Jezsuiták

PÁRBESZÉDBEN

Címkék

Egy szíriai beavatkozás: "hatalommal való visszaélés"

2013.09.05. 19:36 Ky-Lí

1syria0204.jpgA jezsuita általános rendfőnök „hatalommal való visszaéléssel” vádolta meg az Egyesült Államokat és Franciaországot, amiért katonai akciót terveznek indítani Szíria ellen, és kijelentette: a jezsuiták teljes mértékben támogatják Ferenc pápa felhívását a békéért tartott szombati ima- és böjtnapra. 
P. Adolfo Nicolás generális azt mondta: bár általában nem kommentál nemzetközi vagy politikai eseményeket, jelen körülmények között mégsem maradhat néma: „Nem értem, ki adott jogot az Egyesült Államoknak vagy Franciaországnak arra, hogy olyan módon lépjen fel egy másik országgal szemben, amely minden bizonnyal csak növelni fogja ezen ország polgárainak szenvedését, holott már amúgy is mérhetetlenül sokat szenvedtek.” 


P. Nicolás három alapvető problémát vázol fel. Először is a hatalommal való visszaélést, amely, mint mondja, ahhoz hasonlít, mint amikor „a környék nagyfiúja” bántalmazza, zaklatja és megfélemlíti a közösség gyöngébb tagjait. Másodszor, nyugtalanítónak tartja a vegyi fegyverek szíriai bevetésével kapcsolatos konkrét információk hiányát. Végül pedig külön kiemeli, mekkora hatása lenne bármilyen katonai beavatkozásnak Szíria „ártatlan és szegény lakosaira”.

A jezsuita általános rendfőnök azt mondja, „a veszélyhelyzet azonnali”, és megismétli a Szentatya szeptember 7-re szóló felhívását a békéért tartandó ima- és böjtnapra. A generálissal készített rendkívüli interjú teljes szövege itt olvasható.
 

Interjú a generális atyával Szíriáról és a békéről

A Szentatya hangsúlyosan felszólalt Szíria békéje érdekében, melyet most újabb támadás fenyeget, ezúttal az Egyesült Államok és Franciaország részéről. Mit gondol ezzel kapcsolatban?

Rendszerint nem szoktam hozzászólni a nemzetközi vagy a politikai helyzetet érintő eseményekhez. Most azonban olyan humanitárius helyzet állt elő, amely túllép minden határon, ezért nem hallgathatok. Be kell vallanom: nem értem, ki adott jogot az Egyesült Államoknak vagy Franciaországnak arra, hogy olyan módon lépjen fel egy másik országgal szemben, amely minden bizonnyal csak növelni fogja ezen ország polgárainak szenvedését, holott már amúgy is mérhetetlenül sokat szenvedtek. Az erőszak, illetve az a fajta erőszakos beavatkozás, mint amilyenre most készülnek, mindig csak végső eszköz lehet, és csakis úgy alkalmazható, hogy kizárólag a vétkeseket érintse. Nyilvánvaló, hogy egy ország esetében ezt lehetetlen ellenőrzés alatt tartani, ezért egy ilyen akció számomra teljesen igazolhatatlannak tűnik. Mi, jezsuiták, 100%-ig támogatjuk a Szentatyát, és teljes szívünkből kívánjuk, hogy ne kerülhessen sor a Szíriát fenyegető támadásra.

De vajon nem felelős-e a világ azért, hogy fellépjen azok ellen, akik visszaélnek hatalmukkal, például amikor egy kormányzat vegyi fegyvert vet be saját népe ellen egy konfliktus során?

Itt három különböző problémáról van szó, amelyet fontos világosan leszögezni. Először is, a hatalommal való visszaélés valamennyi formája elítélendő és elutasítandó. És bár minden tiszteletem az Egyesült Államoké, azt gondolom, hogy egy olyan katonai beavatkozás, mint amilyet most tervez, önmagában is hatalommal való visszaélés. Az Egyesült Államoknak be kell fejeznie azt, hogy úgy cselekszik, és mindenre úgy reagál a világban, mintha ő lenne „a környék nagyfiúja”.  Ez elkerülhetetlenül a közösség gyöngébb tagjaival szembeni visszaéléshez, zaklatáshoz és megfélemlítéshez vezet.

Másodszor: a vegyi fegyverek bevetése kapcsán az egész világ számára világos módon ki kell derítenünk, hogy a konfliktus résztvevői közül melyik fél használta ezeket. Nem elegendő, hogy egy büntető kormányzat bizonyos tagjai kinyilatkoztatják meggyőződésüket. Meg kell győzniük a világot, hogy a világ bízhasson bennük. Ez a bizalom ma még nincs meg, sőt, sokan már spekulálni kezdtek arról, hogy milyen hátsó szándékok motiválhatják az Amerikai Egyesült Államokat a tervezett beavatkozás végrehajtásában.

Harmadszor pedig, miután bebizonyosodott, hogy valóban megtörtént a hatalommal való visszaélés, mindent meg kell tenni azért, hogy a megfelelőnek tartott büntető intézkedés az elkövetőkkel szemben ne árthasson a korábbi áldozatoknak. A múltbeli tapasztalatok arra tanítanak, hogy ez gyakorlatilag lehetetlen (még ha az áldozatokat „járulékos veszteségeknek” nevezzük is), és a következmények csak növelik az ártatlan és szegény lakosok szenvedését. Tudjuk, valamennyi hagyomány és kultúra bölcsei és vallásalapítói számára fontos és nyugtalanító kérdés volt az, hogy miként lehetne csökkenteni az emberi szenvedést. Nagyon aggasztó, hogy olyan támadást tervezünk az igazság nevében, amely növelni fogja az áldozatok szenvedéseit.

Nem túlságosan keményen ítéli meg az Egyesült Államokat?

Nem gondolom. Nincs bennem semmilyen előítélet e nagyszerű ország iránt, és a munkatársaim között van is néhány amerikai jezsuita, akiknek véleményét és munkáját igen nagyra becsülöm. Soha nem tápláltam negatív érzelmeket az Egyesült Államokkal szemben, és sokszor csodáltam elkötelezettségéért, lelkiségéért és gondolkodásmódjáért. Ami most leginkább nyugtalanít engem, pontosan az, hogy ez az általam olyannyira tisztelt ország egy rettenetes hibát készül elkövetni. És valami hasonló történik Franciaországban is. Egy olyan ország, amely élen jár szellemben és intelligenciában, és amely rendkívüli mértékben járult hozzá a civilizáció és a kultúra fejlődéséhez, most kísértést érez arra, hogy visszavezessen bennünket a barbárság szintjére, nyíltan ellentmondva mindannak, aminek oly sok nemzedéken keresztül szimbóluma volt. Az, hogy ez a két ország most egy ilyen rettenetes lépésre készül együtt, részben a világ dühét fejezi ki. Nem a támadástól félünk; attól a barbarizmustól félünk, amely felé vezetnek bennünket.

Miért most vállalkozott a nyílt állásfoglalásra?

Azért, mert a veszély most van. Mert a Szentatya szokatlan lépést tett, hogy ezzel is jelezze a pillanat sürgető voltát. Rendkívüli lépés volt ima- és böjtnapot hirdetni a békéért szeptember 7-re, és mi szeretnénk ehhez csatlakozni. Ne feledjük, hogy amikor a tanítványok nem tudtak megszabadítani egy fiút a gonosz lélektől, Jézus azt mondta nekik: „Ez a fajzat nem megy ki másképpen, mint imádság által”. Rendkívül nyugtalanítónak tartom, hogy egy olyan ország, amely – legalábbis névleg – kereszténynek tartja magát, nem tud elképzelni semmilyen más lépést, mint a katonait, és ezzel visszavezeti az emberiséget a dzsungel törvényéhez.

 

És ha még vkit érdekelnek az igazságos háború körüli morálteológiai megfontolások, íme egy jezsuita, Thomas Rees (a politikatudományok szakértője) cikke.

 

 

 


 

101 komment

Címkék: pápa háború igazságtalanság Szíria generális szenvedők

A bejegyzés trackback címe:

https://jezsuita.blog.hu/api/trackback/id/tr155497088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr. szpahi 2013.09.06. 08:34:39

Végre az Egyház is határzottan felemeli a hangját a háború, az erőszak ellen, az ártatlanok védelmében. Az AEÁ és a volt gyarmatosító országok világcsendőr-szerepének a leleplezésében.

"Legyen a ti beszédetekben az igen igen, a nem nem. Ami ezenfelül van, a gonosztól való." Mt 5/37

Urfang 2013.09.06. 13:30:58

Az, hogy Amerika úgy reagál a biztonságpolitikai krízisekre, mint a "környék nagyfiúja" egyenes következménye annak, hogy valóban ők a környék nagyfiúja, ők a világ (katonailag) legerősebb állama. Merthogy ilyennek kizárásos alapon lennie kell, és ha nem ők lennének, akkor Oroszország lenne, ha nem ők, akkor Kína. És nagyfiúként ezek sem lennének visszafogottabbak, sőt.

És a nagyfiúkra bizony kényszert ró a szerepük, ők nem tehetik meg amikor balhé van a homokozóban, hogy félrenéznek fütyörészve, mint a kisfiúk. Könnyű most a kisfiúknak, hisz rajtuk senki sem fogja számon kérni a homokozó állapotát, tündökölhetnek a békés homokozás híveiként, de ezzel ugyan nem hatják meg a durva gyerekeket, akik épp a homokvárakat rombolják vad játékukkal. Annál nehezebb a nagyfiúnak, aki nagyfiú létére vagy végignézi a rombolást mint a kisfiúk, vagy felpofozza a durva gyerekeket, hogy aztán rá nézzenek csúnyán és félve.

Sajnos Szíriában nem látszik jó megoldás, csak többé-kevésbé rosszak. Két éve tart a vérontás és nem látszik a vége. Nemhogy nem csitul a harc, de egyre kegyetlenebb, ahogy egyre kétségbeesettebbek a felek és egyre több az ok a bosszúra. Az se lesz jó, ha beavatkozik Amerika és az se, ha nem.

Könnyű a kibicnek megmondani a tutit, hisz ő úgyis csak néző marad, majd küld egy imát és ő megtette a magáét. Ha legközelebb megint 1500 embert fojt meg az ideggáz, akkor majd küld még egy imát. Azután majd még egyet. Ő semmiért sem felelős. A nagyfiút meg azért is hibáztatni fogják ha beavatkozik, és azért is ha nem.

Úgy kell ez az ügy az Egyesült Államoknak mint púp a hátukra. Jól tudják, hogy így is - úgy is rosszul fognak kijönni belőle, és Szíria még rosszabbul. És ha nem lenne elég ez a púp, ott vannak még púpnak a homokozón kívül álló kibic kisfiúk, akik most nagyon okosak, akik most tündökölnek a maguk békességével, de közben semmit (semmit!) nem tesznek a békéért.

Nem lennék most Obama helyében és fogalmam sincs mi lenne a legjobb megoldás. Hogyan lehet kiszámolni azt, hogy akkor lesz-e kevesebb ártatlan áldozat, ha beavatkozik, vagy akkor ha nem? Mert áldozatok mindenképp lesznek. A környék nagyfiújaként neki mindenképp lépni kell, akár azt hogy beavatkozik, akár azt hogy kivár. A homokozó túloldalán meg ott figyeli őt az orosz nagyfiú.

Könnyű dolga most csak a homokozón kívül álló kisfiúknak van. Nekik tiszta a kezük, és nem is tervezik, hogy besározzák. A mászóka tetejéről kiabálnak a nagyfiúra, hogy nehogy besározd magad, mert akkor kicsúfolunk!

Közben meg a durva gyerekek döntik le a várakat, a rossz helyen játszó gyerekeket meg maga alá temeti a homok...

Közben a durva gyerekek egyre vadabbak lesznek, a két nagyfiú a homokozó szélén egymást nézi tanácstalanul, egyre több rossz helyen játszó gyerek kerül a homok alá, a mászóka tetejéről pedig tiszta hangú halk ima szól mindannyiukért....

csaba carmarthen 2013.09.06. 13:35:05

A háborúk, amelyekről Beszélek, hamarosan megkezdődnek, és a terv az lesz, hogy eltöröljék a népességet a föld színéről. Lehet, hogy azt gondoljátok, hogy ezek a háborúk két nemzet között zajlanak, de hiba lenne ezt gondolnotok. A fegyverek egyetlen egy forrásból fognak származni.

Szegény Gyermekeim, Isten gyermekei, mennyire keveset tudtok azokról a szörnyű cselekményekről, melyeket jelenleg a Szabadkőműves szekták terveznek, a legmagasabb szinteken, Isten gyermekei ellen. Gonoszságukat lehetetlenség lenne elképzelnetek, de ismerjétek fel ezeket a jeleket. Amikor bankjaitok elveszik szabadságotokat, otthonotokat, és a lehetőséget, hogy táplálni tudjátok családotokat, ez csak egy része lesz az emberiség elleni tervüknek.
www.youtube.com/watch?v=uMA63h7SwuI

Rabszolgákká váltok majd, de azok, akik hűséggel adóznak Irántam és Tanításaim iránt, és akik továbbra is hűségesek Hozzám, sose felejtkezzenek el Irgalmasságomról.

Annak ellenére, hogy ezek a kinyilatkoztatások ijesztőek lehetnek, ezek maguk az Igazság. Azáltal, hogy fel vagytok készülve ezekre, az Isten Teremtése elleni cselekményekre,

www.youtube.com/watch?v=B4TloDWPkMw

imáitok által segíteni fogtok enyhíteni annak a szenvedésnek a nagy részét, melyet ezek a gonosz szekták fognak okozni nektek.

Annak ellenére, hogy az ilyen rémtetteknek a hatását enyhíteni fogják imáitok, ezek – ha szeretettel szívetekben adjátok át Nekem – az ilyen szörnyű tettek elkövetőinek megmentésére lesznek felhasználva. És habár ezek a félrevezetett és hideg szívű lelkek továbbra is szembeszállnak Velem, azáltal, hogy megpróbálják kiirtani a világ népességét, Én igyekszem majd megvilágosítani szívüket, hogy eltávolodjanak ettől a szörnyű sátáni köteléktől. Sokukat teljes mértékben megszállta a gonosz, és néhányuk számára csekély a remény. Csak egy csoda mentheti meg őket, mely Irgalmasságom által adatik, együttesen azokkal, akik felajánlják Nekem a szenvedés ajándékát.

nagyfigyelmeztetes.hu/2013/04/csak-az-elo-isten-pecsetjevel-rendelkezok-fognak-megmenekulni-a-lelkek-tomegirtasanak-eme-formajatol/

kaleidoscope · http://kaleidoscope.blog.hu 2013.09.06. 13:41:23

Nem meglepő, de elszomorító a katolikus egyház hivatalos képviselőinek fellépése a szíriai válság ügyében. Érthető és világos, hogy - az anglikánokhoz hasonlóan - a katolikus egyház részéről, a szíriai, és általában a közel-keleti keresztények miatt, van egy erős ellenérdekeltség a szíriai elleni támadással szemben. Az is világos, hogy nem célszerű nyilvánosan erre hivatkozni, mert az további veszélyforrást jelentene az ott élő keresztények számára abban az esetben, ha mégis bekövetkezik az amerikai támadás. Ugyanakkor nem szerencsés olyan érveket hangoztatni a tervezett amerikai és francia légicsapásokkal kapcsolatban, amelyek a közvélemény számára logikailag hibásnak tűnhetnek.
A hatalommal való visszaélés vádja az USA-val és Franciaországgal kapcsolatban - megítélésem szerint - megalapozatlan, és ebből adódóan minden erre alapozott további minősítés („a környék nagyfiúja”) is az. Ráadásul később ugyanezt a kifejezést a szír hatóságokkal kapcsolatban használja a rendfőnök, ami így már kissé zavarossá is teszi a gondolatmenetét.
Az egész interjú olyan, mintha nem venne tudomást arról a rendfőnök, hogy Szíria „ártatlan és szegény lakosaira” eddig leginkább az jelentett veszélyt, hogy az Asszad-rezsim mérgesgázokkal és hagyományos fegyverekkel pusztította őket, és a világ mindezt hónapok, évek óta tétlenül nézi, hagyja, ezáltal mindenki, aki ma az USA és Franciaország lépése ellen szól, cinkossá, bűnbtársává válik egy tömeggyilkosnak.

csaba carmarthen 2013.09.06. 13:57:49

A hazugságoknak – melyekkel gazdaságotokat illetően etetnek benneteket – az a célja, hogy megtévesszenek titeket, és megfosszanak benneteket attól, ami a tiétek.

www.youtube.com/watch?v=8eTYnhl6VQY

Imádkozzatok, imádkozzatok, imádkozzatok, hogy Én megakadályozzam azokat – akik szabályozzák pénznemeteket – abban, hogy elvegyenek tőletek mindent, ami a tiétek.

