Jezsuiták

PÁRBESZÉDBEN

Címkék

pénz - pénz - pénz

2012.04.27. 20:00 pacsy

Egyszer régen egy hittanórán azt játszottuk, hogy megkérdeztem a fiatalokat: mit tennél, ha megnyernéd a lottóötöst? Akkoriban épp' csillagászati volt a főnyeremény – mondjuk 500 millió. Egy fiú ábrándos tekintettel kezdett beszélni – Először is felmennék Budapestre. – Ez eddig 500 forint, diákkal! – s kinevettük...
Nem tudták a statisztikát, hogy e "nagy szerencse" átlagosan hány százalékban teszi tönkre a nyertesek életét.

Istenem, engedj úgy élnem, hogy ilyen apróságok miatt ne akarnék változtatni!

39 komment

Címkék: pénz lottó diákok hittan

A bejegyzés trackback címe:

https://jezsuita.blog.hu/api/trackback/id/tr84475342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

andronikos · http://andronikosz.blogspot.hu/ 2012.04.27. 22:31:59

Egyik volt munkatársam aki lottózott, ő vetette fel, ha megnyerné az ötöst nem tudna vele mit kezdeni, mert egy csomó apró dologra kéne, de a nagyjával nem tudna mit csinálni.

Aztán sorra vettük az "apróságokat": lakás helyett kertesház, plusz egy középkategóriás autó a régi csotrogány helyett.

Ugyanez mindenkinek a családban: nekik, szülőknek, apóséknak, testvéreknek, unokatesók közül azoknak, akikkel jobb viszonyban van. Nagypapának barkácsműhely, magának és a szülőknek egy-egy szőlő présházzal, valakinek horgásztanya, valakinek komplett autószerelő műhely.

Szóval ilyenek, igazából semmi luxus, csak emberléptékű vágyálmok.

Összeszámoltuk mennyi lenne, és akkora összeg volt, hogy külföldi nyaralásra már nem futotta volna a lottó ötösből. :-))))

csaba carmarthen 2012.04.27. 22:47:45

Istenem, engedj úgy élnem, hogy ilyen apróságok miatt ne akarnék változtatni!

koszi:)

zzsuzsici 2012.04.28. 00:33:59

Lottó ötös? A mostaniból már komolyabb vállalkozást el lehetne indítani. Egy kis alapítványi iskolát mindenképpen létrehoznék. Biztosan hozzájárulnék a "Minden gyerek lakjon jól"-hoz, a "Piros orr"-hoz, "Katolikus egyház" Nyitnék egy oktatási alapot, ami egy külön alapítványként működne, és oktatási intézmények kaphatnának támogatást, olyanok, akik komoly eredményeket tudnak felmutatni a közösségépítésben, konfliktuskezelésben és a gyerekek tartalmas, szorongásmentes és lassú, alapozó tanításában. Olyan tanárok is részesülhetnének ebből anyagi támogatásban, akik mindebben nagyon komoly szakmai munkát végeznek. A pénz egy részét befektetném, (ingatlan,) Egy részéből a szüleimet látnám el. Az olyan dolgok mint :utazás, stb....ennek lehetnek hozadékai, de semmiképpen nem cél. Amúgy pedig biztosan vennék házat Angliában valahol, és a tengernél délen Horvát országban, vagy Cipruson és minden nyáron ott ringatóznék a hullámokon....Egyébként hogy lehet ebbe tönkremenni? Hogy lesz egy nyertesből vesztes? Talán mert elkölti árucikkekre a pénzt, kifolyik a kezéből, aztán jönnek az adósságok, a pénzbarátok pedig eltűnnek, nem marad más csak a magány. Egy labilis és éretlen személyiségű valaki ebbe tropára is mehet...

flora 2012.04.28. 11:24:41

Na, ezt akkor megosztom, úgyis rövid a poszt:)
Pénz és kereszténység :
www.talita.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=808:penz-es-keresztenyseg-1-resz-istentl-vagy-a-satantol-valo-a-gazdagsag-&catid=34:ittesmost&Itemid=58

Mert ötöse csak kevés embernek van, de megélni - valahogy - meg kell:)

egyérintő 2012.04.28. 12:59:10

A lottó ötösre vágyakozókat azzal szoktam lehűteni, hogy a statisztikák szerint háromszor nagyobb a valószínűsége annak, hogy az emberbe belecsap egy villám, minthogy az illető megnyeri a lottó ötöst. Jól tenné tehát ha magában mérlegelné, mi minden megeshet vele addig, amíg a lottó ötösét kihúzzák!

