Jezsuiták

PÁRBESZÉDBEN

Címkék

A könnyek óceánja

2015.11.18. 11:28 Korponai Gábor

resizeb.jpgA közösségi médiában a párizsi terrortámadások után egy-kettőre népszerűvé váltak a #PrayforParis, #PrièrePourParis és egyéb hasonló hashtag-ek. Lehet elemezgetni, mennyire a trend áll e jelenség mögött, mennyire valódi ima. Mindenesetre megindította szinte az egész világot ez az esemény. Aki nem tudott az imával mit kezdeni, annak ott volt a #bougiepourparis, #candleforparis. Sok helyen persze együtt állt a kettő: az ima mellé gyertyák is társultak. Néhány üzenet azonban kifejezetten arra szólított föl, hogy ne imádkozzunk Párizsért: az előző párizsi terrortámadások céljaként szereplő Charlie Hebdo című lap egyik karikatúristája, Joann Sfar egy többrészes sorozat egyik képkockájában így instatálta angolul véleményét:

„Barátaim, világszerte! Köszönjük a #prayforParis üzeneteket, de nincs szükségünk több vallásra! Mi a zenében hiszünk! A csókokban! Az életben! A pezsgőben és az boldogságban! #ParisIsAboutLife (Párizs az életről szól)”

Ki is alakult egy elég hosszú vallási vita, érkeztek is az ilyen és az ennél vágatlanabb hozzászólások: „Az imák Párizsért senkinek nem okoznak fájdalmat. Ne beszélj egész Franciaország nevében.” Tegnap a szerző szabadkozásként közzétett újabb 12 képkockát:

1. Elszomorít, hogy annyi angolul értő barátom nem értette rajzomat. Nem a ti hitetek vagy spiritualitásotok ellen akartam írni.

2. Álláspontom ez volt: A terroristák azért támadták meg Franciaországot, mert gyűlölik francia életmódunkat. Azért gyűlölnek minket, mert azt gondolják rólunk, hogy nem vagyunk vallásos emberek.

3. Ez az, amit az első hozzászólás is kiemelt: „Igyunk, szexeljünk, ünnepeljük azt, amit gyűlölnek: az életet!”

4. Természetesen mindnyájatoknak meglehet a saját módja az imára. Üdvözlöm az imádságot egy személyes szinten. Ám nem gondolom, hogy az „ima” egy felkarolandó hashtag, amikor azért öltek meg embereket, mert nem imádkoznak eleget.

5. Bocsássatok meg, ha rajzaim félreértésre adtak okot. Természetesen köszöntünk mindent, amiben szeretettel Párizsra gondoltok, legyen az vallásos vagy sem. Csupán úgy éreztem, hogy az „ima” hashtag teljesen helytelen.

6. A legtöbb francia olvasóm azonban rögtön megértette, mire gondolok: mert ismerik köteteimet, melyekben békés beszélgetések találhatóak vallásos és világi emberekkel. Hogyan is hihetnétek, hogy a „A rabbi macskája” szerzője a spiritualitás ellen van?

7. Csupán arra a tényre szerettem volna emlékeztetni, hogy a nem vallásos emberek élete is megtelhet spiritualitással.

8. Komolyan? Barátaim! Azt írtam, hogy ünnepeljük Párizst és a francia életformát! Ti pedig kapjátok magatokat és a hozzászólásokban vitatkoztok azon, hogy létezik-e Isten vagy sem. Köszöntöm az imákat, de nem egy hashtagként, a véleményem szerint. A spiritualitás egy benső megmozdulás.

9. Annyi vér borítja most Párizs utcáit a vallás nevében, és oly sok erőszakos szó érkezett twitter-fiókomba az ima nevében. Üdvözlöm a vallást és az imádságot, ha szeretet és béke jár nyomukban. van arra esély, hogy meglépjük ezt a fejlettségi szintet?

10. Még egyszer, ha Isten létezik, panasszal élne néhány hívő viselkedésére. A vallásnak a békét kell elhoznia!!!!!

11. A vallás nem a gyilkolásról szól.

12. A vallás nem arról szól, hogy különböző jelzőkkel illetünk egyeseket a twitteren.

Eközben a dalai láma a német Deutsche Wellének adott interjújában ezt nyilatkozta a párizsi terrortámadásokkal kapcsolatban:

„Az emberek békében szeretnének élni. A terroristák rövidlátóak, ez az egyik oka az egyre szaporodó öngyilkos merényleteknek. Ezt a problémát egyedül imádsággal nem tudjuk megoldani. Buddhista vagyok és hiszek az imádságban, de ezt a problémát az emberek alkották és most Istent kérjük, hogy oldja meg. Ez logikátlan. Isten azt mondaná: oldjátok meg magatok, hiszen elsősorban ti teremtettétek azt.

Az emberek békés életet akarnak élni. A terroristák rövidlátóak, ez az egyik oka a burjánzó öngyilkos merényleteknek. Ezt a problémát nem tudjuk megoldani pusztán imádkozással. Buddhista vagyok és hiszek az imádságban, de ezt a problémát az emberek alkották és most Istent kérjük, hogy oldja meg. Ez logikátlan. Isten azt mondaná: oldjátok meg magatok, hiszen elsősorban ti hoztátok létre.

Rendszerszintű hozzáállással kell erősíteni a humanista értékeket. Ha most elkezdjük ezt, van remény, hogy ez az évszázad különbözni fog a korábbitól. Ez mindannyiunk érdeke. Dolgozzunk a békéért a családunkon és társadalmunkon belül. Ne Istentől, Buddhától vagy a kormányoktól várjuk a segítséget.”

Mindkét megfogalmazás távol áll az általunk ismert keresztény imaélettől. Az első vélemény azt kifogásolja, hogy nincs helye az imádságnak a nyilvánosság előtt. Ha csak Párizsra gondolok, a város szívében jelként ott van egy hatalmas gótikus bazilika, az imádság helyszíne. Nem lehet teljesen kirekeszteni az imádságot a nyilvánosságból, a közéletből.

A dalai láma részben talán azt is akarja mondani, hogy így ne imádkozzunk. Míg valaki csupán trendből odaírja, hogy „imádkozz Párizsért”, mert mindenki erről ír, ha nem mozgat meg bennünk semmit, addig nem jutottunk előbbre. Az imádság nem divat, hanem kapcsolat, nem egy ruha, amit fölvehetek a hidegebb napokon, hanem kölcsönös figyelem. Nem csak én vagyok ott, nem csak az én szándékaim, vágyaim, hanem az Ő akarata, az Ő szándéka is. Sokszor csak addig jutunk el az imában, hogy valamit mi kérni szeretnénk Tőle - elfogadni, keresni, meghallani Őt sokszor már nem tudjuk, annyira magunk körül forog minden.

Másrészt a dalai lámával, a buddhizmussal és a távol-keleti meditációs formákkal szemben a keresztények imádságában mindig is fontos volt a személyes kapcsolat, hogy ott van Valaki, akihez imádkozunk. Akkor kezdünk el imádkozni, ha megérezzük, hogy nem vagyunk egyedül, ha megérezzük az Ő jelenlétét, amikor valami miatt kizökkenünk megszokott köreinkből.

ct6caz5weaaduau_jpg_large.jpg

Imádkozzunk tehát Párizsért és a többi városért: Bejrút, Mumbai, Aleppó, Bagdad, Kabul, Mogadishu, Abuja, Szanaa, Jeruzsálem, Iszlámábád, Nairobi, Kairó…

81 komment

Címkék: vallás ima terrorizmus dalai láma Párizs Charlie Hebdo

A bejegyzés trackback címe:

https://jezsuita.blog.hu/api/trackback/id/tr998088540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kjapp · https://napfenyesblog.wordpress.com/ 2015.11.21. 17:16:04

Egy szösszenet A. d.M Szárnyalás könyvéből:
"Ájtatos öreg néni a háború után:
-Isten nagyon jó volt hozzánk, Imádkoztunk, imádkoztunk és az összes bomba a város túlsó oldalára esett."