Tudjátok, hogy miközben Jobb Kezem büntetéseket zúdít a gonoszokra, addig Bal Kezem felemel, és Védelmem alá vesz benneteket, és Én fogok gondoskodni rólatok.

nagyfigyelmeztetes.hu/?s=h%C3%A1bor%C3%BA#sthash.i5Ktl7Yo.dpuf

...háborúk fognak kitörni szerte az egész Közel-Keleten, és hamarosan szeretett Izraelem rettenetes borzalmat fog elszenvedni. A világ eme részén igen nagy mennyiségben fognak életek odaveszni, mert a gonosz lelke felemészti Gyermekeim életét, és sok esetben a lelküket is. Gyermekeim egymás iránti gyűlölete át fog terjedni más országokra is, ahogy az Armageddoni Csata fokozódik és terjed, mindaddig, amíg az el nem árasztja a világot mindenütt. A gyűlölet, mely a sátán és annak démonai okozta fertőzésnek az eredménye, egy jól látható jel lesz, így alig lesz olyan lélek – függetlenül attól, hogy milyen hit van benne Irántam, minden létező Teremtője iránt – aki ne érezné majd a gonosz szellemét, mely terjed, mint egy halálos vírus.

Dr. szpahi 2013.09.06. 15:24:34

Szerintem a közel-keleti válságot és az egész "tavaszi ébredés"-nek titiulált zavargáshullámot az AEÁ titkosszolgálata provokálta. Ráadásul Szíriában a polgárháború kirobbantása óta a CIA nyiltan fegyverrel támogatja az "ellenzékieket." Ugyanaz a helyzet, mint annak idején Afganisztánban, amikor Osama Bin Laden csapatait támogatták és képezték ki.

@Urfang:
"Ha legközelebb megint 1500 embert fojt meg az ideggáz, akkor majd küld még egy imát. Azután majd még egyet. Ő semmiért sem felelős. A nagyfiút meg azért is hibáztatni fogják ha beavatkozik, és azért is ha nem."

Szerintem Te mostanában túl sok Rambo-filmet néztél. A gáztámadást egyáltalán nem biztos, hogy a szíriai kormány rendelte el, sokkal valószínűbb, hogy egy aljas provokáció, pretextus amelyik "igazolni" hivatott az AEÁ beavatkozását. Mint annak idején Szaddam Husszein "kémiai fegyverei": vilag.transindex.ro/?cikk=21176

"Úgy kell ez az ügy az Egyesült Államoknak mint púp a hátukra..." Na, persze, meg mint a közel-keleti olajkészletek.

vilag.transindex.ro/?cikk=21176

@kaleidoscope: "A hatalommal való visszaélés vádja az USA-val és Franciaországgal kapcsolatban - megítélésem szerint - megalapozatlan, és ebből adódóan minden erre alapozott további minősítés (a környék nagyfiúja) is az." És vajon miért lenne az?!
Szerintem meg éppen Obama béke-Nobel-díja volt megalapozatlan.

Dr. szpahi 2013.09.06. 15:27:33

@csaba carmarthen:

Most akkor a "médiumaid" szerint mégsem gonosz a pápa és az egyház?!

Urfang 2013.09.06. 19:04:43

@Dr. szpahi:

Nem tudni biztosan ki vetette be az ideggázt, úgyhogy mindenki tippelhet saját ízlése szerint: a szír kormány volt, a lázadók voltak, az usa volt, a zsidók voltak. Ezek csupán a tippelők világnézetéről adnak információt, nem pedig a tényekről.

Kellemesen egyszerű indoknak tűnhet, hogy biztos megint az olaj kell a gonosz usának, pedig jelen esetben ennek nem sok értelme van. Hisz Obama legfeljebb is csak büntető légicsapásokat helyezett kilátásba katonai célpontok ellen, eleve kijelentette hogy szárazföldi csapatok szóba se jönnek, olaj ebből aligha lehet. Szíriában nincs is túl sok olaj, az infrastruktúra romokban, háborús állapotok uralkodnak, a kitermelés lehetetlen, ez a kényelmes érv itt összeomlik.

Amerikának igenis púp a hátán az ügy. Ha egy picit is számítana már rég beavatkoztak volna. Emlékezzünk csak, amikor Kadhafi elkezdte lőni a népét egy hét sem kellett a beavatkozáshoz. Szíriában már két éve hagyják lövetni a népet, mert egyszerűen nem számítanak, nem fontosak, nem érnek annyit.

Az, hogy most kiborulni látszik a bili kizárólag az ideggáz bevetésének köszönhető, mert ez már komolyan rombolja az Egyesül Államok presztízsét. Nemzetközi egyezmény tiltja az ilyenek használatát, amit a nagyfiúk kötelessége betartatni. Ha következmények nélkül lehet ilyet bevetni az a nagyfiúk kudarca. Enélkül biztos hagyták volna őket még egy darabig had irtsák egymást, de lassan már őket is szólítja a kényszer annyira eldurvulnak ott a dolgok.

De amúgy úgy kell ez nekik mint púp a hátukra, nemhogy még ők álljanak a vegyi támadás mögött, hogy aztán nyakukba kapják a nem kívánt púpot. Irak és Szíria két egészen különböző történet.

Dr. szpahi 2013.09.06. 19:27:44

@Urfang:

És az orosz érdekszféra? Az oroszoknak az egyetlen közel-keleti támaszpontja Szíriában van, nem hiszem, hogy az AEÁ merő "humanizmusból" akarja az Asszad-rezsimet felszámolni. Akkor miért látja el már több mint egy éve pénzzel és fegyverekkel az "ellenzéki" erőket? Egyszerűen Szíria oroszbarát politikája az ami belezavar az AEÁ közel-keleti hegemóniájába. Nem beszélve arról, hogy az ideggáz bevetésének semmi értelme nem volt a szíriai kormányerők részéről, éppen az ő számukra a legkedvezőtlenebb, ami történt (amint azt a mellékelt ábra is mutatja).

De ha Neked lenne igazad, hogy az AEÁ merő presztízsvédelemből dönt a légitámadás mellett, szerintem a jezsuita egyházi vezető álláspontja akkor is a leghelyesebb, miután nem lehet egyértelműen eldönteni, hogy ki áll valójában a vegyi támadás mögött.

Urfang 2013.09.06. 20:00:35

@Dr. szpahi:

Az oroszoknak az csak egy logisztikai bázis, nem pedig hadi kikötő, amit amúgy nyugodtan megtartanának akkor is ha Obama ledob néhány bombát büntetésképpen.

Szerintem Obama kemény retorikája, amikor azt mondja, hogy a kongresszus biztosan elfogadja majd a beavatkozást, és hogy tudják ki vetette be a vegyi fegyvert, inkább csak a szóbeli elrettentést szolgálja. Az lenne a legjobb ha pusztán szóval el lehetne érni, hogy Aszad kapja össze magát egy kicsit. Persze ettől még lehet beavatkozás, de az már látható, hogy az európaiak nem nagyon vesznek részt benne és az oroszokkal is mindenképp ki kell egyezni a háttérben.

A legjobb az lenne ha minden kétséget kizáróan kiderülne végre ki vetette be az ideggázt, mert akkor egyértelművé válik kit illet a büntetés. És az lenne a legjobb ha ezt a büntetést az ensz kivitelezné, mert az ő dolga lenne betartatni a tiltást.

A jezsuita vezető álláspontja nagyon helyes amíg a békét szorgalmazza és a diplomáciai megoldást támogatja, de szerintem a biztonságpolitikai dolgokba és a hadügyi részébe nem kéne mélyebben belemászni, mert egyáltalán nem az ő kompetenciája.

Azért azt látni kell, hogy ha lesz is büntető csapás, az precíziós fegyverekkel fog történni katonai célpontokra. Nem zárható ki a járulékos veszteség, de ha lesz is, akkor csak minimális. Ez pedig egyáltalán nem az a kategória mint tömegpusztító fegyvert bevetni civilek ellen.

Ha már felemeli a szavát, akkor elsősorban az utóbbi ellen kéne hogy tegye, mert bár az előbbi is piszkos meló, no de mégis.

kaleidoscope · http://kaleidoscope.blog.hu 2013.09.07. 16:29:18

Elolvasva a posztot és a kommenteket, figyelve a híreket, és elgondolkodva a mai napra rendelt evangéliumi szakaszon, kikristályosodott bennem egy vélemény, amit egy új posztban foglaltam össze a Kaleidoscope blogban: kaleidoscope.blog.hu/2013/09/07/_ima-_es_bojtnap_avagy_tiltakozoakcio_az_usa_altal_tervezett_sziriai_beavatkozas_ellen

Dr. szpahi 2013.09.07. 20:06:13

@kaleidoscope:

Egyáltalán nem bizonyított, hogy az Asszad-rezsim követte el az ideggáz támadást. Vajon nem az AEÁ felelőssége, hogy hónapok óta finanszirozza a polgárháborút kirobbantó ellenzékiek "szabadságharcát"?

Vajon hány embernek kellett és kell még meghalnia ahhoz, hogy Egyiptomtól Irakig, Szírátol Libiáig a térségben mindenhol az AEÁ-nak tetsző (és főképpen gazdaságilag kedvező!) politikai erő kerüljön a hatalomra?!

Vajon nem lehetséges, hogy éppen azért ilyen megosztott a világ ennek az újabb amerikai "igazságos háborúnak" a kérdésében, mert mára már nagyon is átláthatóak azok az amerikai hatalmi és gazdasági érdekek, amelyek miatt ez az egész konfliktussorozat kirobbantásra került?!

kaleidoscope · http://kaleidoscope.blog.hu 2013.09.07. 20:45:25

@Dr. szpahi: Az észrevételedre, melyhez hasonló tartalommal a Kaleidoscope blogban is írtál egy kommentet, ott reagáltam.

Dr. szpahi 2013.09.07. 20:54:14

A pápa és az Egyház felelősségéről, mindannyiunk felelősségéről:

"Emberfia, Izrael házának őrévé rendeltelek. Ha hallod ajkamról a szót, figyelmeztesd őket a nevemben. Ha azt mondom a gonosznak: Meghalsz, s te nem figyelmezteted, nem beszélsz neki, hogy letérítsd a gonoszt gonosz útjáról, hogy így életben maradjon, a gonosz meghal a bűne miatt, de vérét tőled kérem számon. Ha azonban figyelmezteted a gonoszt, és mégsem szakít gonoszságával és gonosz útjával, akkor meghal a bűne miatt, te ellenben megmented életedet. Ha az igaz eltér igazságától és gonoszságot művel, és én csapdát állítok elé, úgyhogy meghal, akkor mivel nem figyelmeztetted, meghal a bűne miatt - az igazság, amelyet tettekre váltott, nem számít be neki -, de a vérét tőled kérem számon. Ha azonban figyelmezteted az igazat, hogy ne vétkezzék, és nem is vétkezik, akkor életben marad, mert figyelmeztetted, s te is megmented életedet" Ezékiel 3/17-21.

csaba carmarthen 2013.09.07. 23:14:31

www.szeretetfoldje.hu/index.php/cikkek-irasok/4020-hallgattassek-meg-a-masik-fel-is

Kedves @Dr. szpahi:

Kerlek Teged is (es mindenkit aki, eddig ellenerzessel viseltetett Krisztus szavai irant), hogy olvassatok vegig a fenti cikket...

Nincsenek mediumok, hanem van a Megdicsuolt Egyhaz,

amelynek teljes megdicsoult voltat (testben es lelekben) jelenleg -(a halottak elso feltamadasaig)-

Maria es Jezus kepviseli a Mennyben.

Ha a Mennyei Atya az elmult evszazadokban - de kulonosen az elmult jo 3 evtizedben

- Oaltaluk (Maria es Jezus altal) -

kivant felkesziteni minket a kuszobon allo idokre...

..akkor talalt-e eleg hitet bennunk?
...adtunk-e melto valaszt Oneki(k)?

( Csak az a kérdés, hogy amikor az Emberfia eljön, talál-e hitet a földön?" (Lk 18,1-8) )

A cikkbol (egy kat teologussal valo interju) itt az alabbiakat emelem csak ki:

1,rovid osszefoglalo a megkerdezett kat.teologus konyvevel kapcsolatban
2,(a szerzorol)
3, egy hozzaszolo velemenye -(nagyjabol hasonlot itt en mar szamtalanszor megfogalmaztam)
4, vegul egyetertesem a Te egy -masik - hozzaszolasoddal kapcsolatban:

1,

A Nagy Harc Megkezdődött egyértelműen leszögezi nekünk, hogy a Nagy Nyomorúság ideje elkezdődött. Érinti a végidők kérdéseit oly módon, ahogy sok ember meg kívánja érteni. Bepillantást enged a hamis próféták, az Antikrisztus, a hét pecsét, és saját szerepünk megismerésébe a mi személyes üdvösségünkben, valamint mások iránti kötelezettségeinkbe az imádkozáson és böjtölésen keresztül. Bowring beleszőtte Maria Divine Mercy magán kinyilatkoztatásaiba a Jelenések Könyve kivonatait, és sok idézetet a Szentírás különböző részeiből.

Krisztus második eljövetelére készít fel minket; a ” Nagy Harc Megkezdődött” hangsúlyozza a felkészülés szükségességét. A legjobb most.

Ezt valóság, nem csak valami homályos figyelmeztetés a katolikusoknak..