Lehet, hogy ezek után már nem is áhítozik olyan nagyon a nagy nyeremény után... ;)

Felicitasz · http://felicitasz.blog.hu 2012.04.28. 14:52:15

Ez nem egy "kereszténység" kérdés, ez egy pénzügyi kérdés. @m-athos: szerintem kiváló összefoglalót ad rögtön az elején, én onnan folytatnám, hogy mi lesz akkor, amikor a házat, autót, szőlőt, műhelyt, télen nem használható horgásztanyát stb. _fenn is kell tartani_.

Itt nemrég két tanárnő (közös lottószelvénye) nyerte a rekord dollármilliókat, mindketten megmaradtak az állásukban tovább. Tavaly meg egy csapat tűzoltó nyert, ők szintén. A pénz senkinek nem arra kell, hogy ház, kocsi, földkörüliút, hanem arra, hogy gyerekek taníttatása, idős szülők körüli kényelem megszervezése, saját adósságok kifizetése, stabil nyugdíjalap létrehozása, önmagát fenntartó-gyarapító mértékben kamatozó bankbetét letétbe helyezése (hogy a dollármilliók után öt évvel is legyen még miből nyaralni menni vagy lecserélni a mosógépet) és amikor ez mind megvan, akkor a többit lehet elkölteni és jótékonykodni belőle, és ami alapítványi hozzájárulás vagy dologi luxus akkor megengedhető, na az volt a lottónyeremény.

Két aranyos és tanulságos cikk (az egyik imádkozással kezdődik ;-))
www.tothandras.hu/blog/index/2007-06-27/imadkozzunk-nehogy-otosunk-legyen-a-lotton/

www.tothandras.hu/blog/index/2009-12-02/hasznalati-utasitas-lottootosoknek/

Álmodozni persze ettől még jó dolog.

pacsy 2012.04.30. 13:04:18

@Felicitasz: engem a kapcsolati szint kezdett foglalkoztatni.

arra gondoltam, hogy ha mondjuk hirtelen ölünkbe hullna félmilliárd (na jó, neked dollárban :) és elterjedne a híre, hogy mi vagyokunk a "szerencsés" nyertes, akkor első nekifutásra azzal kellene számolni, hogy milyen széles rokoni kört támogassak belőle. csak a tesóknak adjak? (egykék előnyben...) vagy már az unokatesóknak is? mindegyiknek? másodunokatesók? (sosem látott, most felbukkanó nagynéni, nyomasztó frankalapú hiteladóssággal...) esetleg bevonjam a munkatársakat is a körbe? - merthogy rászoruló bőven akad azért ott is. s még így is tiszta szerencse, ha nem sértődnek meg, hogy "csak olyan keveset kaptak", és nem válna rosszabbá a kapcsolatunk, mint annak előtte...

tarthatnék továbbá attól is, hogy aki ezek után aki barátkozik velem, azt vajon még tényleg én érdeklem, vagy inkább a pénzem, a várható előnyök... (olaszországban tudtam valakit, aki egy haverjától kért kölcsön egy szakadt kocsit, hogy az első randijára egy román kislánnyal ne a saját ferrarijával menjen...)

aztán persze vannak helyek magyarországon is, ahol szegényen sem biztonságos élni, de ha megtudnák, hogy pénzt állt a házhoz, még bevásárolni sem merhetnénk elmenni nyugodt szívvel, nemhogy nyaralni - tekintettel a betörésveszélyre. (a gyermekrablás kockázatáról nem is szólva...) egy amerikai vállalkozót is tudok, relatíve gazdag, aki állandóan festékesvödröket tart a kocsija hátsó ülésén, feltörés ellen - esküszik rá, hogy jobban működik, mint a biztosítás!

