Jezsuiták

PÁRBESZÉDBEN

Címkék

Koldusok, bevádorlók és egyháziak…

2016.11.04. 11:14 pacsy

blog_f_koldusok.jpgMár régebben történt, de azt hiszem, nem fogom elfelejteni, amíg élek. Előzőleg egy előadást tartottam egy szerzetesnővér-közösség számára Róma egyik külvárosi negyedében. Ezért aztán, dolgom végeztével, talpig fekete papi ruhában békésen baktattam a rendházunk felé. Nem akartam buszra szállni, hogy egy kicsit mozgjak és kiszellőztethessem a fejemet. Az utam nagykövetségek előtt vitt, ahol katonák teljesítettek őrszolgálatot, gondolom, éjjel-nappal,. Ahogy szórakozottan bandukoltam a terepjárójuk mellett, az egyikük megszólított: „Padre! Elejtett valamit.” És tényleg: egy kis poríték volt, még segített is felvenni; az imént csúszhatott ki a zsebemből. Megköszöntem szépen, és kíváncsiságból meg is néztem azért, mi van benne. 100 euró volt, ötvenes címletekben – a nővérek adták az előadásomért, köszönetképpen. Szerzetes vagyok, nincs sok dolgom van pénzzel. Nálunk, jezsuitáknál egyébként is az a szokás, hogy minden pénzadományt automatikusan leadunk a közösség „miniszterének”, aki a gazdasági ügyek felelőse; s akinek pénzre van szüksége, szintén hozzá megy (szóval, „az ő kezéből eszünk…” :) Most már azért kicsit gondosabban raktam zsebre a borítékot.

Ekkor penderült elém az a fiatal pár. Bevándorlók, valószínűleg románok, akikből – úgy mondják –vagy kétszázerez él Rómában. Egy kereszteződésnél álltam éppen, a piros lámpánál, amikor megszólítottak. A fiú beszélt; nyilván látta, hogy pap vagyok, és persze pénzt remélt… Szótlanul hallgattam, ahogy mondta és mondta, hogy akármilyen kevés is jó, csak adjak. Őszintén szólva nem szeretem az ilyen helyzeteket. Kéregetőkkel szemben nem érzem magam szabadnak, különösen, ha ilyen direkt formában nyaggatnak. És főleg azt utálom, ha azért pécéznek ki, mert pap vagyok. Komoran és rosszkedvűen mormogtam tehát magam elé valamit, amit ilyenkor már csak szoktam, hogy nem tudok segíteni. A fiú ettől kicsit mintha megrőkönyödött volna: talán nem várta, hogy visszautasítom. Vagy csak szégyellhette a kudarcot a kedvese előtt, mindenesetre kérlelőre fogta a dolgot: „Pádre, szegények vagyunk, éjszakánként kocsiban alszunk, minden segítség jól jön. Nézze, a feleségem állapotos.” Csak most néztem rá a fiatal nőre; tényleg hatalmas pocakkal állt ott a fiú mellett.  Belőlem viszont – mint mindig, ha sarokba szorítva érzem magam – egyszerre csak valami belső keménység tört elő belőlem. Határozottan megráztam a fejem, hogy nem tudok adni. A fiú mondott még valamit az egyházzal, vagy a papokkal kapcsolatban, nem értettem pontosan. Csak a lemondó gesztusa maradt meg, és az, hogy inkább csalódott volt, mintsem agresszív. Zöldre váltott a lámpa és én továbbmentem.

Csak vagy 30-50 méter után eszméltem rá, mi is történt. A zsebemben ott a pénz, amire nincs is szükségem, és amit ajándba kaptam (kétszer is, miután elveszítettem!). Önzetlen emberek (egyháziak és nem egyháziak) bízták rám, hogy talán jobb helye lesz, mint másoknál. Most pedig megyek haza, mint aki jól végezte dolgát, és jön ez a pár… És ekkor, mint valami hirtelen rám törő égető fájdalom, hasított belém a felismerés: te jóságos ég, mit tettem, hiszen én elküldtem a Szent Családot!

Azonnal visszafordultam persze, és vagy egy fél órán át kerestem őket a kereszteződésben, a környékbeli utcákban, abban az irányban, amerre indultak. De soha többé nem találkoztunk. Néha azóta is imádkozom értük, olykor még misézem is. Arra a szándékra szoktam, hogy az Isten megáldja, megsegítse őket. Hiszem, persze, hogy a Mennyei Atya megbocsátott. Nincs okom kételkedni: meg is gyóntam azóta az esetet. Próbálok hát túl lenni rajta, magamnak is megbocsátani. Ám akkor valami megváltoztathatatlanul elmozdult bennem. Azon veszem észre magam például, hogy másként olvasom a karácsonyi evangéliumot, másként is prédikálok róla. Nagyobb a részvét bennem, s nem csak a bevándorlók, de azok iránt is, akik nem fogadták be a hideg éjszakán szállást keresű Szent Családot. Ismerem őket, a kemény szívű elutasítókat: itt élnek bennem.

Utóirat: remélem, azóta a kicsi is megszületett és mindnyájan jól vannak. És azt is, hogy akadnak körülöttük segítőkész emberek – derekabbak, mint én voltam.

367 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://jezsuita.blog.hu/api/trackback/id/tr6811929461

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jabbok 2017.04.11. 14:17:33

@khamul: a kifejezetten a CEU-ra vonatkozó passzusokat kifelejtettem
- bár ezt pl. már korábban is idéztem:
(International Migration Initiative Portfolio Review | Governance and Enforcement | Page 4)
"Our grants to three organizations aimed, collectively, to fill critical knowledge gaps and facilitate dialogue (MPI), provide practical recommendations for reforming global migration governance (Columbia Global Policy Initiative), and build the capacity and networks of policymakers (Central European University’s School of Public Policy). "

Our grants to three organizations aimed (AZT CÉLOZTA!) ... BUILD THE CAPACITY AND NETWORKS OF POLICYMAKERS (CEU)

"The nature of general support makes it challenging to draw a causal relationship between our funding to MPI and specific policy gains. As a leading institution in the migration policy field, MPI has played an essential role in advancing issues to which IMI is committed. MPI is IMI’s only grantee working across all our thematic areas (Labor, Governance, and Enforcement), and all our geographies."

"While MPI is sometimes criticized for its closeness to governments, flexible funding from OSF (Open Society Foundations) has allowed it to maintain some independence from the governments it advises. This is particularly important, as its revenue stream increasingly comes directly from government clients."

Okos. Vagy alattomos. Vagy leginkább mindkettő. Nézőpont kérdése.

jabbok 2017.04.11. 14:21:26

@Pandit: "Legigazábból meg engem nem nagyon érdekel se Soros, se a CEU."

Hát pontosan ez a lényeg... Tényleg nem érted? Már rég csak a HANGULAT számít, lám, még neked is...

Hát akkor hogy remélheted, hogy a fiatal, "forradalmi ifjúság" ne akkor és ne azon az alapon csináljon forradalmat, ha a hangulat-vezérek azt rikkantják...

Déli pályaudvar 2017.04.11. 14:35:49

@jabbok:
Abba ne hagyd! Ha más nem, én biztos, hogy nagyon élvezem, ahogy vitatkozol, és sokat tanulok is belőle, mind magára a témára, mind a vitatkozási kultúrára vonatkozóan.

2017.04.11. 14:47:05

@jabbok:
Hé, ne értsd félre!
Most nem fogom azt csinálni amit az előbb.
Nem nekem NEM A HANGULAT számít. Nagyon nem! Pont nem.
Talán pontatlan voltam, nem tudom, de pont ezt utálom én is ebben az egészben.

Mindegy, most talán van más fontosabb. Ünnep lesz, meg minden.

@Déli pályaudvar:
Csatlakozom. :)
(a "tanulok is belőle" részhez mindenképpen)

jabbok 2017.04.11. 16:57:02

@Déli pályaudvar: Pedig a vitatkozási kultúrám tragikus - főleg ilyenkor (vagyis mostanában szinte mindig). Ismersz már annyira, hogy nem szerénykedésből mondom - hanem azért, mert engem sokkal jobban megvisel, mint mondjuk az örök jóhiszeműség mintapéldányává avatható @Pandit: -ot. (Azért itt is vannak, akiket MAJDNEM annyira megvisel mint engem. Pacsyt például sokszor.)

Szerintem EGYETLEN dolgot érdemes tanulni belőle: a források lehetőleg korrekt (vagy legalább arra törekvő) használatát. Hogy MINDIG igyekszem mindkét oldal forrásait EREDETIBEN megkeresni, és onnan előbb megérteni, aztán onnan hivatkozni. Az eredeti forrás ellenőrizhető feltüntetésével.

2017.04.11. 17:29:59

@jabbok:
Honnan tudhatnád mennyire visel meg?
Az irántad (különösen!) és meggyőződésem, hogy az itt kommentelők (és posztolók) többsége iránti jóhiszeműségem pedig nem alaptalan. És ezt belegondolva, komolyan mondom.

Engem is megvisel a sajátom, néha nem is kicsit!
Bevallom néha nagyon őszintétlenül tudok provokálni, csak utólag veszem észre.
Szóval nem akartam rossz érzéseket okozni. Sok mindenben értelek is és igazat adok neked! Amikor pedig nem azt is meg fogom mindig mondani. Remélem nem felejtem el. :)

jabbok 2017.04.11. 19:22:29

@Pandit: "Honnan tudhatnád mennyire visel meg?"
Hát, ezt valóban nem tudhatom - és látom, hogy még téged is eléggé megvisel :(
De azt szoktam a feleségemnek meg a kamasz gyerekeimnek is mondani, hogy ti csak naponta néhány órán át vagytok kénytelenek engem elviselni - én viszont napi 24 órában... És ezt sem alázatoskodásból mondom.

