Jezsuiták

PÁRBESZÉDBEN

Címkék

boldogság (8) egyház (55) eucharisztia (8) európa (10) feltámadás (8) ferencpápa (9) filozófia (10) gondolat (10) gondolatébresztő (19) hit (25) ima (14) Isten (8) isten (19) jezsuita (16) jézus (11) katolikus (13) lelkiség (10) orbán (9) pápa (19) politika (25) szabadság (10) szeretet (13) társadalom (11) tudomány (12) vallás (16) vallások (10) Címkefelhő

Friss topikok

Választási lehetőségeink bővülése, avagy: a pluralizmus kötelez az eretnekségre?

2012.10.16. 15:03 Satori

choose1_1.jpgMiért épp erre a honlapra tévedtél, kedves Olvasó? Vajon tudatosan kerested a jezsuiták blogját? Esetleg csak ide keveredtél, és itt ragadtál, bár voltaképpen haszontalan elfoglaltságnak tartod ezt az olvasgatást? Valóban: szántszándékkal jöttél, vagy valami hasznosabbnak tartott tevékenységtől vonod el az időt, amikor – feltételezem – a keresztény vallással kapcsolatos témákról keresel információkat, virtuális beszéltető- és vitapartnereket, egyszóval, amikor tanulni, társalogni és szórakozni vágysz ezen a fórumon? 

A tudásszociológusok számára közhely – és a kortárs tudat egyik legfőbb jellegzetessége –, hogy a modern embernek premodern elődeihez képest jóval több alkalma adódik dönteni. Vegyünk egy példát. Amikor bekapcsolom a számítógépem, azonnal számos lehetőség közül választhatok. Vajon dolgozni fogok rajta? Vagy talán csak a leveleimet akarom megválaszolni? Itt is egy további alternatíva adódik: a munkámmal kapcsolatos levelezést is intézhetem, de esetleg csak szabadidős tevékenységként a családommal és a barátaimmal akarom tartani a kapcsolatot. Lehet persze az is, hogy éppen a BBC híreit akarom meghallgatni. Ez esetben a személyi számítógépemet egyszerű rádiókészülékként fogom használni. Esetleg csak „szörfözni” akarok a világhálón, netán letölteni egy-két videót a youtube-ról? Vagy közösségi portálokat van kedvem meglátogatni – mondjuk „benézni” a face-book oldalamra? Esetleg blogolni támadt kedvem? :-) Nem is kell bizonygatni: adott esetben sokkal nagyobb kihívást jelent, hogy hűséges maradjak eredeti szándékomhoz (teszem azt, hogy dolgozzam a számítógéppel), mintha kevesebb választási lehetőségem volna. Mindez jóval magasabb fokú autonómiaszintet, önfegyelmet és ön-motivációs képességet feltételez. Az elszórakoztató, szétszóró tényezők nélkül talán szürkébb, ám bizonyos szempontból könnyebb lenne az élet. Vajon felkészültünk ezekre a kihívásokra?

Meglehet, hogy igen – ám történetileg biztosan nem vagyunk rájuk felkészítve. A lehetőségek ezen kavalkádja ugyanis nagy mértékben új jelenség az emberi történelemben. A modernitást megelőzően az emberek igen nagymértékben a sorsszerűség világában éltek – és a glóbusz sok területén lényegében ez máig sem változott. Elődeink többé-kevésbé teljes mértékben ki voltak szolgáltatva a természetnek: függtek az időjárástól, a terméstől, és a vadászszerencsétől. Mivel technikailag nem voltak képesek manipulálni a körülményeiket, könnyen megadták magukat azoknak – és imádkoztak. Ezekben a premodern társadalmakban az emberek életét és gondolkozását nagyban megjellegezte az a tény is, hogy az intézményeket még jórészt „magától értetődőség” jellemezte. Az íratlan szabályokból világos volt, hogy „hogyan tesszük a dolgokat”: így, és nem másként. Az emberek tudták, hogy „hogyan házasodunk” (és kivel), „hogyan neveljük a gyermekeinket”, hogyan kell biztosítani a megélhetést, ki gyakorolja a hatalmat és így tovább – „így kell tenni a dolgokat”, ez azt jelentette: így és nem másként. Szociológiailag ez annyit is jelent, hogy – mivel az emberek nagyrészt abból merítették az identitásukat, amit csináltak – ez az intézményesített stabilitás meghatározta azt is, amik voltak. Az ember így nem válhatott senki és semmi mássá. Az elérhető identitás-repertoár még nagyon korlátozott volt.

Ez a helyzet az utóbbi évtizedekben drámai átalakuláson esett át. Míg régente a hagyományos intézményeket és önazonosságokat magától értetődőnek vették, és azok majdnem ugyanolyan objektív hatállyal bírtak, mint a természet tényei, egy mai nyugati-iskolázottságú személy nagyfokú társadalmi mobilitást élvez, minden valószínűség szerint tervezett családban él (házastársának kiválasztásakor nem ragaszkodik magától értetődően a saját etnikumához, vallásához/felekezetéhez vagy társadalmi osztályához stb.), ráadásul nemcsak a hajának színét képes megváltoztatni, hanem „szexuális életstílusát” is. 

És ezzel még nem is értük el a lehetőségek felsorolásának végét! Az utóbbi idők sebészeti technológiája olyan eredményekhez vetetett, melyek nyomán (poszt-) modern világunk globális polgárai számára további, még radikálisabb választási lehetőségek nyílnak: ma egy nő már nem csak férfi szerepet választhat magának, hanem férfi testet is – és fordítva. És ezek az előzmény nélküli, szélsőséges eshetőségek nyilvánvalóan hatással vannak a kortárs gondolkodásra is. Hogyan? Kézenfekvő: mintha csak egy mai szupermarketban válogatnánk, szellemi téren is. A világnézetekkel, felekezetekkel és vallásokkal kapcsolatban is hajlamosakká váltunk a személyes preferenciánkra, hangulatunkra és ízlésünkre – avagy éppen az aktuális divatra – hallgatni. Az osztrák-amerikai szociológus, Peter L. Berger, ezzel kapcsolatban így fogalmaz:

„Ami korábban sorsszerű volt, mára választások sorozatává vált. Avagy: a végzet átalakult döntéssé. […] Történelmileg példa nélkül való módon a modern egyén megtervezi a saját és családja életét, amiként a modern társadalom is megtervezi kollektív jövőjét. […] A premodern ember számára az eretnekség lehetőség volt – általában meglehetősen távoli; a modern ember számára az eretnekség jellemző módon szükségszerűséggé válik. Akár úgy is fogalmazhatnánk, hogy a modern kor olyan helyzetet teremt, amelyben a csipegetés és válogatás (picking and choosing) kötelező felszólítássá válik.” (Peter L. Berger, The Heretical Imperative: Contemporary Possibilities of Religious Affirmation, New York: Garden City, 1980, 15; 18; 25)

Globalizálódó világunkban minden korábbinál több ember áll rendszeres kapcsolatban olyanokkal, akik számos dologban tőle különböző módon gondolkodnak – köztük vallási kérdésekről is. Persze nem mindenki válik ilyen körülmények között szükségképpen „eretnekké”. De a „másként gondolkodás” kognitív disszonanciájával szembesülve egyesek tényleg csupán az ízlésükre próbálnak hallgatni (minek következtében kedvükre válogatnak); mások arra érezek ellenállhatatlan kényszert, hogy minél markánsabban fogalmazzák meg a meggyőződésüket, és mintegy „bekeményednek” (azaz fenyegetett hitük védelmében fundamentalista nézetekbe sodródnak).

Vajon létezik középút? Szeretném hinni, hogy igen! Talán ha – vállalva a félelmet keltő kockázatokat – továbbra is kitesszük magunkat a másként gondolkodók szellemi kihívásainak, ugyanakkor azonban – magát önként az árbocrúdhoz láncoltató Odüsszeuszként – kötjük magunkat saját vallási hagyományunk kipróbált értékeihez… Kell, hogy legyen mód áthajózni az „anything goes” liberalizmusának Szküllája és a megátalkodott merevség Kharübdisze között! Ha van erőnk és éberségünk kritizálni mindazt, amivel megalkudni bűnös dolog volna, s közben tudunk inni a hagyomány éltető forrásából – lehet esély… Hiszem, hogy erre vezet Jézus Krisztus követésének mai útja!

199 komment · 1 trackback

Címkék: blog facebook eretnekség pluralizmus választas

A bejegyzés trackback címe:

https://jezsuita.blog.hu/api/trackback/id/tr194852112

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Böske, Maris és a sárga csekk 2012.10.19. 09:11:35

MARIS (belép a fodrászszalonba) Szép napot mindenkinek! Hallottátok a Posta új tervét? ANNA (félvállról, miközben vágja József haját) A lenyúlósát? MARIS (leül) Nem azt! Jövőre csekkautomatákat állít be a Posta. ANNA (felnéz Marisra a tükörben) Ami ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bélaybéla · http://odamondogato.blog.hu 2012.10.28. 13:48:35

@Izrael misztériuma: "Az IMF és az Európai Bizottság véleménye általában teljesen egybeesik, "

"Összeesküvéselmélet" = Amikor két egymástól teljesen független szervezet azonos véleményt, álláspontot alakít ki, annak érdekében, hogy egy harmadik felet , egy országot a saját akaratukra kényszerítsenek.
Most ez történik, gyanítom, van még a kalapban egy csomó más szervezet is, amely bevethető még adott esetben, mert azoknak a "véleménye is teljesen egybeesik" vagy majd egybe fog esni.

2012.10.28. 14:02:55

"this year is a little bit risky".
"The Hungarian fairytale or the Hungarian example will be a succesful one in a year time".

Matolcsy a CNN-nek: a "magyar tündérmese" egy éven belül sikertörténet lesz
www.youtube.com/watch?v=899BDrH5ITI&feature=player_embedded

a rizikós 2 évünk már megvan, már csak a tündérmesére várunk...

bélaybéla · http://odamondogato.blog.hu 2012.10.28. 14:13:45

@Izrael misztériuma:
A tündérmese megvalósulására hiába vársz, mert amíg a gonosz 12 fejű sárkány itt van és előír meg diktál, meg fenyegetőzik, addig erre nincs esély. Először akkurátusan meg kéne szabadítani a sárkányt a fejeitől, hogy aztán eljöjjön a "happy end".
Sajnos ,eddig még nem akadt senki olyan vitéz, aki egyáltalán csak egyetlen fejétől meg merte volna szabadítani az ocsmány hüllőt.
Leginkább olyanok voltak, akik beengedték őt a házba- hazába és minden kényét kedvét kiszolgálták.

egyérintő 2012.10.28. 15:48:01

@Izrael misztériuma:
"a talpnyalók hada mindent megmagyaráz és az ellenkezőjét is, azt embert pedig aki megcsavarja egy kicsikét a dolgokat spindoktornak hívják, a rosszat jónak kommunikálja a zemberek felé, akik egyetértésük jeleként birkamód bégetnek (lásd békamenet)...
az egész egy kicsit a marióésavarázsló történetére emlékeztet, cipolla még úgy-ahogy ura a helyzetnek, de a színfalak mögött már gyülekeznek az új szereplők fellépésre várva..."

Ezt a kifejezést most néztem meg, hogy pontosan mit is jelent. Valóban léteznek az életünkben valamiféle "spindoktorok". Tele vannak a fórumok velük, tele van a média velük, tele van a mindennapi élet, még a személyes beszélgetéseink is tele vannak velük. Hogy honnan jönnek ezek a „spindoktorok” és hová mennek sosem tudtam kideríteni. Egyszerűen egyszer csak ott vannak előtted és mindent, ami számomra fontos hiteltelenné akarnak tenni.

Ha minden igaz a katolikusok számára, aki te is lennél, nem ilyen "spindoktor" II. János Pál pápa élete és munkássága. Akinek érdemeit szerintem elismer a keresztyén világ. Érdemes elolvasni azt, amit a "bűn struktúráiról" írt 1987-ben a SOLLICITUDO REI SOCIALIS enciklikájában, mert ebben magyarázatát adja annak, amiről vitatkoztatok. A pénzügyi hatalomról ír, amelynek képviselői a mindenáron való profit, lehetőleg a maximális haszon motiválja. Lehetőleg a 24 óra munkáért a 0 Ft fizetés alapján állnak, vagy legalább is errefelé törekszenek. No és beszél a hatalmasokról, akik összefonódnak a Mammon hatalmával. Akik a saját és a pénz, a Mammon hatalmát képviselik a mindennapi életben. Akiknek végül is, ha csupaszra bontjuk a dolgokat, ennek a maximális haszonnak a biztosítása lenne a feladata.

uj.katolikus.hu/konyvtar.php?h=93#SR36

A jelenleg honi, legális politikai hatalomnak (mert földi hatalomnak kell lenni Jézus szerint is) éppen hogy nem az a törekvése, hogy a Mammonnak a maximális hasznát biztosítsa. Nem engedi az emberek kizsarolását, amennyire ereje bírja. Ezzel éppenhogy szemben megy.

Abban viszont igazad van, hogy akiket a választásokon elküldtünk, akiket a Mammon csatlósainak látunk, kezdenek csapatokba szerveződni. A pénz megvan, a dobok megperdültek és a harc továbbfolytatódik. A külföldi, honi média segítségével előfurakszanak a régi-új „spindoktorok”, akik megpróbálják elnyerni azokat az elégedetleneket, akiknek valóban nem jut elég, akiknek megszűnt, nincs munkájuk, akik jelenleg nem látnak ki a bajaikból. No meg azokat, akiknek sosem semmi sem elég. Sokan vagyunk, akik valami mindennapi dolognak a bálványozásába esünk. Van, amikor csak ezeket látjuk és nem a valós értéket, magát a valóságot. Ezek az általad emlegetett „spindoktorok” éppen ezeket a szegény valamilyen földi bálványba feledkezett embereket akarják a Mammon kebelére ráfektetni.

matthaios · http://www.matthaios.hu 2012.10.28. 16:36:13

@bélaybéla:

A helyzet az, hogy a pénzügyek terén az álláspontom meglehetősen egyszerű. A legnagyobb baj nagyon régi baj, a hét főbűn egyike: a kapzsiság. A médiával kapcsolatban pedig sokszor vágy ébred bennem a „sötét” középkor után, amikor még szillogizmusokban vitatkoztak. Jó, lehet, hogy ez túlzás, de szakértők, politológusok, politikusok stb eszmecseréjét hallgatva sok középkori magiszter elborzadna a durva logikai hibák, csúsztatások, igaznak elfogadott, de bizonyítatlan előfeltevések láttán. Pedig ők még a geocentrikus világképet vallották.

bélaybéla · http://odamondogato.blog.hu 2012.10.28. 17:13:55

@matthaios:
Ezért kell gátat szabni a kapzsiságnak.
A középkori Magyarország a Szent Korona tana segítségével a világon teljesen egyedülálló módon és páratlan hatékonysággal tudta ezt megtenni.
Az Ősiség törvénye kizárta a kapzsiság totális eluralkodását , mert megtiltotta például a földek jelzálogosítását; a bankármaffiózók ezáltal nem tudtak politikai hatalomhoz jutni az országban, mert a nemeseket védte meg tőlük.
Vissza kell állítani tehát a jogfolytonosságot, a Szent Korona tanát újra be kell vezetni!
Azonban az Államnak meg kell jelennie a bankszektorban is, mint aki az új hitelpénz előállítója és egyben alacsony kamatokra való kölcsönadója is, így egyszerre hitelezhetné önmagát és a vállalatokat, meg az állampolgárokat is. Ellentétben a jelenlegi rendszerrel, amikor is a pénz külföldről érkezik hazánkba magas kamatokkal terhelten és távozik azután a busás haszonnal. Nincs szükségünk ilyen pénzre, mert a pénzt, -az áruk- szolgáltatások közvetítő jelét-, mi is elő tudjuk állítani a pénzjegynyomdánkban, de mégsem tesszük, hanem csak a beérkező devizát forintosítják, váltják át, öltöztetik fel forintruhába.
Ez a totális kifosztottságot és megbénítottságot eredményezi.
Jó kezdeményezés lehet a következő is:
"A jövőben nem tervezhetik deficittel költségvetésüket a települések és önállóan nem dönthetnek hitelek felvételéről sem - mondta Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és gazdaságstratégiáért felelős államtitkára újságíróknak csütörtökön, Pécsett."
www.kormany.hu/hu/nemzetgazdasagi-miniszterium/parlamenti-es-gazdasagstrategiaert-felelos-allamtitkarsag/az-allamtitkar/beszedek-publikaciok-interjuk/csefalvay-szigoru-koltsegvetesi-fegyelmet-kell-gyakorolniuk-az-onkormanyzatoknak-2011-12-07
Azt javaslom, hívd fel egykori főnöködet, ő majd korrektebben el tudja ezeket neked magyarázni !
Üdv :Thot

2012.10.28. 17:29:16

@Izrael misztériuma:
itt konkrétan őrá gondoltam:
A spindoktor spindoktora - Orbán titokzatos bizalmasa
A főtanácsadó, aki 2006-tól kizárólag Orbán Viktort „építi”
nol.hu/archivum/20101009-a_spindoktor_spindoktora

matthaios · http://www.matthaios.hu 2012.10.28. 17:39:50

@bélaybéla:

'Azt javaslom, hívd fel egykori főnöködet, ő majd korrektebben el tudja ezeket neked magyarázni !'