Imádkozunk, imádkozunk, de miért is?

studiorum 2015.11.22. 13:37:09

@kjapp:

Krisztus békéjéért és a bűnösök megtéréséért imádkozunk.

Krisztus Király ünnepe van!
-"Krisztusról mint királyról a liturgikus év folyamán többször megemlékezünk, ez az ünnep azonban más, hiszen nem csak kiemeli Krisztusnak a világmindenségre kiterjedő hatalmát, hanem az egyházi év végén előremutat a történelem végső, nagy napja felé, mikor mint Úr, s Király jön majd el megítélni mindeneket" – írta az ünnepről Somfai Elemér.

Krisztus Király ünnepét XI. Piusz pápa vezette be 1925. december 11-én Quas Primas című enciklikájában. A pápa elhatározásának háttere, hogy ebben az időben erősödni látta az ateista kommunizmus és a szekularizmus eszméit és ezt a Krisztustól és az egyháztól való elfordulás veszélyeként értékelte.

Eredetileg a Mindenszentek ünnepe előtti vasárnap tartották. Krisztus Király ünnepe a II. Vatikáni Zsinat után, 1969-ben került az advent előtti utolsó vasárnapra. A mai ünnepen a megelőző évközi vasárnapoktól eltérően, zöld helyett fehér ruhában miséznek a papok.

Az egyházi évet Krisztus Király ünnepe zárja. Az utolsó ítéletre jövő királyt ünnepeljük, aki által részesülünk a szeretet végső győzelmében.

„Hiszek Jézus szentséges szívében/ És mindent átölelő nagy szeretetében./ Hiszek a lelkeknek szent közösségében,/ Hiszek a szeretet végső győzelmében.” vallotta Prohászka Ottokár püspök. Krisztus egyetemes uralma szeretetben áll fenn – hirdeti Szent Pál apostol is. Szeretetből teremtette a világot. Szeretetből testesült meg. Szeretetből halt meg és támadt fel. Uralmáról gyönyörűen hirdeti az ünnepi prefáció: „Regnum veritatis et vitae” az igazság és az élet uralma, „Regnum sanctitatis et gratiae” a szentség és a kegyelem uralma, ”Regnum amoris, iustitiae et pacis” a szeretet, az igazságosság és a béke uralma!

A szentmisében ma arra emlékezünk, hogy miután Jézus önmagát teljesen kiüresítve jött el közénk, az idők végén dicsőségben és fényben, Királyként érkezik az ítéletre.

Krisztus királysága más mint a földi hatalomé, mert országa nem e-világból való. Éppen ezért Ő nem hatalommal igáz le, hanem szeretetével vonz magához sokakat."- (Erdélyi Szent István Plébánia)

Aisha Alaenun 2015.11.22. 13:57:06

Az iszlàm nem a keresztènyeket tàmadja Euròpàban.
Pàrizs a hitetlenek fővàrosa.

aracs 2015.11.22. 16:28:22

@Aisha Alaenun: és ezért a benne lakókat meg kell ölni?

Aisha Alaenun 2015.11.22. 17:32:05

Az ISIS propaganda szövege alapjàn nem a keresztènyeket tàmadjàk hanem a hitetleneket (ateistàk vagy ahogy magukat nevezik: liberàlisok). Keresztènyeket iszlàm vallàsù àllamikban gyilkolnak a hitük miatt. Euròpàban nem törtènt tàmadàs keresztènyek ellen.
Pàrizst a hitetlenek fővàrosànak tartjàk.
Franciaorszàg miatt nem került bele az uniò alapokmànyàba, hogy Euròpa a keresztèny mùltjàra èpül.

2015.11.23. 09:13:11

@Aisha Alaenun:

'Az ISIS propaganda szövege alapjàn nem a keresztènyeket tàmadjàk hanem a hitetleneket'

Azt elhiszem, hogy a death metal koncertet vagy a Voltaire nevét viselő szórakozóhelyet ezen az alapon támadták meg.
De mi a bajuk a focival? A stadionok az iszlám országokban is megtelnek.

Aisha Alaenun 2015.11.23. 13:17:20

Az egyik imàdkozik a másik felrobbantja magàt.
Az egyik fèl a màsik bedrogozva őrjöng.
Mindenki azt kapja ami igazsàgosan jàr neki.
Az èlet a legigazsàgosabb. Mindig.
Utòlag pedig ezt hallani a leghangosabban: ez nem igazsàgos!
Hol az Isten?...
Isten igazsàgkt oszt mindig ès mindenkinek.
Ha tetszik ha nem.

P.E. 2015.11.23. 17:06:58

@Aisha Alaenun:
Mi a különbség az európai keresztény és a szíriai keresztény között azonkívül, hogy ő ott kissebségben van?

A barátságos focimérkőzés miért irritálja az ISIS-t?

Szerinted Isten az ISIS-szel kommunikál, amikor "osztja az igazságait"?

jabbok 2015.11.24. 12:25:25

@P.E.: nem erőssége a válaszadás a neki nem tetsző kérdésekre ;o))

Eddig sem a saját hitére vonatkozó kérdésekre nem válaszolt, sem arra, amikor cáfoltuk, hogy a moszlimok és a keresztények között jelentős (sőt, szerinte teljesen általános érvényű, és meghatározó mértékű) különbség lenne a hitük gyakorlásában. (Azt állította ugyanis, hogy a moszlimok a keresztényekkel ellentétben nem "vasárnapi moszlimok", az életük is olyan elkötelezett, mint az imádságaik ;o))

Nem vagyok biztos benne, hogy egyáltalán olvassa a válaszainkat, reakcióinkat. Persze lehet, hogy tévedek.

jabbok 2015.11.24. 12:34:37

@Aisha Alaenun: "Isten igazsàgkt oszt mindig ès mindenkinek.
Ha tetszik ha nem."

Még ezen a világon oszt igazságot? Mindig és mindenkinek?

"ki vétkezett, ez vagy a szülei, hogy vakon született?"

Igazságot oszt az Isten azzal, hogy te (gondolom) hozzám hasonlóan egy biztonságos országban ülsz a géped mellett - miközben emberek százmilliói éheznek; csecsemőkoruktól fogva hozzá vannak szokva ahhoz, hogy vagy ők ölnek vagy őket ölik; ahogy számodra a kereszténység vagy a liberalizmus, úgy számukra az erőszak az élet alaphelyzete?

Gondolod, hogy te MEGÉRDEMLED, hogy jobban élsz, mint az emberiség 90 %-a? Azért van így, mert az Isten "mindig mindenkinek igazságot oszt"?

Aisha Alaenun 2015.11.24. 13:31:24

A vakon született gyermek szülei bűnösek és a világ.
A világ bűnös része lássa a vak gyermeket a vétkes szülőt aki vagy neveli vagy elhagyja.
Gép mellett ülni biztonságban munka.
Pl. Isten adta, hogy Magyarországra születhess.
Munka, hogy tanulj, dolgozz.
Munka, hogy olyan vezetőt választ a nép aki kerítést épít, nem engedi be a migránsokat. Nézd meg Brüsszel vezetőit!
Ott kijárási tilalom van nincs metró, busz, bölcsőde, óvoda, iskola, munka, nem mehetsz beutalóval sürgősségi osztályra.
Ott is munka van ez mögött.

Én megérdemlem, hogy jobban élek.
Én tettem érte. Tanultam, dolgoztam, nem árultam el a hazámat, büszke vagyok Magyarországra!

