint kommunizmust építsünk, mert abból most egy időre elég volt.

Én bölcsebnek tartanám mindenek előtt szakmai alapon feltárni és javítani a hibákat.
Ez elsősorban némi szerénységet, alázatot követel (nini egy "erkölcsi kategória" tőlem :-) ), pl. hogy amihez nem értünk ahhoz azért óvatosan szólunk hozzá.
:-)

zzsuzsici 2012.02.02. 08:42:21

@Pandit: Figyelj, azt tényleg nem mondhatod, hogy nem értünk hozzá! Ugyanis mi vagyunk azok, akik 10 milliós (vagy több) hiteleket vettünk fel a bakoktól Gyurcsányék ajánlására, és ismerjük a bankrendszert ezen keresztül. Bankok= szolgáltatás. Kicsit visszás tőlünk polgároktól elvárnod az alázatot a banki szféra felé! Nem így látod te ezt? Pont a bankok? Figyelj, felvett hitelek 4,5%os kamatra, ami egy hónap múlva 7,9%os kamattal bír! Ebben hol a szerénység, hol az alázat, Mi sokan azt mondjuk, hogy a baki szférának meg kell változni. Szükség van rájuk, de csak ha fair hozzáállást tanusítanak. Részt kell vállalniuk a közös teherviselésből. Ezért van a bankadó. Hihetetlen nyereségeiket vissza kell fogniuk. Szerintem nincsen rendben az, hogy amit 3 évvel ezelőtt felvettél, annak a reális árfolyamon 3-4-5-ször akkora értéke van a hitelkiváltásnál. Fiktív devizahitelek, ami mögött nincsen valós deviza, hiszen a bank is forintban utal.....ha akarod mondom még, de gondolom valamennyire tisztában vagy vele. Itt egyértelmű helyzetre van szükség, a banki szférát helyre kell tenni. Tehát nem elküldeni őket, csak a HELYÜKRE KELL TENNI. Nézd csak meg az Erste bankot. Sok-sok eljárás folyik ellenük tisztességtelen visszaélések miatt. Az vezetőség először ordítozott a bankadó miatt és fenyegetőztek, hogy elhagyják az országot. Mi is a valóság? Itt maradtak, mert még ilyen körülmények között is ÓRIÁSI PROFITOT TERMELNEK. érted? érted miért visszás a népet alázatra inteni ebben a helyzetben?

2012.02.02. 09:00:55

@zzsuzsici:
"Fiktív devizahitelek, ami mögött nincsen valós deviza, hiszen a bank is forintban utal..."
ha az ember megnézi a magyarországi bankrendszert, ahol a hitelek aránya sokkal nagyobb a betétekénél, JELENLEG 1,45 ÉRTÉK, DE 2 ÉVEN BELÜL LE KELL VINNI 1,1 ÉRTÉKRE ez pedig azt jelenti, hogy a hosszútávú hitelek egy részének folyósítását is felfüggesztik!

miért képzeled azt, hogy a magyar árfolyamveszteséget az osztrák bankoknak kéne megfizetni???

2012.02.02. 09:03:50

@zzsuzsici:
Ez olyan mint a géprombolás annó.
Nem vezet sehová.

Én sem a bankokat sem a népet nem inteném semmire. Magunkat, vagy leginkább saját magamat.
Ezek megfoghatatlan dolgok, megint keveredik minden. Erről beszélek folymatosan értelmetlen dolog a bankoktól erkölcsös hozzáállást várni.

A közös teherviselésből csakis kizárólag ennek az országnak a polgáraitól várhatod el a részvételt.

Vissza kell fogniuk a nyereségeiket?
Mégis hogyan? Osszák szét a nép között?
Meg egyátalán "Gyurcsányék" talán pisztollyal kényszerítettek bárkit, hogy '"10 milliós" hiteleket vegyenek fel.
Bizonyára kell az állami szabályozás, és itt sok mulasztása volt/van a kormányoknak is, de ez a hozzáállás. (A te szavaiddal "a nép hozzáállása") nem vezet sehova.
Na és ki mondja meg a tutit hol a "helyük" a bankoknak, ahová "tenni" kell őket?
Orbán Viktor?, Matolcsy? a "nép"? Te?
Én nem vállalom) :-)

2012.02.02. 09:05:16

@zzsuzsici:
- Az Erste például több száz embert leépít, és vagy 40 fiókot bezár. A Nemzetgazdasági Minisztérium erre azt mondja, hogy az elmúlt években 60 milliárd forint nyereséget termelt Magyarországon a bank, hát most viselje a veszteségeket is. Valóban nagyon jó évek voltak a válság előttiek az itteni bankoknak, ahhoz képest hogyan viszonyulnak az utóbbi 1-2 év veszteségei?