2017.04.11. 19:37:19

@jabbok:
Látod ezért jó a házasság. A 24+24 <<48 lesz.
:)
Értelek, és kösz.
Na most már vonuljunk vissza, azt hiszem.

jabbok 2017.04.17. 20:06:21

@khamul: - A szomszéd topikból, "on"... Ha már éjjel úgyis megint dolgoznom kell...

Miből gondolod a fentiek után, hogy egy pillanatig ("lépésig") is azt gondolnám vagy mondanám, hogy 'nem is akarták bántani a CEU-t'?

Éppen azt támasztottam alá pl. itt @jabbok: , hogy szerintem nagyon is akarták bántani a CEU-t - de nem ostobaságból vagy rosszul felmért politikai érdekből, hanem azért, mert erre (nem csak Orbán, hanem SOROS és az Open Society Foundations SAJÁT, expressis verbis állításai szerint is) elég súlyos okaik is voltak.

Mégpedig ez az ok kifejezetten a CEU szerepe (sőt, az idézett OSF-dokumentum szerint a CEU-nak az OSF ÁLTAL SZÁNT, ELŐÍRT szerepe)
- a migráció megítélése terén,
- és az OSF-nel ellentétes oldalon álló politikusok és kormányok befolyásolása, akár ellehetetlenítése terén
- és az ezekbe való aktív beavatkozásban.

jabbok 2017.04.17. 20:26:28

@Déli pályaudvar: Ne haragudj, de nekem ez az érvelés pont annyira manipulatív és tendenciózus, prekoncepciós, prejudikatív, mint a másik oldalé. (Ez lehet a műfaj "szükséges (??) rossz" velejárója is - ha így van, akkor sem tudok vele azonosulni.)

Még akkor is, ha a következtetéseit sokkal valószínűbbnek is tartom, mint a másik oldalét, vagy sokkal több elemével egyet is értek.

Ahogy mondani szoktam: egy dolgot bírok rosszabbul annál, ha az ellenfeleim inkorrektek, kivetítenek, lemondanak AZ IGAZSÁG tárgyilagos, nyitott szívű, érvekre alapozott képviseletéről. Azt, ha a "saját oldalamról", az általam megismerni vélt igazság nevében teszik ugyanezt.

És itt most megint nem a "PC-ség" vagy valami rejtett "liberalizmus" bujkál bennem, és ezzel sem azt mondom, hogy a hit és a megismert igazság ne kötelezne, vagy ne lenne sokszor igen-igen, nem-nem.

De nem hiszek abban, hogy mi ugyanúgy ESZKÖZKÉNT használhatjuk, szelektálhatjuk a tények közül a CÉLUNK SZEMPONTJÁBÓL hasznosakat, mint bárki más.

A VALÓSÁG, az IGAZ állítások sem HASZNÁLHATÓK szabadon arra, hogy a másik oldal SZÁNDÉKAIT, MOTIVÁCIÓIT_MINŐSÍTSÜK (közülük azokkal, amelyek erre szelektálva a legalkalmasabbnak tűnnek).

A "mi oldalunkon" ez ugyanúgy a "gondolatolvasás" és az Isten szerepében tetszelgés, mint amikor a másik oldal teszi. Csak tőlünk/nekünk nehezebben megbocsátható.

Déli pályaudvar 2017.04.19. 06:55:04

@jabbok:
Engem nagyon érdekelne, ha vádadat bővebben kifejtenéd, mondjuk, példákkal támasztanád alá, mert így inkább arra az érvelési módra adsz példát, amelyet éppen támadsz.

Azt továbbra is jelzem, hogy érdemi reakciókra határidős munkáim miatt nemigen lesz lehetőségem.

csab carmarthen 2017.04.19. 12:34:47

Problem Reaction Solution - David Icke Explains the Hegelian Dialectic
ordo ab chao... az épitőmesterek taktikája
www.youtube.com/watch?v=B7EbJKF-wBQ

..kreálj káoszt, és ha megvan, te legyél az, aki megszervezi a segítséget az újjáépítéshez és közben kimazsolázza a legjövedelmezőbb üzleteket. Bontsd le a határokat, hogy azok ne akadályozzák a mozgásodat. Bontsd le a nemzeti szuverenitást, hogy az ott lakók, vagyis a helyiek érdekei ne hátráltassanak....
latoszogblog.hu/blog/a_baloldal_sirasoja

jabbok 2017.04.20. 07:23:44

@Déli pályaudvar: @Déli pályaudvar: "ha vádadat bővebben kifejtenéd, mondjuk, példákkal ..."

Íme néhány példa a Schmidt Mária-cikkből.

1.
"Soros az OTP-t szerette volna, nagyon".
Erre szoktam (talán kicsit sommásan) mondani, hogy "gondolatolvasó"... Hogy mit SZERETNE Soros, azt szerintem csak a jó Isten tudja. Mi legfeljebb tippelhetünk vagy következtethetünk rá, TÉNYEKBŐL. Én megelégednék vele, ha abból többet látnék, hogy mit TESZ. Alátámasztásul viszont Schmidtnél nincs több, mint néhány "urban legend" - ellenőrizhető forrásmegjelölés nélkül.

(De azt korábban is írtam, hogy "Ez lehet a műfaj "szükséges (??) rossz" velejárója is- ha így van, akkor sem tudok vele azonosulni. Még akkor is, ha a következtetéseit sokkal valószínűbbnek is tartom, mint a másik oldalét, vagy sokkal több elemével egyet is értek.")

2.
Amit Kouchner-ről és a koszovói szerepéről ír Schmidt, az is elég "urban legend", legalábbis 5 perc alatt nem találtam rá semmi számomra meggyőző, viszonylag pártatlan forrásból származó bizonyítékot. Még akkor is (vagy talán éppen azért) zavar az ilyen vád, ha Kouchner az egyik, aki miatt "Soros"-t idézőjelbe szoktam tenni. Hiszen nehéz valakit Soros bérencének tartani, aki legalább olyan befolyásos és legalább annyira Isten szerepében avatkozik be emberek, népek életébe, mint az egész JELENSÉGET nálunk szimbolizáló, egy személyben megtestesítőnek MESTERSÉGESEN kikiáltott Gyuri bácsi.
en.wikipedia.org/wiki/Bernard_Kouchner

3.
Az "Orvosok határok nélkül" terén végképp elég egyoldalú és "karakter-gyilkos" a "Soros által pénzelt" jelző. Legalábbis az 'Orvosok határok nélkül' nyilatkozata szerint ez a szervezet masszívan Sorossal és Kouchner-rel ellenkező állást képvisel olyan kardinális kérdésekben, mint a fegyveres erők beavatkozása humanitárius célokból (pl. Irak, Líbia, Ukrajna, stb): ők ellenzik a "humanitárius háborúkat", amiket Soros és Kouchner lelkesen támogat politikailag és anyagilag egyaránt. Ettől még nem kell mindenben egyetérteni velük sem - de az mindenképpen tendenciózus és inkorrekt, ha "soros által pénzelt"-nek kiáltjuk ki őket.

jabbok 2017.04.20. 07:30:01

@Déli pályaudvar:
Hopp, a link az orvosok határok nélkül kérdéshez lemaradt:
www.doctorswithoutborders.org/news-stories/press-release/dr-bernard-kouchner-and-msf-clarification

Most ennyire futotta az időmből...
(Azért akár milyen hihetetlen, de én is dolgozom, és nekem is vannak határidőim is... ;o))
Még egy gondolat.

A "Soros"-ozással pont az az egyik fő gondom, hogy amennyire "praktikus" (kommunikációs meg populista és politikai szempontból) egyetlen bűnbakot megnevezni, annyira veszélyes pl. ezzel azt az illúziót kelteni, hogy a vén Gyuri halálával a probléma meg is szűnne. Messze nem egy emberről vagy egyetlen befektetőről van szó...

Sőt, ha igazán itthoni pályán akarunk lenni: a hitünk szerint Soros is, Kouchner is, Trump is, Clinton is, Putyin is, OV is, Ferenc pápa is csak parasztok a sakktáblán.

Nem éri meg miattuk aggódni.

Harmadnapon

És fölzúgnak a hamuszín egek,
hajnalfele a ravensbrücki fák.
És megérzik a fényt a gyökerek
És szél támad. És fölzeng a világ.
Mert megölhették hitvány zsoldosok,
és megszünhetett dobogni szive –
Harmadnapra legyőzte a halált.
Et resurrexit tertia die.

(Pilinszky János)

2017.04.20. 12:16:08

@jabbok:

'ez az ok kifejezetten a CEU szerepe (sőt, az idézett OSF-dokumentum szerint a CEU-nak az OSF ÁLTAL SZÁNT, ELŐÍRT szerepe)
- a migráció megítélése terén,
- és az OSF-nel ellentétes oldalon álló politikusok és kormányok befolyásolása, akár ellehetetlenítése terén
- és az ezekbe való aktív beavatkozásban'

Az OSF világlátása tőlem is távol áll (szerintem minden katolikustól távol kell állnia), de nem hiszem, hogy a probléma megoldása a CEU beszántása lenne.
A világ egyszerűen nem így működik.

Vagy ha mégis, akkor ne csodálkozzunk azon, ha a katolikus papokat vatikáni ügynököknek tekintik, a Szentszék megnyilvánulásait pedig azzal intézik el, hogy 'a Vatikán ne szóljon bele más államok belügyeibe'.

2017.04.25. 13:36:50

@Pandit:

Érdekes, hogy a megkérdezettek többsége szerint Európa értékválságban van.

2017.04.25. 14:01:53

@khamul:
És melyik is volt ez a kérdés?
Egyáltalán mit is jelent az "értékválság" fogalma itt nálad?