és akkor még a spirituális dimenzióról nem is szóltam...

pacsy 2012.04.30. 13:07:39

@zzsuzsici: "Amúgy pedig biztosan vennék házat Angliában valahol, és a tengernél délen Horvát országban, vagy Cipruson és minden nyáron ott ringatóznék a hullámokon..." - hoppá! lehet, hogy mégis lenne kedvem egy lottóötöshöz! :)

iovianus 2012.04.30. 19:04:37

A pénz nem boldogít.
A pénz nem boldogít?
A pénz nem.

andronikos · http://andronikosz.blogspot.hu/ 2012.04.30. 19:40:43

@iovianus:

A pénztelenség viszont lehet a boldogtalanság oka.

Dr. szpahi 2012.05.01. 11:49:31

@iovianus:

Milyen pénznemre gondoltál? :)

@m-athos:

"Ante mortem nemo beatus" (Mikes Kelemen)

Amúgy: "Ahol a kincsed, ott a szíved" (Mt. 6.21.)

andronikos · http://andronikosz.blogspot.hu/ 2012.05.01. 12:26:56

@Dr. szpahi: "Ahol a kincsed, ott a szíved" (Mt. 6.21.)

Ha jól értelmezem, Krisztus ezt azoknak mondja, akiknek módjában áll földi kincseket gyűjteni, esetleg éppen gyűjtik is ezeket a kincseket.

Én pedig a nincstelenekre próbáltam utalni fentebb.

A böjt és az önkéntes lemondás közelebb visz a Mennyek Országához.

De a kényszerkoplalás és a kényszerű nélkülözés alapvetően demoralizál. Egyáltalán nem segíti, hanem pontosan hogy gátolja az egyént a spiritualitás útján, és akkor hozadékként ott vannak még a mentális defektusok, a pszichoszomatikus betegségek és a legkülönbözőbb formájú társadalmi problémák.

A szerzetesi életre és szegénységi fogadalom tételére Isten személyesen hívja el választottait. De széles tömegek nem kapnak elhívást a szegénységre, mégis nyomorban és a szerzeteseknél nagyobb szegénységben, főleg pedig teljes létbizonytalanságban kénytelenek élni.

Erre próbáltam utalni azzal, hogy a pénztelenség lehet a boldogtalanság oka.

türkiz 2012.05.01. 16:08:16

@m-athos: Hidd el, érthető voltál! Sőt!

Dr. szpahi 2012.05.02. 08:32:21

@m-athos:

Teljesen egyetértek. Megjegyzésem inkább önmagamnak szólt, mert -- a körülményekhez és a környezetemhez képest -- elég sok anyagi jóban van részem, és bizony, sokszor elragad az anyagiság ...

csaba carmarthen 2012.05.02. 20:38:54

Azt hiszem Jezus nem veletlenul hasznal peldabeszedet a "talentumok"-rol...
Erdemes utananezni a talentum szo eredeti jelentesenek:
www.mimi.hu/biblia/talentum.html
..tehat nemcsak szellemi ertek...

A poszt persze sok mas gondolatot is felvet...(Pl Isten - Mammon relaciot)
pl a lottonyeremenyek sorsaval kapcsolatban...

egyszer egyik fonokom kirakott a munkahelyen egy cikket az amerikai lottonyertesek megdobbento sorsainak egy csokrarol...ongyilkos lett, szakitott, elvalt, tomegverekedesbe keveredett, leultettek, lelott valakit,ot talaltak halva...amiket fel tudok idezni

vannak itthoni erdekessegek is:
www.civishir.hu/hajdu-bihari-hirek/a-lottomilliomos-munkanelkuli-segelyen-el-mert-8222eltunt8221-a-kh-bankban-a-penze/0111144418

es... a skala tulso vege..
youtu.be/NNHQ-VmUuBM
akinek a keze alatt mar tobb lottonyeremeny nagysagrendben ment at penz...

de mi lett vele....arannya valt?
;-)

csaba carmarthen 2013.01.05. 12:30:59

hu.wikipedia.org/wiki/Megyesi_Guszt%C3%A1v

(érthető tehát, hogy az elvtársakkal való összejátszást bűnnek tartja..