Idősebb Siklaki István már meghalt.

egyérintő 2012.10.28. 17:50:38

@bélaybéla:
Talán nem kellene visszamenni az Ősiség törvényéig ahhoz, hogy a földjeinket megvédjük.

Érdekes amikor a bankárokról beszélsz, amikor az Aranybullára és az Ősiség törvényére hivatkozol. Ugyanis nem csak egyfajta bankári összefonódás volt akkor. A földtulajdonok bankárok általi elidegenítése mellett ott volt a pénzügyi, kora bankári összefonódás is, amellyel talán Nagy Lajos 1351-re már nem tudott mit tenni. Az Aranybulla 24 pontja az izmaeliták és zsidók kamarai tisztségviselését korlátozza, nyilván a magyarok javára. Azt mondja, hogy a kamaraispánok, pénzverõk, sótisztek és vámszedõk az ország nemesei, izmaeliták és zsidók ne lehessenek. A kizárólagos pénzhatalom már akkor is feltűnt ezek szerint.

A Cséfalvay által bejelentett önkormányzati korlátozást, miszerint ne lehessen hiányt tervezni én is pártolom.

bélaybéla · http://odamondogato.blog.hu 2012.10.28. 18:00:45

@matthaios:
Gondoltam, hogy ő az, de sebaj, érdemes megnézni ezt a videót :
www.youtube.com/watch?v=vYNpoVizcg8

Nagyon tanulságos szerintem, mert minden úgy következett be, ahogyan Síklaki professzor úr előre látta, de ő már akkor kidolgozott egy megoldási javaslatot, amelyet érdemes lenne elővenni!

csaba carmarthen 2012.10.28. 18:07:21

@matthaios:
( Istentől jövő üzenetek, nem tőlem valóak )

Ne hallgassatok azokra a próbálkozásokra – különösen azokra ne, amit most fognak tenni a magukat Katolikus teológusoknak vallók -, miszerint utasítsátok el az Én Legszentebb Üzeneteimet.

Amint már mondtam nektek, a legnagyobb támadások azon Katolikus Egyházbéliektől fognak jönni, akik azt állítják, hogy ismernek Engem, de nem értik a Jelenések Könyvét, sem a benne foglalt titkokat.

Ők nem ismerhetik ezeket, mert Én, az Isten Báránya, még nem nyilatkoztattam ki nekik azokat mind.

Mily nagy csalódást okoznak ők Nekem. Mily nagyon bántanak ők Engem. Minden egyes – Üzeneteim ellen irányuló – kegyetlen tiltakozásukkal és kételkedésükkel, egy újabb szöget vernek Testembe.

Mert minden egyes – Általam, az összes lélek javára adott – útmutatás vehemens visszautasításával, ők újra keresztre feszítenek Engem.

Mégsem számít, mennyire bántanak Engem, mert Én ezerszer meghalnék, ha ezzel csak még egy lelket megmenthetnék.

Lehet, hogy elutasítják Üzeneteimet; lehet, hogy kigúnyolnak téged, leányom, és elutasítanak Engem, de ők nem fogják megakadályozni, hogy Atyám Akarata végül beteljesüljön.

Ezek a szegény lelkek olykor azt hiszik, hogy ők felelősségteljesen viselkednek azáltal, hogy azt mondják az embereknek, hogy ne fogadják el Üzeneteimet.

Amit ők tesznek, az az, hogy megakadályozzák, hogy Isten Szava (Üzenete) bemutatásra kerüljön Isten gyermekeinek. Ha továbbra is ezt teszik, el lesznek hallgattatva Atyám Keze által.

Senki sem fog megállítani Engem azon Küldetésemben, hogy megmentsem a lelkeket.

Azon felszentelt szolgáknak, akik rendületlenül gátolják, hogy Szavam (Üzenetem) meghallgatásra kerüljön, nekik tudniuk kell a következőt.

Változatlan szövegeitek és istenkáromló vádjaitok megfosztanak majd titeket a hivatásotokban nektek adományozott kegyelmektől. Amíg nem hívtok Engem imában a számotokra szükséges válaszokért, addig Én nem tudok segíteni nektek.

Soha ne utasítsátok el a magán-kinyilatkoztatásokat, kellő tudás vagy kellő alázat nélkül. De még akkor sem ítélhetitek el soha az ilyen állításokat. Maradjatok csendben.

Imádkozzatok a megkülönböztetés és tisztánlátás ajándékáért, minden időben. Máskülönben bűnösnek találtattok majd az – Atyám Szemében – legrosszabb bűntettben – annak bűntettében, hogy megakadályozzátok Őt abban, hogy az Ő Fiának Szent Szava (Üzenete) által megmentse a lelkeket.

Jézusotok

nagyfigyelmeztetes.hu/2012/10/soha-ne-utasitsatok-el-a-magan-kinyilatkoztatasokat-kello-tudas-vagy-kello-alazat-nelkul/

bélaybéla · http://odamondogato.blog.hu 2012.10.28. 18:26:45

@egyérintő:
Vissza kell menni a Szent Korona tanhoz, meg az Ősiség törvényhez (természetesen hozzáidomítva korunk sajátosságaihoz ,kibővítve a tulajdonvédelmet az ásványkincseinkre, stratégiai iparágakra, közművagyonra stb. vonatkozólag is ).
Azért kell visszamennünk, mert a bankárvilág nagyon erős és már erős volt Nagy Lajos korában is. Egy szimpla törvény, amelyet egy év múlva meg lehet változtatni nem képes hosszú távon védelmezni a hazát és az állampolgárok vagyonát.
Ezeréves közjogi hagyományunk, amelynek őrzője az élő személyként tisztelt Szent Korona a maga szakralitásával tudja csak garantálni szokásjogunk és törvényeink védelmét velük szemben.
Ő garantálja, hogy egyik napról a másikra a nemzet ősi törvényeit nem lehet megváltoztatni a bankárvilág kénye kedve szerint, mert e nélkül egy sima törvénnyel bármikor meg lehet tenni ezt.
Nagy Lajos Király apját Károly Róbertet az itáliai bankárok segítették hatalomra a szakrális Turul dinasztia kihalasztása után. Azonban hiába került hatalomra ,a nemzet az ősi törvényeihez és jogaihoz a Szent Korona segítségével mindig is ragaszkodott.
Fia ,Nagy Lajos pedig már megértve a nemzet érzéseit felnőtt a feladatához és kénytelen volt az uzsorás bankárvilágot féken tartani, mert az Országgyűlés őt erre kötelezte.

csaba carmarthen 2012.10.28. 19:11:43

@egyérintő:

"Érdemes elolvasni azt, amit a "bűn struktúráiról" írt 1987-ben a SOLLICITUDO REI SOCIALIS enciklikájában"

Koszi!!!
Fantasztikus!

XVI Benedek papa pedig azt mondta beiktatasakor, hogy a Nagy Papa, II Janos Pal utjat kell kovetnunk (sajat magat is beleertve..es o erre torekszik is..)

Amikor XVI Benedek uj vilagtekintelyrol/?uj vilagbank ir (amelyet @matthaios: tegnap 16:42:42-kor bemasolt egy reszletet)

ezt is irja:

"..Egy ilyen tekintélynek a jog alá kell rendelnie magát, következetesen ragaszkodnia kell a szolidaritás és a szubszidiaritás elveihez, elkötelezettnek kell lennie a közjó megvalósítása iránt [147], síkra kell szállnia a hiteles és teljes emberi fejlődésért, amely az igazságban megmutatkozó szeretet értékeiből képes ihletet meríteni. "

1,A problema ott van hogy ma a vilag-(Politikal-gazdasagi, nem valasztott)global-vezetok kozott ilyen ero nincs, mert az o vezetojuk az akit Jezus a vilag fejedelmenek nevez.

Ahogy errol jol alcazott tetteik (is) tanuskodnak:
youtu.be/tj6s1V0Dpuw

2,A masik problema hogy ilyen ero nem is lesz, amig a vilag fejedelme ki nem uzetik a vilagbol, es Isten Orszaga el nem jon "mikeppen Mennyben ugy a FOLDON IS"

3, A harmadik problema pedig az hogy az enciklika szerint erre a valtozasra MOST van szukseg, tehat MOST jott el az ideje az 1, es 2,-es pontokban leirtaknak.

MOST van annak szuksegessege amit katolikus testvereim/nk sem tudnak vagy akarnak belatni (hogy ki mi miatt az egy masik kerdes).

MOST jott le az ideje az Isteni Beavatkozasnak:
youtu.be/2-lqE2fTdrU

Kulonben azok a tervek amelyeket a vilagot hatterbol, a vilag fejedelme utmutatasai alapjan iranyitok elterveztek (Gazdasagi osszeomoltatas, Vilageges, 93 %-os nepessegcsokkentes
vigilantcitizen.com/sinistersites/sinister-sites-the-georgia-guidestones/ es a Fenevad uralma ) nem lesznek elkerulhetok.

bélaybéla · http://odamondogato.blog.hu 2012.10.28. 19:42:10

@csaba carmarthen:
Van ilyen tekintély és mindig is volt: ez a tekintély a Magyar Szent Korona és annak jogrendje, annak misztikus szakralitása és tana.
Érdemes lenne a magyar kinyilatkoztatásokat is legalább ugyanolyan odaadással tanulmányoznod, mint a külföldieket, mert azokban a Szűzanya rendre ezt nyilatkoztatja ki. Mi magyarok vagyunk az eszközei a Szűzanya tervének, amelynek során a Szent korona lesz a központi szereplő a világ megújításában:
www.youtube.com/watch?v=cJFM2KGo6zU

csaba carmarthen 2012.10.28. 19:49:08

@bélaybéla: nem mondom, hogy nem ertek veled egyet - ebben...

A vilag fejedelmenek kiuzetese megis szukseges

bélaybéla · http://odamondogato.blog.hu 2012.10.28. 20:02:23

@csaba carmarthen:
Persze, hogy szükséges és ebben a kiűzetésben a Szent Korona tud hathatósan közreműködni, ha elérkezett az ideje , amikor hozzá fordulunk és végre megértjük mit szeretne . Azt szeretné, ha újra Ő lenne a mi oltalmunk, ha Hozzá igazítanánk újra mindennapjainkat, törvényeinket, életünket, mert akkor oltalmára tudna lenni az egész világnak is és akkor a világ fejedelmének, a gonoszoknak pusztulniuk kellene.

csaba carmarthen 2012.10.28. 20:07:57

youtu.be/GHKNTKPntTk

“Help us dear Jesus to rise fearlessly in your name to carry the flame of your love across all nations.
give us, your children, the strength to face the abuse we will be faced with among all those who are not true believers in your mercy. Amen.”

www.thewarningsecondcoming.com/crusade-of-prayer-10-carrying-the-flame-of-your-love/

“Segíts nekünk drága Jézus, hogy bátran kiálljunk a Te nevedben, és hordozzuk Szeretetlángod, minden nemzeten át.
Add meg nekünk, gyermekeidnek, az erőt, hogy szembenézzünk a gyalázkodásokkal, amelyekkel szembe fogunk kerülni mindazok között, akik nem hisznek igazán a Te Irgalmadban. Ámen.”

nagyfigyelmeztetes.hu/2011/12/imahadjarat-10-szeretetlangod-hordozasa/

www.szeretetlang.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=205&Itemid=76

egyérintő 2012.10.28. 21:16:08

@bélaybéla:

Akármilyen is a Szent Korona tan, törvénytelenséggel, erőszakkal ugyanúgy semmissé lehet tenni, mint egy bebetonozottnak látszó 2/3-os törvényt. De legalább a 2/3-os törvényt jelenleg egy össztársadalmi 2/3-os konszenzus támogatja, míg ez nem mondható el a Szent Korona tanról. Amiről például én sem tudok sokat, pedig pár éve utána olvastam. Ha jó a törvény, a 2/3-os többség azért eléggé bebetonozza. Csak jó legyen a törvény, mert engem például aggaszt az előttem álló törvénykezés.

A földről van szó, mivel majdnem minden más értékünket már elprivatizálta az ismert társaság. De persze még van valamennyi megmaradt vagyonunk, amire szintén nagyon vigyázni kell, mert a végén még ennek is könnyen lába kél.

Engem komolyan aggaszt, hogy a földjeink ára nagyon alacsony. A külföldi földek árának harmadáért, negyedéért meg lehet venni mienket. Az lenne az igazi, ha hasonló ára lenne a mi földjeinknek is, mint a külföldieknek, mert akkor nem érné meg nekik annyira törekedniük a mienk után.

Nagyon nagy a felelőssége a kormánynak és a parlamentnek ebben a mostani helyzetben, merthogy nemcsak a törvények megalkotásában, hanem azok naprakészen tartásában is észnél kell lenni.

Engem nem véletlenül leginkább az aggaszt, hogy mi lesz 2014 után. Ha esetleg hiba van a törvényben, vagy a kifinomult módszerekkel operáló külföldieknek sikerül kiskapukat találni, akkor egy nem nemzeti, hanem egy külföldi pénzügyi érdekeket kiszolgáló kormány óriási károkat okozhat. Jelenleg 18+1 kiskaput találtak a jogászok, gyanítom lesz ott több is, amiről nekünk egyelőre semmiféle ismeretünk nincs! Merthogy a tolvaj mindig a pandúr előtt jár.