2017.04.25. 19:01:40

@Pandit:

A válaszadók 67%-a gondolta úgy, hogy

'Európának vissza kell térnie a hagyományos értékekhez, hogy megmaradjon'

A felmérés szerint tehát három emberből kettő úgy gondolja, hogy nem a megfelelő értékek szerint élünk.

Különben szerintem pár kérdés béna volt. Az olyan állítások, hogy

'A nyugati civilizáció képes megbirkózni a mai világ problémáival'

illetve

'a nyugati civilizáció súlyos válságban van'

nem zárják ki egymást, így választani sem lehet(ne) köztük.

2017.04.26. 07:13:55

@khamul:
Aha, kösz'.

"pár kérdés béna volt"
Az egész béna kicsit. Egyetértek.
Bár pont a példádat lehet úgy is értelmezni (szerintem erre is gondolhjattak), hogy kizárják egymást.
De végül is az összes kérdést lehet ezerféleképp érteni. :)
Gondolom ez ilyen. Azért érdekes.

2017.04.26. 09:03:18

@khamul:
" három emberből kettő úgy gondolja, hogy nem a megfelelő értékek szerint élünk"

Csak tréfásan azért megjegyezném, hogy a háromból a kettő az mindig az adott ember szomszédja lehet. :)
Meg hát elég nagy összeget tennék rá, hogy a történelem során soha nem készíthettek volna olyan felmérést amikor ne ugyanez, vagy még rosszabb arány jött volna ki erre a "hagyományos értékekre" vonatkozó kérdésre.

És próbáltam definíciót találni az "értékválság" szóra. Elég érdekes fogalom ez. (?)

jabbok 2017.05.02. 11:02:13

Boulad atya újabb, megfontolandó sorait és a pápalátogatást is elővesszük holnap este 6-tól, a Keresztényüldözés... II. c. kerekasztalon a Párbeszéd Házában. Addig is átgondolásra itt van a szöveg magyarul, és az eredeti francia is.
_________
A pápa látogatása az Al-Azhar Intézetben... Hiábavalóság? (kardcsapás a vízre?)
A pápának az Al-Azhar Intézetbe tett látogatásával kapcsolatban az első reakcióm a lelkesedés volt. Ám mélyebben elgondolkodva, és barátokkal történt véleménycsere után a hozzáállásom módosult és sokkal kevésbé pozitív.

1 – Nekem úgy tűnt, hogy a két vallási vezető között nem volt azonos az egymás elismerésének hőfoka. Úgy éreztem, hogy a „melegszívűség” inkább jellemezte Ferencet, mint Tayebet, aki mintha tartózkodó lett volna, s mintha az elismerés kimutatása akarata ellenére való lett volna.

2 – Egyáltalán nem került sor egy olyan közös dokumentum aláírására, amely konkretizálta volna ezt a hőn óhajtott és kinyilvánított jövőbeli „békét”.

3 – Süket fülekre találtak Sissi elnök ismételt kérései Tayeb felé arra vonatkozólag, hogy töröltessen a tankönyvekből minden olyan részt, amelyek erőszakra és gyűlöletre való felbujtásra alkalmasak. Semmi sem változott. A tankönyvekben semmi módosítás nem történt, továbbra is minden maradt a régiben.

4 – Néhány hónappal ezelőtt az Al-Azhar egyik diáklánya védte meg doktori dolgozatát, amelyben a keresztény templomok és kulturális helyek lerombolására szólít fel, s mindezt tette Tayeb áldásával.

5 – Tayeb továbbra is makacsul kitart amellett, hogy nem ítéli el az Iszlám Államot. Ezzel hű marad önmagához, és az iszlám hivatalos tanításához, amelyet az Iszlám Állam csupán áttesz a gyakorlatba.

6 – Amennyiben az elkövetkező hónapokban e téren semmi nem változik az Al-Azhar részéről, a két vallási vezető közötti találkozás hiábavalóság volt, kardcsapás a vízre. A mosolyok, az elismerések, a kedveskedés, ez mind nagyon jó. De ha semmi sem változik konkrétan, visszajutunk a kiindulóponthoz, és eredménytelen párbeszédet folytatunk.

7 – Harcos hozzáállásom – amely miatt a „politikailag korrekt” és az egyirányú dialógus hangadói élesen kritizálnak – nem jelent egyebet, mint azt, hogy MONDJUNK IGAZAT, nyíltan beszéljünk! Ki kell emelni a dialógust a megszokott kerékvágásból, hogy ezáltal lehessen előre lépni. Meddig maradunk még a kétszínűségben és hazugságban?

Ezek a gondolataim árnyaltabbá teszik a tegnapi (április 30-i) pozitív hozzáállásomat a pápa látogatásával kapcsolatban.
Henri Boulad, sj
2017. május 1.
(Fordította: Décsey Erzsébet)
Forrás: www.facebook.com/sajgosz/posts/1890540144566849

2017.05.02. 11:31:25

@jabbok:
a fentieket tehát megelőzi ez (csak hogy érthetőbb legyen):
www.facebook.com/sajgosz/photos/a.1816584351962429.1073741828.1814769065477291/1889919824628881/?type=3&theater
(A szemlélek blog még csak ez utóbbinál tart (kissé tendenciózus címválasztással):
szemlelek.blog.hu/2017/05/01/boulad_papa)

2017.05.02. 11:35:17

@jabbok:
Szia Jabbok!
Ezt én már ismertem.
Valóban megfontolandó mindannyiunknak. Köszi.
P.

jabbok 2017.05.02. 12:08:14

@jabbok: bocsánat - az idézőjeleket lefelejtettem...

2017.05.02. 12:24:54

@jabbok:
"MONDJUNK IGAZAT, nyíltan beszéljünk! Ki kell emelni a dialógust a megszokott kerékvágásból, hogy ezáltal lehessen előre lépni."
Érdekes, pont Ferenc pápa lenne az aki nem ilyen? "politikailag korrekt" lenne?
Lehet. (?)

Hermes the God in Yellow 2017.05.02. 15:20:28

"Ezzel hű marad önmagához, és az iszlám hivatalos tanításához, amelyet az Iszlám Állam csupán áttesz a gyakorlatba."

ez erdekes. amikor emlitettem, hogy a hivatalos manifesztotok es egyetlenkönyvetek mar a legelejen a melegek kiirtasara szolit fel, az bezzeg nem a keresztenyseg hivatalos tanitasa volt. akkor bezzeg a keresztenyseg hivatalos tanitasa valami baromira arnyalt dolog volt.

hogy van az, hogy az iszlam ugyanolyan lenyügözö melysegeit nem tudod eszre venni egy nepirtasra adott nyilt parancsban?

jabbok 2017.05.02. 21:18:55

@Pandit: Sokmindenben SZVSZ is "diplomatikus" Ferenc pápa - de ez most konkrétan Boulad véleménye volt, amit idéztem...

Egyébként te is vetetted már fel, hogy egyes kérdésekben nem fogalmaz világosan, TALÁN konfliktuskerülésből... (Lásd pl. a bíborosok Dubia-kérdéseit...)

2017.05.02. 22:20:35

@jabbok:
Ja tudom, hogy idézted, a kérdést csak úgy "mindenkinek" nem konkrétan neked szántam. :)
Viszont azt hiszem értem Boulad-ot, el tudom képzelni, hogy a találkozót így felemásnak érzi és egy szókimondóbb keresztény (katolikus) fellépést (is) várt volna. Viszont, hogy elsőre mi lelkesítette az nem világos egészen.
A pápa kommunikációjával kapcsolatban talán értelek: Olyan, mintha befelé (sajátjainak) provokatív, kifelé (világ felé), meg "polkorrekt" lenne.
Erre gondoltál?

jabbok 2017.05.02. 23:19:34

@Hermes the God in Yellow: Ezt most tőlem kérdezed?

Egyébként akár igen, akár nem, ez most tőled szokatlan tájékozatlanságról tanúskodó kérdés.

Először is, a homoszexuálisok (mint már említettem, a "meleg" szót az emberi kapcsolataim terén nem vagyok hajlandó átengedni egyetlen kisebbségnek sem) kiirtására szóló parancs az Újszövetségben sehol nem szerepel. Tehát a "kereszténység" "hivatalos tanításának" kikiáltani tőled meglepő tájékozatlanságra utal. Ezen az alapon a tejben főtt gödölye-hús fogyasztásának tilalma, vagy a véreshurka tilalma is a "kereszténység" "hivatalos tanítása" lenne.

Másrészt emlékeim szerint te is ott voltál a vita során, amikor arról volt szó, hogy az iszlám és a kereszténység között pont az az egyik lényegi különbség, hogy az iszlám alapjainál, struktúrájánál és tanításánál fogva megreformálhatatlan. Míg a kereszténység a társadalom fejlődésének élén járt (kik is kezdték a tudomány és az iskolák publikussá tételét? Milyen vallású országokban, kultúrákban született meg - máig egyedülálló módon - a személyiségi jogok, a "liberalizmus" és kifejezetten a más vallások tiszteletének, szabadságának a gondolata is? stb, stb.) - addig az iszlám ÖNMAGÁVAL sem tudott SOHA és SEHOL - TARTÓSAN - békében együtt élni.

És ez nem filozófiai, elméleti állítása Boulad-nak, hanem egy olyan ember tényekkel alátámasztott állítása, akinek a családjából 600 év óta MINDEN generáció legalább 60-80 %-át megölték a moszlimok. Boulad pont azt állítja, hogy 30-40 évnél hosszabb békés, fanatizálódás-mentes periódus az iszlámban GYAKORLATILAG nem létezett Mohamed halála óta - és Boulad szerint ennek nem csak praktikus okai vannak.

