Jezsuiták

PÁRBESZÉDBEN

Címkék

Lucy, a szuper-Éva

2014.10.17. 13:22 scapinelli

lucy-mr-73.jpgKovács Gellért a port.hu-ban csupa rosszat ír róla, és Luc Besson filmjét csak azoknak ajánlja, akik: -„Akik elhisznek mindent, amit a vászonról mondanak nekik; akik szerint jobb az agyat békén hagyni és végül, akik nem szeretik a fontoskodó hülyeségeket…”  Hogy ezek után miért ad a filmnek 10-ből hét pontot, az rejtély marad. A Lucy című új pszicho- pszi-thrillerről van szó, mely nevét a feltételezett afrikai ősanyánkról kapta, mivel a filmbeli hősnő, Scarlett Johansson, miután agyát felturbózta 100 %-ra, végigszalad másodpercek alatt az evolúción, körülbelül úgy, mint az élet a halál után-típusú történetekben, amikor véges kis életünk képei peregnek le tüneményes gyorsasággal szemeink előtt, legalábbis ezt mondják. Mindezt egy mai irodaszékben ülve. Különös jelképhalmaz!

Hány százalék?


Én ezért a filmet azoknak is ajánlom, akik az evolúció csodáin hajlandók elgondolkozni, és szeretnének egyszer nem csak hallani minderről, tudós elméktől tudós gondolatokat, hanem élményszerűen átélni az egészet. Képtelenség? Az, de épp ez az izgalmas benne. Bevallom az elmélkedést emberlétünkről, s hogy mi tesz azzá, eléggé megzavarja a fergeteges thriller-story, a maga követhetetlen sodrával: csak kapkodjuk a fejünket, hogy a superwoman hősnő éppen melyik gonoszt gyilkolja halomra, persze, hogy megmentse az emberiséget. Önmagától, és a puszta értelemmé zsugorodott – a fi szerint tágult – embertelenségtől. Besson szerint – ha jól értettem őt, de ebben nem vagyok elég biztos – még szerencse, hogy agyunknak 10 %-át használjuk. Mert már a duplájánál, 20 %-nál, az észtágító drog hatására hősnőnk emberfeletti teljesítményt mutat. Jó lenne itt megállni? Nem lehet. A drog amolyan vegyi Pandora szelence, és végül megsemmisíti létrehozóit, a kínai gengsztereket, akik úgy látszik átvették az egykori gonoszok, az oroszok szerepét az álomgyárban. Persze a hősnő is hirtelen eltűnik szemünk előtt, mire eléri agyi kapacitásának 100 %-át, és amikor a megdöbbent maffiózó megkérdezi, hová lett, hol van? a válasz a mindenhonnan-seholból jön: „Mindenütt.” Más szóval: hadd fordítsam le ezt teológiai nyelvezetre: ha 100% agy vagyunk, akkor mi vagyunk az Isten. Ami nem anyagi, az anyagon túli, az Isten, és értelem. Nem szellem, hanem puszta intelligencia, de az intelligencia mindenható, mindentudó, és játszik az anyaggal, tökéletesen uralja azt. Lucy, mielőtt az emberiségre – melyet egy természettudós agykutató társaság képvisel – hagyja immár nem növelhető (úgy látszik 101 %-os intelligencia nincs, vajon miért?) értelmét, a mindentudást – még gyorsan felvállalja a Megváltó szerepét. A film nem mondja ki, de így volna a történet kerek, a 99 %-os állapotban megsemmisíti a félelmetes drogot. Vagy azt is a tudósokra hagyja? Akkor bajban vagyunk!

12 komment

Címkék: film evolúció tudatosság Lucy

A bejegyzés trackback címe:

https://jezsuita.blog.hu/api/trackback/id/tr976802253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tomasszo 2014.10.17. 18:20:29

Jó kis kép, habár kicsit máshogy emlékeztem a művésznőre.

csaba carmarthen 2014.10.17. 20:30:21

A megtévesztõ más tanítást fog hozni, és el fogja ferdíteni Szavamat és a hagyományt, amelyet megörököltetek....

Ünnepélyesen mondom nektek: Óvakodjatok a megtévesztõtõl!

www.youtube.com/watch?v=VO7jnR8F3Pg
www.tlig.org/en/testimonies/churchpos/cdf2005/ratzletter/

A megtévesztõ más tanítást fog hozni, és el fogja ferdíteni Szavamat és a hagyományt, amelyet megörököltetek.

www.tlig.org/hu/humsg/hum846.html

Ezért mondom nektek, ne kövessétek a megtévesztõt!