"Miután kedvenc r. kat. egyházamnak sikerült szembenéznie a múltjával, feltárnia a bűnöket, megszabadulnia egykori besúgóitól és az előző rendszer kiszolgálóitól..."

és többek között az elvtársiassággal vádol)

2013.01.05. 13:00:40

@csaba carmarthen:
ez utóbbi link egy újabb keresztényüldözés előszele a pénzvilág részéről avagy csupáncsak a jövő előhirnöke???

2013.01.06. 12:32:05

@csaba carmarthen:
"Még a két ünnep között jelent meg a Sonline.hu hírportálon egy riport arról, hogy egy meglehetős nélkülözésben élő dél-somogyi család egy éve nem tudja megkereszteltetni a gyermekét, mert a plébános azt mondta, hogy előbb négy évre visszamenőleg rendezniük kell az elmaradt egyházi hozzájárulást; mindösszesen 44 ezer forintról van szó, ám a havi 60 ezer forint jövedelemből nem futja.
Mármost azt még a legmegrögzöttebb ateisták s az Úr egyéb eltévedt bárányai is tudják, hogy a keresztelés ingyenes egyházi szolgáltatás, csakúgy, mint a bérmálás vagy az elsőáldozás, sőt az egyházi törvénykönyv előírja, hogy a pap „a szentségek kiszolgáltatásáért semmit ne kérjen, és mindig ügyeljen, nehogy a szegények a szegénységük miatt nélkülözzék a szentségi segítséget”. Mindehhez az egyházi hozzájárulásnak vagy adónak semmi köze, minthogy adomány, következésképpen a péterhidai család egyszerűen át lett verve."

mi ebben a probléma számodra?

Dr. szpahi 2013.01.06. 21:19:22

@csaba carmarthen:

Testvér, nekünk Krisztus nem a youtoube-on keresztül szokott üzenni. Tudod, elküldte Ő a Szentlelket...

keresztenymisszio.blog.hu/2012/08/28/remhirek_igezeteben_1

csaba carmarthen 2013.01.06. 22:53:40

@Dr. szpahi:

Te akkor most hogyan üzentél nekem, ha nem az interneten keresztül?

Azt kell gondolnom, hogy ezen üzenet mögött egy személy áll, akit élőben ugyan még sohasem láttam, de valószínűleg - igazi személytől jött ez a nekem küldött üzenet, habár én csak leírt betűket olvasok az interneten. Mégis feltételezem, hogy áll valaki mögötte... Vagy mégsem?

Mondok egy másik példát. (Valós). Egyik volt lakótársamat T-nak hívták. Az ő volt profeszora részt vett az rfid chip-pel kapcsolatos kutatásokban, és a prof sajátmagát már meg is chippelte... Ez biológiailag utántöltődő chip, amely legjobban a jobbkézen és a homlokon töltödik, -terv szerint ez lesz a hitelkártyád adatbázisod és GPS nyomkövetőd (Mi nem féltünk erről személyesen beszélgetni egymással, habár nem volt köztünk, se internet se más közeg.) Ő megkérdezte a barátnőjét egy alkalommal, hogy elfogadná-e a chipet - barátnője bizonytalan volt válaszában. Én ezt a srácot nem tudom neked átnyomni az elektronikán, de olyan képsorokat viszont igen, amelyek bizonyítják, hogy amit leírok, az igaz.
www.youtube.com/watch?v=n-IPsufQfEw
(kérlek, ne higgy a szemednek)

...Bár ha gondolod, olvassál bele e Jel13,16-17-be. Erre persze sokan azt mondják, hogy á, a Jelenések könyvét nem is kell komolyan venni, meg majdnem nem is került bele a Szentírásba..

Igen. Az evangélium meg azt mondja, hogy "van Mózesük, vannak prófétáik, ha nekik nem hisznek, akkor, ha a holtak közül megy vissza egy közéjük, annak se fognak hinni."