Aisha Alaenun 2015.11.24. 13:34:47

Isten mindenkinek megadta a képességet, hogy ahova született ott tanuljon, dolgozzon, gyermeket neveljen, megvédje a hazáját ha kell meghaljon érte.
Büszke vagyok Petőfire!:" sehonnani bitang ember ki ha kell most halni nem mer. Kinek drágább rongy élete mint a haza becsülete"

Isten Petőfit magyarnak teremtette. Petőfi megdolgozott érte, hogy a legnagyobb magyar lehessen. Isten segítette benne.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2015.11.24. 14:58:41

@P.E.: "Csaxólok", hogy mi keresztények Európában is kisebbségben vagyunk. Különösen az egykori BeNeLux országokban, Franciaországban és Csehországban.

@khamul: Az arab nyelvújítás során a futball kifejezéseit Germanus Gyula "arabította".

@Aisha Alaenun: "Soha ne mondjátok, hogy az Isten igazságos! Ha Isten igazságos lenne, már elpusztította volna a Földet. Bízzatok inkább az ő igazságtalanságában, ami irgalom, kegyelem és megbocsátás!" (Szíriai Szent Izsák szavait Antióchiai Szent Ignác idézi (tartalmilag) így.)

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2015.11.24. 15:08:16

@Aisha Alaenun: Ha nem igaz a legenda, hogy Petőfi apja valamelyik Széchenyi (talán pont Szepi gróf) volt, akkor félig tót, félig szerb volt. Ha igaz, akkor jelentős arányban német-osztrák és tót, akinek az anyja csak törte a magyart, csak nem úgy, mint a szlovák rendőr a meccsen. A "legnagyobb magyar" (a szintén tót származású kisnemes, Kossuth Lajos nevezte így) egyébként a német anyanyelvű Széchenyi István volt, aki kamaszkorában tanult meg magyarul, nem sokkal az angol előtt.
Nemzetünk mindkét óriása tehát származására nézve "homeopátiás" arányban volt magyar. Petőfi költői zsenialitását senki sem vonja kétségbe, de túl sok istenes verset nem írt...

jabbok 2015.11.24. 16:14:00

@Aisha Alaenun: Felelnél arra a kérdésre, hogy te milyen vallású vagy?

Azt írod: "A vakon született gyermek szülei bűnösek és a világ."
Nem tudom például, hogy amikor ezt írod, akkor
1. nem is tudod, hogy Jézus ennek az ellenkezőjét mondja ("Sem ez nem vétkezett, sem a szülei..." Jn. 9,3)
2. tudod, de máshogy értelmezed (esetleg a saját egyházad / közösséged tanítása nyomán)
3. tudod, de Jézus maga eleve nem tekintély számodra
stb...

jabbok 2015.11.24. 16:43:29

@Aisha Alaenun: "Én megérdemlem, hogy jobban élek.
Én tettem érte. Tanultam, dolgoztam, nem árultam el a hazámat, büszke vagyok Magyarországra!"

Tehát te megérdemled, hogy nem születtél mondjuk középsúlyos értelmi fogyatékosnak, vagy egy borsodi cigány kolóniába vagy éppen aleppói kereszténynek?

Tanultál - de MEGÉRDEMLED, hogy egyáltalán lehetőséged volt tanulni? MEGÉRDEMLED, hogy az egészséged, a szüleid és a hazád adottságai ezt lehetővé tették? Mivel érdemelted ki?

Aisha Alaenun 2015.11.24. 17:03:00

Megérdemlem mert tanultam és megdolgoztam értem.
Megérdemlem mert nem hagytam soha cserben a hazámat.
Megérdemlem mert szüleim, őseim biztosították vérükkel és verítékükkel azt, hogy tanulhassak,

A borsodi cigány és az aleppoi keresztény nem érdemli meg.
Nem tett érte semmi.
A borsodi cigány nem tanult nem dolgozott.
Az aleppéoi keresztény hazaáruló.

Magát jól jellemzi az, hogy Petőfit nem tartja magyarnak.
Az is, hogy maga oszt itt igazságot ki mit érdemel.
Ki milyen keresztény és jézusi példákkal akarja mindezt bizonyítani.

Igaz divat Jézust menekültnek beállítani.
Jézus sohasem menekült. Ez volt benne az isteni küldetés.
Maga kereste mártír halált, hogy a világ megváltassék általa.

Aisha Alaenun 2015.11.24. 17:06:01

Mindenki megérdemel mindet amit a Földön kap.
Megérdemelte a vakon született gyermek, a gázkamrában meghalt zsidó, a Don kanyarnál elpusztult 200.000 magyar és a párizsi merénylet áldozatai is.
Ez az isteni igazságosság.
A halandó ezt fél elfogadni.
Már aki!!!

2015.11.24. 17:54:02

@Aisha Alaenun:

'Az aleppéoi keresztény hazaáruló.'

Szíriában majd 600 évvel az iszlám előtt jelent meg a kereszténység. Azóta folyamatosan léteznek ott keresztény közösségek. Miért lennének hazaárulók? Rendes szíriai csak mohammedán lehet?

Aisha Alaenun 2015.11.24. 18:18:26

Mindenki hazaáruló aki elhagyja a hazáját a bajban!!!
Ha keresztény ha zsidó ha buddhista ha ateista.
Például puskasöcsi is hazaáruló volt.

cserenkov 2015.11.24. 18:21:17

@Aisha Alaenun:

1Épp jött néhány ember, s azokról a galileaiakról hozott hírt, akiknek vérét Pilátus áldozatuk vérével vegyítette. 2Erre ezt mondta: „Azt hiszitek, hogy ezek a galileaiak bűnösebbek voltak, mint a többi galileai, azért, hogy így jártak? 3Mondom nektek: nem! De ha nem tartotok bűnbánatot, éppúgy elvesztek ti is mind. 4Vagy az a tizennyolc ember, akire rádőlt Siloámban a torony, és agyonzúzta őket, azt hiszitek, hogy bűnösebbek voltak, mint Jeruzsálem lakói közül bárki? 5Mondom nektek: nem! De ha nem tartotok bűnbánatot, éppúgy elvesztek ti is mindnyájan.” Lukács evangéliuma 13. fejezet

Mi ebben hiszünk és nem a karmában. Mindenkinek van esélye, akár élete utolsó óráiban is, mint az a jobb latorral megesett.

cserenkov 2015.11.24. 19:10:11

@khamul:Az Eagles of Death Metal nem is death metal, csak egy rock'n roll zenekar. A név egy szóvicc.
www.youtube.com/watch?v=sHY1xCl4Qak

2015.11.24. 20:24:41

@cserenkov:

Köszönöm a helyesbítést.

2015.11.24. 20:27:43

@Aisha Alaenun:

'Mindenki hazaáruló aki elhagyja a hazáját a bajban!!!'

Ebben az esetben a 'baj' mohammedán terroristák képében érkezett. Az aleppói keresztények bizonyára akkor lettek volna jó szíriaiak, ha hagyják átvágni a torkukat.

Aisha Alaenun 2015.11.24. 21:09:55

Nem igaz.
Szíriát tudatosan rombolta az USA.
Csak azzal lehet aki buta hozzá.
Magyarországon pl. semmit nem hat az USA propaganda.
Max. jól megmosolyogják.
Goodfriendtől a hamis bombázásokig.

Az a szír keresztény aki elmenekült hazaáruló.
A kedvenc "Jézus is menekült volt" mondásukkal érzékeltetve: Jézusnak egy csettintés lett volna elkerülnie a keresztrefeszítést.
Onnan ismerni fel a keresztényt: nem fél a haláltól mert az megváltás neki.

Itt a Biblia alap mondanivalójával nincsenek tisztába.
Itt politikai alapú de vallásinak álcázott blog van.

