Jezsuiták

PÁRBESZÉDBEN

Címkék

Isten és a bálványok – mondd, te kit választanál?

2018.09.04. 16:44 "fityisz"

Maga az Úr is döntött fontos pillanatokban, illetve a halála előtt, mert mindenben kísértést szenvedett (de bűnt nem követett el). Minden nap és az utolsó órában nekünk is döntenünk kell, hogy mit/kit választunk, Isten, vagy a Mammont. Adja az Isten, hogy egyszer tudjunk jól választani!


penzimadat.png

„Józsué egybegyűjtötte Izrael minden törzsét Szichemben, aztán hívatta Izrael véneit, vezéreit, bíráit, tisztségviselőit. Azok felsorakoztak az Úr színe előtt. Józsué ekkor így szólt a néphez: Ha nem akartok az Úrnak szolgálni, válasszatok most, kinek akartok szolgálni: azoknak az istenek-e, akiknek atyáitok szolgáltak Mezopotámiában, vagy az Amoriták isteneinek, akiknek most a földjét lakjátok. „Mi, én és házam népe az Úrnak szolgálunk.” A nép így felelt: „Távol legyen tőlünk, hogy elhagyjuk az Urat, és más isteneknek szolgáljunk. Az Úr a mi Istenünk, ő vezette ki atyáinkat Egyiptom földjéről, a szolgaság házából. Szemünk láttára ő tette ezekez a csodákat, oltalmazott minket az egész úton, amelyet végigjártunk, s az összes nép között, ahol átvonultunk. Mi is az Úrnak akarunk szolgálni, ő a mi Istenünk.” (Józs 24,1-2a, 15-17, 18)

Drámai szembenállás: Józsué és az egész nép. Józsué halála előtt még egyszer hitet tesznek Izrael Istene, az Egyetlen Isten előtt, hogy nem követik a bálványokat. Ábrahám óta folyamatosan dönteni kell mindenkinek!

Minden nap és az utolsó órában nekünk is döntenünk kell, hogy mit/kit választunk, Isten, vagy a Mammont.

Maga az Úr is dönt fontos pillanatokban, illetve halála előtt, mert mindenben kísértést szenvedett, de bűnt nem követett el. „Ha lehet, vedd el tőlem ezt a kelyhet, de a Te akaratod teljesedjen és ne az enyém!” „Kezedbe ajánlom lelkemet!”

A sokat kárhoztatott Scorsese alkotásban, a Jézus utolsó megkísértése című filmben ezt a pillanatot ragadja meg a rendező akarva-akaratlan a filmművészet nyelvén: a bálványvilág által vezérelt idegen vágyaink isteneiknek hedonista álmaira, vagy az Úrnak válaszolunk: „Kezedbe ajánlom lelkemet”?

A bálványvilág mindig hozzátartozik életünkhöz, mert szabad akartunk van, és mi döntünk, melyik valóságot választjuk. Isten komolyan veszi szabadságunkat. Ha determinálva lennénk döntésünkben, nem lennének bálványok, de szabad akartunk sem. Isten saját képére és hasonlatosságára teremtett bennünket. Személyek vagyunk, a személyek világához tartozunk, nem döntésképtelen robotok módján haladunk életutunkon. Ezért lehetünk az Úr barátai, mert különben szolgák, robotok lennénk.

A bálványistenek létezésének világa emberi szabadságunk miatt szükséges feltétele életünknek, mert így tudok hitet tenni, hogy Te vagy az egyetlen Istenem, Te vagy az Uram!

Egész életünkben megtapasztalhattuk, hogy Isten az Úr. Ha őt követtük, ha voltak nehéz szakaszok is az életünkben, töretlenül haladhattunk előre az Ígéret Földje felé. Ezért is mondja Józsué, csak gondoljátok végig Mezopotámiától mostanáig, milyen volt az életetek mikor az Úr mellett döntöttetek. Van tapasztalatotok, most döntsetek!