(Ehhez csak annyit tennék hozzá, hogy ha az ÉLŐK KÖZÜL megy el közéjük egy - pl. az ISTENANYA - lehet hogy annak se.)

Harmadik példa, ha tévériportokat látsz, amelyben politikusokat szavukon lehet fogni,
www.youtube.com/watch?v=Gs-77f4Sqh8
akkor se higgy annak amit látsz...

És ha politikai eseményeket látsz, pl."spontán" politikai változásokat a Közel Keleten, vagy mondjuk a cseh elnök beszédét hallod, az EU-ról
www.youtube.com/watch?v=ljAANHPkrAE
vagy mondjuk Vatikánnal a bankok beszüntetik az elektronikus kapcsolatot,
akkor ezek is valószinüleg csak "rémhírek", nem kell őket komolyan venni...

Negyedik. Ezekután természetesen már a közvetlen Isteni üzeneteket sem kell komolyan venni
- pedig Isten nem halott, hanem ÉLŐ (én úgy tudom)...

Végül. Egyáltalán nem arról van szó, hogy félj, hanem pont az ellenkezőjéről:

Vedd észre:

Mária legyőzhetetlen.

De csak Ő az teremtett emberek fiai és lányai között.

És nem csak legyőzhetetlen, hanem győzelmes is.

Éppen ezért minél közelebb kerülünk hozzá, minél jobban tudjuk megélni vezetését, annál jobban részesülünk abból, ami egészen sajátosan az Övé.

És akkor Isten meg fogja mutatni dicsőségét
www.youtube.com/watch?v=952pbJLQHQs

2013.01.06. 23:19:31

Love Story:
- Chips?
- Csíplek!
:-)

Dr. szpahi 2013.01.07. 08:55:46

@csaba carmarthen:

"Te akkor most hogyan üzentél nekem, ha nem az interneten keresztül?" Igen, én ember vagyok. De Istennek nincs szüksége internetre vagy manipulatív képekre, hogy megszólítson minket. Ezeket az emberek teszik.

A chipes dologra pedig csak annyit: nem az ilyesmiktől kell félni, hanem attól, aki a test mellett megszerezheti a lelkünket is. Talán éppen azáltal, hogy különböző (rém)hírekkel elveszi tőlünk az Isten által teremtett, minket körülvevő valóság megtapasztalásának képességét, és egy manipulált virtuális világba zár minket, az elleőriz(het)etlen, emberek által létrehozott, tendenciózusan szelektált információk, videók, médiaüzenetek világába.

Azt írod: "Ehhez csak annyit tennék hozzá, hogy ha az ÉLŐK KÖZÜL megy el közéjük egy - pl. az ISTENANYA - lehet hogy annak se [...] Mária legyőzhetetlen. De csak Ő az teremtett emberek fiai és lányai között. És nem csak legyőzhetetlen, hanem győzelmes is. Éppen ezért minél közelebb kerülünk hozzá, minél jobban tudjuk megélni vezetését, annál jobban részesülünk abból, ami egészen sajátosan az Övé." Lehet, hogy bennem van a hiba, hogy nem értelek jól, de itt már átlépsz egy olyan határt, amely túl van a Máriatiszteleten, és katolikusként sem fogadható el.

csaba carmarthen 2013.01.07. 10:56:21

@Dr. szpahi:
Isten mindig felhasználta az ember által alkalmazott közegeket szavainak terjesztésére.

lett légyen az írott, papíron nyomtatott..stb
Ő ugyanis együttműködik az emberrel, feltéve ha talál olyan személyeket, akik együttműködnek Vele.

Megtagadnád (?) Istentől azon közegek felhasználását az embertársaink elérésére, amelyeket a gonoszlélek egyértelműen felhasznál.
www.youtube.com/watch?v=eR5F0xvSjyE
(de elég, ha a gyűlöletkeltésre, csúsztatásokra gondolok)

Habár itt egyáltalán nem arról van szó, hogy Ő a youtube-on keresztül szólna, hanem arról, hogy ez csak egy ugyanolyan közvetítő közeg mint a leírott, kinyomtatott forma (vagy akkor Isten nem nyomtat Bibliát, tehát az nem lehet az Ő szava?)