Vajon a jezsuiták rendfőnöke mindezt tudja és engedélyezi?...

2015.11.24. 21:31:40

@Aisha Alaenun:

'Szíriát tudatosan rombolta az USA.'

Ez akár igaz is lehet, de a téma szempontjából mellékes.

'Az a szír keresztény aki elmenekült hazaáruló.'

Ezt már egyszer kijelentetted, de továbbra sincs sok értelme. Mit árul el az, akinek megszűnt az addigi élete? A

'Onnan ismerni fel a keresztényt: nem fél a haláltól mert az megváltás neki.'

Ez nem igaz. Jézus is félt a haláltól. A haláltól való félelem természetes és fontos. A kérdés az, hogy ha eljön az ideje, akkor le tudja-e győzni az ember.

'Itt a Biblia alap mondanivalójával nincsenek tisztába.
Itt politikai alapú de vallásinak álcázott blog van.'

Mindkét kijelentés pontosan illik Rád.

jabbok 2015.11.25. 02:49:33

@Aisha Alaenun:
1. a kérdésemre nem válaszolt: vallásos-e, és ha igen, tartozik-e valamelyik egyházhoz, vagy maga rakja össze magának, hogy mit hisz és mit nem?
(Mint említettem, ez elég lényeges, mert ha mondjuk Jézusban sem hisz, vagy esetleg hisz benne, mint egy prófétában, de nem mint Istenben; vagy mondjuk őt Istennek tartja, de a szentírást vagy az egyházat ostoba papi összeesküvésnek hiszi - mindegyik esetben más és más alapon lehet egyáltalán beszélgetni, kérdezni Öntől, vagy próbálni érvelni az Ön érveivel szemben. Egy katolikus embernek pl. lehet érvelni a Katekizmussal vagy a Pápa vagy a Tanítóhivatal tanításával - egy Hit Gyülekezetében járónak viszont legfeljebb Németh Sándorral. Németh Sándorra egy katolikus felé viszont éppen olyan fölösleges hivatkozni, mint a pápára vagy a KEK-re egy HGY-s embernek. Érti már, miért kérdezem a hite felől?)

jabbok 2015.11.25. 02:51:40

@Aisha Alaenun:

2. Összekeveri az én @jabbok: kérdése(i)met @Kitalátor (másként) gondolkodó: hozzászólásával. Nem jelzi ugyan, hogy kinek címzi a hozzászólását, nem használja a "Válasz erre" lehetőséget sem (a vitatott bejegyzés jobb alsó sarkára kattintva egyszerűen jelezhetné, kinek és konkrétan melyik hozzászólására reagál). De a borsodi cigányokkal és az aleppói keresztényekkel kapcsolatosan ír, amikre én tettem fel kérdést, Kitalátor viszont nem. Tehát nyilván nekem címzi a mondandóját. Aztán mégis olyanokat ír, hogy "Magát jól jellemzi az, hogy Petőfit nem tartja magyarnak. Az is, hogy maga oszt itt igazságot ki mit érdemel. Ki milyen keresztény és jézusi példákkal akarja mindezt bizonyítani." Csakhogy én egy szót sem mondtam se Petőfiről se magyarságról...

Tehát mindenképpen kérni szeretném, hogy olvasson figyelmesebben és jelezze, mikor mire és kinek válaszol! Ezzel sok fölösleges félreértés elkerülhető.

jabbok 2015.11.25. 02:53:55

@Aisha Alaenun:
3. Több határozott véleménye (pl. arról, hogy ki mit érdemel meg itt a földön) egyértelműen ellentétes a Szentírásnak és Jézusnak sok konkrét tanításával. De nyilván tök fölösleges a már említett szentírási részek mellé még 50-et sorolni, ha a szentírást magát sem tartja SZENT_ÍRÁSNAK, vagy önmagát tartja a Szentírás egyetlen megértőjének.

4. Ugyanígy a józan paraszti ésszel és az egyetemes emberi tapasztalattal is ellentétes pl. éppen ugyanez a véleménye.

Jó lenne, ha elmagyarázná, MILYEN ALAPON, MIBŐL gondolja, hogy egy csecsemő, aki betegen vagy fogyatékosan születik, az maga szerint MEGÉRDEMLI a sorsát, MEGÉRDEMLI, hogy milyen szülei vannak, stb. Mert ezt mondjuk lehet valami reinkarnációs logika alapján is hinni, vagy több más filozófiai-vallási logika mentén is - de sem Jézus konkrét tanítása, sem Jézus élete, sem Jézus gyógyításai, sem Jézus személyes sorsa, sem az egyház hite, sem az európai vagy akár ateista nyugati filozófiák LOGIKÁJA alapján nem nagyon lehet azt logikusnak, értelmesnek tartani, hogy egy újszülöttnek bármiféle, akár pozitív, akár negatív "érdeme" lehetne.

jabbok 2015.11.25. 02:58:34

@Aisha Alaenun:
5. Azt sem tudom, hány éves, és milyen élettapasztalatai vannak. De a világképe a véleményem szerint ELMÉLETILEG IS roppant leegyszerűsítettnek tűnik, és egy hosszabb, nem egészen laboratóriumi körülmények között leélt élet TAPASZTALATAIVAL IS nehezen férhet össze.

Mintha azt mondaná, hogy akinek jól megy a sorsa itt a földön, az jó ember, hiszen úgy él, ahogy megérdemli -aki pedig szenved, szegény, beteg, fogyatékos vagy menekülni kényszerül, az gonosz, hiszen ezt ÉRDEMELTE az igazságos Istentől. (Javítson ki, ha félreértettem.) Ugyanakkor úgy tűnik, hogy ezzel önmagának is ellentmond. Hiszen az USA-t szidja, tehát a nemzetek között nem tartja ÉRDEMESNEK a jó sorsra, pedig azt gondolom nem vitatja, hogy úgy általában az USA jobban, nyugodtabban, kényelmesebben él, mint mondjuk Magyarország vagy Szíria, akiket maga szerint az USA kizsákmányol és "tudatosan rombol"...

Aisha Alaenun 2015.11.25. 08:35:48

@khamul:

Mivel alap dolgokkal nincs tisztában Önnel nem társalgok.

Aisha Alaenun 2015.11.25. 08:41:27

Semmi köze ahhoz, hogy én hány éves vagyok vagy mi a vallásom.
Ha akarom elmondom.
Kb. a rendőrségi kihallgatásokon szoktak hasonlóakat feltenni.
Ez egy vallási blognak kikiáltott blog.
Ahol politizálnak a vallási kérdések helyett.

A Kitalátor kommentelőtől elnézést kérek.

U.I.: a Szentírást nem elég olvasni. A Szentírást egy jólelkű analfabétának nem is kell ismernie mert aszerint él hiába próbálja felolvasni neki egy romlott lelkű kétdiplomás aranykötésből.

2015.11.25. 08:49:22

@Aisha Alaenun:

'Mivel alap dolgokkal nincs tisztában Önnel nem társalgok.'

Vow.

2015.11.25. 09:01:50

Szerintem Ti nem értettétek meg Aisha Alaenum-t.
Én remélem a rendőrség ennél azért jobb kérdéseket tesz fel egy nyomozásban.

Ezt viszont én sem értem:
" a Szentírást nem elég olvasni."
Mi mást lehet meg csinálni a Szentírással?

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2015.11.25. 09:09:34

@Aisha Alaenun: Tündibündi! Mikor és mit dolgoztál te azért, hogy ne Szendrőládon, a félig a domboldalba vájt putriban szülessél, Rézműves Laci bácsi 23. unokájaként?