Ábrahám óta tapasztalhatták, hogyha a bálványok világát választották, bármennyire is csábító és ígéret teljes volt Babilon, és Úr városának választása, sorsuk pusztulás lett, mint Szodoma és Gomora sorsa.

A bálványimádó kultúrák mind megsemmisültek a történelemben, „de akik az Úrban bíztak, új erőre kaptak”, akkor is, ha néha egy-egy uralkodójuk kacérkodtak is a bálvány istenekkel. Mert a bálványok által adott lelki állapot a vetélkedés, az irigység, a harag, a düh, a megosztottság, a harc, az ellenségeskedés. Mindenhol és mindig a birtoklás, a dicsőségvágy és hatalomvágy lelkülete tépte szét az embert és közösségét.

Péter és Júdás is megtapasztalhatták az Úr csodatetteit, mert Jézus melletti döntés nem evidencia, bármennyire is hihetetlen, mindenek ellenére képesek vagyunk a bálványok világa mellett dönteni. Így van sajnos, hogy „az egyiket felveszik, a másikat otthagyják”, mert nem az egyetlen egy legfontosabb mellett döntött, mert a sok bálvány befolyásolták döntéseiben.

Lázár nővéreinek is dönteni kell.

„Márta, Márta sok minden nyugtalanít! Mária a jobbik részt választotta, nem is veszíti el soha!” Máriát nem befolyásolja idegen tekintet. Mert a szíve szerint, leghitelesebb vágya szerint, a maga szempontjából tud dönteni. Nem izgatja, hogy mit mondanak az emberek, a szomszédok, hogy nem sürög, forog női dolgokban; nem izgatja női dicsőségvágya, hanem mer az egyetlen egyre figyelni, és leül Jézus lábához. Mártát környezete befolyásolja. Nem szíve szerint cselekszik ezért nyugtalan.

Mária a vigasz állapotában van. Szívében döntése után: öröm, béke, türelem, hűség, szelídség. Márta viszont a vigasztalanság állapotában haragot, dühösséget érez. frusztrált, megfelelési kényszer hajtja; Máriával szemben irigységet, vetélkedést érez szívében.

Vannak dolgok, kérdések, élethelyzetek, ahol nem lehet egy kicsit az egyik és egy kicsit a másik szempontból dönteni. Így szeretnénk mi, de nem megy! Szeretnénk, hogyha egy kicsit a kecske is jóllakna és a káposzta is megmaradna. „Viszont nem szolgálhatunk két Úrnak, mert vagy szeretjük az egyiket és másikat elvetjük, vagy az egyiket elvetjük, és a másikat szeretjük.” „Nem szolgálhatunk egyszerre Istennek és a mammonnak.”

 

Dönteni kell; választani Amen és a Mammon között

„Szabad-e adót fizetni a császárnak vagy sem.?” Tipikusan az a helyzet, ahol azt hisszük, hogy egy kicsit dörgölőzhetünk az Istenhez és a világhoz is.

- Ez az állásajánlat még belefér!

- Itt több jót tudok tenni

- Az írásban olvassuk: „aki püspökségre törekszik, üdvös dolgot kíván!” - Lehet, hogy így van! De kérdés, hogy az én esetemben mi az üdvös!?

- Vagyok olyan erős, hogy ez nem visz el az igazságtól?

- Valóban jó oldalon maradtam?

- Nem vakított el a hatalom, a méltóság?

 

Izgalmas kérdések! Fontos, hogy, végül is a jobbik részt válasszuk!

 

Jézus végül úgy dönt, hogy Péter nevében is kifizeti az adót. De tudja a legnagyobb mammon a pénz, a hatalom, dicsőség és birtoklás szimbóluma. Nincs is a zsebében érme. Tudja, aki a pénzzel bánik, a pengeélén egyensúlyoz.