A gond az, hogyha mondjuk negyed árban megvehetik a mi olcsó, de jó földünket, akkor még 1/4 részt nyugodtan elkölthetnek megvesztegetésre is. És akkor még mindig csak fél áron kapták meg a príma földet. Ha mondjuk 1200 hektárt így meg tud szerezni a külföldi 1/4 rész vétel + 1/4 rész megvesztegetés áron, azaz fél áron, akkor még mindig nagyon a pénzénél van a külföldi. Otthon nem tud földet venni, mert ott nincs szabad föld, amit különben az unió jól megtámogat, itt meg fél áron juthatna hozzá.

Az alábbi linken lehet olvasni a belföldi és külföldi árakról.

www.tiszacash.hu/index.php?p=228

Míg nálunk kb. 1 millió forint hektáronként a jó föld, ami körülbelül 20 aranykoronás, addig külföldön 2-3 milliótól egészen a 14 millió Forintig számíthatjuk egy hektárnak az árát. Szorozzuk be az 1200 hektárt (ennyi a lehet nálunk egy kézben) 1 millió Ft-al. Láthatóan hatalmas összeg jön ki. Egy vevőnél legalább 1,2 milliárd forintnyi kemény pénzt jelent, amellyel egyengetheti a föld hozzájutás útját. Túl szépen mondtam! Ennyi pénz van vesztegetésre, lefizetésre! És még mindig megéri neki, hiszen így is fél áron jut hozzá ahhoz, amihez otthon aranyért sem tud.

Képzeljük el, de rossz belegondolni, ha tíz, húsz pénzes gazda, vagy társulás összefog! Micsoda komoly pénzügyi erőt, hatalmat jelenthet. Kiszámítható, hogy mennyi kenőpénzt jelent csak egy kisebb összefogásnál, tízmilliárdokról van szó. Ennek a hatalmas pénzügyi nyomásnak csak nagyon komolyan átgondolt törvénykezéssel tudunk csak gátat szabni.

De mi lesz, ha 2014-ben azok jutnak hatalomhoz, akik a legnagyobb természetességgel fogják kiszolgáltatni a földjeinket a külföldieknek, ahogy eddig is tették a nemzeti vagyonunkkal. Gondoljunk bele, hogy a gyárak, üzemek, szellemi termékek, stb., több, mint 90 %-át privatizálták.

Amikor ilyen dolgokon gondolkodik az ember, akkor ébred csak rá, hogy miféle irdatlan pénzügyi erő volt, amely a rendszerváltás előtt ott toporgott a határon és várta, hogy a kezét rátehesse a közös vagyonunkra. Ez az erő volt az, amely lefizette az akkori közgazdász, politikai elitet, amely az ország értékeinek privatizálását - magyarul üveggyöngyökért való felvásárlását - levezényelte. Úgy, hogy mi egyszerű emberek nem értettük, hogy itt mi is történhetett a fejünk felett.

Azt tudtuk, hogy valami hibádzik, de nem tudtuk, hogy miért nem lehet ellene tenni semmit, miért nem tesznek az ellen valamit, ami különben majd mindenki számára érezhető, tudható volt. Hát ez az iszonyatos pénzügyi nyomás, erő, a tíz, de inkább százmilliárdok, vagy talán inkább ezer milliárd forintok kíméletlen ereje és az általa korrumpáltak által diktált szellemi megvezetés, erőszak, az érdekeinket képviselők lenyomása, megnyomorítása tették az országot majdnem földönfutóvá.

csaba carmarthen 2012.10.28. 22:08:27

@egyérintő:
lelkunket nem lehet elprivatizalni
youtu.be/QmlcQyKXE94
igy elsosorban ezen mulik minden..

az aggodalmad egyebkent jogos, mert Erdely elveszejtese is ilyenforman kezdodott

bélaybéla · http://odamondogato.blog.hu 2012.10.28. 22:12:29

@egyérintő:
Ha az emberekben tudatosítanánk, hogy országunk 1000 éves történelme nem másról szól, mint a külföldi pénztőke elleni élet-halál harcáról, az uzsorások, bankárok, zsidók, muszlimok, törökök, Habsburgok, németek,labancok , bolsevikok képében folyamatosan megjelenő hódítók, kifosztók elleni küzdelmünkről, akkor megértenék miről van szó, amikor azt mondjuk, hogy ebben a harcunkban legfőbb támaszunk mindig a Szent Korona volt. Az ősi jogainkhoz, alkotmányunkhoz, Országgyűlésünkhöz, szkíta őseinktől örökölt szabadságunkhoz a belénk ivódott hősiességgel ragaszkodtunk és értük harcoltunk. Ezért kell minden fontos törvényünkben ragaszkodnunk őseink bölcsességéhez, ahhoz mindenben visszatérnünk,mert akkor egyetlen elnyomó hatalom sem merné megkockáztatni érvénytelenítésüket, mert ezzel a fegyveres lázadást, a szabadságharcot kockáztatná meg. (Gondoljunk csak arra milyen felháborodási hullám kezdődött Kúrcsány öszödi beszéde nyomán.)
A Szent Korona tan támogatottsága annak bevezetésével ,-vele párhuzamosan a felvilágosító munkával -,csak növekednék.
Kiskapuk mindig voltak ,Werbőczi István is pont azért foglalta írásba Hármaskönyvében a magyar szokásjogot, mert az emberek tudatában már kezdett elhalványulni az ősi szokásjog és ezt sokan igyekeztek kihasználni a kifosztásunk érdekében. Annak ellenére, hogy ez soha nem emelkedett törvényerőre, mégis évszázadokra meghatározta a magyarság gondolkodását és felfogását. Ez még hatványozottabban lenne igaz, ha Werbőczihez hasonlóan újra írásba foglalnánk ezeket és a Szent Korona védelmére bíznánk azokat, felvilágosítva az embereket, hogy bárki aki megsérti a Koronát és törvényeit , legyen az akár a kormány vagy a király, a nemzetnek kötelessége fellázadni ellene akár kollektíven, akár egyénenként külön-külön is.
A termőföld esetében indokolt megakadályozni, hogy az külföldiek kezébe semmi módon ne kerülhessen. Annak idején ezt úgy szabályozták, hogy földet Magyarországon csak magyar nemes birtokolhatott. Ma is azt kellene kikötni, hogy csak magyar állampolgársággal rendelkező egyén vásárolhassa meg, mert a 3 éves helyben lakás kikötése elég gyenge védelem.

egyérintő 2012.10.28. 23:10:38

@bélaybéla:
Hát nem is tudom, ezen tényleg el kellene gondolkodni.
Erre való a jó alvás, abból erednek a jó gondolatok. Jóéjt!

matthaios · http://www.matthaios.hu 2012.10.29. 19:06:55

@csaba carmarthen:

'Amint már mondtam nektek, a legnagyobb támadások azon Katolikus Egyházbéliektől fognak jönni, akik azt állítják, hogy ismernek Engem, de nem értik a Jelenések Könyvét, sem a benne foglalt titkokat. Ők nem ismerhetik ezeket, mert Én, az Isten Báránya, még nem nyilatkoztattam ki nekik azokat mind.'

Ez a szöveg is világosan mutatja (ahogyan az egész megjegyzés), hogy itt valaki olyan tekintélyt követel magának, amely csak a tanító Anyaszentegyházat illeti meg. De az Egyház sokkal szerényebben fogalmaz. Persze ezt megteheti, mert igazi tekintély van mögötte.

csaba carmarthen 2012.10.30. 01:25:15

CSODÁLKOZTAK TANÍTÁSÁN, MERT ÚGY TANÍTOTTA ŐKET, MINT AKINEK HATALMA VAN, ÉS NEM ÚGY, MINT AZ ÍRÁSTUDÓK.
(Mk 1:21.sk)

Kedves @matthaios:

Az a Valaki aki olyan tekintélyt követel magának, amely csak a tanító Anyaszentegyházat illeti meg, az maga Krisztus, akit ez a tekintely valoban megillet, mert a tanito Anyaszentegyhaz az O misztikus teste.

(masik szemely aki ezt az autoritast megprobalja ellopni a csalo lesz, a bun embere de ezek az uzenetek pont az o kozeli fellepesere figyelmeztetnek, olyanforman, hogy ne legyunk felkeszuletlenek)

Jezus Krisztus ugyanaz tegnap, ma es mindorokke.

Igy tehat nincs okunk felni OTOLE...
"They will question and analyse My Word for fear of making a terrible error. They are fearful of being fed a lie." www.thewarningsecondcoming.com/they-will-question-and-analyse-my-word-for-fear-of-making-a-terrible-error/

Ot a multban keresztre feszitettuk, mert ugy tanitott mint akinek hatalma van, mert nem hazudott, hanem megmondta, hogy KI O..es mi nem akartuk, vagy nem tudtuk ezt megerteni...,

...ma ezt a hibat ujra elkovethetjuk...

2. És láték egy erős angyalt, a ki nagy szóval kiálta: Ki volna méltó arra, hogy felnyissa a könyvet, és felbontsa annak pecséteit?
3. És senki, sem mennyen, sem földön, sem föld alatt, nem tudta a könyvet felnyitni, sem ránézni.
4. Én azért igen sírok vala, hogy senki nem találtaték méltónak a könyv felnyitására és elolvasására, a ránézésre sem:
5. És egy a Vének közül monda nékem: Ne sírj: ímé győzött a Júda nemzetségéből való oroszlán, Dávid gyökere, hogy felnyissa a könyvet és felbontsa annak hét pecsétét. (Jel.5.)

Ime ez zajlik a szemunk elott: A Barany elkezdte a konyv felnyitasat.

Honnan tudhatjuk azt, hogy ez Krisztus Maga, aki elkezdte a Konyv felnyitasat?

1)Eloszor is Isten kepes azt szivunkben igazolni, ha valoban kerjuk tole az igazsagot..

2)Masodszor Jezus azt mondja juhai hallgatnak szavara, mig a beresere vagy a rabloera nem. Most is igy van/- lesz.

3)Harmadszor Jezus ugy tanit, mint akinek hatalma van, es nem ugy mint az irastudok. Mindamellet, hogy MINDIG az igazsagot mondja.

...)Sokadszor, ami Istentol valo azt Isten igazolja/igazolni fogja...Ha mi nem engedjuk meg neki, hogy ezt szivunkben tegye, akkor kivulrol - az elet surujeben fogja ezt megtenni:

Igy tortent a masodik vilaghaboruval, a delszlav haboruval..stb

De vegyunk erre ket peldat innen:

1,)
2012.marc.16:
nagyfigyelmeztetes.hu/2012/03/az-azonos-nemuek-kozotti-hazassag-halalos-bun/

2012.apr.27:
www.magyarkurir.hu/hirek/egynemu-parok-templomi-esketesere-kotelezhetik-az-egyhazakat

2.)
2012.szept.20.:
nagyfigyelmeztetes.hu/2012/09/azt-fogjak-mondani-hogy-hazas-voltam-azt-fogjak-mondani-hogy-en-csak-egy-profeta-voltam/

2012.okt.13:
mno.hu/interju/jezus-felesege-kivar-az-egesz-vilag-1110231

....

udv szeretettel:
Csaba

2012.10.30. 09:00:39

@csaba carmarthen:
néha az az érzésem támad, hogy a fiktívjézus és álszűzmária nevében iródott nagyfigyelmeztetés egy bullshit generátor 2.0 alkotása, sőt már arra is gondoltam, hogy egyenest a patás ördögtől való, ilyen töménységben persze mindenképp agyhalott állapotot idéz elő a normális olvasókban...

Urfang 2012.10.30. 15:46:20

@Izrael misztériuma:

LOL, pedig tényleg nem sokban különböznek az eredeti jézusi bullshitektől hisz kifejezetten azokat másolja. Arra nem gondoltál, hogy az eredeti is a patástól való és azért idéz elő agyhalott állapotot némelyeknél? Hiszen ha valaki benyalja a nagyfigyelmeztetést, annak már előtte is agyhalottnak kell lennie, méghozzá az eredeti figyelmeztetéstől.

És még mielőtt felháborodnál, hogy micsoda dolgok ezek, hogy lebullshiteztem a Jézusod szavait, ne feledd, hogy te is lebullshitezted Csaba Jézusának szavait :)

egyérintő 2012.10.30. 16:56:22

@csaba carmarthen: @bélaybéla:

Engem az aggaszt, hogy ilyen hamar terítékre kerül a földtörvény.

Ha megnézzük a játékautomatákat betiltó törvényt, azt láttuk, hogy egy nap alatt verték azt keresztül, mert az iszonyat pénzek befolyásolhatták volna a törvénykezést. A szerencsejáték éves adója 30 milliárd Ft volt. A potenciális megvesztegetési összeg gondolom az adózás összegével összehasonlítható lehet. A törvényhozók átlátták, hogy ilyen pénzzel majd háborút lehet nyerni, nemhogy keresztülvinni egy törvény módosítását. Aztán egy nap alatt intézkedtek, nehogy a kísértés valósággá váljon. Már ha volt ilyen kísértés. Szerintem egyeseknél volt, de jóhiszemű vagyok és azt mondom, lehet figyelemkeltésként törvénykezett a kormány egy nap alatt.

A földtörvénynél ennél a 30 milliárdos összegnél összehasonlíthatatlanul, nagyságrendekkel komolyabb dolog van most kockán.

Nemigazán értem, hogy miért van szükség arra, hogy egy ilyen fontos a földtörvényt ilyen korán, a hatályba lépés előtt (2014 január 1, ha jól tudom) megalkossa a parlament. Egy év két hónap alatt a legrafináltabb ügyvédek és nagy nyugati holdingok a törvény ismeretében apró részletekre lebontott akciótervet készíthetnek arra, hogyan szerezzék meg a magyar földet, a földünket. A fentieket nézve olyan összegek állhatnak rendelkezésre, hogy a legkomolyabb amerikai, nyugat-európai agytrösztök sok éves működését megfizethetik ebből, jogászok, politikusok százai élhetnek jól életük végéig ebből a megvesztegetési összegből. Olyan részletekkel szervezhetik meg a magyar föld felvásárlását, amiről fogalmunk sincs.

Hasonló történhetett a rendszerváltás előtt is. Ezek a nyugati agytrösztök és az ő magyar adatszolgáltatóik, kapcsolataik szinte kifilézték az országot. Aprólékos gondossággal, előre tervezve, az összes húst lefejtették a vázról, csak a csontok maradtak nekünk. Vitték az állami vagyont, a gyárakat, az üzemeket, a szolgáltatásokat, a piacot.

matthaios · http://www.matthaios.hu 2012.10.30. 17:31:54

@Urfang:

Úgy látom, megint átléptél egy határt. Ezt néha IM is megteszi. Nem akarok senkit kioktatni, de az a véleményem, hogy vallásos vagy egyéb meggyőződésében senkit sem szabad megsérteni, akár keresztény, akár muzulmán. Mindenkinek joga van vallását úgy gyakorolni, hogy a számára szent dolgot, a vallását nem sértegetik. Csaba üzeneteivel messze nem értek egyet, de ez nem jelenti azt, hogy felhatalmazva érezném magam arra, hogy sértegessem őt ezek miatt. Nagyon nem örülök annak, hogy ezt a megjegyzést meg kellett írnom, de valakinek ezt meg kellett tennie.