Miközben Boulad a saját (vagy az apja? nem emlékszem biztosan...) életét egy "mérsékelt", nagyon tiszteletre méltó hithű moszlim családnak köszöni, akik a legutolsó pogrom alkalmával pont úgy rejtegették őt, mint nagyanyámék 45-ben a két zsidó baráti családot a nyilasok elől. És Boulad elég világosan bizonyította az életével is, hogy nincs benne harag vagy bosszúéhség a moszlim EMBEREKKEL szemben.

jabbok 2017.05.02. 23:26:25

@Pandit: valami ilyesmire... Most én sem tudnám pontosabban megfogalmazni.

2017.05.03. 07:32:10

@jabbok:
Értem. Elég pontos.
100%-ig egyet tudok érteni azzal, hogy a kommunikációnk változtatására is(!) szükség van, és "igazat mondani" minden körülmények között jobb.
Közkeletű azt mondani, hogy az iszlám, mint világvallás, még a "fejlődése" elején jár, vagy még nem esett át a maga "felvilágosodásán", és ha ez megtörténne akkor majd ez is egy békés és a társadalmaknak, emberiségnek csak pozitív dolgokat adó "klub" lehet. Egy a sok közül.
(nevezzük ezt mondjuk "humanista felfogásnak")
Csakhogy ez egyrészt aligha igaz az iszlámra (ez az amit Boulad láthat és szeretné, ha kimondatna és a humanistáknak is átmenne, jól értem?)
Másrészt egy keresztény soha nem állhat be ebbe a sorba és a kereszténység nem is fog, még ha ez tűnik(!) is a "békés útnak". Igazság csak egy van.

Gondolom azonban megoldást(!) még ez kommunikációs váltás sem hozhat mindaddig amíg azokat a "praktikus okokat" nem kezeljük.
Amúgy meg egy keresztény mi mást tehetne mint újra és újra kezet nyújt a másiknak?
Vagy ez butaság?

jabbok 2017.05.04. 22:31:18

@Pandit: hát, ebben is van igazság...
Bár az elgondolkodtató, hogy a gépi intelligencia jövőbeli fejlettségi szintjétől - és az ezzel elérhető gépi cenzúrától (valamiféle gépi "nagy testvértől") reméli a szerző a megoldást.

Hermes the God in Yellow 2017.05.05. 08:02:33

@jabbok: egy kis matek: ha hatszáz év óta minden generáció 60%tol 80%ig terjedő részét kiírtották, akkor hány koptnak kellett élnie a 640 körül Egyiptomban ahhoz, hogy még ma is 10 millió felett legyen a számuk?

A legnagyobb keresztényírtás, ami muszlim országban megesett, az örmények elleni genocídium volt. Ezt nem muszlimok hajtották végre, hanem az 1913as puccsot követően hatalomra került nyugatos, felvilágosult, modernizáló elemek. Ha nem hiszel a vérrel örökölt gonoszság hitleri tanában, akkor ezen el kellene gondolkodnod.

ha az iszlám soha sehol nem tudott senkivel tartósan együtt élni, akkor honnan került szíriába az a sok síta, jezidita, alivita akiket most ki lehet írtani? miért állt még 10 éve minden szír faluban három féle mecset?

az iszlám egy ugyanolyan vallás mint a kereszténység. együtt tud élni az animizmustól kezdve a szekularizmusig akármivel. a keresztény papok simán megmagyaráznak akármit, amit a hatalmon lévők kérnek tőlük, a "tannal" simán összeegyeztették a római császári diktatúrát, a feudális röghöz kötést, a nemesi előjogokat, majd később zökkenőmentesen lettek belőlük békepapok, ma pedig orbán talpát nyalják. erre a mutatványra az iszlám ugyanúgy képes és ők is pont ezt csinálják 1400 éve. mert ez a vallás gyakorlata.

ez joggal háborítja fel azokat, akik a "tiszta hitet" akarják megélni a kitartott udvari tányérnyalók felvizezett oppurtunista hitével szemben. a tiszta hit az egyetlenkönyv betű szerinti értelmezését jeleni. ilyen mozgalom volt az európai reformáció, és ilyen mozgalom az ISIS is. ha valaki képes hinni egy egyetlenkönyvben, akkor teljesen logikus gondolat az ővék.

és igen, szerintem nem olyan elborult gondolat, ha már hisztek ebben a baromságban, megtartani a kóser előírásokat. erdélyben éltek valamikor a szombatosok, olyan keresztények, akik a reformáció idején visszatértek ezekhez a gyakorlatokhoz.

teljesen meg tudom érteni a saját szempontjukból az amerikai protestánsokat is, akik "god hates fags" táblákkal lóbálóznak. ők betartják a vallás tanítását. te ezt azért nem teszed, mert a te felekezeted nem foglalkozik a vallás alapjaival, hanem dokumentumok alapján kiadott dokumentumok alapján zsinatilag megfogalmazott dokumentumok jelenlegi pápai interpretációja fényében a helyi politikai hatalommal való konzultációt követően kiadott püspöki konferenciai döntések alapján működik.

Hermes the God in Yellow 2017.05.05. 08:15:51

nem tudom ki ez a Boulad, de attól tartok te csak azért olvasod ilyen szívesen, mert azt találod nála, amit eleve gondolsz. és itt alapvetően ugyanazt az uszítást végzed a muszlimok ellen, mint akármelyik ISIS prédikátor. ők is simán el tudják mesélni, miért folyik ellenük 900 éve keresztes háború. egyikhez sem kell sokat olvasni

a következő majd az lesz, hogy elkezdesz YouTube videókat csinálni a témában.

barátilag mondom: hajlamosnak tűnsz az ilyen aktuális divatok lánglelkű hangoztatására. látom, hogy a sorosozásban is nagy vagy. egy kereszténytől, a jobb hagyományaitok szellemében, több rezignáltságot, az mindennapok felszínétől való elfordulást és szerény, a maga dolgával törődést várnék.

2017.05.05. 09:24:22

@Hermes the God in Yellow:

"a keresztény papok simán megmagyaráznak akármit, amit a hatalmon lévők kérnek tőlük, a "tannal" simán összeegyeztették a római császári diktatúrát, a feudális röghöz kötést, a nemesi előjogokat"

Nem érdemes visszavetíteni olyan dolgokat a múltba, amelyek akkor még nem léteztek.

A kereszténység előtt az állam legitimitását az uralkodó természetfeletti, isteni karizmája adta. Még a régi görög poliszoknak vagy a Augustus előtti respublikának is vallási alapja volt. Vö. Platón/Arisztotelész és Ciceró államelméleti könyveit.

Továbbá a római köztársaság egyszerűen morálisan kifáradt (Iuvenalis: nam qui dabat olim imperium, fasces, legiones, omnia, nunc se continet atque duas tantum res anxius optat: panem et circenses), intézményrendszere szétkorrumpálódott (Ciceró tudna sokat mesélni kora oligarcháiról), a társadalom polgárháborúról polgárháborút szenvedett el.

Szükségszerű volt, hogy a triumvirátusok által már rég detronizált szenátus szerepét a principatus, később a dominatus vegye át, vagy a közel-keleti kérészéletű mamut-birodalmak sorsára jutott volna.

Jézus már bőven a Pax Augusta után élt,tehát nem értem, hogy ezt miért lenne a kereszténység nyakába varható. A kereszténység volt az első, ami az államról levette a vallási szerepet.

Az 5. századi nyugati "feudalizmus" még közelében sem volt a későbbi középkorinak. A Merovingoknak, longobárdoknak szinte semmilyen hatalmuk nem volt, ugyanis a "feudalizmus" a hatalmat teljesen szétterpesztette a felső és a középső kasztok között.

Egyébként pont emiatt alakult ki éppen Nyugaton (és nem Bizáncban, Moszkvában, Indiában vagy Kínában) az a "harmadik rend", ami a 18. század végére hatalomra került.

2017.05.05. 11:32:14

@Hermes the God in Yellow:
Felteszem ez Jabboknak szólt.
Én megpróbálok a kedvedért "rezignáltan"(keresztény rezignáltság, azta!) reagálni:

"attól tartok te csak azért olvasod ilyen szívesen, mert azt találod nála, amit eleve gondolsz.."
Mind így vagyunk ezzel, túl lehetne már rajta lépni. :)
De "uszítást"? Pontosan mire gondolsz?

(amúgy én őszintén(!) tökre szívesen megnéznék egyszer egy ilyen Jabbok kreálta youtube videót) :D

jabbok 2017.05.05. 14:56:48

@Hermes the God in Yellow: olvass figyelmesebben... Azt írtam (idézem): "a családjából 600 év óta MINDEN generáció legalább 60-80 %-át megölték a moszlimok".

Vagyis sehol nem állítottam, hogy minden kopt 60-80 %-át. Boulad-ék egy előkelő, közszereplő, városi család voltak (mellesleg nem is egyiptomiak és nem is koptok, hanem szíriaiak és katolikusok), valamelyik őséről utca is van elnevezve Aleppóban (ha jól emlékszem). Csak néhány generációval ezelőtt menekültek Egyiptomba, pont egy pogrom elől. Én is valószínűnek tartom, hogy az ő családjukat sokkal több üldözés érte, mint egy átlagos kopt földművesét.

jabbok 2017.05.05. 15:20:51

@Hermes the God in Yellow: Emlékeztetnélek rá, hogy Mohamed halálakor (632) néhány törzsi, animista és hasonló vallás mellett a TELJES Perzsia, Arab félsziget, Észak-Afrika és Hispánia keresztény (Perzsia pl. nagyrészt nesztoriánus) volt. Csak É-Afrikában 800 keresztény egyházMEGYE (nem plébánia!!) volt, a legnagyobb szentjeink onnan valók... És NEM fegyverrel hódította meg a kereszténység. hu.wikipedia.org/wiki/A_kereszt%C3%A9nys%C3%A9g_t%C3%B6rt%C3%A9nete#/media/File:Spread_of_Christianity_to_AD_600_(1).png

Az megvan, hogy pontosan 100 évvel Mohamed halála után, 732-ben mi történt és hol?