Ha elért volna a homloklebenyedig, arra akartalak rávezetni, hogy nemzetünk nagyjainak magyarsága nem a származásukból fakad, mint ahogyan a nagysága sem. Jézus csecsemőként volt menekült, ellentétben a honfoglaló magyarokkal, élükön Árpád apánkkal. Jelzem, hogy Szent Pál apostol Damaszkuszba (tudod, Szíria fővárosa egy ideje) az ott nagy számban élő keresztényeket üldözni indult Saulként. De régi királyaink is elmenekülgettek külföldre rokonaik elől, és hogy a XX. századot nézzük: szerintem az Amerikába kitántorgott "másfél millió emberünk" sem hazaáruló volt, sőt a többségük nem is vált azzá, ellentétben az 1849-es, az 1944-45-ös és az 1956-os muszkavezetőkkel, pl. Kádár Jánossal, Apró Antallal, Biszku Bélával és elvtársaikkal, akik itt helyben voltak hazaárulók. Szellemi utódaik most is szívesen lennének azok, ha lenne nagyobb fizetőképes kereslet...

Az ítélet nem az én dolgom, úgyhogy csak észrevételezni szeretném, hogy alábbi, Lőrincze- és Platon-díjas mondataid alapján te talán a lebukott Nagyfenyegetés (vagy mi) korábban ideszokott prófétája, vagy annak valami követője lehetsz:

"Itt a Biblia alap mondanivalójával nincsenek tisztába.
Itt politikai alapú de vallásinak álcázott blog van.

Vajon a jezsuiták rendfőnöke mindezt tudja és engedélyezi?..."

A Biblia alap-mondanivalóját véleményem szerint szinte már a Teremtés könyvének első négy könyvében összefoglalták a sugalmazott szerzők, ha azt kiegészítjük János evangéliumával, akkor kellő kegyelem révén az alapokkal tisztában lehetünk. Mondom az alapokkal. De sem azokkal, sem a "felépítménnyel", sem a Szent Hagyomány egyéb (Szentíráson kívüli) elemeivel nem szoktak az atyák ellenkezni. A szinte végtelen emberi butasággal igen, és néha alul is maradnak.

A közélet, a közgondolkodás, annak formázási kísérletei egyet jelentenek a politikával, tehát ami a családon kívül és/vagy családok között történik, az bizony mind-mind politika. Persze nem kötelező a politikának a pártpolitikára korlátozódnia, de a képviseleti demokrácia mindig megpróbálja uralma alá hajtani a közvetlen részvételt a hatalomgyakorlásban. Valóban, ide is irkálnak-másolgatnak egyesek szélsőliberális, álbaloldali és szélsőjobboldali demagóg szövegeket. Ne is menjünk messze!
Értük is meghalt Krisztus.
Sőt, értünk is...

Közvetlen kapcsolat nélkül csak remélni tudom, hogy a jezsuiták magyarországi rendfőnöke, pontosabban tartományfőnöke nemcsak olvassa ezt a blogot, hanem legalább időnként használja is. Amúgy nem akarod esetleg följelenteni a blogot a nunciusnál is? (Legalább lenne egy jó napja a magyar munkatársainak!)

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2015.11.25. 09:16:41

@Pandit: Imádkozni is lehet. Leginkább a zsoltárokat. Úgy általában, szinte ismeretlenül is lehet tisztelni is. Aztán mi még egy részét, az ún. evangéliumos könyvet különösen is tiszteljük, tömjénezzük (mint az oltárt, a szent áldozati adományokat, a szent ikonokat és Isten élő-mozgó képmásait, az embereket) és bizony a reggeli zsolozsmákon és az azokból kialakult szertartásokon még meg is csókoljuk.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2015.11.25. 09:22:22

@Aisha Alaenun: Na, tessék ezt visszavonni, tőlem nem kell elnézést kérned! Kikérem magamnak! ;)

Amúgy honnan, melyik oldalról ismered ilyen jól a rendőrségi kihallgatásokat?

2015.11.25. 09:47:06

@Kitalátor (másként) gondolkodó:
Nahát, ezekre nem is gondoltam. Köszi.
:)

jabbok 2015.11.25. 11:44:52

@Aisha Alaenun: "Semmi köze ahhoz, hogy én hány éves vagyok vagy mi a vallásom.
Ha akarom elmondom."

Ez igaz. Ha tanultsága ellenére sem értette meg, miért lehetetlen anélkül beszélgetni, hogy elmondaná, miben hisz (pedig elég érthetően leírtam, ha magától nem gondolt volna rá), akkor sajnos ÉRVELNI nemigen tudok Önnel. Így viszont legfeljebb arra marad lehetőségünk, hogy Ön is leírhatja itt a véleményét - aki akarja, el is olvassa, de nagyon nincs miről és mivel érvelnünk abban, amiben nem értünk egyet.

Mint írtam, és írták mások is, az nettó a Szentírásssal is ellenkezik, sőt Jézus szavaival és tetteivel, gyógyításaival, stb is, hogy aki szenved, az megérdemli, aki vakon született, az megérdemli, aki borsodi cigánynak született, az megérdemli, maga pedig azt ÉRDEMELTE, hogy egy fűtött szobából írogasson nyugodt munkahelyéről - hiszen ezt pusztán azzal kiérdemelte, hogy nem árulta el a hazáját, és elvégzett néhány iskolai osztályt.

Ezzel így elég nehéz vitatkozni - én nem is fogok a továbbiakban. Inkább "politizálok", míg maga felvilágosít a kereszténység (illetve azt sem tudom milyen vallás) igazi mibenlétéről.
;o))

Bocsásson meg, hogy vitapartnernek tekintettem. Amint a többi blogban látom, ahol megjelent, ehhez nemigen lehet hozzászokva.
;o)))

Aisha Alaenun 2015.11.25. 11:53:02

@Pandit: Mondjuk úgy élni ahogy le van írva.

Korponai Gábor 2015.11.25. 12:05:39

@kjapp
Az elsődleges kérdés továbbra sem az szerintem, hogy miért imádkozzunk. Hanem az, hogy mi is történik az imádságban: észrevesszük-e, észre tudjuk-e venni az Ő jelenlétét?
Az imádság szerintem nem arról szól, hogy irányítani akarunk (történelmet, életeket, stb.), ez önáltatás lenne. Valahol éppen az ellenkezője: ráhagyatkozás az Ő vezetésére. A történelmi eseményekből kiolvasni Őt sokszor nehéz, de csak az imában, a Vele való kapcsolatban lehetséges. Amikor valakit megérintenek az ilyen szörnyű események, talán addig eljut, hogy kérdezze, kérlelje Őt: Miért? Mit tegyek? Ám az imádságban valamiképpen a válaszok is ott vannak, az Ő válaszai.

@Aisha Alaenun
Istent csak „igazságosztóként” beállítani szerintem nem elégséges. Az Ő igazsága másabb mint a miénk. Hajlok arra, hogy egyetértsek @Kitalátor (másként) gondolkodó-val abban, (és @cserenkov-val), hogy az Ő igazsága a mi irgalom, bocsánat és szeretet fogalmainkkal jobban megragadható, mint az emberi igazság fogalmával.

Még csak tapogatózom, de alapvetően a hozzászólások (legalábbis ennél a posztnál) nagy részében inkább vallási kérdések, fejtegetések voltak jellemzőek, nemcsak politikaiak.