„Kinek az arcképe látható az érmén? A császáré! Akkor adjátok meg a császárnak, ami a császáré (a pénz, a Mammon); az Istennek meg ami az Istené (vagyis a Dicsőség, a dicsőítés). Jézus realista. Tudja, hogy ebben a világban a mammon is jelen van, de tisztában van azzal, aki a mammonnal játszik, a tűzzel játszik.

Talán ezért is maradt Jézus köztünk az Eucharisztiában, hogy kísértés idején legyen szemünket hová irányítani. Jézus ezért fordul a tizenkettőhöz: „Ti is elakartok menni?” Simon Péter ezt válaszolta neki: „Uram kihez menjünk? Az örök élet igéi nálad vannak. Mi hittünk, és tudjuk, hogy Te vagy az Isten Szentje”

 

A kérdés: mondd, TE kit választanál?

 Az István, a király rockoperában drámai pillanat, mikor egymással szemben áll István és Koppány. Mint a Szentírásban Józsué és a nép vezetői. Egy életen át, így állunk egymással és az Istennel szemben!

 

„Valakinek, holnap le kell győznie a sötétséget
Mondd, te kit választanál? …
Valakinek holnap meg kell váltani ezt a világot
Mondd, te kit választanál?
Valakinek holnap le kell tépni magáról a láncot
Mondd, te kit választanál? 

Segítsetek, segítsetek
Segítsetek, ó segítsetek

Ó mondd, te kit választanál?
Oly nehéz a választás!”

(Szörényi-Bródy: István, a király)

 

 

Adja az Isten, hogy egyszer tudjunk jól választani!

Amen.

 

6 komment

Címkék: pénz hatalom mammon

A bejegyzés trackback címe:

https://jezsuita.blog.hu/api/trackback/id/tr9014221835

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hermes the God in Yellow 2018.09.04. 23:42:47

az ihletett bolsevizmus, evangéliumi flashbackek és az István a király helyett ajánlom Wang Yangminget.

Lu Ch'eng asked: "When the mind is inclined to chase after material things, what can be done?"
The Teacher said, "When a ruler folds his arms, sits erect and is at leisure and at peace, and each of his chief ministers attends to his duties, the state will be in order. The mind should command the five sense organs in the same way. But if the eye wants to see, the mind itself pursues the color, or the ear wants to hear, the mind itself pursues the sound, it will be as if the ruler himself occupied the position of the minister of personel when he wanted officials selected or the minister of millitary affairs when he wanted an army transferred. When he does so not only is the nature of a ruler gone; the six departments cannot function either." (Instructions for Practical Living, Part I. 72)

Abdiás.. 2018.09.05. 13:15:17

"A bálványistenek létezésének világa emberi szabadságunk miatt szükséges feltétele életünknek, mert így tudok hitet tenni, hogy Te vagy az egyetlen Istenem, Te vagy az Uram!"

A teremtett mennyei lények bálványistenek lézetése nélkül is tudnak hitet gyakorolni arra, hogy az Úr - Ábrahámnak, Izsáknak és Jákobnak Istene - az egyetlen igaz Isten. Isten országában nincsenek bálványok, ám szabad akarat mégis van.
Ha nem lenne, Lucifer nem tudott volna lázadást szítani Isten ellen. A bálványistenek létezése az Isten ellenei lázadásnak, vagyis a bűnnek a következménye.
A bálványistenek valóságos, létező személyek - még akkor is, ha az emberek tárgyakat emelnek isteni rangra. Ilyenkor a tárgyak tiszteletének a következtében lépnek kapcsolatba azokkal a sátáni erőkkel, akik nem mások, mint az ősbűn következtében a mennyből Luciferrel együtt levetett bukott angyalok.

Persze felmerülhet a kérdés, hogy miért adott Isten a teremtményeinek szabad akaratot, ha így szembefordulhatnak Vele, aminek a következménye a bűn lesz, a bűn következménye pedig a halál.......és minden nyomor és szenvedés, ami eléri azokat az embereket, akik nem fogadják el Jézus Krisztus engesztelő áldozatát, és nem születnek Vele újjá, egy új emberi fajjá.......krisztusi emberré.