- A mérlegnek mindig két serpenyője van, de a tárca csak az egyikről beszélt. Ha azt nézzük, hogy az Erste a Postabankot 2003-ban körülbelül 101 milliárd forintért vásárolta meg, és utánaszámolunk, hogy azóta mennyi nyereséget termeltünk, akkor nem lehetünk nagyon büszkék a befektetésünkre. Még úgy sem, hogy az idei évet nem vesszük figyelembe. Ha pedig 2011-et is beszámítjuk, akkor elmondható: egy év alatt nemcsak elvesztettük a befektetésünket, hanem 600 millió euró tőkeemelésre szorultunk. Ez majdnem 50 százalékkal több, mint amennyibe a Postabank került.

"Az ország maga alatt vágja a fát" - interjú az Erste Bank vezérével
www.origo.hu/gazdasag/hirek/20111221-interju-radovan-jelasityvel-az-erste-bank-elnokvezerigazgatojaval.html

szerintem minden külföldi síkhülye, aki ebben az országban akar bármit is kezdeni ilyen jogbizonytalanság és gazdasági környezet mellett, örülhetünk, hogy nem nekünk kellett feltőkésíteni a magyar adófizetők pénzén az ERSTE bankot is...

matthaios · http://www.matthaios.hu 2012.02.02. 09:16:37

@Pandit:

'De továbbra is jelzem nagyon veszélyes mutatvány ez, "erkölcsi alapon" bírálni. És nehogy megint kommunizmust építsünk, mert abból most egy időre elég volt. Én bölcsebnek tartanám mindenek előtt szakmai alapon feltárni és javítani a hibákat.'

Ki számára veszélyes az erkölcsi alapokon történő birálat? Míg az emberi élet, az emberi kapcsolatok alá vannak vetve az erkölcsi elveknek, a pénzügyi világrendszer ez alól ki van véve? Nem szabad bírálni, mert ez veszélyes? A poliitikusok meg úgy gondolhatják, hogy a politika is ki van véve. Szerintem a globális pénzügyi rendszer egy agyaglábú óriás, tele a rendszert vagy részeit szétrobbantani képes pozítiv visszacsatolásokkal illetve ezek lehetőségeivel (például betét kivételi pánik). A rendszer rendbehozatalával komolyan senki sem foglalkozik, nincs is olyan a glóbális hatáskörű valami, amely ezt megtehetné. Az érdekek dzsungeljében ki vág rendet? A rendszer rendbehozatalát a felelötlenség, a kapzsiság, az áldozatvállalást a védtelenekre hárító önzés is akadályozza. Ezek viszont erkölcsi kategóriák. Ki mondana le jelentős profitról a közösség érdekében? Itt nem az agyonreklámozott szociális morzsákról van szó. A veszélyt nem abban látom, hogy a globális pénzügyi rendszerrel szemben erkölcsi aggályainkat kifejezzük.

andronikos · http://andronikosz.blogspot.hu/ 2012.02.02. 09:37:16

@Pandit:

Gyurcsányék nem pisztollyal, de kényszerítették a devizahitelt. Több családot ismerek, akik azért kényszerültek devizaalapon hitelt fölvenni, mert akkoriban a forintalapú hitelnek szigorúbbak paramétereik voltak, amiket nem tudtak teljesíteni.

De ez a Gyurcsány kormány nyíltan vállalt gazdasági stratégiája volt, mert valami gazdaságélénkítést vártak tőle.

Igaz, Svájc és az EU ezért már akkor élesen bírálta a kormányt. Csak akkoriban még nem volt divat a külföldi kormánybírálatokat a hazai médiában is közzétenni. Ez csak azóta van szokásban, amióta Orbán a sajtószabadságot is megszüntette :)))

2012.02.02. 09:40:29

@Pandit:

'Meg egyátalán "Gyurcsányék" talán pisztollyal kényszerítettek bárkit, hogy '"10 milliós" hiteleket vegyenek fel.'

Nem, de sok embert figyelmeztetni kellett volna, hogy ne tegye. Sok esetben egyértelmű a bankok erkölcsi felelőssége. Rövidtávú, közvetlen érdekeik miatt kaphatott hitelt boldog-boldogtalan, aminek 'normális' esetben nem lett volna következménye.

Olyan ez, mint amikor mindenki átrohan a fedélzet egyik oldaláról a másikra, és megbillen a hajó. Ha még a víz is háborog hozzá, akkor kész a baj. És ezt már nem lehet elintézni annyival, hogy 'minek rohangált a sok marha'.

Valakinek koordinálni kell az utasok mozgását, ha már ők maguk nem hajlandók erre, vagy nem is gondolnak rá. Aki megtehetné ezt, de elmulasztja, az maga is vétkessé válik.

Teljesen abszurd az a gondolat, hogy a bankok érinthetetlenek, náluk csak a haszon maradhat, de a felelősségük nulla. Miben különböznek ők a gazdasági élet többi szereplőjétől?

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.02.02. 09:50:16

@khamul: Lázár pl. azért bocsátott ki Hódmezővásárhely nevében frankalapú kötvényt, hogy megépítse az X-edik Holokausztmúzeumot. Amikor tavaly eljött az első törlesztés ideje, a fidezses kormány nagylelkűen megvette a múzeum egy részét másfél milliárdért... Most meg a bankot fenyegeti Lázár törvénykezéssel.
Gyurcsány kényszerítette a fideszes ellenzéki polgármestert???