2,

(Dr.Kelly Bowring katolikus teológus, író, és népszerű szónok. Doktorátusát a római Aquinói Szent Tamás főpapi egyetemen szerezte, képesítést szerzett a Dominikánus Rendházban, és a II. János Pál Intézetben (Washington DC) míg az Amerikai Püspöki Hivatalban dolgozott. Mesterfokú diplomája van a Steubenville-i (Ohio) Ferences Egyetemről is. Egyházi mandátummal rendelkezik a teológia tanítására. Dr. Bowring volt dékán, elnök, és a teológiai diplomát adó Szent Károly Szemináriumon teológia professzor, valamint a Southern Katolikus Egyetemen, és az Ave Maria Egyetem Szent Mária Kollégiumában. )

3,

"Méltányolva mindenki egyéni felfogását és hozzáállását, csendesen hadd jegyezzem meg, hogy annak idején, amikor Jónás figyelmeztette a niniveieket,
ahelyett, h. kicsi és nagy, de még az állatok is 40 napos böjtbe fogtak, ők is mondhatták volna, hogy:

"csak szöveg és felesleges riogatás", "fenyegetőzik",
"ne rémítgessük a népet, úgyis nagy mindenkin a teher..."

És Keresztelő Szent János, ő mit hirdetett?
Térjetek meg! Bűnbánat!
Ő is riogatásból mondta?"

4,

vegul a Te masik hozzaszolasodra:

"Szerintem a közel-keleti válságot és az egész "tavaszi ébredés"-nek titiulált zavargáshullámot az AEÁ titkosszolgálata provokálta. Ráadásul Szíriában a polgárháború kirobbantása óta a CIA nyiltan fegyverrel támogatja az "ellenzékieket." Ugyanaz a helyzet, mint annak idején Afganisztánban, amikor Osama Bin Laden csapatait támogatták és képezték ki. "

Teljesen egyetertek: ez az igazsag.

(masok mar evek ota probaljak erre raebreszteni a vilagot
www.youtube.com/watch?v=OVMyH8eOHKs )

Ha ugyanakkor elolvasnad a Jezustol jovo profeciakat -

www.masodikeljovetel.hu/az-uzenetek/

-nem csak azt latnad, hogy mindezeket Jezus Krisztus is megerositi, hanem, hogy ennel sokkal nagyobb melysegeket is feltar.

(pl azt, hogy a Kozel-Kelet langba-boritasanak vegso tervet a komuves szektak tavaly nyaron fektettek le..es errol az uzenet tavaly nyaron is adatott...)

Ha a dolgokat - a szamunkra mar lathatonal nagyobb melysegben - Krisztus nem tarna fel,

AKKOR AZT HIHETNENK, HOGY A GONOSZ TARTJA KEZEBEN A VILAGOT ...

DE EZ NEM IGAZ,

MERT A MENNYEI ATYA TARTJA KEZEBEN A VILAGOT,

O AZ UR

ES ENNEK HAMAROSAN MINDEN EMBER TANUJA LESZ (MINTAHOGY ISTEN -MAR MOST- MINDEN EMBERHEZ SZOL EZEN PROFECIAIN KERSZTUL IS)

(a nagybetut a kiemeles vegett hasznaltam...

Udv:

Csaba

ui.

Az hogy Krisztus mindezeket fel fogja tarni, mar Szt Janos apostolnak megadatott:

1. Isten örök terveinek könyve.

... láttam egy hatalmas angyalt, aki harsány hangon hirdette:

"Ki méltó arra, hogy kibontsa a könyvtekercset és feltörje pecsétjeit?"

3.De senki sem volt képes rá sem a mennyben, sem a földön, sem a föld alatt, hogy kinyissa a könyvet és beletekintsen.

4.Erre keserves sírásra fakadtam, mert senki sem volt méltó rá, hogy kinyissa a könyvet és beletekintsen.

5.A vének egyike így szólt hozzám: "Ne sírj! Nézd, gyôzött az oroszlán Júda törzsébôl, Dávid sarja. Ô nyitja ki a könyvet és töri fel hét pecsétjét."

mazsola.iit.uni-miskolc.hu/biblia/bd/Jel/chap005.html

Dr. szpahi 2013.09.08. 11:33:26

@csaba carmarthen:

Rendben van. Türelmesebb leszek, mert nem akartalak semmiképpen megbántani. És nagyon nagyra értékelem a hozzáállásodban az állhatatosságot és az alázatot.

De mégis megkérdem: hogy mivel magyarázod az új pápa megválasztása kapcsán általad idézett, a pápával és az egyházzal kapcsolatosan nagyon ellenséges hangú "üzeneteket"?! Teremhet-e a jó fa rossz gyümölcsöt, vagy a rossz fa jó gyümölcsöt?

"Szednek-e tövisek közül szőlőt vagy bogáncsról fügét?" Máté 7/17.

Kajla 2013.09.09. 06:29:14

@kaleidoscope: @Dr. szpahi: A szír konfliktushoz nem tudok hozzászólni. De arra emlékszem, hogy a hetvenes, nyolcvanas években nyugati pacifistákkal beszélgetve úgy éreztem, úgy éreztük, hogy cserben hagytak bennünket. Békét keresnek a mi rovásunkra.

A nehézség az, hogy nem a béke és háború közt van a választás, hanem az „ilyen”, vagy az „olyan” háború között, a között, hogy X vesz részt benne, vagy Y. Így a nem beavatkozás egyszerre a tiszta kívülmaradás eleganciája, a bepiszkolódás elkerülése és ezzel együtt a cserbenhagyás esete is. Nincs egyértelműen helyes döntés, mérlegelni kell a körülményeket. (Jugoszláviában pl. a beavatkozás talán sok ártatlan ember életét mentette meg. De ezt is sokan másként látják.)

csaba carmarthen 2013.09.09. 12:23:53

@Dr. szpahi: Jézus sohasem viszonyul/viszonyult ellenségesen ahhoz, ami Istentől való. Ellenkezőleg: meg akarja tisztítani.
mazsola.iit.uni-miskolc.hu/biblia/bd/Jn/chap002.html

Habár mindez az ember üdvössége érdekében történik, mégis lehet mindezt "ellenséges"-nek titulálni:

"Mester, ha ilyeneket mondasz, minket is gyalázol"

sőt még ennél is tovább lehet menni:

"Beelzebullal, a gonosz lelkek fejedelmével űzi ki a gonosz lelkeket."

abony.vaciegyhazmegye.hu/sztlukacsevang/negyedik.html

>>

Ha Ninive Jónást ellenségnek tekintette volna, az általa közvetített szavakat pedig "ellenséges hangú"-nak, akkor elvágta volna magától a megmenekülés reményét.

@Kajla:

www.youtube.com/watch?v=NpxblGLXiUE

vagy:

2:41 és utána
www.youtube.com/watch?v=ZTbXcl9i4vs

(here you go Guys: the enemy and perpetrator, Iran, already selected prior to any false flag actually happening...

Now this would obviously be abused as a pretext to go in a wider war with Iran

Now you have to ask yourself : why dont they just do it? They want a war with Iran, for ages, so why dont they just do it now?

NOW, THE PROBLEM WITH THAT IS, THAT SYRIA HAS NOT YET FALLEN, AND THE RELATIONSHIP BETWEEN SYRIA AND IRAN IS EXTREMELY CLOSE. AND AN ATTACK ON IRAN CANNOT HAPPEN UNTIL SYRIA HAS FALLEN...

Tessék fiúk: az ellenség és az elkövető, Irán, már ki van választva mielőtt bármilyen "hamis zászló támadás" (=háború ürügyéül szolgáló akció) megtörténne ...

Egy ilyen, nyilvánvalóan felhasználható lenne az Irán ellen tervezett háború ürügyéül.

Most kérdezzétek meg magatoktól, miért nem szervezték már meg a casus belli-t, ha annyira szeretnék már a háborút Irán ellen?

Nos, a probléma az, hogy Szíria még nem esett, és a kapcsolat Szíria és Irán között rendkívül szoros. És Iránt nem lehet megtámadni, amíg Szíria áll és független ...)

vagy:

Iránt, Izraelt, Egyiptomot és Szíriát érintő háborúk fognak jelentkezni. Valamennyi összefüggésben lesz egymással.

nagyfigyelmeztetes.hu/2012/02/az-irant-izraelt-egyiptomot-es-sziriat-erinto-haboruk-osszefuggesben-vannak-egymassal/#sthash.VpiS3fYa.dpuf

misihanna 2013.09.09. 13:08:07

@csaba carmarthen: Egy magánkinyilatkoztatást, amit még ráadásul el sem ismert az Egyház, nem kötelező mindenkinek elfogadni, még akkor sem, ha csak bibliai "általánosságokat" tartalmaznak az üzenetek, (böjt, ima, térjünk meg, stb.) és semmi olyan nincs benne, ami ellentétes lenne a kat. tanítással.
Ha valaki a magánkinyilatkoztatást elfogadja Jézus vagy Mária üzeneteként, és ezáltal jobb ember lesz, közelebb kerül Istenhez, oké. Ha valaki pedig ezt nem fogadja el, mert elég neki a Kinyilatkoztatás, és azáltal szeretne közelebb lépni Istenhez, az is oké.
Az Út egy, csak valaki gyaloglás közben használ térképet, iránytűt és még az útjelzésekre is figyel, valaki meg csak az utat nézi, hogy le ne térjen róla. Mindkettő célba ér, nem?:)

Amiért ezt írtam Neked:
"Kerlek Teged is (es mindenkit aki, eddig ellenerzessel viseltetett Krisztus szavai irant), hogy olvassatok vegig a fenti cikket..."
(Ha jól emlékszem, ez Dr Szpáhinak szólt)

2013.09.09. 14:51:57

az imádság már régesrég nem elég!

Al-Qaeda-linked rebels take Christian town
www.youtube.com/watch?v=WJTlBhLY_Zo

2013.09.09. 14:57:14

calling all beginner's

Beginner’s guide to the conflict in (and country of) Syria.
thehowardbealeshow.tumblr.com/post/59787605249/a-beginners-guide-to-the-conflict-in-and-country-of

kaleidoscope · http://kaleidoscope.blog.hu 2013.09.09. 23:09:22

@Kajla: én hasonlóan látom, mint Te. A keresztény ember nem helyezkedhet az elegáns kívűlálló álláspontjára. A döntés felelőssége a döntéshozóé. Ha valaki tudna tenni valamit, amire adott helyzetben szükség lenne, de nem teszi meg, az is egy döntés, amelyért ugyanúgy viselni kell később a felelősséget, mint akkor, ha valaki olyat tesz, amit nem kellett volna. Ha Asszad beveti még egyszer a vegyi fegyvert, és megöl megint többezer ártatlan embert, akkor az ő életükért már jogosan lehet lelkiismeret-furdalása Obama elnöknek.

csaba carmarthen 2013.09.10. 01:48:21

@misihanna:
Kedves Hanna,
Az iranytűs hasonlatod nagyon jó.
Kiránduláslor van aki csak az utat nézi vagy az útjelzéseket.
Lehet használni iránytűt és térképet is -amely különösen hasznos, pl. ha tájékozódó-futsz.
Nehéz terepen az
ÚRHangja érkezhet
URH adó-vevőn is...

...mert miért is ne használná fel Ő is az ember által fejlesztett technikát melynek mediumain folyamatosan árad a ..... dez.. info
hogy a kirándulók eltévedjenek
dehát
Ő az ÚR ott is:

The old serpent falls and stumbles losing much power when you strive to say My Crusade Prayers,
www.thewarningsecondcoming.com/wp-content/uploads/prayers/Jesus_to_Mankind_Litany_and_Crusade_Prayers.pdf
daily.

And while the times of great trials continue, your prayers will create many setbacks in the plans created by Masonic powers in the world, which are designed to create havoc in order to control the weak and vulnerable.

Just one Crusade Prayer, said from the heart, is enough for Me to destroy the power of arrogant political leaders, who do not have a conscience...
www.thewarningsecondcoming.com/you-must-pray-for-their-souls-as-they-have-sold-them/

kaleidoscope · http://kaleidoscope.blog.hu 2013.09.10. 11:01:26

Az események alapján egyértelműnek tűnik, hogy a határozott amerikai katonai fellépés kilátásba helyezése miatt tett érdemi tárgyalási javaslatot Oroszország. Ismét bebizonyosodni látszik a hidegháborús paradoxon, hogy a katonai elrettentés tudja leghatékonyabban szolgálni a békét.

bélaybéla · http://odamondogato.blog.hu 2013.09.10. 13:12:14

A folyamatos háborúk a kamatozó magánpénzrendszer általános rendszeréből adódó elkerülhetetlen következmény.

Dr. szpahi 2013.09.10. 17:46:08

@csaba carmarthen:

Egyáltalán nem a kérdésemre válaszoltál :-((

Dr. szpahi 2013.09.10. 17:51:14

@Kajla: @kaleidoscope:

Ittt nem az ilyen vagy olyan pacifizmusról van szó, hanem a pápa (és a jezsuita vezető) nagyon is határozott állásfoglalásáról. Amivel egyet lehet érteni (vagy nem), de semmiképpen sem lehet "elegáns kívülálló álláspont"-nak nevezni.

2013.09.10. 19:04:10

Kivezető út az erőszakból Izrael számára

Izrael az út elején maga is az erőszak, a törvényes, de túlburjánzó erőszak világát élte. Ezért a népnek először észre kellett vennie, hogy az erőszak mindenütt jelen volt világában és környezetében.
Az út második állomása az erőszak megbélyegzése, a vádemelés. Ezt tették főként a próféták. Az erőszakot csak akkor lehet bűnnek nevezni, ha ugyanakkor felmutatják az igazságosság képét is. Egy olyan igazságosság képét, amely könyörületet tanúsít a gyengék iránt. Ezt a képet rajzolja meg a Tóra és a próféták is. Döntő jelentőségű, hogy a jog érvényesítésével szemben mindig felmutatják a kiengesztelődés lehetőségét is.
Az igazán döntő azonban a harmadik lépés: annak lassú és folyamatos belátása, hogy jobb áldozatnak lenni, mint erőszakos győztesnek. Ez a belátás a zsoltáros panaszzsoltáraiban jelenik meg először, a prófétát sújtó erőszak elbeszélésében bontakozik ki, és Deutero-Izajásnál, az Úr szenvedő szolgája 4. énekében (Iz 52,3–53. 12) éri el csúcspontját. A korai keresztények ennek messianisztikus értelmezést adtak. Eredetileg vagy legalább is átmenetileg Isten szolgáját úgy tekintették, mint Izrael népének megszemélyesítőjét. A két értelmezés jól megfér egymással. Mindenesetre az Úr szolgája már nem védekezik az erőszakkal szemben. Elpusztítják, de halálában Isten megmenti és a népek üdvösségének központjává lesz.
Előadásomból tehát épp az ellentéte vált láthatóvá annak, amire az előadás címéből következtetni lehetett volna, ill. amit napjaink uralkodó nézetei általában sugallnak. De, hogy feltegyem az i-re a pontot, legvégül szeretnék még egyvalamit tisztázni. A zsidóság és a kereszténység talán mégiscsak különösen fogékony az erőszakra, hiszen világképükben középponti szerepet játszik erőszakos világunk teljes átalakítása. Aki ezt a világképet szívta magába, de agyába és szívébe nem ivódott bele az Úr szenvedő szolgájának 4. éneke, az könnyen kísértésbe eshet, hogy még egyszer és (szerinte) utoljára a történelemben erőszakhoz folyamodjon annak érdekében, hogy megszüntesse a világban uralkodó erőszakot. Ez a lehető legnagyobb perverzió, de a monoteista vallások és a belőlük fakadó ateizmusok történetében sajnos sokkal elterjedtebb, mint gondolnánk. Ezért minden monoteizmust meg kellene tisztítanunk e perverziótól, ha megfertőződött vele. Az Ószövetség „monoteizmusának” azonban semmiképp sem szerves része.