2012.10.30. 18:58:25

@matthaios:
"Valami azért mégis csak lehet az IMF-től."

A most futó kormányzati kommunikációs kampányban megfogalmazott tabutémák nem is szerepeltek az IMF nyári javaslatai között - derül ki Varga Mihály tárca nélküli miniszter, magyar főtárgyaló Veres János volt pénzügyminiszter kérdésére adott írásos válaszából.
A dokumentumban nyolc téma szerepelt: a tranzakciós illeték MNB-re való kiterjesztésének visszavonása, az adóbeszedés hatékonyságának növelése, az egykulcsos adórendszer felülvizsgálata, az állam méretének további csökkentése, a szociális támogatási rendszer célzottabbá tétele, a bankadó eltörlése, a közösségi közlekedés állami támogatásának felülvizsgálata, valamint a helyi önkormányzatok kiadásainak mérséklése.
Ehhez képest az október 9-én indult, kétszázmillió forintos médiakampány részeként több napilapban és online médiumban szereplő hirdetések más témákat vettek elő. (Az I.M.G. Inter Media Group Kft.-vel bruttó 200 millió forint értékben kötött szerződést a Miniszterelnökség, hogy ismertesse az állam és az IMF közti megállapodás részleteit.) Eddig négyféle szöveggel jelentek meg hirdetések: Nem engedünk az IMF-nek!, "Nem adjuk fel Magyarország függetlenségét, Mit várunk az IMF-től? - Tiszteletet, bizalmat, valamint a negyediknél az Ingatlanadó feliratot egy bekarikázott NEM felirat takarja el.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/megerkezett_varga_mihaly_beismerese_mit_javasolt_valojaban_az_imf.535614.html

bélaybéla · http://odamondogato.blog.hu 2012.10.30. 21:00:54

@egyérintő:
Azért kell gyorsan törvényt hozni, hogy még legyen idő utána az életbelépésig korrigálni és a kinyíló kiskapukat elreteszelni. Hiszen amíg nincs törvény, addig azt sem lehet tudni a trükkös ügyvédek hol találnak majd rajta réseket, repedéseket.

egyérintő 2012.10.30. 21:18:00

@bélaybéla:

A baj csak ott van, hogy az EU bármikor hozhat olyan új törvényeket, vagy pontokat, amellyel taccsra vágja a próbálkozásainkat.

egyérintő 2012.10.30. 21:54:31

@egyérintő:
Gondolom ezt nagyon egyszerűen megcsinálhatja, hiszen ekkora földár különbségek csak nálunk, meg a volt szocialista országoknál vannak.

Hoznak valamilyen intézkedést, amely egyetemesen minden államra vonatkozik, csak éppen azokat sújtja, akiknél ilyen olcsó a föld, mint nálunk és ilyen közel vannak a nyugati földbirtokosokhoz. A Hansok, a Jeanok, meg az olaszok, meg a hollandok lazán megszavazhatják. Őket nem érinti, mert drága a földjük, de bennünket igen.

Gondolom ezzel azért nem vagyunk egyedül. Nem tudom, hogy mi a helyzet a cseheknél, szlovákoknál, a lengyeleknél, románoknál, de ez szerintem náluk is gond lehet. Az újságok nem nagyon írnak erről, pedig jó lenne tudni, hogy miként látják ők is a dolgot.

bélaybéla · http://odamondogato.blog.hu 2012.10.30. 22:29:32

@egyérintő:
Ez ellen nem tehetünk semmit, ők úgy döntenek, ahogyan akarnak az Unióban, ha van rá lehetőség, akkor kivédhetjük még menet közben. Ha nem tudjuk kivédeni, akkor totális kifosztásunkat, földjeink, felvásárlását és rabszolgasorsba süllyedésünket megakadályozandó komolyan el kell gondolkodnunk a kilépésről is. Szerbia sem hajlandó lemondani Koszovóról az Unió kedvéért, inkább nem lépnek be, nem vesztenek semmit vele, sőt.

2012.10.30. 22:55:47

@csaba carmarthen:

Kedves Csaba,

'Ábrahám ezt felelte: Van Mózesük és vannak prófétáik. Azokra hallgassanak. De az erősködött: Nem hallgatnak, atyám, Ábrahám! De ha a halottak közül megy el valakit, bűnbánatot tartanak. Ő azonban így felelt: Ha Mózesre és a prófétákra nem hallgatnak, ha a halottak közül támad fel valaki, annak sem hisznek." '
(Lk 16, 29-31)

A Jóisten elég takarékosan bánik a jelekkel. Mindegyiknek megvan a SAJÁT története, súlya, íze. Ez az, ami hiányzik a medjugorjei üzenetekből.
Nem kell velem egyetérteni, de a menetrendszerűen érkező, néha bizony elég sablonos figyelmeztetések mintha távol esnének a kinyilatkoztatás eddigi logikájától.

csaba carmarthen 2012.10.31. 00:24:01

@Izrael misztériuma: @matthaios:

normális olvasókban...

(@Urfang: köszi- Jézus nevében is(!!!!) - aki egyébként mindannyiunk Jézusa;))

Jean Vanier describes an encounter with a 'normal'.

He states that normals are known for having problems with work, family and life.

Mr Normal discussing his problems with Jean Vanier when Jean Claude, one of the Down syndrom residents burst into the room laughing.
He shook the hands of both Jean Vanier and his visitor and left the room still laughing...

-And Mr Normal turned to me and said, "Isn't it sad, children like that?"

He could not see that Jean Claude was a happy guy.

It's a blindness, and it's an inner blindness which is the most difficult to heal. (Vanier,2000)

csucsop.hu/uj/gondolatok-jean-vanier-kozosseg-c-konyvebol

2012.10.31. 08:58:50

@csaba carmarthen:
"(Istentől jövő üzenetek, nem tőlem valóak)"

ezt józan paraszti ésszel nézve semmi, de semmi nem támasztja alá, az is rendkívül gyanús körülmény, hogy a "látnok" nem fedi fel magát, ami pedig az újságírásban is minimális követelmény, hogy valakit komolyan lehessen venni, Te például elovasnál egy névtelen levelet?

"Ne hallgassatok azokra a próbálkozásokra – különösen azokra ne, amit most fognak tenni a magukat Katolikus teológusoknak vallók -, miszerint utasítsátok el az Én Legszentebb Üzeneteimet."

az "Én Legszentebb Üzenetem" szerzője maga a "médium" nem holmi katolikus teológus fajta, hanem közönséges földi halandó, akinek bibliai ismeretei - ami pedig a Kinyilatkoztatás egyetlen hiteles forrása - közel nullával egyenlőek, a közlés nyelvezete mélységesen primitív csak a tudattalan felfuvalkodott nárcisztikus én hangját hallom ki belőle...

az emberek maguktól nem lennének ilyen hülyék, ha nem hülyítenék őket...
(Carl Gustav Jung nyomán szabadon)

2012.10.31. 09:33:26

Az elmúlt évek a bankok tőkéjét és profitját is alaposan megcsapolták. A reakciók vegyesek: van pénzintézet, amelyik aktívan vevőt keres, de a többségben lévő maradók elköteleződése is sokat romlott. Egyesek az óriási magyarországi kitettség és a nagyon rossz piaci környezet miatt most még nem tudnak menni, de csendben dolgoznak a hosszabb távú kihátráláson. A vesztesek a magyar cégek és családok lesznek.

Ezermilliárdos teher alatt nyögnek a bankok
index.hu/gazdasag/magyar/2012/10/31/bankok_es_matolcsy-csomag/

2012.10.31. 10:27:20

@Izrael misztériuma:
...és akkor jött Stanley Fischer

"Az izraeli gazdaságot, lényegében elkerülte a világválság (az európai piacok válsága miatt a tavalyi növekedés mértéke csak 3,3%), és ezért egy ember felelős: Stanley Fischer, aki 2005-ben lett az Izrael Bank elnöke. Natanjahu, a mai miniszterelnök, akkor a Saron-kormány gazdasági minisztere kérte fel, és ez volt élete legjobb politikai lépése.
Ariel Saron annyira utálta Natanjahut, hogy azt a minisztériumot bízta rá, ahol csak veszíteni lehet a népszerűségből, de Bibi (Benjamin) idehívta a 62 éves Fischert, akinek áldásos működése következtében az akkori 134 milliárd dolláros bruttó hazai termék öt év alatt 217 milliárdra nőtt."

matthaios · http://www.matthaios.hu 2012.10.31. 11:50:38

@Izrael misztériuma:

Az IMF nem követel megszorításokat. Ehhez egy kis aritmetikai példa: elő van írva, hogy x+y+z=100. Ha például x=60 és y=40, akkor lehet z=0. Ha viszont az összegen nem lehet változtatni és megtiltják azt, hogy x=60 legyen, sőt előírják, hogy x=0 legyen, y értékén pedig nem lehet változtatni, akkor szükségképpen z=60. Azt lehet mondani, mi nem írtunk elő z értékével szemben semmit. Ehhez persze kell némi cinizmus.

csaba carmarthen 2012.10.31. 23:00:28

(nem nevtelenul)..

Jöjj és fogadj magadba mindent, ami én vagyok! Fogadd be a Szeretetet! Én vagyok a Szeretet, mégis szenvedek az egyedülléttõl, mert enyéim elutasítottak. Gyermekeim megfeledkeztek az igazságosság útjairól, a bölcsesség forrásáról. Nem figyelnek a mi két Szívünkre.

Hallottátok, hogy a lázadó, aki a lázadás lelke, "beszédeket mond a Fölséges ellen és eltiporja a Fölséges szentjeit" 2 , próbára fogja tenni hatalmamat. A lázadás lelke "azt tervezi, hogy megváltoztatja az idõket és törvényemet" 3.

Nézzetek csak körül, és meg fogjátok érteni. A racionalizmus és a modernizmus Egyházam fõ ellensége, mert mindkettõ istentagadáshoz vezet. Mindkettõ meg akarja semmisíteni az egész Földet leányom, de rá fogom lehelni tüzemet e hitehagyottakra! Ha majd egyszer lehullik szemükrõl a hályog, megláthatják, mekkora zûrzavart keltettek, és mennyire elnyomták a mi két Szívünket. Keresztül fogok vonulni rajtatok.

Tartsatok bûnbánatot,
mert igen közel van a mennyek országa!

Jöjj, írd le következõ üzenetemet azok számára, akik összegyûlnek, hogy meghallgassák Szavamat Nizzában!

A SZERETETNEK NINCS HATÁRA

Franciaország

Béke legyen veletek! Eljövetelem a küszöbön áll. A világ gonoszsága ellenére is meg fog nyilvánulni Arcom a mennybõl. Készüljetek fel rá! Aki hûtlennek bizonyult, meg fogja látni, milyen halálos sebet ejtett lelkén.

Ragyogásban és dicsõségben jövök el hozzátok. Az igazság Lelke fog megnyilatkozni bennetek, hogy megtisztítsa lelketeket. Szemtõl szembe 4 fogtok látni engem, és olyannak fogjátok látni magatokat, amilyenek vagytok.

Jöjjetek ezért hozzám úgy, amilyenek most vagytok!

Ne várjatok arra, hogy szentté váljatok!
www.tlig.org/hu/humsg/hum695.html

(A MAI NAPRA Valasztott uzenet pedig:

www.tlig.org/hu/humsg/hum902.html

)

Kedves @Izrael misztériuma:

nem nevtelen level...
itt mind a Feladot,
mind a kezbesitot (Vassula Ryden) ismered...

Sajat reszembol csak az alabbiakat emelnem ki a fentiekbol (s erre kesobb majd visszaterek):

"A világ gonoszsága ellenére is meg fog nyilvánulni Arcom a mennybõl.

Készüljetek fel rá!

Aki hûtlennek bizonyult, meg fogja látni, milyen halálos sebet ejtett lelkén.

Ragyogásban és dicsõségben jövök el hozzátok.

Az igazság Lelke fog megnyilatkozni bennetek, hogy megtisztítsa lelketeket.

Szemtõl szembe fogtok látni engem, és olyannak fogjátok látni magatokat, amilyenek vagytok."

csaba carmarthen 2012.10.31. 23:49:51

Kedves @khamul:

Mielott sajat gondolataimmal valaszolnek, kerlek, hogy gondolkozzunk el az alabbiak jelentesen es ertelmen....

(@matthaios: a linken keresztuli kiterjesztest is beleertve) :

>>

Béke legyen veled! Ne félj! Melletted vagyok. Ebben az évben újból megkapod Isten Szavát.

Nemzedéked nem értékeli eléggé Szavamat. 1

Közületek egyesek elkobozzák még Szavamat is, mások viszont alig várják, hogy elítélhessék mindazt, amit én mondok, és amit õk nem értenek. Gonoszságukban gonoszul gondolkodnak, és az elsõk között vannak, amikor rombolásra kerül sor. Ünnepélyesen mondom nektek: Ma mindenkinek felajánlom a kegyelmet, de ahogy a magvetõrõl szóló példabeszédemben hallottátok, õk az útszélre került magok.

Igen, õk hallják Szavamat, de jön az ördög és elviszi, amit hallottak, nehogy higgyenek és megtérjenek. Miután a Sátán kísértéseinek zsákmányává lettek, a kárhozat útjára kerülnek.

Kegyelmem rajtad van, nemzedék, de már nem sokáig. Papi lelkeim közül sokan ahelyett, hogy felélesztenék a szeretet lángját, amelyet ingyen kínálok fel nektek ezeken az üzeneteken keresztül, és ahelyett, hogy hagynák, hogy szeretetem kiáradjon és lángra gyújtson minden szívet, éppen az ellenkezõjét teszik.

Az irgalom a ti reménységetek ma, de ti megelégedtek azzal, hogy olyan "tudománnyal" töltsétek meg lelketeket, ami egyáltalában nem tudomány, és visszautasítjátok irgalmamat, amit ma adok nektek.

Jeleket és csodákat adok nektek. Szentlelkem hatalmával adom nektek e csodás jelenségeket. Feltámasztom a gyengét, hogy dicsõségemet tanúsítsa, és arra emlékeztessen titeket, hogy háromszorosan Szent vagyok!

De szívetekben semmi sincs, ami a békéhez hasonlítana, mert visszautasítottátok Szentlelkemet, aki a békét megvalósítja.

Az éjszaka már szinte itt van, és te még olyan messze vagy a megtéréstõl, nemzedék!

Hamarosan, és ez a te "hamarosanod", amikor saját véredben fogsz ázni, én mint Bíró emlékeztetni foglak arra a vérre, amivel akkor szennyezted be kezedet, amikor sokaknak megtiltottad, hogy Szavam Emlékeztetõjén keresztül kapják meg kegyelmeimet.

Olyanok vagytok, mint a rómaiak. Tövissel koronáztok nap mint nap.

Ti is azt mondjátok majd, amit Pilátus? "Ártatlan vagyok ettõl a vértõl!" És megmossátok illatosított vízben kezeteket?