Ne ijedj meg mindattól, nemzedék, amit neked írtam eszközöm kezét, szívét és lelkét felhasználva!

Ne ijedj meg ezektõl a megtévesztõktõl!

Õk nem istenek, és én ott vagyok minden hûséges szívben.

Tüzes zuhatagot fogok rászabadítani erre a Földre,
www.youtube.com/watch?v=5uhUvexMTsU
hogy felégessem bûneit, de meg fogom menteni népemet.

www.tlig.org/en/testimonies/churchpos/theodorosII/

IILiliII 2014.10.17. 21:38:07

...az elmélkedés emberlétünkről, s hogy mi tesz azzá...
talán a szabadságunk? (is?) hogy szabadon árthatunk magunknak (pl,)... egy állat talán nem...(?)
de szerintem még egy csecsemő se, de aztán hamar megtanítják neki...
Néha gondolkodom rajta, vajon hogy kezdődhetett... talán mikor az ember elkezdett felesleget termelni (mert már olyan intelligens volt :-) és ezzel elkezdte magának megteremteni a biztonságát - már nem kellett abban bíznia, hogy aki a madarakat táplálja, az róla is gondoskodni fog...
De azért úgy gondolom, az embernek nem alapvető természete, hogy ártson magának (ha tetszik bűnöket kövessen el) ez csak valami ravasz mesterkedésnek való bedőlés, az ember hagyja magát rászedni - egy ideig...
/érzem ám az ellentmondásokat magam is - ez nem kiforrott vélemény, csak tétova gondolatfoszlányok.../

Antal József 2014.10.17. 22:09:00

A "szuper" Éva nem fogadta volna el az almát és így nem lett volna gyarló ember aki rászokik még a drogra is.
Isten egy volt és soha nem lesz senkiből Isten.

Antal József 2014.10.18. 22:01:14

Valóban. Elnézést!
Isten nem múlt időben írandó.
A nagy művének elvégeztére értettem.
Egyre többet ért az emberiség az élet keletkezéséről a nagy hadronütköztetőnél tartunk és az istentelen részekcséknél de mégsem érti mindeki a lényeget. Ahhoz pedig még iskola sem szükséges.
Mindenki lehet "isten" kicsiben: hozzáteszi a magáét a isteni csodához.
Valaki a családjávál valaki a szeretetével.
Vannak aki az isteni csoda ellen dolgoznak.
Ördögi terveik és cselekedeteik vannak.
Az a jó, hogy - eddig - az "istenek" többen vannak az "ördögöknél".

tomasszo 2014.10.19. 10:07:50

@Antal József: kérem olvassa el az egyel e feletti kommentet.

A Menhely Gondnoknője · http://metafizikaimenhely.wordpress.com/ 2015.02.18. 20:57:27

Csak egy gyors kérdés, biztos vannak itt a kérdésben jártasak - honnan tudjuk, hogy az agyunk hány százalékát használjuk ki?

Úgy tippelem, nem csak egyszerűen megkérdezték a kísérleti alanyokat :)... Gondolom műszeres kísérlet lehetett, és voltak olyan agyi területek, melyek a kísérlet alatt nem mutattak mérhető aktivitást.
Ebből arra következtettek, hogy azok nem is aktívak. De vajon biztos-e, hogy műszerrel, és éppen azzal az adott műszerrel az agyi aktivitás minden fajtája mérhető?
Nekem ez elég felületes következtetésnek tűnik.

Kékavian 2015.12.27. 17:49:02

@A Menhely Gondnoknője: Az a PC amin itt irkálunk mindig minden programját használja vagy adott programokat adott linkekre ikonokra? Ugye a háttérben nem döglött a levelező progi vagy a képnéző a yutub hang és videó progi sem amikor itt csak olvasunk és irunk...mind 100% használható vagy ha lefagy a masina egyik sem....szóval a tudóskák megakarják mondani azt a tutit amit ők sem tudnak.
A hadronütköztetö meg mintha inkább valami csillagkapuként akarnák használni más dimenziókba....pont ugy néz ki ha elmélázik felette az emeber...
süti beállítások módosítása