Erőszak és monoteizmus az Ószövetség példája alapján – NORBERT LOHFINK SJ
www.merleg-digest.eu/eroszak-es-monoteizmus/

csaba carmarthen 2013.09.10. 20:57:58

@Dr. szpahi: a kérdésedre válaszoltam:

Jézus sohasem viszonyul/viszonyult ellenségesen ahhoz, ami Istentől való. Ellenkezőleg: meg akarja tisztítani.
mazsola.iit.uni-miskolc.hu/biblia/bd/Jn/chap002.html

Habár mindez az ember üdvössége érdekében történik, mégis lehet mindezt "ellenséges"-nek titulálni..

(...)

Ha Ninive Jónást ellenségnek tekintette volna, az általa közvetített szavakat pedig "ellenséges hangú"-nak, akkor elvágta volna magától a megmenekülés reményét.

Isten szavára egyetlen helyesen adható válasz az amit Ninive adott: beleértve
királyt,
főembereket,
köznépet...
(állatokat!):
Ezt gondolom.

Kérlek olvasd el a hozzászólók vélemenyeit is:
www.szeretetfoldje.hu/index.php/cikkek-irasok/4020-hallgattassek-meg-a-masik-fel-is

Se nem demonizálhatjuk Isten szavát/tetteit (mint ahogy az pl 2000 éve történt:

"Mester, ha ilyeneket mondasz, minket is gyalázol"

sőt:

"Beelzebullal, a gonosz lelkek fejedelmével űzi ki a gonosz lelkeket."

abony.vaciegyhazmegye.hu/sztlukacsevang/negyedik.html )

Se nem itélkezhetünk egymás fölött...

Maradt tehát a szűk út, amelyről Jézus beszél.

csaba carmarthen 2013.09.10. 21:02:17

Ha hallgattok ezekre a Szent Üzenetekre, és megtanuljátok értelmezni ezeket, akkor sokatok fog nagy bátorsággal haladni tovább, hogy figyelmeztesse a világot az elkövetkező időkre, annak érdekében, hogy Isten fel tudja készíteni az Ő gyermekeit az Új Paradicsomra. - nagyfigyelmeztetes.hu/#sthash.kQiCTpIU.dpuf

csaba carmarthen 2013.09.10. 21:05:32

Állhatatosan kell imádkoznotok, hogy a megtévesztés, mely már leereszkedett, és számos háborúnak az okozója, a maga valójában lelepleződjön majd le – mely nem más, mint egy kísérlet a mély megosztottság és gyűlöletet keltésére, a hatalom érdekében. - See more at: nagyfigyelmeztetes.hu/2013/09/minden-gonosz-haborus-illetve-terrorcselekmenyert-isten-szamuzi-es-halalra-sujtja-majd-oket/#sthash.4BP8P8Us.dpuf

csaba carmarthen 2013.09.10. 22:12:21

www.foreignpolicyjournal.com/2013/09/08/as-with-iraq-new-york-times-propagates-demonstrable-lies-about-syrian-wmd/

@m-athos: mert Saddam Hussein ről is azt hazudták, hogy tömegpusztitó fegyverei vannak,
aztán mikor már a háború alatt egy illetékes angol úriember nyilvánosságra hozta a titkosszolgálati jelentést, hogy Hussein-nek NEM VOLTAK TÖMEGPUSZTITÓ FEGYVEREI, akkor
-elöször is- ez az illetékes angol úriember néhány napra rá megöngyilkolódott..
-Saddam ekkor már rég nem élt..
-Majd Bokor elnök azt nyilatkozta, hogy 'Irakot igy-is úgy is megtaámadtuk volna' ('Ja, hogy találtunk rá egy ürügyet az elején, az igy már háború közben nem érdekelt senkit?')
-Irakot pokollá változtatták a "nyugati demokraták"
eredményük: milliós nagyságrendben halottak özvegyek árvák menekültek
www.voltairenet.org/article164179.html

"Jó napot!
A nevem Jon Michael Turner
Jelenleg leszerelve...
A ...gyilkoló hadigépezetnél mint automata gépfegyver szolgáltam..."
www.youtube.com/watch?v=g0-Sz11yvtY

csaba carmarthen 2013.09.10. 22:49:56

hungarian.ruvr.ru/2013_09_10/A-sz-riai-ellenzek-nem-veti-ala-kemiai-fegyvereit-nemzetkozi-ellenorzesnek/

@m-athos: bocs elsöre elsiklottam affölött az "apróság" fölött, hogy itt a szír ELLENZÉKről (pl a ci a egyik leányvállalatáról az alkajoda-ról van szó)

kaleidoscope · http://kaleidoscope.blog.hu 2013.09.11. 06:10:09

@Dr. szpahi: ha valaki eleve elveti a katonai csapás lehetőségét, akkor annak mégis csak az az eredménye, hogy kívülálló marad. Lehet ez határozott állásfoglalás (adott esetben ideológiailag jól megalapozott állásfoglalás) része, vagy egyszerűen halogató, lapító taktika, az eredmény ugyanaz: a szírek továbbra is ki vannak téve a tömeggyilkos(ok) kénye-kedvének, és magukra vannak hagyva. Ezt tehát hiába nevezed határozott állásfoglalásnak, amivel egyet lehet érteni (vagy nem), az eredménye ugyanaz, mint az elegáns kívűlállásnak: nem kapnak segítséget azok, akiknek szükségük volna a sürgős segítségre, és bátorítást kapnak azok, akik ténylegesen elkövették a "hatalommal való visszaélés"-t, és ezt az emberiség elleni bűncselekményt.

Dr. szpahi 2013.09.11. 08:39:42

@kaleidoscope:

Szóval, úgy érted, hogy az USA-érdekei és katonai szándékai mögé való gyáva besomfordálás nem "lapító taktika," ellenben, a háború (és az USA szándékai) ellen való határozott fellépés nem az?!

Szerintem ez eléggé egyoldalú, szemelléenzős álláspont :-((

Dr. szpahi 2013.09.11. 08:40:40

@kaleidoscope:

Szóval, úgy érted, hogy az USA-érdekei és katonai szándékai mögé való gyáva besomfordálás nem "lapító taktika," ellenben, a háború (és az USA szándékai) ellen való határozott fellépés az?!

Szerintem ez eléggé egyoldalú, szemelléenzős álláspont :-((

Dr. szpahi 2013.09.11. 08:45:57

@csaba carmarthen:

Nekem (és gondolom, hogy a hívő keresztények nagy többségének) Jézus nem az interneten "üzenget". Most sem válaszoltál a feltett kérdésre, ezért újra leírom:

Mivel magyarázod az új pápa megválasztása kapcsán általad idézett, a pápával és az egyházzal kapcsolatosan nagyon ellenséges hangú "üzeneteket"?! Teremhet-e a jó fa rossz gyümölcsöt, vagy a rossz fa jó gyümölcsöt? "Szednek-e tövisek közül szőlőt vagy bogáncsról fügét?" Máté 7/17.

A Te véleményedet kérdeztem, ne a Jézus nevében beszélj :-((

andronikos · http://andronikosz.blogspot.hu/ 2013.09.11. 08:50:02

@kaleidoscope: "bátorítást kapnak azok, akik ténylegesen elkövették a "hatalommal való visszaélés"-t, és ezt az emberiség elleni bűncselekményt."

Nem egészen világos, ezt most az Asszad-rezsimről mondod, vagy az ellene harcoló al-Kaidáról. Így szeptember 11-én ez egy különösen aktuális kérdés.

Kajla 2013.09.11. 16:42:12

@Dr. szpahi: Azt gondolom, hogy két dolgot szét kellene választani.

Elvileg van-e olyan eset, amikor egy ország belügyébe be kell avatkozni? Azt hiszem a válasz igen. Mint ahogy ha a gyereket kövekkel támadnak egy kisebb társukra a játszótéren, akkor a „nagyfiú” a védelmére kell, hogy álljon.

A jelen eseetben idokolt-e a beavatkozás? Kellően bizonyított-e, hogy ki követte el? Biztosított-e az arányosság? Valószínűsíthető-e, hogy a beavatkozás több szenvedést előz meg, mint amennyit okoz?

Ez utóbbi mindig vitatható. A generális szerint az utolsó kérdésre a válasz nem.

Én nem vagyok biztos a válaszban.

kaleidoscope · http://kaleidoscope.blog.hu 2013.09.11. 17:44:09

@Dr. szpahi: @Kajla:
Senki nem vonta kétségbe, hogy vegyifegyver-támadásban meghalt több, mint ezer ember Szíriában (bár az oroszok elkezdtek ezzel kapcsolatban is ködösíteni, amit az mno.hu döbbenetes módon úgy publikált, mint fontos új fejleményt, de ez annyira komolytalan próbálkozás volt, hogy a világ közvéleménye nem is reagált rá), márpedig ez olyan súlyos dolog, amikor az érintett kormánynak, ha nem ő követte el, és saját maga nem tudja elkapni a tetteseket, akkor magának kellene nemzetközi katonai segítséget kérnie. Az a tény, hogy ezt Asszad nem tette, sőt először megpróbálta letagadni a vegyifegyver-támadás tényét is, elég nyilvánvalóvá teszi, hogy ő követte el.
Miért lenne ez "szemellenzős álláspont"? Neked van más logikus magyarázatod az eseményekre?
Off: Szeretem Kajla világos logikáját, és szerény, önmérsékletről tanúskodó állásfoglalásait.

kaleidoscope · http://kaleidoscope.blog.hu 2013.09.11. 17:46:49

@m-athos: momentán Szíriban Asszad van hatalmon - rá vonatkozott, amit írtam.

Dr. szpahi 2013.09.11. 17:53:21

@Kajla:

Egyetértek. Nem is azon vitázunk, hogy be lehet-e avatkozni egy ország belügyeibe (indokolt esetben igen). Ami viszont a második kérdéscsoportot illeti, ott nemcsak arról van szó, hogy "jelen esetben indokolt-e a beavatkozás," hanem arról is, hogy miért pénzeli az AEÁ a szíriai vérontást már több mint egy éve (persze, nem közvetlenül, hanem azzal, hogy fegyvereket juttat el az ellenzékhez)? Kinek az érdeke a beavatkozás: az ártatlan civileké (ezt kétlem), vagy az Egyesült Államoké?

Csak ezek után tehető fel az utolsó három kérdésed: "Kellően bizonyított-e, hogy ki követte el? Biztosított-e az arányosság? Valószínűsíthető-e, hogy a beavatkozás több szenvedést előz meg, mint amennyit okoz?"

Az egyházi vezetők szerint az utolsó kérdésre a válasz: nem. Afganisztán és Irak esetének tanúsága szerint a válasz nem. Egyiptom, Líbia esetén okulva a válasz: nem.

Dr. szpahi 2013.09.11. 18:01:41

@kaleidoscope:

És ha Assad azért tagadta a vegyifegyver-támadást, mert nem tudott róla? Ez semmit sem bizonyít...

"Neked van más logikus magyarázatod az eseményekre?" Ezt már egyszer leírtam az előző kommentekben, nem akarom ismételni magam, csak annyit: totális katonai befolyás a térségben (Oroszország kiszorítása), olaj stb. A jól ismert amerikai érdekek a háttérben, és a jól ismert hazugságdömping az előtérben (az erkölcsi kötelesség és az igazságos háború mítosza).

andronikos · http://andronikosz.blogspot.hu/ 2013.09.11. 18:59:32

@kaleidoscope: Ez egyáltalán nem így van, az országban már jóideje polgárháború zajlik, (aki esetleg még nem tudná) a területek jelentős részét már régebb óta a dzsihádisták uralják. Alsó térkép:
fotelkalandor.blog.hu/2013/09/02/minden_amit_tudni_szerettel_volna_sziriaerol_de_soese_merted_megkerdezni

Egyébként az al-Kaidával szövetkezni bárki ellenében is - hát gusztus az bizony kell hozzá. Mindenesetre van jó híre is a napnak, Maalula keresztény településről kiverték az al-Kaidát, amit nemrég szálltak meg:
rt.com/news/syria-christian-village-freed-711/

kaleidoscope · http://kaleidoscope.blog.hu 2013.09.11. 22:17:40

@Dr. szpahi: "És ha Assad azért tagadta a vegyifegyver-támadást, mert nem tudott róla? " - ezt kizártnak tartom.
Igen, azt olvastam, hogy az amerikai neokolonizációs célokról már írtál, és azt nem is vitatom, hogy ilyen mozgatórugók is lehetségesek. Az én kérdésem csak arra vonatkozott, hogy Asszad viselkedésére tudsz-e más reális magyarázatot, de persze biztos arra is lehet mondani sokféle indokot.

kaleidoscope · http://kaleidoscope.blog.hu 2013.09.11. 22:19:46

@m-athos: arról szó sincs, hogy az al-Kaidával szövetkezett volna az USA, szerintem ez elég elfogult interpretációja az eseményeknek.

2013.09.12. 08:08:04

Nagyon sokrétű ez a kérdés.
A fő baj, hogy szerintem az egyházi megszólalók (a pápát most nem ideértve), nem a helyzet magyarázatát helyezték előtérbe a bírálatuknál, hanem a z USA "szapulását".
Egy megjegyzés:
Gyakran hangzik el, hogy álságos rugózni a vegyi fegyver bevetésen, mert egyrészről most már biztos, hogy sohasem lesz bizonyítható valójában ki vetette be, másrészt a hagyományos fegyverektől még többen haltak meg és szenvedtek erről meg nem beszél senki.
Én ezt nagyon rossz érvelésnek tartom. Hasonlít ez a drogok liberalizációjáért küzdők azon érveléséhez, hogy miért nem legálisak egyes drogok, ha az alkohol lehet legális. Meglehet ez kettős mércének tűnik, de én akkor sem mennék visszafelé. Örüljünk, hogy legalább ebben egyetért a világ, hogy egy fajta fegyver alkalmazása elfogadhatatlan. És ha máskor nem is voltunk következetesek ez nem ok arra, hogy most se legyünk azok!
Az lenne jó, ha minden katonai hatalommal, fegyverrel (vissza)élő megtanulná és tiszteletben tartaná, hogy a Világ nem tűri el (legalább) az ilyen fegyver alkalmazását.
Ha egyszer ebben következetesek vagyunk azt ne ítéljük már el.
Úgy tudom az Assad rezsim már kinyilvánította, hogy tanult a dologból és megsemmisíti az ilyen fegyvereit. Ehhez azért kellett fenyegetés.

Urfang 2013.09.12. 18:59:50

@Pandit:

Bizony kellett ehhez a fenyegetés is, ha jól emlékszem itt említettem is, hogy Obama retorikája szerintem csak a szóbeli elrettentést szolgálja. És bár hivatalosan az orosz kérésre adják majd ki a vegyi fegyvereket, de valójában biztos nagyobbat nyomott a latban, hogy meglengették előttük a beavatkozás rémét.

Ezelőtt azt írtam, hogy "az lenne a legjobb ha pusztán szóval el lehetne érni, hogy Aszad kapja össze magát egy kicsit." és meglepő módon most úgy néz ki, hogy a legjobb forgatókönyv érvényesül. Persze ettől még a háború nem ér véget, sőt a hagyományos vonalon akár fokozódhat is, de legalább a civileknek nem kell többé ideggáztól tartaniuk, ami igencsak sunyi fegyvernem.