2012.02.02. 09:55:40

@Arma Gedeon2:

Lehet, hogy Lázár is hibázott, nem ismerem az ügyet, ezért nem is szeretnék hozzászólni.

matthaios · http://www.matthaios.hu 2012.02.02. 10:53:05

@Izrael misztériuma:

'miért képzeled azt, hogy a magyar árfolyamveszteséget az osztrák bankoknak kéne megfizetni???'

Nem az osztrák bankok fizetik. Például az Erste Bank Hungary Zrt. egy teljesjogú magyar bank, önálló mérleggel. Ahogyan a nyereség képződik, úgy képződhet a veszteség is. A bank osztrák tulajdonosainak ezt éppúgy el kell fogadnia mint a nyereséget. "Das Leben ist keine Sahnetorte." Persze a helyzet nem olyan tragikus: 2010-es mérleg szerinti adózott eredmény kb. harmada a 2009-esnek (gondolom a bankadó miatt), de még mindig kb. 5 milliárd forint. Inkább aggódnék a magyar devizahitelesekért mint az osztrák tulajdonosokért. Ők mégiscsak honfitársaim.

2012.02.02. 10:57:16

m-athos, khamul:

"De ez a Gyurcsány kormány nyíltan vállalt gazdasági stratégiája volt, mert valami gazdaságélénkítést vártak tőle."

Ez igaz?

Csak azért kérdezem mert erről az intézkedésről így süt a jószándék. :-)
Ezek szerint mégsem a "gonosz bankok", "bankármaffia", "háttérhatalom" "rendszerhiba" van a háttérben. Pusztán egy jó szándék és egy szakmailag vitatható, vagy bizonyítottan hibás döntés?

"Miben különböznek ők a gazdasági élet többi szereplőjétől? "
Hát nem ezt kérdezem én is folyamatosan?
Akkor meg mi a bánatnak kell megszemélyesíteni és erkölcsi alapon bírálgatni őket.
Géprombolás II?

matthaios · http://www.matthaios.hu 2012.02.02. 11:01:48

@Izrael misztériuma:

Az eredmény harmadolása ráadásul nem is bankadó miatt volt: a 2009-es adózás előtti eredmény 22 189 miillió, a 2010-es pedig 7 196 millió. 2010-ben még alig volt bankadó. 2011-es mérleg még nincs.

matthaios · http://www.matthaios.hu 2012.02.02. 11:06:24

@Pandit:

Tehát álláspontod szerint az egész gazdasági élet fel van mentve az erkölcsi szempontok mérlegelésétől? És miért nincs felmentve a politika? Vagy ez is fel van mentve?

2012.02.02. 11:07:07

Tényleg tele van a hócipőm ezzel a magyar mentalitással. Ki a fenétől várjátok, hogy babusgasson minket?
Ha felvettük a hitelt és a gazdaság meg mi személyesen nem jól teljesítünk az szívás, ez van.

Mindig más a hibás, mindig más fizessen.

Jól van senki nem hibás azért mert felvette a hitelt, meg azért sem, hogy tudatlan volt és nem tájékozódott a kockázatokról. Félrevezető volt mindenki számára a helyzet OK Ok.
Na és?
A válság azért válság mert szenvedünk tőle. ha nincs szenvedés nincs válság. A bank meg nem ember (ahogyan a szövőgép sem) nem tud szenvedni, ezért tök felesleges utálni.
Hogyan magyarázzam még????

2012.02.02. 11:12:01

@matthaios:
Nem értem a kérdést?
Ez kb olyan, mint ha azt kérdezném, hogy "szerinted akkor az egész növényvédelem fel van mentve a parciális diffegyenletek megoldhatóságának mérlegelésétől?"

Egyébként meg lehet próbálni a politikát is objektíven elemezni. (Pl ezt csinálják néha a történészek, vagy próbálja Török Gábor.)

Erkölcsi felelősége csakis szabad döntéssel rendelkező személyeknek lehet! De ezt te is tudod. :-)

matthaios · http://www.matthaios.hu 2012.02.02. 11:13:53

@Pandit:

A politikát automaták csinálják?

2012.02.02. 11:23:31

@matthaios:
megnyugtatlak, hogy a hazai bankadó a nyugati értéknek 3-5x értékű, de a végtörlesztés abszolute törvényellenes, csak az eu malmai lassan őrölnek, és az egész összeget az akkori magyar kormánynak vissza kell majd fizetni megfelelő időben, amikoris elbuktaa pert az eu bíróságon...
azt persze továbbra sem értem, hogy az osztrák anyabank miért köteles a magyar végtörlesztőket 500 M euróval megtámogatni?
talan bíz-a lézerlázár mijatt, aki egymaga 18 millát nyert a bolton, konh bácsi erre azt mondaná:
ÜGYESSS!