Jézus gyakran átlép határt, amely "katolikusként" (vagy "irástudóként") nem fogadható el, mi ugyanis szeretjük őt határok közé limitálni, és mi meghatározni, hol a határ.
A Szél azonban ott fúj, ahol Ő akar.
Jézus így nem feltétlenül ragaszkodik ezekhez a konvenciókhoz, mégha isteni törvényekről lenne is szó (szombaton ne gyógyíts), mert számára legfonosabb a szeretet, és teremtményeinek megmentése. Ez pedig óriási felelőség számunkra is -sokat imádkozhatunk egymásért.

nagyfigyelmeztetes.hu/2012/12/a-tudas-nagyon-gyakran-vakka-tehet-benneteket-az-igazsagra/

Isteni Gondviselés pl. Fatimában is átlépett egy határt, ami sokaknak "katolikusként" nem volt/van elfogadható,
www.fatima.org/essentials/opposed/
habár Fatima egyik küldetése pont lehetőség adás volt a II Világháború elkerülésére. Mint tudjuk ez azonban nem következett be.

(Ha igazat adunk VI Pálnak, hogy a sátán füstje mint valami résen keresztül behatol az Egyházba, akkor fel kell tenni azt a kérdét is, hogy ennek a füstnek van-e valami célja ezzel, vagy csak úgy ottvan. Cui prodest? ha pl. 100millió ember halála stb + sokminden egyéb nem marad el, bár elmaradhatna)

Volt azonban néhány Jezsuita atya, akik nem csak elfogadták, hanem élték is Fatima üzenetét. Őrajtuk Isten megmutatta hatalmát, dicsőségét, és azt, hogy nem viccelt abban sem, hogy a II Világháború elkerülése valós lehetőség lett volna.
www.youtube.com/watch?v=952pbJLQHQs

A Hirosimában lejátszódó jelenség, néhány héttel késöbb Nagaszakiban megismétlődött
- ugyanúgy Jezsuitákkal.

Csak még egy gondolat - az Isteni Gondviselés Fatimával kapcsolatban további "konvenciókat is átlép", ui. Fatima a muszlim testvéreink zarándokhelyévé is vált (!!)
www.youtube.com/watch?v=ivVmNal-JcY
többek között az alábbiak miatt is:
ti. a) Mária/Mirjam Isa(Jézus) anyja a muszlimok által mélyen tisztelt személy - a Korán külön fejezetet szentel Őneki.
b) Fatima - Mohamed lánya, szintén nagyon nagy tiszteletnek örvend az Iszlámban. Ezek tehát fontos kapcsok egy Koránt tisztelő Muszlim irányába...

2013.01.07. 13:12:26

@csaba carmarthen:
Ha igazat adunk VI Pálnak, hogy a sátán füstje mint valami résen keresztül behatol az Egyházba...

mikor és milyen alkalomból mondott ilyet VI. Pál és hol elérhető a hiteles szöveg?

Dr. szpahi 2013.01.07. 13:20:28

@Izrael misztériuma: Szerintem igen. Ha pl a biocsipekről gondolkodunk, vagy egy tízezer mérföldnyi távolságban történt eseménnyel foglalkozunk. De még akkor is, ha történetesen valamelyik ügyeletes honi celeb (magán)életéről olvasunk egy bulvárlapban, vagy erről beszélünk...

csaba carmarthen 2013.01.07. 13:40:29

@Izrael misztériuma:

From some fissure the smoke of Satan has entered the temple of God. 1972.06.29

One of the Church’s greatest needs is to be defended against the evil we call the Devil
[…] It is a terrible reality, mysterious and frightening. […]

Paul VI

Benedict XVI is conscious that the Church is living a dramatic era, under the dictatorship of the false Gods, living the prophecy of Fatima.

www.mondayvatican.com/benedict-xvi/credo-toward-the-year-of-faith-from-paul-vi-to-benedict-xvi

Dr. szpahi 2013.01.07. 13:40:59

@csaba carmarthen: Itt nem arról van szó, hogy mit tehet Isten és mit nem, hanem hogy mi a küldetésünk itt a Földön, hogy mire fecséreljük időnket, talentumainkat.