Ti nem akarjátok elfogadni a halál ellenszerét, nem akarjátok elismerni Szavamat, amelyet Szentlelkem által adok napjaitokban, és könnyelmûen bántok Szavammal.

Emberek, hová lett hitetek? Ti hallván hallotok, de meg nem értetek, látván láttok, de nem veszitek észre dicsõséges és végtelen irgalmamat, amit most rátok árasztok!

Hálátlan nemzedék, mítosszá változtattad Szentlelkemrõl adott tanúságtételemet!

Mítosszá változtattad misztériumaimat, és pásztorbotod a hamisság jogarává vált.
Kihez hasonlítsalak így teljes mezítelenségedben? Káinhoz? A fáraóhoz? A farizeusokhoz? Vagy Judáshoz?

Meglepõdsz, amikor szemed láttára edzem kardomat, 2 hûtlen nemzedék? Nem tudtad, hogy jelentõsége van a kard viselésének?

Nem hallottad, hogy én nemcsak a béke, hanem az igazságosság harcosa is vagyok? 3 Nem olvastad, hogy én vagyok a Hûséges és az Igaz, az Amen, a becsületes Bíró, akit "Isten Igéjének" hívnak? 4

De hallottad, hogy korszakod, a vadállat püspöksége 5 kardot ránt ellenem és szentjeim ellen. 6

Földi uralmam ajtótok elõtt áll, de ti nem akarjátok, ahogy Szavamat sem akarjátok hallani...

Gonosz szívetek nem ügyel figyelmeztetéseimre, mert visszautasítottátok alázatos pásztorotok botját és a hazugság pásztorbotját akartátok. Amikor halljátok a szájamból származó Szót, nem indul meg szívetek és nem gondoltok arra, hogy másokat figyelmeztessetek. Látjátok a közeledõ kardot, 7 de nem figyeltek rá... Tiltakoztok ellene, és másokat is arra biztattok, hogy ugyanazt tegyék: "Mindez képtelenség, ne ügyeljetek rá, csak hisztéria! Ne figyeljetek erre az esztelen sokaságra!......
www.tlig.org/hu/humsg/hum902.html

Karakó 2012.11.01. 03:27:46

"Az izraeli gazdaságot, lényegében elkerülte a világválság (az európai piacok válsága miatt a tavalyi növekedés mértéke csak 3,3%), és ezért egy ember felelős: Stanley Fischer, aki 2005-ben lett az Izrael Bank elnöke."

Más "felelősre" tippelek: az amerikai csecs.
Úgy hírlik, az izraeli szociális hálót pár tucat más ország finanszírozza (klf "kárpótlások" címén), ezenfelül USA valami normatív jellegű támogatást is utalgat...
USA ugyan tönkremehet (az eladósodás élvonalába küzdötte fel magát), nem így Izrael: ott gazdagság van, jólét és fejlődés. Szép teljesítmény (és a "forrásbevonás" még folytatódik:)

matthaios · http://www.matthaios.hu 2012.11.01. 10:01:46

@csaba carmarthen:

Nem hiszem, hogy a közeljövőben meg tudnálak győzni. Párbeszéd helyett két monológ folytatásának meg nem sok értelme van. De még egyszer: igyekszem Jézus szavára hallgatni, amelyet az Egyház közvetít számomra. Mennybemenetele után tanítását Egyháza adja tovább generációkon kersztül. Látom az Egyházon belüli gyengeségeket (meg a jót is), és hiszem, hogy ez az a hely, ahol a hit otthon van. Üzeneteid nem az Egyházból jönnek, sok a fenyegető tekintélykövetelés, önkényes szentírás-értelmezés, és "csak én - egyetlen ember - tudom az igazat, mert Jézus nekem megmondta, ti többiek ha nem fogadjátok el az én tekintélyemet, elvesztek" szöveg.

A mai ünnep liturgikus szövegeiben a Jelenések Könyve fontos szerepet játszik. Itt az Egyház értelemezi az Apokalipszist. Mennyire más ez, mint az üzenetek értelmezése.

2012.11.01. 10:27:28

@csaba carmarthen:
"nem nevtelen level...
itt mind a Feladot,
mind a kezbesitot (Vassula Ryden) ismered..."

Vassula Rydén írásaival kapcsolatban több hivatalos dokumentum született a Hittani Kongregáció részéről.

www.hagiosz.net/?q=vassulakongregacio

2012.11.01. 10:49:42

@csaba carmarthen:
erősen merem remélni, hogy a szeretetláng még szabadon választható és nem kötelező része katolikus hitünknek...

2012.11.01. 10:58:44

@csaba carmarthen:
"lelkunket nem lehet elprivatizalni
youtu.be/QmlcQyKXE94
igy elsosorban ezen mulik minden..."

ezzel a dallal legfeljebb a békamenetre lehet hívőket toborozni, vagy egy ájemefellenes kampányt lezavarni, de luciferi barátunk szíve bizonyára hevesebben ver majd a kereszténységgel mélyen átitatott szkitha dallamok hallatán...

2012.11.01. 11:12:04

@csaba carmarthen:
"Mi magyarok vagyunk az eszközei a Szűzanya tervének, amelynek során a Szent korona lesz a központi szereplő a világ megújításában"
"nem mondom, hogy nem ertek veled egyet - ebben..."

bizonyára a Szűzanya valahogy egészen másképpen gondolta ezt a dolgot a Szentkoronával kapcsolatosan, a szentkoronatan pedig mint politikai kategória a történelem szemétdombjára való webőczyvel egyetemben...

2012.11.01. 11:19:39

@csaba carmarthen:
"...a problema csak ott van, hogy Cipolla ugy rejti el magat"

illuminátus összeesküvés helyett olvasd inkább embertamás marióésavarázsló c. novelláját eredetiben...

csak tiszta forrásból!

bélaybéla · http://odamondogato.blog.hu 2012.11.01. 14:16:30

@Izrael misztériuma:
Külföldről a múlt században bevándorló galiciai zsidóknak lehet, hogy nem tetszik , ha mi megakadályozzuk földjeink felvásárlását, külföldi kézbe kerülését, mert úgy látszik, vannak még rokonok szerte a világban, akiknek kellene a magyar föld.
Nem adjuk Sukorót, mert nekünk az a korszak jelenti a "történelmi szemétdombot", amikor az mszp-szdsz maffiakormány átjátszotta a nemzeti vagyont külföldi kezekbe ingyért.
Lauder úr és Blum úr vásároljon földeket máshol, ha megengedik neki. Werbőczy úr, ha látja mi történik ebben az országban, biztosan forog a sírjában.
Ahhoz a korszakhoz kell visszatérnünk, amikor még Magyarország a törvényeinek és államférfiainak köszönhetően nagy , hatalmas és gazdag volt.
A jelenlegi állapotok egy zsákutcához hasonlítanak, ahonnan előre csak a vissza lehet, vissza őseink megtartó hagyományaihoz, vissza a Szent Koronánkhoz, vissza a Szent Korona Tanhoz, vissza az Ősiséghez.

2012.11.01. 14:39:07

"Készítsétek az Úr Útját" Konferencia
Főtisztelendő Atyák, Tisztelt Elöljárók, Közösségvezetők, Kedves Testvérek!
Tisztelettel és szeretettel hívjuk Önöket egy felekezetközi konferenciára, amely Budapesten kerül megrendezésre nov.9-11-ig, "KÉSZÍTSÉTEK AZ ÚR ÚTJÁT!" címmel. Itt lesz Benjamin Berger, a Jeruzsálem Óvárosában működő "Olajfa" messiási zsidó közösség vezetője és Peter Hocken katolikus teológus, pap, a különböző keresztény felekezetek, megújulási áramlatok és a messiási zsidó mozgalmak kutatója, ismerője.

www.mkkm.hu/programok/keszitsetek-az-ur-utjat-konferencia

bélaybéla · http://odamondogato.blog.hu 2012.11.01. 15:39:39

A zsidók "megtérésének" azzal kell kezdődnie, hogy bocsánatot kérnek a palesztinoktól, megegyeznek velük országuk visszaadásáról és megelégszenek ily módon azzal a kisebb területtel, amelyet eredetileg megkaptak. Amíg ezt nem tudják megtenni ,soha nem térhetnek meg Jézushoz és az Istenhez, mert önmagukat zárják ki ezzel, de azok is kizárják magukat a kereszténységből ,akik ennek ellenére, keresztény létükre, kokettálnak velük, támogatják a népirtó államukat. Ha nem szólítják fel őket az Ensz határozatok betartására, a visszavonulásra, akkor maguk is bűnrészessé válnak :a zsidók kitaszítottságában önként osztoznak.
A zsidók viselkedése a testvérgyilkos viselkedésmód (Káin-Ábel, Izsák -Izmael,Romolus-Remusz).
A zsidóknak is tőlünk kell ,magyaroktól megtanulni az igazán emberi viselkedést.Hunor-Magyar ikerpár a testvéri szeretet, együttműködés, egymás segítésének a mintaképe. Ez az egymásmellettiség, mellérendelődés, amely még az anyanyelvünket is áthatja, az ősi szkíta eredetű törvényeinkkel és világlátásunkkal egyetemben kell, hogy meggyógyítsa a zsidók és más népek viszálykodó , gyűlölködő természetét.Ezáltal visszavezetve őket is a valódi testvéri szeretet misztériumához, amelyet Jézus urunk mutatott be nekünk, amikor a testét és a vérét adta értünk, nekünk, hogy mi testvérként viselkedjünk.Hunor és Magyar az ősképe ennek a jézusi gondolatnak.

csaba carmarthen 2012.11.01. 22:16:54

Hogyan lehetséges, hogy te, aki nap mint nap prédikálod Szavamat, nem ismered fel az idõket és a jeleket?

Neked mondom, aki kitartóan hirdeted, hogy nem én vagyok ennek az üzenetnek a Szerzõje: Emberi mérték szerint ítélsz, és dicsõségedet saját dicsõségedben keresed... Vigyázz, és óvd meg nyelvedet az ítélettõl!

Én vagyok az egyedüli Bíró, és te valóban az én kezemben vagy... Lelkemmel megerõsítettem a gyengét, hogy rajta keresztül minden nemzet dicsérje és hirdesse Nevemet, és a gyenge ember erõre kapjon.

Megparancsoltam, hogy légy Szavam visszhangja, könyvtekercs, amelyet el kell olvasni. És miután meghallották és megették, örömükben lesz bátorságuk arra, hogy meggyónjanak és bûnbánatot tartsanak.

Így szóltam szentjeim gyülekezetében:.

"Senkit sem fogok megfosztani világosságomtól. Senkinek sem kell bebörtönözve maradnia a sötétségben. Atyámat végtelen szomorúság emészti, és már ajtótok elõtt van a büntetés, amit e hitetlen és hitehagyott nemzedék számára fenntartott.

Abba a káoszba, amelyben éltek, el fogom küldeni Edényemet, aki testében hordozott engem, hogy újból hordozza Szavamat, hogy úgy érkezzek sivatagjukba mint reggeli harmatcsepp.

El fogom küldeni hozzájuk édesanyámat, hogy apránként rávezesse õket utaimra, és javulásra késztesse azokat, akik megbántanak engem.

Íme, én magam is le fogok szállni ebbe a sivatagba, hogy életre keltsem a holtat. Ingyen fogják kapni a tanítást és a bölcsességet.

Szívünkkel a kezünkben jövünk majd és felkínáljuk nekik, és mint két gyertyatartó egymás mellett állva fogunk rájuk ragyogni.

Nem késlekedem tervem végrehajtásával, és mindannyian meg fogják kapni az irgalom idejét.

Ezért fogok ezekben a végsõ idõkben tanítványokat támasztani, hogy felépítsem, ami romokban hever. Elküldöm õket, hogy Nevemben tegyenek tanúságot.

Elküldöm õket oda, ahol a bokrok olyan gyümölcsöt teremnek, melyek soha meg nem érnek, és ahol megvetik az igaz tanítás ösvényét.

Elküldöm drága lelkeimet e föld gyomrába, ahová a bûn úgy bevette magát mint kígyó a fészkébe, hogy kiirtsák és gyökerestül kitépjék a gonoszságot.

Õket küldöm, hogy gyökerestül megsemmisítsék a vadállat tervét.

Különleges küldetésükben meg fogom nekik adni az erõt, és siker fogja koronázni cselekedeteiket.

Szentlelkem segítségével félelmetes gonosz lelkekkel fognak szembeszállni.

Bátorságukban és állhatatosságukban nem fognak törõdni az õket érõ megkövezéssel.

Szentlelkem lesz vezetõjük és társuk, okossággal vezetve õket vállalkozásaikban.

Késedelem nélkül be fogom váltani ígéretemet, és el fogom küldeni Szentlelkemet a mennybõl, hogy velük munkálkodjék és tanítsa meg õket mindarra, amit én már megadtam nekik.

Meg fogom nyitni szájukat, megtöltöm Szavammal, és nyelvük olyan lesz, mint a kard.

Gondosan meg fogom õrizni drága lelkeimet ellenségeimtõl: azokban a napokban az elnyomóktól.

Meg fogom óvni õket a számukra állított kelepcéktõl, és a nekik szánt halálos, kemény kõtõl.

Mindenható kezem nem fog szûkölködni a megmentésükre szánt eszközökben. Gonoszsága ellenére engedékeny leszek e nemzedékhez."

Ezt mondtam gyülekezetem elõtt a mennyben. Bár szájuk által beszéltem és prófétáltam, a lélekben gazdagok nemcsak elnyomnak engem, hanem Szentlelkem mûveit is káromolják.

Mondom neked, eljönnek a napok, amikor ti is eljuttok odáig, hogy elismerjétek Szavam igazságát!

Leányom, bár sokan egyesítik ellened erejüket, veled vagyok, és édesanyád is veled van. Ne fáradj el! Maradj bennem, hogy a mû, amelyet adtam neked, mindenkire és mindenre ráragyogjon! Imádkozz az egységért, a kiengesztelõdésért és Egyházam újjáéledéséért! Legyetek egyek Nevemben!

@matthaios: (nem az en uzeneteim, nem emberi uzenetek)

matthaios · http://www.matthaios.hu 2012.11.02. 00:43:32

Uram irgalmazz azoknak, akik Szent Neveddel visszaélve, nem tudom milyen okokból, rendszeresen többoldalas szövegeket tesznek közzé, mint a Te üzeneteidet. Ezzel feltételezik, hogy elhagytad apostolaidra épített Egyházadat és most már ök mondják meg mi szükséges az üdvösségre, hogyan kell viselkednünk, hogyan vélekedjünk a világ dolgairól. Add meg nekik a megtérés, a bűnbánat, az alázatosság kegyelmét, hogy felismerjék, hogy a Te akaratodból a római pápához, a vele egységben lévő püspökökhöz kell ragaszkodniuk. Vegyék figyelembe egyházi előljáróik figyelmeztetéseit. Világosítsd meg őket, hogy alázatosan fekismerjék, ha esetleg rászedte őket a Sátán. Nekünk pedig add meg Szentlelkedet, hogy bölcseséggel és józansággal itéljük meg korunk eseményeit, intézményeit, tendenciát és ne feledkezzünk meg arról, hogy bármikor eljöhetsz, és megértsük azt, hogy eljöveteled körülményeinek előzetes és részletes ismertetése nem biztos, hogy javunkra szolgálnának. Viágosíts meg minket, hogy mint a hüséges szolgák Uruk eljöveteleéig tegyük a dolgunkat. Uram irgalmazz! Boldogságos Szüz Mária járj közbe értünk Szent Fiadnál!

csaba carmarthen 2012.11.03. 01:02:11

Ti nem akarjátok elfogadni a halál ellenszerét, nem akarjátok elismerni Szavamat, amelyet Szentlelkem által adok napjaitokban, és könnyelmûen bántok Szavammal.
youtu.be/952pbJLQHQs
Emberek, hová lett hitetek? Ti hallván hallotok, de meg nem értetek, látván láttok, de nem veszitek észó re dicsõséges és végtelen irgalmamat, amit most rátok árasztok!

www.tlig.org/hu/humsg/hum902.html

csaba carmarthen 2012.11.03. 02:10:39

„Ó, drága Jézusom, nyisd meg fülemet, hogy meghalljam a Te Hangodat

Nyisd meg szívemet a Te szerető Hívásodra

Töltsd el lelkemet a Te Szentlelkeddel, hogy fel tudjalak ismerni Téged ebben az időben

Felajánlom Neked alázatos hűségemet minden iránt, amit kérsz tőlem.