Bár igaz, ami igaz magáról az imádságról kevés szó esett eddig. Bejegyzésemnek ez lett volna inkább a mondanivalója.
Helyet kaphat-e a közéletben a szekularizáció miatt az imádság?
Nemrég olvastam, hogy az Egyesült Királyságban Just pray (justpray.uk) kampányának egyperces hirdetését kicenzúrázták a mozik, nehogy sértse a más vallásúakat.
Ugyanis a kampány mottója ezt hirdeti: „Prayer is for everyone”
www.youtube.com/watch?v=vlUXh4mx4gI

Aisha Alaenun 2015.11.25. 12:06:12

@Kitalátor (másként) gondolkodó: Jézus egy jászolba született és mégis megváltotta a világot. A borsodi cigány és az aleppoi keresztény ma különb helyre születik.
A borsodi cigány 12. gyereke tanulhat. Fizetik neki. Ingyen kap tankönyvet. Mindent megkap. Lehet belőle akár jezsuita pap is.
Az aleppoi keresztény elmenekülhet. Bárhova a világba.
Az aleppoi keresztény harcolhat a hazájáért ahova született.
Választhat.

Van aki szegény sorból felküzdötte magát. Tanult mikor a borsodi cigány 12. gyereke lopni járt mikor ő tanult.
Az aleppoi keresztény élt az országában és végignézte mi történik a hazájával.
Van aki nem nézi végi! Tesz ellene.

Tudja mit?...pl. támogatja azokat akik kerítést építenek...támogatja azt, hogy katonák legyenek a határon. Támogatja azt, hogy ne legyen kvóta rendszer.

Közben elolvassa a jezsuiták hivatalos blogját és hozzászól.
Ha nem tetszik amit ír arról jezsuiták tehetnek.
Bizony-bizony! Ilyen a világ.

Aisha Alaenun 2015.11.25. 12:31:44

@Kitalátor (másként) gondolkodó: "Amúgy nem akarod esetleg följelenteni a blogot a nunciusnál is? (Legalább lenne egy jó napja a magyar munkatársainak!) "...ez a mondata magát jellemzi nem engem.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2015.11.25. 13:34:15

@Aisha Alaenun: Kedves Bús Názáreti Apáca!
(Jól fordítom a nevedet?)
Feladom. Az ismeretek és a logika hiánya ilyen szilárd meggyőződéssel párosulva nem teszi lehetővé veled a párbeszédet a továbbiakban.
Én megpróbáltam!

jabbok 2015.11.25. 17:29:45

@Kitalátor (másként) gondolkodó: Csak nem a Taigetoszra, a világ legfeljelttebb minőségbiztosítási rendszerére gondolsz? Én is ezt a gyöngyszemet találtam az elsők között. De vannak még tőle igazi kincsek, keresztény lényeglátást, elmélyült imaéletet és mélységes Krisztus-értést tükröző, és főként politikamentes szeretet-áradások másutt is... ;o)))

Aisha Alaenun 2015.11.25. 19:35:31

@jabbok: Nem is gondoltam, hogy a jezsuiták az inkvizítorokat megszégyenítve nyomoznak egy egyszerű kommentelő után aki másként gondolkozik.
A világ legelső eü.-i minőségbiztosítási rendszere a Taigetosz volt.
Büszke lettem volna magamra ha én találtam volna ki.
Az eü.-i közgazdász előadótól nem veszem el a dicsőséget.
Az idézett cikk összefüggésit sem értik.
Ennyiből jó, hogy idézni tetszettek!
Ez is olyan jó idézet mint a "jelentsem fel az előljárónál legalább jót röhögnek" megjegyzésük.
A gondolatok is minősítenek.

Aisha Alaenun 2015.11.25. 22:41:23

Ruandában nem volt hashtag. Ott egymillió halott volt. Nem 130. A francia kormány tevékeny hozzájárulásával. Mai napig nem volt bocsánatkérés francia részről az egymillió halottért.
Akkor is egy Francois volt aki fegyvert adott a gyilkosok kezébe mint most...
A dalai láma pontosan megmondta az igazat.
A többiek jelenleg terelnek...mint Ruanda esetében anno.

Aisha Alaenun 2015.11.25. 22:49:06

A jezsuiták hivatalos lapja azt a Charlie Hebdo-t taglalja mint "vallási vita" akik fegyvert adtak a terroristák kezeibe...akiket nem záratott be a gyilkos Francois...
Ruandában a franciák támogatták a népírtást kivitelezőket. Vezetőiket előbb menekítették ki mint saját állampolgáraikat.

Vajon mennyi jezsuita szerzetes számolhatta az egymillió halottat akkor...és mennyi magyar?...

Most vallási vitát nyitnak a Charlie Hebdoval.

Isten mindent lát.

uszo 2015.11.25. 23:29:04

@Korponai Gábor

"Helyet kaphat-e a közéletben a szekularizáció miatt az imádság?"

Már miért ne kaphatna. Csak éppen a közéletben nem a szekularizáció miatt nincs imádság, hanem azért mert a történelem kikezdte az isteni gondviselésben való hitet.
A vigasztaláshoz, vagy a kéréshez elég a személyes hit által motivált ima is. Az igen komoly baj lenne, ha politikusok, vagy vallási vezetők mondanák meg, hogy aktuálisan miért imádkozzon a közélet. Ott már voltunk, de a modern világ ezt elhagyta.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2015.11.26. 08:48:22

Mielőtt az idelátogató középiskolások is félreértenének, és rosszul rögződne bennük is: a minőségbiztosítás lényege pontosan nem a "termék" vizsgálata (tételesen túl drága és túl lassú, szúrópróbaszerűen önmagában megbízhatatlan, egyébként minőség-ellenőrzésnek (öregeknek "MEO", ill. a "meós" végezte) hívják), hanem a termelési folyamat kritikus pontjainak, az inputoknak és a folyamatoknak az ellenőrzése ún. protokollok alapján, azaz rögzített eljárásrendben. Az output ellenőrzése így szinte felesleges.
Spártában a vérfertőző- és rokonokkal folytatott szexuális kapcsolat ill. házasságkötés, valamint a várandós anyák egészséges táplálkozásának és jó közérzetének biztosítása lett volna a minőségbiztosítás, az állítólagos, de történelmileg semmivel alá nem támasztott csecsemőválogatás-gyilkolás meg a minőség-ellenőrzés.

Aisha Alaenun 2015.11.26. 12:02:14

@Kitalátor (másként) gondolkodó: Téma terelés.
Mivel eü.-i közagazdasági kérdés nem kacsolódik ahhoz a témához, hogy a jezsuiták hivatalos lapjában azt a Charlie Hebdot hozzák vallási példázatnak akik miatt meghaltak 130-an Párizsban.
A Taeigetosz példa egy vicces hasonlat az eü.-i közgazdaságtanban a Charlie Hebdo meg viccelődik a halottakkal.
Úgy, hogy a vallást is belekeverik.

Aisha Alaenun 2015.11.26. 12:04:42

A jezsuiták hivatalos honlapja azt a Charlie Hebdo-s személyt hozza le hosszan - ami máshol agyar médiában nem is kapott nyilvánosságot! - aki megalázta többször az összes vallást.
Akik provokálták a terroristákat.

Korponai Gábor 2015.11.26. 12:33:34

Csupán két megjegyzés:
a jezsuiták hivatalos honlapja: sjweb.info
a magyar jezsuitáké: jezsuita.hu

A posztnak pedig egyáltalán nem az volt a célja, hogy támogassa vagy dicsőítse a Charlie Hebdo egyik szerzőjének (aki nem egyenlő magával a Charlie Hebdóval) véleményét, hanem egyfelől éppen az, hogy fölhívja a figyelmet, hogy igen, sajnos van ilyen álláspont is, s mit lehet ezzel kezdeni, illetve hogy megkérdőjelezze ezt a nézőpontot.

