Jezsuiták

PÁRBESZÉDBEN

Címkék

Blog s szénacsinálás

2008.07.16. 23:45 homo secuiens secuiens

Há nagyapám az bisztos ebbe a minutába fordul hasra a sírjába, értettétek-e… Met széncsinálás üdejin én blogírással foglalatoskodok. De na, emmá csak ilyen. De eppe azt akarám mondani, hogy azétt a kettő között elég nagy hasonlóság van, ha jól megnézzük. Met a szénacsinálás a kaszálással kezdődik. Hajnaloson kell kaszálni, jól vág a kasza harmaton. Na, hát a blogot es jó korán megírjuk, ember. Osztán ahogy felkel a nap tíz-tizenegyig a füvet szárittgassa, s akkor mán osztán jöhetnek a forgatók. Met azétt azt tudni kell, hogy a széna a villán szárad. Na, ez eppe pont így van a blognál es, met a reggeli napsütés után osztán jönnek a forgatók, lesődnek, hezzaszólnak, forgassák rendesen. Úgy látszik a blog es a villán szárad. S jól meg es kell forgatni, met ha száradatlanul eltevődik, az estálló felett vagy a csűrbe es megpenészedik. Úgy, hogy forgatni kell rendesen.

S eppe a napokba látám, hogy mindenféle folyamatokot piszkálgattatok, há ejsze azokot es meg kell forgatni, met ha nyersen eltevődnek, erőst megpenészednek. Úgy, hogy forgassátok, hej! S az áldás es érkezik met a jó Isten olyan mint…

Eccer egy turista ment székelyföldre, értettétek-e. De egy kicsi faluba nem tudta, hogy merre menjen tovább, így osztán oda ment Laji bához, aki éppen a kapu előtt üldögelt, várta a csordát jó üdejibe. Na, há a turista oda es mene az öreghez, s aszongya:

- Hallja-e! Mennyire van innen Csíkszereda?

De az öreg csak bambult tovább. A turista felemelé a hangját, s má szinte kijabált:

- Bácsi! Hallja-e, mennyire van innen Csíkszereda?

De az öreg ugyanolyan nyugodtan kémlelte a délutáni levegőt. Na a turista még próbálkozott keccer-háromszor, s osztán elindult. Há alig lépett harminc métret, megszólal az öreg:

- Húsz percre!

Hej a turistába es felment a pompa, visszalépett:

- Há eddig ezt nem tudta vóna-e mondani, há má mióta, hogy kérdezem?

- Há kellett lássam a tempóját! – szólalt fel az öreg.

Úgy, hogy szárittgassátok a fűzfánfütyülőrigóját a szénájának!

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jezsuita.blog.hu/api/trackback/id/tr34549765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

turo.rudi 2008.07.17. 06:47:29

:)))))

Pázmán Enikő 2008.07.17. 13:13:41

Drága székelyem, te visszamentél a gyökerekhez! :)

Csigabiga 2008.07.17. 23:23:01

Székely blogolónk netán arra céloz, hogy kicsit gombamód szaporodnak itten a blogok, s ez már néha követhetetlenek, nem lehet rendesen megrágni egy témát? Mer ha igen, egyet értek (nem lesz kettő belőle). A tehén se kérődzi rögtön vissza a gyógyfüvet, először rágigálja egy kicsit, ugyi...(?)

G.d.Magister · http://laudator.blog.hu/ 2008.07.18. 14:14:59

Óriási!!! :)) Székely szomszédom van, a Sanyi, hát azt öröm hallgatni! Úgyhogy kellene ehhez a poszthoz egy "hangos" változat is, mert a székelyek, főleg a csíkiek gyönyörű dallamosan beszélnek.

turo.rudi 2008.07.18. 14:37:42

csigabiga
szerintem inkabb biztatni akarta a kommenteloket, amugy meg alkotott jokedveben egy kis rekeszizomszaggato szosszenetet

mazsola 2008.07.18. 15:25:06

Üdvözlet, drága testvér! Jó érzés tudni, hogy a jezsuita tábort erősíted! A szénaszárító melegben, akik éppen nem nyaralnak, forgatják is rendesen a blogot. Lehet belőle tanulni, bár voltak megbotránkozató bejegyzések is. Így lehet megtudni, kinek mi jár a fejében. Én hiányolom az Atyák homályeloszlatását időnként, de lassan gondolom ez is kiforr.

Isten óvjon többi székely testvérünkkel együtt, és erősítsen szándékaidban! (tetszik a másik blogod is)

hofher,jozsef 2008.07.20. 11:35:25

Kedves Mazsola!
Látom nagyon megbántottalak.(Talán másokat is!?)
Tényleg nem akartam.
Mégegyszer bocsánat!
Blog ügyben teljes szilenciumot rendelek magamnak.
Eltüntem!

ipszylonka 2008.07.21. 18:32:47

Hova valósi születés vagy he, met erőst a szüvemhez szótál!
Ami a szénacsinálást illeti, sokat ne keseregj, Márton Áron es az elől szökött meg, s lám baj nem lett belőle! De azét az őszi pityókaszedésnél még számolhatunk veled úgy-e?

homo secuiens secuiens 2008.07.23. 18:06:00

Ammég meglátódik, na!
süti beállítások módosítása