Segíts, hogy megkülönböztessem az igazságot, felkeljek, válaszoljak és kövessem a Te Hangodat, hogy segíteni tudjak neked az egész emberiség lelkének megmentésében

Akaratod számomra parancs
Add meg nekem a bátorságot, hogy hagyjam, hogy Te vezess engem,

hogy kellőképpen fel tudjam vértezni magam, hogy vezessem a Te Egyházadat, Új Királyságod felé.
Ámen.”

nagyfigyelmeztetes.hu/2012/05/imahadjarat-57-ima-a-papsagnak-jezus-hadd-halljam-meg-hivasodat/

jurgen 2012.11.03. 21:53:53

@matthaios: Részemről is ott egy nagy ÁMEN!

csaba carmarthen 2012.11.04. 00:02:45

Ez vonatkozik valamennyi Tanítványomra, köztük azokra is, akik szeretnek Engem, de nem fogadják el ezeket az üzeneteket...

nagyfigyelmeztetes.hu/2012/11/jelenleg-a-vilagban-a-belem-a-ti-jezusotokba-vetett-hit-puszta-emlitese-is-szegyenkezest-kelt/

Urfang 2012.11.04. 09:44:14

@Izrael misztériuma:

Az se semmi, de ez még durvább, én csak most találkoztam ezzel. Gyerekek százait kínozták meg egy osztrák apátságban, és a hab a tortán, hogy a papok még ezt is megússzák büntetlenül.

www.origo.hu/nagyvilag/20120323-szexualis-zaklatasok-es-sulyos-bantalmazasok-tortentek-a-kremsmunsteri-apatsagban-egy.html?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_kereszteny_201211

Az igazság ilyenkor szabadságra megy :(

csaba carmarthen 2012.11.04. 13:50:58

@Urfang:
Az igazsag nem megy szabadsagra.

Isten el hozza a megtisztulast.

Sajat Hazaval fogja kezdeni:

www.nagyfigyelmeztetes.com/index.php/a-nagy-figyelmeztetes-az-uzenetek-idorendi-sorrendben/2012-evi-uzenetek/2012-aprilis/

Ez az amit sok katolikus testver nem akar elfogadni pusztan azert mert tul fajdalmas.

Egy talyog feltarasa mindig fajdalmas,
megis szukseges a gyogyulashoz.

Urfang 2012.11.04. 14:27:44

@csaba carmarthen:

De még jobban fáj, ha a tályog begyullad és áttétes lesz. Konkrétan ha azokat a papokat az osztrák apátságból nem ültetik le, akkor ott nincs igazság. És ha az egyház nem rúgja ki őket, akkor az tolerancia a pedofíliával, sőt bűnsegédlet.

Egy tűzoltó ismerősöm mesélte nemrég, hogy az egyik munkatársuk laptopján pedofil képeket találtak. Páros lábbal rúgták ki azonnal és még fel is jelentették. De mégis miféle szervezet az ami nem így tesz, hanem magában tartja ezeket a gazembereket, sőt még meg is védi őket?

Ez az igazi baj, nem maga a pedofília, mert az bárhol felütheti a fejét. Az igazi baj az, ha valahol ez nem jár azonnali kirúgással és büntetőeljárással. Miért nem akarnak megszabadulni az ilyen bűnözőktől? Felfoghatatlan. Miért jó az nekik, ha egyre gyűlnek náluk az ilyen betegek, mert mentesülnek a következményektől?

Az ilyen szervezet megérdemli, hogy a saját pátyolgatott tályogjai végezzenek vele.

Ferdinandus 2012.11.04. 18:20:07

@Urfang:

Benned nem merül fel semmiféle kétely a hír igazságtartalma felől?

csaba carmarthen 2012.11.04. 18:44:24

@Urfang:

A talyog altalaban melyen van, tunetei lappangoak, aki hordozza altalaban csak azt eszleli, hogy a dolgok nem mennek olyan jol, ahogy kellene, hogy menjenek, mert lefogy, faradt, levert, ejjelente izzadtsagaban uszik.

A talyog felterkepezese, altalaban nehez (Kulonosen akkor ha a talyog attetesse valt es sok - esetleg minden szerv/testreszre adott attetet) Ehhez altalaban kulonbozo kepalkoto eljarasokra (atvilagitas-ra) van szukseg- mert neha a kulonbozo testreszeket kulon kell kezelni - feltarni, drenezni stb.

Erre lesz a kozelgo lelekiismeret -atvilagitas...
( youtu.be/2-lqE2fTdrU )

Utana kezdodhet a sebeszi beavatkozas.

A nehezseget jelenleg fokozza, hogy egyesek aktiv eutanazia celjabol kulonbozo gennykelto bakteriumokkal oltottak be a Testet
www.thewarningsecondcoming.com/first-secret-in-book-of-truth-reveals-plot-against-the-church-by-masonic-groups/

..es kozben elhiteteik a beteggel, hogy atvilagitasra es mutetre nincs szukseg...es a beteget kivulrol szemlelokkel pedig, hogy a beteg mar menthetetlen

...mert azt akarjak hogy a beteg altalanos szepszisben elhalalozzon.

A beteg ugy tunik ma meg sokban az o fondorlataik aldozata.

Liszt Ferenc szerint egy orvos van, Jezus Krisztus es egy orvossag, az orok elet.

A Jo hir az, hogy az atvilagitas hamarosan megtortenik, es az orvos megkezdi a mutetet...

Urfang 2012.11.05. 13:19:52

@Ferdinandus:

Az igazságtartalom megállapítását én meghagynám az illetékes szerveknek, a cikk szerint egy 1200 oldalas nyomozati anyagból vannak az infók.

Persze az is egy megoldás, ha te a 40 feljelentő elmondásának igazságtartalmát vonod kétségbe, bár nem tudom mi lehet annál beszédesebb, ha valóban fizetett már a rend nem nyilvános kártérítést, valóban kellett már az apátnak bocsánatot kérnie ezért, és valóban felmentett már emiatt néhány rendtagot.

Ha ilyen beszédes körülmények mellett te még mindig kitalációnak tartod az egészet, akkor nálad az erőteljes elfogultság esete merülhet fel, ami csak azt láttatja veled, amit látni szeretnél.

@csaba carmarthen:

Az ilyen szuperlatívuszi átvilágítást majd elhiszem ha látom, de én már azzal is bőven beérném, ha ezekkel az elkövetőkkel is csupán pontosan ugyanúgy bánnának mint bármelyik másik közönséges jogalannyal, és nem védené őket valami feudalizmusból itt ragadt törvények felettiség, mert az egyházi belső igazságszolgáltatás nagyon gyakran úgy fest mintha csak a világi törvények elkerülésére szolgálna, és maguk közt megoldják két miatyánkkal és három üdvözléggyel azt, ami egy világi bíróságon évtizedeket jelentene.

bélaybéla · http://odamondogato.blog.hu 2012.11.05. 16:47:38

@Urfang: Ha már a pedofiliánal tartunk, akkor nem csak a keresztény egyházakon belül érdemes kutakodnunk, hanem a zsidók háza táján is érdemes körülnéznünk.
Cohn Bendit:
"1975-ben jelent meg A nagy őrület (Der Grosse Wahnsinn) című könyve, amelyben így számol be a kettő–öt éves gyermekek között szerzett élményeiről: „Állandóan flörtöltem a gyerekekkel, és ennek nemsokára erotikus jellege lett. Éreztem, ahogyan ötéves kislányok már abban a korban megtanulták, miként kezdjenek ki velem. Szinte hihetetlen. A legtöbbször védtelennek éreztem magam.” (Ha ő védtelen volt, mit mondhatunk az ötévesekről?) A Das da című ultrabalos magazin 1976. augusztusi számában is beszámolót közölt „hihetetlen” élményeiről: „Gyakran előfordult, hogy néhány gyerek kinyitotta a sliccemet, és elkezdett simogatni. A körülményektől függően mindig másként reagáltam, de vágyaik problémát okoztak nekem. Megkérdeztem tőlük: miért nem játszotok egymással? Miért engem választottatok, és nem a többi gyereket? De amikor ragaszkodtak hozzá, akkor én simogattam őket. Emiatt perverz magatartással vádoltak.”
Amikor utólag számon kérték rajta a történteket, előbb tagadott, verbális provokációról beszélt, végül ezt mondta: „Elismerem, hogy amit írtam, manapság elfogadhatatlan. Amikor ezekre a mondatokra tekintek, azt mondom magamnak: Hát, Dani, ez lehetetlen!”
"Lehetetlen, mégis megtörtént."

"Erről az időszakról beszél olyan vidáman az egykor Vörös Daniként elhíresült diákvezér az interneten is hozzáférhető videón, ahol lényegében azt állítja, hogy nincs erotikusabb annál, mint amikor egy ötéves kislány vetkőzni kezd…"

"hogyan lehetséges az, hogy ez az erkölcstelen, deviáns alak ma az Európai Parlament tagja, az európai zöldfrakció egyik vezetője. Az meg végképp érthetetlen, hogy a történteknek erkölcsi következményük sem volt."
mno.hu/migr_1834/daniel_cohn-bendit_fantasztikus_tapasztalatai-171023

Ferdinandus 2012.11.05. 18:04:55

@Urfang:

Megpróbáltam online-forrásokat keresni a témához, lehet, hogy nem voltam elég alapos, de én mindösszesen csak annyit látok eddig, hogy az osztrák Profil magazin cikkét itthon újraközölte az Origó és a Velvet, illetve egyéb külföldi bulvármédiumok. Emellett kissé bántja a realitásérzékemet a rengeteg szaftos, meghökkentő, hihetetlen, szenzációs részlet ilyen precíz együttállása: gonosz és álszent papok, puskás nácik, horogkeresztes tányérok, évtizedeken keresztül tökéletesen titokban maradó intézményesített brutalitások, kínzások, lelki terror, pedofília, szenvedő gyermekek, mint valami pszichothrillerben.

Urfang 2012.11.05. 19:20:41

@Ferdinandus:

Ha ez pusztán kitaláció, akkor az egyháznak nyilván helyreigazítást kéne kérnie, hacsak nem mazochisták és élvezik, hogy ilyeneket irkálnak róluk teljesen alaptalanul. Ha tényleg alaptalan, akkor nyilván könnyű lenne őket helyreigazításra kötelezni. Ha mégsem teszik, akkor az melyik verziót erősíti?

Még ha az egyházat nem is zavarná, a rendőrségnek hivatalból kötelessége lenne helyreigazítást kérni, ha nem létező nyomozati anyagokra hivatkoznak.

És ha azok a gyerekek tényleg átélték a pszichothrillert, akkor számít-e, hogy neked mi bántja a realitásérzékedet?

Dr. szpahi 2012.11.05. 20:50:38

@Urfang:

Persze... Pelikán pedig békaembereket látott, akik éppen ürgebőrbe csomagolt rádióadóval szervezték Bástya elvtárs elleni a merényletet...

Éberség, a nemzetközi helyzet egyre fokozódik!

andronikos · http://andronikosz.blogspot.hu/ 2012.11.05. 21:20:11

@Urfang:
Elolvasva a cikket, csak egy kérdésem van: ebben a pszichotrillerben vajon Che Guevara-s pólóban kellett enniük a horogkeresztes tányérokból?

csaba carmarthen 2012.11.05. 23:01:59

@Urfang: az a lenyeg, hogy elhiszed ha latod;)

Bar ha kicsit elobb elhinned, az azert lenne jo, mert felkeszultebben erne...

(ez mindannyiunkra vonatkozik...

mindenkire

nagyfigyelmeztetes.hu/2012/11/megkaptatok-a-fegyverzetet-hasznaljatok-azt/ )

Jn 20.29
Jézus csak ennyit mondott: "Hittél, mert láttál. Boldogok, akik nem látnak, mégis hisznek."

csaba carmarthen 2012.11.05. 23:28:22

@Ferdinandus: @Dr. szpahi: @m-athos:

>>

Ez a csata a világ szeme láttára fog kibontakozni, és nektek, Hadseregem, nem szabad reszketnetek a félelemtől. Királyságomban minden rendben van, és a ti helyetek biztosított ott. Nektek most másokkal kell törődnötök.

Megkaptátok a fegyverzetet. Használjátok azt. Az Imahadjáratom imái segítenek majd enyhíteni a sok szörnyűséget, melyeket az emberiség bűnei okoztak. Kérlek, imádkozzátok ezt az imát a büntetések enyhítéséért.

nagyfigyelmeztetes.hu/2012/11/megkaptatok-a-fegyverzetet-hasznaljatok-azt/

Urfang 2012.11.05. 23:34:22

@Dr. szpahi: @m-athos:

Én nem mondok ítéletet, mert azt meghagyom a bíróságnak. A bíróság pedig a következő ügyekben nyomoz, amit a 40 diák egybehangzó vallomása alapján gyanusítanak : súlyos kényszerítés, kínzás vagy kiskorúak, fiatalkorúak vagy védekezésképtelenek elhanyagolása, fegyvertartási törvény megszegése, testi sértés súlyos következményekkel, fiatalkorúak szexuális zaklatása, kiskorúak szexuális zaklatása, kiskorúak súlyos szexuális zaklatása, nemi erőszak, hatalmi viszonnyal való visszaélés.

viennahu.eu/profil-horrorkolostror-kremsmunster/

De ha ti már most készek vagytok ítéletet mondani, és hazugságnak ítélni a diákok vallomásait, hát tegyétek csak, de ha aztán kiderül, hogy valóban megtörténtek, és ti itt poénkodtok és gúnyolódtok a szenvedéseiken, akkor az szerintem nektek lesz fekete pont a végelszámoláskor.

andronikos · http://andronikosz.blogspot.hu/ 2012.11.05. 23:51:57

@csaba carmarthen:
Én ezt szoktam imádkozni:

"Emberszerető Urunk!
Bocsáss meg mindazoknak, akik bennünket gyűlölnek vagy sértegetnek.
Tégy jót jótevőinkkel; felebarátainknak, rokonainknak és az elhagyottaknak is add meg üdvös kérelmeiket.
Látogasd meg és gyógyítsd meg a betegen fekvőket, szabadítsd ki a rabságban sínylődőket, légy a tengeren levők kalauza és az utazók kísérője.
Emlékezzél meg az igaz hitben velünk egyvallású fogoly testvéreinkről és mentsd meg őket minden gonosz támadástól.
Könyörülj, Urunk, mindazokon, akik bennünket arra kértek, hogy érettük imádkozzunk.
Irgalmazz, Urunk, mindazoknak, akik nekünk szolgálatokat tesznek és velünk irgalmasságot gyakorolnak; ajándékozd meg őket üdvös kérelmeikkel és az örök élettel.
Emlékezz meg, Urunk, már elhunyt atyáinkról, testvéreinkről, és mindazokról, akik igaz hitben és tisztességben költöztek el.
Emlékezzél meg, Urunk, a mi szegénységünkről is. Világosítsd meg elménket Szent Evangéliumod fényével; és vezérelj minket parancsaid ösvényére a tisztaságos szent anyád, az Istenszülő, a téged szolgáló égi erők, és az előtted öröktől fogva kedves összes szenteid imái által.
Mert hozzád méltó, hogy megkönyörülj rajtunk és üdvözíts minket Istenünk. És mi Neked hálaadást zengünk Atya és Fiú és Szentlélek, most és mindenkor és örökkön-örökké."