Istent a Biblia úgy mutatja be, mint akinek az egyik lényegi eleme a szeretet. Az isteni szeretet viszont - az emberi szeretettel szemben, amely sokszor önző, és azt nézi mit kaphat - mindig ad.
Az Istenben meglévő szeretetben - agapé - nincs függőség. Ő nem azért teremtette meg a láthatatlan és látható világot és annak teremtményeit, mert Neki ebből előnye származik, hanem azért, mert mindazt a jót és tökéleteset, amely körülveszi Őt, megakarja osztani másokkal is.
Azért létezünk, mert a szeretetnek van egy emberi értelemmel felfoghatatlan szintje. Ha nem lenne, nem léteznénk.

Amikor Isten elhatározta, hogy lesznek teremtményei, 2 választása lehetett:

1. Ad nekik szabad akaratot, vagyis az történik, amit a teremtménye akar.
2. Nem ad nekik szabad akaratot, hanem determinálja őket egy bizonyos életpályára.

Isten az elsőt választotta. Adott az embernek szabad akaratot, ám emellé adott mást is.......instrukciókat, útmutatást a saját szelleme, a Szent Szellem által.
Az első emberpár sem volt magára hagyva, hiszen Isten megadta az örök élet lehetőségét:

" A kert minden fájáról bátran egyél;
De a jó és gonosz tudásának fájáról ne egyél, mert amely napon eszel arról, biztosan meghalsz."
1 Mózes 2:16-17.

Eredendően Isten és az ember kapcsolata a szereteten alapult, szeretet viszont nem létezik bizalom nélkül.
Ádám tudta, hogy mit nem tehet, ám arról nem volt ismerete, hogy mi az a halál......
Ám a bizalomnak nem tudás az alapja, hanem az, hogy amit a másik mond, azt ellenörzés nélkül is elhiszem.....főleg, ha az mondja, akik megteremtetett és életet adott.
Ahol nincs bizalom, ott nem beszélhetünk szeretetkapcsolatról.
Semmi nem indokolja, hogy az ember paranoid módon viszonyuljon ahhoz, aki a szeretete által életre hívott minket.

A szabad akarat azért is fontos, mert ha egy lény személyiséggel rendelkezik - ilyen az ember is - és nincs hozzá szabad akarata, akkor többé nem rendelkezik személyiséggel. Akkor egy robot lenne, aki be lenne programozva különböző feladatokra, azokat tökéletesen teljesítené, de szeretet nem lenne benne, mert utasítások és nem szabad akarat alapján teszi meg a dolgokat.
Szeretni csak szabad akarattal rendelkező lény képes.
Ha Isten szeretetre determinált volna minket, a világ kellemes lenne, de nem lenne benne szeretet.

Isten megadta minden teremtménye számára azt a lehetőséget, hogy szabadon eldöntheti, viszonozza-e azt a szeretetet, amelyet Isten ránk áraszt, vagy sem.
A szeretetet nem lehet megkövetelni.

Ahhoz viszont, hogy az ember az Istentől kapott szabad akaratával jól sáfárkodjon, jó döntéseket hozzon, elengedhetetlenül szükséges az igazság ismerete, mert jól választani csak az tud, aki ismeri a jót....azt, amit érdemes választani.
Ahhoz viszont, hogy az igazságot megismerjük, először hitet kell gyakorolnunk Isten Igéjében, és amit kér tőlünk, annak feltétel nélkül engedelmeskednünk kell, és Ő azt kéri - több ezer év óta:

- Térjetek meg!

" E tudatlanságnak idejét azért elnézvén az Isten, mostan parncsolja az embereknek, mindenkinek mindenütt, hogy megtérjenek."
Apcsel. 17:30.

Aki bizalmat szavaz Istennek és megteszi, amit kér, az visszakapja Isten Szellemének közvetlen és személyes vezetését.

Abdiás.. 2018.09.05. 13:17:25

Folyt.