Azért remélem most belátják egy picit azok, akik jó előre hatalommal való visszaéléssel gyanúsították meg az Egyesült Államokat, hogy inkább a saját előítéleteik háborították fel őket, nem pedig az a dolog, ami végül meg sem történt. Mert nagyon pörögtek ám a vádak, hogy az olajat akarják, meg hogy háborút akarnak, de most mégis az látszik, hogy a kemény retorikának végül pozitív hozománya lett, mert a vegyi fegyvereket elviszik az oroszok, pedig eddig eszük ágában sem volt.

Persze a meccs még nincs lejátszva és még bármi megtörténhet, de az most elmondható, hogy egyesek bölcsebbek maradtak volna, ha csendben maradnak, amikor jó előre vádaskodni kezdenek.

2013.09.13. 11:47:05

Edward N. Luttwak elemző nemrég a The New York Timesban azt írta: a szír polgárháború folytatása végül is előnyösebb a világ számára, mint egyik vagy másik fél győzelme. Ugyanis ha Bassár al-Aszad kerekedne felül, akkor mind az iráni, mind az orosz pozíciók megszilárdulnának a térségben, mi több, erőteljesebbek lennének, mint voltak a két éve folyó konfliktus kipattanása előtt. Ha viszont a lázadók kerülnek ki győztesen, akkor a szunnita dzsihádisták erőteljes nemzetközi terrorista kapcsolatrendszerükkel egyetemben épp olyan hídfőálláshoz jutnak a mediterrán térségben, mint 2001-ben a tálibok Afganisztán révén Közép-Ázsiában.

In Syria, America Loses if Either Side Wins
www.nytimes.com/2013/08/25/opinion/sunday/in-syria-america-loses-if-either-side-wins.html?_r=0

csaba carmarthen 2013.09.13. 20:55:29

I urge those poor souls, those who love Me and who remain true to My Church on Earth, to listen. You must remain true to My Church and accept discipline, when your superiors remain true to what I gave the world, through My death on the Cross.

The time for choice is close. The abomination has not happened yet, but when you see the errors, which go against My Teachings and My Gift of the Sacraments, walk away. That day is close. Then you must gather and continue to follow the Rules of My Church, as they were laid down before you by Peter.

Do those of you who mock Me now, because you reject My Messages, really believe that I would divide My Church and ask you to deny My Teachings?
www.thewarningsecondcoming.com/do-those-of-you-who-mock-me-now-because-you-reject-my-messages-really-believe-that-i-would-divide-my-church/#sthash.edNHy4Pm.dpuf

..( Szerintem @Dr. szpahi: nem uzengethet az interneten, igy a tole itt atjovo szavak valoszinuleg nem tole vannak ...

es amikor az interneten olvasom az Evangelium szavait... az se lehet Jezustol, ti. Jezus az interneten nem uzengethet...)

AZ EGYHÁZ UTOLSÓ PRÓBATÉTELE

675 Krisztus eljövetele elõtt az Egyháznak át kell mennie egy utolsó próbatételen, mely sokak hitét meg fogja ingatni. [639] Az üldözés, mely kíséri az Egyház földi zarándokútját, [640] fölfedi a "gonoszság misztériumát" egy vallási megtévesztés formájában, mely az embereknek problémáik látszólagos megoldását kínálja föl cserében azért, hogy elpártolnak az igazságtól. A legnagyobb vallási megtévesztés az Antikrisztusé, azaz egy ál-messianizmusé, amelyben az ember önmagát dicsõíti Isten és az Õ testben eljött Messiása helyett. [641]
www.katolikus.hu/kek/kek00624.html#N113

Kedves Katolikus testvérem,
(...)

akik ismerik az elmúlt 200 év üzeneteit, azok tudják, hogy mi fog bekövetkezni. Ezeket megerősíti a Szentírás, mint alap.

Továbbá a KEK ugyanerről beszél - nyilván nem részleteiben feltárva

A Szentírásban írva van, hogy Isten semmit nem tesz anélkül, hogy előre ne közölje az emberrel. Itt a nagy dolgokról van szó. Majd 200 éve folyamatosan közli, legfőképpen a Szűzanyán keresztül ,mi előtt állunk.

Most, hogy célegyenesben vagyunk, Isten ezen az úton folytatja.

Én azt godnolom, hogy nincs itt semmi pápa elleni lázítás, megosztásra törekvés.

Pontosan az Igazság feltárása folyik, hogy a keresztényeket ne lehessen megtéveszteni, és le ne térjenek Jézus útjáról.

Mert a pokol erőinek ez a célja. Ezek a keresztények a felajánlott, alázattal elviselt áldozataikkal, "keresztútjaikkal" fognak segíteni Jézusnak megmenteni azokat az "elveszett" gyermekeit, akikre fent utal.

Szerencsések azok, akik fel tudják ismerni az idők jeleit, és tudják, mi a teendőjük. Nehéz, nagyon nehéz. De nem reménytelen, tudjuk, ki fog győzni.

Az a kijelentés, pedig, hogy a "Pokol erői nem vesznek erőt rajta" pont arra utal, hogy bizony megpróbálja. Azért ez már látható is. Erre utal a KEK675 is. Ez a kijelentése Jézusnak nem azt jelenti, hogy az Egyháznak nem kell átmennie ugyanazon a Keresztúton, mint Jézusnak.

Az Egyház is fel fog támadni, meg fog tisztulni, attól, ami az emberi része miatt került bele. Ettől még az Egyház Jézus "földi teste". Akkor azt sem kímélték az emberek.

Kedves Katolikus testvérem, tanúja vagyok annak a gyűlölködésnek, annak az alázásnak, amit azok szenvednek el, kik hisznek ezeknek az üzeneteknek. Leginkább azoktól, akik magukat katolikus, Istenhívőknek mondják. Elmondhatom, hogy ez is megerősíti Isteni forrását - annál is inkább, mert ez is meg volt írva ezekben az üzenetekben.

De el kell mondanom, hogy láthatom a másik oldalt is, hogy bizony egyre több pap hiszi ezeket, és tudja, hogy honnan van. De azt is tudom, hogy ma mit kell tenniük. Pontosan ezért van az, hogy most csak a türelmes várakozás, és az ima tud segíteni.

A fölöttünk lévő harc NAGY, a Szűzanya mondta, de már érezzük mi is. Aki elkezdi imádkozni a Keresztes Imahadjárat imáját, érezni fogja, hogy honnan van. Kicsit fura, hogy azokra valaki azt tudja mondani, hogy az ördög munkája.

Aki elfogadja mindennapjaiban az Isteni vezetést, mindig tudni fogja mit kell tennie. De Isten segít. Mert udja, hogy az ember gyenge.

(...)

Még el kell mondanom, hogy jó látni, egyre többen vannak akik felismerik korai elkapkodott véleményüket. E miatt is fontos, hogy a zavaró, egyházi személyek által tett és nyilvánosságra hozott vélemények mellett, például nem áldozhat aki ezeket az üzeneteket olvassa, teológusok kiállnak véleményükkel, és helyreteszik ezeket a kérdéseket.

Talán most egyre jobban érthetővé válik mindenki számára a Szűzanya folyamatos kérése Medjugorje-ban, hogy imádkozzunk a papokért. Mert eljön a pillanat, amikor nekik is választani kell: Jézus vagy a vallási megtévesztés. (lásd KEK675)

(Z.Levente gondolataibol- akitol mindez bizonyara nem szarmazhat, merthat az interneten olvashatom gondolatait)

www.szeretetfoldje.hu/index.php/cikkek-irasok/4020-hallgattassek-meg-a-masik-fel-is

2013.09.14. 13:56:09

Szír menekülthullám: Európa nem nőtt fel a feladathoz
Humanitárius katasztrófa: A svédek és a németek nyitnak a szír földönfutók felé
Európa legfeljebb hangosan aggódott a menekülthullám miatt, de a valódi terheket a Szíriával határos országok viselték. A jómódú Európába a becslések szerint eddig harmincezer szíriai menekült érkezett.

nol.hu/kulfold/20130914-europa_nem_nott_fel_a_feladathoz

Dr. szpahi 2013.09.14. 22:25:25

@csaba carmarthen:

Most sem válaszoltál a kérdésemre :-)

csaba carmarthen 2013.09.14. 23:56:21

@Dr. szpahi:
valaszoltam, csak sehogysem akarod megerteni,
Jezus nem ad ellenseges hangu uzeneteket, Minthogy a Templommal sem ellenseges, amikor megtisztitja...

mintahogy Isten Ninivenek sem adott ellenseges hangu uzeneteket.

Ma ha Jonas azt kialtana, hogy meg 40 nap es Ninive elpusztul

-ezek szerint ellenseges hangunak nevezned(?)...es meg sokan (?)...

Ninive ezzel szemben bunbanatot tartott: kezdve hierarhiaja tetejetol
lefele egeszen a kozemberekig (es az allatokig)

(Az az igazsag, hogy nem tudom elhinni, hogy nem erted...hogy nem akarnad erteni.... azt lehet: mindenkinek szabad akarata van)

Itt van a problema gyokere:

Az alabbiak nem akarodzanak megertetni:

És eljuta a beszéd Ninive királyához, és felkele királyi székéből, és leveté magáról az ő királyi ruháját, és zsákba borítkozék, és üle a porba.

7És kiáltának és szólának Ninivében, a királynak és főembereinek akaratából, mondván: Emberek és barmok, ökrök és juhok: semmit meg ne kóstoljanak, ne legeljenek és vizet se igyanak!

8Hanem öltözzenek zsákba az emberek és barmok, és kiáltsanak az Istenhez erősen, és térjen meg kiki az ő gonosz útáról és az erőszakosságból, amely az ő kezökben van!

9Ki tudja? talán visszatér és megengesztelődik az Isten és elfordul haragjának búsulásától, és nem veszünk el!

10És látá Isten az ő cselekedeteiket, hogy megtértek az ő gonosz útjokról: és megbáná az Isten azt a gonoszt, amelyről mondá, hogy végrehajtja rajtok, és nem hajtá végre.

biblia.hit.hu/bible/21/JON/3

csaba carmarthen 2013.09.15. 00:33:39

www.youtube.com/watch?v=agr9s3uGn1Q

Gyermekem, a megtévesztést – mellyel a világ fog szembenézni – olyan nehéz lesz felismerni, hogy csak azok fogják tudni elviselni az elkövetkező megpróbáltatásokat, akik átadják magukat Istennek, és minden bizodalmukat Fiamba vetik.

Én megadtam a világnak a próféciákat 1917-ben,

de az utolsó Fatimai titok nem lett felfedve, annyira rémisztő volt a Katolikus Egyházbeliek számára.

Az utolsó Fatimai titkot továbbra sem ismerik Isten gyermekei, habár annak egy része ki lett nyilatkoztatva számodra 2012. január 26-án.

Csak nagyon kevesen tudnak erről az Egyházban.

Most fel kell fedni az utolsó Fatimai titok további részleteit, hogy figyelmeztetni tudjam az emberiséget annak következményeire, ha figyelmen kívül hagyják közbenjárásomat, mellyel segítek megmenteni a lelkeket.
nagyfigyelmeztetes.hu/2013/08/udvosseg-anyja-az-utolso-fatimai-titok-nem-lett-felfedve-annyira-felelemkelto-volt/#sthash.ewrP4tzq.dpuf

www.youtube.com/watch?v=agr9s3uGn1Q

KEK675

AZ EGYHÁZ UTOLSÓ PRÓBATÉTELE

675 Krisztus eljövetele elõtt az Egyháznak át kell mennie egy utolsó próbatételen, mely sokak hitét meg fogja ingatni. [639] Az üldözés, mely kíséri az Egyház földi zarándokútját, [640] fölfedi a "gonoszság misztériumát" egy vallási megtévesztés formájában, mely az embereknek problémáik látszólagos megoldását kínálja föl cserében azért, hogy elpártolnak az igazságtól.

www.katolikus.hu/kek/kek00624.html#N113

csaba carmarthen 2013.09.15. 00:34:46

És eljuta a beszéd Ninive királyához, és felkele királyi székéből, és leveté magáról az ő királyi ruháját, és zsákba borítkozék, és üle a porba.

7És kiáltának és szólának Ninivében, a királynak és főembereinek akaratából, mondván: Emberek és barmok, ökrök és juhok: semmit meg ne kóstoljanak, ne legeljenek és vizet se igyanak!

8Hanem öltözzenek zsákba az emberek és barmok, és kiáltsanak az Istenhez erősen, és térjen meg kiki az ő gonosz útáról és az erőszakosságból, amely az ő kezökben van!

9Ki tudja? talán visszatér és megengesztelődik az Isten és elfordul haragjának búsulásától, és nem veszünk el!

10És látá Isten az ő cselekedeteiket, hogy megtértek az ő gonosz útjokról: és megbáná az Isten azt a gonoszt, amelyről mondá, hogy végrehajtja rajtok, és nem hajtá végre.

biblia.hit.hu/bible/21/JON/3

kaleidoscope · http://kaleidoscope.blog.hu 2013.09.15. 08:25:36

@Pandit: teljesen egyetértek, örülök, hogy ilyen jól rávilágítottál néhány fontos szempontjára ennek az egyébként valóban nagyon összetett problémakörnek. Én is úgy látom, hogy a fegyveres válaszlépések kilátásba helyezése az USA részéről, alapvetően szükséges volt ahhoz, hogy a most körvonalazódni látszó békés megoldásra hajlandóság mutatkozzon a szírek és az oroszok részéről. Nagyon tanulságos volt a tegnapi Világórában (Kossuth Rádióban) a jelenleg Pekingbe akkreditált szíriai nagykövettel készült interjú, aki korábban washingtoni nagykövet volt. Mintha a létező szocializmus tért volna vissza pár percre: a nagykövet a baráti Oroszországról, a gonosz amerikaiakról beszélt, a saját doxazmáit az események egyedül lehetséges értelmezéseként interpretálta, a riporter meg úgy kérdezgetetett, hogy abban már eleve benne volt a válasz. Ha eddig nem értette meg valaki, hogy miről is szól valójában a szíriai válság, akkor most megérthette: Asszad lojalitása Oroszország felé elegendő érv ahhoz, hogy az Oroszok szemet hunyjanak a vegyi fegyver támadás felett is, propaganda gépezetükkel megpróbálják elsikálni azt, ahogy lehet, és nem hagyják, hogy a hozzájuk hű diktátor Szaddam Husszein sorsára jusson. Ez utóbbi egyébként nem is érdeke a nyugati világnak sem, hiszen egy újabb, dollármilliárdokat felemésztő, és főleg, előbb- utóbb elkerülhetetlenül egy amerikai életek ezreit is követelő katonai intervenciót tett volna szükségessé, mint tíz éve az Irak elleni háború. Ez utóbbi pénzügyi mérlege ugyan nem tudom, hogy milyen volt Amerika szempontjából, de az elesett amerikai katonák ezrei miatt valószínűleg nagy mértékben hozzájárult a republikánusok kétszeri választási kudarcához. Obama - ha tényleg létrejön a szíriai vegyifegyverek leszerelése békés úton - végül is megerősödve fog kijönni a válságból, ami belpolitikai szempontból is fontos lehet, mivel a demokratáknak még nagyon sok szavazatot hozhat a következő választásokon.