Hát ez egy ilyen görögkatolikus/orthodox bűnbánati "röpima". Elvileg szentgyónás után szokás imádkozni, de amint a szövege mutatja teljesen általános, vagy inkább egyetemes: mindig mondható és mindenkiért szól.

andronikos · http://andronikosz.blogspot.hu/ 2012.11.05. 23:54:42

Helyesen névelő nélkül így hangzik: "vezérelj minket parancsaid ösvényére tisztaságos szent anyád, az Istenszülő..."

csaba carmarthen 2012.11.06. 00:16:33

@Ferdinandus: @m-athos: @Dr. szpahi:

Felhivnam a figyelmeteket a

viennahu.eu/profil-horrorkolostror-kremsmunster/

veblaptervezesere...

Ha megfigyelitek itt az otagu csillag (zoldre atfestve) tamadja a horogkeresztet.

Mindketto szabadkomuves szimbolum. (Ja, es a magyar cimerrol hianyzik a Szent Korona, ami szinten az o kezjegyuk)

Az egyik komuves jelveny tamadja a masikat....

Mas szoval a "kigyo a sajat farkaba harap"

..amelynek szinten van komuves szimbolisztikai ertelme:

a satan orokketerto uralmat jelenti (ezen megvezetett szekta tagjainak -sajat magukat is becsapo - celjai szerint legalabbis)
..nezzetek utana...ez csak a vegso jelentese, igy szamos mas okkult magyarazattal fogtok talalkozni utkozben

ezen kivul felideznem nektek, hogy egy jo evtizeddel ezelott a tornyok felrobbantasakor ugyanez a szlogen ment az illetekes titkosszolgalat szocsovei reszerol:

Jaj jaj, most a kigyo a sajat farkaba harapott. (Jelentese:....)

Fel kene mar ebredni...mielott keso lenne:

"Egyházam szándékos megfertőzése általuk, azt eredményezte, hogy gonosz rémtetteket okoztak ártatlan áldozataiknak."

ezt itt olvashatjatok a 2012. Április 29. Vasárnap, 3:33-i uzenetben

www.nagyfigyelmeztetes.com/index.php/a-nagy-figyelmeztetes-az-uzenetek-idorendi-sorrendben/2012-evi-uzenetek/2012-aprilis/

csaba carmarthen 2012.11.06. 01:16:46

@m-athos: az rendben van hogy ezt imadkozod, senki sem mondta, hogy ne tedd.

Viszont "amen"-t mondtal @matthaios: -nak arra a sajat fogalmazasu imajara , amelyben lehetsegesen satantol valonak nevezte azt ami viszont -meg az o szemszogebol is(!) lehetsegesen- Krisztustol valo. (mindamellett, hogy nem ketlem matthaios -es az ament mondok- joszandekat ezugyben, avval az apro kitetellel, hogy Urunkat mar 2000 evvel ezelott is lebelzebuboztak)

Innen hirtelen visszakanyarodva a fent (2012 11. 06. 00:16:33-kor) kuldott es a nehany ezelotti kommenthez... ha elgondolkoznatok, es megimadkoznatok azt a kerdest hogy mi van, ha azok az uzenetek

(amiket en csak igyekszem lelkiismeretem szerint tovabbadni)

valoban Krisztustol valoak...

(es itt megjegyzem egyetlen egy egyhazi ujsagcikk nem jelentett ki ezekrol az uzenetekrol EX-CATHEDRA semmit, amit tenybeli "hibaktol" -jobb esetben pusztan feluletessegbol szarmazo elirasoktol-hemzsegve, meg egyebkent- se tehetne azt meg; mindamellett hogy ezek az uzenetek szervesen kapcsolodnak II Janos Pal papa hozzank intezett felhivasahoz, amennyiben minket a hajnal oreinek hiv meg...)

Szoval ha elgondolkoznatok azon,

(szivbol atimadkozva a kerdest)

hogy mi van akkor, ha ezekben az uzenetkben Krisztus szol hozzank (akirol ugy tudom nem mondhatjuk, hogy "nem az Egyhazon belulrol jon"...).. amelyet egyebkent Edesnyjan keresztul mar evtizedek ota keszit elo
www.medjugorje.org/frjozoletter.htm

es hasonlokeppen azokon is elgondolkoznatok, amiket a fentiekben belinkeltem...

...akkor nem kene -sokakkal egyetemben @Urfang: -nak olyan valaszokat adnotok amelyre o ezt valaszolja:

"De ha ti már most készek vagytok ítéletet mondani, és hazugságnak ítélni a diákok vallomásait, hát tegyétek csak, de ha aztán kiderül, hogy valóban megtörténtek, és ti itt poénkodtok és gúnyolódtok a szenvedéseiken, akkor az szerintem nektek lesz fekete pont a végelszámoláskor. "

Es maskor meg sokaknak nem kene ugyanilyen attituddel hozzaallni ahhoz, amire korabban probaltam felhivni a figyelmeteket ugyanezen csoport -"vilagi"-tevekenysegevel kapcsolatban:
youtu.be/doQbjQnpRvg

...
nem kene tagadnotok a potencialis tenyeket...
es a potencialisan Istentol jovo figyelmeztetetseket...

Hanem ehelyett tudnank -magatol Krisztustol- hogy valojaban mi tortenik, es hogyan ertelmezzuk azokat,

www.nagyfigyelmeztetes.com/wp-content/uploads/2012/05/TheWarning_HU_2012aprilis30_end.pdf

...Hogy hogyan segithetunk a legtobb emberen...

hogy hogyan keszithetunk fel minel tobb embert - sajat magunkat is beleertve-

anyagilag

erkolcsileg

lelkileg

hitben

szeretetben

az elottunk allo evekre.

Udv: Csaba

2012.11.06. 07:36:43

éberség!
mindenkinek jó lesz vigyáznia, a kőmüvesek már a spájzban vannak...

2012.11.06. 09:26:29

most már kezd bennem összeállni a kép:
ez egy modernizált cionbölcsi a web 2.0 felületen...

bélaybéla · http://odamondogato.blog.hu 2012.11.06. 12:38:32

@Urfang: "Vádat emeltek egy brooklyni ultraortodox zsidó közösség négy tagja ellen, amiért egy pedofília- és szexuális zaklatási ügyben megpróbáltak fenyegetéssel és megvesztegetéssel elhallgattatni egy lányt és annak a barátját - közölte pénteken a The New York Times."
"Charles J. Hynes brooklyni államügyész szerint a négy férfi a szatmári haszid közösség egy prominens tagját, Nechemya Webermant igyekezett megvédelmezni, akit 88 rendbeli, szexuális vonatkozású törvénysértéssel vádolnak, egyebek között azzal, hogy orális szexre kényszerített egy 13 évnél fiatalabb gyereket."
www.nepszava.hu/articles/article.php?id=563117#null

"Cox helyettesítésére Cathy-t átadták egy új kezelőnek, a pedofil, hasbeszélő és hipnotizáló Alex Houstonnak. 1982-ben Houston kokaint nyújtott át Bill Clintonnak, miközben Cathy-nek találkoznia kellett feleségével, Hillary Clintonnal. Hillary Cathy vaginájának a megpillantása során (amelyet korábban elaltatás nélkül egy démon fejéhez hasonlító alakúra operáltak, s így Baphomet-nek a fejét ábrázolja - amelyet a templomosok és követőik imádtak) állítólag annyira izgalomba jött, hogy orális aktust hajtott végre."
(Drábik János :Tudatmódosítás)

Hillary Clinton leszbikus viszonyt folytatott egyetemi évei alatt. Az elitiskolában nem volt ritka a lányok közötti szexuális kapcsolat.

"Pikáns részletek kerültek napvilágra az exelnök nejének szexuális életéről. A szenátor asszonyról egykori egyetemi iskolatársai azt állítják, hogy szobatársnőjével és egyben legjobb barátnőjével, Eleanor "Eldie" Achesonnal évekig szexuális viszonyt folytatott. Hillary állítólag az egyetemi évek alatt veszítette el szüzességét."
www.mtv.hu/modernkepmesek/cikk.php?id=27868

"HILLARY CLINTON ZSIDÓ HÁTTERE"
zionistterror-inhungary.blogspot.hu/2009/08/augusztus-27-zsido-kommunistak-amerika.html

"Clinton lánya zsidó szertartáson mondja ki a boldogító igent"
hvg.hu/panorama

andronikos · http://andronikosz.blogspot.hu/ 2012.11.06. 15:02:40

@csaba carmarthen: Igen, Ament mondtam @matthaios: könyörgésére, mert én is azt szeretném, hogy 'úgy legyen!'.

2012.11.06. 16:43:14

úgy látom, hogy a nemzeti és keresztényi összeesküvéselméletek szépen egymáshoz konvergálnak és készül már belőlük a szebb jövő...

csaba carmarthen 2012.11.06. 20:41:39

Hazudtak nekunk.
Nem kicsit.
(Nagyot..)
1:38
youtu.be/Gs-77f4Sqh8

csaba carmarthen 2012.11.10. 21:28:18

laza változtatás ..

youtu.be/b1vX5sOJU3Y

"Azt tervezi, hogy megváltoztatja az időket és a törvényeket."

Dán7.25

Karakó 2012.11.11. 03:51:16

most már bennem is kezd összeállni a kép:

ez egy cionista ügynök a jezsuita.bloggerek felületén...

Karakó 2012.11.11. 04:18:14

@Ferdinandus: @m-athos: @Dr. szpahi: @Urfang:

Imádom ezt a "strucc-politikát": fejet a homokba!! Kiváltképp aranyos a szelektív, sőt kreatív "forráskritika", a Profilt simán le-bulvározzuk, aztán jöhetnek csőstül a békaemberek ürgebőrben, a Che-polós bencések, stb-stb, vége-nélkül, önfeledten vihorászva, mint valami jóféle tini-bulin, vagy VV-matinén...

Az osztrák sajtó teljes vertikumában beszámolt a kremsmünsteri eseményekről (szaftos botrányok). Ha a tisztelt publikum nem sajnált volna néhány kattintást:

diepresse.com/home/bildung/schule/hoehereschulen/742293/Missbrauch_Klosterschueler-klagen-ueber-Rufschaedigung?from=suche.intern.portal

derstandard.at/1332323729198/Stiftsleitung-von-Kremsmuenster-schuetzte-paedophilen-Mitbruder

diepresse.com/home/panorama/religion/623735/Kremsmuenster_Fuer-immer-etwas-kaputtgegangen?from=suche.intern.portal

derstandard.at/1348285793353/Kremsmuenster-Pumpgun-Pater-vor-Anklage

Na persze: bulvármédium a Presse, bulvármédium a Standard, bulvármédium minden, ami esetlegesen negatív összefüggésben tudósítana klerikusok viselt dolgairól.
(ez ugyan nem a bárányok, hanem a birkák jegye)

Urfang 2012.11.11. 10:37:16

@Karakó:

Szerintem ezzel van az igazi baj, nem is magával a pedofil érzület felbukkanásával, mert az olyan deviancia ami akárhol felbukkanhat, de ha jól működik a rendszer, akkor kiszűri ezt a nem kívánatos magatartást.

Viszont ahol az elhallgatás kultúrája hallgatólagosan asszisztál ehhez, nem szűrik ki az elkövetőket, büntetlenséghez segítik őket, akár azzal hogy nem hajlandók elhinni a valós vádakat, és cinkosukká válnak, akár effektív eltusolással, akár félrenézéssel és vállrándítással, ott nem működik jól a rendszer, ott nem kiszűrik, hanem megkísértik a devianciát.

Szerintem elég alantas egyházi lojalitás az olyan, ami egy ilyen ügyben az elkövetők pártjára áll az áldozatok helyett.

bélaybéla · http://odamondogato.blog.hu 2012.11.11. 12:04:18

@Urfang:
A baj sokkal mélyebben van, mint gondolnád:
"Egészen 1973-ig a homoszexualitást rendellenes magatartásnak, és így kezelendőnek tartották. De abban az évben az APA,(USA) alapul szolgáló kutatási eredmény nélkül(!) normális magatartásnak nyilvánította a homoszexualitást. Korábban már elmondtuk, mennyire nem demokratikus módon született ez az eredmény, az APA néhány homoszexuális tagja és szimpatizánsaik ravasz és mocskos ténykedésének köszönhetően. (REF.1; 32–36.) Két évvel később az Amerikai Pszichológiai Társaság (melyet szintén APA-nak rövidítenek, és háromszor annyi tagja van) ugyanezt a döntést hozta. Amint meghozták ezeket a nagy horderejű döntéseket, hirtelen helytelenné vált megpróbálni olyan szülőknek segíteni, akik a homoszexualitás kialakulását akarták megakadályozni gyermekeikben. Szigorúan büntették azokat, akik ezt pártolni merték."

www.emaso.com/hu-hungarian/index.html

Dr. szpahi 2012.11.12. 08:32:04

Éberség, elvtársak!

Világ médiahíreken siránkozó, ellenőrizetlen események miatt krokodilkönnyeket hullató (ál)humanistái egyesüljetek!

@Urfang:

Azért, nehogy azt mondd, hogy te merő emberbaráti szeretetből, és a(z állítólagos) áldozatok miatt érzett fájdalomtól vezérelve említetted meg az esetet :((

Azért hoztad ide ezeket a "Mónika ismét összejött Bécikével"-hitelességű buklvárhírt és a no-name blogbejegyzést, mert iagazolni akartad a "papok" romlottságát.

40 évvel ezelőtt, akár így is fogalmazhattál volna: "A klerikális reakció, mint köztudott, az imperialisták ötödik hadoszlopának legfőbb támasza, s ebbéli minőségének megfelelően hivatott aknamunkájával aláásni a dolgozó nép egységét, munkakedvét, fegyelmét, hogy megrendítse Pártunk és Kormányunk iránti bizalmát, és ily módon segítse az imperialista háborús uszítók terveit!"