Aki bizalmat szavaz Istennek és megteszi, amit kér, az visszakapja Isten Szellemének közvetlen és személyes vezetését.
Az ember kíváncsisága az Édenben minden ember bukását eredményezte........pedig Isten nem akarta eltitkolni az ember elöl a rosszat, csupán nem akarta, hogy azelött szerezzen tudomást róla, mielött Ő felkészíti erre.
Az Isten és ember közötti szeretet kapcsolat bizalom hiányában megtört........nincs......

" Nem szorul rá, hogy valaki bizonyságot tegyen az emberről, mert magától is tudja, mi van az emberben."
János 2:25.

Az ember csak úgy tudja ezt helyreállítani, ha megtéréssel, a Jézus Krisztusba vetett hit által kéri Isten segítségét.
A romlott ádámi természetünkkel nem lehet Istent követni, mert az bűnre van determinálva.
Nem azért vagyunk bűnösek, mert bűnt követünk el, hanem azért követjük el a bűnöket, mert bűnös, romlott a természetünk.
Aki nem szabadul meg ettől a romlott természetétől Jézus Krisztusban, soha nem fogja tudni helyreállítni a kapcsolatát Istennel. Isten a bűnös emberrel nem tud és nem is akar közösséget vállalni, mert Ő Szent.

" Az első ember földből való, földi; a második ember, az Úr, mennyből való.
Amilyen ama földi, olyanok a földiek is; és amilyen ama mennyei, olyanok a mennyeiek is."
1 Korintus 15: 47-48.

Amikor Jézus Krisztus feltámadt a halálból egy teljesen más emberi faj első képviselőjeként támadt fel.
Vele indult el az Isten-ember faj kezdete, amelyben az isteni és emberi természet egy tökéletes egységet alkot.
Aki megtér, átléphet a földiből a mennyeibe, és valóságosan új emberként, Jézus természetét magára öltve élheti le földi életének hátralévő idejét, és folytathatja majd az időböl kilépve az örökkévalóságban.
Ma a magukat keresztényeknek vallók 90%-a nem is tudja.......fogalmuk sincs, miről szól az evangélium.
Van bennük egy őszinte vágyakozás Isten felé, de még soha nem találták meg Őt személyesen.
Megpróbálnak emberi akaratból Isten Igéje szerint élni, de mindig azzal kell szembesülniük, hogy ez nem megy......elbuknak, mert a bűnös természetük rabjai és fogjai, amely nem engedi őket valóságosan megváltozni.

Jézus Krisztus azért tudott tökéletes, bűntelen életet élni, mert folyamatos, közvetlen összeköttetésben volt az Atyával a Szent Szellemén keresztül, és amit Ő mondott, Jézus azt tette. A szabad akaratát arra használta fel, hogy tökéletes összhangban legyen Isten Szellemével. Ha neki szüksége volt erre, mennyivel inkább nekünk.....

Az első embertől, Ádámtól halált és bűnös természetet örököltünk......
Az utolsó Ádámtól viszont - Jézustól - egy megelebvenítő, életet adó szellemet, Iszen Szellemét, és örök életet.......

" Mert akiket Isten Szelleme vezérel, azok Istennek fiai."
Róma 8:14.

" Akiben pedig nincs a Krisztus szelleme, az nem az Övé."
Róma 8:9.

Adja az Isten, hogy egyszer tudjunk jól választani!

Amen.

jabbok 2018.09.05. 19:17:52

@Abdiás..: " Ami tehát a bálványáldozatok fogyasztását illeti, tudjuk, hogy bálvány nincs a világon, Isten meg csak egy van. 5Igaz, beszélnek istenekről, az égen és földön, mivel sok istenük és uruk van, nekünk mégis egy az Istenünk: az Atya, akitől minden származik, s akiért mi is vagyunk, egy az Urunk, Jézus Krisztus, aki által minden van, s mi magunk is általa vagyunk. De nincs mindenkiben tudás. Némelyek ugyanis a bálványokhoz vannak szokva, s még most is úgy fogyasztják a húst, mint áldozati eledelt, és mivel lelkiismeretük téves, beszennyeződik."