Konkrétan addigra az iszlám KARDDAL meghódította a fél világot.

Persze nem gyilkoltak le mindenkit - hiszen akkor nem lett volna adófizetőjük. De most komolyan magyarázni kell egy magyar embernek, hogy milyen is egy iszlám uralom? Volt belőle nálunk is 150 év. Olvasgass.

jabbok 2017.05.05. 15:49:38

@Hermes the God in Yellow: abban teljesen egyetértek veled, hogy a keresztények radikalitásának felpuhulása (és nem pl. a te keresztényellenességed vagy bármilyen tömegek nyomása) a kereszténység egyetlen igazi problémája.

Abban már kevésbé, hogy ez lenne A (!) kereszténység.

Csak tudod, van, aki a médiában beszél róla - és van, aki éli. És közben nem nagyon ér rá szónokolni. Főleg nem a médiában - amihez ugye hatalom és / vagy tőke is kell, amivel az általad kritizált kör kezdődik és zárul...

jabbok 2017.05.05. 15:55:49

@Hermes the God in Yellow: "az iszlám egy ugyanolyan vallás mint a kereszténység. együtt tud élni az animizmustól kezdve a szekularizmusig akármivel" - ebben viszont alapvetően tévedésben vagy. A nyugati, iszlámot csak propagandából ismerő ideológusok 99 %-ához hasonlóan.

Az iszlám azonban tételesen mást tanít erről - és a történelme is mást bizonyít.

A vallásháborúk (mármint a valóban vallások közötti - és nem a nemzeti vagy túlélésért folytatott - és keresztes RUHA alatt megvívott - háborúk) pl. a kereszténységben néhány évtizedet tartottak. Az iszlámban 1500 éve folyamatosan.

jabbok 2017.05.05. 18:26:41

@Hermes the God in Yellow: a "sorosozásban" pont olyan tárgyilagos és SAJÁT FORRÁSAIBÓL származó, ellenőrizhető bizonyítékokra támaszkodó voltam, mint másban. Úgyhogy ha ellenvéleményed van, akkor próbáld meg ALÁTÁMASZTANI - egy ateistától, a jobb hagyományaitok szellemében, több rezignáltságot, az mindennapok felszínétől való elfordulást és szerény, a maga dolgával törődést várnék. ;o))

Ez így olyan vallásos, személyeskedő, kizárólag érzelmi alapokon álló nyavalygás.

Hermes the God in Yellow 2017.05.05. 18:33:15

@Nuntiulus Noster: az események ilyen alakulása nem a kereszténység felelőssége, az egész cezarizmus bőven készen állt a konstantini fordulat idejére. éppen ezért érdekes, ahogy a keresztény ideológusok az új kenyéradó intézményt simán beillesztették az "üdvtörténet ívébe". láthatólag sokakat felháborított ez a dolog akkoriban, sok egyéb más mellett, mert a remeteség ekkor nagyon szépen terjedt az új szabadság ellenére is.

Hermes the God in Yellow 2017.05.05. 18:49:39

@jabbok: nem tudom melyik iszlám uralomra gondolsz. a kettős adófizetés vidéke és a végvárvonal környéke biztosan rettenetes volt, de az erdélyi bábállamot viszont mint valamiféle aranykort szokás megénekelni a magyar történetírásban. ez a szép a történelemben: mindig több perspektíva van, és visszanézve mindenki azt választja, ami a prekonceptualizált narratívájához kell. Így végül mindenkinek igaza lesz.

Ez a blog is média. Te itt szónokolsz. Hogy érsz rá megélni a hitedet?

A kereszténység is tételesen mást tanít mint amit a története bizonyít. Más szemében a szálkát?

Ha egy pillanatra empatikus lennél, és a közel kelet szemszögéből néznéd a történelmet, akkor egy pillanatra neked is tűnhetne az úgy, hogy a keresztes háborúk, a reconquista, a habsburg-török háborúk, a krími háborúk, az angolok és franciák által kikényszerített ottomán modernizációs törvények és nyugatiaknak adott privilégiumok, a kaukázus orosz meghódítása, a térség első világháború utáni mandátumrendszerű és gyarmati felosztása, a pahlavik és saudok hatalomra juttatása, és végül a modern nyugati intervenciók mind egyetlen folyamat, a keresztes háborúk részei. én egyáltalán nem állítom, hogy ez így van, csak azt, hogy símán tűnhet úgy nekik, vagy legalább is nem lehet olyan nehéz eladni ezt a narratívát

a sorosozás ciki. ennél igazán mindenkinek van fontosabb dolga.

Hermes the God in Yellow 2017.05.05. 18:55:09

@Pandit: nekem jabbok már elmondta, hogy készüljek arra, hogy húsz év múlva a muszlimok fognak a barátommal együtt halálra kövezni. mi ez, ha nem uszítás? hegedűs lóránt ugyanezt úgy mondta a zsidók kapcsán, hogy "rekesszük ki őket mielőtt ők rekesztenek ki minket". röviden összefoglalva nagyjából ez jabbok álláspontja is a muszlimok kapcsán.

különben, akármit írok, megtisztelsz ha reagálsz rá. szeretni szoktam a hozzászólásaidat.

2017.05.06. 15:56:40

@Hermes the God in Yellow:

'az egész cezarizmus bőven készen állt a konstantini fordulat idejére. éppen ezért érdekes, ahogy a keresztény ideológusok az új kenyéradó intézményt simán beillesztették az "üdvtörténet ívébe"'

Annak is vannak veszélyei, ha a hatalom az ellenséged, meg annak is, ha a barátod. Dehát ezt tudjuk a kereszténységtől függetlenül is.
A remeték kivonulhatnak a világból, de az egész világ nem vonulhat ki magából. Mindig lesznek olyanok, akiknek használniuk kell a hatalmat.

jabbok 2017.05.08. 10:34:39

@Hermes the God in Yellow: "a sorosozás ciki. ennél igazán mindenkinek van fontosabb dolga."

Ezt pontosan így gondolom - ezért veled ellentétben se nem "sorosozom", se nem "putyinozok, se nem "orbánozok". Hanem pontos és konkrét, ellenőrizhető dokumentumokkal (jelen esetben magától az OS-tól illetve Sorostól, tehát NEM üresen "sorosozóktól") hoztam TÉNYEKET, BIZONYÍTÉKOKAT arra, hogy durván, politikai és gazdasági eszközökkel beavatkozik országok szuverén kormányai ellen. És azt is világosan leírtam, hogy ez messze nem csak "soros"-jelenség:
"A "Soros"-ozással pont az az egyik fő gondom, hogy amennyire "praktikus" (kommunikációs meg populista és politikai szempontból) egyetlen bűnbakot megnevezni, annyira veszélyes pl. ezzel azt az illúziót kelteni, hogy a vén Gyuri halálával a probléma meg is szűnne. Messze nem egy emberről vagy egyetlen befektetőről van szó..."

Illetve bővebben: @jabbok: és környező hozzászólásaim.

Ehhez képest nem éppen az a "sorosozás", hogy valaki állást foglal a témában - de anélkül, hogy egyetlen KONKRÉT érvet vagy bizonyítékot hozott volna? Olyan súlyos tárgyilagossággal, mint az az állítás, hogy "sorosozni ciki"?
;o)))

jabbok 2017.05.08. 13:15:56

@Hermes the God in Yellow: "Ez a blog is média. Te itt szónokolsz. Hogy érsz rá megélni a hitedet?"

1. ehhez a médiához sem pénz, sem hatalom nem szükséges.

2. Fenntartom a meghívásomat... Jöjj, és nézd meg. ;o))

jabbok 2017.05.08. 13:20:00

@jabbok: @Hermes the God in Yellow: mondjuk június közepéig nem igazán érdemes - most aztán tényleg nem sok időm lenne beszélgetni, és velem együtt kéne "bi- vagy multi-lokálnod". Itt sem sokat írok. Vagy éppen az időmhöz képest túl sokat.

csaba_carmarthen 2017.05.10. 02:39:35

BESZÓLTAK A PÁHOLYBÓL : FOGADJÁTOK BE AZ ÖSSZES BEVÁNDORLÓT, MERT HA NEM.....

www.medias-presse.info/immigration-les-obediences-maconniques-sunissent-pour-imposer-le-grand-remplacement/38439/

Huszonnyolc európai szabadkőműves páholy írt alá egy közös nyilatkozatot, amiben felszólítják az
európai kormányokat,

hogy fogadják be az összes, Európába tartó bevándorlót.
www.youtube.com/watch?v=-aPRjg8ViF0&t=64s

Nemleges válasz esetére azzal fenyegetnek,
hogy újabb konfliktusokat szítanak Európában.

A francia Médias-Presse által közölt nyilatkozatban a szabadkőműves páholyok felszólítják az európai kormányokat, hogy engedélyezzék a korlátlan bevándorlást Európába, hogy ezzel “felülemelkedjenek a nemzeti egoizmuson”. A nyilatkozat szerint Európa vezetői tiszteletben kell tartsák az “emberi jogokat”, a “szolidaritás és testvériség eszméit”, valamint az elődeik által elfogadtatott

“Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatár hivatkoznak,amit szerintük Európa elsődleges irányelvnek kell tekintsen.
Hogy valójában mit is jelent a “nemzeti egoizmuson felülemelkedés”, arra Corrispondenza Roman beszámolója rámutat; a szabadkőműves páholyok aláásnák a haza eszmeiségét, az európai népek identitását.

www.infowars.com/macron-gives-victory-speech-in-front-of-illuminati-pyramid/

2017.05.10. 13:39:14

@jabbok:
Ez nem túl komoly most. :)
A 10. idézet illenék ide némiképp.
elegemvan.blog.hu/2017/02/22/elegem_van_10_legjobb_rejto_idezet

jabbok 2017.05.11. 13:28:24

Magát a 888-at életemben nem olvastam - ezzel a cikkel is máshol találkoztam. De ez elég elfogulatlannak és szakmainak tűnik...
888.hu/article-speidl-bianka-a-tomeges-bevandorlas-vegzetes-lesz-europara##

jabbok 2017.05.11. 14:11:45

Nem értek a témához - de nekem ez az érvelés legalább annyira megalapozottnak és szakmainak tűnik, mint a CEU mellett érvelő akadémikusok és elvtársak érvelései.