2012.02.02. 11:31:42

Igen.
Gazdasági rendszereknek, közgazdasági törvényszerűségeknek, banknak, pénznek, részvénynek, részvénytársaságnak, tőzsdének, az ún. szabad piacnak stb. nincs erkölcsi felelősége.
Hasonlóan nincs a politikatudománynak, politikai berendezésnek, alkotmánynak, választási rendszereknek. Stb.
(Azon még gondolkodom, hogy nemzeteknek, népeknek van-e. Ez utóbbit hajlandó vagyok elfogadni.)
És van erkölcsi felelősége, a döntéshozóknak, nevelőknek, személyeknek. Pl. politikusoknak, tanároknak értelmiségieknek, munkásoknak, tőkéseknek, stb stb.

Ezt állítom, és nem volt szándékomban mást állítani.
(Ha félreérthető voltam valahol, elnézést)
Oké így?

2012.02.02. 11:40:13

@Pandit:

'"Miben különböznek ők a gazdasági élet többi szereplőjétől? "
Hát nem ezt kérdezem én is folyamatosan?
Akkor meg mi a bánatnak kell megszemélyesíteni és erkölcsi alapon bírálgatni őket. '

Ha semmiben nem különböznek a többi szereplőtől, akkor éppúgy bírálhatók, stb akár egy pék vagy kozmetikus.
Ezt teszik páran az itt kommentelők közül.

'Jól van senki nem hibás azért mert felvette a hitelt, meg azért sem, hogy tudatlan volt és nem tájékozódott a kockázatokról. Félrevezető volt mindenki számára a helyzet OK Ok.'

Soha nem vitattam, hogy sokan hibás döntést hoztak, amikor felvették a hitelt. A baj csak az, hogy mikor sokan hoznak hibás döntést, akkor mindenki rosszul járhat. Valakinek közbe kellett volna avatkozni. Hogy kinek (kormány, MNB, PSZÁF), azt ne tőlem kérdezd.

' A bank meg nem ember (ahogyan a szövőgép sem) nem tud szenvedni, ezért tök felesleges utálni.'

A 75 éves kisnyugdíjas ismerősömet se a 'bank' beszélte rá a hitelre, hanem az az egy-két mohó ügyintéző, akik a minimális befektetett munkához képest elég nagyot kaszált az ügyön. A fedezet a néni lakása volt. (már nem az övé...)
A néni természetesen hibázott, de ha a 'bank' normálisan (erkölcsösen) 'működik', akkor az ügyletre nem kerülhetett volna sor.

2012.02.02. 11:44:17

Tehát röviden:
Azt állítani, hogy a nép szenvedésiért a bankrendszer,a bankok (is) felelősek erkölcsileg, szerintem hülyeség.
Lehet felelős a bank vezére azért mert felelőtlen készíti el és ellenőrzi a bankja szabályozását és emiatt pl egy hajléktalan nevére is kiad személyi hitelt. (Ez egyébként a banknak sem jó üzlet)
de értelmetlen felelőségre vonni a bank részvényét birtokló részvénytulajdonost azért mert a befektetése után hasznot vár (remél). Pontosabban ezzel én erkölcsi alapon nem értenék egyet, és elsősorban azért mert értelmetlennek tartom.
(És ez a veszélyes ebben az erkölcsözésben:
Sose gondoltam volna, de most én jövök a holokauszttal: akasszuk fel az összes bankvezért, tulajdonost (mi van, ha van pár OTP részvényem), a fenti példával élve a hajóskapitányokat és égessük el a hajókat??)

A vállalkozás és a tulajdonosának az a feladata, hogy profitot érjen el. (Ha tetszik ez "erkölcsi kötelessége")
Jelenleg mindnyájan ebből élünk. Vagy a jöhet kommunizmus, ami mint tudjuk nem jött be. (

matthaios · http://www.matthaios.hu 2012.02.02. 11:50:17

@Pandit:

Az igaz, hogy Isten végül csak az embert itéli meg és ilyen értelemben csak az embernek van erkölcsi felelőssége. De az ember tevékenységének, létének különböző objektivációi hordozhatják magukon az ember bűnös tevékenységének nyomait. Ezért létük, jelenlegi formájuk elősegítheti a bűnt, az igazságtalanságot, szenvedést okozhat ártatlanoknak és így tovább. Ahogyan vizsgálhatod azt, hogy ezek a rendszerek, intézmények mennyire hatékonyak, mennyire biztonságosak stb., az előbb említett vizsgálat is jogos. Lehet, hogy már csak szavakon vitatkozunk?

2012.02.02. 11:53:42

"éppúgy bírálhatók, stb akár egy pék vagy kozmetikus.
Ezt teszik páran az itt kommentelők közül."

Nem ezt teszik. Nincs időm visszakeresni.
Velem vitatkoznak. :-)
Nem nagyon hallottam, olyat hogy valaki a pékrendszert, a kozmetikusi szakmát vagy annak szabályozásait bírálta volna és ezen az alapon az Európai unió rabségbantartására következtetett volna. Valaki szerint talán a pékek a válság okozói?
Most én kérdezem miért pont a bankok (mint gazdasági válllkozások) az egyedül felelősek a válságért?
Lásd pl. szerinted az autógyárak a hibásak mert autókat gyártottak?
Nem ez a dolguk?