Abdiás.. 2018.09.06. 12:49:50

Nem ehhez a cikkhez szeretnék most hozzászólni, hanem a vatikáni botrányhoz, de annak a hozzászólását, akié szimpatikus volt a számomra, már nem találom ott. Vagy felületesen olvastam, vagy levették. vagy törölték. De egy biztos.......Jézus mindig egyenes gerinccel állt meg az Őt vádlókkal szemben.....és ezt azért tudta megtenni, mert tiszta volt a lelkiismerete.

Ma nagyon sokan tanácstalanok a megjelent hír hallatán, és mennek a találgatások......vajon igaz, vagy sem?
Ennek eldöntésében szeretnék Nektek segíteni, ha az oldal gazdái is engedik.......

1929. február 10-én XI. Pius pápa magánkihallgatáson fogadta a Vatikánban Mussolinit, a késöbbi olasz fasiszta diktátort. Ezen a megbeszélésen a pápa áldását adta Mussolinira, akivel a következő napon - az olasz állam és a vatikán nevében - egy un. lateráni egyezményt írtak alá.
Azzal a Mussolinivel, aki 1910-ben megjelentetett egy pamfletet, amelynek az volt a címe: Isten nem létezik
Azzal a Mussolinivel, aki a Donna Rachellel megélt vadházassága mellett - amelyből 7 gyermeke született - nyíltan, 137 szeretőjével kérkedett.

Hogy miért érezte szükségszerűségét ennek az egyezmények az egyébként elvileg taljesen más értékrendet valló két fél?
Mussolini tisztában volt azzal, hogy az olasz emberek körében - akiknek a döntő többsége katolikus hitet vallott -, a pápa szava szent. Amit a pápa mond, azt az emberek - mégha nem is értenek vele egyet -, vakon követik. Ezzel az egyezménnyel Mussolini, és a fasizmus hatalomra jutása Olaszországban borítékolható volt.

Amikor XI. Pius elfoglalta a Vatikán vezető helyét 1922-ben XV. Benedek után, az épület a patkányok átjáróháza volt. Úgy éltek, mint a koldusok. Semmijük sem volt. Ez az egyezmény viszont 140 millió dollárhoz - nem a mai árfolyamon -, 44 hektár új területhez, korábbi pápai uradakmakhoz tartozó területek elvesztése utáni kárpótláshoz, az összes pap olasz állam által való bérezéséhez, és sok más anyagi eredetű érdekeltséghez juttatta a pápai intézményt.
Irdatlan mennyiségű összeg vándorolt a Vatikánba, és hogy ne legyen túl feltűnő, létrehozták a Szentszéki Különleges Hivatalt - amely a Vatikán pénzügyeit intézi - és amelyhez a pápa egyetlen utasítást adott: Mindenáron hasznot termeljenek.
Ennek ez a pénzintézet maximálisan eleget is tett.
A II. világháború kitörésének évére a Vatikán felvásárolta az olasz gazdaság legjövedelmezőbb intézeteit: textil,- műtrágya-, fa- és acéliparban, bányászatban, kohászatban, mezőgazdasági eszközök gyártásában, kerámia-, tésztagyártásban, vasút-, telefon-, távközlési társaságokat, bankokat, építőipari cégeket, szállodaláncolatokat.........és......bombát, tankot és lőfegyvereket gyártó gyárakat - a háborúban az emberveszteség pótolhatatlan, ám aki a fegyvereket biztosítja, annak ez óriási nyereség-.
1935-ben, amikor Mussolininek szüksége volt fegyverekre Etiópia lerohanásához, a Vatikán tulajdonában lévő lőszergyár biztoította számára a szükséges fegyvereket.
De tulajdonukban van olyan gyógyszergyár is, amely kifejezetten az abortusztabletták gyártására szakosodott.
Ők voltak a kizárólagos földgázszolgáltatói az egész olasz államnak.
A Vatikán 1935-re évi többmilliós hozamot könyvelhetett el a részvényeinek köszönhetően.