@Hermes the God in Yellow:
Elég "rezignált" és "szerény", ha ISMÉT(!!!) kifejezem, hogy NEM TUDOM, melyik fél mond több igazat és melyik miben hazudik, de a CEU-nak SEM(!!!) hiszek jobban, mint a másik oldalnak?

csaba_carmarthen 2017.05.11. 22:26:08

www.youtube.com/watch?v=6Ftq15XV0X4

...Európában fog kezdődni.

Bankrendszeretek lesz ennek az okozója, és Németország ismételten benne lesz...
www.youtube.com/watch?v=-82PFvWeAx8
...ebben a tragédiában, ahogy az elmúlt két alkalommal is.

nagyfigyelmeztetes.hu/2012/05/masodik-pecset-a-iii-vilaghaboru/

..az ima enyhíteni tudja ezen szenvedés nagy részét.

Ennek a háborúnak a hatása az lesz, hogy földi Katolikus Egyházamat majd bekebelezi az egy-világ-egyház, az (egyház)egyesítés nevében.

www.youtube.com/watch?v=-_gti-jfXFE&t=3s

BESZÓLTAK A PÁHOLYBÓL : FOGADJÁTOK BE AZ ÖSSZES BEVÁNDORLÓT..............

www.medias-presse.info/immigration-les-obediences-maconniques-sunissent-pour-imposer-le-grand-remplacement/38439/

Hermes the God in Yellow 2017.05.12. 00:32:58

@jabbok: a kereszteny rezgnältsag egyfajta koncentraltsag is: az ember nem hagyja megosztani a figyelmet es csak az "üdvössegre" fokuszal es jo szerenyen, talan bölcsen is, tavolsagot tart a "nagy" dolgoktol.

csaba_carmarthen 2017.05.12. 01:58:52

Nagaszaki titka
The Secret of Nagasaki
www.youtube.com/watch?v=ceFJ6I5awms

Mi valójában Fatima?
www.youtube.com/watch?v=952pbJLQHQs&t=1s

Akita és a Fatimai Titok...
www.youtube.com/watch?v=lAAkEp0BV9Q&t=1s

....és az európai invázió...

csaba_carmarthen 2017.05.12. 02:03:41

Nagaszaki titka
The Secret of Nagasaki
www.youtube.com/watch?v=ceFJ6I5awms

Mi valójában Fatima?
www.youtube.com/watch?v=952pbJLQHQs&t=1s

Akita és a Fatimai Titok...
www.youtube.com/watch?v=lAAkEp0BV9Q&t=1s

....és az európai invázió...
U.S (Globalists) Backed ISIS Invading Europe As Migrants!!
www.youtube.com/watch?v=iJl2yJYlkAI&t=9m39s

jabbok 2017.05.12. 09:28:28

@Hermes the God in Yellow: ez miben is különbözik attól a komcsi filozófiától, hogy az életben semmi keresnivalója a hitnek - az maradjon a templom falai között?

Nem hiszem, hogy a keresztény koncentráció a lényeges dolgokra azt jelentené, hogy az Isten nem-létében hívők döntsenek minden gyakorlati kérdésről körülöttünk ;o))

Megismétlem: az, hogy te homoszexuális lehetsz, és még jogaid is vannak ezzel kapcsolatban, az a kereszténység, mégpedig a kereszténység politikai, társadalmi tevékenysége nélkül de facto SEHOL nem alakult ki a világban. Biztos véletlen...

Egyébként mindig élveztem az olyan okos elméleteket, amikben a kereszténység hozzád hasonló szimpatizánsai tanítják a keresztényeket, mi is lenne a kereszténység lényege.

Nem mintha ne lenne sok tanulni valónk tőletek - de aligha ezekben.

2017.05.12. 10:06:54

@Hermes the God in Yellow:
De elég unalmas lenne az neked. Kivel "hadakoznál" akkor?
:D
Nekem egyáltalán nem esik nehezemre távol tartanom magam a Te "nagy dolgaidtól" (Ez nem gúny akart lenni, csak így rövidebb). (ezt szerénynek, bölcsnek(!) nem nevezném. )
de mintha Te "piszkálnál" itt minket időnként. Hm? :)

@jabbok:
teljesen egyetértek. (ezt a "sehol" dolgot nem ellenőriztem, de elhiszem, hogy úgy van)

Hermes the God in Yellow 2017.05.12. 10:38:43

@jabbok: ez tiszta cinizmus. vagy döbbenetes bigottsag. szerinted nyilvan az, hogy brokkolit lehet kapni a boltban, az is a jezuskazas eredmenye. az okori homoszexualis kultura is csak nektek volt köszönhetö, csakugy mint a piramisok es a japan kertkultura. A sehol, csupa nagy betüvel, komoly ignoranciat arul el a reszedröl, föleg, hogy a mozes apatokkal kezdödött az egesz melegüldözes. nincs idöm erröl meselni, ha erdekel ott a wikipedia

en.wikipedia.org/wiki/Homosexuality

jabbok 2017.05.12. 10:42:56

@Hermes the God in Yellow: meigint sikerült megint elvinned a témát a teljes tárgyilagosság-nélküli "sorosozó" hozzászólásodtól (ami nyilván kicsit kényelmetlen lehet számodra) - én hülye meg partner voltam hozzá. ;o)))

Hermes the God in Yellow 2017.05.12. 10:43:06

a könyvetek tele van a vilagrol valo lemondassal. ne ezen a vilagon gyüjtsetek kincseket, ahol rozsda marja, meg ilyenek. ha keresztenykent mindenkepp annyira aktivistanak kell lenni, akkor a benediktrendiekkel es a karthauziakkal vitatkozz, ne velem, mert az ö tevedesük nagyobb.

a vallas maradjon meg a te eletedben, ne akard masokra eröltetni. szokd meg, hogy olyat latsz magad körül, ami nem tetszik. ez lenne a tolerancia. ez az, amit a könyvetek nem tanit

Hermes the God in Yellow 2017.05.12. 10:46:02

@jabbok: a sorosozas klasszikus zsidozas uj kodnev alatt. csaba carthman es tarsai szinvonala.

2017.05.12. 10:47:16

@Hermes the God in Yellow:
"föleg, hogy a mozes apatokkal kezdödött az egesz melegüldözes"
Aha, akkor most 1:1?
Mi a "melegüldözés"?
(A brokkolit meg nem értem, ez utal valamire?)

2017.05.12. 11:02:56

@Hermes the God in Yellow:

"a vallas maradjon meg a te eletedben...."
"szokd meg, hogy olyat latsz magad körül, ami nem tetszik. "
"ez lenne a tolerancia"
Te ezeket komolyan gondolod?
Mit vársz el te az embertársaidtól?

(egyébként meg ha a muszlimoknál hiányoljuk ezeket, netán figyelmeztetünk, hogy náluk nagyon nem így van, akkor az meg uszítás?)

" ez az amit a könyvetek nem tanít." Ez igaz. :)

2017.05.12. 11:05:25

@Hermes the God in Yellow:
Ez meg így ugye, nem beszélgetés.
Végső érvnek(!) szántad?

Hermes the God in Yellow 2017.05.12. 11:21:56

@Pandit: en ezt egyszeruen igy latom. vannak dolgok, amikkel nem lehet vitatkozni, mert egy fix mindset megnyilvanulasai. sok ilyen dolog van az összeesküves elmeletektöl a feng shui radikalizmusig. ezekkel nem erdemes vitatkozni, mert rögeszmek. legfeljebb szolni lehet, hogy haver, most gaz vagy.

Hermes the God in Yellow 2017.05.12. 11:24:52

@Pandit: (egyébként meg ha a muszlimoknál hiányoljuk ezeket, netán figyelmeztetünk, hogy náluk nagyon nem így van, akkor az meg uszítás?)

nem veletlen az analogia, mert közösek a gyökerek. ahogy emberekben is a sajat rossz tulajdonsagaink irritalnak a legjobban minket, ugyanugy az iker-mozgalmak is egymast szoktak a leginkabb gyülölni

2017.05.12. 11:35:42

@Hermes the God in Yellow:
Lehet, de ne haragudj, ez most itt Jabbokkal szemben marhaság. Részedről meg a "beszélgetés" lezárása.
Sorost meg aztán tényleg nem mi hoztuk be a közbeszédbe, de persze tehetünk úgy is, mintha nem is létezne. OK.

2017.05.12. 11:44:41

@Hermes the God in Yellow:

Akkor most Te uszítasz? Akkor értem. ;)

"iker-mozgalmak" ??
Keresnék példákat ilyenekre.