2012.02.02. 11:57:50

@matthaios:
Úgy tűnik. Utóbbi kommenteddel egyetértek.
:-)

2012.02.02. 11:58:36

Az hiszem...
:-)

2012.02.02. 12:00:05

@Pandit:

'A vállalkozás és a tulajdonosának az a feladata, hogy profitot érjen el. (Ha tetszik ez "erkölcsi kötelessége")
Jelenleg mindnyájan ebből élünk.'

Persze, csak nem mindegy, hogy milyen eszközökkel teszi.

'Azt állítani, hogy a nép szenvedésiért a bankrendszer,a bankok (is) felelősek erkölcsileg, szerintem hülyeség.
Lehet felelős a bank vezére azért mert felelőtlen készíti el és ellenőrzi a bankja szabályozását '

A légifolyosó alatt lakók is sokat szenvedhetnek a repülők zajától, de ezért természetesen a 'légiközlekedést' semmilyen erkölcsi felelősség nem terheli. Azokat viszont annál inkább, akik kijelölik a légifolyosót.

2012.02.02. 12:00:57

@Pandit:

'Most én kérdezem miért pont a bankok (mint gazdasági válllkozások) az egyedül felelősek a válságért?'

EZt hol írtam?

zzsuzsici 2012.02.02. 12:11:18

@Pandit: A pénzintézetek kihasználták a banktitok intézményét, és a szerződő feleket nem tájékoztatták a szerződésben lévő változásokról. Mai bírósági döntés, több ezer devizahiteles szerződése válhat semmissé! Figyelj, próbálj meg a realitás mezején maradni! gyurcsány élénkítést várt a MI ÁTVERÉSÜNKÖN KERESZTÜL! Ne vicceljél már! Nem érted, hogy az amit itt a Banki szféra az utóbbi évtizedekben, és különösen az utóbbi évtizedben történt az nem más mint az évezred rablása? Mondjuk már végre ki! Ettől még nem kell azMSZP-t meg az LMP-t, megbélyegezni. Ez nélkülük is TÉNY!!

2012.02.02. 12:21:34

"A légifolyosó alatt lakók is sokat szenvedhetnek a repülők zajától, de ezért természetesen a 'légiközlekedést' semmilyen erkölcsi felelősség nem terheli. Azokat viszont annál inkább, akik kijelölik a légifolyosót."
Na látod egyetértünk.
A "bankrendszer" sok mai bírálójának (nem állítom, hogy az itt kommentelők lennének azok!) pedig az a megoldása erre, hogy "töröljük el a gonosz légifolyosó intézményét, mert az egész dologért ez a rendszer felelős"
Érted már?

2012.02.02. 13:54:56

michaelknight.blog.hu/2012/02/02/speki?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_02_02&utm_campaign=index
Mondhatnám itt a sánta kutyás dolgot, de inkább arra mutatnék rá, hogy na ugye!
A gazdaság, a tőzsde és a bankok az EU tegyék a dolgukat, és úgyszintén az ezeket felügyelő intézmények és kormányok is.
Nincs ezzel semmi baj.
Az emberség, szolidaritás, másokra figyelés, az elesettek (kerüljenek mások, vagy saját hibájukból bajba) támogatása, a békesség és békesség szerzés, a türelem, és elsősorban is a saját környezetünk emberibbé, szeretettel telibbé tétele meg legyen ettől teljesen független dolog. Mint ahogy úgy gondolom az is. Es persze sokkal fontosabb is.
Higgyétek el a válság is könnyebben és gyorsabban múlna és a "rendszerek" is jobban működnének ha ezt valahogy megértenénk. (Beleértve a politikusokat, bankvezéreket és kisnyugdíjasokat, püspököket stb. is)
Klasz lenne, ha ezt nálam szebben egy püspök is megfogalmazná. :-)
Túl sokat kötözködtem, de talán ez lenne a lényeg.
Shalom, és bocs' :-)

matthaios · http://www.matthaios.hu 2012.02.02. 15:55:13

@Pandit:

Lázár János spekulációi kérdésében nem vagyok tájékozott. Lehet, hogy ártatlan, lehet, hogy nem, mindenesetre eléggé benne van a "közbeszédben". Ezek a "spekulációk" azonban nem változtatnak azon, hogy a gazdaság, a tözsde, a bankok, az EU működésének is eleget kell tenniük erkölcsi követelményeknek és ezen követelmények számonkérhetőek a működtetőkőn. Egyes intézmények személytelensége még nem ad felmentést az intézményekben elkövetett igazságtalanságok alól. Itt személyes felelősség is van, még akkor is, ha a személyeket nem tudjuk azonosítani. (Van, aki tudja.) Úgy gondolom, hogy a pénzügyi válságok oka elsősorban nem az, hogy én, a szomszéd stb. nem viselkedünk elég emberien. Sajnos emberies viselkedésünk a válságot nem fogja megszüntetni, legfeljebb bizonyos hatásait elviselhetőbbé teszi. Igazságosság nélkül nincs valódi béke. Az igazságosságnak viszont az egész emberi kapcsolatrendszerre ki kellenne terjednie, beleértve a pénzügyeket is. Az igazságosságnak az is része, hogy megpróbálom ugyanazt a mércét alkalmazni minden esetben (Lázár esetében, Gyurcsány esetében, Orbán esetében, Bajnai esetében stb).