Dr. szpahi 2013.09.15. 09:20:27

@csaba carmarthen:

"valaszoltam, csak sehogysem akarod megerteni,
Jezus nem ad ellenseges hangu uzeneteket, Minthogy a Templommal sem ellenseges, amikor megtisztitja..." -akkor ezt úgy érted, hogy az új pápa megválasztásakor általad idézett pápa és egyházellenes "nagyfigyelmeztetések" nem Jézustól származnak?!

Vagy, ha mégis azt mondod, hogy Tőle származnak, akkor az azóta eltelt idő miért nem igazolta ezekt a "sötét" próféciákat?! Talán jó lenne, ha elgondolkodnál egy kicsit ezen, mielőtt megnyomod a komment küldése gombot egy újabb "üzenet" továbbítására.

Mert az általad szőlőtőnek és fügefának hiresztelt "jó fa" eddig csak töviset és bogáncsot termett...

csaba carmarthen 2013.09.15. 11:45:27

Kedves Katolikus testvérem, (1)

én egy picit sem érzem, hogy ezek az üzenetek ezt tennék. Ugyanis, akik ismerik az elmúlt 200 év üzeneteit, azok tudják, hogy mi fog bekövetkezni.

Ezeket megerősíti a Szentírás, mint alap.

Továbbá a KEK ugyanerről beszél - nyilván ne merészleteiben feltárve:

KEK 675
KRISZTUS ELJÖVETELE ELŐTT az Egyháznak át kell mennie egy utolsó próbatételen, mely sokak hitét meg fogja ingatni. Az ÜLDÖZÉS, mely kíséri az Egyház földi zarándokútját fölfedi a "gonoszság misztériumát" egy VALLÁSI MEGTÉVESZTÉS formájában, mely az embereknek problémáik látszólagos megoldását kínálja föl cserében azért, hogy ELPÁRTOLNAK AZ IGAZSÁGTÓL. A LEGNAGYOBB vallási megtévesztés az ANTIKRISZTUSÉ, azaz egy ál-messianizmusé, amelyben az ember önmagát dicsőíti Isten és az Ő testben eljött Messiása helyett.

Erről ma az egyház nem beszél. Miért nem? Pedig pár éve Benedek pápa kimondta, hogy az Apokalipszis idejé téljük. És ez nem lesz könnyű idő, a Szentírás is erre hívja fel a figyelmet.

A pápával kapcsolatban pedig nem ez az első égi figyelmeztetés. Aki elfogadja Garabandalt, ezt a részét is el kell fogadnia. Egyértelmáen elhangzott. Nem beszélve arról, hogy az Egyház rombolását kívülről nehéz elképzelni. Ehhez is itt a Szentírás: .."csakhogy azt, aki most még visszatartja, előbb el kell távolítani az útból"

2Tessz
1Urunk, JÉZUS KRISZTUS ELJÖVETELE és a hozzá való gyülekezésünk dolgában kérünk titeket, testvérek, 2ne tántorodjatok el egyhamar józan felfogásotoktól, és ne riasszon meg titeket semmiféle lélek, sem beszéd, sem állítólag tőlünk küldött levél, mintha az Úr napja már közel volna. 3Semmiképp se ámítson el titeket senki, mert ELŐBB AZ ELPÁRTOLÁSNAK KELL BEKÖVETKEZNIE, ÉS MEG KELL JELENNIE A BŰN EMBERÉNEK, A KÁRHOZAT FIÁNAK, 4AKI ELLENSZEGÜL ÉS ÖNMAGÁT FÖLÉJE HELYEZI MINDANNAK, AMIT ISTENNEK VAGY ISTENI TISZTELETRE MÉLTÓNAK NEVEZÜNK, BEÜL ISTEN TEMPLOMÁBA, ÉS ÚGY MUTOGATJA MAGÁT, MINTHA ISTEN VOLNA.
5Nem emlékeztek rá, hogy amikor még nálatok voltam, megmondtam ezt nektek? 6És azt is tudjátok, mi tartja vissza most, amíg meg nem jelenik majd a maga idejében. 7A gonoszság titka ugyanis már munkálkodik, csakhogy azt, aki most még visszatartja, előbb el kell távolítani az útból.

A Szentírásban írva van, hogy Isten semmit nem tesz anélkül, hogy előre ne közölje az emberrel. Itt a nagy dolgokról van szó. Majd 200 éve folyamatosan közli, legfőképpen a Szűzanyán keresztül ,mi előtt állunk. Most, hogy célegyenesben vagyunk, Isten ezen az úton folytatja.

Az ír üzenetek legfontosabb célja:"... vannak mások is, akikért imádkoznotok kell. Ők azok a lelkek lesznek, akik annyira eltávolodtak Istentől, hogy semmilyen szinten sem ismerik el Őt. Ők az Én elveszett lelkeim, akiknek ezt a Szent Küldetést szántam." 2013 07-07

Én azt godnolom, hogy nincs itt semmi pápa elleni lázítás, megosztásra törekvés. Pontosan az Igazság feltárása folyik, hogy a keresztényeket ne lehessen megtéveszteni, és le ne térjenek Jézus útjáról.

Mert a pokol erőinek ez a célja. Ezek a keresztények a felajánlott, alázattal elviselt áldozataikkal, "keresztútjaikkal" fognak segíteni Jézusnak megmenteni azokat az "elveszett" gyermekeit, akikre fent utal.

Szerencsések azok, akik fel tudják ismerni az idők jeleit, és tudják, mi a teendőjük. Nehéz, nagyon nehéz. De nem reménytelen, tudjuk, ki fog győzni.

Az a kijelentés, pedig, hogy a "Pokol erői nem vesznek erőt rajta" pont arra utal, hogy bizony megpróbálja.

Azért ez már látható is. Erre utal a KEK675 is. Ez a kijelentése Jézusnak nem azt jelenti, hogy az Egyháznak nem kell átmennie ugyanazon a Keresztúton, mint Jézusnak. Az Egyház is fel fog támadni, meg fog tisztulni, attól, ami az emberi része miatt került bele. Ettől még az Egyház Jézus "földi teste". Akkor azt sem kímélték az emberek.

www.szeretetfoldje.hu/index.php/cikkek-irasok/4020-hallgattassek-meg-a-masik-fel-is

csaba carmarthen 2013.09.15. 11:46:14

Kedves Katolikus testvérem,(2)

tanúja vagyok annak a gyűlölködésnek, annak az alázásnak, amit azok szenvednek el, kik hisznek ezeknek az üzeneteknek. Leginkább azoktól, akik magukat katolikus, Istenhívőknek mondják. Elmondhatom, hogy ez is megerősíti Isteni forrását - annál is inkább, mert ez is meg volt írva ezekben az üzenetekben. De el kell mondanom, hogy láthatom a másik oldalt is, hogy bizony egyre több pap hiszi ezeket, és tudja, hogy honnan van. De azt is tudom, hogy ma mit kell tenniük. Pontosan ezért van az, hogy most csak a türelmes várakozás, és az ima tud segíteni. A fölöttünk lévő harc NAGY, a Szűzanya mondta, de már érezzük mi is. Aki elkezdi imádkozni a Keresztes Imahadjárat imáját, érezni fogja, hogy honnan van. Kicsit fura, hogy azokra valaki azt tudja mondani, hogy az ördög munkája.

Aki elfogadja mindennapjaiban az Isteni vezetést, mindig tudni fogja mit kell tennie. De Isten segít. Mert udja, hogy az ember gyenge, és nélküle esélye sincs a Sátán ellen.

Akik elolvassák, elgondolkodnak ezeken az üzeneteken, a céljukon, hogy kiknek szólnak, esetleg saját életükre vetítik azokat, szerintem azok attól még nem dőlnek be. Aki nem fogadja el a próféciák világát - Isten működésének egyik formáját, az nem fogadja el a Szentírást sem. Még ha azt is mondja. "Kitekintés a jelenések világára" - talán nem véletlenül - 33 részt megélhetett sorozat, mely már nyomtatva is elérhető, segít ennek a világnak a megértésében. Persze sok más írás is.

Még el kell mondanom, hogy jó látni, egyre többen vannak akik felismerik korai elkapkodott véleményüket. E miatt is fontos, hogy a zavaró, egyházi személyek által tett és nyilvánosságra hozott vélemények mellett, például nem áldozhat aki ezeket az üzeneteket olvassa, teológusok kiállnak véleményükkel, és helyreteszik ezeket a kérdéseket. Talán most egyre jobban érthetővé válik mindenki számára a Szűzanya folyamatos kérése Medjugorje-ban, hogy imádkozzunk a papokért. Mert eljön a pillanat, amikor nekik is választani kell: Jézus vagy a vallási megtévesztés. (lásd KEK675)

Elnézést a sok szóért.

Kedves Gyula, örülök, hogy kitetted ezt a cikket. Isten áldjon érte.

www.szeretetfoldje.hu/index.php/cikkek-irasok/4020-hallgattassek-meg-a-masik-fel-is

2013.09.15. 12:27:10

@csaba carmarthen:
úgy látom, hogy kedvesgyula nagyobb még a római pápánál is, de hovaletta szíriai helyzet eközben???

csaba carmarthen 2013.09.15. 12:54:15

Kedves @Dr. szpahi: Testverem,

Azt kene alazattal felismernunk, hogy Krisztus nem a bunost tamadja, hanem a bunt - mig a bunost meg akarja menteni...

(mindannyiunkat...)

Templomanak megtisztitasara jogot formal, -hiszen ez: sajat Teste.

(Ezt akar - a Szentiras tanusaga szerint- ostorral is teszi, a Testeben elszenvedett ostorcsapasokra is visszautalva:

ez lehet fajdalmas, de semmikeppen sem ellenseges.

Vagy azt gondolod, hogy amikor az orvos fajdalmat okoz neked, akkor o a Te ellenseged?

Vagy amikor Jezus Szt Peter Apostolt satannak titulaja, akkor vajon Jezus Szt Peter apostol (az o elso papajanak) ellensege (Mt 16,21-23), vagy esetleg az O udvossegeert (is) kuzd ?

Rossz gyumolcsot hozott talan Krisztus?

Liszt Ferenc azt mondja, hogy "Egy orvos van -Jezus Krisztus
es egy orvossag az Orok Elet."

Ha Jezus az Orvos, akkor nem lehet-e az, hogy esetleg fajdalmat fog nekunk okozni, amikor a bunt kimuti belolunk ...fajdalmatlanabb eszkozzel kezdte, sajat Edesanyjaval
-akit azonban sokban elutasitottuk..

medjugorje.org/frjozoletter.htm
medjugorje.org/personalletters.htm

...hiaba (volt) pl. II Janos Pal papa velemenye/kiallasa -

most akkor lehet, marad a fajdalmasabb eszkoz.

Vagy te milyen muteti technikat ajanlanal az Orvosnak

ha a beteg az erzestelenitett modszert visszautasitja,

mutet nelkul pedig meghal?)

Vagy azt gondolod hogy Egyhazunk az alabbi allapotaban Szeplotelen, es melto Istenunkhoz(?):

katolikus-honlap.hu/0904/szabadkom.htm

idezem e cikk forditojat:

(Bevallom, hogy szinte fizikailag rosszul lettem a fordítás alatt. Gondoljuk csak meg, mi várható el egy olyan egyháztól, ahol ilyen emberek tanítják a dogmatikát, azoktól a papoktól, akiknek szellemi, lelki fejlődését, képzését ilyen emberekre bízzák? Lehet-e ezek után bármin is csodálkozni? És milyen vezetés az, ahol ilyen embereket foglalkoztatnak? Milyen szervezet maradhat fenn – emberileg nézve –, ha az ellenségre bízza saját tagjainak kiképzését?)

Talan szotlanul kene neznie Krisztusnak mindezt, aki ugyanaz tegnap, ma es mindorokre?

Vagy te mit tartasz a szabadkomuvessegrol? Honnan ered ez az eszme?

Te nem akarnad, hogy Krisztus megmentse az e szervezetben csapdaba esett tagokat (is)?

Talan nem akar O mindannyiunkat megmenteni?

Vagy talan hagynia kene, hogy ez a szervezet (es ennek eszmeisege) vezessen felre emberek sokasagat, s benne sajat tagjait is? Gondolod, ez teremne jo gyumolcsot?

udv:

Csaba

csaba carmarthen 2013.09.15. 13:02:26

Es Kedves @Dr. szpahi: Testverem, mit gondolsz az alabbiakrol:

>>

Mondd el a következőket azoknak, akik igaz tanítványaimnak, papjaimnak és felszentelt szolgáimnak tartják köztetek magukat: Én mindig meg fogom hallani a kicsinyek, a gyengék, az alázatosak és a tiszta szívűek hangját.

Még ha félnek is Üzeneteimtől,
Én akkor is kegyeimben részesítem majd azokat, akik valóban szeretnek Engem.

Hogy kik ezek, akikről most beszélek? Azokra utalok, akik sohasem felejtették el, amit mondtam nekik.

Hordozzátok Keresztemet, és kövessetek Engem, de legyetek felkészülve arra, hogy amikor Isten Szavát minden rosszindulat nélkül mondjátok, akkor az Én fájdalmamat fogjátok elszenvedni.

Attól függetlenül, hogy milyen civilizáltnak tartjátok a világot ebben az időben, gyűlölni fognak benneteket, amikor dacosan kiálltok majd azok ellen, akik gyűlölnek Engem.

Amikor ők Engem gyűlölnek, akkor benneteket fognak keresztrefeszíteni.

Én meghallgatom a szelídeket.

Megáldom azokat, akik egyértelmű Utasításaimat elviszik hozzátok, hogy szeressétek egymást, független attól,
hogy mennyire kínoznak benneteket.

Azoknak mondom közületek, akik ezen Üzeneteken keresztül elutasítanak Engem: nektek nem szabad kétségeitek miatt senki ellen gyűlöletet terjesztenetek az Én Nevemben.

Én, Jézus Krisztus, most elmondom nektek, hogy az ördög eljött, hogy bejelentse ezt az Isten minden gyermeke elleni végső támadást.

Azok közületek, akik vonakodnak attól, hogy hallgassanak Rám, el fognak esni az ő rajongó szolgáinak bűvöletétől.

Nem tudjátok, hogy a Sátán meg fogja támadni Egyházamat, és hogy ez meg volt jövendölve?

Ellenségeim köztetek fognak járni és ti mégsem tartjátok azt elfogadhatónak, hogy Én ezt megengedném.

Tudnotok kell, hogy az Armageddon csatája két tábort foglal magába: azokét, akik hisznek Istenben és Isten Szavát követik, és a gonoszét meg annak hadseregét, és mindazokat, akiket megtéveszt.

A Sátán sokakat meg fog téveszteni Egyházamban, és csak azok lesznek képesek ellenállni a csábításnak, akik továbbra is éberek maradnak, és figyelnek a tanbeli hibákra.

A csaló legerősebb eszköze a csábítás.

Ő úgy csal, hogy az Igazság hirdetésének látszatát kelti.

Arra buzdítom azokat a szegény lelkeket, akik szeretnek Engem, és akik hűségesek maradnak földi Egyházamhoz, hogy hallgassanak meg Engem:

Nektek hűségeseknek kell maradnotok Egyházamhoz, és el kell fogadnotok a fegyelmi szabályokat,

amennyiben feletteseitek hűek maradnak ahhoz, amit Kereszthalálom által adtam a világnak.