Másrészt pedig pontosan a magyar médiában is megjelent féltörténetet egészítettem ki:
pl. hvg.hu/kultura/20151116_Rajzokkal_reagalt_a_Charlie_Hebdo_munkata

Ugyanis itt ha valaki csak Sfarr úr elsőként idézett felhívásával találkozik, a történet fejleményével nem, az önmagában mást idéz elő, mint amikor tudunk a későbbi rajzokról is, melyekkel a rajzoló maga is beismerte, hogy hibázott, amikor lehetőséget adott egy ilyen képpel botrányszerű gondolatokra másoknak.

jabbok 2015.11.26. 13:36:40

@Aisha Alaenun: @Korponai Gábor:
Annyiban igaza van Aisha-nak, hogy Joann Sfar tipikusan olyan véleményvezér, az a a fajta hitét vesztett és saját családi sorsában is tragikusan ateista illetve ateistán tragikus "liberális" zsidó ember, aki a saját hedonista valláspótlékát tartja legyőzhetetlennek és mindenek fölöttinek. És ezzel nem csak történelmileg, de vallásilag is érthető módon maga hívja ki a sorsot maga ellen. De talán ez is a hitehagyott / hitét meg sem talált zsidók örök sorsa. Szeretnének ők megszabadulni az Úristentől - de sosem jutnak túl a kamasz gyerekek szintjén.

Ebben a lázadó, kamaszos ateizmusban azért van szeretetre, együttérzésre méltó dolog is. De az is igaz, hogy ettől még nem kevésbé tragikus. Senkire nézve sem.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2015.11.26. 15:08:38

@Aisha Alaenun: Ha már "eü.-i közagazdasági kérdés", akkor még a rosszul írott és még rosszabbul használt szavaid sem viccesek, különös tekintettel arra, hogy csonka hazánkban 1956-tól a rendszerváltozásig kb. 4,5 millió magyart irtottak ki az édesanyja szíve alól.
Nem tudom, hány éves lehetsz, de ha ezek a szövegértési és szóhasználati zavaraid és egyéb tüneteid kamasz- vagy fiatalkorod hányattatásait tükrözik, akkor könnyebb rajtuk segíteni, de ha időskori agyi elfajulás/ stroke következményei, akkor nagyon nehéz, és jelezned kellene valamelyik jobb pillanatodban hozzátartozóidnak, hogy kérjenek a számodra szakértői segítséget.

Hogy megnyugtassalak, ebben a posztban a jezsuiták nem reklámozzák Joann Sfar gondolatait, "az igazság részleteinek kifejtése" pontosan oldja azt a feszültséget, amit a félig elhallgatással kiváltott a többi médium. Nem fejezi ki a szerző egyetértését, pusztán megvilágít egy másik aspektust is. Egyébként a hedonizmus is valójában egyfajta primitív vallás, mondhatnám Európa államvallása.

Mindenki számára, tehát számodra és a Charlie Hebdo munkatársai számára is van viszont egy jó hírem: Joann Sfarért és a többi gyilkosért is meghalt Jézus a kereszten.

És feltámadt!

Aisha Alaenun 2015.11.26. 18:28:05

Nem is tudtam, hogy ennyire járatos az eü.-i közgazdaságtanban.
A magyar abortuszoknak meg semmi köze a témához még mindig.
Nekem sem szövegértelmezési sem szótalálási hibám nincs.
A témát nem én tereltem és pl. le sem nyomoztam, hogy az Ön nickneve hol szerepel még máshol.

Hermes the God in Yellow 2015.11.26. 19:17:04

érdekes, hogy magatokra gondoltok ha az élet ellenségeit emlegetik és hogy felháborodtok, ha azt üzenik nekik: kapják be

jabbok 2015.11.27. 04:11:49

@Aisha Alaenun:
"le sem nyomoztam, hogy az Ön nickneve hol szerepel még máshol"
Bár most konkrétan nem nekem címezte ezt a mondatát, de rám is vonatkozik, mivel én is rákerestem az Ön nicknevére. Eszem ágában sincs ugyanis úgy beszélgetni valakivel, hogy az alapvető szóhasználatával, fogalomkészletével sem vagyok tisztában. Ebből csak teljesen parttalan, szócséplő viták származnának.

Tudja, egyrészt nagy "nyomozás" nem kellett hozzá: google az ember legjobb barátja.

Másrészt viszont nem is éreztem indiszkrét lépésnek - hiszen Ön is nyugodtan rákereshet bármelyikünkre. Én - pedig máshol sem használok más nickneveket - egész biztosan nem fogom szégyellni egyetlen máshol mondott mondatomat sem. Pontosabban ha valamit szégyellek, azért ott, azon a fórumon bocsánatot is szoktam kérni. Velem ugyanis sokszor megesik, hogy tévedek - sőt, olyan is, hogy elkap az indulat.

Aisha Alaenun 2015.11.27. 07:40:39

@jabbok: Én nem keresek rá előzetese senkire.
Ön leellenőrzött.
Megteheti.
Megpróbál rossz színben beállítani egy a témához nem illő másik oldalon írt szavammal amit értelmezni sem tud.

Ez az egész téma terelése.
Szerintem nem illő a jezsuitáknak ilyenek írogatni.
Megtehetik.
Én pedig hozzászólhatok.
Maga pedig szólhat ellenem.
Ennyire egyszerű. A téma terelése az ellenőrizgetés a minősítgetés is benne van. Pl. én is minősítettem.

Aisha Alaenun 2015.11.27. 08:15:26

Akkor folytassuk a megkezdett témát: jelenleg Burundiban népírtás folyik. Olyan népírtás mint a holokauszt.
Jelenleg az ENSZ csendesebb mint Ruanda esetében volt ahol végignézték, hogy egymillió embert pár hónap alatt macsétákkal lekaszabolnak szó szerint.
A népírtás szótól írtózik az ENSZ.
Az alapokmánya szerint ugyanis azonnal és a legnagyobb katonai, fegyveres erővel kötelező lenne beavatkoznia.
Valakiknek jó volt, hogy Ruandaában 1 millióan meghaltak.
A franciák kiemenkítették a legelején a felelősöket miközben a polgári lakosságot a mészárszéken hagyták.
Nem volt egymillió könnycsepp...viszont volt Júdás pénz a zsebben.

Nekem ennyi jut élből eszemben a jezsuiták arcpirító cikkéről.

Izrael misztériuma (törölt) 2015.11.27. 11:06:15

dicsérjétek az Urat!

הרב תומר והכומר- שרים הלולויה (Rabbi Tomer And the pries-Singing Hallelujah)
www.youtube.com/watch?v=MYVBv5dwFug

jabbok 2015.11.27. 13:27:16

@Aisha Alaenun: ezt Önhöz hasonlóan többször szóvá tettem már itt a blogon is (mármint amit Ruandáról ír), pontosan ugyanúgy farizeizmusnak tartom, mint Ön. Burundiról nem is tudtam - majd utána nézek.

Csak egy dolgot nem értek: hogy mi köze ennek a "jezsuiták arcpirító cikkéhez".

Úgy látom, valószínűleg sem a konkrét cikket nem ugyanazon a nyelven olvassa, mint mások - sem azzal nincs tisztában, hogy ez a blog mennyiben a "jezsuitáké". De persze ehhez joga van. A tájékozatlanság is emberi alapjog. És demokráciákban a 80-as IQ-val ugyanannyi szavazati jog jár, mint a 150-essel. És mielőtt félreértené: szerintem ez sok szempontból nagyon jó is így.

Aisha Alaenun 2015.11.27. 13:31:11

Ezt a cikket 80 IQ-val is arcpirítónak kell tartani.
Vallási vitát indítanak a CH-val?!!!
Ez most komoly?...

Olvasta egyáltalán a cikket?...mert a terelés róla 150-es IQ-val megy.

Aisha Alaenun 2015.11.27. 13:33:03

Egyszer már kérdezte: ez a jezsuiták hivatalos oldala ami a rnd álláspontját tükrözi?...
Az előljárójuk egyetért azzal ami itt szerepel?