2012.02.02. 16:03:50

@matthaios:
Szép. Egyetértek. Akár én is írhattam volna, ha tudnék így fogalmazni.
:-)
Talán annyit tennék hozzá, hogy az sokszor az igazságosságnál is fontosabb a megbocsátás és türelem.

matthaios · http://www.matthaios.hu 2012.02.02. 16:17:47

@Pandit:

A megbocsátás kétirányú dolog. Csak akkor fejti ki igazán hatását, ha a sérelmet okozó is megbánja azt, amit elkövetett és igyekszik ezt jóvá tenni. Fontossági sorrendek felállításának azért nem vagyok mindig a híve, mert itt olyan dolgokról van szó, amelyek egymással bizonyos értelemben véve ellentétesek, ezek az ellentétek tökéletesen csak Istennél esnek egybe. A sorrend esetleg azt sugallhatja, hogy ne vállaljuk az ellentétekből adódó feszültséget, hanem valamiről mondjunk le.

andronikos · http://andronikosz.blogspot.hu/ 2012.02.02. 16:24:53

@Pandit: Kérdésedre a válaszom:

Igaz. A gyurcsányi "nem kicsit, nagyon"- tipusú kormánystratégia is igaz, és az akkori külföldi bírálatok is igazak.

"Mindig más a hibás, mindig más fizessen."

Nem erről van szó, hogy más fizessen. Hanem arról, hogy a kiszolgáltatottak kárából nem húzunk hasznot, főleg nem kiemelten nagy hasznot. Katolikusoknál ez égbekiáltó bűn, de másoknál sem etikus dolog.

Ha romlott a forintárfolyam mondjuk 30%-al, akkor a törlesztőrészlet az miért nem csak 30%-al emelkedett meg, hogy lehet 18 ezer helyett havi 50 ezret behajtani? Ez ugye majdnem 280%-os emelés. Ebből jogos a 30%, 250% pedig a bank extraprofitja. De csak itt nálunk. Lengyelországban például csak arányosan emelkedtek a részletek.

Ennyit zárójelben a banki szféra morális szintjéről.
De mondhatnám a nulla vagy negatív hozamú önkéntes- és magán nyugdíjakat is, miközben a cég nyereséges (pl. AXA), és még több más példát is föl lehet hozni.

matthaios · http://www.matthaios.hu 2012.02.02. 16:29:11

@Pandit:

Még egy szó. Szent Pál igen mélyen látó ember, mert megmondja, hogy melyik az az erény, amely összefoghatja az ellentétesnek látszó dolgokat. És itt elsősorban nem valamilyen "szeressük egymást gyerekek" dologról van szó, hanem arról, hogy a szeretet valójában az, hogy az igazságtalanság okozójának is jót akarok, anélkül, hogy "egymás keblére borulva" igazságnak ismerném el az igazságtalanságot.

2012.02.03. 08:12:13

@matthaios:

"Fontossági sorrendek felállításának azért nem vagyok mindig a híve"
Nézd, a végén kiderül hogy hasnlítunk? :-)))

Értem ezt a kétirányúságot, igaz, de a megbocsátó részéről ez közömbös kell legyen. (És én csak erre gondoltam)

A feszültség dolgot is értem, és egyetértek.

Hogy továbbfűzzem, sokszor meg végül a lemondás az igazán jó megoldás. (Akár az igazamról pl. )
De ez már egy igen magas szint :-))

2012.02.03. 08:19:16

@m-athos:
Én is csatlakozom Szent Pálhoz. :-)

Klassz lenne, és nem itt tartanánk, ha az "árok" két oldalán állók így gondolkodnának és cselekednének.

matthaios · http://www.matthaios.hu 2012.02.03. 08:19:21

@Pandit:

Le lehet mondani olyasmiről, ami az "igazságom" alapján járna nekem. Magáról az igazságról nem mondhatok le, mert az bizonyos mértékig tőlem független. Ha viszont nem vagyok meggyőzödve véleményem igazságáról, bizonytalan vagyok, akkor ezt be lehet ismerni.

2012.02.03. 08:43:41

@m-athos:
Gondolom, hogy igaz, de nem a kérdésem volt a lényeg, hanem a hozzáfűzött kommentem. :-)

Nem vagyok pénzügyi szakember, de meggyőződésem, hogy az ilyen anomáliákat bőven lehet törvényi szabályozással megfelelő felügyelettel kezelni. És a szabályok megalkotásánál nem kellene messzire mennünk példákért. Ld pl a lengyel is megfelelhet. (Nem kell nekünk mindig kitalálnunk a spanyolviaszt, ha már máshol megvan, ld alázatosság)
Ehhez nem kell forradalom, magánvagyon államosítás, meg "géprombolás". Akkor sem, ha ez bizonyos körökben népszerű üzenet és szavazatokat hoz. (ld becsületesség).