A választás ideje közel van.

Az utálat még nem következett be, de amikor látjátok a hibákat, amelyek Tanításaim és a Szentségek Ajándéka ellen irányulnak,

(akkor) távoznotok kell.

Ez a nap közel van.

Aztán össze kell gyűlnetek és továbbra is követnetek kell Egyházam Szabályait, ahogyan azt Péter, még a ti időtök előtt meghatározta.

Ti, akik most gúnyoltok Engem, mivel elutasítjátok Üzeneteimet, valóban azt hiszitek, hogy Én megosztanám Egyházamat?

Mielőtt eltaszítjátok Prófétámat, várjatok addig a napig, amíg arra kérnek benneteket, hogy földi Egyházam Nevében, hűséget esküdjetek a hazugságoknak.

Csak azért nem doblak félre benneteket, és azért nem engedem, hogy a démonok felfaljanak titeket, mert nagyon erős az irántatok való Szeretetem.

www.masodikeljovetel.hu/ti-akik-most-gunyoltok-engem-mivel-elutasitjatok-uzeneteimet-valoban-azt-hiszitek-hogy-en-megosztanam-egyhazamat/

Dr. szpahi 2013.09.15. 13:06:35

@csaba carmarthen:

Izgalommal várom a meghirdetett "Apokalipszist" :-))

Egyelőre viszont ezek a "próféciák" is azon a jól kitaposott úton járnak mint a Family-rádiós guru "világvége"-hirdetése (ezelőtt kb. másfél évvel), vagy a Jehova Tanúinak sokszor elmaradt (és időről időre újrajátszott) "elragadtatás"-hirdetései. Na meg persze, Ellen White-ot sem lehet ebből a körből kihagyni. Az ő lejárt szavatosságú "próféciái" hasonlítanak talán leginkább az általad úton-útfélen bemásolt "üzenetekhez".

2013.09.15. 13:19:24

@csaba carmarthen:
Impresszum:
A honlap egyszemélyes készítője, fenntartója, mindenese, egyetlen felelőse: dr. Élthes Eszter
katolikus-honlap.hu/imp.htm

Dr. Élthes Eszter 1973-ban Budapesten építészmérnöki, 1983-ban Münchenben fogorvosi diplomát szerzett. 1992-ig németországi magánpraxisában dolgozott, majd végleg hazaköltözött férjéhez, Bessenyei Ferenc színművészhez. Homeopátiával 1999 óta foglalkozik intenzíven.
www.szenanatha-hp.fw.hu/

a hölgy úgylátszik polihisztor...

csaba carmarthen 2013.09.15. 13:33:50

@Dr. szpahi:

pedig eleg lenne csupan kinyitni a szemunket...

www.youtube.com/watch?v=wglkjIgA52w

www.youtube.com/watch?v=v9-MNK4wf64

es a szivunket...

www.youtube.com/watch?v=2GTHCilGmHk

(attol, hogy sokan kiabaltak, mar farkast, van amikor a farkas tenyleg kozeledik...csak nem hiszik el...)

csaba carmarthen 2013.09.15. 13:47:26

@Dr. szpahi: @Izrael misztériuma:

vagy osszevethetjuk a KEK-et..

675 (...) A legnagyobb vallási megtévesztés az Antikrisztusé, azaz egy ál-messianizmusé, amelyben az ember önmagát dicsõíti Isten és az Õ testben eljött Messiása helyett. [641]

www.katolikus.hu/kek/kek00624.html#N113

es hogy hol is tart a fentiek prekondicionalasa:

www.youtube.com/watch?v=wglkjIgA52w
-Csak Rólad Szól !!!

2013.09.15. 14:19:53

@csaba carmarthen:

"Az üzenetekben többször szerepel, sőt már az első Szűzanya üzenetben is, hogy a látnoknő személye meg volt jövendölve a Szentírásban. Sokáig nem tudtuk, ez pontosan mit jelent. De megkaptuk a választ erre is.
2012. március 5.: “Az Igazság Könyve most kerül kinyilvánításra számodra, a végidők hetedik prófétájának.“
2012. július 24.: “Te leányom, a hetedik Angyal vagy, akit azért küldtek, hogy felkészítsd Isten gyermekeit
hitük megújítására, hogy ez által megmenekülhessenek.” Selymes József atya műsorából megtudhatjuk, pontosan hol is szerepel a látnoknő a Szentírásban. Hogy mi is a feladata. Továbbá minden jelenéssel kapcsolatban fontos a bizonyosság szerzése. A riportban elhangzott, a látnoknőhöz intézett kérdések is ezt segítették."

www.masidikeljovetel.hu

remélem, hogy legközelebb olyan közbotrányt keltő személyt nem hívnak meg egy ilyen szép előadásra, mint az Erdélyből és Nagyváradról kiutasított Selymes József, akit pénzügyi botrányt keltett Nagyváradon, több ezer euróval károsított meg több embert. A felelősség elől Rómába menekült, azóta sem számolt el a sikkasztott pénzzel, de moralizálni ennek ellenére szeret. Az erdélyi hívek nevében kérjük a szervezőket, máskor ne degradáljanak egy ilyen lélekemelő katolikus rendezvényt egy ilyen botrányos személlyel, mint az álszent, hóbortos Selymes József, aki becsapja az embereket és joggal PERSONA NON GRATA saját egyházmegyéjében. Köszönjük.

metropolita.hu/2011/06/14/igaz-elet-istenben-lelkigyakorlat/

2013.09.15. 14:22:45

@csaba carmarthen:
Az utóbbi hónapokban sokan felfigyeltek a „Nagy figyelmeztetés”-nek is nevezett üzenetre. Ezzel kapcsolatban szeretném néhány dologra felhívni a figyelmeteket.

Krisztus Urunk gyakran beszélt arról, hogy sokan jönnek majd az Ő nevében, és különböző üzeneteket fognak átadni. Ezt mondta: „Vigyázzatok, nehogy félrevezessenek titeket! Sokan jönnek majd az én nevemben, és azt mondják: Én vagyok. És: Elérkezett az idő. Ne kövessétek őket! Amikor háborúkról és lázadásokról hallotok, ne rémüldözzetek! Ilyeneknek előbb meg kell történniük, de ezzel még nincs itt a vég!” (Lk. 21,8-9) Szent Pál apostol így inti a tesszalonikaiakat: „Urunk Jézus Krisztus eljövetelét illetően ne veszítsétek el rögtön józanságotokat, és sem lelki kinyilatkoztatás, sem állítólag tőlünk eredő mondás vagy levél ne ijesszen meg benneteket, mintha az Úr napja már a küszöbön állna. Semmiképpen meg ne tévesszen valaki titeket!” (2 Tessz 2,1-3)

Székely János püspök atya a Nagy Figyelmeztetésről
www.szeretetfoldje.hu/index.php/cikkek-irasok/937-szekely-janos-puespoek-atya-a-nagy-figyelmeztetesrl

csaba carmarthen 2013.09.15. 14:44:06

Ezért azzal a kijelentéssel fejezem be, hogy részemről, majdnem egy év imádság és megkülönböztetés után, elfogadom ezeket az üzeneteket szó szerint, kinyilvánítva a katolikus Egyház hagyományos tanításához való teljes hűségemet, különösen, ahogyan Boldog II. János Pál pápa meghirdette a napjainkban.

Frank Elsinger atya
www.mmp-usa.net/order_foreign.html

Mark Miravalle professzor úr részére!

Ügyesen adja elő a MDM-től származó üzenetek hitelességével kapcsolatos ellenvetéseit, de Önnek valamennyi érve a racionális teológián alapszik. Látszólag arra a következtetésre jut, hogy ez a Mária egy félrevezetett és tiszteletlen ír háziasszony, aki kiagyalja ezeket az üzeneteket… saját képzeletéből. Mások az Ön érveit úgy használják fel, hogy azt állítják, ezek az üzenetek sátáni eredetűek, feltehetően valamilyen gonosz szellem által ihletve.

Ha Mária egyszerűen egy félrevezetett asszony, hiperaktív képzelőerővel, akkor lehetséges kellene, hogy legyen megismételni azt, amit ő tesz. Lenne szíves találni egy másik személyt, aki saját képzelőerejéből szerkesztene egy, az “Igazság könyvé”-hez hasonló művet!

Azt a véleményt, hogy ezek az üzenetek egy gonosz szellem szüleményei, én nem tudom elhinni, Ön igen? Miféle gonosz szellem kérné a legszentebb Rózsafüzér naponkénti elimádkozását? Vagy javasolná az Irgalmasság Rózsafüzérének naponkénti elimádkozását a megrögzött bűnösök megtéréséért? Vagy az Oltáriszentség imádását és a naponkénti szentmisén való részvételt, valamint a katolikus Egyház hagyományos tanításaihoz való hűséget?

Van egy másik kérdésem, ha szabad. Racionális teológiai érveivel, kérem, magyarázza meg, hogyan lett a farizeus Saulból Pál, a pogányok apostola? Jézus már megalapította Egyházát Péterrel, mint az Ő földi helytartójával, legalább két másik apostollal, Jakabbal és Jánossal, szintén ezen a területen. Hogyan mert Jézus az egyházi hierarchiától függetlenül cselekedni és megtéríteni Sault, váratlanul, Saját akaratából? És nem csak megtéríteni, de tanítani az Evangéliumra és apostolává felkenni őt, mindezt Pétertől függetlenül? Hogyan történhetett ez, ha Jézus kényszerítve van, hogy mindig és mindörökre csak a Saját Egyháza hierarchikus tekintélyének korlátain belül cselekedhet?

Ha elejétől elolvassa ezeket az üzeneteket, számomra teljesen világos, hogy maga Jézus az, aki nem csak a kezdeményezést, de a teljes felelősséget is vállalja e könyv tartalmáért. Jézus több alkalommal emlékezteti Máriát arra, hogy “te vagy az írnok, Én Vagyok a szerző.”

Miravalle professzor úr, ha Ön ugyanezt az analitikus okfejtést használja a Szentírás vizsgálatára, egy halom eretnekséget fog találni! Jézus azonban figyelmeztet bennünket, hogy ne védelmezzük az Ő Szavát.

Ezért azzal a kijelentéssel fejezem be, hogy részemről, majdnem egy év imádság és megkülönböztetés után, elfogadom ezeket az üzeneteket szó szerint, kinyilvánítva a katolikus Egyház hagyományos tanításához való teljes hűségemet, különösen, ahogyan Boldog II. János Pál pápa meghirdette a napjainkban.

www.facebook.com/notes/dezs%C5%91-farkas/open-letter-from-a-priest-in-support-of-mdm/344476238987161

misihanna 2013.09.15. 15:16:46

Ha már más is offol: (Nekem olyan befenyítősnek tűnik ez a NF dolog. Para van, emberek: Krisztus hamarosan eljön. De előtte még lesz egy jó kis ki mit tud a jó meg a rossz csapat között.
Most akkor nem örülünk, hogy Jézus eljön? Nemá.)

Csaba, nem akarlak piszkálni, meg ilyesmi, ne annak vedd, de mi van a NF-ben, ami nincs a Jelenések Könyvében? Számomra a JK záró sorai annyira lelkesítőek, meg szívhez szólóak, és nem a parázásról szólnak, hanem épp az örömteli várakozásról. Meg arról is, hogy Jézus örömmel jön el. Persze, készen kell lenni, ami néha egyszerűnek tűnik, máskor meg marhára nem, de miért kell ehhez a Kinyilatkoztatáson kívül más egyéb is?

csaba carmarthen 2013.09.15. 16:21:46

@misihanna: az off onnan indult, hogy Jezus szamos profeciat adott a Kozel-Keletrol, koztuk Sziriarol..

es a hatterben meghuzodo valodi szandekokrol:

Minden háború, amit Közel – Keleten láttok és azon kívül is, csak meg lesz játszva. Ezek nem véletlenek. Meg kell, hogy értsétek, mindezt, az egyszerre fellázadt országok nem önmaguk idézték elő. Ezeknek a gonosz csoportok segítettek, amelyek minden kormányban működnek. Ezek azok a kormányok, akik a világot ellenőrzik. A Közel – Kelet vezetőit most el fogják távolítani, hogy a felszabadítóknak helyet csináljanak, azoknak, akik nyilvánosan az igazságosságot fogják hirdetni, és békés szándékkal jönnek, mintha gyermekeimnek valóban segíteni akarnának. De nem ez a szándékuk. Az ő szándékuk az, hogy ellenőrizhessék szeretett népemet, a zsidó népet, akik most minden oldalról fenyegetve vannak.

nagyfigyelmeztetes.hu/2011/06/a-kozel-kelet-felszabaditoi-a-zsidokat-akarjak-ellenorizni/

Azt gondolom itt a legfontosabb szempont, hogy pl a XX szazad Maria jeleneseinek ignoralasa es marginalizalasa 100 milliok halalat okazta...mar eddig is...
www.youtube.com/watch?v=qTjv3y81Gj4

(Fatimat lenyegileg a Portugal puspoki kar fogadta el, teljesitve Maria egy kereset - igy ok el is kerultek a II vilaghaborut.

Ugyanakkor Maria Fatimaban vilagosan fogalmazott: Ha uzeneteit visszautasitjak az elso vilaghaborunal meg borzalmasabb haboru jon: es jott-persze pl. Portugaliban nem jott.

Voltak persze akik mashol is befogadtak az Isten altal felkinalt lehetoseget az eletre:
www.youtube.com/watch?v=952pbJLQHQs

Ugyanez volt a helyzet Medjugorjevel kapcsolatban: A Szloven puspoki kar lenyegileg elfogadott es teljesitett Mariatol szarmazo kereseket - es Szloveniaban a haboru - gyakorlatilag 2 het alatt veget ert - "erthetetlen modon".

A haboru nem azert jon, mert az egi uzeneteket visszautasitjuk, hanem a haboru -nem Isten altal -tervben van, es Isten -pl. Marian keresztul- megadja az "A" lehetoseget - a beket.

a "B" lehetoseg mondjuk pl. a haboru.
www.youtube.com/watch?v=LlU8I_2UObY
(linkelek arra az esetre, ha ertesz angolul)

Ma ugyanez a helyzet: az Isteni uzenetek elutasitasaval - pont a beke (es megteresek) lehtoseget utasithatjuk vissza.

Ez paradoxnak tunik, de Ninive peldajan megerthetjuk:
Amikor Ninive elfogadja Jonas altal adott Isteni uzenetet, ti. hogy "elpusztul" -pont akkor menekul meg - a megterese miatt.

Egyetertek, hogy nem kell parazni.

Ha az alabbi dalt a Szentlelek ihlette:
www.youtube.com/watch?v=q7-WidBqzlQ
-amivel parhuzamba allithato az is, hogy Maria megigeri Szeplotelen Szive (kozeli) Gyozelmet, ami a maga a Beke ...