Én nem hiszek abban, hogy Isten a nekünk szánt feladatokat youtube-videókban, spam-üzenetekben vagy összeesküvés-elméleteken keresztül közli velünk, sokkal inkább az Ő személyes jelenléte vagy a mindennapi valóságos kapcsolataink azok, amelyek gyarló földi életünkben irányítanak. Ezekért valóban felelősek vagyunk, a világvégéért vagy a világ urai között folyó hatalmi küzdelemért nem.

"Vigyázzatok, nehogy valaki félrevezessen benneteket. Sokan jönnek majd a nevemben, s azt mondják magukról, én vagyok a Krisztus, és sokakat megtévesztenek. Háborúkról fogtok majd hallani, s háborús hírek fognak keringeni. Vigyázzatok, ne kerítsen hatalmába benneteket a félelem [...] Számos hamis próféta fellép, és sokakat tévedésbe ejtenek." Máté 24/5-12.

csaba carmarthen 2013.01.07. 13:52:30

@Izrael misztériuma:

From some fissure the smoke of Satan has entered the temple of God. 1972.06.29 Homilia

Valami résen keresztül a sátán füstje behatolt Isten Templomába

«da qualche fessura sia entrato il fumo di Satana nel tempio di Dio».

www.vatican.va/holy_father/paul_vi/homilies/1972/documents/hf_p-vi_hom_19720629_it.html

www.mondayvatican.com/benedict-xvi/credo-toward-the-year-of-faith-from-paul-vi-to-benedict-xvi

@Dr. szpahi:

www.youtube.com/watch?v=ZXgAsSrMmAQ

andronikos · http://andronikosz.blogspot.hu/ 2013.01.07. 14:39:33

Teljes mértékben @Dr. szpahi: -val értek egyet. Fontosabb feladatunk, hogy a magunk pár négyzetméterén a hétköznapi életünkben jussunk valami Istennek tetsző állapotra, mintsem hogy olyasmivel foglalkozzunk, amire nem lehetünk hatással.

A Jelenések Könyvében sem olvasható az, hogy az Antikrisztus ellen külsőleg kéne küzdenünk. Vannak erre az égiek, akik ehhez jobban értenek. :)

Az Antikrisztus ellen mi csakis belsőleg küzdhetünk, ha szívünkben kitartunk Krisztus mellett.

Ennek a kitartásnak illetve a hétköznapi dolgainkban való helytállásnak hathatós eszköze az ima. Ha minden nap legalább fél, de inkább egy órát imádkozunk - legyen az a rózsafűzér, a Jézus-ima vagy zsoltározás - a Jóisten saját maga fog minket ügyes-bajos dolgainkban eligazítani és jótanácsot adni.

Az Isten azt várja tőlünk, hogy személyesen Vele vegyük fel a kapcsolatot, ne pedig állítólagos "látnokai" közül válogassuk ki a számunkra kényelmesen hangzó "üzeneteket".

Ha kapunk mondjuk egy 40 perces videóüzenetet a szabadkőművesek legújabb ármányairól, akkor a legokosabb amit tehetünk, hogy nem nézzük meg, hanem elimádkozzuk a rózsafűzért és akkor még marad utána egy kis időnk, amit akár magunkra is szánhatunk, mondjuk igyunk meg egy jó kávét.

Így használhatjuk fel Istennek tetsző módon azt a 40 percet, és az emberiségnek is így lehetünk a legnagyobb hasznára. :)))

2013.01.07. 14:58:22

@m-athos: csaba carmarthen:
Csatlakozom az egyetértő(k)höz.
Persze azért ne felejtsük, hogy talán mindenkinek máshol húzódik a határ, amikor arról dönt, hogy "ima helyett" blogbejegyzést, kommentet és linket olvasson/írjon/linkeljen.
Csaba bizonyára jószándékú "harcot folytat", ha sokunk számára ez már sok is.(Ez nem bántás, csak ténymegállapítás szándékozott lenni!!)
P.

csaba carmarthen 2013.01.07. 15:20:24

@m-athos: egyetértek a fentiekkel, avval a módosítással, hogy a külső győzelem a belső győzelm(ek)ből túláradásából adódik, fakad/fog fakadni.