A válság meg válság, ami rossz dolog. Értem én hogy jó lenne a fotelből nézni, hogy tombol kint a dolog, de az akkor nekünk nem válság.

andronikos · http://andronikosz.blogspot.hu/ 2012.02.03. 09:33:10

@Pandit:

"meggyőződésem, hogy az ilyen anomáliákat bőven lehet törvényi szabályozással megfelelő felügyelettel kezelni."

Pontosan ez történik, Nincs itt semmi forradalom, államosítás, géprombolás. Csak az eddig elmulasztott szabályozást próbálja a kormány bepótolni. Abban egyetértek, hogy nem kell a spanyolviaszt feltalálni.

De nem kell azt hinni, hogy pl. a lengyelek a saját intézkedéseik miatt nem kaptak ugyanúgy hideget-meleget, mint a mi kormányunk. Csak az nem hallatszik el idáig.

Az ellenérdekelteknek pedig ez nyilván nem tetszenek ezek az intézkedések, és ezért bevetik minden média- és politikai befolyásukat.

A bankok nem szeretnek bankadót fizetni, ugyanakkor elvárják, hogy ha ők vannak bajban, az adófizetők segítsék meg őket. Akiket pedig ügyfélként úgy kopasztanak, ahogy akarnak, mert kiszolgáltatott helyzetben vannak és különben is, az érdekérvényesítéssel a magyar civilek eléggé hadilábon állnak.

Az egyik legnagyobb baj, hogy a rendszerváltás óta megy itt az agymosás, miszerint a neoliberális gazdaságpolitika az egy baloldali szociális csomag.

Hát nem az. Ezt most már a lakosság többsége is kénytelen volt a saját bőrén megtapasztalni. Nem vagyok kárörvendő, de azt kell mondjam: szerencsére. Így legalább végleg szertefoszlott néhány hamis illúzió.

Szóval azt a bizonyos alázatot én azoktól is elvárnám, akik "nem kicsit, nagyon".

2012.02.03. 10:04:11

"érdekérvényesítéssel a magyar civilek eléggé hadilábon állnak."
Egyetértünk. "hadi" lábon :-)

(A bankok megszemélyesítéséreől már leírtam a véleményemet.)
Adót senki sem szeret fizetni, elvárásban meg igencsak versenyképesek vagyunk még a "bankokkal" szemben is. :-)

Elmulasztott szabályozás?
"Rosszul működtek a nyugdíjpénztárak, hát akkor államosítjuk", vagy "Kevés a pénz hát adóztassuk meg a bankokat, az fog tetszeni a népnek" típusú dolgokra gondolsz?
meg a
"Lehet, hogy ez nem fog tetszeni az alkotmánybíróságnak, írjuk át az alkotmányt" és "a munkáját komolyan vevő felelős köztársasági elnök helyett meg legyen egy bábfigura"
tipusúakra?

andronikos · http://andronikosz.blogspot.hu/ 2012.02.03. 10:52:03

@Pandit:

- A bankadó szerintem teljesen jogos, és nem csak szerintem, mert 2013-tól kötelező bevezetni az összes EU-tagállamban. Erre tehát kár több szót vesztegetni. (Ez EP új szocialista elnöke pedig azon van, hogy a tranzakciós adót is bevezettesse az EU-ban, amit ha itthon valaki megemlít, a szocik rögtön fújolnak, hogy ez nem "orthodox gazdaságpolitika")

- Az alkotmányról az a véleményem, hogy semmi olyan rossz nem került bele, amivel riogattak, hogy bele fog kerülni; és semmi olyan jó nem maradt ki belőle, amivel riogattak, hogy ki fog maradni belőle. Részemről tehát ez sem téma.

- Mint nullhozamos egykori magánnyugdíjpénztár-tag és mint nullhozamos szintén csak egykori önkéntes nyugdíjpénztár-tag, örülök, hogy a kormány döntési helyzet elé állította a megvezetett pénztártagokat, köztük engem is.

- A jelenlegi köztársasági elnökre meg nem érdemes szót vesztegetni. Hozzátenném, hogy azok a körök, akik most jogosan támadják Schmidt Pált, azok azelőtt lazán-faszán leantiszemitázták Sólyom Lászlót, mert próbált valamiféle féke és ellensúlya lenni a kormánynak, amit most Schmidten számon kérnek.

matthaios · http://www.matthaios.hu 2012.02.03. 11:30:34

@Pandit:

Szerintem nem lehet téged jobboldalisággal vádolni. Mégis nézeteidben sok a "konzervativizmus": ragaszkodjunk az intézményekhez, módszerekhez, az eddigi, jól bevált, ortodox megoldásokhoz. A konzervatív hozzáállásnak van jogosultsága, de az igen gyors változások korában lényeges változtatások nélkül az intézmények már nem mindig képesek betölteni hivatásukat, öncélúvá válnak, feszültségeket szülnek, esetleg össze is omolhatnak. Reformokra lenne szükség, még pedig nemcsak lokális (országos) szinten, hanem globális szinten is. Sajnos Davos, G20 és hasonló rendezvények eléggé tehetetlenek, az idő viszont kikényszerítheti a változásokat, de ekkor ezek már nem kontrolláltan fognak történi, hanem összeomlások, súlyos válságok kiséretében.