..akkor a "mostan" es a "Beke napja" kozott ket ut lehetosege kozott valaszthatunk:

A)

"semlegesitodik" mindaz a negativum ami a JK-ben is le van irva..
..erre szolgalnak az NF uzenetek, (felteve, ha elfogadjuk oket) plusz arra, hogy megertsuk a JK kepeinek jelenteset, hisz a JK-ban benne van, hogy a Barany fogja felnyitni a konyvet, amelyre senki mas nem melto, hogy felnyissa..(ember ugyanis nem kepes ertelmezni az NF-et teljes mertekig)

..es erre szolgal -ezzel parhuzamosan-a Marian keresztul ismetelten felkinalt "A" ut lehetosege ( lasd Portugalia es Szlovenia multbeli peldait )

(az "A" esetben az atmenet kevesbe lesz fajdalmas)

B)

beteljesedik minden ugy, ahogy a JK-ban le van irva -ha az Isteni mento uzenetek -pl. NF - elutasitasra kerulnek.

(ebben az esetben az atmenet nagyon (!) fajdalmas is lehet)

............................................

Mindamellett a JK - akarcsak az NF - uzenetei valoban "az örömteli várakozásról szólnak. Meg arról is, hogy Jézus örömmel jön el." ill. hogy a beke napja kozel...

Nincs szo uj Kinyilatkoztatasrol, hanem Jezus igeretenek beteljesedeserol, hogy a Szentlelek elvezet bennunket a teljes igazsagra
(pl Maria szerepenek felismeresere es befogadasara is...)

meg arrol, amit Daniel konyveben talalunk ti. hogy mindezeket "az idok vegen ertitek csak meg" - azaz eljott a megert(et)es ideje - ez az NF egy masik celja.

Az Isteni uzenetek ma azert adatnak, hogy az atmenet lehetoleg az "A" uton, (vagy legalabbis minel kozelebb az "A" uthoz), es ne a "B" uton valosuljon meg.

bélaybéla · http://odamondogato.blog.hu 2013.09.15. 21:06:48

@csaba carmarthen: "Az ő szándékuk az, hogy ellenőrizhessék szeretett népemet, a zsidó népet, akik most minden oldalról fenyegetve vannak. "
Ellenőrizd az eredeti angol szöveget, mert szerintem a helyes üzenet így hangzik!:
Az ő szándékuk, hogy ellenőrizhessék szeretett népemet a zsidók, akik most minden oldalról fenyegetve vannak.

2013.09.16. 12:25:50

És persze nem árt megkérdezni a helyieket, környékbelieket sem, mit gondolnak a beavatkozás ötletéről. A közel-keleti keresztény főméltóságok nem véletlenül ellenzik a beavatkozás ötletét, legyen szó Fouad Twal jeruzsálemi latin pátriárkáról, Antoine Audo aleppói káld-katolikus püspökről vagy épp III. Gregoire Laham szíriai melkita katolikus pátriárkáról. Míg a katonai beavatkozást ellenzik, addig a humanitárius segítséget üdvözölnék a vallási vezetők. Mindent összevetve úgy tűnik: beavatkozással vagy anélkül, igazán jó megoldásra nem sok esély látszik.

Lehet-e igazságos háború Szíriában?
www.komment.hu/tartalom/20130913-kommentar-a-sziriai-beavatkozast-ovezo-dilemmakrol.html

2013.09.16. 15:23:20

@Izrael misztériuma:
Köszi IM, hogy visszahoztad a témát. :-)
@kaleidoscope:
A sok NF miatt (amit bevallok már sohasem olvasok el, vállalva, hogy így Csaba konstruktív hozzászólásait is kihagyom) csak most vettem észre, hogy válaszoltál. Én is hallottam egy biztonságpolitikai szakértőt nyilatkozni az ügyről és nekem is feltűnt az éles bírálat az USA-val szemben. Mint a "régi szép időkben". :-)
Alapvetően tehát a nagyhatalmi játszma is rajzolódik ki a dolgok mögött.
Én talán éppen ezért fogalmaznék pontosabban és óvatosabban az Egyház helyében.
Nem tudom.

2013.09.16. 16:14:02

@Pandit:
Ez egy pöcs !
Puha pöcs!

Obama eltotojázta a momentumot, amivel az ilyen diktátoroknak, mint Asszad is, bebizonyíthatta volna, hogy van még rend ezen a Földön, van épeszű hatalom, amely képes a gyilkosokat megállítani, nem szabad a pálya! Ehelyett meghátrált, fülét-farkát behúzva elbotorkált – “jól van fiúk, csak csináljátok, nem nézek oda”.
Ennek a rongybabának higgyenek az izraeliek, hogy veszély esetén megállítja Iránt? Még egy Putyinnal sem tud tárgyalni! A perzsák összegyűrik mint egy zsebkendőt és kihajítják a szemétkosárba!

amichay.hu/ez-egy-pocs/

csaba carmarthen 2013.09.16. 22:48:30

Továbbra is szükségünk van az imáitokra. Azt kérdezitek, miért kell ennyi ima? Nézzetek körül, drága gyermekek, és látni fogjátok, mennyire úrrá lett a bűn ezen a földön. Ezért imádkozzatok, hogy Jézus győzedelmeskedjen. Köszönöm, hogy válaszoltatok hívásomra.”

Üzenet, 06. szeptember 1984

„Drága gyermekek! Imádság nélkül nincs béke. Ezért mondom nektek, drága gyermekek, imádkozzatok a kereszt előtt a békéért. Köszönöm, hogy válaszoltatok hívásomra.”

www.medjugorje.hr/hu/medjugorjei-jelenesek/a-szuzanya-uzenetei/?datum=1984-9-25

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2013.09.18. 08:25:07

@Dr. szpahi: Neoraszputyinistákkal lehetetlen érdemi vitát folytatni szerintem. Viszont úgy érzem, hogy érdemes lenne az ifjú jezsuita doktorandusz titánok számára felkínálni kutatási témaként az önjelölt látnokok, próféták (ide értve a szektaalapítókat is) munkásságának összehasonlítását.Lehet, hogy érdekes összefüggések, sőt azonosságok bukkanhatnának föl, tartalmi és formai szempontból egyaránt.

Dr. szpahi 2013.09.18. 08:38:23

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger:

Ezt kezdem én is belátni. Csak az a gond, hogy már 2-3 "neoraszputyinista" is állandó vonalban van itt a jezsuita blogon :-)

Ami felvetett kutatási témát illeti, volt már egy hasonló előadásblokk a 2011-es ONK-n. Persze, nem teológiai, hanem nevelésügyi szempontból tárgyalták a kérdést, de hallatlanul érdekes volt.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2013.09.18. 08:51:27

@Izrael misztériuma: Ez az!?
Mit szólnál akkor, ha ezen a fórumon is azt követelnének, hogy a Közel-Kelet békéje érdekében a térség legnagyobb tömegpusztító radioaktív-, vegyi- és biológiai fegyverkészletét felhalmozó államát számolják fel végre, tömegpusztító fegyverekkel?
"Megelőző ellencsapás", mint igazságos háború? Ez komoly? Orwell volt a XX. század legnagyobb prófétája?

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2013.09.18. 08:56:20

@Dr. szpahi: Bár CSAK itt lennének! De képesek pl. Böjte Csaba előadása előtt teleszemetelni a templompadokat is, társítva némi pártuskrisztus turbómagyar szórólapokkal.

A másik oldala meg az a dolgoknak, hogy ha minden magyar neoraszputyinista katolikus pap küldene nekem 1000 Ft-ot havonta, nem is kellene tovább állást keresnem, jobban megélnénk, mint egy kormánytisztviselői illetményből.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2013.09.18. 19:20:15

@Pandit: Keress Raszputyintól származó írásokat, és rájössz!

vigyüktúlzásbaadolgokat 2013.09.19. 01:16:16

@csaba carmarthen: "A haboru nem azert jon, mert az egi uzeneteket visszautasitjuk, hanem a haboru -nem Isten altal -tervben van, es Isten -pl. Marian keresztul- megadja az "A" lehetoseget - a beket."

Ez tetszik. Nagyon szép.
Nem olvastam vissza, de írtad azt konkrétan, hogy Szíria esetében mit kellene csinálni? Ne avatkozzanak be a politikusaink, mi meg imádkozzunk, vagy ilyesmi?

vigyüktúlzásbaadolgokat 2013.09.19. 01:19:38

@Pandit: "Mi az a neoraszputyinizmus?"

A nép egyszerű gyermeke elkezd prófétálni? ApCSel 2, 17

(Tudom, hogy Raszputyin mást is csinált ...)

csaba carmarthen 2013.09.19. 01:33:35

the wars, which will unfold now, in the Middle East, will herald the great battle, as a new, bitter world war will be declared.

How this breaks the Sacred Heart of my poor suffering Son. The hatred, which infuses the hearts of those leaders, entrusted with the responsibility of running their countries, by ordinary people, will spread. They will betray their own nations. Millions will be killed and many nations will be involved. You must know that the souls of those who will be murdered and who are innocent of any crime will be saved by my Son.

The speed of these wars will escalate and no sooner will four parts of the world become involved than the Great War will be announced. Sadly, nuclear weapons will be used and many will suffer. It will be a frightening war, but it will not last long.

Pray, pray, pray for all the innocent souls and continue to recite my Most Holy Rosary, three times a day, in order to ease the suffering, which will result because of World War III.

Thank you, my child, for responding to my call. Know that there is great sadness in Heaven at this time and it is with a heavy heart that I bring you this difficult news.

www.thewarningsecondcoming.com/mother-of-salvation-a-new-bitter-world-war-will-be-declared/

csaba carmarthen 2013.09.19. 01:56:37

www.youtube.com/watch?v=S-Me4jSu7oo

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: @vigyüktúlzásbaadolgokat:

hogy kik a "ti" politikusaitok, azt nem tudom.

az "enyemek" mindenesetre nem a gyilkosok

www.youtube.com/watch?v=ZTbXcl9i4vs

www.youtube.com/watch?v=5pxp61tYJcw

www.youtube.com/watch?v=OVMyH8eOHKs

..............

Minden háború, amit Közel – Keleten láttok és azon kívül is, csak meg lesz játszva. Ezek nem véletlenek. Meg kell, hogy értsétek, mindezt, az egyszerre fellázadt országok nem önmaguk idézték elő. Ezeknek a gonosz csoportok segítettek, amelyek minden kormányban működnek. Ezek azok a kormányok, akik a világot ellenőrzik. A Közel – Kelet vezetőit most el fogják távolítani, hogy a felszabadítóknak helyet csináljanak, azoknak, akik nyilvánosan az igazságosságot fogják hirdetni, és békés szándékkal jönnek, mintha gyermekeimnek valóban segíteni akarnának. De nem ez a szándékuk. Az ő szándékuk az, hogy ellenőrizhessék szeretett népemet, a zsidó népet, akik most minden oldalról fenyegetve vannak.

nagyfigyelmeztetes.hu/2011/06/a-kozel-kelet-felszabaditoi-a-zsidokat-akarjak-ellenorizni/

csaba carmarthen 2013.09.19. 02:10:30

www.youtube.com/watch?v=1mk-23pjh9M

Figyeld meg, leányom, azt a sebességet, amivel az arab világ országai egyesülni fognak zsidó népem ellen. Figyeld majd meg, amint szövetségeseiktől elpártolnak és védelem nélkül hagyják őket.

Leányom, az emberek készségesebben fognak Szavamra figyelni akkor, amikor a Nagyfigyelmeztetés után bekövetkezik megtérésük. Ez az az időszak lesz, amikor híveim a tirannus hatalma ellen egyesülnek, ami a nyugati országokban, különösen Európában fog megnyilvánulni. Harcoljatok az imádkozás jogáért! Ha nem teszitek, akkor nem vallási, hanem népirtó háború fog bekövetkezni.

www.masodikeljovetel.hu/az-arab-vilag-felkelese-harom-vezeto-politikust-megolnek/

most, míg a Közel-Keleten zajló háború bevon más nemzeteket. Más nyugati nemzetek kiprovokálják

www.youtube.com/watch?v=ToTC9w-JKA0

az oroszok és a kínaiak válaszát. Mindez világháborúba torkollik.

www.masodikeljovetel.hu/foldrenges-europaban-es-vilaghaboru/

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2013.09.19. 06:35:46

@vigyüktúlzásbaadolgokat: Pár napja belefutottam egy Raszputyin-próféciába. Csak a végén tudtam meg, hogy nem a Nagyfenyegetésből van...

vigyüktúlzásbaadolgokat 2013.09.19. 21:13:08

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger:

Nem olvastam még Raszputyin próféciát eredetiben, de szívesen megnézném. Én úgy tudom, hogy ő volt az, aki sokáig sikeresen visszatartotta II. Miklós cárt attól, hogy belépjen az első világháborúba. Miután merényletben megölték Raszputyint, a cár háborúba lépett, és tudhatjuk, mi lett ennek a következménye ...

Dr. szpahi 2013.09.20. 12:33:14

Ferenc pápa gondolatai az egyházról:: "világosan látom, hogy az a dolog, amire ma az egyháznak leginkább szüksége van, az az a képesség, hogy gyógyítsa a sebeket, felmelegítse a hívők szívét, hogy közel legyen az emberekhez. Én úgy látom az egyházat, mint egy tábori kórházat csata után, ahol előbb a sebeket kell ellátni, utána beszélhetünk minden másról."

vilag.transindex.ro/?hir=21026

andronikos · http://andronikosz.blogspot.hu/ 2013.09.22. 15:00:25

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger:

Nemrég éltük túl a Raszputyin által prognosztizált világvégét. Ebben nem csak az a jó, hogy túléltük, hanem az is, hogy akkor vélhetően az elkövetkező időkre már nincsenek próféciái Raszputyinak :)

2013.09.26. 22:35:31

A javaslat lényege, azonban nem a szír nép érdekét szolgálja, vagy a tömegpusztító fegyverek leszerelését, hanem Oroszország zseniális húzásával egyszerre léphet föl az „agresszív” Egyesült Államokkal szemben a békés diplomáciai megoldások bajnokaként és oktathatja ki az USA-t, ahogy Putyin elnök tette azt a The New York Times hasábjain. Emellett a polgárháború folytatása mindenkinek az érdeke: így nem kerül a hatalom a felkelőkhöz, ami azt jelentené, hogy egyrészt megindulna a megtorlás a nem szunnita kisebbségek ellen, akik hűek a kormányhoz, másrészt a dzsihádista harcosok új háborút keresnének maguknak a Szíriai tapasztalatokkal felvértezve és az Öböl-menti arab államok által felfegyverkezve. A legizgalmasabb kérdés Irán szerepe a mostani USA-Oroszország játszmában, hiszen az új iráni elnök diplomáciai tapogatózásaiban egy, az Egyesült Államokkal folytatandó tárgyalásra, zseniálisan belebegtette a szíriai befolyásának „áruba bocsátását”, ami az ott harcoló Iráni Forradalmi Gárda és a vele szövetséges libanoni Hezbollah terrorszervezet alakulataival igen jelentős. A következő hetekben érdemes lesz odafigyelni az orosz-amerikai paktum kialakulása mellett az iráni helyezkedésre is a nemzetközi diplomáciában.
(Csepregi Zsolt)

diplomaci.blog.hu/2013/09/25/nagyhatalmi_jatszmak_sziriaban

jánosbácsi (törölt) 2013.10.03. 05:54:14

Ha már szóba került az elején Líbia is:

www.youtube.com/watch?v=iujC2FKhAbw

Ez egy kicsit más megvilágításba helyezheti Szíriát is!

2013.12.27. 11:00:30

Keresztények harca a lángba borult Szíriában
index.hu/indavideo/index.video/Sziria_2013
süti beállítások módosítása