Hitler nagyon hamar felismerte, hogyha a Vatikánnal nem ápol jó kapcsolatot, a Mein Kampban megálmodott Harmadik Birodalmából nem lesz semmi.
A Mammon ebben az esetben is győzött.
1933-ban a Vatikán Hitlerrel is aláírt egy konkordátumot. Ide pénz...oda támogatás, és a német katolikusok is istenítették Hitlert és mindenben támogatták.
XI. Pius életének utolsó évében azt mondta, a Vatikán a Sátánnal kötött egyzséget. Beteg ágyán arra kérte orvosait, hogy néhány napot adjanak még neki, hogy a katolikusokat figyelmeztethesse, hogy ne támogassák Hitlert és Mussolinit, mert ebben az esetben a háború kitörése még megakadályozható. Erre a beszélgetésre nem került sor, mert valaki megmérgezte. A korabeli feljegyzések szerint a mérgezés 2 kitervelője és végrehajtója Petacci doktor és az a Pacelli bíboros lehetett, aki XII. Pius néven beült az általa meggyilkolt elődje trónjába.

Béla azt írta, hogy a pápákat a Szent Szellem választja.......továbbra is fenntartod ezt az állításodat?
Ehhez a Szent Szellemnek semmi köze.

A Vatikán bűnrészes 6 millió zsidó embertársunk kegyetlen, embertelen kiírtásáért, az egykori Jugoszlávia kettészakadásáért, ahol a katolikus horvátország a Vatikán védelmét élvezte, ezzel szemben az ortodox szerbek ellen népírtást szervezett. 700 ezet ortodox szerbet gyilkoltak meg - még a holokauszt elött - a Vatikán tudtával, részvételével és tudtával.
A Vatikán náci bűnösök számára un. patkányjáratokat, menekülő útvonalakat készített Dél-Amerikába, Ausztráliába......és ők mosták tisztára a náci bűnösök a meggyilkolt zsidóktól származó magánvagyonát is - nem kis részesedésért, 60%-ért-.

Abdiás.. 2018.09.06. 12:52:48

Folyt.

A Vatikán ezután további hatalomra tört.
A szabadkőművességet a római katolicizmus mélyen elítéli, ám 1976-ban nyilvánosságra hoztak egy olyan listát, amely azt igazolta, hogy több 100, köztük vezető vatikáni tisztviselők, bíborosok, a katolikus hierarchia előkelő méltóságai , püspökök, érsekek, szabadkőműves páholyokhoz tatoznak. Ez a lista tartalmazta a neveket, azonosítási számokat, beavatási számokat és a fedőneveket is. A céljuk az volt, hogy befolyásolják az államok politikai döntéseit.

De a Vatikánhoz köthető az évszázad legnagyobb biztosítási csalása is, amelyet az olasz maffiával közösen hajtottak végre, az un.Ambrosiano ügy. Több 100 ezer ember magánvagyonát rabolták el és tették őket nincstelenné. 8 névleges bankot hoztak létre a Vatikán szárnyai alatt, amelyben az olasz maffia tisztára mosta ezeket a pénzeket, és megosztoztak rajta.
Az ügy nyomozati aktái ma is az FBI-nál porosodnak. Hogy miért nem lehet soha semmit a Vatikánra bizonyítani?
Mert a Mussolinivel megkötött lateráni egyezménynek volt egy nagyon kecsegtető pontja a vatikánra nézve:

Szuverén, önálló államnak nyilvánította ki Vatikánt, ezért nevezzük ma Vatikán államnak......és mivel egyetlen államnak sincs joga egy másik állam pénzügyeibe és bárminemű dolgaiba belelátást nyernie, így ellenőrizetlenül és számonkérhetetlenül bármikor, bármit megtehet.