De az - innen kívülről nézve - nem tűnik rossznak, hogy Jabbokkal azonosak a rossz tulajdonságaitok. (Jó tudom a gyűlölet szó nem áll a ti esetetekre)
:)

Hermes the God in Yellow 2017.05.12. 12:01:38

@Pandit: az ikermozgalmak olyanok mint:
kommunistak/nacik-fasisztak
kalvinistak/jezsuitak
keresztenyek/muszlimok
judeai nepfront/judea nepe front

sorost valoban nem ti hoztatok be a közbeszedbe. ezert csak ismetelhetem, mennyire elszomorit, hogy akiknek az örök dolgokra kellene fokuszalniuk, ennyire az esemenyek felszinevel, a latszatok es primitiv manipulaciok vilagaval vannak elfoglalva

csaba_carmarthen 2017.05.12. 14:30:23

Nagaszaki titka
The Secret of Nagasaki
www.youtube.com/watch?v=ceFJ6I5awms

The other point about Secret Societies and my own realisation that Nagasaki, but also Hiroshima and Tokyo as well (Tokyo was carpet bombed to smuthereens ) having all been targeted for reason that these three cities were home to a thriving Catholic Church community although Nagasaki was the most significant.... ..

Mi valójában Fatima?
www.youtube.com/watch?v=952pbJLQHQs&t=1s

Akita és a Fatimai Titok...
www.youtube.com/watch?v=lAAkEp0BV9Q&t=1s

Hiroshima 1945 - 8 Jesuit priests living just 8 blocks from the blast site miraculously survived the atomic blast. Everyone else within a radius of roughly 1.5 Kilometres was reportedly killed instantly, and those outside the range died of radiation within days. However, the only physical harm to Fr. Shiffer was that he could feel a few pieces of glass in the back of his neck.

The priests have been examined over 200 times by scientists. Each time the priests repeated the same explanation for their survival:

"We believe that we survived because we were living the message of Fatima."

....és az európai invázió...
U.S (Globalists) Backed ISIS Invading Europe As Migrants!!
www.youtube.com/watch?v=iJl2yJYlkAI&t=9m39s

jabbok 2017.05.12. 19:45:05

@Hermes the God in Yellow: "a sorosozas klasszikus zsidozas uj kodnev alatt. csaba carthman es tarsai szinvonala."

Kettőnk közül továbbra is csak te sorosozol - l. @jabbok:
Én nem szoktalak üres trollkodással vádolni - de ha nincs időd vagy kedved olvasni, akkor nincs nagyon értelme, hogy reagáljunk rád. A tárgyilagosság ilyen teljes hiánya mellett fölényeskedni - na az a ciki. Ennél eddig értelmesebben lehetett veled beszélni.

csaba_carmarthen 2017.05.12. 22:38:09

Robespierre szinvonala....(?)

www.youtube.com/watch?v=nTm1GsaRtfk&t=100

Ima azokért, akik eladták a lelküket

„Drága Jézus, oltalmadba ajánlom (....) a lelkét, és mindazoknak a lelkét, akik elcserélték lelküket a hírnévért cserébe.

Szabadítsd meg őket fertőzésüktől. Hárítsd el tőlük az Illuminátusok általi fenyegetést, akik bekebelezik őket.
www.youtube.com/watch?v=hh84vr6O8gQ&t=3m13s

Adj nekik bátorságot, hogy félelem nélkül ott tudják hagyni ezt a bűnös szolgaságot. Vedd őket Irgalmas Karjaidba, és dédelgesd őket újra a Kegyelem Állapotába, hogy méltóak legyenek megállni Színed előtt.

Istenséged által segíts nekem ezzel – a sátán fogadott lelkeiért való – imával megkaparintani őket a Szabadkőművesektől. Szabadítsd meg őket a béklyóktól,
melyek megkötözik őket, és melyeknek a pokol kamráiban való szörnyű kínzatás a vége.

Segítsd meg őket a választott lelkek szenvedései által, imáim által, és Irgalmad által, hogy az első sorban álljanak, készen arra, hogy belépjenek az Új Békekorszak – az Új Paradicsom Kapuin. Könyörögve kérlek, szabadítsd ki őket a fogságból.

nagyfigyelmeztetes.hu/2013/09/imahadjarat-117-ima-azokert-akik-eladtak-a-lelkuket/

MAJUS 13 1917
In the end, My Immaculate Heart will triumph.

jabbok 2017.05.13. 08:57:59

@Hermes the God in Yellow: "vannak dolgok, amikkel nem lehet vitatkozni, mert egy fix mindset megnyilvanulasai. sok ilyen dolog van az összeesküves elmeletektöl a feng shui radikalizmusig. ezekkel nem erdemes vitatkozni, mert rögeszmek. legfeljebb szolni lehet, hogy haver, most gaz vagy."

Akkor most szólnék: "haver, most gáz vagy". Mondhatnám, te vagy a bagoly a verebek között.

Elég "fix mindset" az is, ha a másik érveitől függetlenül te MINDIG a saját fejedbe a mainstream médiából bemosott kliséket lököd: "a sorosozas klasszikus zsidozas uj kodnev alatt. csaba carthman es tarsai szinvonala."

A SOROSTÓL és Open Society-től vett idézeteket + a sorosozás szűk látókörűsége elleni figyelmeztetéseimet összemosni a "nagyfigyelmeztetés" világával mi, ha nem "fix mindset"?

Hermes the God in Yellow 2017.05.13. 09:21:05

@jabbok: es ellenforradalmi elem es zsidoberenc nem vagyok?

arrol probaltam beszelni, hogy vissza kell utasitani, hogy masok tematizaljak a gondolkodasodat. erre hozzam vagod az egesz fidesz frazeologiai szotart, ugy mondod, hogy csak a mainstream media altal az agyamba mosott kliseket lököm.

informalodj csak az internetröl, blogokrol meg a sok ellenörizhetetlen eredetü es hatterü szemetböl, amiket ide gyakran belinketsz. miert nem rögtön a sarki csövest idezed? neki is megvan az a hitelessege, hogy nem mainstream media. ugy informalodsz, mint egy agyhalott iskolazatlan trump szavazo. es mint azok, te is rohadt okosnak es megvilagosultnak hiszed magad.

persze tudom hogy neked van igazad, es csak a szölö keserü nekem. az aljanep uj korszaka jött el. tanulatlan, felelötlen, hasznavehetetlen senkihazik követelik "vissza maguknak" a politikat. Az interneten megalkottak maguknak azt az univerzumot, ahol ennek legitimitasa es ertelme van. szoval te vagy franko a 888 cikkeddel, en meg a financial times elöfizetesemmel egy agymosott gaz alak vagyok.

jabbok 2017.05.13. 09:27:49

@Hermes the God in Yellow: Ó, de érzékeny lett a kicsi lelked, amikor neked mondanak vissza valamit fele olyan bántón és kétszer annyi ténymegtámasztásssal, mint te sorozatban másoknak... ;o))
Ilyenkor szoktad te azt mondani, hogy csak prrovokáltál, meg ez csak egy póz volt. ;o))))))

Ismét nagyfokú szelektivitást jelez, ha a 888-ról találtál tőlem idézetet - az OS és Soros forrásaim hitelessségét pedig a Financial Times mögé sorolod...

De hát valami ilyesmi a "fix mindset", amit MÁSOKNÁL olyan érzékenyen kritizálsz.

csab carmarthen 2017.05.14. 14:25:52

a világot irányító elitért.....

„Ó drága Jézus, könyörögve kérlek Téged, világosítsd meg a világot irányító elit lelkét.

Mutasd meg nekik Irgalmad bizonyítékát. Segíts nekik, hogy nyitott szívűekké váljanak, és hogy őszinte alázatot mutassanak, tisztelvén a Te – Kereszthalálod által hozott – nagy Áldozatodat, amikor meghaltál az ő bűneikért.

Segíts nekik tisztán látni, ki az ő Igaz Alkotójuk, ki az ő Teremtőjük, és töltsd el őket a kegyelmekkel, hogy meglássák az Igazságot.

Kérlek, akadályozd meg azirányú terveiket, hogy emberek millióinak ártsanak a védőoltások révén, hogy élelmiszerhiány, hogy ártatlan gyermekek kényszerű örökbefogadása és családok szétszakadása következzen be.

Gyógyítsd meg őket. Áraszd rájuk a Te Világosságodat, és vedd őket a Te Szívedbe, megmentvén őket a gonosz kelepcéjétől. Ámen.”

nagyfigyelmeztetes.hu/2012/11/imahadjarat-84-ima-a-vilagot-iranyito-elit-lelkenek-megvilagositasara/

pacsy 2017.05.15. 10:03:42

@Hermes the God in Yellow: Vigyazz, beindul a gepezet, nincs menekves, bedaralnak... ;)

@jabbok: "amit MÁSOKNÁL olyan érzékenyen kritizálsz" - ez egy vedhetetlen erv, mar en is voltam celtablaja.

Nem tudom, nem lenne-e eloremutatobb, ha alazattal igyekeznenk elismerni a masik lehetseges igazat, es csak a hangnem megszeliditesen faradoznank... Kulonben maradnak a korben forgo semak.

Persze mondani konnyu, elismerem... Raadasul mostanaban nem olvasgattam a kommenteket, szoval nyugodtan engedd el a fuled mellett, csak egy futo benyomas megfogalmazasa volt.

Hurra, jon a nyar! :)

2017.05.17. 10:18:11

@jabbok:
szemlelek.blog.hu/2017/05/15/ne_feljunk_a_politikatol

Én az ilyenekkel aaannyira nem tudok mit kezdeni. Mindig csak felidegesít és frusztrál. (De már kevésbé) Most akkor mit is kellene tenni?