Nehezen lehet elképzelni, hogy a jezsuita.blog.hu nem kötődik a jezsuitákhoz. Persze elképzelhető.

Aisha Alaenun 2015.11.27. 21:06:07

@jabbok: ...tehát az egymillió halott ruandai amiket francia fegyverekkel írtottak ki farizeizmus...meg Burundi ma.
130 halottal szemben.
Tudja dettó ugyanaz, hogy 130 ss tiszt haláláról sírna és nyitna vallási vitát Auswitzban.

Na ez maga a farizeizumsával.

jabbok 2015.11.27. 22:26:46

@Aisha Alaenun: ezek szerint az is farizeizmus, ha ugyanazt gondolom és ugyanazt is teszem szóvá (most ugyanis Ruandával kapcsolatban pont ez történt), amit ön?

Aisha Alaenun 2015.11.28. 00:12:12

Pèntek 13.-àn milliò könny, szombaton meg dögöljön meg az a szamàr...ugyse a mienk.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2015.11.30. 10:34:58

@Aisha Alaenun: Ja! A XX. században megfogant magzatok legyilkolt ~ fele bűnös volt, meg lusta? A megszületett rémek meg az isteni igazságszolgáltatás miatt bontakozhattak-bontakozhatnak ki?
Az orvos mit mondott?

"Ezt a cikket 80 IQ-val is arcpirítónak kell tartani." Annyival valóban nehéz lehet számodra megérteni bármit is, de dicséretes, hogy ilyen aktívan törekszel...

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2015.11.30. 10:45:04

@Aisha Alaenun: "Tudja dettó ugyanaz, hogy 130 ss tiszt haláláról sírna és nyitna vallási vitát Auswitzban."
Nos, megtaláltad szarva közt a tőgyét. A valahány százezer-millió (nem értek a véralgebrához) deportált áldozat nemcsak Krisztus kínhalálában osztozott, de bizton állítom, hogy elnyerte a megváltás kegyelmét is. Ezen nem is szoktak vitatkozni.
Ami teológiai vitát érdemelhet, az pontosan a kegyetlenségek nagy részét végrehajtó kápók és az őrszemélyzet sorsa Isten ítélőszéke előtt. És bizony ez nem holmi náci/turbómagyar és/vagy szalonantiszemita megközelítés, hanem egy túlélő zsidó orvos-pszichológus megközelítése.

Aisha Alaenun 2015.11.30. 11:37:16

Tèmaterelès. IQ èrtèkekkel is lehet termèszetesen èrvelni.
Kit èrdekel a zsidò orvos?...itt most az arcpirìtò cikkről volt a komment megnyitva. Szerintem arcpirìtò.
Önök leellenőriztèk a nicknevemete, màshol posztolt hozzàszòlàsomat minősìtettèk majd belőttèk az IQ szintemet.
Nem kötelező a tèmàhoz hozzàszòlni az is igaz.

Aisha Alaenun 2015.11.30. 11:46:50

A fő èszrevètelem: a jezsuitàk lapjàban a pàrizsi merènyletek kapcsàn a CH-t idèzik rèszletesen majd a dalai làmàt ès megàllapìtják, hogy egyik sem egyezik a keresztèny èrtèkekkel.
Ez arcpirìtò. Az, hogy ennyire - Önöket idèzve - IQ alacsonynak tartjàk az olvasòikat, hogy ilyen hasonlatokat hoznak. A Mein Kampf sem hordoz keresztèny èrtèkeket pontosan ugyanùgy mint a CH. Azt nem feltètelezem, hogy a CH nèpszerűsìtèse lenne a szerkesztő cèlja.
Ha keresztènyi eszmèkről nyitnak vitàt egy kerestèny blogon azt vàrnàm, hogy az odavezető okokròl is tennènek megjegyzèseket mondjuk Bibliai idèzetekkel vagy pèldàzatokkal. A tragèdiàbòl pedig követendő pèldàt hozhatnànak fel mint pl. a dalai làma akinek minden szavàval egyetèrtek mèg ha nem is egyezik a keresztèny vallàs felfogàsàval...a jezsuitàk szerint.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2015.11.30. 15:43:48

@Aisha Alaenun: Az IQ szinted "belövése" egyéb ráutaló jelek mellett a saját önbevallásodon alapult.
Lassan kibújik a szeg a zsákból, tehát buddhista-szerű lennél ("a dalai làma akinek minden szavàval egyetèrtek mèg ha nem is egyezik a keresztèny vallàs felfogàsàval...a jezsuitàk szerint."). Ez nem baj.
Sőt: az sem baj, hogy a dalai láma tanításai nem egyeznek a kereszténység tanításával. Ha egyeznének, akkor nem dalai láma, hanem lhászai érsek lenne a rangja.
Az viszont baj, hogy kevered a belszerveket a béltartalommal. Nem akar senki sem korlátozni. Jogodban áll buddhistaként blogolni, sőt akár keresztény oldalakon kommentelni is. Jogodban áll logikátlan rosszindulatú butaságokat is írni, de magánvéleményem szerint te már a joggal való visszaélésig is többször eljutottál. Tulajdonképpen még ahhoz is jogod van, hogy a '70-es évek Népszava/Népszabadság cikkeinek kulcsmondatait az Őrtorony mantráival összemosva estenként antikrisztiánus-antikatolikus butaságokat írogass, de ahhoz már nincs jogod, hogy ezt ilyen csapásszámmal egy keresztény katolikus vitafórumon tedd. Persze máshol már első lépésként régen kimoderáltak volna, és nemcsak korábbi megnyilvánulásiddal szembesítenének... Próbálnál esetleg a hitgyülisekbe így belekötni, vagy az izraelitákba, hogy a muszlimokat ne is emlegessem! (Előtte mindenesetre köss lakás- és életbiztosítást! Egy ügyes informatikus a legtöbbünk IP-címét, lakcímét, nevét ki tudja deríteni.)

Aisha Alaenun 2015.11.30. 16:08:34

Szánalmas amit művel! Az IQ-szintezést és az ellenőrzést maguk tették meg. Ez tény. Semmiféle joga nincs ahhoz, hogy bárkinek a vallását akár ki is akarja találni! Ha esetleg buddhista lennék sem lenne joga hozzá. Alap dolog.

Megint a téma terelésére futotta.

Önnel nem társalgok tovább. Nincs értelme.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2015.11.30. 16:27:22

@Aisha Alaenun: Ez nagyon megnyugtató. (Tanítómestereim szerint a mennyországban és a netes fórumokon nincs magázódás, de lehet, hogy mindenkire ez sem vonatkozik.
Javasolom a szkeptikus blogot.

Aisha Alaenun 2015.12.07. 14:19:28

A magyar jezsuiták a CH-val kampányolnak.
Más jezsuiták kimondják az igazságot: az iszlám bűnös vallás.
Henri Boulad.
Egy muzulmán doktornő pedig szalonnát eszik is imádja.
Utálja a vallását.

Ők vannak ketten.

Radikalizálódó terrorista tizenéves meg több millió.
Most születnek. Allah Akhbar kiáltások közepette.

A magyar jezsuiták meg könnyeznek a CH-val.

2016.02.25. 11:23:23

A dalai láma és Korponai Gábor között nincs akkora ellentmondás. A Dalai láma arra int, hogy az ima cselekedetek nélkül halott—most egymás között, egymásért tennünk is kell valamit, nem elég csak az ima. Kell, de nem elég: tettekben is kell gyümölcsöznie. Szerintem ez nagyon józan gondolkodás.
A Biblia is mond ilyesmit: aki éhes, de nem adsz neki enni, csak mondod hogy lakjál jól, az semmit sem ér. A hit is, ha tettei nincsenek, magában holt dolog. (Jakab levél 2,16-17)
süti beállítások módosítása