Az FBI-nál mérhetetlen mennyiségű nyomozati anyag csücsül évtizedek óta, amelyeket azért kellett felfüggeszteni, mert a szálak a vatikánba vezetnek. Ezek embercsempészet, kokaincsempészet és lőfegyverkereskedelem. Amerika úgy nyilatkozott, hogy csak abban az esetben lehetne felgöngyölíteni ezeket a szálakat, ha a Vatikán államot terrorálamnak minősítenék. Ebben az esetben joga lenne az FBI-nak a nyomozást lefolytatnia- bár sokan ott is a vatikán védőszárnyai alatt vannak. De hát ki meri ezt megtenni a "Szentszékkel"?

1978-ig, amíg a lengyel származású Karol Wojtyla II. János Pál néven pápává nem lett választva, Lengyelországban a kábítószer-függőség és terjesztés nem létezett, ám 2002-re a drogkereskedelem fő elosztóállomása lett. 1978-2005-ig volt pápa.
Pápasága alatt az ország a dél-amerikai kokainbárók számára a kokainfeldolgozás és -terjesztés egyik fő bázisa lett.
A maffia így nyilatkozoztt:

" Lengyelországban nem kapsz meg semmit és egy szalmaszálat sem tehetsz keresztbe, ha nem a pápán keresztül intézed

Az amerikai katolikus egyház több mint 1 millió dollárt fizetett ki olyan szülőknek, akiknek a gyermekeiket szexuálisan zaklatták katolikus papok, természetesen hallgatásért cserébe.
Ez a probléma nem korlátozódik amerikára, mert egyetmleges. A katolikus egyház tele van homoszexuális papokkal, bíborosokkal és érsekekkel......a többiek pedig hallgatnak. Vagy elfogadják, vagy elhagyják az egyházat.......én az utóbbit javasolnám......
Itt egyáltalán nem az a kérdés, hogy igazak-e a vádak, hanem az, hogy ez mikor derül ki a nyilvánosság számára, mert nagyon sok olyan katolikus hívő van, aki őszinte és nyitott szívvel keresi Istent, ám az egyházi kötelékei megakadályozzák, hogy valóban meg is találja.

Istennek semmi köze a Vatikánhoz és a Vatikánnal sincs hozzá.......

A Vatikánnak értékpapír-hamisításokért, több 100 üzleti vállalkozás csődjéért, népirtásokért, alvilági leszámolásokért, családok ezreinek anyagi ellehetetlenítéséért és szexuális bűncselekmények megszámlálhatatlan sokaságáért van közvetett vagy közvetlen felelőssége.

Ferenc pápa így nyilatkozott:

" Ma reggel elolvastam a nyilatkozatot, és őszintén el kell, hogy mondjam Önnek és minden érdeklődőnek: olvassák el alaposan a nyilatkozatot és hozzák meg a maguk ítéletét."

Ezzel a hozzászólásommal nem kívánok kárhoztatni senkit, aki a katolikus egyház elkötelezett tagja, csupán a tisztánlátásban szeretnék segíteni.
Jézus sem azért jött, hogy kárhoztasson, hanem azért, hogy világosságot adjon az embereknek és megmentse őket.

De fontos odafigyelnünk Jézus szavaira- már ha az ember üdvözülni akar, mert ez egyáltalán nem kényszer:

" Nem mindenki, aki ezt mondja nekem: Uram! Uram! megy be a mennyek országába.....
És akkor vallást teszek majd nekik: Sohasem ismertelek titeket....."
Máté 7:22.,24.

A beszéd, amelyet mondunk, önmagában nem sokat ér.
A cselekedeteinkkel hitelesítjük vagy hiteltelenítjük azt......
Ha meg is tudjuk téveszteni embertársainkat a képmutató beszédünkkel, Isten akkor is e szerint ítél meg minket.....
Embertársainkat meg tudjuk téveszteni, de Istent nem!
süti beállítások módosítása