Ez viszont valamiért érdekes:

niche.blog.hu/2017/05/01/kulonbeke_az_orban-rendszerrel

Meg ez is:
niche.blog.hu/2017/05/04/van_gazdad

2017.05.17. 10:28:08

@pacsy:
"korben"
Nem, nem ez egy "Möbius-szalag szerű" spirál:
"sorosozás" ami zsidózás, ami fix mindset ami az amit MÁSOKNÁL kritizálsz- ami meg körben forgó séma "gépezet" (ami bedarál)... ...ami meg ismét tulajdonképpen sorosozás, vagy akármelyik ezek közül.
És mi szépen mind beszállunk majd kiszállunk, majd ismét beszállunk, majd ....és így tovább
:D :D

jabbok 2017.05.17. 10:49:08

@Pandit: most nagyon el vagyok havazva - még elolvasni sincs időm, de megpróbálok később visszatérni rá...

jabbok 2017.05.17. 12:23:57

@Pandit: az általad jelzett blogra pont annyi időt bírtam fordítani, amennyit a másik oldalon a 888-ra vagy a kuruc-infóra. Ez a mondat nekem elég volt elfogulatlanságból és korrektségből, főleg a mostani időbeosztásom mellett:

"A valóság az, hogy ez a kormány összegyúrta a Kádár meg a Horthy-éra, és a rendszerváltás utáni világ minden mocskát, mindent ellopott, ami mozdítható, a híveik nagy része pedig lyukas gatyában és éhes gyomorral támogatja őket (a kis része meg az X5ösben ülve)"

2017.05.17. 13:18:44

@jabbok:
Kár. Ez van.
Én nem tudom melyik "oldal" és nem azt a posztot linkeltem. (nem is véletlenül)

És sem elfogulatlanságot, sem korrektséget nem is vártam,
(amúgy sem tudjuk pontosan mik is lennének ezek egy ilyen "közéleti blogon")
Én ezeket csak egy-egy "gondolatnak" tekinteném. (Amikben vagy van valami vagy tök hülyeségek.)

Egyszerűen nincs most időd, Ok. Nekem ennyi elég! :)
P.

jabbok 2017.05.17. 15:23:40

@Pandit: Ez azért több, mint a "nincs most időm" - és ezt fordított esetben pontosan értenéd is, ha a kurucinfóról vagy egy, a mostani szerződhöz hasonlóan elfogult és fröcsögő "közéleti blogról" küldene valaki posztokat, "nem véletlenül nem a legdurvábbakat".

Te ellenkező esetben is keresnéd a "gondolatokat", "Amikben vagy van valami vagy tök hülyeségek"?...

2017.05.18. 07:26:14

@jabbok:
ebben az irányban is értettem.

"keresnéd..?"
Ha Te küldenéd azt hiszem igen. De persze ennek nem kell kölcsönösnek lennie. Alapból sem, meg azért sem, mert komolyan mondtam, hogy nem tudom(!) melyik "oldal", vagy hol helyezhető el a "kurucinfo-888-444-szemlélek-jezsuita-matthaios....stb sorban. (előfordulhat, hogy te már tudhatod)
De némiképp érthető, ha megengedem a lehetőségét, hogy ha az időbeosztásodat is említed és egyetlen kiragadott példa alapján dobod a a dolgot, hogy esetleg még sincs még akkora rálátásod a blog egészére, hogy kapásból eldöntsd. (Mert néha talán mindenkivel (bármely oldalon) előfordulhat, hogy kicsit "fröcsögőre", elfogultra (ami utóbbi önmagában nem is feltétlenül rossz dolog, csak jó ha tudjuk) vagy pontatlanra sikerül egy-egy mondat.)

Azt sem mondtam, hogy bármivel is egyetértenék a szerzővel, ettől még lehet elgondolkodtató.
Valamint egy másik blogot is linkeltem (elsőnek!), amivel talán nincs bajod (ekkora), és amivel legalább az egyik másik link témájában összefügg szerintem azért tettem volna mellé.
És végül nem vagyok tökéletes tévedhetek is meg lehet, hogy mi sem értünk mindenben egyet. Ilyen is van gondolom.

Szóval én maradnék annál, hogy nincs időd. :)
Ami pedig a linkelt blogot illeti addig is a továbbiakban figyelembe veszem(!), hogy szerinted az egyik oldal szélére sorolandó. Köszi.
:)

jabbok 2017.05.18. 10:40:40

@Pandit: én köszönöm a türelmedet, és a jóindulatot!

Jelen helyzetben valóban nem csak időm nincs, hanem már kifejezetten kerülöm BÁRMELYIK oldal hasonlóan agresszív és tárgyilagosságtól, "sine ira et studio" KÍSÉRLETÉTŐL is elrugaszkodó megnyilvánulásait. Egyre komolyabban aggaszt, hogy ha még el sem kezdődött a választási kampány, és mégis, már idáig hergelődnek a véleményvezérek - akkor mi lesz ilyen hangnemekből fél év, vagy 10 hónap múlva...

jabbok 2017.05.18. 11:19:56

Ahogy azért a legfrissebb események is némiképpen zavarják az igazságérzetemet - és SZERINTEM nem azért, mert Orbánista lennék. Bár a sárga isten szerint csakis ez lehet az igazi ok.

Konkrétan a német politika például sokkal demokratikusabb. Ott szeretik a menekülteket, és csak véletlen, meg baleset, hogy tavaly a szeretet hevétől több mint 1000 (NAPI 2-3!!!) menekültszállás égett le, és ahol ilyen rendezvények is csak a társadalom jóérzésű többségének háta mögött mindennaposak:
www.google.hu/search?q=anti+immigrant+protests+in+germany&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjeloX0ivnTAhUqEJoKHWKeDjc4HhD8BQgGKAE&biw=1536&bih=832

Meg ezek a francia képek www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/france/11179302/French-riot-police-in-battle-with-Calais-migrants-in-pictures.html

és ezek az események:
www.independent.co.uk/news/world/europe/refugee-crisis-paris-migrants-france-police-sleeping-bags-blankets-violence-refugee-rights-data-a7575376.html

is csak véletlenül, a nagy demokrácia elkerülhetetlen véletlenjei következtében lehetnek mindennaposak,

EZEK, és a többi ilyen demokratikus, toleráns, liberális ország politikusai JOGOSAN "aggódnak" a magyarországi migráns-ellenes rendőri túlkapások és menekült-szállások miatt.

Természetesen én nem állítom, hogy ez kettős mérce - hiszen ha az EP mondja, akkor bizonyára ez a kiegyensúlyozott, igazságos, Európa-konform, korrekt eljárás. És micsoda tévedés lenne az 1000 német szállás tüzének fénye mellett bagatellizálni azt, hogy nálunk talán nem is csak 3, hanem titokban még egy negyedik embert is megvertek a kegyetlen magyar rendőrök a határon! Csak az elvakultak érzik úgy, hogy képmutató, hazug, sőt, diktatórikus, demokráciagyilkos ez a brüsszeli politika. A fenti képeket pedig egyébként is csak a kurucinfo és a putyini propaganda hekkerei tették fel a netre.

Én úgy gondolom, hogy ez is igazából kizárólag Orbán bűne. Miatta büntet minket az egyébként jóságos és demokratikus, européer világ. Tőle kell megszabadulni.

Hermes the God in Yellow 2017.05.21. 15:09:08

nem mondtam, hogy orbánista lennél. azt mondom, hogy amit írsz olyan, mintha a magyar időkből másolnád be. nyilván külön utakon jutottattok el a megvilágosodásig, ti mindannyian.

így kell krisztus követségében járni? engem csak ez a vonatkozása érdekel a témának. az eredeti poszt is erről szólt.

sajnos ami itt kommentek címen történik az csak 1 ember propaganda hadjárata.

csaba_carmarthen 2017.05.21. 15:58:57

(es a magyar rendorok hozzaallasa...
-a valosag -
www.youtube.com/watch?v=a-bQL-DZl_U&index=3&t=9m16s
"do not lie to me, please..." )

csaba_carmarthen 2017.05.27. 00:01:19

CIA controlled ISIS prepares to wreak havoc on Philipines.
Will the Philippines be the next victim of the CIA and its ISIS surrogates?

www.youtube.com/watch?v=xf5TFrvzmAE&t=56

www.infowars.com/philippines-isis-takes-town-beheads-police-chief/

masodikeljovetel.hu/satanista-csoportok-felemelkedese-es-vilag-ellenorzese

Támaszkodj rám! Én, Jahve, megvigasztallak. Palántám, én neveltelek udvaromban, hogy visszhangom és erős szócsövem, kardom légy ellenségemmel szemben. 1 Ne félj! Nem én, Jahve, a te Abbád, mentett meg téged? Ne félj! Az enyém vagy, és engem úgy ismernek, hogy megvédem enyéimet. Ha elnyomóid gyűléseket tartanának ellened, én veled leszek. Ha meghamisítanák üzenetemet megrágalmazva téged, Nevem miatt egyre többször fogom kinyilvánítani Fiam Szent Arcát a te arcodon társadalmatok előtt, amint előre megjövendöltem. 2 Elnyomóid nem fognak elhallgattatni téged, mindig fel foglak emelni, hogy Szívem gyönyörűségét lelje benned! Akkor sem fogsz összetörni, ha nagy erővel mindnyájan összefognak, hogy összetörjenek, mert drága vagy szememben. A bölcsesség Lelkét és előrelátó felismerő képességet ígértem neked, hogy felélénkítsem szívedet és mások szívét is. Nem vetted számításba diadalaimat? 3 Én, Jahve, létem mélységeiből szeretlek téged. Jöjjenek elém elnyomóid és magyarázzák meg nekem az én tudásomból merített tudásodat!...

Figyelj leányom, a te kedvedért el fogom hozni bátyádat Keletről, hogy Nevemet tisztelje. Meríts bátorságot most! A reménység ága fog kihajtani keleti házamból. Mialatt az emberek erőszakot alkalmaznak egymás ellen, mialatt az emberi gőg kirobbanáshoz közelít, és mialatt országaitokat továbbra is elárasztja a lázadás lelke nyugati házamban üszkösödésként pusztítva, emlékezz arra, amit én, az Isten, régen megmondtam nektek még mielőtt megtörténik, hogy

Keletről kínálják fel nekem a dicsőség koronáját.

www.tlig.org/hu/humsg/hum892.html
süti beállítások módosítása