Urfang 2012.11.12. 11:13:11

@Dr. szpahi:

Régi lejárt trükk ez a komcsizás, én ugyan biztos nem válok kommunistává azért, mert megosztok egy médiahírt és mert nem kezelem eleve hazugságként. Azért gondolkodjunk már egy kicsit. Az osztrák ügyészség nyomozati anyagára hivatkoznak abban a cikkben. Ha valaki kitalál egy fiktív bulvárhírt és az állami ügyészség szájába adja úgy, hogy nem tudja igazolni, az börtönbe is kerülhet emiatt.

Ki az az újságíró, aki börtönbe kerülne csak azért, hogy hamis lejárató cikket írjon a kremsmünsteri papokról? Ha nem valódi ügyészségi nyomozásra hivatkozna, akkor azonnal beperelné az ügyészség is és az egyház is, és semmivel sem tudná megvédeni magát, hisz ha nincs ilyen anyag akkor az azonnal kiderül és őt várja a börtön. És mindezt csak azért, hogy leadhassa az ő kitalált történetét, na ez az ami szerintem valószerűtlen.

Ha viszont van ilyen nyomozás, akkor esemény is van mögötte, és ha ti ez esetben lebulvározzátok és hitelteleníteni próbáljátok ezt az eseményt, akkor ti vagytok akik a rossz oldalra álltok és az áldozatok igazságtétele helyett az elkövetők kimosdatására törekedtek.

Ehhez pedig nem kell komcsinak lenni, hogy az ilyen bűnpártolást elítéljük.

Dr. szpahi 2012.11.12. 11:48:09

@Urfang:

Azt mondtad, hogy az igazságtétel a bíróság dolga. Akkor meg miért kell azelőtt prejudikálni, hogy legalább alapfokon ítélet született volna az ügyben? Csak a szenzáció, vagy az egyház lejáratása kedvéért?

És, kérlek, ne mondd, hogy nem hallottál még médiabebeli visszaélés olyan, egyre gyakoribb eseteiről, amikor a rágalmazó úgy kerülte el a pert és a büntetőjogi felelősséget, hogy egy másik médiumra hivatkozott a hír átvételét illetően, vagy az utolsó lapon megjelentett egy szűkszavú helyreigazítást.Persze, az általában már senkit sem érdekel, hogy a hamisan megvádolt személyek esetleg ebbe végleg belerokkannak. Mondd, mi lesz az ügyben pl. az index büntetőjogi felelőssége, ha mégis kiderül, hogy az áldozatok mégsem "áldozatok", hanem esetleg valamilyen anyagi vagy politikai érdek vezérelte őket. Vagy hogy blöff volt az egész ügy (mert ha jól emlékszem a médiumok itt egy blogbejegyzésre hivatkoznak, ahol a megnevezettek állítlag nyilvánosságra hozták ezeket a történeteket, és lényegébben ennek a hitelességét vizsgálja az ügyészség).

A (fekete)humor - bocs, ha nem érted - itt arra vonatkozott, hogy milyen hiteltelen, de ugyanakkor mélységesen szomorú ez az egész. Hiszen a cikk(ek) a kommunista propaganda lejáratókampányainak eszközeivel annyira túlexponálják a kérdést, mint annak idején a koncepciós perek nagy része. Ahol a temetőbe Dsida Jenő sírjához gyertyát gyújtani kivonuló diákokat államellenes szerveszkedésért és a rendszer megdöntéséért ítélték súlyos év(tized)ekre.

Horogkeresztes tányérok, pumpgun stb. Te ezt tényleg készpénznek vetted? Hogy évtizedeknek kellett eltelni ahhoz, hogy az ilyesmit valaki észrevegye, szóvá tegye? A "szabad" (és szinte az egész 20. században egyházellenes) nyugati szomszédunknál?

Urfang 2012.11.12. 12:07:07

@Dr. szpahi:

Akkor legjobb ha kivárjuk a nyomozás végét, mert az se jó ha alaptalanul vannak megvádolva az állítólagos elkövetők, de az sem ha az állítólagos áldozatokat kezeljük eleve bűnösként és alaptalanul hazugnak nevezzük őket, csak mert el merték mondani a szenvedéseiket. Én magam nem ítélkeztem, csak lehetségesnek tartottam a hírt, elvégre nem ez lenne sem az első sem az utolsó ilyen.

Az hogy évtizedek teltek el még nem teszi hiteltelenné az ügyet, ugyanígy évtizedek teltek el a spanyol katolikusok szervezett gyermekrabló bandájának az ügyében is amíg ki nem derült az igazság.

Dr. szpahi 2012.11.12. 12:29:13

@Urfang:

Ezzel már nagyjából egyetértek: ))

Üdv.

2012.11.12. 23:12:00

@Dr. szpahi: @Urfang:

Válasszuk kétfelé a dolgot. Egyrészt az Anyaszentegyháznak vannak ellenségei, akik nem nagyon bíbelődnek azzal, hogy hiteles képet rajzoljanak róla. Ez nyilvánvaló, felesleges tagadni.
A 'papi pedofília' bevett szófordulattá vált anélkül, hogy bárki meggyőződött volna arról, hogy milyen gyakori a pedofília a papok soraiban. Gyakoribb-e például, mint tanárok vagy edzők között? Azt is sokan tényként kezelik, hogy létezik ok-okozati összefüggés a cölibátus és a pedofília között.

A dolog másik fele az, hogy egyházunk nem egy képviselője híján van minden alázatnak, és azt hiszi, hogy papként vagy püspökként nem vonatkoznak rá bizonyos elemi szabályok. Annyira elhagyja őket az erkölcsi érzékük és annyira megrontja őket a hatalom, hogy nem tűrnek el semmilyen kontrollt.
Persze ez sem új. Olvastam valahol, hogy még a konstantini fordulat előtt volt egy korrupt püspök, akitől csak úgy tudtak megszabadulni, hogy feljelentették őt az akkori (pogány, sőt gyakran keresztényüldöző) hatóságoknál.
Akit mai párhuzamok érdekelnek:

index.hu/belfold/2012/11/12/nem_konyveltek_a_millios_osztogatast_a_katolikusok/

Urfang 2012.11.13. 10:04:45

@khamul:

Azt hiszem én írtam is, hogy a fő problémát nem magában a pedofíliában látom, hanem abban ahogy ezt az egyházak kezelik. Igen, vannak pedofilok a tanárok és az edzők között is (ez nem egy olyan számháború, hogy ha találunk máshol is akkor mi megnyugodhatunk) viszont ha egy pedofil tanárról kiderülnek az üzelmei, akkor a tantestület nem fogja az iskola hírnevének védelmében eltusolni az ügyet, nem fogja szimplán áthelyezni a delikvenst egy másik iskolába, nem fogják maguk között iskolán belül megoldani az ügyet, hanem azonnal leveszik a kezüket a bűnözőről, páros lábbal kirúgják és az igazságszolgáltatásra bízzák az ügyét.

Ezt kéne pontosan meghonosítani az egyházakban is, mert az ezzel ellentétes magatartás nem az áldozatokat védi, hanem a pedofilokat, és csak lehetőséget teremt az újabb visszaélésekre.

Amit belinkeltél a milliós visszaélésekről szerintem ugyanerre a problémára vezethető vissza, hogy az egyházi státusz miatt azt képzelik rájuk nem vonatkoznak a szabályok. Komolyan mondom, szerintem ez a hozzáállás még a feudális törvények felettiség kései maradéka.

Pedofil bűncselekményt látva azt képzelik, hogy rájuk nem vonatkozik a bejelentési kötelezettség, mert nekik saját speciális jogrendjük van, ami felette áll a világi jognak.

Ugyanez történik a gazdaságban, azt képzelik rájuk nem vonatkozik a számviteli törvény és kedvük szerint bánhatnak a rájuk bízott pénzzel, a szigorú törvények csak a világiakra vonatkoznak, de ők felette állnak ennek, hiszen még adózniuk se kell, akkor bizonyára még könyvelést se kell csinálniuk.

Azt hiszem ilyenkor teljes joggal háborodnak fel a nem vallásos adófizetők, amikor azt látják hogy a pénzük egy ilyen ellenőrízhetetlen szervezethez kerül, amely nyom nélkül utalja át az adójukat ismeretleneknek haveri alapon.

Ez megint csak egy feudális jellegű adómentesség és szabályok felettiség, holott egyszerűen csak ugyanolyan szabályozásnak kéne alávetni a számvitelüket, mint bármelyik más szervezet gazdasági rendszerét.

Mert a lelkeket azt olyan misztikus módon menthetik meg ahogyan csak szeretnék, de ha köztörvényes bűnözésről vagy gazdasági elszámolásról van szó, akkor ott nincs helye a misztériumnak, hanem tartsák be ők is ugyanazokat a szabályokat, amelyek mindenkire vonatkoznak.

2012.11.13. 10:48:56

@Urfang:

'ez nem egy olyan számháború, hogy ha találunk máshol is akkor mi megnyugodhatunk'

Egyházát szerető katolikus nem lesz boldogabb attól, ha kiderül, hogy máshol is követnek el hasonló bűnöket. Viszont furcsállja azt, hogy míg a katolikus 'papi pedofília' külön dossziét érdemelt, addig más világnézetek, hivatások vagy foglalkozások esetén ilyen nincs. Most szándékosan nem linkelek ide semmit, mert nem az ujjal mutogatás vagy a terelés a célom. Csak néha azt érzem, hogy az 'értéksemlegesség' sokaknak nem annyira fontos, ha az Egyházat kell támadni.

'anti-catholicism is the anti-semitism of intellectuals'
(Peter Viereck)

'viszont ha egy pedofil tanárról kiderülnek az üzelmei, akkor a tantestület nem fogja az iskola hírnevének védelmében eltusolni az ügyet'

Ez nincs feltétlenül így, én legalábbis hallottam ellenpéldát (tanárt és edzőt is). A bizonyítás szinte mindig kínos és fájdalmas, és mindenki meggondolja, hogy belekeveredjen-e egy ilyen ügybe. Nem könnyű egy kolléga ellen vallani, ha előtte rendszeresen együtt kávéztál vele a szünetekben.

Ez vonatkozik az egyházi intézményekre is, ahol a munkatársi viszony ráadásul sokszor az érintettek haláláig tart.

andronikos · http://andronikosz.blogspot.hu/ 2012.11.15. 10:12:04

@Karakó:
"Imádom ezt a "strucc-politikát": fejet a homokba!" Mivel ez személyesen nekem is céloztad, így ezt a magam nevében kénytelen vagyok kikérni magamnak. :) Lapozz csak vissza, hogy hogyan reagáltam akkor, amikor BBC hírről volt szó.

De a radikálisan antikatolikus hitgyüli tévéjének és hetilapjának katolikus vonatkozású híreit hadd ne kelljen elhinnem. Épeszű ember nem a Fradi B-középnél akar tájékozódni az Újpestről. :-)

Az idézett Der Starndard és Die Presse pedig véletlenül sem képezi le az "osztrák sajtó teljes vertikumát", csak két, egymást visszhangzó liberális lapról van szó. De az osztrák médiára, mint valami mércére hivatkozni a Paul Lendvai-ügy után azért meglehetősen bizarr dolog.

@Urfang: "viszont ha egy pedofil tanárról kiderülnek az üzelmei, akkor a tantestület nem fogja az iskola hírnevének védelmében eltusolni az ügyet, nem fogja szimplán áthelyezni a delikvenst egy másik iskolába, nem fogják maguk között iskolán belül megoldani az ügyet, hanem azonnal leveszik a kezüket a bűnözőről, páros lábbal kirúgják és az igazságszolgáltatásra bízzák az ügyét."

Nem tudom honnan vagy ebben ennyire biztos, de remélem igazad van.

A gyermekvédelemben viszont nem így volt - csak remélni merem hogy már ott is csak múlt időben beszélhetünk róla.

A gondozottak elcsábítása a gondozók részéről nem volt annyira ritka eset. Nevelőbácsi a nevelt fiúval, nevelőnő a nevelt leánnyal. Az még az enyhébb eseteke közé tartozott, ha a nevelőnő a tizenéves fiúkat vezette be a szexuális élet rejtelmeibe (már amennyiben egyáltalán be kellett őket vezetni).

Ezekben az esetekben a testület és az intézmény egyáltalán nem "vette le a kezét a bűnözőkről", pontosan hogy az eltusolás és tagadás ment, vagy ami még rosszabb: még csak tudomást sem vettek róla. Igazságszolgáltatás elé soha, egyik ügy sem került!

Ahol ügy "lett" belőle ott is elintéződött egy egyszerű áthelyezéssel de olyan is volt, hogy az érintett fölfelé bukott: gyermekotthon-vezetőből a megyei önkormányzatnál lett főmufti, a megye összes gyermekotthonának a nagyfőnöke. (Szegfűs-madaras koalíció volt éppen a megyeházán.)

Ennyi rémség után tartozom egy mondattal azoknak, akik lelkiismeretesen és becsületesen, emberfeletti módon - sokszor önmagukat kizsigerelve - dolgoznak a gyerekvédelem különböző posztjain. Szerencsére ők vannak többen.

felician 2012.11.18. 11:14:16

Ez a kettős mérce a katolikus egyházban és más intézményekben tapasztalt szexuális visszaélések témájának kezelésében késztetett rá, hogy összeállítsak egy kicsi, a releváns (tudományos) forrásokig lemenő sajtószemlét a valós arányok ügyében, amivel elhalkíthatók a minden papban szexuális bűnözőt látó demagógok. Az "eltusolási ügyek" arányáról sem volna rossz egy hasonlót készíteni, mert valószínűleg ugyanilyen rugózás megy ebben a kérdésben is.

Mivel ez a blogmotor (úgy látom) nem engedi át a sok hosszú linket tartalmazó hozzászólásokat, egy másik blogban közzétett hozzászólásomra mutat a link:

kereszteny.mandiner.hu/cikk/20121116_nem_adna_kevesebbet_a_kormany_az_egyhazaknak#comment41703

Használjátok egészséggel.

2012.11.22. 13:46:19

@felician :

Kösz, hogy kikerested a Guardian cikket, én is a mandineren láttam először.

Talán ez látszik majd:

www.guardian.co.uk/commentisfree/andrewbrown/2011/may/21/child-abuse-catholicism-johnjayinstitute

bádogos 2012.12.03. 12:24:21

@m-athos: "Kína, India és az iszlám világ soha nem fog "felvilágosodni" és a kapitalizálódás is teljesen más folyamatok szerint zajlik náluk, mint amit mi itt nyugaton saját magunknál megszoktunk."

Ennek hajszálpontosan az ellenkezője igaz. Kína és India valami egészen rohamos tempóban europizálódik (v. amerikanizálódik - ebből a szempontból minimális a különbség). Japán pedig ma már szellemileg közelebb van Európához, mint a hagyományos Ázsiához.

Elég sok indiai fiatalt ismerek, a gondolkodásmódjuk minimálisan különbözik attól, ahogyan én közelítem meg a világot. Két éve volt egy műsor a CNN-en, kb. 100-150 fiatalt kérdezgetett egy riporter a mindennapi élettel kapcsolatos felfogásukról. Ha hátat fordítok a tévének, meg nem mondtam volna, hogy a felvétel Indiában készült.
süti beállítások módosítása