"Vannak erre az égiek, akik ehhez jobban értenek. :)"

Talán az égiek ilyen nagyszabású bevonódása ezen "hozzáértésükből" is következik...és abból, hogy a lehető leghathatósabban kijelöljék a követendő irányt:

"..Az egység valóban közöttetek lesz, amennyiben imádkoztok, és megbocsátotok. Ne feledjétek: csak akkor fog győzni a szeretet, ha imádkoztok, és megnyitjátok a szíveteket. Köszönöm, hogy válaszoltatok hívásomra!”
www.medjugorjeportal.hu/uzenetek/2005

(Ezen utóbbi szavak pedig annyiban különböznek a mi akár hasonló megfogalmazásainktól is, hogy tökéletesebbek, így messzebbre elhatolnak... )

@Dr. szpahi:

Köszönöm, és megfogadom tanácsod, hogy -lehetőleg- ne itt fecséreljem el az időm (mindamellett, hogy m-athos-nak is valahol van igazsága abban hogy 40perc ima többet érhet pl 40 perc gondolatmegosztásnál.)

Annyit viszont szeretnék még hozzátenni, hogy ezen 'időfecsérlésre' részben a te leírt gondolataid is rávittek...

Christian Schmaranzer teológus szavaival élve ui.:

"...Más részről akkor is ugyanúgy félre lehet vezetni az embereket, ha egy olyan dolog valótlanságát állítjuk, ami valójában igaz..."

2012 Szeptember, Mag. theol. Christian Schmaranzer, A 4824, Gossau

www.nagyfigyelmeztetes.com/index.php/2012/11/02/christian-schmaranzer-a-nagyfigyelmeztetesrol/

üdv mindannyiotoknak:
csaba

Dr. szpahi 2013.01.07. 20:55:06

@csaba carmarthen:

Én is elolvastam mindent, amit írtál. Isten áldjon testvér, majd még úgyis beszélgetünk :-))

csaba_carmarthen 2017.05.28. 16:33:33

BANKERS HAVE MADE A Decision On The Economy—Insider Leaks Their Secret! 2017/05/25

www.youtube.com/watch?v=71qHGimN-YY&t=78

A Fatimai titok és a jövő kapcsolata

Oly sok ártatlan és bizalomteljes lélek, nem ismeri fel mind azt a rosszat, ami most a világban történik. Gyermekeim, most azokat is ide sorolom, akik csak kíváncsiságból olvassák ezeket az üzeneteket, és ellentmondást éreznek azzal kapcsolatosan, ami lelkük gyógyulását illeti, figyeljetek a következőkre:

Ti és a társaitok és a testvéreitek, most abban a világban éltek, amelyet az utolsó Fatimai titokban megjövendölt csoportosulás határoz meg. Mivel nem voltatok teljesen beavatva ebbe a titokba, figyeljetek a következőkre:

1. Pénznemetek értéktelen lesz és egyedüli fizetőeszköz az arany és az ezüst lesz......

nagyfigyelmeztetes.hu/2011-01-01-a-media-cenzurazasa/

1917 Május 13 - Október 13
2017 Május 13 - Október 13

www.youtube.com/watch?v=lAAkEp0BV9Q&t=2s

www.youtube.com/watch?v=71qHGimN-YY&t=13m33s

Történelmi interjú Aaron Russo-val (3/7)....Russo nem sokkal az interjú után sajnos elhunyt....
www.youtube.com/watch?v=nSm6Awh2Fms

"Elrendelte, hogy mindenkinek, kicsinek és nagynak, gazdagnak és szegénynek, szabadnak és rabszolgának jelöljék meg a jobb karját vagy a homlokát, és hogy senki ne adhasson-vehessen, ha nem viseli a vadállat jelét: nevét vagy nevének a számát." Jel13,16
süti beállítások módosítása