2012.02.03. 11:41:21

@m-athos:
Adó esetében jogosságról beszélni nincs értelme.
Az adó szükséges/szükségtelen és hasznos vagy haszontalan lehet. Jogosnak mindig jogos, hiszen jogszabályba foglalják. :-)

Engem ne állítson a kormány döntési helyzet elé, (ami igazából felért egy ultimátummal) felnőtt ember vagyok. Ha ezt kikérem magamnak attól nem leszek gonoszliberális gyurcsányista aki a "gonosznyugdijpenztar" szekeret tolja a "hosszentmagyarorbán" szekere helyett, vagy mi.

Nekem meg az a véleményem az alkotmányról, hogy semmi szükség nem volt rá, nagyon szép szöveg meg minden, de pl. konkrétan az alkotmánybíróság szerintem fontos jogait csökkentették. Ja és a választási rendszernél is kilóg a lóláb.

Nekem régen is az volt és most is az a véleményem, hogy Sólyom kalsszisokkal veri az eddigi összes k.elnökünket.

De ezekről nem is akartam vitatkozni veled. Szóval részemről sem téma. (Ez is egy érvelési módszer, bár kissé fura) :-)

2012.02.03. 11:52:09

@matthaios:
Nem tekinteném vádnak. :-)
Nem érdekel ki minek tart, és én egyik oldalt se látom se feketének se fehérnek.
A "konzervativizmus" szót sem tekintem sértőnek még idézőjelekben sem. :-)
"A konzervatív hozzáállásnak van jogosultsága, de az igen gyors változások korában lényeges változtatások nélkül az intézmények már nem mindig képesek betölteni hivatásukat, öncélúvá válnak, feszültségeket szülnek, esetleg össze is omolhatnak. Reformokra lenne szükség,"
Hűha, ez olyan mintha "egy politikus" mondta volna. (pejoratíve!), már bocs' :-)
Volt valaha a történelemben olyan pillanat, amikor a fenti semmitmondó állítás nem volt igaz?

matthaios · http://www.matthaios.hu 2012.02.03. 12:00:58

@Pandit:

Mindig igaz, de van amikor "nagyon" igaz.

andronikos · http://andronikosz.blogspot.hu/ 2012.02.03. 12:55:17

@Pandit:
"Adó esetében jogosságról beszélni nincs értelme."

Szerintem van értelme. Igazán izgalmas elvi kérdés, hogy adóznom kell, amikor pénzhez jutok (jövedelemadó), adóznom kell, amikor a pénzt elköltöm (ÁFA), akkor vajon miért kell adóznom akkor is, amikor a pénzem már el van költve vagyontárgyra vagy ingatlanra, és főleg létszükségletnek számító lakóingatlanra. Ennyit nagy általánosságban.

Konkrétan a bankadóval kapcsolatban pedig beszélhetünk jogosságról, hiszen akaratom ellenére több bankot konszolidáltam már állampolgárként, tehát JOGOS az elvárásom, hogy amikor az általam is alkotott állam bajban van, akkor legyenek már szívesek nagyobb mértékben beszállni a közteherviselésbe azok, akiknek pillanatnyilag jobban megy. Ha nem lettek volna bank-konszolidációk, azt mondanám ez is egy érdekes elvi kérdés lehetne, amin el lehet filozofálni. De mivel konszolidációk voltak, ezért a kérdés nem lehet kérdés. Jogos, és kész.

"Engem ne állítson a kormány döntési helyzet elé"

1) Nekem jól jött, hogy döntési helyzet elé állítottak. Mert magamtól túl hülye és naiv voltam, hogy megbíztam a pénztárakban. Így legalább többszázezer emberrel egyetemben nekem is szembe kellett néznem a tényekkel.

2) Azért még mindig jobb egy döntési (kényszer)helyzet, mintha nincs egyáltalán döntési lehetőséged. Ha például egy kormányzati politikából kifolyólag csak deviza alapú hitelt kaphatsz a bankoktól, mert a forintalapú hiteleket teljesíthetetlen feltételekhez kötik. Utána meg jól megsz...tad a törlesztést, mert nem csak a 30%-os árfolyamveszteséget kell kicsöngetned, hanem plusz még 250%-ot, csak azért, mert kiszolgáltatott helyzetben vagy.

matthaios · http://www.matthaios.hu 2012.02.03. 14:33:01

@Pandit:

Igen. Kissé "szónokian" fejeztem ki magam.
süti beállítások módosítása